Έκτακτο: Ένα νέο κρούσμα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020

 Έκτακτο: Ένα νέο κρούσμα στην Ηγουμενίτσα


Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr και αφορά 19χρονη κοπέλα η οποία κατάγεται από την Θεσπρωτία και ζει στην Αθήνα, αλλά αυτό το διάστημα βρίσκεται για διακοπές με την οικογένειά της στην Ηγουμενίτσα.

Η 19χρονη κοπέλα, η οποία έχει ήπια συμπτώματα, μετά από τις οδηγίες των γιατρών, επιστρέφει στην Αθήνα, όπου θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών της κατά την παραμονή της στην Ηγουμενίτσα.

Read More »
Έκτακτο: Ένα νέο κρούσμα στην Ηγουμενίτσα  Έκτακτο: Ένα νέο κρούσμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αρνητικά τα δείγματα της οικογένειας του 21χρονου

Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020
Ηγουμενίτσα: Αρνητικά τα δείγματα της οικογένειας του 21χρονου


Αρνητικά επέστρεψαν όλα τα δείγματα της οικογένειας του 21χρονου που στάλθηκαν σήμερα Πέμπτη από το νοσοκομείο Φιλιατών, στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. 

Ανάμεσά στα δείγματα που λήφθησαν σήμερα από οικογένεια του 21χρονου από την Ηγουμενίτσα που εντοπίστηκε εχτές θετικός, είναι και ο φίλος του με τον οποίο ταξίδεψαν μαζί στην Κέρκυρα.

Αύριο θα ληφθούν δείγματα από το φιλικό περιβάλλον του 21χρονου, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αρνητικά τα δείγματα της οικογένειας του 21χρονου Ηγουμενίτσα: Αρνητικά τα δείγματα της οικογένειας του 21χρονου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020 Rating: 5

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή για τα έργα του «Τρίτση»

Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020
Συγκροτήθηκε η Επιτροπή για τα έργα του «Τρίτση»


Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών καθορίστηκε η επιτροπή αξιολόγησης των έργων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Η επιτροπή είναι επταμελής με Πρόεδρο τον Γιαννιώτη πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ Ηλία Γιάτσιο.

Τα υπόλοιπα μέλη είναι:

-Ιωάννα Πρίφτη, Προισταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών

-Σπύρος Σπυρίδων, εκπρόσωπος της ΕΕΤΑΑ

-Δημήτρης Παπαστεργίου, εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ

-Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ

-Γιώργος Αχλαδιώτης, εμπειρογνώμονας στη διαχείριση και εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων.

-Γιώργος Στρατόπουλος, εμπειρογνώμονας στη διαχείριση και εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Η θητεία της επιτροπής λήγει με την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Read More »
Συγκροτήθηκε η Επιτροπή για τα έργα του «Τρίτση» Συγκροτήθηκε η Επιτροπή για τα έργα του «Τρίτση» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020 Rating: 5

Και επίσημα από τον ΕΟΔΥ το νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020
Και επίσημα από τον ΕΟΔΥ το νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία


Στην σημερινή γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, θέση έχει ο νομός Θεσπρωτίας με ένα κρούσμα, το οποίο ωστόσο έγινε γνωστό από χθες το βράδυ.

Πρόκειται για νεαρό στην Ηγουμενίτσα οι επαφές του οποίου ιχνηλατούνται και τα αποτελέσματα των νέων δειγμάτων αναμένονται σήμερα το βράδυ.

