Έπεσε μία ζώνη η Θεσπρωτία μετά τα ελάχιστα κρούσματα των τελευταίων ημερών

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
Έπεσε μία ζώνη η Θεσπρωτία μετά τα ελάχιστα κρούσματα των τελευταίων ημερώνΑπό την «καυτή» ζώνη της πανδημίας βγήκε και ο Νομός Θεσπρωτίας. Η αρχή είχε γίνει πριν λίγες μέρες με το Νομό Πρέβεζας, ο οποίος είχε βελτιώσει την θέση του μειώνοντας τις τελευταίες δύο εβδομάδες τον αριθμό των κρουσμάτων

Την Πέμπτη, στην ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ βελτιωμένη πλέον είναι και η θέση του Νομού Θεσπρωτίας ο οποίος έπαψε να είναι βαμμένος με το σκούρο πορτοκαλί χρώμα. Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων δύο εβδομάδων, ο αριθμός των κρουσμάτων φτάνει από 25 μέχρι 49 ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού.

Τα Γιάννινα και η Άρτα παραμένουν στο πορτοκαλί που σημαίνει ότι τις τελευταίες 14 ημέρες τα κρούσματα κυμαίνονται από 50 μέχρι 150 ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού
Read More »
Έπεσε μία ζώνη η Θεσπρωτία μετά τα ελάχιστα κρούσματα των τελευταίων ημερών Έπεσε μία ζώνη η Θεσπρωτία μετά τα ελάχιστα κρούσματα των τελευταίων ημερών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Δείτε τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020

Δείτε τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Read More »
Δείτε τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δείτε τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Χαλάρωση του lockdown στις γιορτές: Το σενάριο του κωδικού 7 στα SMS

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
Χαλάρωση του lockdown στις γιορτές: Το σενάριο του κωδικού 7 στα SMSΠροβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για το άνοιγμα της αγοράς τις ημέρες των γιορτών εν μέσω κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να πέφτουν στο τραπέζι διάφορα σενάρια ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου.

Ένα από αυτά είναι η δημιουργία ενός νέου κωδικού για τα SMS πιθανότατα με τον αριθμό 7 για τους πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν στα καταστήματα για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Ενώ ένα δεύτερο σενάριο σύμφωνα με πληροφορίες από το Star tv είναι η λύση του «click away».

Σύμφωνα με αυτό, ο καταναλωτής θα μπορεί να παραγγέλνει ηλεκτρονικά το προϊόν, να προπληρώνει την παραγγελία του και στη συνέχεια να προσέρχεται στο κατάστημα, όπου θα μπορεί να παραλαμβάνει το προϊόν που αγόρασε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, χωρίς να εισέλθει σε αυτό. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο, να αποφασιστεί η κατάργηση του SMS και τα καταστήματα να δέχονται περιορισμένο αριθμό πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όταν ρωτήθηκε για το αν θα παραμείνει η υποχρέωση των μετακινήσεων με SMS δήλωσε ότι «όποιος βιάζεται σκοντάφτει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των καταστημάτων θα γίνει μετά τις 7 Δεκεμβρίου σε δύο ή και περισσότερες φάσεις: πρώτα σχεδιάζεται να ανοίξουν τα καταστήματα εποχικών ειδών, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής και στη συνέχεια το λιανεμπόριο.

Η εστίαση
Για την εστίαση, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ δεν υπάρχει ακόμα κάποια απόφαση, αλλά βρίσκονται στο τραπέζι δύο εισηγήσεις. 
Η μια είναι να μην ανοίξει καθόλου η και η άλλη να ανοίξουν καφετέριες και εστιατόρια με αυστηρούς περιορισμούς στα άτομα ανά τραπέζι, στις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, χωρίς μουσική κι έως τις 9 το βράδυ. 
Επίσης, υπάρχει ένα σενάριο για μάσκες και στα τραπέζια. Μπαρ και κέντρα διασκέδασης δε θα ανοίξουν καθόλου.
Το βέβαιο είναι ότι κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου αναμένεται να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό, η απαγόρευση κυκλοφορίας της νυχτερινές ώρες (μια μικρή χαλάρωση μπορεί να υπάρξει την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς), η συνάθροιση άνω των 9 ατόμων και η μετάβαση σε αίθουσες ξενοδοχείων για ρεβεγιόν.
Read More »
Χαλάρωση του lockdown στις γιορτές: Το σενάριο του κωδικού 7 στα SMS Χαλάρωση του lockdown στις γιορτές: Το σενάριο του κωδικού 7 στα SMS Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Χωρίς κρούσμα η Θεσπρωτία - 16 στην υπόλοιπη Ήπειρο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
Χωρίς κρούσμα η Θεσπρωτία - 16 στην υπόλοιπη Ήπειρο2 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 408 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
– 562 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
42 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
– 22 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
– 24 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
– 26 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
– 70 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
– 19 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
– 37 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου
– 28 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
– 26 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
2 κρούσματα από την Π.Ε. Λακωνίας
– 115 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
– 14 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου
– 52 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου
– 42 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
– 70 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
– 113 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου
– 64 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων
– 40 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
– 25 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
– 29 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
– 27 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
18 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Read More »
Χωρίς κρούσμα η Θεσπρωτία - 16 στην υπόλοιπη Ήπειρο Χωρίς κρούσμα η Θεσπρωτία - 16 στην υπόλοιπη Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

