https://picasion.com/
https://picasion.com/

Νεκρός βρέθηκε 23χρονος στο σπίτι του

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Νεκρός βρέθηκε 23χρονος στο σπίτι του

 
Νεκρός βρέθηκε σήμερα,πριν από λίγη ώρα, ένας 23χρονος μέσα στο σπίτι του, σε κεντρικό δρόμο της πόλης των Ιωαννίνων.
Τον 23χρονο βρήκαν οι γονείς του μέσα στο υπνοδωμάτιο του και σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά του βρέθηκε και μία σύριγγα, γεγονός που δεν αποκλείει να είχε προηγηθεί χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο έσπευσαν και άνδρες της Αστυνομίας.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου ωστόσο θα προκύψουν από τη νεκροτομή που θα διενεργήσει ο ιατροδικαστής Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης
Read More »
Νεκρός βρέθηκε 23χρονος στο σπίτι του Νεκρός βρέθηκε 23χρονος στο σπίτι του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

60.000€ για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
60.000€ για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Ηγουμενίτσας


Η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατανέμει το ποσό των εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000,00 €) στα Συμβούλια Σχολικών Κοινοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις ανάγκες αντιμετώπισης των λειτουργικών δαπανών τους. 

Αναλυτικά, η κατανομή των ποσών αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα :


3η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014
Α/Α
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΠΟΣΟ
1.
1ο Γυμνάσιο Ηγ/τσας
6.000,00 €
2.
2ο Γυμνάσιο Ηγ/τσας
6.000,00 €
3.
3o Γυμνάσιο Ηγ/τσας
5.000,00 €
4.
Γυμνάσιο Πλαταριάς
4.000,00 €
5.
Γ/σιο- ΓΕΛ Μαργαριτίου
6.000,00 €
6.
Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας
5.000,00 €
7.
Γυμνάσιο Πέρδικας
4.000,00 €
8.
1ο ΓΕΛ Ηγ/τσας
8.000,00 €
9.
2ο ΓΕΛ Ηγ/τσας
6.000,00 €
10.
Εσπερινό ΓΕΛ Ηγ/τσας
2.000,00 €
11.
Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγ/τσας
1.000,00 €
12.
1ο ΕΠΑΛ Ηγ/τσας
7.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ
60.000,00 €
Read More »
60.000€ για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Ηγουμενίτσας 60.000€ για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Το Σάββατο ξεκινάει η έκθεση φωτογραφίας, βιβλίων και αρχειακού υλικού, για τα 25 χρόνια του Τοπικού Αρχείου Παραμυθιάς

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Το Σάββατο ξεκινάει η έκθεση φωτογραφίας, βιβλίων και αρχειακού υλικού, για τα 25 χρόνια του Τοπικού Αρχείου Παραμυθιάς

http://www.paramythia-online.gr/paramythia/images/stories/istoriko_arxeio.jpg

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τοπικό Αρχείο Παραμυθιάς και ο Δήμος Σουλίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων λειτουργίας και δράσης του Τοπικού Αρχείου Παραμυθιάς, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας βιβλίων και αρχειακού υλικού που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου ώρα 18:00 στο κτίριο του Ιστορικού Αρχείου Παραμυθιάς (Παλιό Διοικητήριο)

Θέμα Έκθεσης : Παιδεία- Κοινωνία – Οικονομία, 19ος – 20ος αιώνας.
 
Διάρκεια Έκθεσης από 22-11-1014 έως 20-12-2014
 
Ώρες λειτουργίας 9:00 έως 14:00 (Δευτέρα– Παρασκευή)
Read More »
Το Σάββατο ξεκινάει η έκθεση φωτογραφίας, βιβλίων και αρχειακού υλικού, για τα 25 χρόνια του Τοπικού Αρχείου Παραμυθιάς Το Σάββατο ξεκινάει η έκθεση φωτογραφίας, βιβλίων και αρχειακού υλικού, για τα 25 χρόνια του Τοπικού Αρχείου Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Πρώτη αντίδραση για τα νέα διόδια στην Εγνατία από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Ιωάννη Λώλο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Πρώτη αντίδραση για τα νέα διόδια στην Εγνατία από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Ιωάννη Λώλο

 
 
Η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, να θέσει σε λειτουργία τον σταθμό διοδίων στο Δροσοχώρι, αποτελεί μέγιστη αδικία για ολόκληρη την Ήπειρο και το σύνολο των Ηπειρωτών.

Πρόκειται για απόφαση με δυσμενείς συνέπειες για το σύνολο της τοπικής οικονομίας, πολύ δε περισσότερο για την τουριστική ανάπτυξη.

Είναι πρωτοφανές σε ένα τμήμα αυτοκινητοδρόμου 120 χιλιομέτρων να λειτουργούν τόσοι σταθμοί διοδίων.

Πέραν αυτού όμως, η απόφαση του Υπουργείου, αποτελεί πολιτικό εμπαιγμό, σε μία περιοχή που έχει προσφέρει τα μέγιστα για την κατασκευή και την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού.

Η δημιουργία τετελεσμένων μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και εκτιμούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση της Ηπείρου οφείλει να αντιδράσει συντεταγμένα και καθολικά.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου
Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Read More »
Πρώτη αντίδραση για τα νέα διόδια στην Εγνατία από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Ιωάννη Λώλο Πρώτη αντίδραση για τα νέα διόδια στην Εγνατία από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Ιωάννη Λώλο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Στην Παραμυθιά εκπαιδευτικοί από 6 χώρες στα πλαίσια του Erasmus plus

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Στην Παραμυθιά εκπαιδευτικοί από 6 χώρες στα πλαίσια του Erasmus plus
 
 
Το Α΄ 12/θ Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς, μετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΚΑ2 Erasmus plus, με θέμα: «XX - XXI century jobs - Bridge the gap», φιλοξενεί εκπαιδευτικούς από Ισπανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Τουρκία και Ουγγαρία.

