Μεγάλη επιτυχία του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 7.198.200 λαθραία τσιγάρα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022
Μεγάλη επιτυχία του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 7.198.200 λαθραία τσιγάρα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Στη σύλληψη ενός 64χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, περί λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων (Ν.2960/2001).

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση και ανάλυση πληροφοριών καθώς και εντατικοποίηση των στοχευόμενων δράσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε έλεγχος από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας, με τη συνδρομή στελεχών της κινητής μονάδας ανίχνευσης ακτίνων Χ (X-RAY VAN) της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 64χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος, μετέφερε εντός του ρυμουλκούμενου ψυγείου, με προκάλυμμα εμπόρευμα συσκευασμένων γαλακτοκομικών προϊόντων (γιαουρτιών), επτά εκατομμύρια εκατόν ενενήντα οκτώ χιλιάδες διακόσια (7.198.200) λαθραία/παραποιημένα τσιγάρα, ήτοι 359.910 πακέτα τσιγάρων, στερούμενων της ταινίας ασφαλείας ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των ανωτέρω κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται σε ποσό άνω του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ (πιο συγκεκριμένα 1.524.416,90€), ενώ από την ανάλυση των έως τώρα δεδομένων, η υπόψη κατασχεθείσα ποσότητα λαθραίων/παραποιημένων τσιγάρων, επρόκειτο να διατεθεί στις παράνομες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους διεθνικών εγκληματικών δικτύων.
Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η εν λόγω ποσότητα καπνικών προϊόντων, το φορτίο των γαλακτομικών προϊόντων (5.076 συσκευασίες γαλακτοκομικών προϊόντων βάρους 1 kg έκαστη, καθώς και τα πλαστά συνοδευτικά έγγραφά τους), το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο (ψυγείο), το χρηματικό ποσό των 500,00€ , καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.


Read More »
Μεγάλη επιτυχία του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 7.198.200 λαθραία τσιγάρα (+ΒΙΝΤΕΟ) Μεγάλη επιτυχία του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 7.198.200 λαθραία τσιγάρα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022 Rating: 5

Φροντιστήριο φυσικής, χημείας και μαθηματικών

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022
Φροντιστήριο φυσικής, χημείας και μαθηματικώνΤο φροντιστήριο Γιούριν Πιτούλη αναλαμβάνει την προετοιμασία φυσικής, χημείας και μαθηματικών σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Επαλ. 
Λίγα λόγια για το φροντιστήριο: 
Στο φροντιστήριο Γιούριν Πιτούλη παρέχεται εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, σε ολιγομελή τμήματα, φροντίζοντας τα παιδιά κάθε τμήματος να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο ώστε να συμπορεύονται στην παρακολούθηση του μαθήματος χωρίς αποκλίσεις. 
Ο τρόπος διδασκαλίας που ακολουθούμε είναι κάτι ανάμεσα στο ιδιαίτερο μάθημα και στο φροντιστήριο, συνδυάζοντας όμως τα ατού και των δύο. 
Η φυσική, η χημεία και τα μαθηματικά αποτελούν βασικά μαθήματα του εκπαιδευτικού συστήματος και για αυτό η καλή επίδοση σε αυτά κρίνεται απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων και των φιλοδοξιών των μαθητών. 

Γνωρίζοντας τις καθηγήτριές μας: 
Η Γιούριν Πιτούλη είναι απόφοιτος Φυσικός του ΕΚΠΑ με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην ειδική αγωγή, τις μαθησιακές δυσκολίες, την σχολική ψυχολογία και στη διδακτική θετικών επιστημών με νέες τεχνολογίες. 
Διδάσκει περισσότερο απο 10 χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση, συνεπώς διαθέτει την εμπειρία και την γνώση για να προετοιμάσει κατάλληλα τους μαθητές ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους. 
Διδάσκει αποκλειστικά η ίδια όλους τους μαθητές της, γυμνασίου και λυκείου, και προετοιμάζει εκείνους που στην Γ' Λυκείου έχουν επιλέξει την κατεύθυνση των Θετικών Σπουδών και των Σπουδών Υγείας. 
Παράλληλα, όντας κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην ειδική αγωγή, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη σχολική ψυχολογία, διαθέτει την κατάλληλη γνώση και εμπειρία για τη μελέτη φυσικής και χημείας σε μαθητές με ΔΕΠΥ και δυσλεξία, καθώς και για την ενίσχυση της ψυχολογίας οποιουδήποτε μαθητή που αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Η Αμάντα Πιτούλη, απόφοιτος Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι έτοιμη να μυήσει στον κόσμο των μαθηματικών τους μαθητές της, χτίζοντας βήμα βήμα τα σκαλοπάτια που θα τους οδηγήσουν στην προσωπική τους επιτυχία και στην επίτευξη των στόχων τους. 
Αναλαμβάνει μαθητές από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου προετοιμάζοντάς τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Θα μας βρείτε 8ης Δεκεμβρίου 10 στον 2ο όροφο. 
Τηλ. επικοινωνίας: 6946575248
Read More »
Φροντιστήριο φυσικής, χημείας και μαθηματικών Φροντιστήριο φυσικής, χημείας και μαθηματικών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022 Rating: 5

