https://picasion.com/

Τοποθέτηση πινακίδων στα Κέντρα Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2020
Τοποθέτηση πινακίδων στα Κέντρα Ενημέρωσης του Φορέα ΔιαχείρισηςΟ Φορέας Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας, προέβη στην τοποθέτηση συνολικά τεσσάρων πινακίδων, δυο ερμηνείας περιβάλλοντος και δυο κατεύθυνσης, σε επιλεγμένες θέσεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης των προστατευόμενων περιοχών Καλαμά (Σαγιάδα) και Αχέροντα (Αμμουδιά). 


Οι πινακίδες ερμηνείας στοχεύουν σε μια πρώτη ενημέρωση των επισκεπτών για τις προστατευόμενες περιοχές Δέλτα Καλαμά και Εκβολών Αχέροντα αντίστοιχα και η τοποθέτηση πινακίδων κατεύθυνσης στοχεύει στην προώθηση περισσότερων επισκεπτών στα υφιστάμενα Κέντρα Πληροφόρησης για πιο εκτενή ενημέρωση σχετικά με τα προστατευόμενα είδη χλωρίδας, πανίδας και οικοτόπων την ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών και την ανάγκη προστασίας τους με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού. 
Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια των πινακίδων έγινε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης και χρησιμοποιήθηκε φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Φορέα Διαχείρισης.Read More »
Τοποθέτηση πινακίδων στα Κέντρα Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Τοποθέτηση πινακίδων στα Κέντρα Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2020
Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου


Συνεδριάζει στην Παραμυθιά , στις 08 Ιουλίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00΄, η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλιου για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1. Kατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπ/σμού Δήμου Σουλίου οικ. έτους 2020.
2. Εισήγηση Ο.Ε περί απαλλαγής δημοτικών τελών λόγω των εκτάκτωνμέτρων από τον κορονοϊό .
3. Εισήγηση Ο.Ε για τροποποίηση της αριθ. 251/2015 απόφασης Δ.Σ περίτελών κοινοχρήστων χώρων .
4. Έγκριση Απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ «ΑΡΩΓΗ» για το έτος 2019.
5. Έγκριση μελέτης και Κατάρτιση όρων διαγωνισμού: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ- ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)» – Συγκρότηση επιτροπών.
6. Καθορισμός των όρων διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμούμέσω ΕΣΗΔΗΣ του έργου: KΤΙΡΙΟ BOYΛΓΑΡΗ: Κτιριακή αποκατάσταση – περιβάλλων χώρος», Υποέργο 2 της πράξης με τίτλο «ΚΤΙΡΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης» .
7. Έγκριση του από 22-6-2020πρακτικού δημοπρασίας εκμίσθωσης αγροτεμαχίων Δήμου Σουλίου .
8. Έγκριση του από 29-6-2020 πρακτικού δημοπρασίας εκμίσθωσηςαγροτεμαχίων Δήμου Σουλίου.
9. Τροποποίηση (3η ) της σύμβασης της προμήθειας: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ- ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».
10. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΜΒΡΟΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΔΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ».
11. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ».
Read More »
Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2020 Rating: 5

Υπό δημοπράτηση το έργο τοποθέτησης ασφαλτοτάπητα στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2020
Υπό δημοπράτηση το έργο τοποθέτησης ασφαλτοτάπητα στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας


Στο στάδιο της δημοπράτησης από την Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται το έργο "Βελτίωση της Ε.Ο Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας" με τη διάστρωση ασφαλτοταπήτων. 
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 350.000 χιλ.ευρώ, ενώ περιλαμβάνει εκτέλεση εργασιών για τη βελτίωση με την τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα σε σημεία τής εθνικής οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα, ενώ ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες δέχονται μεγάλο όγκο οχημάτων. 
Πέραν των παρεμβάσεων ασφαλτόστρωσης θα γίνουν και διαγραμμίσεις με αντανακλαστική βαφή, ενώ σε συνάρτηση με το δίκτυο των κόμβων που θα κατασκευαστούν στο συγκεκριμένο δίκτυο θα αναβαθμιστεί ουσιαστικά το επίπεδο ασφαλείας της Εθνικής Οδού.
Read More »
Υπό δημοπράτηση το έργο τοποθέτησης ασφαλτοτάπητα στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας Υπό δημοπράτηση το έργο τοποθέτησης ασφαλτοτάπητα στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2020 Rating: 5

6.608 τροχαίες παραβάσεις τον Ιούνιο στην Ήπειρο

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2020
6.608 τροχαίες παραβάσεις τον Ιούνιο στην Ήπειρο 


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιούνιο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα 
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία ατυχήματα (έναντι 10 το 2019). Ειδικότερα, σημειώθηκαν: 
2 θανατηφόρα τροχαία (όσα και το 2019) 
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2019) 
6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 5 το 2019) 

Από τα τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 12 παθόντες (έναντι 14 το 2019). 
Ειδικότερα, καταγράφηκαν: 
2 νεκροί (όσοι και το 2019) 
1 σοβαρά τραυματίας (έναντι 3 το 2019) 
9 ελαφρά τραυματίες (όσοι και το 2019) 

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: 
ολισθηρότητα οδοστρώματος – καιρικές συνθήκες 
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση 
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς 

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης 
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (6.608) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. 

Βεβαιώθηκαν : 
· 1.563 για υπερβολική ταχύτητα 
· 86 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη) 
· 260 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση 
· 134 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση 
· 81 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγησης 
· 21 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 
· 71 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας 
· 28 για αντικανονικό προσπέρασμα 
· 21 για φθαρμένα ελαστικά 
· 18 για αντικανονικούς ελιγμούς 

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (74) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (649) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
Read More »
6.608 τροχαίες παραβάσεις τον Ιούνιο στην Ήπειρο 6.608 τροχαίες παραβάσεις τον Ιούνιο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2020 Rating: 5