https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Συναντήσεις Γιόγιακα με Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους Φιλιατών και Σουλίου και με τον Μητροπολίτη (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
Συναντήσεις Γιόγιακα με Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους Φιλιατών και Σουλίου και με τον Μητροπολίτη (+ΦΩΤΟ)


Συναντήσεις με φορείς της Θεσπρωτίας είχε εχτές το πρωί, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας.

Αρχικά επισκέφθηκε το Δημαρχείο Φιλιατών και τον Δήμαρχος κ. Σπύρο Παππά, με τον οποίο συνομίλησαν για αυτοδιοικητικά θέματα αλλά και για τις πρόσφατες ζημιές από την κακοκαιρία.


Σε εγκάρδιο κλίμα ήταν και η συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Παραμυθιάς, κ.κ. Τίτο αλλά και με την Δήμαρχο Σουλίου κα Μπραϊμη.


Στην συνέχεια, και λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη από τον οποίο πέρα από τις ευχές του, έλαβα δώρο και ένα βιβλίο.


Οι κινήσεις του κ. Γιόγιακα μετά την εκλογή του ως Βουλευτής, δείχνουν την αποφασιστικότητά του να διατηρήσει τις εβδομαδιαίες επαφές με τους φορείς του τόπου, και πως θα είναι Βουλευτής όλων των Θεσπρωτών και όχι μόνο αυτών που τον ψήφισαν.
Συναντήσεις Γιόγιακα με Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους Φιλιατών και Σουλίου και με τον Μητροπολίτη (+ΦΩΤΟ) Συναντήσεις Γιόγιακα με Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους Φιλιατών και Σουλίου και με τον Μητροπολίτη (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

Δείτε αναλυτικά την καταγραφή των ζημιών στη Π.Ε. Θεσπρωτίας ύψους 7.165.000€

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
Δείτε αναλυτικά την καταγραφή των ζημιών στη Π.Ε. Θεσπρωτίας ύψους 7.165.000€

Δείτε αναλυτικά την καταγραφή των ζημιών στη Π.Ε. Θεσπρωτίας ύψους 7.165.000€ Δείτε αναλυτικά την καταγραφή των ζημιών στη Π.Ε. Θεσπρωτίας ύψους 7.165.000€ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών της Θεσπρωτίας και ξενάγηση στο ΧΥΤΑ και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στα Ιωάννινα

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών της Θεσπρωτίας και ξενάγηση στο ΧΥΤΑ και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στα Ιωάννινα
 
 
Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας και με σκοπό την ορθολογική διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων, στις 26 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποίησε δράσεις, με συμμετοχή μαθητών και εκπ/κών των σχολείων:
1ου 2ου και 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, Γυμνασίου Ν. Σελεύκειας, 1ου και 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας

Ομάδα περιβαλλοντολόγων παρουσίασε, εξήγησε και πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο εγκαθιστώντας κομποστοποιητές στα σχολεία με τη βοήθεια των μαθητών.

Επίσης στις 3 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών και ξενάγηση στο ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) και το ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) στα Ιωάννινα.

Μεγάλη εντύπωση έκανε στους μαθητές η διαδικασία διαχωρισμού των ανακυκλώσιμων υλικών που παραλαμβάνει το ΚΔΑΥ (και από την Πόλη μας), με τα χέρια.

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες στη δράση μαθητές, εκπαιδευτικούς, Δ/ντές και φορείς που την υποστήριξαν και την υλοποίησαν.
Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών της Θεσπρωτίας και ξενάγηση στο ΧΥΤΑ και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στα Ιωάννινα Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών της Θεσπρωτίας και ξενάγηση στο ΧΥΤΑ και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

ΜΟΝΙΜΗ «ΠΛΗΓΗ» ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Νέα σοβαρή επίθεση σε κάτοικο στο κέντρο της πόλης, ο οποίος οδηγήθηκε στο Κ.Υ για τις πρώτες βοήθειες

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
ΜΟΝΙΜΗ «ΠΛΗΓΗ» ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Νέα σοβαρή επίθεση σε κάτοικο στο κέντρο της πόλης, ο οποίος οδηγήθηκε στο Κ.Υ για τις πρώτες βοήθειες


Σε μόνιμη «πληγή» χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα καμία ουσιαστική λύση, τείνει να καταστεί η παρουσία δεκάδων αδέσποτων σκύλων στην πόλη της Ηγουμενίτσας, στο κέντρο και σε όλο σχεδόν το μήκος της, από το Δημοτικό Στάδιο μέχρι και το νέο λιμάνι.