Με Πατσέκο στην αποστολή θ’ αντιμετωπίσει αύριο ο Θεσπρωτός την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη»

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022
Με Πατσέκο στην αποστολή θ’ αντιμετωπίσει αύριο ο Θεσπρωτός την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη»


Με τον Αργεντινό άσο Ροντρίγκο Πατσέκο ταξίδεψε η αποστολή του Θεσπρωτού στην Καβάλα εν όψει της αυριανής (ώρα 14.45) εκτός έδρας αναμέτρησης με την ομώνυμη ομάδα στο «Ανθή Καραγιάννη», στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος betsson Super League -2.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πατσέκο είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο στις 23 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους ‘μόνιμους’ τραυματίες Μπίκα, και Κολτσίδα, καθώς και τους Πούφλη, Σταυρίδη, που ταλαιπωρούνται από μικροπροβλήματα τραυματισμών.

Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει αισιοδοξία, αλλά και η αποφασιστικότητα για την απόσπαση θετικού αποτελέσματος.
Read More »
Με Πατσέκο στην αποστολή θ’ αντιμετωπίσει αύριο ο Θεσπρωτός την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη» Με Πατσέκο στην αποστολή θ’ αντιμετωπίσει αύριο ο Θεσπρωτός την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022 Rating: 5

345 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022
345 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 50
ΠΕ Θεσπρωτίας 33
ΠΕ Ιωαννίνων 220
ΠΕ Πρέβεζας 42

Read More »
345 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 345 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή ηρωίνης και παράνομη οπλοκατοχή

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022
Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή ηρωίνης και παράνομη οπλοκατοχή


Συνελήφθη χθες (04-03-2022) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή του και στο σπίτι του και κατασχέθηκαν:
· 3 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους -13- γραμμαρίων,
· ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
· πιστόλι κρότου – αερίου με -17- φυσίγγια.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή ηρωίνης και παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή ηρωίνης και παράνομη οπλοκατοχή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για εργασία σε κουζίνα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022
Ζητείται προσωπικό για εργασία σε κουζίνα στην Ηγουμενίτσα


Ζητείται προσωπικό για εργασία σε κουζίνα σε κατάστημα της Ηγουμενίτσας. 

 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 6972141987.
Read More »
Ζητείται προσωπικό για εργασία σε κουζίνα στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό για εργασία σε κουζίνα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022 Rating: 5

Στις 31 Μαρτίου οι εκλογές στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022
Στις 31 Μαρτίου οι εκλογές στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ
Αρ. Πρωτ. 3774 Αθήνα 2-3-2022
Προς: Ομοσπονδίες-Αδελφότητες -Συλλόγους
μέλη της Π.Σ.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με ομόφωνη απόφασή του στη τακτική συνεδρίαση της 1η Μαρτίου 2022 και σύμφωνα με τα άρθρα 9,10,11 και 12 του καταστατικού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος καλεί τους αντιπροσώπους των σωματείων – μελών της σε Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 9π.μ, στην αίθουσα Συνελεύσεων του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), (Ώρα προσέλευσης αντιπροσώπων για την απαρτία 8.30 π.μ.) θα τηρηθούν τα ισχύοντα μέτρα για τον covid19.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Απολογισμός δράσης του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.
2. Προγραμματισμός δράσης επόμενου έτους
3. Οικονομικός απολογισμός
4. Προϋπολογισμός επόμενου έτους
5. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
6. Εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων της Π.Σ.Ε. (Διοικητικό Συμβούλιο
και Ελεγκτικής Επιτροπής).
7. Ψηφίσματα.
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η προβλεπομένη από το καταστατικό απαρτία η Γενική Συνέλευση άνευ άλλης πρόσκλησης θα επαναληφθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Προσοχή: Προς αποφυγήν ταλαιπωρίας και επειδή είναι βέβαιο ότι στην πρώτη συνέλευση ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑ καλούνται τα μέλη να έρθουν την
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 9π.μ.
στον ίδιο ως άνω τόπο αίθουσα Συνελεύσεων του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, τηλ.210-3243822), (Ώρα προσέλευσης αντιπροσώπων για την απαρτία 8.30 π.μ.)
Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία για την ανάδειξη των οργάνων θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο την επόμενη ημέρα,
Δευτέρα 11 Απριλίου από τις 8π.μ. έως τις 8μ.μ.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος 
Χρυσόστομος (Μάκης) Χήτος - Κιάμος 
Ο Γεν. Γραμματέας
Σωτήρης Γ. Κολιούσης
Read More »
Στις 31 Μαρτίου οι εκλογές στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος Στις 31 Μαρτίου οι εκλογές στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022 Rating: 5