Η συγκεκριμένη ομάδα εκπαιδευτικών θα μείνει στην Παραμυθιά για πέντε μέρες. Οι εταίροι ανταλλάσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και την ενίσχυσή της, μέσω της διακρατικής συνεργασίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Θα επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους και σχεδόν όλα τα αξιοθέατα του Νομού μας. Παράλληλα θα συμμετέχουν στην καθημερινή σχολική δραστηριότητα γνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.

Το πρόγραμμα Erasmus plus είναι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαρκεί 2 σχολικά έτη.

Read More »
Στην Παραμυθιά εκπαιδευτικοί από 6 χώρες στα πλαίσια του Erasmus plus Στην Παραμυθιά εκπαιδευτικοί από 6 χώρες στα πλαίσια του Erasmus plus Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα αύριο και μεθαύριο Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα αύριο και μεθαύριο
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα


Με ιστορία 37 διοργανώσεων στην έδρα του και με διεθνή αέρα, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας επισκέπτεται για πρώτη φόρα την πόλη της Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του μεγάλου ταξιδιού του σε πολυάριθμους σταθμούς ανά την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Την Παρασκευή 21/11 και το Σάββατο 22/11/2014 θα προβληθούν στο χώρο του Κέντρου Πολιτιστικών και Κοινωνικών Δομών Δήμου Ηγουμενίτσας (Παλιά Μαθητική Εστία) οι βραβευμένες ταινίες του φετινού ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος. Οι προβολές ξεκινούν στις 20:00 και θα έχουν διάρκεια περίπου 2 ωρών ανά ημέρα. Το πρόγραμμα προβολών της Παρασκευής θα ανοίξει με το μουσικό σχήμα PVC X-tract σε ένα project που συνταιριάζει κινηματογραφική εικόνα και ήχο μέσα από έναν απρόσμενο συνδυασμό μουσικών οργάνων. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα «Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Ταξιδεύει» αποτελεί την περιοδεύουσα εκδοχή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, υπό την αιγίδα του οποίου και διοργανώνεται. Tη φιλοξενία του κινηματογραφικού διήμερου στην πόλη μας έχουν αναλάβει από κοινού η πολιτιστική ομάδα «ΕστιάΖωντες» και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΑΡΙΑΔΝΗ».


* Το πρόγραμμα προβολών της Παρασκευής θα ανοίξει με το μουσικό σχήμα PVC X-tract που αποτελείται από τους: Νεφέλη Γαλάνη (βιόλα),  Ιωάννη Μαλλιόπουλο (κοντραμπάσο) και Χάρη Παπαεμμανουήλ (κρουστά). Η αγάπη των μελών του για τον κινηματογράφο και τη μουσική τους ώθησε να δημιουργήσουν ένα project που θα συνταίριαζε αυτές τις τέχνες. Μέσα από έναν απρόσμενο συνδυασμό οργάνων, οι PVC X-tract θα πλαισιώσουν την ταινία Cops του Buster Keaton, χρησιμοποιώντας θέματα από το κλασικό ρεπερτόριο, ήχους από οτιδήποτε κρούεται ή πάλλεται, συνδυασμούς ηχοχρωμάτων και ατμοσφαιρικά περάσματα. 
Read More »
Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα αύριο και μεθαύριο Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα αύριο και μεθαύριο  Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Ενημέρωση για την προσωπική ασφάλεια και προστασία της Τρίτης Ηλικίας από το ΠΑΚΠΠΟ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Ενημέρωση για την προσωπική ασφάλεια και προστασία της Τρίτης Ηλικίας από το ΠΑΚΠΠΟ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας

Το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας & Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση στην οποία θα παρευρεθεί και θα μιλήσει Αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας για θέματα που σχετίζονται με την προσωπική ασφάλεια και προστασία από κλοπές και απάτες.

Η ενημέρωση θα γίνει στους χώρους των αντίστοιχων Κ.Α.Π.Η. τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
· Πλαταρία: 20 Νοεμβρίου 2014 στις 10:00 π.μ.
· Πέρδικα: 20 Νοεμβρίου 2014 στις 6:00 μ.μ.
· Μαργαρίτι: 21 Νοεμβρίου 2014 στις 10:00 π.μ.
· Σύβοτα: 24 Νοεμβρίου 2014 στις 10:00 π.μ.
· Ηγουμενίτσα: 25 Νοεμβρίου 2014 στις 10:00 π.μ.

Η ενημέρωση θα είναι ανοιχτή και για το ευρύτερο κοινό.
Read More »
Ενημέρωση για την προσωπική ασφάλεια και προστασία της Τρίτης Ηλικίας από το ΠΑΚΠΠΟ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας Ενημέρωση για την προσωπική ασφάλεια και προστασία της Τρίτης Ηλικίας από το ΠΑΚΠΠΟ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα για την αποτελεσματική συμπλήρωση βιογραφικού και διεξαγωγή συνέντευξης επιλογής προσωπικού

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα για την αποτελεσματική συμπλήρωση βιογραφικού και διεξαγωγή συνέντευξης επιλογής προσωπικού
 
Το ΚΕ.ΣΥ.Π. της Διεύθυνσης Δ.Ε. Θεσπρωτίας σάς προσκαλεί την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, ώρα 19.30 στην ημερίδα με θέμα: 
«Σχέδιο δράσης για αποτελεσματική συμπλήρωση βιογραφικού και διεξαγωγή συνέντευξης επιλογής προσωπικού»