Το ανησυχητικό της υπόθεσης δεν αφορά μόνο την παρουσία των αδέσποτων σκύλων, αλλά στο γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες έχουν πέσει θύματα επιθέσεων, σοβαρών σε ορισμένες περιπτώσεις και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγους μήνες στην περιοχή της Παιδικής Χαράς σκύλος επιτέθηκε σε μικρό κοριτσάκι το οποίο έπαιζε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Το πρόβλημα υπάρχει αρκετά χρόνια τώρα στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο έχει γιγαντωθεί επικίνδυνα την τελευταία τριετία, με τα συμπαθή κατά τα άλλα τετράποδα να έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα και να αποτελούν απειλή τόσο για την σωματική ακεραιότητα πεζών αλλά και οδηγών, αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Καθώς πλησιάζει μάλιστα άλλο ένα καλοκαίρι και μια νέα τουριστική περίοδος, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί λύση, αφού εκτός των άλλων, το θέμα αποτελεί και δυσφήμιση για την περιοχή.

Νέα επίθεση σε συμπολίτη την Παρασκευή που γλίτωσε τα χειρότερα

Θύμα επίθεσης έπεσε την Παρασκευή άλλος ένας συμπολίτης μας ο οποίος περπατούσε αμέριμνος στη στοά κοντά στην Εθνική Τράπεζα, όταν είδε να κινείται απειλητικά εναντίον του… ομάδα αδέσποτων σκύλων. Ο ίδιος δεν αντέδρασε, ωστόσο το ένα από τα αδέσποτα τον δάγκωσε δύο φορές με ιδιαίτερη δύναμη στην κνήμη, με αποτέλεσμα να του σκίσει και το παντελόνι.

Αν και δίπλα του υπήρχαν και άλλοι συμπολίτες δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν να αποφύγει την επίθεση, αφού όπως μας εξηγεί, αυτή έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με μεγάλη δύναμη. Ο ίδιος αντέδρασε στη συνέχεια με μία ομπρέλα που κρατούσε στα χέρια του, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν τα αδέσποτα και να γλιτώσει τα χειρότερα.

Πρόκειται για τον κ. Χρήστο Νίκου, συνταξιούχο υπάλληλο της ΔΕΗ, ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία της εφημερίδας μας προκειμένου να αναφέρει την επίθεση που δέχθηκε και να καταγγείλει αυτό που συμβαίνει στη θεσπρωτική πρωτεύουσα.

Όπως μας μετέφερε, χρειάστηκε να πάει στο κέντρο Υγείας όπου του έγινε περιποίηση του τραύματος από την ιατρό κ. Παναγιώτα Βασιλικού, του τοποθετήθηκε ορός, του έγινε αντιτετανικό εμβόλιο, ενώ του χορηγήθηκε και αντιβίωση για κάθε ενδεχόμενο.

Ο ίδιος δηλώνει οργισμένος με την κατάσταση αυτή, ενώ επισκέφτηκε μετά την αποχώρησή του από το Κέντρο Υγείας, τόσο το Δήμο Ηγουμενίτσας, όσο και την Αστυνομία και την Εισαγγελεία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, όπου κατήγγειλε την επίθεση και ζήτησε άμεσα όλες εκείνες τις ενέργειες από τους εμπλεκόμενους φορείς για να αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό πρόβλημα όπως εξελίσσεται.

Οι φορείς έχουν το λόγο

Η Δημοτική Αρχή της Ηγουμενίτσας με την ανάληψη των καθηκόντων της έκανε κάποιες επαφές για το ζήτημα, συναντήσεις με το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας και άλλους φορείς, αλλά δυστυχώς θετικά αποτελέσματα δεν έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα.

Χρήματα δεν υπάρχουν προς το παρόν για να προχωρήσει μια λύση τύπου κυνοκομείου – που θεωρείται και η καλύτερη- και το ζήτημα παραμένει ανοιχτό με τους κινδύνους να εγκυμονούν ανά πάσα στιγμή, αν αναλογιστούμε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί και οι επιθέσεις εναντίον συμπολιτών μας.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το Κέντρο Υγείας της πόλης μας, σε σχετικό έγγραφο του οποίου αναφέρεται ότι «τελευταία έχει παρατηρηθεί προσέλευση κατοίκων της πόλης μετά από επίθεση αδέσποτων σκυλιών. Παρακαλώ οι αρμόδιοι να επιληφθούν του θέματος», καταλήγει.