Αναλυτικότερα η γεωγραφική κατανομή:
-12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
-11 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
-64 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής 
-37 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, τα 5 εκ των οποίων σχετίζονται με συρροή σε Οίκο Φροντίδας Ηλικιωμένων)
– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσου
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου.
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου 
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κοζάνης
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορίνθου
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων 
– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, 
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας · 
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
-1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ροδόπης
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής 
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων
-1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου
– 12 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση
Read More »
Και επίσημα από τον ΕΟΔΥ το νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία Και επίσημα από τον ΕΟΔΥ το νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν 204 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020
Ανακοινώθηκαν 204 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Συνολικά 204 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 22 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 5 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 204 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6381, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

1557 (24.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3110 (48.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 221 θανάτους συνολικά στη χώρα. 75 (33.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Ανακοινώθηκαν 204 νέα κρούσματα κορωνοϊού Ανακοινώθηκαν 204 νέα κρούσματα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των επαφών του 21χρονου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020

Ηγουμενίτσα: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των επαφών του 21χρονου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό


Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων των δειγμάτων που ελήφθησαν σήμερα από την οικογένεια του 21χρονου που βρέθηκε εχτές θετικός στον κορωνοϊό, αναμένουν οι υπεύθυνοι για την ιχνηλάτηση των επαφών του νεαρού από την Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, δείγματα έδωσαν όλα τα μέλη της οικογένειας του 21χρονου, καθώς και ο φίλος του με τον οποίο έκαναν μαζί διακοπές στην Κέρκυρα.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν αργά το απόγευμα, σήμερα Πέμπτη.

Ο 21χρονος παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα, ενώ όλα τα μέλη της οικογένειας και το φιλικό του περιβάλλον, δεν έχουν κανένα σύμπτωμα. 

Αύριο το πρωί θα ληφθούν δείγματα και από το φιλικό περιβάλλον του 21χρονου και αναλόγως των αποτελεσμάτων, ο κύκλος της ιχνηλάτησης μπορεί να διευρυνθεί. 

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα τα μάθετε πρώτοι, μέσα από την ιστοσελίδα μας. 

Read More »
Ηγουμενίτσα: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των επαφών του 21χρονου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό Ηγουμενίτσα: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των επαφών του 21χρονου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020 Rating: 5

Γόγολος: Η πραγματικότητα σταμάτησε τους «αντικατοπτρισμούς» της Δημοτικής Αρχής για το Δρέπανο

Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020
Γόγολος: Η πραγματικότητα σταμάτησε τους «αντικατοπτρισμούς» της Δημοτικής Αρχής για το Δρέπανο


Είμαστε στα μέσα Αυγούστου και κανένα από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην παραλία Δρεπάνου, δεν λειτουργεί. Αυτό το πρωτοφανές φιάσκο, είναι ενδεικτικό του τρόπου λειτουργίας του κ. Δημάρχου, ο οποίος φέρει βαρύτατες ευθύνες για την αρνητική αυτή εξέλιξη. Όπως αποδείχτηκε ο κ. Λώλος έπαιζε επικοινωνιακά παιχνίδια με τον ΟΛΗΓ στο θέμα αυτό και φανερώνεται από τις ενέργειες και το αποτέλεσμά τους. 

1. Δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδους για την αξιοποίηση της περιοχής, δίνοντας τη δυνατότητα στην ΟΛΗγ ΑΕ να προχωρήσει μονομερώς στη δημοπράτηση των καταστημάτων Soho και Ostria. Εν συνέχεια εκτυλίχθηκε ένα γαϊτανάκι που φανέρωσε μόνο τις εσωκομματικές διαφορές στο τοπικό σύστημα εξουσίας του κυβερνώντος κόμματος. 

2. Τα δήθεν μνημόνια Συνεργασίας και Αγάπης με τον ΟΛΗγ, ακυρώθηκαν στην πράξη από τη νομική υπηρεσία του ΤΑΙΠΕΔ. Όπως αποδείχθηκε ήταν επιπλέον χαμένος χρόνος στην αξιοποίηση με οικονομικά οφέλη για το Δήμο των υπαρχόντων καταστημάτων. Αλήθεια, ποιος είχε οφέλη από αυτές, εν τέλει ; 

3. Ο ΟΛΗγ βέβαια, προχώρησε μονομερώς και πάλι στην έκδοση δεκαπέντε (15) αδειών λειτουργίας καντίνων (!) διαβλέποντας ίσως την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής, να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες και υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των λουομένων. 

