Γιόγιακας για τη φαρμακευτική κάνναβη: Η Ν.Δ. επανεκτίμησε τη στάση της γιατί εκτίμησε τα πολλαπλά οφέλη για την οικονομία

Σάββατο, Μαΐου 22, 2021
Γιόγιακας για τη φαρμακευτική κάνναβη: Η Ν.Δ. επανεκτίμησε τη στάση της γιατί εκτίμησε τα πολλαπλά οφέλη για την οικονομία«Εμείς δε μπορούμε, παρά να στηρίξουμε προσπάθειες όπως αυτή, που μπορεί να φέρει επενδύσεις ξένων και ελληνικών κεφαλαίων, να τονώσει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών μας, να προωθήσει την καινοτομία, χωρίς ασφαλώς να ξεχνάμε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που έχουν δικαίωμα στη νόμιμη, ασφαλή και οικονομικά πιο συμφέρουσα πρόσβαση σε φαρμακευτικές ουσίες που ανακουφίζουν τη δύσκολη καθημερινότητά τους», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με την παραγωγή και την εξαγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημείωσε ότι ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία επανεκτίμησε τη στάση της εκτιμώντας τα πολλαπλά οφέλη της συγκεκριμένης δραστηριότητας για την οικονομία. «Δεν είναι συνηθισμένο η ορθότητα της επιλογής (ενν. της προηγούμενης κυβέρνησης) να αναγνωρίζεται δημόσια από έναν πολιτικό αντίπαλο, όπως έκανε ο Υπουργός κύριος Γεωργιάδης» ανέφερε ο Βασίλης Γιόγιακας, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν την ίδια προσαρμοστικότητα σε νομοσχέδια που ακολουθούν, όπως αυτό για την προστασία θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στην εργασία. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:
Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι αναμενόμενο από ένα κόμμα να υπερασπίζεται επιλογές που έκανε όταν ήταν κυβέρνηση, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το νόμο του 2018 σχετικά με την παραγωγή και την εξαγωγή φαρμακευτικής κάνναβης.
Δεν είναι όμως συνηθισμένο η ορθότητα αυτής της επιλογής να αναγνωρίζεται δημόσια από έναν πολιτικό αντίπαλο, όπως έκανε ο κύριος Υπουργός, ο κύριος Γεωργιάδης,
Γιατί όμως, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζετε ως θετικό μόνο ότι ανοίξατε ως κυβέρνησή το θέμα, αλλά δεν αναγνωρίζετε ως θετικό το ότι η σημερινή Κυβέρνηση επανεκτίμησε τη στάση της, εκτιμώντας τα πολλαπλά οφέλη για την οικονομία μας;
Γιατί χρωματίζετε ως «κυβίστηση» κάτι που θα έπρεπε να είναι ζητούμενο, στο πλαίσιο της συνέχειας και της συνέπειας ορισμένων κυβερνητικών πολιτικών;
Εξάλλου, η τέχνη και η τεχνική της διακυβέρνησης περιλαμβάνει το συγκερασμό και τη σύνθεση.
Με πολιτικές που δοκιμάζονται, ώστε να μπορούν να βελτιωθούν ή να εγκαταλειφθούν.
Άλλωστε, το να παραδέχεται κανείς το λάθος του ή να αναγνωρίζει τη συνεισφορά του άλλου – και μάλιστα δημόσια - είναι συμπεριφορές που δε συνηθίζονται στην πολιτική μας σκηνή.
Και χρειαζόμαστε περισσότερες τέτοιες συμπεριφορές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Σε κάθε περίπτωση, για τα προβλήματα του νόμου του 2018 δεν φταίει η απουσία πολιτικής συναίνεσης, για την οποία ο κύριος Χαρίτσης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία.
Τα προβλήματα έχουν να κάνουν με το ότι ο νόμος δεν διευκόλυνε τις εξαγωγές των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.
Ότι περιόριζε τη διαθεσιμότητά τους στην αγορά, άρα και την πρόσβαση των ασθενών σε αυτά.
Ότι δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες των ξένων αγορών αλλά ούτε διασφάλιζε την προστιθέμενη αξία της ελληνικής παραγωγής.
Σε αυτά τα προβλήματα έρχονται να απαντήσουν οι αλλαγές που γίνονται στο υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο με αυτό το νομοσχέδιο.
Το οποίο, όπως δήλωσε στην Επιτροπή ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Φαρμακευτικής Κάνναβης, «ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής βιομηχανίας φαρμακευτικής κάνναβης και την εντάσσει με ασφάλεια στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά».
Πού και πώς, λοιπόν, έρχεται να κάνει τη διαφορά το νομοθέτημα που συζητάμε σήμερα;
Αξίζει να τα συνοψίσουμε για μια ακόμα φορά:
Πρώτα απ’ όλα, για τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης που προορίζονται αποκλειστικά για εξαγωγή στις χώρες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία τους δεν χρειάζεται η ειδική έγκριση από τον ΕΟΦ, ούτε η γνώμη της Επιτροπής Ναρκωτικών.
Μπορούν να πωλούνται στο εξωτερικό, ανεξάρτητα με το πότε θα εγκριθεί η κυκλοφορία τους στη χώρα μας.
Οι πωλήσεις και άρα η απόσβεση της επένδυσης ξεκινούν νωρίτερα, με ότι αυτό σημαίνει για την βιωσιμότητά της.
Δεύτερο σημείο, η άδεια παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με ξηρό ανθό, πάλι χωρίς την ειδική έγκριση κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ, επιδιώκει να απαντήσει στη διεθνή ζήτηση για τη συγκεκριμένη μορφή.
Οι επιχειρήσεις μπορούν, έτσι να πωλήσουν τα προϊόντα τους επώνυμα και τυποποιημένα, να μπορούν να τα πιστοποιήσουν για εξαγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και έτσι να αξιοποιήσουν την ποιοτική υπεροχή της παραγωγής μας.
Τρίτο σημείο, με την ένταξή των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στον πίνακα δ΄ του άρθρου 1 του κώδικα νόμων για τα ναρκωτικά, ανοίγει ο δρόμος για την απευθείας διάθεσή τους σε φαρμακεία, φαρμακαποθήκες, θεραπευτήρια, ιδιωτικές κλινικές και δημόσια νοσοκομεία.
Πάντα υπό τον έλεγχο του ΕΟΦ και μόνο με την αντίστοιχη ιατρική συνταγή.
Καταργείται, δηλαδή, η προμήθεια μέσω κρατικού μονοπωλίου και δημιουργείται προσφορά στην εγχώρια αγορά μέσω νόμιμων καναλιών προκειμένου να ανταποκριθεί σε μια ζήτηση που σήμερα εξυπηρετείται ως επί το πλείστον με τρόπους παράνομους ή οριακά νόμιμους.
Αυτές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι οι βασικές αλλαγές με τις οποίες ενισχύεται το επενδυτικό κίνητρο, διευκολύνονται οι εξαγωγές, όπως διευκολύνεται η διάθεση των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης σε ασθενείς που ζουν στη χώρα μας.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται, άλλωστε, οι βελτιώσεις και οι προσθήκες στις οποίες αναφέρθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Βέβαια, η προσπάθεια για την ανάπτυξη αυτού του πολλά υποσχόμενου εξαγωγικού κλάδου δε σταματά σε αυτό το νομοσχέδιο.
Ήδη ακούσαμε από τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό, τον κύριο Παπαθανάση, ότι θα έρθει σύντομα ένα αυτοτελές νομοσχέδιο για τον Εθνικό Οργανισμό Κάνναβης.
Ελπίζουμε ότι η σύσταση ενός τέτοιου φορέα θα ανοίξει το δρόμο για την υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας και την ανάπτυξη τεχνογνωσίας από τη χώρα μας.
Γιατί αυτό, και θα δώσει ισχυρότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παραγωγή μας, και θα ενεργοποιήσει τη συμμετοχή πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων άλλων κλάδων.
Εμείς δε μπορούμε, παρά να στηρίξουμε προσπάθειες όπως αυτή, που μπορεί να φέρει επενδύσεις ξένων και ελληνικών κεφαλαίων, να τονώσει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών μας, να προωθήσει την καινοτομία.
Χωρίς, ασφαλώς, να ξεχνάμε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που έχουν δικαίωμα στη νόμιμη, ασφαλή και οικονομικά πιο συμφέρουσα πρόσβαση σε φαρμακευτικές ουσίες που ανακουφίζουν τη δύσκολη καθημερινότητά τους.
Χαιρόμαστε, λοιπόν, που ένα κομμάτι της αντιπολίτευσης υπερψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο.
Και ευχόμαστε, την ίδια ευελιξία, την ίδια προσαρμοστικότητα που έδειξε η Κυβέρνηση σε αυτό το νομοσχέδιο, να την δείξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε νομοσχέδια που ακολουθούν, όπως αυτό για την προστασία θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στην εργασία.
Read More »
Γιόγιακας για τη φαρμακευτική κάνναβη: Η Ν.Δ. επανεκτίμησε τη στάση της γιατί εκτίμησε τα πολλαπλά οφέλη για την οικονομία Γιόγιακας για τη φαρμακευτική κάνναβη: Η Ν.Δ. επανεκτίμησε τη στάση της γιατί εκτίμησε τα πολλαπλά οφέλη για την οικονομία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 22, 2021 Rating: 5

34 τα κρούσματα σε όλη την Ήπειρο

Σάββατο, Μαΐου 22, 2021
34 τα κρούσματα σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 3
ΠΕ Ιωαννίνων 25
ΠΕ Πρέβεζας 5