Κατά κοινή ομολογία και δεν πρέπει να κρυβόμαστε, δεν πάει άλλο με το συγκεκριμένο θέμα και πριν θρηνήσουμε θύματα και υπάρξουν χειρότερες καταστάσεις, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τις αρχές, μέσω και των συμπολιτών μας, να επιληφθούν.

Δήμος, Αστυνομία, Εισαγγελία, Φιλοζωικό Σωματείο μπορούν να συνεργαστούν, χωρίς να υπάρξουν ακραίες λύσεις, αφού δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού.
ΜΟΝΙΜΗ «ΠΛΗΓΗ» ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Νέα σοβαρή επίθεση σε κάτοικο στο κέντρο της πόλης, ο οποίος οδηγήθηκε στο Κ.Υ για τις πρώτες βοήθειες ΜΟΝΙΜΗ «ΠΛΗΓΗ» ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Νέα σοβαρή επίθεση σε κάτοικο στο κέντρο της πόλης, ο οποίος οδηγήθηκε στο Κ.Υ για τις πρώτες βοήθειες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

1.905.000€ οι ζημιές στον Δήμο Ηγουμενίτσας από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις Δείτε αναλυτικά την καταγραφή

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
1.905.000€ οι ζημιές στον Δήμο Ηγουμενίτσας από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις    
Δείτε αναλυτικά την καταγραφή


 1.905.000€ οι ζημιές στον Δήμο Ηγουμενίτσας από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις Δείτε αναλυτικά την καταγραφή 1.905.000€ οι ζημιές στον Δήμο Ηγουμενίτσας από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις      Δείτε αναλυτικά την καταγραφή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

«Και το γένος αυτού … θηλυκό» Εκδήλωση του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Θεσπρωτίας για τη γυναίκα

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
«Και το γένος αυτού … θηλυκό»
Εκδήλωση του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Θεσπρωτίας για τη γυναίκαΟ Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με την Αστυνομική Δ/νση Ηγουμενίτσας, με αφορμή την ημέρα για τη γιορτή της Γυναίκας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα :

«Και το γένος αυτού … θηλυκό»

τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015 και ώρα 7:00΄μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας – «ΠΑΝΘΕΟΝ».

Ομιλητές της ημερίδας θα είναι :
Χαλμαντζή Ελένη - Ψυχολόγος, Msc
Μουσκέτα Νικόλ - μουσικός, Δ/ντρια στο «Θεσπρωτικό Ωδείο»
Γκοτζιά Ευγενία - νηπιαγωγός, Δ/ντρια Νηπιαγωγείου Ασπροκκλησίου
Παπαχρήστου Ανδρομάχη - αστυνομικός

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η Υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. κα Κοτσώνη Αλεξάνδρα. Μετά το πέρας της ημερίδας, θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους βεβαιώσεις παρακολούθησης. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη
«Και το γένος αυτού … θηλυκό» Εκδήλωση του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Θεσπρωτίας για τη γυναίκα «Και το γένος αυτού … θηλυκό» Εκδήλωση του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Θεσπρωτίας για τη γυναίκα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

Δείτε τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας παρουσία των Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για τις ζημιές από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
Δείτε τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας παρουσία των Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για τις ζημιές από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις (+ΒΙΝΤΕΟ)Η ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε εμάς να επικοινωνήσουμε και ενημερώσουμε τους Θεσπρωτούς για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Δεκεμβρίου 2014 αλλά και του Φεβρουαρίου 2015, καθώς και για τις ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα, αλλά και τι αναμένουμε ως αποτέλεσμα αυτών.

