https://picasion.com/
https://picasion.com/

Άγρια καταδίωξη, εμβόλισαν αστυνομικά οχήματα

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015

Άγρια καταδίωξη, εμβόλισαν αστυνομικά οχήματα

Σκηνές φάρ ουεστ εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ στην Ελεούσα και την ευρύτερη περιοχή. Ένα ύποπτο αυτοκίνητο, δεν σταμάτησε για έλεγχο σε σήμα των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει άγρια καταδίωξη.

Μάλιστα ο οδηγός του μπλε Νissan, δεν δίστασε να εμβολίσει αστυνομικά οχήματα και να τους προκαλέσει ζημιές, προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη.

Από την ταχύτητα που ανέπτυξε και την τρελή πορεία, έχασε το ένα λάστιχο και κινούνταν με τη ζάντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ύποπτο όχημα εγκαταλείφθηκε κοντά στο γήπεδο της Ελεούσας και οι επιβαίνοντες κινήθηκαν πεζοί προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Μετά από άγριο ανθρωποκυνηγητό, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, εντόπισαν και συνέλαβαν τον έναν ύποπτο, μέσα σε εγκατελειμμένο πτηνοτροφείο. Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της ΟΠΚΕ, προκειμένου να διερευνήσουν διεξοδικά το χώρο, καθώς ο συλληφθείς φέρεται να είχε μαζί του σάκο, τον οποίο πέταξε.

Η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους είναι σε εξέλιξη και επικεντρώνεται στην περιοχή της Ελεούσας, του Γαρδικίου και της Νέας

epiruspost.gr

Άγρια καταδίωξη, εμβόλισαν αστυνομικά οχήματα Άγρια καταδίωξη, εμβόλισαν αστυνομικά οχήματα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015 Rating: 5

Αλλοίωση στο ξωκλήσι του Άι Θανάση στην Λαμπανίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015
Αλλοίωση στο ξωκλήσι του Άι Θανάση στην Λαμπανίτσα

 
Εκεί ανάμεσα στα έλατα το 1882 σύμφωνα με την επιγραφή που υπάρχει στον εξωτερικό τοίχο, χτίσθηκε ένα πανέμορφο ξωκλήσι ο Άι Θανάσης. 
Μεγάλη η χάρη του και οι Λαμπανιτσιώτες την τιμούσαν με μεγάλο γλέντι της 2 Μαΐου. 
 
 
 
Είναι (ή μάλλον ήταν!!!) αυτό το κόσμημα που το απολάμβανες καθώς κατέβαινες από το δρόμο της Αγία Παρασκευής. 
Είναι αυτό το στολίδι που θαύμαζες καθώς ξαπόσταινες δίπλα του κάτω από τα τεράστια έλατα. 
 
 
Εκεί έστεκε ο Άι Θανάσης ομορφαίνοντας το εκπληκτικό τοπίο της Λαμπανίτσας....μέχρι .... τώρα γιατί κάποιοι;; τον κατέστρεψαν, τοποθέτησαν μια στέγη έκτρωμα τάχα για την διαφύλαξη του μνημείου. 
 
Τα Μνημεία αυτά στέκουν αιώνες τώρα, περιμένοντας την φροντίδα μας όχι να αλλοιώνουμε την φυσιογνωμία τους. 
 
Κατά την γνώμη μου εκτελέσθηκε ένα έγκλημα που φοβάμαι έχει και συνέχεια γιατί το ίδιο θέλουν να κάνουν ....αυτοί οι κάποιοι!!!.... και στις άλλες εκκλησίες του Χωριού. 
 
Ξέρετε πριν μερικά χρόνια έγινε μια κλοπή στην ίδια εκκλησία ...ε λοιπόν εκείνη η κλοπή ωχριά μπροστά σε αυτό το έγκλημα. 
 