Ομιλήτριες: 
Σταυρούλα Κυρίτση, δημοσιογράφος «Tα μυστικά μιας συνέντευξης και οι συνήθεις ερωτήσεις» 
Βασιλική Β. Παππά, Msc, MA σύμβουλος Σ.Ε.Π. του ΚΕ.ΣΥ.Π Ηγουμενίτσας «Η Γλώσσα του σώματος και πώς να κερδίσετε τις εντυπώσεις» 
Χριστίνα Τητήρου, Κοινωνιολόγος – Σύμβουλος απασχόλησης ΟΑΕΔ Ηγουμενίτσας «Βιογραφικό σημείωμα και Συνέντευξη επιλογής» 

Αίθουσα: Πολιτιστικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» Ηγουμενίτσας 
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Θα χορηγηθεί Βεβαίωση Συμμετοχής
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα για την αποτελεσματική συμπλήρωση βιογραφικού και διεξαγωγή συνέντευξης επιλογής προσωπικού Ηγουμενίτσα: Ημερίδα για την αποτελεσματική συμπλήρωση βιογραφικού και διεξαγωγή συνέντευξης επιλογής προσωπικού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ «ΓΕΝΕΣΙΣ» ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Οι τίτλοι ολόκληρης της δεκαετίας είναι άκυροι

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ «ΓΕΝΕΣΙΣ» 
ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ
 Οι τίτλοι ολόκληρης της δεκαετίας είναι άκυροι
 
 
Σοβαρότατες καταγγελίες για τη λειτουργία ιδιωτικών σχολείων στα Γιάννινα, έκανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός.

Παράλληλα ανέδειξε την ολιγωρία της δημόσιας διοίκησης, η οποία ανέχθηκε την κατάσταση, αντί, ως όφειλε, να φροντίσει για την τήρηση του Νόμου.

Μείζον ζήτημα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, δημιουργείται για τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια, τα οποία από το 2004, για δέκα ολόκληρα χρόνια δηλαδή, δεν έχουν άδεια λειτουργίας. Το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες περιπέτειες τα παιδιά που αποφοίτησαν από το συγκεκριμένο σχολείο καθώς οι τίτλοι ολόκληρης της δεκαετίας είναι άκυροι!

Ο κ. Κουρουτός εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος γνωρίζει το πρόβλημα κι αντί να φροντίσει να διασφαλίσει τους τίτλους των μαθητών, με τροπολογία που καταθέτει φροντίζει να λύσει το πρόβλημα των ιδιοκτητών και εκ των υστέρων να καλύψει την απουσία άδειας λειτουργίας.

«Στην Ήπειρο η κατάσταση είναι πρωτοφανής. Σωρεία σοβαρότατων παρανομιών που έχουν τελεστεί την τελευταία δεκαετία με την προκλητική ανοχή της διοίκησης έχουν συμπεριλάβει την περιοχή στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής παρανομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουτός, ο οποίος εξήρε τη στάση της σημερινής Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης η οποία παρέπεμψε το ιδιωτικό σχολείο για πειθαρχικό παράπτωμα.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ «ΓΕΝΕΣΙΣ»

Οι ιδιοκτήτες του ιδιωτικού Γυμνασίου-Λυκείου Γένεσις, προκειμένου να παρακάμψουν το νόμο περί μεταβίβασης άδειας, επιχείρησαν να πείσουν ότι το σχολείο λειτουργεί σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που λειτουργούσε το προηγούμενο σχολικό έτος προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα – ως δήθεν καινούριο σχολείο - να απολύσουν απεριόριστο αριθμό εκπαιδευτικών, κάτι που απαγορεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
Η ευθύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση βαρύνει τον προηγούμενο Δ/ντη Εκπαίδευσης κ. Τσατσαρώνη, ο οποίος συνέστησε επιτροπή αυτοψίας, που ψευδώς συμπέρανε ότι το νέο σχολείο λειτουργεί στο ίδιο κτίριο με το παλιό, άλλα όχι στον ίδιο χώρο καθώς το Γυμνάσιο και το Λύκειο λειτουργούν σε διαφορετικούς ορόφους, δίνοντας έτσι το ελεύθερο στον ιδιοκτήτη να απολύσει μαζικά τους εκπαιδευτικούς.

Όμως, το πόρισμα της επιτροπής κατερρίφθη εκκωφαντικά από πόρισμα του αρμόδιου για τον κτηριακό έλεγχο των ιδιωτικών σχολείων θεσμού, του ΕΟΠΠΕΠ που διαπιστώνει ότι το Γυμνάσιο και το Λύκειο λειτουργούν στην ίδια «κτηριολογική μονάδα» και ότι μάλιστα χρησιμοποιούν από κοινού αίθουσες διδασκαλίας)!
Λόγω της προκλητικής άρνησης του κ. Τσατσαρώνη να αποσύρει το ανακριβές πόρισμα της δικής του επιτροπής, η ΟΙΕΛΕ προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία από τον 6ο Ανακριτή Αθηνών.

ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ!

«Τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια είναι ένα ιστορικό σχολείο της περιοχής. Κανείς δεν θέλει το σχολείο αυτό να βάλει λουκέτο. Δυστυχώς, όμως, οι εκπρόσωποί του έχουν προβεί σε παραβιάσεις της νομοθεσίας και θεωρούμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους στη δικαιοσύνη.», ανέφερε ο κ. Κουρουτός.

Οι αίθουσες διδασκαλίας του εν λόγω ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής ελέγχου που πραγματοποίησε αιφνίδιο έλεγχο στα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια δεν έχουν λάβει άδεια λειτουργίας από το 2004!