Να καταστήσω σαφές εξ αρχής ότι οι Δήμοι και η Περιφέρεια δεν έχουν καμία οικονομική δυνατότητα να συνδράμουν τους πληγέντες, όχι μόνον διότι τα κονδύλια που πλέον διαχειρίζονται δεν επαρκούν , αλλά και διότι είναι πέρα από τις αρμοδιότητες μας τέτοιες ενέργειες ή δεσμεύσεις.Όπως όλοι γνωρίζουμε η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας επλήγη δυο φορές σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα από ακραία καιρικά φαινόμενα. Το πρώτο, τον Δεκέμβριο 2014 όπου το κύμα κακοκαιρίας έπληξε περισσότερο την περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας το δε δεύτερο, τον Φεβρουάριο, ξέσπασε περισσότερο στο Δήμο Φιλιατών και Σουλίου με μικρότερη ένταση στο Δήμο Ηγουμενίτσας.Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση για τον απαράμιλλο ζήλο τους, στην εξυπηρέτηση του πολίτη αυτές τις δύσκο-λες ώρες που περάσαμε. Καθώς και όλους όσους βοήθησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν εκείνες τις ημέρες αλλά και στην συνέχεια ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα που άφησαν πίσω τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αποτελεί πλέον πραγματικότητα ότι η φύση –το περιβάλλον «εκδικείται» για τις αλόγιστες παρεμβάσεις μας σε αυτήν. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου , που άλλους τους αφήνει αδιάφορους, μας δείχνει ότι πλέον πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιες καταστάσεις, για να μην ισχυριστώ, ίσως και για χειρότερες.

Πέραν αυτού όμως, εμείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και να σχεδιάζουμε παρεμβάσεις έγκαιρα, ώστε τέτοια φαινόμενα να μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Τα δε, ευαίσθητα σημεία και περιοχές που αναδείχθηκαν ότι έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα, να τα διαχειριστούμε προς το βέλτιστο από νωρίς και όχι κατά τη διάρκεια τέτοιων καιρικών φαινόμενων.

Μία άποψη από το τι συνέβη στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, αν και γνωρίζετε καθώς με επιστάμενα ρεπορτάζ τα έχετε αναδείξει, εμφανίζονται στην οθόνη.

Δεν θα αναλύσω τα προβλήματα που είχαμε αλλά θα προχωρήσω ένα βήμα πιο κάτω, ενημερώνοντας για τις ενέργειες που έχουν γίνει μετά το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Π.Ε Θεσπρωτίας.

Άμεσα προκλήθηκε συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου Πολτικής Προστασίας με τα εμπλεκόμενα μέλη ώστε να συναποφασίσουμε για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν και αυτό σε συνεχόμενη συνεννόηση με την Περιφερειακή Αρχή και την Πολιτική Προστασία στα Ιωάννινα.

Για την ιστορία βέβαια γνωρίζετε ότι τα ίδια προβλήματα υπήρχαν σε όλη την Ήπειρο.

-Κηρύχθηκαν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

-Οι δήμοι με συνεργεία πραγματοποίησαν αυτοψίες-καταγραφές των ζημιών στα διοικητικά τους όρια, σε κατοικίες, επιχειρήσεις και υποδομές.

Έβγαλαν δε, και σχετικές ανακοινώσεις, ώστε οι πληγέντες να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις με τα προβλήματα που τους δημιουργήθηκαν.

-Επικοινωνήσαμε με τον Ε.Λ.Γ.Α για άμεσες αυτοψίες από μέρους του σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε ζωϊκό και φυτικό κεφάλαιο.

Είναι βέβαια δεδομένο και όλοι γνωρίζουν ότι για την διενέργεια αυτοψίας χρειαζόταν και ατομική ειδοποίηση προς τον Ε.Λ.Γ.Α του πληγέντος.

-Ενημερώσαμε και πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες και καταγραφές από το Τ.Α.Σ Κοζάνης για σε ζημιές ιδιωτών και έργων υποδομής.

- Έχουμε ενημερώσει το Ι.Γ.Μ.Ε να προβεί σε αυτοψία για κατολισθητικά φαινόμενα που δημιουργούν προβλήματα στην περιοχή της Βρυσέλας Φιλιατών.

-Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε Θεσπρωτίας συνοδεία Γεωλόγου υπαλλήλου μας πραγματοποίησαν αυτοψίες και συνέταξαν ενδεικτικούς προϋπολογισμούς για τα προβλήματα του οδικού δικτύου.

Μετά από αυτά, όλα τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν στην Π.Ε Θεσπρωτίας και για μέν τις ζημιές ιδιωτών-επιχειρήσεων σχηματίστηκε φάκελος με όλα τα δεδομένα και απεστάλη προς το Υπουργείο Υποδομών στην Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών ώστε οι πληγείσες περιοχές να κηρυχθούν πλημμυροπαθείσες.