2.018 νέα κρούσματα - 99 νέοι θάνατοι και 608 οι διασωληνωμένοι

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
2.018 νέα κρούσματα - 99 νέοι θάνατοι και 608 οι διασωληνωμένοιΟ ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2018 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 99306, εκ των οποίων το 53.1% άνδρες.
4851 (4.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25924 (26.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
608 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 
Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 166 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 
To 80.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 524 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 99 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2001 θανάτους συνολικά στη χώρα. 806 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
2.018 νέα κρούσματα - 99 νέοι θάνατοι και 608 οι διασωληνωμένοι 2.018 νέα κρούσματα - 99 νέοι θάνατοι και 608 οι διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Ομιλία Β. Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για τη σύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
Ομιλία Β. Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για τη σύσταση της Αρχής Πολιτικής ΑεροπορίαςΑλλαγή με θεσμικό χαρακτήρα αλλά και παρέμβαση με έντονο αναπτυξιακό στίγμα χαρακτήρισε ο Βασίλης Γιόγιακας τη σύσταση της ανεξάρτητης Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας εξήγησε γιατί δεν εφαρμόστηκε ο σχετικός νόμος που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και απάντησε στα βασικά σημεία της κριτικής της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είμαστε εδώ σήμερα και νομοθετούμε για τη διάκριση Αρχής και Παρόχου στην αεροναυτιλία και τις αερομεταφορές γιατί, πολύ απλά, ο ισχύων νόμος δε λειτουργεί.
Και δε λειτουργεί γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πήρε στα σοβαρά τη διάκριση αυτή.
Πρώτα απ’ όλα, την είδε διαδικαστικά, ως «μνημονιακή υποχρέωση», κάτι που έπρεπε να γίνει άρον άρον ώστε να περάσει από την αξιολόγηση των θεσμών.
Θυμίζω ότι η συζήτηση και ψήφιση του σχετικού νόμου, του 4427 του 2016, είχε γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Είναι ενδεικτικό και της προσοχής και του χρόνου που είχε δώσει η τότε ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών…
Είδε όμως και κάτι άλλο, η προηγούμενη κυβέρνηση:
Ως μια ακόμα ευκαιρία, ένα ακόμα «παράθυρο» προσλήψεων στο Δημόσιο ή και τακτοποίησης φίλων.
Αποτέλεσμα αυτού;
Ένας νόμος που διόγκωσε τα υπάρχοντα οργανωτικά προβλήματα.
Που κατάτμησε ενιαία αντικείμενα έργου, χωρίς επιχειρησιακό ή λειτουργικό λόγο…
Που πολλαπλασίασε οργανικές μονάδες, επίσης χωρίς επιχειρησιακό και λειτουργικό λόγο…
Και μια καθυστέρηση περίπου δύο χρόνων στην έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων για την Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και την ΥΠΑ.
Υδροκέφαλο και γεμάτο ρουσφετολογικές διατάξεις, το είχε χαρακτηρίσει ο τότε Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός Υπουργός κύριος Κώστας Καραμανλής…
Και έρχεται σήμερα η αντιπολίτευση να χαρακτηρίσει πάνω-κάτω με τον ίδιο τρόπο – ως αθηνοκεντρικό και συγκεντρωτικό – το μοντέλο που καταργεί τις περιφερειακές μονάδες στα κατά τόπους αεροδρόμια.
Εδώ νομίζω η απάντηση τόσο του Υπουργού όσο και του Διοικητή της Αρχής ήταν ξεκάθαρη:
Επιλέχθηκε να δοθεί το βάρος σε ένα σχήμα ελεγκτών που θα είναι όλοι τους άριστα εκπαιδευμένοι στους τομείς ευθύνης τους.
Και οι οποίοι - στην εποχή της τηλεργασίας, της τηλεκπαίδευσης και της τηλεσυνεργασίας – θα αξιοποιούν τα εργαλεία τεχνολογιών και πληροφορικής για να αντιμετωπίζουν το κάθε θέμα στο κάθε περιφερειακό αεροδρόμιο.
Σε συντονισμό με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την αστυνομία και κάθε άλλη δημόσια αρχή και υπηρεσία.
Και για εργασίες που δε χρειάζονται φυσική παρουσία επί τόπου, γιατί μπορεί να γίνουν ηλεκτρονικά.
Έγινε, επίσης, λόγος, για τις προβλεπόμενες θέσεις στο οργανόγραμμα της Αρχής - που είναι κατά περίπου στο 35% αυτών που προβλέπονται σήμερα.
Οι θέσεις αυτές δεν αποφασίστηκαν «στον αέρα».
Ήταν εισήγηση επιτροπής που δούλεψε για 8 μήνες, με τη συμμετοχή ειδικών και εμπειρογνωμόνων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφαλείας Αεροπορίας.
Που έκριναν τις ανάγκες, λαμβάνοντας υπόψη τα κατάλληλα μεγέθη, με γνώση όλων των διαφορετικών μοντέλων που εφαρμόζονται πανευρωπαϊκά.
Είναι, λοιπόν, μια απόφαση θεμελιωμένη, αντίθετα με αυτή που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2016, με τη δομή των 13 διευθύνσεων και των 65 τμημάτων…
… και, προφανώς, των ανάλογων προϊσταμενικών επιδομάτων…
Ξεκάθαρες είναι, θεωρώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι προβλέψεις που κατοχυρώνουν την ανεξαρτησία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας από την εκτελεστική εξουσία, όπως και η επιλογή του όρου «υποστηρίζεται» - αντί του εποπτεύεται – από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Όπως ξεκάθαρη είναι και η σκοπιμότητα της αλλαγής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
Γιατί, μεταξύ άλλων, σημαίνει μεγαλύτερη ευελιξία στην είσπραξη των τελών και πλήρη διαφάνεια στη διαχείρισή τους ώστε να αξιοποιούνται σωστά για τους σκοπούς που καταβάλλονται, δηλαδή για τις ανάγκες του συστήματος αεροναυτιλίας σε υποδομές, τεχνολογία, προσωπικό και εκπαίδευση.
Με τις ρυθμίσεις που ψηφίζονται σήμερα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τίθενται νέες βάσεις για τη σωστή λειτουργία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και του Παρόχου, της Υ.Π.Α..
Σε αυτές τις βάσεις, μπορεί να προχωρήσει η στελέχωση της νέας Αρχής με το κατάλληλο προσωπικό.
Μπορεί να προχωρήσει η αναβάθμιση των υπηρεσιών αεροναυτιλίας και του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας από την Υ.Π.Α., που έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα των αερομεταφορών και τη διακίνηση των τουριστικών ροών.
Άρα, από την άποψη αυτή, το νομοσχέδιο δεν φέρνει μόνο μια αλλαγή με θεσμικό χαρακτήρα...
… αλλά είναι και μια παρέμβαση με έντονο αναπτυξιακό στίγμα.
Σας ευχαριστώ.
Read More »
Ομιλία Β. Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για τη σύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας Ομιλία Β. Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για τη σύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Ο 19χρονος Θεσπρωτός της Στουτγάρδης που μπορεί να γίνει ο νέος «Χούμελς»

