Τα λιμάνια μας δεν είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα; Γιατί τα ξεπουλάμε ειδικά τώρα;

Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2022
Τα λιμάνια μας δεν είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα; Γιατί τα ξεπουλάμε ειδικά τώρα;


H Ελλάδα, θα πρέπει να σταθμίσει την μέχρι πολιτική των αποκρατικοποιήσεων της, καθώς στρατηγικές υποδομές της πρέπει να προφυλαχτούν για προφανείς λόγους.

Η Ελλάδα, συνεχίζει ακάθεκτη τις αποκρατικοποιήσεις – ιδιωτικοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου, σε μία περίοδο, κατά την οποία ναι μεν ο προϋπολογισμός χρειάζεται έσοδα, αλλά από την άλλη, με όλα όσα συμβαίνουν διεθνώς και ειδικότερα στην Ευρώπη και πολύ περισσότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρξει ένας σχετικός προβληματισμός.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία, όμως, πέραν όλων των άλλων τραγικών συνεπειών και των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που επέφερε σε εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες (και όχι μόνο), αποκάλυψε ταυτόχρονα και τα σοβαρά προβλήματα (μη) συνοχής μεταξύ των κρατών-μελών.
Με τελευταίο και κορυφαίο επεισόδιο τη στάση της Γερμανίας στο θέμα της επιβολής πλαφόν στο (κάθε εισαγόμενο και όχι μόνο στο ρωσικό) φυσικό αέριο και την αυτονόμησή της (μαζί με την Ολλανδία και διστακτικά-υποτακτικά 2-3 ακόμα βόρειες χώρες), αλλά και την απόφασή της να ενισχύσει μονομερώς και προκλητικά με 200 δισ. ευρώ την οικονομία της, αγνοώντας τις εκκλήσεις και τις κατηγορίες των άλλων κρατών – μελών.
Ακριβώς, λόγω αυτών των ιδιαίτερα κρίσιμων εξελίξεων σε επίπεδο Ε.Ε., αλλά και λόγω της όξυνσης των σχέσεων της με την επιθετική Τουρκία, η Ελλάδα, θα πρέπει να σταθμίσει την μέχρι πολιτική των αποκρατικοποιήσεων της, καθώς στρατηγικές υποδομές της πρέπει να προφυλαχτούν για προφανείς και λίαν ευνόητους λόγους.
Άποψη που φέρεται να συμμερίζονται ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και στελέχη κομμάτων και της μείζονος και της λοιπής αντιπολίτευσης.
Είναι χαρακτηριστικές οι απόψεις που διατυπώνουν παράγοντες όλων των κομμάτων (και κυβερνητικοί) – που ούτως ή άλλως δεν ενστερνίζονται τους πανηγυρισμούς σε κάθε αποκρατικοποίηση – αλλά κυρίως από παράγοντες του ακτοπλοϊκού/ναυτιλιακού χώρου, την ημέρα που ανακοινώθηκε ο νικητής του διαγωνισμού για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
“Δηλαδή, τα λιμάνια της χώρας, δεν αποτελούν βασικές, στρατηγικού χαρακτήρα υποδομές της χώρας και εμείς πανηγυρίζουμε που πουλήσαμε το 67% της Ηγουμενίτσας για 84 εκατομμύρια; Και αύριο είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε και το λιμάνι στο Ηράκλειο Κρήτης, ειδικά μετά το τουρκολιβυκό σύμφωνο και μετά του Βόλου, αργότερα της Καβάλας κλπ.;
Έχουμε ήδη πουλήσει τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, ετοιμαζόμαστε και για την Αλεξανδρούπολη. Και αν συμβεί κάτι;”
Πολύπειρος παράγων και πρώην ιδιοκτήτης ναυτιλιακής/ακτοπλοϊκής εταιρείας, ανέφερε μάλιστα ότι “πάλι καλά που την Ηγουμενίτσα την πήρε ο Γκριμάλντι, που πήγε σε ιταλικά χέρια.
Φαντάζεστε το λιμάνι του Ηρακλείου ειδικά σε άλλα χέρια, όχι ελληνικά ή στη χειρότερη περίπτωση, με μικρή έστω συμμετοχή ελληνικών συμφερόντων; Και δεν εννοώ το ποσοστό που απομένει στο ελληνικό δημόσιο, αλλά στην όποια κοινοπραξία το πάρει; Εγώ ανησυχώ…”.
Θυμίζω ότι στον διαγωνισμό για το λιμάνι του Ηρακλείου ενδιαφέρον έχουν επιδείξει οι ακόλουθες εταιρείες και κοινοπραξίες: Grimaldi Euromed–Μινωϊκές Γραμμές, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις–Attica Group, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ– Aviareps Hellas, Portek International Private– GRH Cruise Port Fianance, ΣΕΚΑΒΟΝ–Goldenstep Shipping, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, Olete και ΤΕΚΑΛ.
Από όποια θέση κι αν διατυπώνονται οι απόψεις αυτές – επισήμως μεν, δεν έχουν διατυπωθεί, αλλά συζητούνται στο εσωτερικό των κομμάτων – δε μπορεί παρά να ληφθεί υπόψη η τρέχουσα κατάσταση ημι-διάλυσης της Ε.Ε. τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όπως και η ένταση των σχέσεων με την Τουρκία.
Και μέχρι να υπάρξει “καθαρότερο μονοπάτι” και στα δύο μέτωπα, που το καθένα συσχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, έστω και με διαφορετικό τρόπο, μία καθυστέρηση τουλάχιστον των δρομολογημένων διαδικασιών, θα ήταν ωφέλιμη για τη χώρα.
Read More »
Τα λιμάνια μας δεν είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα; Γιατί τα ξεπουλάμε ειδικά τώρα; Τα λιμάνια μας δεν είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα; Γιατί τα ξεπουλάμε ειδικά τώρα; Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2022 Rating: 5