Επίσης σχηματίστηκε φάκελος με ενδεικτικούς προϋπολογισμούς και φωτογραφικό υλικό που αποτύπωσε τα προβλήματα στις υποδομές και εστάλη στην Περιφέρεια Ηπείρου για προώθηση ώστε να ζητηθεί συνδρομή από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στόχος είναι η κήρυξη των πληγέντων περιοχών σε

α) πλημμυροπαθείς

β) κατολισθαίνουσες

δυο τελείως διαφορετικά πράγματα τα οποία έχουν και ξεχωριστά ταμεία συνδρομής.

Πλέον είμαστε σε αναμονή ενεργειών από το ανωτέρω υπουργείο και οργανισμούς.

Αυτά σαν ένας μικρός πρόλογος ώστε να γνωρίζουν οι Θεσπρωτοί το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Είμαστε στην διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις ή ότι άλλο θεωρείτε ότι δεν διασαφηνίστηκε.
Δείτε τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας παρουσία των Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για τις ζημιές από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις (+ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας παρουσία των Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για τις ζημιές από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

660.000€ οι ζημιές στον Δήμο Σουλίου από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις Δείτε αναλυτικά την καταγραφή

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
660.000€ οι ζημιές στον Δήμο Σουλίου από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις  
Δείτε αναλυτικά την καταγραφή
660.000€ οι ζημιές στον Δήμο Σουλίου από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις Δείτε αναλυτικά την καταγραφή 660.000€ οι ζημιές στον Δήμο Σουλίου από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις    Δείτε αναλυτικά την καταγραφή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

Εκμίσθωση της αλιευτικής εκμετάλλευσης του δημόσιου ιχθυοτροφείου Λούτσα - Παπαδιά της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
Εκμίσθωση της αλιευτικής εκμετάλλευσης του δημόσιου ιχθυοτροφείου Λούτσα - Παπαδιά της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας
 
 
Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π. Ε. Θεσπρωτίας διακηρύσσει ότι εκμισθώνεται το δημόσιο ιχθυοτροφείο Λούτσα Παπαδιά, με τις εγκαταστάσεις και τα παραρτήματα αυτού, με σκοπό την αλιευτική εκμετάλλευσή του. Η εκμίσθωση θα πραγματοποιηθεί με απευθείας εκμίσθωση για πέντε (5) έτη σε αλιευτικό συνεταιρισμό της περιφέρειας των υδάτων τούτων (σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν.Δ. 420/1970) με μίσθωμα 10% επί της παραγωγής και με ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα το ποσό των 3.500 €. Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από περισσότερους του ενός αλιευτικούς συνεταιρισμούς από την περιφέρεια των εν λόγω υδάτων, το ιχθυοτροφείο θα δημοπρατηθεί σύμφωνα με το αρθρ. 38 του Ν.Δ. 420/1970.

Η δημοσίευση της διακήρυξης θα γίνει με τοιχοκόλληση στην αρμόδια Υπηρεσία Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στα γραφεία του Δήμου Ηγουμενίτσας, του Δήμου Φιλιατών, και της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, στην Υπηρεσία Αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου, στη Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και στο Διαδίκτυο (Πρόγραμμα Διαύγεια με ΑΔΑ: 7Ν3Π7Λ9-ΙΚ1).

Οι ενδιαφερόμενοι αλιευτικοί συνεταιρισμοί πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας εντός 15 ημερολογιακών ημερών από την δημοσίευση της παρούσας διακήρυξης (ημερομηνία κατάθεσης αίτησης στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής). Οι δαπάνες που αφορούν στην δημοσίευση της παρούσας διακήρυξης στις εφημερίδες βαρύνουν τον μισθωτή. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι από το Τμήμα Αλιείας στο τηλέφωνο 26653-60194.
Εκμίσθωση της αλιευτικής εκμετάλλευσης του δημόσιου ιχθυοτροφείου Λούτσα - Παπαδιά της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Εκμίσθωση της αλιευτικής εκμετάλλευσης του δημόσιου ιχθυοτροφείου Λούτσα - Παπαδιά της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 59χρονος για οφειλές Δημοσίου ύψους 481.212,37 ευρώ

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
Συνελήφθη 59χρονος για οφειλές Δημοσίου ύψους 481.212,37 ευρώ
 