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
Ο 19χρονος Θεσπρωτός της Στουτγάρδης που μπορεί να γίνει ο νέος «Χούμελς»


Ένας ελληνικής καταγωγής ποδοσφαιριστής, γεννημένος στη Γερμανία το 2001, είναι αυτός που επέλεξε η ιταλική ιστοσελίδα tuttomercatoweb, για να παρουσιάσει στη καθημερινή στήλη της «ένα ταλέντο την ημέρα», στην οποία αναδεικνύει τους πιο ταλαντούχους νέους στην Ευρώπη. 

Ο λόγος για τον Θεσπρωτό Aντώνη Αηδόνη της Στουτγάρδης.

«Ιδιαίτερα πολύτιμος αμυντικός», χαρακτηρίζεται από το Μέσο σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «που κερδίζει όλο και περισσότερο χώρο στην Bundesliga, χάρη στην ποιότητά του που τον οδήγησε να αποτελεί πυλώνα σε κάθε εθνική ομάδα Νέων, στην οποία έχει παίξει».

«Θυμίζει τον Χούμελς όταν ήταν νέος, για την ικανότητά του να οργανώνει από πίσω, αλλά είναι επίσης εξαιρετικός στα μαρκαρίσματα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο προπονητής της εθνικής κάτω των 20 ετών, Γκουίντο Στρεϊτσμπάιερ, τον χρησιμοποίησε ως κεντρικό αμυντικό αλλά και ως μέσο μπροστά από την πίσω γραμμή στο 4-2-3-1».

Ο Αηδόνης ανήκε στη Χοφενχάιμ από το 2012 έως το 2018 και έκτοτε αγωνίζεται με την Στουτγάρδη. Έχει παίξει σε όλες τις «μικρές» Εθνικές της Γερμανίας (Κ15, Κ17, Κ18, Κ20), αλλά μέχρι να αγωνιστεί σε επίπεδο Ανδρών, έχει την επιλογή να φορέσει τη φανέλα της Ελλάδας, όπως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, που επίσης αναδείχθηκε από τον ίδιο σύλλογο.