Στις φυλακές 30χρονος για τις επιθέσεις σε βάρος 18 κοριτσιών στα Γιάννινα

Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2022
Στις φυλακές 30χρονος για τις επιθέσεις σε βάρος 18 κοριτσιών στα Γιάννινα


Ποινή φυλάκισης εννέα ετών επέβαλε το Εφετείο Ιωαννίνων σε έναν 30χρονο ο οποίος είχε συλληφθεί το 2017 μετά από επιθέσεις και απόπειρες βιασμού σε βάρος 18 νεαρών κοριτσιών στα Γιάννινα.

Η πρώτη δίκη είχε γίνει το 2020 στην Πρέβεζα το 2020 όπου τότε το δικαστήριο του είχε επιβάλλει ποινή πέντε ετών και με περιοριστικούς όρους είχε αφεθεί ελεύθερος.

Ο εισαγγελέας ωστόσο είχε ασκήσει έφεση η οποία συνδικάστηκε με την έφεση του ιδίου.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ τον Οκτώβριο του 2017 όταν τελικά η αστυνομία μετά από αρκετές καταγγελίες οδηγήθηκε στη σύλληψη του δράστη.

Ο 25χρονος τότε, δρούσε νυχτερινές ώρες. Εντόπιζε νεαρά κορίτσια που κυκλοφορούσαν μόνα τους. Τα ακολουθούσε πεζός, τις περισσότερες φορές μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών που διέμεναν, επιχειρούσε ακόλαστες πράξεις σε βάρος τους, προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπειά τους.

Από την αστυνομία είχαν εξιχνιαστεί άμεσα 14 υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Η μία κοπέλα τότε ήταν ανήλικη. Επίσης είχε εξιχνιαστεί μία περίπτωση απόπειρας βιασμού που είχε σημειωθεί στην πόλη των Ιωαννίνων. Μετά την σύλληψή του, στην Ασφάλεια Ιωαννίνων είχαν προσφύγει κι άλλα θύματα προκειμένου να καταθέσουν. Έτσι οι συνολικές περιπτώσεις επιθέσεων ανερχόταν σε 18.

Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκαν θύματα και θύτης με τον δεύτερο να μην δείχνει συναίσθηση των πράξεών του.

Ο 30χρονος σήμερα κρίθηκε ένοχος. Το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή κάθειρξης εννέα ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές.
Read More »
Στις φυλακές 30χρονος για τις επιθέσεις σε βάρος 18 κοριτσιών στα Γιάννινα Στις φυλακές 30χρονος για τις επιθέσεις σε βάρος 18 κοριτσιών στα Γιάννινα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2022 Rating: 5

To «θαλασσοδαρμένο» Αγιονήσι στον κόλπο της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2022
To «θαλασσοδαρμένο» Αγιονήσι στον κόλπο της Ηγουμενίτσας


Στην «ανάσα» του κόλπου της Ηγουμενίτσας, η πευκόφυτη νησίδα κρύβει μέσα στο καταπράσινο χρώμα της, έναν τόπο ιερό, μια γραφική Μονή, που εορτάζει την ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής. Για τους κάτοικους της περιοχής είναι το Αγιονήσι τους.
Το θαλασσοδαρμένο Αγιονήσι, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτή. Χρειάζονται μόλις 5 λεπτά με καΐκι για να φτάσει εκεί, ο προσκυνητής. Η ιστορία του έρχεται από το βάθος των αιώνων. Από τη συνομιλία με τον ηγούμενο της Μονής Γηρομερίου, Αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιο Ντελή, αντλούμε σημαντικά στοιχεία.