 
Συνελήφθη, προχθές (02.03.2015) το πρωί, στον Κατσικά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, 59χρονος ημεδαπός, για οφειλές δημοσίου κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο 59χρονος συνελήφθη για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 481.212,37 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 59χρονος για οφειλές Δημοσίου ύψους 481.212,37 ευρώ Συνελήφθη 59χρονος για οφειλές Δημοσίου ύψους 481.212,37 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική Συνάντηση με Λογιστές Θεσπρωτίας και θέμα τις αλλαγές στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο)

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική Συνάντηση με Λογιστές Θεσπρωτίας και θέμα τις αλλαγές στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο)


Ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18:00, πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φοροτεχνών Λογιστών Θεσπρωτίας, ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου - Εκθετηρίου Τοπικών Προϊόντων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα, με θέμα τις αλλαγές στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) και την Επιμελητηριακή Νομοθεσία.

Κατά την συνάντηση το Διοικητικό Προσωπικό του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας παρουσίασε στους Λογιστές του Νομού τα νέα δεδομένα που επήλθαν με την ψήφιση του Ν.4314/2014 και των Υ.Α. 78030 & 79752/2014. Παρουσίασε την διαδικασία εγγραφής και λειτουργίας του συστήματος ανάρτησης αιτημάτων λήψης πιστοποιητικών, αντιγράφων κλπ, αλλά και υποβολής στοιχείων που τροποποιούν την μερίδα των εταιρειών. Έγινε παρουσίαση του Οδηγού των Χρηστών της εφαρμογής, και υπόδειξη των σχετικών βίντεο λειτουργίας του.

Από το Επιμελητήριο κεντρικοί ομιλητές ήταν:

- Ο Διοικητικός Προϊστάμενος του Επιμελητηρίου κος Πέτρος Ζουμπούλης

- Η υπάλληλος της Υπηρεσίας ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου κα Χριστίνα Γιώτη

Παρουσία της υπαλλήλου της Υπηρεσία ΓΕΜΗ κας Χαρίκλειας Μπιρμπίλη για την υποστήριξη της συνάντησης και της παρουσίασης. 


 
Με την ενέργεια αυτή το Επιμελητήριο δείχνει έμπρακτα την πρόθεση του για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των Μελών του μέσα από την ενημέρωση των Λογιστών του νομού, και σε αγαστή συνεργασία μαζί τους, παρουσιάζοντας τις σημαντικότερες αλλαγές που έχουν επέλθει και θα εφαρμοστούν από 01.03.2015, παρέχοντας χρήσιμες διευκρινίσεις σε ζητήματα που εύλογα θέτονται μετά τις τελευταίες αλλαγές στην Επιμελητηριακή Νομοθεσία.

Από την πλευρά τους, το Διοικητικό Προσωπικό του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, ευχαριστεί τους Λογιστές Θεσπρωτίας που κατάφεραν να παραστούν στην συνάντηση ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου, αλλά και το σύνολο των Λογιστών Φοροτεχνών Θεσπρωτίας για την μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία που έχουν αναπτύξει.
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική Συνάντηση με Λογιστές Θεσπρωτίας και θέμα τις αλλαγές στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική Συνάντηση με Λογιστές Θεσπρωτίας και θέμα τις αλλαγές στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

980.000€ οι ζημιές στον Δήμο Φιλιατών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις Δείτε αναλυτικά την καταγραφή

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
980.000€ οι ζημιές στον Δήμο Φιλιατών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις
Δείτε αναλυτικά την καταγραφή


980.000€ οι ζημιές στον Δήμο Φιλιατών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις Δείτε αναλυτικά την καταγραφή 980.000€ οι ζημιές στον Δήμο Φιλιατών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις  Δείτε αναλυτικά την καταγραφή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα
 
 
Δύο (02) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί, συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής..
 
Συγκεκριμένα, ένας 41χρονος αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, ενώ ένας 30χρονος αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε διαβατήριο χωρίς σφραγίδα εισόδου σε έδαφος Schengen, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑΣΤΑ ΑΥΤΟΑΠΑΞΙΩΝΕΣΑΙ