Συγκεκριμένα, το 2004 καταργήθηκαν οι παλιές αίθουσες διδασκαλίας, ενώ προστέθηκαν καινούριες οι οποίες ουδέποτε αδειοδοτήθηκαν καθώς επρόκειτο για αυθαίρετα κτίσματα. Δεν έχει, επίσης, κατατεθεί από τους διοικούντες το σχολείο μελέτη στατικής επάρκειας των αιθουσών του, πράγμα που σημαίνει πως η διοίκηση του σχολείου έθεσε σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών!

Επίσης, σύμφωνα με έγγραφα της Δ/νσης ιδιωτικής Εκπαίδευσης, έγγραφα της Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Β' Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. προκύπτει σαφώς πως το σχολείο λειτουργεί χωρίς άδεια, καθώς τα δικαιολογητικά για την τροποποίηση της άδειάς του επεστράφησαν, διότι, κατά την Υπηρεσία, δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις!

Από όλα αυτά τα στοιχεία προκύπτουν σοβαρότατες πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, τόσο για την ιδιοκτησία και τους μετόχους του σχολείου, όσο και για τη διοίκηση της εκπαίδευσης που όλα αυτά τα χρόνια επέτρεπαν στο σχολείο να λειτουργεί παράνομα και να εκδίδει τίτλους σπουδών. Για το ζήτημα η Ομοσπονδία αναγκάστηκε να καταθέσει αναφορά προς τον Εισαγγελέα Ιωαννίνων θεωρώντας ότι προκύπτουν σοβαρές πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων της τελευταίας διετίας.

Ο ΡΟΛΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ-ΔΕΡΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ

Ο Υπουργός Παιδείας και ο αρμόδιος για ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης Υφυπουργός θα έπρεπε ήδη να έχουν καταθέσει νομοθετική ρύθμιση που να προστατεύει τους γονείς και τους μαθητές που εν αγνοία τους φοιτούσαν σε ιδιωτικά σχολεία των Ιωαννίνων που λειτουργούσαν χωρίς άδεια ούτως ώστε να μην προκύψει ζήτημα με τους τίτλους σπουδών τους.

Αντ' αυτού κατεβάζουν στη Βουλή τροπολογία με την οποία στην ουσία συγκαλύπτουν τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων που λειτουργούσαν παράνομα, χωρίς άδεια. Πώς να μην οξυνθεί η ανομία, όταν η ίδια η Πολιτεία ανάβει το πράσινο φως στους παραβάτες; Πώς να μην εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της αδικίας για την ατιμωρησία των ισχυρών;

ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ

«Η παρουσία της ΟΙΕΛΕ στα Γιάννενα έχει συγκεκριμένο σκοπό. Όχι, επαναλαμβάνουμε, να κλείσουν σχολεία και να χάσουν την εργασία τους δεκάδες συνάδελφοί μας. Επιδιώκουμε απλώς το αυτονόητο, να τηρείται η νομοθεσία και τα ιδιωτικά σχολεία να λειτουργούν ως εκπαιδευτήρια. Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και της ελπίδας των νέων μας για εργασία με την εξαγορά πτυχίων.

Η απραξία των κυβερνώντων και της απροθυμίας της διοίκησης να ελέγξει τα ιδιωτικά σχολεία υποχρεώνουν την Ομοσπονδία, παράλληλα με τις νομικές της ενέργειες, να δημοσιοποιεί στην τοπική κοινωνία τα σκάνδαλα των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής. Διότι οι γονείς των μαθητών, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία της Ηπείρου έχουν κάθε δικαίωμα να πληροφορηθούν την πραγματικότητα», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ.
Read More »
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ «ΓΕΝΕΣΙΣ» ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Οι τίτλοι ολόκληρης της δεκαετίας είναι άκυροι ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ «ΓΕΝΕΣΙΣ»  ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ  Οι τίτλοι ολόκληρης της δεκαετίας είναι άκυροι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Συγκέντρωση παραγωγών και Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας, αύριο στην Νεράιδα Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Συγκέντρωση παραγωγών και Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας, αύριο στην Νεράιδα Θεσπρωτίας


Συγκέντρωση παραγωγών (γεωργών και κτηνοτρόφων) με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισμού – Ένωση Αγροτών Θεσπρωτίας, πραγματοποιείται στην Νεράιδα Παραμυθιάς, αύριο Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στις 18:30 στο κατάστημα του Δημήτριου Ζύλη.

Σκοπός της συνάντησης είναι η ανάλυση των στόχων του νέου συνεταιρισμού και ενημέρωση στα θέματα που απασχολούν τους παραγωγούς (επιλέξιμες εκτάσεις, ασθένειες κ.λ.π.).

Όπως αναφέρει το ΔΣ της Ένωσης Αγροτών, η άμυνα των παραγωγών μας είναι ο Συνεταιρισμός. Είναι η δύναμη που θα μας κρατήσει όρθιους στην κρίση.
Read More »
Συγκέντρωση παραγωγών και Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας, αύριο στην Νεράιδα Θεσπρωτίας Συγκέντρωση παραγωγών και Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας, αύριο στην Νεράιδα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Συνελήφθη 30χρονος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Συνελήφθη 30χρονος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών


Συνελήφθη, χθες (19.11.2014) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Ανακρίτρια Πατρών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ο 30χρονος, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη 30χρονος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών Συνελήφθη 30χρονος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Δωρεάν αδιάθετα φρούτα προς όλους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Δωρεάν αδιάθετα φρούτα προς όλους  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

 
Η Δ/νσης Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (πρώην Μαθητική Εστία), υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες Φρούτων (Μήλα, Αχλάδια, Ακτινίδια), τις οποίες διαθέτει δωρεάν προς όλους. 