Μετά από όλα αυτά η υφιστάμενη κατάσταση είναι η εξής : 

Το κατάστημα πρώην Soho δημοπρατήθηκε με πλειοδότη, ο οποίος δεν προσήλθε να υπογράψει την έναρξη της συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Δήμου, προφανώς λόγω της αβεβαιότητας και τους ενδοιασμούς της νομιμότητας της προκήρυξης. 

Η δημοπρασία του καταστήματος πρώην Ostria, παραπέμφθηκε στις καλένδες. 

Το κατάστημα πρώην ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ δημοπρατήθηκε δυο (2) φορές, χωρίς να υπάρξει ενδιαφέρον από κανέναν πλειοδότη, εξαιτίας της αβεβαιότητας και των περιοριστικών όρων συμμετοχής στη διακήρυξη ( οι όροι δεν είχαν ψηφιστεί από το μέλος της παράταξή μας στην οικονομική επιτροπή ) με αποτέλεσμα να καταστεί «άγονος» η δημοπρασία. 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Μάϊο είχα επισημάνει την ανικανότητα του κ. Λώλου, ο οποίος εξακολουθεί να διακατέχεται ακόμη από την υπαλληλική του ιδιότητα, να κάνει οποιοδήποτε deal προς όφελος του Δήμου. 

Βεβαίως σήμερα έχω ενδοιασμούς όχι μόνο για την ανικανότητα του κ. Λώλου στο θέμα αυτό, αλλά αναρωτιέμαι, όπως και πολλοί συμπολίτες, μήπως ο ίδιος δεν επιθυμούσε τη λειτουργία των καταστημάτων του Δρεπάνου και οι λεονταρισμοί του στο παρελθόν ήταν προπέτασμα καπνού των πραγματικών του προθέσεων; 

Δυστυχώς για τους πολίτες, η ανεπάρκεια του κ. ΛΩΛΟΥ να διαχειριστεί, να πάρει πρωτοβουλίες και να επιλύσει προβλήματα του Δήμου, διαφαίνεται συνεχώς. 

Βεβαίως είναι ικανός σε άλλους τομείς… π.χ. στις ασκήσεις «επί χάρτου» για τις οποίες βραβεύεται. Βράβευση όμως για την απώλεια του ΤΕΙ, την πώληση του Λιμανιού, την παραχώρηση ζωτικών χώρων για την αξιοποίηση και αναψυχή των κατοίκων της Ηγουμενίτσας, της Πλαταριάς και τον Συβότων δεν θα υπάρξει. Οι κάτοικοι της Πέρδικας μετά τα τελευταία γεγονότα, εκτιμώ πως θα απουσιάζουν και αυτοί. 

Η « Κάθοδος των Μυρίων » σαν αυτή που έγινε στις προηγούμενες εκλογές, δεν θα του αρκεί.
Read More »
Γόγολος: Η πραγματικότητα σταμάτησε τους «αντικατοπτρισμούς» της Δημοτικής Αρχής για το Δρέπανο Γόγολος: Η πραγματικότητα σταμάτησε τους «αντικατοπτρισμούς» της Δημοτικής Αρχής για το Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020 Rating: 5

Σκληρή απάντηση Ν. Κάτσιου σε Γ. Καραγιάννη

Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020
Σκληρή απάντηση Ν. Κάτσιου σε Γ. Καραγιάννη