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑΣΤΑ ΑΥΤΟΑΠΑΞΙΩΝΕΣΑΙ
 
 
Να διευκρινίσουμε από την αρχή:
- Κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να βρει δουλειά.
- Η φιλία, ασφαλώς είναι ιερή και σαν τέτοια, ο καθένας δικαιούται να την τιμά, έμπρακτα και ποικιλοτρόπως.
Αγαπητέ και φίλε Αντώνη.
Δήμαρχε του μεγάλου Δήμου Πάργας.
Μέχρι στιγμής έχεις δώσει πολλά και αξιόπιστα δείγματα, πως είσαι ένας σύγχρονος πολιτικός, απαλλαγμένος από αγκυλώσεις και βαρίδια, όπως πολλοί άλλοι, οι οποίοι είναι απαξιωμένοι από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.
Εμείς που έχουμε μαζί σου μια καλή καλημέρα, όπως λέει ο λαός μας, μέχρι τώρα είμαστε υπερήφανοι για την εμπιστοσύνη που σου έδειξαν έμπρακτα οι συνδημότες και συμπατριώτες σου.
Γιατί, λοιπόν, αποφάσισες να διαψεύσεις αυτούς τους συμπολίτες σου και όλους εμάς, που, σαν φίλο, σε έχουμε πολιτικά ή και κομματικά, αν θέλεις, καμάρι;
Γνωρίζουμε ότι με τον πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα, σε συνδέει φιλία πολλών ετών.
Είναι, έτσι, προς τιμή σου να τη διατηρείς και να τη τιμάς και τώρα, που, εκείνος, μπήκε στο περιθώριο της πολιτικής, με την ψήφο των δικών του συμπολιτών.
Όμως, φίλε Αντώνη, αν κρίνεις πως ο φίλος σου, έχει ανάγκη από δουλειά, έχεις κάθε δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να τον βοηθήσεις, να τον ενισχύσεις οικονομικά, ώστε ούτε άνεργος να μείνει, ούτε να πεινάσει γι’ αυτό.
Είσαι επιχειρηματίας και μάλιστα από τους πλέον πετυχημένους.
Άρα, έχεις τη δυνατότητα να τον προσλάβεις στις δικές σου επιχειρήσεις και από το δικό σου εισόδημα, από τη δική σου τσέπη, που λέει ο λαός, να του καταβάλεις οποιοδήποτε μισθό ή μεροκάματο.
Δεν έχεις όμως το ηθικό δικαίωμα, να ανταποκριθείς στη φιλία σου, με τα χρήματα των συμπολιτών και συνδημοτών σου.
Όταν μάλιστα, ανάμεσα σ’ αυτούς υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι Μηχανικοί, με διπλώματα και Δρ., που είναι άνεργοι και λένε το ψωμί, ψωμάκι.
Υπάρχουν συνδημότες σου, που η ανεργία, τους έδιωξε από τα σπίτια τους, για να βρουν δουλειά, που ίσως να έφθασαν και στις αγορές άλλων Κρατών.
Ηθικό σου, λοιπόν, χρέος, ήταν και είναι, να στρέψεις το βλέμμα σου και το ενδιαφέρον σου, στους δικούς σου συνδημότες, άνεργους Μηχανικούς, τους οποίους άγρια και άδικα τους μείωσες ως επιστήμονες, με το να επιλέξεις για επιστημονικό σου σύμβουλο και συνεργάτη, έναν ξένο γι’ αυτούς και μάλιστα με αποδοχές προκλητικές για τα σημερινά Ελληνικά δεδομένα, που, όπως υποστηρίζουν οι δικοί σου συμπατριώτες, φθάνουν να καλύψουν δύο και τρεις, άνεργους μηχανικούς.
Αν, φίλε Αντώνη, τα οικονομικά του Δήμου σου, σου επιτρέπουν να διαθέσεις τόσα πολλά χρήματα σαν μηνιάτικο, για να προσλάβεις Επιστημονικούς συνεργάτες, πάρε την απόφαση να αναστείλεις την αυτοαπαξίωσή του.
Πάρε πίσω την απόφαση, και ο φίλος σου, αν είναι φίλος, όπως και εσύ, θα σε κατανοήσει και δεν θα σου θυμώσει γι’ αυτό.
Το χρωστάς στον ίδιο σου τον εαυτό.
Το χρωστάς στον θεσμό που υπηρετείς.
Το χρωστάς στους άνεργους Επιστήμονες του Δήμου σου.
Το χρωστάς σ’ όλους τους Δημότες και συμπατριώτες σου.
Δώσε και σε μας όλους, να συνεχίσουμε να σε θεωρούμε φίλο μας και να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό.
Φίλε Αντώνη.
Η δημοσιογραφική μου δεοντολογία, μου επιβάλει να δημοσιεύσω την απόφασή σου, με την οποία προσλαμβάνεις σαν συνεργάτη τον πρώην Βουλευτή Θεσπρωτίας, Αντώνη Μπέζας, για να ενημερωθούν ακόμη περισσότεροι Έλληνες, το θάρρος σου να αναγνωρίσεις το λάθος και να το επανορθώσεις
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑΣΤΑ ΑΥΤΟΑΠΑΞΙΩΝΕΣΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑΣΤΑ ΑΥΤΟΑΠΑΞΙΩΝΕΣΑΙ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