Σήμερα, στη νησίδα βρίσκεται ένα μικρό ερειπωμένο Μοναστήρι, από το οποίο διασώζεται το Καθολικό. Η ημερομηνία ίδρυσης του δεν είναι ξεκάθαρα γνωστή. Πιθανόν όμως να ιδρύθηκε περίπου τον 12ο αιώνα, σύμφωνα με ημερομηνία δυσανάγνωστης λίθινης επιγραφής στο εξωτερικό του δυτικού τοίχου, χωρίς άλλες ιστορικές μαρτυρίες.


Το Αγιονήσι, συναντάμε σε βενετσιάνικο χάρτη του 1654, ως scoglia della Madonna», δηλαδή, βράχος της Παναγίας, ο οποίος μάλιστα απεικονίζει τον Ναό.
Κατά το παρελθόν, όταν έγιναν εργασίες ανακαίνισης του Ναού, η εύρεση ανθρωπίνων οστών, ερείπια κελιών, ένα πηγάδι ή στέρνα, οδηγούν στο συμπέρασμα πως στο χώρο λειτουργούσε Μοναστήρι. Λόγω της σημαντικής θέσης που κατέχει η νησίδα, εκτιμάται πως κατά τους περασμένους αιώνες, βρέθηκε στο στόχαστρο, λεηλατήθηκε και καταστράφηκε.
Σήμερα, ανάμεσα στα αιωνόβια πλατάνια, σώζονται ανακαινισμένο το καθολικό, το πηγάδι, καθώς και κάποια ερείπια. Το καθολικό, είναι ένας μονόχωρος ναός, χωρίς πρόναο και τοιχογραφίες με τρίπλευρη αψίδα, που στεγάζεται με δίρριχτη στέγη.
Στο χώρο έχουν γίνει μικρής έκτασης αρχαιολογικές έρευνες, σύμφωνα με τα ευρήματα των οποίων, εξετάζεται το ενδεχόμενο, η Μονή και οι βοηθητικοί χώροι, να κτίστηκαν την περίοδο της πρώιμης Τουρκοκρατίας πάνω σε προγενέστερο ναό. Μάλιστα κάποια μαρμάρινα κομμάτια που εντοπίστηκαν, ίσως παραπέμπουν σε ακόμη παλαιότερη εποχή. Το 1997 η Μονή της Ζωοδόχου Πηγής ανακηρύχθηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο.
Το Αγιονήσι θεωρείται από τους ντόπιους, καταφύγιο ψυχών, τόπος προσευχής, ευλογίας και ηρεμίας, αλλά και η προστασία για τους ψαράδες που καθημερινά βρίσκονται στη θάλασσα γύρω από το νησί.
Την ημέρα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, την Παρασκευή της Διακαινησίμου, εκεί γίνεται Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Από την Ηγουμενίτσα και τις γύρω περιοχές, με καΐκια και ψαρόβαρκες συρρέουν πολλοί προσκυνητές. Η θεία λειτουργία τελείται στον προαύλιο χώρο του Ναού κάτω από τα δέντρα και η ατμόσφαιρα δημιουργεί έντονα θρησκευτικά συναισθήματα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Read More »
To «θαλασσοδαρμένο» Αγιονήσι στον κόλπο της Ηγουμενίτσας To «θαλασσοδαρμένο» Αγιονήσι στον κόλπο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2022 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2022
Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας


ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καλεί όλους τους συναδέλφους (Ηγουμενίτσα ,Φιλιάτες και Σούλι) που είναι αιμοδότες, όλους όσους χρειάστηκαν το προηγούμενο διάστημα αίμα για κάποιον δικό τους άνθρωπο, αλλά και όλους όσους έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης αυτής της εθελοντικής πράξης, να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην οργάνωση της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ που θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι πολλές. Ας εξαντλήσουμε όλοι όσοι μπορούμε τις δυνατότητες, που υπάρχουν.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι αιμοδότες :
Μπορούν με την Κάρτα Αιμοδοσίας τους, να προσέρχονται για δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις, πρωινές ώρες, στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Δικαιούνται άδεια την ημέρα της αιμοδοσίας καθώς και άλλες 2 ημέρες.