Κύριε Καραγιάννη, 

Δεν είναι η πρώτη φορά που με υβρίζεις και με συκοφαντείς. Το έκανες προεκλογικά, το έπραξες και στην τελική κεντρική πολιτική ομιλία σου, όπου αυθαίρετα και χωρίς στοιχεία μου απέδωσες αισχίστου είδους χαρακτηρισμούς, το ίδιο έκανες και προχθές σε απάντηση που εξέδωσες, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς, το ήθος και τις αρχές που σε χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο. Και ενώ όλοι ανέμεναν, εδώ και ένα χρόνο από το δήθεν «καλό παιδί» να αποδείξει ότι μπορεί να είναι και καλός δήμαρχος, εσύ μας απέδειξες νωρίς-νωρίς ότι το αφήγημα του δήθεν «καλού παιδιού» δεν έχει για σένα συνέχεια. Δυστυχώς, μετεκλογικά αποκαλύφθηκε, ότι όχι μόνο «καλό παιδί» δεν είσαι, αλλά ότι είσαι ένας πολιτικός «συκοφάντης» και ένας κακός δήμαρχος! 

Διαβάζοντας το κείμενο της χθεσινής απάντησής σου, διαπίστωσα ότι ξεπέρασες κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας, που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει στον πρώτο τη τάξει πολίτη του δήμου μας. Επέδειξες μια συμπεριφορά τόσο προσβλητική και απαξιωτική κατά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Σουλίου, που καταδεικνύει ότι δεν ανέχεσαι την καλόπιστη κριτική με συγκεκριμένες προτάσεις για ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του δήμου. Όμως σε αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε πολύ καλά και ο καθένας έχει την πορεία του και τη διαδρομή του. Επιστρέφοντάς σου τις ύβρεις και τις ανυπόστατες συκοφαντίες περί... αδιάβαστου που εκτόξευσες εναντίον μου, σου θυμίζω ότι ως μαθητής όχι μόνο ήσουν αδιάβαστος αλλά είχες μείνει και στην ίδια τάξη! Όμως δυστυχώς και ως δήμαρχος κρίνεσαι ως... μετεξεταστέος, αφού δεν γνωρίζεις βασικά πράγματα για τον τρόπο λειτουργίας του δήμου αλλά και της ελληνικής πολιτείας. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Στο λιβελογράφημα της απάντησής σου κάνεις επίκληση της υπ’ αρίθμ.: 18318/13.03.2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών και του άρθρου 10 της από 11-03-2020 ΠΝΠ (Α΄55) που προβλέπουν σε συνέχεια της 20930/31-03-2020 με αριθμ.40, ως μέτρο πρόληψης κατά του Covid-19 τη δυνατότητα συνεδρίασης των δημοτικών συμβουλίων είτε δια περιφοράς είτε μέσω Τηλεδιάσκεψης. Αυτό είναι τοις πάσι γνωστό και κανείς δεν αμφισβήτησε τη νομιμότητα των δια περιφοράς δημοτικών συμβουλίων τα οποία κατά κόρον αποφασίζεις. Όμως κ. Καραγιάννη, ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό! Και επειδή ουδέποτε σε κατηγόρησα ότι παρανομείς για τα διά περιφοράς δημοτικά συμβούλια, σου επαναδιατυπώνω την κριτική μου, ότι δυστυχώς απεχθάνεσαι το δημοκρατικό διάλογο, αποστρέφεσαι την υποβολή ερωτημάτων, ενοχλείσαι από την αντιπαράθεση προτάσεων και επιχειρημάτων, δεν αντέχεις την εποικοδομητική κριτική αλλά δεν επιθυμείς και τη συμμετοχή φορέων και πολιτών στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Γι’ αυτό και ουδέποτε -αν και σου το ζήτησα- δεν έδωσες ούτε καν κωδικούς σύνδεσης σε φορείς του τόπου μας, ώστε τουλάχιστον διαδικτυακά να συμμετάσχουν στις τηλεδιασκέψεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά αντίθετα αρέσκεστε στις fast track συνεδριάσεις... διά περιφοράς. 