Read More »
34 τα κρούσματα σε όλη την Ήπειρο 34 τα κρούσματα σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 22, 2021 Rating: 5

Αυτά διεκδικεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας από τον ΟΛΗΓ (Χάρτες)

Σάββατο, Μαΐου 22, 2021
Αυτά διεκδικεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας από τον ΟΛΗΓ (Χάρτες)Σχετικά με την χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας
Το θέμα της χερσαίας ζώνης λιμένα Ηγουμενίτσας απετέλεσε διαχρονική αντιπαράθεση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, με τις Διοικήσεις της ΟΛΗΓ Α.Ε. αλλά και της Κτηματικής Υπηρεσίας. Υπενθυμίζουμε ότι η χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας περιλαμβάνει όλο το παραλιακό μέτωπο της Ηγουμενίτσας, των Συβότων και της Πλαταριάς. Βρίσκεται δε υπό τη διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, δυνάμει της από 3-2-2002 Σύμβασης Παραχώρησης, μετά και τη μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου σε Ανώνυμη Εταιρία, παίρνοντας ως «προίκα» όλη την έκταση της χερσαίας ζώνης, ανεξάρτητα από την σχέση της με τις ανάγκες του λιμένα.

Για την Δημοτική Αρχή, η οριστική επίλυση του ανωτέρω ζητήματος, απετέλεσε εξαρχής πρώτη προτεραιότητα και έτσι με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Λώλου πραγματοποιήθηκε το 2015 συνάντηση των 13 Δημάρχων σε Δήμου όπου φιλοξενούνται Οργανισμοί Λιμένων Α.Ε., με στόχο την ενιαία επίλυση και αντιμετώπιση του θέματος.

Με συνεχείς πρωτοβουλίες αναδείξαμε το ζήτημα της χερσαίας ζώνης, πραγματοποιώντας συνεχώς παρεμβάσεις και συζητήσεις με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, θέτοντας το διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο παραμένει αμετάβλητο ανεξαρτήτως Κυβέρνησης, ανεξαρτήτως διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. και ανεξαρτήτως πρόθεσης ή μορφής ιδιωτικοποίησης. 

Το πλαίσιο δε στηρίχθηκε στις βασικές αρχές:
· Η απόδοση στον Δήμο των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες.
· Η απόδοση στον Δήμο των τμημάτων που χρησιμοποιούνται από την τοπική κοινωνία και είναι προς το συμφέρον της.

Το ανωτέρω πλαίσιο αποτυπώθηκε επανειλημμένα στις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, που δυστυχώς λαμβάνονταν κατά πλειοψηφία. Οι αποφάσεις αυτές αποτυπώθηκαν σε τοπογραφικά διαγράμματα (τα οποία επισυνάπτουμε) και γνωστοποιήθηκαν στα αρμόδια Υπουργεία, ήτοι Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω αποφάσεις, ο Δήμος Ηγουμενίτσας διεκδικεί να του αποδοθούν:
· Το τμήμα της χερσαίας ζώνης, από το παλαιό τελωνείο έως και το Μακρυγιάλι (συμπεριλαμβανομένων και των γηπέδων τένις).
· Ο χώρος του πάρκινγκ και του παλαιού τελωνείου.
· Ο κεντρικός παραλιακός δρόμος (οδός Αγίων Αποστόλων).
· Τα τμήματα της χερσαίας ζώνης των παραλιακών θαλάσσιων μετώπων Πλαταριάς και Συβότων.

Οι διεκδικήσεις αυτές είναι συγκεκριμένες, ρεαλιστικές, υλοποιήσιμες και πάνω από όλα δίκαιες. Έχουν ως στόχο την απόδοση, ζωτικής σημασίας, τμημάτων της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία, τμημάτων συνυφασμένων με την καθημερινότητα των πολιτών και την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας και τα οποία τονίζουμε ότι δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες.

Για εμάς η απόδοση του συνόλου των τμημάτων της χερσαίας ζώνης στον Δήμο Ηγουμενίτσας καθίσταται επιτακτική ανάγκη και απόλυτη προτεραιότητα.

Καλούμε λοιπόν σε συστράτευση φορείς και πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών απόψεων προκειμένου ενωμένοι να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο!