Καλούμε τους Διευθυντές των Υπηρεσιών όχι μόνο να διευκολύνουν τη συμμετοχή των συναδέλφων, αλλά και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την οργάνωση της αιμοδοσίας.
Καλούμε τις Γραμματείες των Διευθύνσεων να τοιχοκολλήσουν την ανακοίνωση αυτή σε ευδιάκριτα σημεία των υπηρεσιών.-
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2022 Rating: 5

Χεκίμογλου και Τόκας στο νέο ΔΣ της ΕΛΟΠΥ

Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2022
Χεκίμογλου και Τόκας στο νέο ΔΣ της ΕΛΟΠΥ 


Η 17η Γενική Εκλογική Συνέλευση της ΕΛΟΠΥ ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο

Η 17η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, ανέδειξε μετά από αρχαιρεσίες νέο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Απόστολο Τουραλιά, ο οποίος επανεξελέγη για 3η συνεχόμενη φορά.

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Απόστολος Τουραλιάς (Ανδρομέδα ΑΕ)
Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Λυμπέρης (Philosofish ΑΕ)
Γενικός Γραμματέας: Ιωάννης Χεκίμογλου (Μπαστιά ΑΕ)
Ταμίας: Κωνσταντίνος Μπόκας (Plagton ΑΕ)
Μέλος: Λάρα Μπαράζι – Γερουλάνου (Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς ΑΕ)
Μέλος: Σπυρίδωνας Γιαννουλάτος (Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες ΑΕ)
Μέλος: Λεωνίδας Κολιούλης (Avramar ΑΕ)
Μέλος: Στέφανος Ντήμας (Ιχθυοκαλλιέργειες Ποσειδωνία ΕΠΕ)
Μέλος: Ιωάννης Καλούμενος (Blue Farm ΑΕ)

Αναπληρωματικά Μέλη
Μέλος: Χρήστος Μητσάκος (Καρχαρίας ΕΠΕ)
Μέλος: Σταύρος Τόκας (Γράμμος ΑΕ)

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος ανάμεσα στα 22 Μέλη σχετικά με τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η Οργάνωση την επόμενη διετία. Προτεραιότητα θα δοθεί στα θέματα βιωσιμότητας του κλάδου και στη στοχευμένη προώθηση του ελληνικού ψαριού εκτροφής στις διεθνείς αγορές, συνεχίζοντας και διευρύνοντας τις μέχρι τώρα δράσεις, με στόχο την αύξηση της ζήτησης. Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι θεσμικές παρεμβάσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και το πολυδιάστατο έργο της ΕΛΟΠΥ σε όλους τους τομείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερις νέες μικρομεσαίες εταιρείες του κλάδου, εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στην ΕΛΟΠΥ.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος δεσμεύτηκε για την παροχή ενίσχυσης στον κλάδο εντός του 2022, με δεδομένο το αυξημένο κόστος παραγωγής των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας που έχει προκύψει λόγω της ενεργειακής κρίσης. Άλλα κρίσιμα ζητήματα που συζητήθηκαν μεταξύ των Μελών ήταν η βιώσιμη ανάπτυξη και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εταιρειών του κλάδου, η ευζωία των ιχθύων και η ποιότητα των ιχθυοτροφών, που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα του τελικού παραγόμενου προϊόντος.
Ο Απόστολος Τουραλιάς δήλωσε με αφορμή την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου: «Η ψήφος εμπιστοσύνης των μελών μας, κατά τις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς και ενισχύει τη δέσμευσή μας απέναντι στον κλάδο. Μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε εντατικά το έργο της προώθησης των στόχων της ΕΛΟΠΥ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την περαιτέρω προώθηση του ελληνικού ψαριού στις διεθνείς αγορές, την αύξηση της παραγωγής και της ζήτησης, αλλά και της ικανής και αποτελεσματικής εκπροσώπησης των συμφερόντων των Μελών μας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε δυναμικά για την πρόοδο και την εξέλιξη της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, σε συνεργασία με την Πολιτεία, για την καταξίωση και αποδοχή του κλάδου και του ελληνικού ψαριού εκτροφής από τον Έλληνα καταναλωτή.»

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)
Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.
Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.
Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece
Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν τη συλλογική σήμανση και την πιστοποίηση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.
Read More »
Χεκίμογλου και Τόκας στο νέο ΔΣ της ΕΛΟΠΥ Χεκίμογλου και Τόκας στο νέο ΔΣ της ΕΛΟΠΥ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2022 Rating: 5

Τέσσερις συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2022
Τέσσερις συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών ηλικίας 53, 50, 17 και 26 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 26χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα έτερου προσώπου.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε ο 53χρονος, ο οποίος, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, αποβίβασε τον 26χρονο στον οικείο λιμένα, με σκοπό αυτός να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό και ο ίδιος να διευκολυνθεί από την 50χρονη και τον 17χρονο, για την απόπειρα παράνομης εξόδου του από τη χώρα.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα, καθώς και το εν λόγω όχημα.
Read More »
Τέσσερις συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Τέσσερις συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2022 Rating: 5

Σελίδες