Θα ήθελα να λογοδοτήσουν αυτοί οι κάποιοι και τελικά να μάθουμε ποιος διαχειρίζεται και με ποια νόμιμη δικαιοδοσία τα Μνημεία-Εκκλησίες του τόπου μας.

Λεωνίδας Σωκράτη Τζάνης
Αλλοίωση στο ξωκλήσι του Άι Θανάση στην Λαμπανίτσα Αλλοίωση στο ξωκλήσι του Άι Θανάση στην Λαμπανίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015 Rating: 5

Παγωμένος ο τουρισμός… Χαμένη η Ήπειρος από αέρος και θαλάσσης

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015
Παγωμένος ο τουρισμός… 
Χαμένη η Ήπειρος από αέρος και θαλάσσης
 
 

Χωρίς αξιόπιστο αεροδρόμιο κι εξαφανισμένη από το χάρτη της κρουαζιέρας... Η Ήπειρος, με τις τεράστιες τουριστικές δυνατότητες, φαίνεται ότι έχει μπροστά της πολύ δρόμο για να πετύχει το στοίχημα.

Οι προσπάθειες που γίνονται για την τουριστική προβολή είναι σαφώς θετικές κι αξιόλογες αλλά δεν αρκετές.

Τα στοιχεία που προκύπτουν για την κρουαζιέρα, από την έρευνα που πραγματοποίησε το TheSeaNation.gr για το 2015 δεν είναι καθόλου αισιόδοξα για την Ήπειρο.

Πάργα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα, είναι στους χαμένους της χρονιάς και δεν μπορούν να καταλάβουν καμία θέση στην πρώτη εικοσάδα. Σημειώνεται ότι το 2013 η Ηγουμενίτσα βρίσκονταν στην 18η θέση την οποία όμως απώλεσε το 2014 και το 2015.

Αναλυτικότερα, το 16,62 % (394) των συνολικών προσεγγίσεων θα γίνουν στον Πειραιά (μείωση σε σχέση με το 2014), το 15,70% (372) στη Σαντορίνη (αύξηση σε σχέση με το 2014) και το 14,05% (333) στη Μύκονο (αύξηση σε σχέση με το 2014). Ακολουθούν, χωρίς αξιοσημειώτες μεταβολές, η Κέρκυρα με 11,39 % (270), το Κατάκολο με 8,61% (204), η Ρόδος με 6,75% (160) και το Ηράκλειο με 5,15 % (122).

Τη πρώτη δεκάδα κλείνουν η Πάτμος (4,56% -108), η Κεφαλονιά (3,25% -77) και τα Χανιά (1,81% -43), τα οποία επιστρέφουν στην πρώτη δεκάδα παίρνοντας τη θέση από τον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος θα βρεθεί στη 12η θέση.

Η τουριστική ανάπτυξη, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα έργα υποδομής. Σήμερα στην Ήπειρο το μοναδικό αξιόλογο έργο είναι η Εγνατία Οδός. Είναι ο δρόμος που έφερε τη Βόρεια Ελλάδα κοντά και έδωσε ανάσα στις τουριστικές επιχειρήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Όμως ο εσωτερικός τουρισμός έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από την κρίση. Οι Έλληνες ματαιώνουν τις διακοπές τους ή τις περιορίζουν σε ελάχιστες ημέρες. Άρα δεν μπορεί να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό.

Η απουσία αξιόπιστου αεροδρομίου αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια για άνοιγμα της Ηπείρου σε ξένες αγορές. Όσες προσπάθειες έγιναν μέχρι σήμερα για την προσέλκυση αεροπορικών εταιριών, παρότι ξεκίνησαν με τους καλύτερους όρους, οδηγήθηκαν σε ναυάγιο, συχνά χωρίς να γίνουν γνωστοί οι λόγοι.

Η ουσία είναι ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων δεν παρέχει καμία αξιοπιστία για την εκτέλεση πτήσεων κι αυτός είναι ένας μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας.