Δείτε τον Αηδόνη σε δράση:

Read More »
Ο 19χρονος Θεσπρωτός της Στουτγάρδης που μπορεί να γίνει ο νέος «Χούμελς» Ο 19χρονος Θεσπρωτός της Στουτγάρδης που μπορεί να γίνει ο νέος «Χούμελς» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Πλαταριά και Σύβοτα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Πλαταριά και ΣύβοταΑγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Πλαταριά και Σύβοτα Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Πλαταριά και Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Mέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και επίσημα το lockdown

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
Mέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και επίσημα το lockdownΟ κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί.

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό μέχρι και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Πηγή ανησυχίας, όπως είπε, αποτελούν περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Αυτές είναι: Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πάτρα, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Λέσβος. Ειδικά για την Πάτρα και ενόψει του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα, ο κ. Πέτσας κάλεσε τον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα όταν έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας» συνέχισε ο κ. Πέτσας.


«Ο στόχος παραμένει ένας: οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021 με το καλό να ανοίξει και πάλι μία νέα εποχή για τη χώρα μας» τόνισε.

«Στο μεταξύ συνεχίζουμε να στηρίζουμε το ΕΣΥ και αυτό αποδεικνύεται από τρία στοιχεία: Πρώτον, οι ΜΕΘ πριν την πανδημία ήταν 557. Σήμερα λειτουργούν πάνω από 1.260 ΜΕΘ. Δεύτερον, το προσωπικό του ΕΣΥ πριν την πανδημία ήταν 88.690. Σήμερα έχει ξεπεράσει τις 100.000 και, τρίτον, πριν από την πανδημία, για την ακρίβεια το 2018, δαπανήθηκαν για την υγεία περίπου 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2020 έχουν δαπανηθεί 4,8 δισ. ευρώ δηλαδή 1 δισεκατομμύριο παραπάνω» πρόσθεσε.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα μεριμνήσει για την προκήρυξη θέσεων γιατρών ώστε όλο το ιατρικό προσωπικό το οποίο υπηρετεί σήμερα στις ΜΕΘ του ΕΣΥ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταστεί μετά από την υγειονομική κρίση αορίστου χρόνου, διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι μια πράξη αναγνώρισης από την Πολιτεία του έργου που επιτελούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και απόδειξη της βούλησής μας για διαρκή αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας».
Read More »
Mέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και επίσημα το lockdown Mέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και επίσημα το lockdown Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Λειτουργούσαν παράνομα το γυμναστήριο και συνελήφθησαν

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020

Λειτουργούσαν παράνομα το γυμναστήριο και συνελήφθησαν

Συνελήφθησαν, χθες (25-11-2020) αργά το απόγευμα σε περιοχή της Ηπείρου, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), κατηγορούμενοι για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.  

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, οι ανωτέρω, λειτουργούσαν, ως προσωρινά υπεύθυνος και νομική εκπρόσωπος αντίστοιχα, γυμναστήριο, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων.  

Σε βάρος της επιχείρησης καθώς και σε έξι πελάτες – αθλούμενους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Read More »
Λειτουργούσαν παράνομα το γυμναστήριο και συνελήφθησαν Λειτουργούσαν παράνομα το γυμναστήριο και συνελήφθησαν Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης Συνελήφθη, χθες (25-11-2020) το μεσημέρι σε χωριό της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Ειδικότερα, σε στοχευμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του κατηγορούμενου βρέθηκαν σε παρακείμενο χώρο αυτής και κατασχέθηκαν τα παρακάτω: 
· -2- γλάστρες με -11- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 50 έως 125 εκατοστά, 
· -2- αποξηραμένοι κλάδοι κάνναβης. 

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Ενεργοποιήθηκε το Silver Alert για τον 47χρονο αγνοούμενο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
Ενεργοποιήθηκε το Silver Alert για τον 47χρονο αγνοούμενο

Ενεργοποιήθηκε το Silver Alert για τον 47χρονο Ευστάθιο Σταμάτη ο οποίος αγνοείται από το πρωινό της Δευτέρας.

Υπάρχει εξαφάνιση ενηλίκου από την περιοχή των Νέων Εργατικών Κατοικιών Πρέβεζας.

Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.
Read More »
Ενεργοποιήθηκε το Silver Alert για τον 47χρονο αγνοούμενο Ενεργοποιήθηκε το Silver Alert για τον 47χρονο αγνοούμενο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και οι αγρότες

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
Στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και οι αγρότεςΤην ένταξη των αγροτών στον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Σταϊκούρας και Μάκης Βορίδης αντίστοιχα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους αγρότες να καταθέσουν τις αιτήσεις στήριξης και να λάβουν εφάπαξ την επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 1.000 ευρώ.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως και τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, και όπως σημειώνει με ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ, “σύμφωνα με τα όσα ορίζει το επιτυχημένο χρηματοδοτικό σχήμα που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών μπορούν και οι αγρότες να επωφεληθούν των ευνοϊκών όρων του προγράμματος για να καλύψουν τα έξοδα των καλλιεργητικών τους αναγκών στην τρέχουσα φάση αντιμετώπισης της πανδημίας”.

1) Όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες οι οποίοι παρουσίασαν έσοδα της τάξεως των 300 ευρώ (τουλάχιστον) το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2019 και παράλληλα τα έσοδά τους το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2020 ήταν μειωμένα τουλάχιστον κατά 20% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2019.

2) Ειδικά για τις πληγείσες από τον “ΙΑΝΟ” περιοχές δικαιούχοι είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες οι οποίοι παρουσίασαν έσοδα της τάξεως των 300 ευρώ (τουλάχιστον) το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2019.

Από το ποσό των 1.000 ευρώ, που θα λάβουν οι δικαιούχοι ως “επιστρεπτέα προκαταβολή”, θα επιστρέψουν μόνο τα 500 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, επισημαίνει την πλήρη προσήλωση του υπουργείου στην αδιάκοπη στήριξη των παραγωγών της πατρίδας μας, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα και με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες το πολύτιμο για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, παραγωγικό τους έργο.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, “πιστώθηκε σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 143.169 δικαιούχων του 4ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής, ποσό ύψους 700,3 εκατ. ευρώ”, επισημαίνοντας ότι “σε λιγότερο από μία εβδομάδα από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει τη χρηματοδότηση, ανέρχεται σε 222.173, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση ύψους 1,12 δισ. ευρώ”.
Read More »
Στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και οι αγρότες Στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και οι αγρότες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 7 Δεκεμβρίου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 7 ΔεκεμβρίουΠροτάσεις από τους επιδημιολόγους για το ενδεχόμενο της παράτασης του lockdown δέχεται η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, αν και επισήμως η καραντίνα λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δοθεί παράταση τουλάχιστον έως και τις 7 Δεκεμβρίου, ενώ οι αρχές έχουν ήδη συζητήσει όλα τα σενάρια για την άρση του lockdown, καθώς αυτό θα γίνει σταδιακά ξεκινώντας ενδεχομένως από τα σχολεία, έπειτα θα ακολουθήσουν τα καταστήματα που διαθέτουν εποχιακά είδη και τέλος η εστίαση, η οποία θα ανοίξει υπό προϋποθέσεις.

Η ανακοίνωση της παράτασης του lockdown θα γίνει πιθανότατα αύριο Παρασκευή από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών και η πίεση στο ΕΣΥ θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα των συσκέψεων για τον τρόπο άρσης του lockdown. Πάντως τα κρούσματα καταγράφουν μια μικρή πτώση, χωρίς να πρόκειται για το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς οι επιδημιολόγοι περίμεναν μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των μολυσμένων ασθενών. 

Όσον αφορά την άρση του lockdown, πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες ή όχι, καθώς το άνοιγμά τους προβληματίζει τη μεγάλη αύξηση της κινητικότητας των πολιτών.
Read More »
Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 7 Δεκεμβρίου Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 7 Δεκεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Η ΠΕΔ Ηπείρου αγοράζει tablet για τους μαθητές

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
Η ΠΕΔ Ηπείρου αγοράζει tablet για τους μαθητέςΣτην αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (tablet) για την συμμετοχή των μαθητών από οικογένειες χωρίς οικονομική δυνατότητα, στα μαθήματα των σχολείων τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης, θα προχωρήσει η ΠΕΔ Ηπείρου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου.

O Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Κωνσταντίνος Καμπουράκης παρέστη κατόπιν σχετικής πρόσκλησης στη με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και είχε την δυνατότητα να περιγράψει το πρόβλημα της έλλειψης ηλεκτρονικών συσκευών από τα σχολεία της Ηπείρου. Σε ένα σύνολο 40.603 μαθητών σε όλη την Ήπειρο, στις δύο βαθμίδες της Εκπαίδευσης, έχουν καταγραφεί ανά Δήμο από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των τεσσάρων ΠΕ, οι ελλείψεις που ανέρχονται συνολικά σε 3.665 συσκευές (η ΠΕ Άρτας έχει τις μικρότερες ελλείψεις, ήτοι σε ποσοστό 3,7%, στην ΠΕ Θεσπρωτίας το αντίστοιχο ποσοστό είναι 12,4%, στην ΠΕ Ιωαννίνων 10% και στην ΠΕ Πρέβεζας 10,14%). Επίσης, σε κάποιες ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές υπάρχει πρόβλημα με το σήμα του internet.

Η ομόφωνη απόφαση της Π.Ε.Δ. έρχεται να απαντήσει και στα δύο προβλήματα. Συγκεκριμένα, για την αγορά tablet η ΠΕΔ Ηπείρου θα διαθέσει 25.000 ευρώ, ενώ ένα διαφορετικό κονδύλι ύψους ως 5.000 ευρώ, θα διατεθεί για συνδέσεις mobile internet.