 
Ώρες παράδοσης 9:30 π.μ. έως 12:30. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2665360182
Read More »
Δωρεάν αδιάθετα φρούτα προς όλους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεάν αδιάθετα φρούτα προς όλους  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή


Συνελήφθη, χθες (19-11-2014) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 29χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· (320,2) γραμμάρια κάνναβης, σε δύο συσκευασίες
· (3,3) γραμμάρια κοκαΐνης
· το χρηματικό ποσό των (1.430) ευρώ
· ένα αεροβόλο πιστόλι
· μία μεταλλική βαλίστρα
· μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθη, χθες (19-11-2014) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο 32χρονος κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επέδειξε πλαστό διαβατήριο Πακιστανικών Αρχών και πλαστό δελτίο μόνιμης διαμονής, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ηγουμενίτσα Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

1.879 νέες θέσεις από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στην Ήπειρο Δείτε αναλυτικά την κατανομή στην Περιφέρεια και σε κάθε Δήμο της Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
1.879 νέες θέσεις από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στην Ήπειρο
Δείτε αναλυτικά την κατανομή στην Περιφέρεια και σε κάθε Δήμο της Θεσπρωτίας

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας παρουσίασε σήμερα το νέο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015». 
Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ και αφορά 50.000 άνεργους συμπολίτες μας σε 110 ειδικότητες, οι οποίοι θα απασχοληθούν για 5 μήνες με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρειες) και υπηρεσίες του Δημοσίου (νοσοκομεία, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία κ.α.).
Στην Ήπειρο η κατανομή των θέσεων απασχόλησης ανά Δήμο είναι η ακόλουθη:

ΔΗΜΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΕΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 160
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 21
ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 22
ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ 38
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ 18
ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ 52
ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ 53
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 100
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 381
ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 21
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 24
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ 25
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ 49
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ 45
ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 118
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ 33
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 64
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 55
ΣΥΝΟΛΟ 1.279
 
Επίσης, οι θέσεις απασχόλησης στην Ήπειρο ανά Υπουργείο και οι οποίες θα κατανεμηθούν στις Περιφερειακές Ενότητες, είναι οι ακόλουθες:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Αρ. θέσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΤΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 1
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 204
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 74
ΥΓΕΙΑΣ 161
ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 83
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 26
ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ 2
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 44
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 1
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 4
ΣΥΝΟΛΟ 600
 
Οι ενδιαφερόμενοι, μετά από σχετική δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.oaed.gr και μετά την συμπλήρωση της, θα την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στον Ο.Α.Ε.Δ. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με μοριοδότηση.
Read More »
1.879 νέες θέσεις από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στην Ήπειρο Δείτε αναλυτικά την κατανομή στην Περιφέρεια και σε κάθε Δήμο της Θεσπρωτίας 1.879 νέες θέσεις από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στην Ήπειρο Δείτε αναλυτικά την κατανομή στην Περιφέρεια και σε κάθε Δήμο της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας
 

Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 21η Νοεμβρίου 2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 μ.μ. στο γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για την συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο: Έγκριση και διάθεση ψήφιση πιστώσεων λειτουργικών δαπανών Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2014.

Θέμα 2ο: Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2014.

Θέμα 3ο: Άσκηση αίτησης διόρθωσης κτηματολογικής εγγραφής.

Θέμα 4ο : Άσκηση ή μη έφεσης κατά της με αριθμό 188/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας.

Θέμα 5ο : Έγκριση Τεχνικών προδιαγραφών, καθορισμός των όρων του Πρόχειρου Διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια υλικών συντήρησης έργων υποδομής Δήμου Ηγουμενίτσας» για τα έτη 2014-2015, διάθεση της πίστωσης και συγκρότηση επιτροπής Διενέργειας/ Αξιολόγησης του Διαγωνισμού.

Θέμα 6ο : Ανάκληση των αριθ. 118/2012 και 174/2012 αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής οι οποίες αφορούν την εκμίσθωση καλλιεργήσιμης έκτασης στη θέση «Βρέστα» Τοπικής Κοινότητας Αργυροτόπου εκτάσεως εμβαδού 10 στρεμμάτων».

Θέμα 7ο : Επί αιτήματος του κ. Σωτηρακόπουλου Σωτηρίου του Δημητρίου για εξώδικο συμβιβασμό ως προς την τιμή της οφειλόμενης προς το Δήμο αποζημίωσης λόγω προσκύρωσης.

Θέμα 8ο : Καθορισμός των όρων δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Γραικοχωρίου.
Read More »
Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που θα γίνει την 21η Νοεμβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή, καταρτίζουμε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ως ακολούθως:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014:

ΓΕΝΙΚΑ:

1- Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, του Δημοτικού Καταστήματος, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από την 8η πρωϊνή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου.

2- Φωταγώγηση των ανωτέρω και της πόλης, κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2014.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

Ώρα 09:50΄: Επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης,.

Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, στην Εκκλησία, ώρα 09.40΄.

3.- Ώρα 10.10΄: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, από τους κ.κ.:
α. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας
β. Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών-Ηγουμενίτσας
γ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
δ. Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας
ε. Διοικητή 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος.
στ. Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας
ζ. Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
η. Εκπρόσωπο Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ.
θ. Εκπρόσωπο Π.Ε.Α.Ε.Α.

- Ενός (1) λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Αργυροπελεκάνοι και Στικταετοί στο Δέλτα Καλαμά (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Αργυροπελεκάνοι και Στικταετοί στο Δέλτα Καλαμά (ΦΩΤΟ)
 

Στις 6 και 10 Νοεμβρίου 2014 το προσωπικό φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης κατά την διάρκεια επόπτευσης στο Δέλτα Καλαμά, παρατήρησε πλήθος αργυροπελεκάνων(Pelecanus crispus) και δυο στικταετούς (Aquila clanga).
Read More »
Αργυροπελεκάνοι και Στικταετοί στο Δέλτα Καλαμά (ΦΩΤΟ) Αργυροπελεκάνοι και Στικταετοί στο Δέλτα Καλαμά (ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Έναστρη Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Έναστρη Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)Δρέπανο Ηγουμενίτσας 19/11/2014
 
Δύο ακόμα εντυπωσιακές φωτογραφίες του Γιώργου Μαλαμίδη (thesprotia3d.gr) φιλοξενούμε σήμερα στο μπλοκ μας.
 
Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τον έναστρο ουρανό, πάνω από τη παραλία Δρέπανο στην Ηγουμενίτσα, καθώς και ένα φευγαλέο αστέρι να διασχίζει τον ουρανό.
 
Ο ίδιος αναφέρει:
"Στάθηκα τυχερός την ώρα που έβγαζα την πρώτη φώτο δίπλα ακριβώς στη ακρογιαλιά! Ενα αστέρι έπεσε χωρίς να το πάρω χαμπάρι! 
Φάνηκε όμως ολοκάθαρα στην προεπισκόπηση της φωτογραφίας αποτελώντας ευχάριστη έκπληξη! "

Την ίδια ώρα ο γαλαξίας βουλιάζει πίσω από την πανέμορφη Κέρκυρα! 
 
 
Στην δεύτερη φώτο πάνω από τον ψηλότερο ευκάλυπτο διακρίνεται αχνά ο γαλαξίας της Ανδρομέδας.
Read More »
Έναστρη Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Έναστρη Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Το Ποτάμι Ηπείρου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Το Ποτάμι Ηπείρου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη
 

Το Ποτάμι επισκέφτηκε την Περιφέρεια Ηπείρου την Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 και είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Α. Καχριμάνη.

Ο κ. Καχριμάνης υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Περιφερειακό Συντονιστή του Ποταμιού στην περιοχή της Ηπείρου, κ. Πέτρο Μπούγια και το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ποταμιού, κ. Φώτιο Ζγούρη.

Στη συνάντηση, ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε το Ποτάμι για τις τρέχοντες εξελίξεις στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπως την εξέλιξη των έργων στην Ιονία Οδό, την απόλυτη διαφωνία της Περιφέρειας στη δημιουργία δύο νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό στα όρια της Ηπείρου κ.α.

Ο κ. Καχριμάνης ανανέωσε το ραντεβού του με το Ποτάμι και δήλωσε ότι είναι στην διάθεση των Συντονιστών για οποιαδήποτε ενημέρωση σε τρέχοντα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το Ποτάμι που ακούει, είναι πάντα κοντά στην τοπική κοινωνία και θα συνεχίσει να είναι, προσπαθώντας να βρεις τις λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους Ηπειρώτες.
Το Ποτάμι Ηπείρου
Read More »
Το Ποτάμι Ηπείρου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Το Ποτάμι Ηπείρου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Κριτική βιβλίου του Κώστα Σπυρόπουλου: «ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Κριτική βιβλίου του Κώστα Σπυρόπουλου: «ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»

Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ τ. Βουλευτής

Αφού, επί πολλά χρόνια, προσέφερε πλουσιοπάροχα τον λόγιο λόγο του στον Έντυπο Τύπο ο διακεκριμένος Σιδερίτης ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, εκυκλοφόρησε το βιβλίο «ΣΤΟ ΚΥΝΗΥΓΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ». Πρόκειται για ένα «Αυτοβιογραφικό Μυθιστόρημα» όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει.
Ο ήρωας του μυθιστορήματος δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον συγγραφέα, που το όνομά του είναι ΚΟΣΜΑΣ ΣΠΥΡΟΥ και αντιστοιχεί στον ΚΩΣΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ.
Με γλαφυρή πέννα, πολλές φορές ποιητική, ο Κώστας Σπυρόπουλος

περιφέρει τον ήρωά του στο βουνό της Σίδερης, στα κηπάρια του χωριού, στις εκκλησιές, στα «σάδια», στα αγναντέματα, στις ρεματιές, στις βρύσες, σε κάθε τι Σιδεριώτικο.
Τον πηγαίνει στο Σιδερίτικο Σχολείο για να μάθει τα πρώτα γράμματα. Και όταν ο δάσκαλός του επιστρατεύεται για να πολεμήσει τον φασισμό στα Βορειοηπειρώτικα βουνά, ο ήρωας του μυθιστορήματος φθάνει με ποδαρόδρομο στο ΦΙΛΙΑΤΙ για να συνεχίσει στην τελευταία τάξη του Δημοτικού Σχολείου, κάτω από φοβερά αντίξοες συνθήκες, που μόνο η ανθρωπιά του νέου δασκάλου τις απαλύνουν ολίγον. Αυτός ο σπάνιος παιδαγωγός, που φρόντισε με πατρική στοργή το παιδάκι αυτό στο κυνήγι της μόρφωσης, το βοήθησε μέχρι την ώρα που επήρε το απολυτήριο του Δημοτικού Σχολείου και επέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Γυμνάσιο.
Με το «χαρτί» στο χέρι, ο Κοσμάς προσπαθεί να περάσει τον ΚΑΛΑΜΑ για να πάει στο Γυμανσιακό Οικοτροφείο της Μητρόπολης στην Παραμυθιά. Πέφτει επάνω στα τραγικά γεγονότα της καταστολής της Ανταρσίας και ο νεαρός μαθητής, που δε γνωρίζει πολλά πράγματα από αυτά, δεν επιτρέπεται να διαβεί την γέφυρα του ΚΑΛΑΜΑ χωρίς την «Ειδική Άδεια». Με τον «σάκκο» από κουρελού, όπου έχει λίγα ρουχαλάκια και λίγα βιβλία, στον ώμο, επιστρέφει στο ΦΙΛΙΑΤΙ για να προμηθευτεί την «άδεια». Αφού δεν κρίθηκε «επικίνδυνος» για την κρατική ασφάλεια, πήρε τον δρόμο για τον προορισμό του και πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού εκεί έχει εξασφαλίσει στέγη, τροφή και μόρφωση.
Την ευτυχία του Κοσμά, όμως, την εξαφανίζει η νυχτερινή εισβολή των Ανταρτών στο Γυμνασιακό Οικοτροφείο ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ και η απαγωγή των μαθητών για να ενισχύσουν τον «Δημοκρατικό Στρατό».
Μαζύ με τους μαθητές και ο Κοσμάς, που οι απαγωγείς – στη βιασύνη τους – δεν τον αφήνουν να ντυθεί και να φορέσει τα παπούτσια του. Χωρίς παπούτσια στα πόδια του ο Κοσμάς ακολουθεί τους απαγωγείς του στα βουνά.