Στη συνέχεια της απάντησής σου, αγνοείς επιδεικτικά το υπ’ αρίθμ.: ΦΕΚ 3331/Β/9-8-2020 στο οποίο υπάρχει η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 50361 επτά (7) συναρμόδιων υπουργών της Κυβέρνησης στην οποία περιγράφονται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης βάσει των οποίων μπορούν να λειτουργούν οι αγορές του άρθρου 38 στην οποία εμπίπτει και η εμποροπανήγυρη της Γλυκής. Στον παρακάτω ιστότοπο του Εθνικού Τυπογραφείου θα διαβάσεις το συγκεκριμένο ΦΕΚ (το οποίο και επισυνάπτεται): Άρθρο 2 
Κανόνες λειτουργίας των υπαίθριων αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 και των άρθρων 37 και 38 του ν. 4497/2017 

1. Με την επιφύλαξη ειδικότερων διατάξεων, η λειτουργία των υπαίθριων αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 και των άρθρων 37 και 38 του ν. 4497/2017 (Α ́ 171), επιτρέπεται με τις εξής προϋποθέσεις: 

α. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό - ελεύθερο από αντικείμενα. 

β. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους καταναλωτές / κοινό. 

Μάθε λοιπόν πολιτικά «αμόρφωτε» και αυτοδιοικητικά «αδιάβαστε» δήμαρχε, ότι η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αποτελεί το μόνο κατά το Σύνταγμα της Ελλάδας επίσημο και υποχρεωτικά εκδιδόμενο μέσο δημοσιοποίησης των νομικών πράξεων των οργάνων της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, μέσω της οποίας αποκτούν ισχύ. Επιπλέον κ. Καραγιάννη, το εν λόγω ΦΕΚ εκδόθηκε την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020, δύο ημέρες μετά αφότου εκδόθηκε (Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020) το Δελτίου Τύπου στο οποίο αναφερόσουν στην απάντησή σου. Κατά συνέπεια, όπως αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα της ελληνικής πολιτείας που αφορούν και τη λειτουργία του δήμου μας και τα οποία όφειλες ως δήμαρχος να τα γνωρίζεις, είχες τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις την εμποροπανήγυρη στη Γλυκή, εφόσον λάμβανες μια σειρά από απαραίτητα μέτρα προστασίας των πολιτών λόγω Covid-19, τα οποία και εγώ προσωπικά σου είχα υποδείξει. 

Και μια τελευταία ερώτηση κ. Καραγιάννη. Το κόστος για τις εργασίες ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και ηλεκτροφωτισμού παραπηγμάτων αλλά και την απεγκατάσταση αυτών για την εμποροπανήγυρη Γλυκής ποιος θα το πληρώσει; Δυστυχώς, με φαρδιά πλατιά την υπογραφή σου και πάλι οι συνδημότες μας! 

Κύριε Καραγιάννη, οι συνδημότες μας έχουν πειστεί ότι ηγείσαι μιας πολιτικά ανίκανης δημοτικής αρχής. 

Τουλάχιστον, επίδειξε ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα. 

Με τιμή, 
Νικόλας Ευ. Κάτσιος
Read More »
Σκληρή απάντηση Ν. Κάτσιου σε Γ. Καραγιάννη Σκληρή απάντηση Ν. Κάτσιου σε Γ. Καραγιάννη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή οχήματος από περιοχή της Θεσπρωτίας, από δύο νεαρούς ημεδαπούς

Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020
Εξιχνιάστηκε κλοπή οχήματος από περιοχή της Θεσπρωτίας, από δύο νεαρούς ημεδαπούς


Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας κλοπή οχήματος από περιοχή της Θεσπρωτίας. 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο νεαρών ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 28/06/2020 λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν από παραλιακή περιοχή της Θεσπρωτίας Ι.Χ. Φορτηγό. 

Το όχημα βρέθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας στην ευρύτερη περιοχή και παραλήφθηκε από τον ιδιοκτήτη. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή οχήματος από περιοχή της Θεσπρωτίας, από δύο νεαρούς ημεδαπούς Εξιχνιάστηκε κλοπή οχήματος από περιοχή της Θεσπρωτίας, από δύο νεαρούς ημεδαπούς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020 Rating: 5

Σελίδες