Για την κατανομή των tablet θα έχουν την ευθύνη οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από κοινού με μια τετραμελή επιτροπή από την ΠΕΔ, απαρτιζόμενη από έναν εκπρόσωπο κάθε ΠΕ που ορίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης.
Read More »
Η ΠΕΔ Ηπείρου αγοράζει tablet για τους μαθητές Η ΠΕΔ Ηπείρου αγοράζει tablet για τους μαθητές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Ρυθμίζονται οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
Ρυθμίζονται οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιώνΤροπολογία στο νομοσχέδιό του, που βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία ρυθμίζονται σε πέντε μήνες τα χρεωστικά υπόλοιπα ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, τα οποία προέκυψαν από την εκκαθάριση των οφειλών τους για το έτος 2019.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, «κλείνει οριστικά ο κύκλος της σύνδεσης εισοδήματος και ασφαλιστικών εισφορών με τον νόμο ΣΥΡΙΖΑ και η απίστευτη ταλαιπωρία και γραφειοκρατία που προκαλούσε».

Ειδικότερα η καταβολή των πέντε μηνιαίων δόσεων θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2021 και αφορά 800.349 ασφαλισμένους, για τους οποίους προέκυψε μέσο χρεωστικό υπόλοιπο 1.355,61 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών μερίδων κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της πολύπλοκης και γραφειοκρατικής διαδικασίας υπολογισμού και είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών για 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους, που εισήγαγε ο νόμος 4387/2016 (νόμος ΣΥΡΙΖΑ) και μετέτρεψε το ασφαλιστικό σύστημα σε φορολογικό».

Από την 1η Ιανουαρίου 2020, 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες επιλέγουν με απόλυτη ελευθερία στην αρχή κάθε έτους την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμούν, με βάση την οικονομική δυνατότητά τους, όπως προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος (ν. 4670/2020).

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές Οκτωβρίου για μη μισθωτούς

Αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Οκτωβρίου 2020 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020.

Στα ειδοποιητήρια Οκτωβρίου περιλαμβάνονται προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής εισφορών περιόδου Ιανουαρίου 2020 έως Σεπτεμβρίου 2020.

Επίσης παρατείνεται η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών έτους 2019 και των νέων δόσεων εκκαθάρισης ετών 2017 και 2018 έως τις 31.3.2021, σύμφωνα με σχετική τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Αντίστοιχα μεταφέρεται και η καταληκτική ημερομηνία των επόμενων τεσσάρων δόσεων έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα.
Read More »
Ρυθμίζονται οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών Ρυθμίζονται οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Δώδεκα χρόνια μελέτης και τρεις επισκέψεις υπουργών ΥΠΕΧΩΔΕ για μια τρύπα στο νερό…

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
Δώδεκα χρόνια μελέτης και τρεις επισκέψεις υπουργών ΥΠΕΧΩΔΕ για μια τρύπα στο νερό…Από το 2008 είχε ξεκινήσει η μελέτη για το τμήμα Μεσοποτάμου- Παραμυθιάς προκειμένου να επιτευχθεί η οδική σύνδεση της Πρέβεζας, του Αχέροντα και κυρίως της παραλιακής ζώνης με την Εγνατία Οδό.

Μάλιστα την έξοδο της Εγνατιας στην Παραμυθιά, την έχουν επισκεφτεί 3 υπουργοί υποδομών, με πρώτο τον Γιώργο Σουφλιά το 2008, για να εξαγγείλουν την σύνδεση της Παραμυθιάς με τον Μεσοποταμο, με τα τόσα οφέλη για τον τουρισμό του Αχέροντα αλλά και το παραλιακό μέτωπο.

Και ξαφνικά η σύμβαση λύεται και θα αναζητηθεί άλλος τρόπος κι άλλη πηγή χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή της.

Αν δώδεκα χρόνια δεν είναι αρκετά για την ολοκλήρωση μιας μελέτης που δεν αφορά την κατασκευή… ουρανοξύστη αλλά δρόμου, τότε σημαίνει πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά!

Και ήταν δώδεκα τα χρόνια για την μελέτη της Ιόνιας από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά και δώδεκα επίσης τα χρόνια για την μελέτη σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό!