Ο συγγραφέας αναγνωρίζει ότι, όταν ο αντάρτης που τον απήγαγε διεπίστωσε ότι δεν μπορούσε να περπατήσει χωρίς παπούτσια, του έδωσε το δεύτερο ζευγάρι άρβυλα που είχε, για να συνεχίσει την πορεία προς τα αντάρτικα λημέρια. Στην «διαλογή» που ακολούθησε, για να ξεχωρίσουν οι ικανοί και οι ανίκανοι προς στράτευση, ο ίδιος αντάρητς τον συμβούλευσε τι έπρεπε να κάνει για να σωθεί, και εσώθη! Βρίσκει την δύναμη της ψυχής ο Κώστας Σπυρόπουλος να αναγνωρίσει την ανθρώπινη συμπεριφορά του αντάρτη, και λυπάται, που ποτέ δεν μπόρεσε στα χρόνια της ειρήνης να τον συναντήσει και να του εκφράσει τις ευχαριστίες του.

Ο Κοσμάς, αφού « εκρίθηκε» ανίκανος για στράτευση και επέστρεψε στο Γυμνασιακό Οικοτροφείο, με ξεχωριστή φιλομάθεια αφοσιώθηκε στα μαθήματά του, ώσπου ετελείωσε το Γυμνάσιο. Δίνει επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο και συνεχίζει να κυνηγάει το όνειρο.
Ο ήρωάς μας στον στόχο συναντά την δύσκολη οικονομική κατάσταση των γονιών του και αποφασίζει να φθάσει στην Αθήνα και να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να επιβιώσει και να σπουδάσει.
Με μια «Συστατική Επιστολή» του θείου του, που είναι «κομματάρχης» του τοπικού βουλευτή, φθάνει στην Αθήνα, ζητώντας δουλειά, στέγη, τροφή, μόρφωση. Γρήγορα απογοητεύεται από τον φίλο του θείου του, που σαφώς τον κοροϊδεύει. Η συμπεριφορά του βουλευτή πληγώνει τον συγγραφέα και δεν χάνει την ευκαιρία να σημειώσει: «… Στοιχειώδης υποχρέωση κάθε ανθρώπου και πολύ περισσότερο του βουλευτή, είναι να μην τάζει ψωμί σε νηστικό, αν δεν είναι σίγουρος ότι μπορεί να του το δώσει».
Ο συγγραφέας γνωρίζει καλά αυτό, που λέγει ο λαός. «Αν σε τρώει το κορμί σου, προσπάθησε να ξυθείς μόνος σου και μην περιμένεις να σε ξύσουν οι άλλοι». Αυτό έπραξε και ο Κοσμάς και , διαβάζοντας τις «αγγελίες» στις εφημερίδες, επί πολλές ημέρες, και αφού εκτύπησε και ξανακτύπησε πολλές φορές τις «ξένες πόρτες», κάποτε βρήκε μια δουλειά στη χειρονακτική διάνοιξη χαντακιών στην Εταιρεία Υδάτων, την μετέπειτα ΕΥΔΑΠ.
Επί τριάμισι χρόνια με τον κασμά και το φτυάρι πάλεψε ο Κοσμάς, για την επιβίωση και την σπουδή του στο σημερινό Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Με την ευκαιρία κάποιας μικρής άδειας επέστρεψε στην πατρική γη, την αγαπημένη του ΣΙΔΕΡΗ –ΦΙΛΙΑΤΩΝ και γνώρισε από «κοντά» το κορίτσι των ονείρων του, που με τα πρώτα ερωτικά φιλιά, δόθηκε η υπόσχεση αιώνιας αγάπης, που στον κατάλληλο καιρό θα «επικυρωνόταν» με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Ο καθημερινός αγώνας στα χαντάκια με τον κασμά και το φτυάρι, μαζύ με άλλους 130 συναδέλφους εργάτες, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από την Διεύθυνση της Εταιρείας. Του αντικατέστησαν τον κασμά και το φτυάρι με τενεκέδες νερού, που θα έφερνε στους άλλους εργάτες. Ήταν , αλήθεια, μια σημαντική εξυπηρέτηση. Στη συνέχεια, όμως, η Διεύθυνση της Εταιρείας έκρινε ότι έπρεπε αυτόν τον χρήσιμο άνθρωπο να τον μεταφέρει στα Γραφεία της Εταιρείας ως μόνιμο διοικητικό υπάλληλο αυτής. Από την θέση αυτή, ο Κώστας Σπυρόπουλος θα φθάσει ως τη Γενική Διεύθυνση της Εταιρείας.

…Και ενώ τόσο τα εργασιακά όσο και τα σπουδαστικά πράγματα πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο, άσχημα «μαντάτα» - με ανώνυμα γράμματα – έρχονταν από την Σίδερη. Οι γονείς του αγαπημένου κοριτσιού και ιδιαίτερα η μητέρα, έχουν αποφασίσει να «δώσουν» την κόρη τους σ’ άλλον, που μπαινοβγαίνει στο σπίτι σαν υποψήφιος γαμβρός.