Προσλήψεις τεχνικού προσωπικού από τη NOVA Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022
Προσλήψεις τεχνικού προσωπικού από τη NOVA ΗγουμενίτσαςΗ NOVA Ηγουμενίτσας, με εξειδίκευση στα Δίκτυα και την Συνδρομητική Τηλεόραση, ζητά να προσλάβει Τεχνικούς (Δίκτυα και Εγκαταστάσεις) ως μόνιμο προσωπικό με Πλήρες ωράριο, Bonus απόδοσης, Δώρα και Ασφάλεια.

Απαραίτητα Προσόντα: Γενικές Τεχνικές γνώσεις και Ικανότητα οδήγησης. Εμπειρία σε αντίστοιχη θέση θα συνεκτιμηθεί.

Αποστολή βιογραφικών στο telecom@vrgroup.gr ή παράδοση στο Κατάστημα NOVA Ηγουμενίτσας στην οδό Κύπρου 47.
Read More »
Προσλήψεις τεχνικού προσωπικού από τη NOVA Ηγουμενίτσας Προσλήψεις τεχνικού προσωπικού από τη NOVA Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022 Rating: 5

Η Θεσπρωτία βγήκε από το "σκούρο κόκκινο"

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022
Η Θεσπρωτία βγήκε από το "σκούρο κόκκινο"


Μετά από δύο μήνες περίπου, ο Νομός Θεσπρωτίας γίνεται ο πρώτος της Ηπείρου και ένας από τους ελάχιστους της χώρας που βγαίνει από τη ζώνη του «σκούρου κόκκινο». 

Κι αυτό οφείλεται στον μειωμένο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Η εβδομαδιαία τάση της πανδημίας για το Νομό Θεσπρωτίας, όπως αποτυπώνεται στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη, είναι πτωτική και ο μέσος όρος κρουσμάτων για την τελευταία εβδομάδα υπολογίζεται σε 108 ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού.

Η τάση της πανδημίας είναι πτωτική για τους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας και σταθερή για το Νομό Ιωαννίνων.
Read More »
Η Θεσπρωτία βγήκε από το "σκούρο κόκκινο" Η Θεσπρωτία βγήκε από το "σκούρο κόκκινο" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022 Rating: 5

Στα μπλόκα της Θηροφυλακής στην Παραμυθιά για έλεγχο Ιταλών κυνηγών (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022
Στα μπλόκα της Θηροφυλακής στην Παραμυθιά για έλεγχο Ιταλών κυνηγών (ΒΙΝΤΕΟ)


Μαζί με κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής «Περιβάλλον – Κυνήγι, μύθοι και αλήθειες», στην περιοχή της Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου και στους καθημερινούς ελέγχους που διενεργούν στους κυνηγότοπους για τη δράση των δεκάδων κυνηγών από την Ιταλία, που βρέθηκαν και πάλι φέτος για να κυνηγήσουν πτερωτά θηράματα.

Δειτε το επεισόδιο που προβλήθηκε εχτές Παρασκευή στο ITV, με τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο.


Read More »
Στα μπλόκα της Θηροφυλακής στην Παραμυθιά για έλεγχο Ιταλών κυνηγών (ΒΙΝΤΕΟ) Στα μπλόκα της Θηροφυλακής στην Παραμυθιά για έλεγχο Ιταλών κυνηγών (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022 Rating: 5

Προκήρυξη Δράσης «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών»

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022
Προκήρυξη Δράσης «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών»Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι προκηρύχθηκε η νέα δράση «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών»

Η δράση αφορά στην ενίσχυση Αυτοαπασχολούμενων Λογιστών – Φοροτεχνικών, καθώς και Νομικών Προσώπων παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών, ώστε να προσαρμόσουν την λειτουργία τους με την αναβάθμιση/απόκτηση της απαραίτητης ψηφιακής υποδομής, να συνεχίσουν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους και να υποστηρίξουν την επιχειρηματική κοινότητα, τη δημόσια Διοίκηση, αλλά και τους πολίτες, για να ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες που η πανδημία (COVID 19) δημιούργησε.