Με βάση αυτά τα δεδομένα αλλά και τις μειωμένες μέχρι σήμερα κρατήσεις στους θερινούς τουριστικούς προορισμούς, η σεζόν δεν ξεκινά με τους καλύτερους όρους.

Το μούδιασμα που παρατηρείται κυρίως στα μεγάλα γραφεία του εξωτερικού συνδέεται από τους επιχειρηματίες του κλάδου, με την γενικότερη ρευστότητα που επικρατεί στη χώρα.

Το κλίμα αστάθειας έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, ώστε λίγο πριν την έναρξη του καλοκαιριού όλα να μοιάζουν παγωμένα. 
 
Παγωμένος ο τουρισμός… Χαμένη η Ήπειρος από αέρος και θαλάσσης  Παγωμένος ο τουρισμός…  Χαμένη η Ήπειρος από αέρος και θαλάσσης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015 Rating: 5

11 οι τραυματίες από την πρόσκρουση του ΑΝΩ ΧΩΡΑ 7 μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015
11 οι τραυματίες από την πρόσκρουση του ΑΝΩ ΧΩΡΑ
7 μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Φιλιατών


Στους 11 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών, από την πρόσκρουση του πλοίου ΑΝΩ ΧΩΡΑ 2, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Οι 4 τραυματίες έφυγαν από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, ενώ 7 από αυτούς, 5 μαθητές και 2 ηλικιωμένοι, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω εξετάσεις.


Οι μαθητές Β' Λυκείου, ταξίδευαν από την Κέρκυρα με προορισμό την Θεσσαλονίκη, για εκπαιδευτική εκδρομή.

Και οι 7 που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Φιλιατών είναι καλά στην υγεία τους.
11 οι τραυματίες από την πρόσκρουση του ΑΝΩ ΧΩΡΑ 7 μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Φιλιατών 11 οι τραυματίες από την πρόσκρουση του ΑΝΩ ΧΩΡΑ  7 μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή από καφετέρια στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015
Εξιχνιάστηκε κλοπή από καφετέρια στη Σαγιάδα ΘεσπρωτίαςΕξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση κλοπής από καφετέρια που έγινε τον περασμένο Αύγουστο στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου υπηκόου Αλβανίας.

Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση και την αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε η εμπλοκή του 22χρονου σε κλοπή που έγινε σε καφετέρια την 21-08-2014 στη Σαγιάδα, κατά την οποία άγνωστοι δράστες είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ, μεγάλο αριθμό πακέτων τσιγάρων και είδη καπνού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 22χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.
Εξιχνιάστηκε κλοπή από καφετέρια στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκε κλοπή από καφετέρια στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρόσκρουση του Άνω Χώρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Τέσσερις τραυματίες (+BINTEO)

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015
ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρόσκρουση του Άνω Χώρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Τέσσερις τραυματίες (+BINTEO)


Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο “Άνω Χώρα ΙΙ”,που εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα-Ηγουμενίτσας, προσέκρουσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, λόγω κακών χειρισμών!

 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις επιβάτες,οι οποίοι και θα μεταφερθούν στο κέντρο υγείας Ηγουμενίτσας.
Ζημιές έχουν υποστεί ένα λεωφορείο ,πέντε αυτοκίνητα και μια μηχανή,που βρίσκονταν στο γκαράζ του πλοίου.
 
Το πλοίο δεν θα αναχωρήσει ξανά για Κέρκυρα,μιας από το λιμενικό απαγορεύτηκε ο απόπλους, λόγω του ελέγχου που θα πραγματοποιήσουν τα ειδικά κλιμάκια, τα οποία θα δώσουν το τελικό «πράσινο φως», για το αξιόπλοο του πλοίου.


ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρόσκρουση του Άνω Χώρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Τέσσερις τραυματίες (+BINTEO) ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρόσκρουση του Άνω Χώρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Τέσσερις τραυματίες (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015 Rating: 5
httpsendrasei-gr-3-1
Από το Blogger.