Σκοτεινιάζει ο νους και δεν ξέρει τι να κάνει. Ο φίλος του Σήφης συνιστά να πάνε στη Σίδερη και να κλέψουν την αγαπημένη του, αλλά δεν συμφωνεί στην πρόταση. Σκέπτεται ότι είχε προδοθεί, συγκλονίζεται η καρδιά του και κυριαρχεί μέσα του μια επιθυμία εκδικήσεως.
Το ορθόδοξο Πάσχα πλησιάζει και παίρνει την απόφαση να το γιορτάσει στο χωριό με το πτυχίο του Πανεπιστημίου και τον διορισμό του Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας στο χέρι. Με αυτά αποδείκνυε ότι δεν είναι «εργατάκος» με τον κασμά και το φτυάρι, όπως έλεγε η μητέρα της αγαπημένης του.
Στην εκκλησία του χωριού και ενώ όλοι ανταλλάσσουν ευχές και εναγκαλισμούς για την Ανάσταση του Κυρίου, ο Κοσμάς θα δείξει με προκλητικότητα την περιφρόνησή του σ’ εκείνη, που τον πρόδωσε για «κάποιον άλλον». Ακολουθούν με αξιοζήλευτη σεναριακή πλοκή διάφορα επεισόδια απαγωγής, εκβιασμών, απειλών και λυτρωτικών σκηνών μέχρι την αποκάλυψη της όλης αλήθειας. Το αγαπημένο του κορίτσι της Σίδερης ποτέ δεν τον έβγαλε από την καρδιά του και με όλη τη δύναμη της ψυχής του αντιδρούσε στην προσπάθεια των γονιών του να δεχθεί να παντρευτεί έναν άλλο νέο.
Οι καθυστερημένες ιδέες και σκέψεις εκείνου του καιρού υπεχώρησαν, και αναδείχθηκε νικήτρια η αγάπη των δύο νέων. Με γιορτές, χορούς και γλέντια, έγιναν επίσημα οι αρραβώνες και ορίσθηκε ο χρόνος του γάμου.

Στο έργο αυτό ο συγγραφές με σαφήνεια και πληρότητα περιγράφει πρόσωπα, ιδέες, καιρούς, τόπους, καταστάσεις, ήθη και τα χρωματίζει όλα αυτά με αξιοζήλευτη λογοτεχνική χάρη.

Πολλές φορές βγαίνει από τα μύχια της ψυχής του Κοσμά το «άφες αυτοίς…», όπως και η έκφραση των ευχαριστιών προς γονείς, δασκάλους, φίλους, αντάρτες, που σε κάποια στιγμή της ζωής του στάθηκαν χρήσιμοι συμπαραστάτες και αρωγοί.
Ακόμη ο συγγραφέας Κώστας Σπυρόπουλος στηλιτεύει με «αιχμηρά λόγια» τους ψεύτες της πολιτικής, της εργοδοσίας, του κατεστημένου, αλλά δεν προχωρεί στο στρατόπεδο των λαοπλάνων. Σέβεται την αλήθεια και δεν την προσφέρει βορά σε κανένα. Οι αφηγήσεις του ακολουθούν κατά τέτοιον τρόπο η μία την άλλη, που ο αναγνώστης όχι μόνο δεν αισθάνεται κούραση, αλλά συνεχίζει την ανάγνωση και βιάζεται να φθάσει στο τέλος, την «λύση του δράματος», αν έτσι μπορεί να λεχθεί η … κάθαρση του Μυθιστορήματος. Να φθάσει το τέλος. Ένα τέλος συναρπαστικό και ανθρώπινο, γεμάτο μηνύματα προόδου, σύνεσης, συγκατάβασης, κοινωνικής συνύπαρξης και ανθρωπιάς.

Εδώ κρίνουμε σκόπιμο να σημειώσουμε ότι και εμείς διαπράξαμε το ίδιο «λάθος» που διέπραξε ο συγγραφέας. Δηλαδή, ενώ ο ήρωας του μυθιστορήματος είναι ο Κοσμάς, πολλές φορές αναφέραμε ως ήρωα τον συγγραφέα. Ηθελημένο, όμως, «λάθος», από την απόλυτη ταύτιση Ήρωα και Συγγραφέα.
Από τη δική του πολύχρονη πείρα, ο Κώστας Σπυρόπουλος προτρέπει τους νέους των σημερινών χαλεπών καιρών, να έχουν θάρρος και αυτοπεποίθηση για να κερδίσουν τη ζωή, όπως την εκέρδησε, με πολλές ταλαιπωρίες, δυσκολίες, ταπεινώσεις και πολύ ιδρώτα, η γενιά του συγγραφέα. Μια γενιά, που δεν επήγαμε όλοι στα… χαντάκια με κασμά και φτυάρι, αλλά γνωρίσαμε τις ίδιες δυσκολίες σε άλλα «μέτωπα», για ένα μικρό μεροκάματο, αρκετό όμως να μας βοηθήσει να ανεβούμε την ανηφόρα της ζωής.
Κλείνοντας αυτό το κριτικό σημείωμα, θέλω από καρδιάς να συγχαρώ τον αγαπητό φίλο Κώστα Σπυρόπουλο, για το θαυμάσιο πόνημά του και να τον ευχαριστήσω για την θερμή και γεμάτη νόημα αφιέρωση στην ταπεινότητά μου.
ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ
Read More »
Κριτική βιβλίου του Κώστα Σπυρόπουλου: «ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ» Κριτική βιβλίου του Κώστα Σπυρόπουλου: «ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5