Δικαιούχοι είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν καταχωριστεί στα οικεία Μητρώα που τηρούνται στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, ως εξής:
- Αυτοαπασχολούμενοι λογιστές – φοροτεχνικοί κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας λογιστή – φοροτεχνικού κατά τάξεις και
- Νομικά Πρόσωπα παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών.

Σε κάθε ωφελούμενο (διακριτό ΑΦΜ) θα αποδίδεται μέγιστη συνολική επιχορήγηση για την αναβάθμιση της ψηφιακής υποδομής της επιχείρησής του ως εξής:
Επιχορήγηση έως 2.000 ευρώ (0 =< Έσοδα χρήσης 2020 =< 20.000 ευρώ)
Επιχορήγηση έως 1.500 ευρώ (Έσοδα χρήσης 2020 > 20.000 ευρώ)

Οι δυνητικοί ωφελούμενοι, οι οποίοι έκαναν έναρξη εντός του 2021 και έως τις 28.02.2022, δύναται να αιτηθούν και να λάβουν ως ανώτερο όριο επιχορήγησης ποσό 1.500 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να ικανοποιούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
να υποβάλουν μία Αίτηση Χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ,
να λειτουργούν νομίμως στη χώρα και να έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ έως και τις 28/02/2022,
να έχουν μέχρι τις 28/02/2022 ως ενεργό κωδικό δραστηριότητας έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ του Κεφαλαίου 6: ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ σε τουλάχιστον μία εγκατάσταση της επιχείρησης (έδρα ή/και υποκατάστημα),
να τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του ν. 4308/2014.

Επισημαίνεται ότι η εξέταση της ιδιότητας των Ωφελούμενων θα πραγματοποιηθεί με βάση στοιχεία που έχουν καταχωριστεί σε σχετικά Μητρώα που τηρούνται στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και είναι σε ισχύ μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2022.

Με στόχο τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των δυνητικών ωφελούμενων επιχορηγούνται αποκλειστικά οι ακόλουθες δαπάνες προμήθειας:
Εξοπλισμός Τεχνολογιών Πληροφορικής Επικοινωνίας
Λογισμικά απαραίτητα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της επιχείρησης

Επισημαίνεται ότι στον εξοπλισμό ΤΠΕ συμπεριλαμβάνονται: Desktop PC και περιφερειακά, laptop, servers, πολυμηχανήματα και λοιπός εξοπλισμός πληροφορικής.

Επιλέξιμη δαπάνη είναι και η αγορά λογισμικού με την μορφή Software as a Service (SaaS) εφόσον είναι απαραίτητη για την λειτουργία της επιχείρησης και την ψηφιακή αναβάθμιση αυτής. Στην περίπτωση απόκτησης με την μορφή Software as a Service (SAAS), επιλέξιμο είναι το κόστος για ένα έτος.

Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες κτήσης πάγιων στοιχείων για τα οποία το κόστος απόκτησης κάθε διακριτού στοιχείου εξοπλισμού δεν είναι μεγαλύτερο από 1.500 ευρώ ή άλλο όριο το οποίο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δίνει τη δυνατότητα απόσβεσης του στοιχείου εντός του έτους απόκτησής του και έως τα όρια που αναφέρονται ανωτέρω υπό προϋποθέσεις.

Ενδεικτικά δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες για: κινητά τηλέφωνα, tablets, συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας ή άλλες ομοειδείς συνδέσεις, οι κάθε είδους συνδρομές σε περιοδικά ή βιβλιοθήκες (έντυπες ή ηλεκτρονικές), καθώς και ο ανακτήσιμος φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ).

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δάπανων ορίζεται η 1/1/2021. Η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 6 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31/12/2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 09.03.2022 έως 18.04.2022 στο Πληροφοριακό Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis

Επικοινωνία – Πληροφορίες: Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, Τηλ: 8011136300, Εmail: infoepan@mou.gr, Ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr. Σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ & εταίρων: www.efepae.gr & www.diaxeiristiki.gr και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας www.e-thesprotias.gr.

Επιπλέον στα γραφεία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στεγάζεται Περιφερειακό Γραφείο της Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ), με περιοχή ευθύνης την Π.Ε Θεσπρωτίας, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες. Αρμόδιος Υπάλληλος, κος Ιωάννου Στέφανος, Τηλ: 2665029484, Email: thesprotia@diaxeiristiki.gr

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Προκήρυξη Δράσης «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών» Προκήρυξη Δράσης «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022 Rating: 5

Πάρτυ μασκέ το Σάββατο στο the Post...o στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022
Πάρτυ μασκέ το Σάββατο στο the Post...o στην ΗγουμενίτσαRead More »
Πάρτυ μασκέ το Σάββατο στο the Post...o στην Ηγουμενίτσα Πάρτυ μασκέ το Σάββατο στο the Post...o στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022 Rating: 5

Σελίδες