Ηγουμενίτσα
Πλαταριά

Σύβοτα


Read More »
Αυτά διεκδικεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας από τον ΟΛΗΓ (Χάρτες) Αυτά διεκδικεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας από τον ΟΛΗΓ (Χάρτες) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 22, 2021 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι

Σάββατο, Μαΐου 22, 2021
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας υπόθεση κλοπής από σπίτι, που έγινε στην Λούτσα Πρέβεζας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρωινές ώρες της 31-03-2021 οι κατηγορούμενοι εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά και χρηματικό ποσό -2.500- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 22, 2021 Rating: 5

Ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα για τη χερσαία ζώνη

Σάββατο, Μαΐου 22, 2021
Ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα για τη χερσαία ζώνηΣας καλούμε να συμμετάσχετε μέσω τηλεδιάσκεψης, σε σύσκεψη φορέων με θέμα τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 19:00.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται, σε συνέχεια της με αριθμ. 72/2021 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, με σκοπό αφενός να γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις μέχρι τώρα ληφθείσες αποφάσεις που αφορούν στο εν λόγω θέμα και αφετέρου για να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο αγώνα για την επίλυση ενός εκ των πλέον σημαντικών θεμάτων που επί σειρά ετών ταλανίζει τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Η σοβαρότητα του θέματος απαιτεί την παρουσία όλων μας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Ιωάννης Λώλος

Πίνακας Αποδεκτών
1. κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΟΓΙΑΚΑ, Βουλευτή Θεσπρωτίας
2. κ. ΜΑΡΙΟ ΚΑΤΣΗ, Βουλευτή Θεσπρωτίας
3. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ, Περιφερειάρχη Ηπείρου
4. κα ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΥΒΑ, Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας
5. κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΠΕΖΑ, Πρόεδρο της ΕΤΑΔ
6. κ. ΘΩΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας
7. κα ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ, Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
8. κ. ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ, Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου
9. κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΑΠΠΑ, Δήμαρχο Φιλιατών & Αντιπρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου
10. κ. ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Δήμαρχο Σουλίου
11. κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ, Γραμματέα Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
12. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΣΧΟ, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
13. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΚΙΑΜΟ, Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
14. κα ΡΕΓΓΙΝΑ ΔΗΛΑΒΕΡΗ, Πρόεδρο της ΟΛΗΓ Α.Ε.
15. κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΟΡΦΥΡΗ, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΗΓ Α.Ε.
16. κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΠΕΖΑ, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας
17. κ. ΠΕΤΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας
18. κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΙΤΣΑΤΗΣ, Πρόεδρο Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας
19. κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΣ, Πρόεδρο Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας
20. κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΜΥΡΟΓΛΟΥ, Πρόεδρο του Συλλόγου Μηχανικών Θεσπρωτίας
21. κ. ΧΑΡΙΛΑΟ ΛΟΥΚΑ, Αντιπρόεδρο της ΕΤΕΕΜ Θεσπρωτίας
22. κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΧΟΒΟΛΟ, Πρόεδρο Παραρτήματος Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου
23. κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΤΕΕ Θεσπρωτίας
24. κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ, Πρόεδρο Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ν. Θεσπρωτίας
25. κ. ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
26. κ. ΧΡΗΣΤΟ ΚΙΣΣΟΠΟΥΛΟ, Πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών – Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Θεσπρωτίας
27. κ. ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΕΤΗ, Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας
28. κ. ΣΩΤΗΡΙΟ ΜΗΤΣΗ, Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Συβότων
29. κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΖΑΡΚΑΔΑ, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων και Επιχειρήσεων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Ηπείρου «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»
30. κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΠΟΥΡΓΟ, Πρόεδρο του εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσπρωτίας
31. κ. ΔΟΝΑΤΟ ΜΑΡΤΙΝΗ, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
32. κ. ΙΩΑΝΝΗ ΓΟΓΟΛΟ, Επικεφαλής της Παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία»
33. κ. ΘΩΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Επικεφαλής της Παράταξης «Αλλαγή Πορείας»
34. κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΔΗΜΑ, Επικεφαλής της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»
35. κ. ΠΕΤΡΟ ΛΙΑΚΟ, πρώην Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
36. κ. ΘΩΜΑ ΠΑΝΤΟ, πρώην Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
37. κ. ΑΝΔΡΕΑ ΝΤΑΗ, πρώην Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
38. κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΤΣΙΝΟ, πρώην Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
39. Εκπροσώπους τοπικών οργανώσεων Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
40. ΜΜΕ
Read More »
Ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα για τη χερσαία ζώνη Ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα για τη χερσαία ζώνη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 22, 2021 Rating: 5

Πρόστιμο 1.000 σε κατάστημα που έπαιζε μουσική

Σάββατο, Μαΐου 22, 2021
Πρόστιμο 1.000 σε κατάστημα που έπαιζε μουσικήΣτο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (21-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (12) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(11) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(1) παράβαση για παραβίαση κανόνων στο πλαίσιο λειτουργίας ιδιωτικής επιχείρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους (1.000) ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μεζεδοπωλείο) για χρήση μουσικής στο χώρο του καταστήματος. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Πρόστιμο 1.000 σε κατάστημα που έπαιζε μουσική Πρόστιμο 1.000 σε κατάστημα που έπαιζε μουσική Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 22, 2021 Rating: 5

Σελίδες