Σε δώδεκα χρόνια θα είχαμε φτιάξει δυο φορές την Εγνατία… 
Όσοι νομοθετούν μάλλον θα πρέπει να βάλλουν όρια στην… μελέτη!
Read More »
Δώδεκα χρόνια μελέτης και τρεις επισκέψεις υπουργών ΥΠΕΧΩΔΕ για μια τρύπα στο νερό… Δώδεκα χρόνια μελέτης και τρεις επισκέψεις υπουργών ΥΠΕΧΩΔΕ για μια τρύπα στο νερό… Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Ερώτηση Κάτση για τη μισθολογική εξομοίωση υπαλλήλων του Υπ. Οικονομικών και λοιπών φορέων του Δημοσίου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
Ερώτηση Κάτση για τη μισθολογική εξομοίωση υπαλλήλων του Υπ. Οικονομικών και λοιπών φορέων του ΔημοσίουΜε ερώτησή τους 38 βουλευτές, ανάμεσά τους και ο Μάριος Κάτσης, φέρνουν στη Βουλή, με πρωτοβουλία των αναπληρωτών τομεαρχών Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδη και Κατερίνα Παπανάτσιου τη «μισθολογική ανισότητα που υφίστανται οι υπάλληλοι που διορίστηκαν ή τοποθετήθηκαν μετά την 11η Οκτωβρίου 2018 στο Υπουργείο Οικονομικών, την Α.Α.Δ.Ε., το Σ.Δ.Ο.Ε., την ΕΛ.ΣΤΑΤ., το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο».

Οι βουλευτές περιγράφουν το «άνισο και άδικο καθεστώς μισθολογικής αντιμετώπισης ανάμεσα στους υπαλλήλους που διορίσθηκαν ή τοποθετήθηκαν μετά την 11η Οκτωβρίου 2018 και όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, ενώ επιτελούν το ίδιο έργο.

Οι εν λόγω υπάλληλοι διαθέτουν κατά κανόνα υψηλά τυπικά προσόντα, έχουν τοποθετηθεί σε κρίσιμους τομείς της δημόσιας διοίκησης και το δίκαιο αίτημα για την ίση μισθολογική αντιμετώπιση όλων των υπάλληλων, αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα των σχετιζόμενων Υπαλληλικών Ομοσπονδιών».

Οι βουλευτές ερωτούν τον Υπουργό Οικονομικών σε τις ενέργειες θα προβεί για την «άρση της μισθολογικής ανισότητας, την απόδοση της προσωπικής διαφοράς, όπως είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη μόνιμη επίλυση του προβλήματος για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, της Α.Α.Δ.Ε., του Σ.Δ.Ο.Ε., της ΕΛ.ΣΤΑΤ., του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου».

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Μισθολογική εξομοίωση υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών και λοιπών φορέων του Δημοσίου που τοποθετήθηκαν μετά την 11η Οκτωβρίου 2018».

Οι υπάλληλοι που διορίστηκαν ή τοποθετήθηκαν μετά την 11η Οκτωβρίου 2018 στο Υπουργείο Οικονομικών, την Α.Α.Δ.Ε., το Σ.Δ.Ο.Ε., την ΕΛ.ΣΤΑΤ., το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο δεν υπάγονται στο καθεστώς της προσωπικής Διαφοράς της παρ. 1 του άρθρου 27 του ν.4354/2015, όπως αυτή διαμορφώθηκε κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν.4024/2011 και αποδόθηκε στους υπαλλήλους των παραπάνω φορέων, που διορίσθηκαν ή τοποθετήθηκαν έως την 11η Οκτωβρίου 2018 βάσει του ν.4569/2018 (ΦΕΚ Α 179/11-10-2018).

Πρόκειται για υπαλλήλους υψηλών προσόντων, διαφόρων κλάδων όπως Εφοριακών, Τελωνειακών, Διοικητικών-Οικονομικών, Δημοσιονομικών, Πληροφορικής, Χημικών, κλπ., οι οποίοι τοποθετήθηκαν είτε από διορισμό είτε από μετάταξη. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι εξ αυτών υπηρετούν σε Υπηρεσίες κρίσιμες για τα δημόσια έσοδα, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της δασμοφοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και εν γένει του ελέγχου.

Η κατάσταση αυτή που διαιωνίζεται από την κυβέρνηση της Ν.Δ. δημιουργεί ένα άνισο και άδικο καθεστώς μισθολογικής αντιμετώπισης ανάμεσα στους υπαλλήλους που διορίσθηκαν ή τοποθετήθηκαν μετά την 11η Οκτωβρίου 2018 και όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Η διατήρηση της άνισης μισθολογικής μεταχείρισης των παραπάνω υπαλλήλων, συντηρεί το μισθολογικό και δεοντολογικό παράδοξο, όπου υπάλληλοι, που επιτελούν το ίδιο έργο με τα ίδια τυπικά προσόντα (μερικές φορές και με περισσότερα) στον ίδιο φορέα, αμείβονται άνισα και συνεπώς αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τον νόμο.

Τόσο οι Ομοσπονδίες όσο και οι ίδιοι οι υπάλληλοι (μέσω συντονιστικών επιτροπών) έχουν απευθυνθεί επανειλημμένα στον κ. Υπουργό Οικονομικών με σχετικά αιτήματα, ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις (όπως συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών), αλλά δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα καμία νομοθετική λύση.