Εντοπίστηκε κατάστημα –μπαρ, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια (φρουτάκια)

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
Εντοπίστηκε κατάστημα –μπαρ, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια (φρουτάκια)


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε στις 01-03-2015 αργά το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, που κατηγορούνται για λειτουργία-διενέργεια και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων «φρουτάκια».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την 32χρονη ιδιοκτήτρια, για μία 48χρονη υπήκοο Αλβανίας, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, έναν 50χρονο ημεδαπό υπάλληλο και δύο ημεδαπούς πελάτες, ηλικίας 56 και 68 ετών. Αναλυτικότερα, το βράδυ της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κατάστημα, όπου εντοπίσθηκε λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδίκτυο και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια» ενώ στα συγκεκριμένα παράνομα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν δύο πελάτες-θαμώνες.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • έντεκα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών
  • το χρηματικό ποσό των 85 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Εντοπίστηκε κατάστημα –μπαρ, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια (φρουτάκια) Εντοπίστηκε κατάστημα –μπαρ, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια (φρουτάκια) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

Από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα ο θάνατος της 44χρονης Το υγραέριο προκάλεσε την οικογενειακή τραγωδία

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
Από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα ο θάνατος της 44χρονης 
Το υγραέριο προκάλεσε την οικογενειακή τραγωδίαΣτην εισπνοή μεγάλης ποσότητας μονοξειδίου του άνθρακα, που προήλθε από την καύση υγραερίου, οφείλεται ο θάνατος της 44χρονης στην Ανατολή.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο Καθηγητής Ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης μετά την νεκροτομή που διενήργησε ενώ πραγματοποίησε και αυτοψία στο χώρο της τραγωδίας.

Ο πατέρας της, ηλικίας 77 ετών, δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή καθώς βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε χώρο πλησίον του διαμερίσματος υπάρχει κατασκευή όπου έχει τοποθετηθεί υγραέριο για την θέρμανση των διαμερισμάτων και πιθανολογείται ότι από κει προήλθε η διαρροή. Μάλιστα το προηγούμενο Σάββατο, νεκρή στο ίδιο διαμέρισμα είχε βρεθεί η σύζυγος του 77χρονου, ο θάνατός της όμως αποδόθηκε τότε σε προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Το πιστοποιητικό θανάτου δόθηκε από ιδιώτη γιατρό χωρίς να γίνει νεκροψία- νεκροτομή και ιατροδικαστική εξέταση. Τώρα λοιπόν διερευνάται η πιθανότητα να είχε σχέση με την διαρροή υγραερίου.

Πριν μία βδομάδα, το ηλικιωμένο ανδρόγυνο, σύμφωνα με μαρτυρίες των γειτόνων είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Και οι δύο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Τους έγιναν όλες οι εξετάσεις χωρίς να προκύψει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι η αιτία του κακού βρίσκονταν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.. Και οδήγησε σε τραγωδία. 
Από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα ο θάνατος της 44χρονης Το υγραέριο προκάλεσε την οικογενειακή τραγωδία  Από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα ο θάνατος της 44χρονης   Το υγραέριο προκάλεσε την οικογενειακή τραγωδία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Καραβοστάσι Πέρδικας μέσα σε ακυβέρνητο φουσκωτό

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Καραβοστάσι Πέρδικας μέσα σε ακυβέρνητο φουσκωτό


Δύο (02) αλλοδαποί συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χτες, για κλοπή στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙΟΥ» Πέρδικας Θεσπρωτίας από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
 
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν εντός φουσκωτού σκάφους, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, χωρίς να φέρουν κανένα παραστατικό ή έγγραφο νόμιμης κατοχής και κυκλοφορίας αυτού.
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το σκάφος.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Καραβοστάσι Πέρδικας μέσα σε ακυβέρνητο φουσκωτό Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Καραβοστάσι Πέρδικας μέσα σε ακυβέρνητο φουσκωτό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5