ΕΠΕΙΔΗ οι εν λόγω υπάλληλοι διαθέτουν κατά κανόνα υψηλά τυπικά προσόντα και έχουν τοποθετηθεί σε κρίσιμους τομείς της δημόσιας διοίκησης,

ΕΠΕΙΔΗ η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται μετά την τελευταία μισθολογική εξομοίωση που νομοθετήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τοποθετήσεις και μετατάξεις που είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι την 18η Οκτωβρίου 2018,

ΕΠΕΙΔΗ το δίκαιο αίτημα για την ίση μισθολογική αντιμετώπιση όλων των υπάλληλων, αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα των σχετιζόμενων Υπαλληλικών Ομοσπονδιών,

ΕΠΕΙΔΗ δημιουργούνται αναστάτωση και προβλήματα από τις εύλογες αντιδράσεις, στην ομαλή λειτουργία και απόδοση του έργου των προαναφερθεισών υπηρεσιών, ειδικά στη σημερινή συγκυρία της πανδημίας,

ΕΠΕΙΔΗ από την κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει δοθεί λύση μέχρι σήμερα στην άνιση μισθολογική αντιμετώπιση των υπαλλήλων, που διορίζονται ή τοποθετούνται στους παραπάνω φορείς, ανεξάρτητα του χρόνου που λαμβάνει χώρα η τοποθέτησή τους,

Ερωτάται ο κος. Υπουργός:

1. Σε τί ενέργειες (νομοθετικές και άλλες) έχει προβεί μετά τα αιτήματα των σχετικών Ομοσπονδιών και των Επιτροπών των Υπαλλήλων, ώστε να αρθεί αυτή η μισθολογική ανισότητα που υφίστανται και να εξομοιωθούν οι αποδοχές τους με αυτές των υπολοίπων συναδέλφων τους;

2.Προτίθεται να αποδώσει την Προσωπική Διαφορά σε όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, της Α.Α.Δ.Ε., του Σ.Δ.Ο.Ε., της ΕΛ.ΣΤΑΤ., του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου, όπως είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

3.Προτίθεται να λύσει το πρόβλημα της άνισης μισθολογικής αντιμετώπισης με τρόπο μόνιμο (που θα εξασφαλίζει τη μισθολογική εξομοίωση όλων χωρίς μείωση των υφιστάμενων αμοιβών), έτσι ώστε να μη παρουσιάζεται κάθε φορά που διορίζονται ή τοποθετούνται στο μέλλον υπάλληλοι στο Υπουργείου Οικονομικών, στην Α.Α.Δ.Ε., στο Σ.Δ.Ο.Ε., στην ΕΛ.ΣΤΑΤ., στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο;
Read More »
Ερώτηση Κάτση για τη μισθολογική εξομοίωση υπαλλήλων του Υπ. Οικονομικών και λοιπών φορέων του Δημοσίου Ερώτηση Κάτση για τη μισθολογική εξομοίωση υπαλλήλων του Υπ. Οικονομικών και λοιπών φορέων του Δημοσίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Κατάρτιση Μητρώου Ιδιωτών με μηχανήματα κ.α. για δράσεις Πολιτικής Προστασίας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020
Κατάρτιση Μητρώου Ιδιωτών με μηχανήματα κ.α. για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Aπό τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι θα επικαιροποιηθεί το υπάρχον Μητρώο (έτους 2020) Ενδιαφερομένων προς διάθεση μηχανημάτων-οχημάτων κλπ για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και για τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες. Όσοι είναι ήδη ενταγμένοι στο Μητρώο που έχει καταρτιστεί για το 2020, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα επαναβεβαιώνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή και στο Μητρώο του 2021. Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν για πρώτη φορά θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση που θα συνοδεύεται με δήλωση τα μηχανήματα- οχήματα που διαθέτουν. 

Οι υπεύθυνες δηλώσεις και οι αιτήσεις- – λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν- αποκλειστικά θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση f.stoli@php.gov.gr από τη Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 ώρα 14.00. Επίσης είναι δυνατή η υποβολή τους μέσω ταχυδρομείου, με ημερομηνία κατάθεσης το αργότερο μέχρι την 9η Δεκεμβρίου 2020, (που θα αποδεικνύεται από τη σφραγίδα), με διεύθυνση αποστολής: Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Ταχ. Δ/νση: Πλ. Πύρρου 1 ΤΚ 452 21– Ιωάννινα. 

Αναλυτικά η πρόσκληση ενδιαφέροντος και τα έντυπα είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική σελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, php.gov.gr-(Ανακοινώσεις).
Read More »
Κατάρτιση Μητρώου Ιδιωτών με μηχανήματα κ.α. για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Κατάρτιση Μητρώου Ιδιωτών με μηχανήματα κ.α. για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Σελίδες