https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Ο Κώστας Νουτσόπουλος υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
           Ο Κώστας Νουτσόπουλος υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου
Ο Κώστας Νουτσόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Ήπειρος» στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου, θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου στις επικείμενες εκλογές του Οκτώβρη.

Το δημόσιο κάλεσμα του ιδίου για ενίσχυση του ψηφοδελτίου της ΛΑ.ΣΥ. είναι το παρακάτω:

«Συναγωνιστές, συναγωνίστριες
 
Έχοντας μια μακρά και πλούσια πολιτική διαδρομή στο εργατικό και λαϊκό κίνημα μέσα από διάφορες συλλογικότητες και πολιτικές ομάδες του χώρου της αριστεράς αλλά και στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, όντας επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ» στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου 2019-2023, πιστεύω ότι κάθε λαϊκός άνθρωπος έχει πια μόνο μία τίμια αγωνιστική επιλογή: τη θέση του δίπλα στους αγώνες και στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Τοπικές εκλογές. Γι αυτό ανακοινώνω δημόσια την αγωνιστική μου συμπόρευση και την υποψηφιότητα μου, στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωση στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Γιατί ο λαός δεν έχει απέναντι του μόνο τις αστικές κυβερνήσεις αλλά και τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές για να υλοποιούν τα σχέδια των μεγάλων ομίλων σε βάρος του λαού. Την ίδια ώρα που υποβαθμίζουν και εμπορευματοποιούν τις περιφερειακές και δημοτικές υπηρεσίες στην υγεία, την παιδεία, την ίδια ώρα που ξεκληρίζονται βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, πνίγονται στα χρέη αυτοαπασχολούμενοι, εγκαταλείπουν την περιοχή νέοι, εκατομμύρια ευρώ και διευκολύνσεις δίνονται από τις τοπικές αρχές στους μεγάλους ομίλους της περιοχής.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, η ζωή επιβεβαιώνει ότι μόνο με ισχυρή εργατική- λαϊκή αντίσταση και ισχυρή αντιπολίτευση, με τους δοκιμασμένους αγωνιστές εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορεί να μπει φρένο στα σχέδια αυτά. Να στηριχτούν οι αγώνες του Ηπειρώτικου λαού, να διεκδικηθούν έργα και μέτρα προστασίας για τον λαό και όχι για το κέρδη των λίγων.

Γι αυτό καλώ κάθε λαϊκό άνθρωπο που ανησυχεί και δεν συμβιβάζεται με τη σημερινή κατάσταση, όλους όσους έχουν αγανακτήσει από τις διαχρονικά ψεύτικες υποσχέσεις, τη διαφθορά, την έπαρση που διακατέχει τις παρατάξεις των επιχειρηματιών, να απορρίψουν αυτές τις δυνάμεις.

Καλώ όλους όσους έχουν απογοητευτεί και κουραστεί και από τις δυνάμεις και παρατάξεις των «εφήμερων αγωνιστών», να δυναμώσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Ηπείρου και όλους τους δήμους της περιοχής μας. Για να βγει ο λαός πιο δυνατός, να υπάρξουν περισσότεροι αγωνιστές σύμβουλοι στην Τοπική Διοίκηση, να υπάρξουν περισσότερα στηρίγματα για το λαό. Να δυναμώσει ο συνολικότερος αγώνας για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού στην περιοχή μας.


ΚΩΣΤΑΣ ΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος
Επικεφαλής Της Παράταξης «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ»


Read More »
Ο Κώστας Νουτσόπουλος υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου  Ο Κώστας Νουτσόπουλος υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Λ.Σ. Χωρίς κανέναν προσεισμικό έλεγχο περισσότερα από 9.000 σχολεία στη χώρα!

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
Λ.Σ. Χωρίς κανέναν προσεισμικό έλεγχο περισσότερα από 9.000 σχολεία στη χώρα!
Ως Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Σουλίου επαναφέρουμε για πολλοστή φορά το ακανθώδες ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών κτιρίου του Δήμου μας αλλά και όλων των δημοτικών κτιρίων.

Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, μετά τον σεισμό στην Τουρκία (6 Φλεβάρη), για υποχρεωτικό έλεγχο όλων των δημοσίων κτιρίων (κατά προτεραιότητα των σχολείων), η διαδικασία ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, με το πιο αισιόδοξο σενάριο να τοποθετεί την έναρξη των όποιων ελέγχων τον ερχόμενο Οκτώβρη, σε συνεργασία με το ΤΕΕ.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που κατατάσσεται 1η σε σεισμικότητα στην Ευρώπη, η αντισεισμική πρόληψη με τακτικούς και εξαντλητικούς ελέγχους θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για το κράτος. Συμβαίνει όμως το ακριβώς αντίθετο, αν σκεφτεί κανείς ότι από τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999 και τις αποφάσεις που υπήρξαν τότε για έλεγχο των κτιρίων, αυτός έγινε περίπου στα μισά σχολεία όλης της χώρας.

Ειδικά για τα σχολικά κτίρια, πάνω από 9.000 είναι χτισμένα την περίοδο 1960 - 1985 και δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ (αφορά τα μισά σχολεία του δήμου μας)! Από το σύνολο των πρωτοβάθμιων ελέγχων υπολογίζεται ότι για ένα περίπου 10% των κτιρίων θα χρειαστεί επανέλεγχος, ενδεχομένως και επισκευαστικές εργασίες, που, εκτός από κινδύνους σε περίπτωση σεισμού, σημαίνει και ανατροπή της εκπαιδευτικής λειτουργίας μέσα στη σχολική χρονιά.

Στον Δήμο Σουλίου άμεσου αντισεισμικού ελέγχου χρίζουν αρκετά σχολεία: το συγκρότημα Γυμνασίου- ΓΕΛ Παραμυθιάς και το ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς (χτισμένα με πολύ παλιούς αντισεισμικούς κανονισμούς) για τα οποία η Λαϊκή Συσπείρωση και τα σωματεία των εκπαιδευτικών (βλέπε παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια και σχετικά ψηφίσματα και αιτήματα της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας) διαχρονικά δίνουν μάχες ώστε επιτέλους να ελεγχθούν και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και τα σχολεία της ΔΕ Αχέροντα ειδικά μετά τον σεισμό του Μαρτίου του 2020.

Είναι φανερό ότι λόγω και της παλαιότητας πολλών κτιρίων, η συνειδητή υποτίμηση και απαξίωση των προσεισμικών ελέγχων από το κράτος (κυβερνήσεις, Τοπική Διοίκηση) είναι εγκληματική. Η ολοκληρωμένη πρόληψη από τους σεισμούς και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών θυσιάζονται στον βωμό της λογικής «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο και το κράτος του.

Γι' αυτό αποκτά μεγάλη σημασία να δυναμώσουν ο αγώνας και η διεκδίκηση με βάση τα αιτήματα που προβάλλουν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία, τα συμβούλια και τους συλλόγους τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, απαιτώντας χωρίς άλλη καθυστέρηση:

· Να προχωρήσει άμεσα και ολοκληρωμένα ο προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολείων.

· Οι έλεγχοι να είναι ουσιαστικοί, όχι μόνο οπτικοί, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε όλα τα σχολικά κτίρια και σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια - προσεισμικός έλεγχος - έξοδοι διαφυγής - πυρασφάλεια - ασφαλής ηλεκτρολογική εγκατάσταση - επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης).

· Να εξασφαλιστούν κονδύλια για την άμεση εκτέλεση επισκευών που θα κριθούν αναγκαίες.

· Να υπάρξει ουσιαστική μέριμνα από την πλευρά του κράτους για τακτικούς, επιστημονικά ολοκληρωμένους προσεισμικούς ελέγχους στα σχολεία και στα δημόσια κτίρια.

· Να προσληφθεί γι' αυτόν τον σκοπό το αναγκαίο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια.

Η τωρινή Δημοτική Αρχή διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ΘΑ προχωρήσει ο προσεισμικός έλεγχος (μετά από συναντήσεις με γραμματείς και βουλευτάδες πριν 2 χρόνια στην Αθήνα…). Τώρα προφανώς αναμένει την έναρξη του προγράμματος που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Μια 4ετία δηλαδή σχεδόν πλήρους αδράνειας. Όσο για τις άλλες δημοτικές παρατάξεις (παλιότερες και νέες) έχουμε χορτάσει στα προγράμματα τους από σλόγκαν περί «ανάπτυξης», «αειφορίας», «οραμάτων», «ονείρων», «γυρισμάτων σελίδας» κ.α. Για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας και των ανθρώπων του ούτε κουβέντα, ούτε σχέδιο…

Η στήριξη στη Λαϊκή Συσπείρωση στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αποτελεί εγγύηση ότι ο αγώνας θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο ώστε να διεκδικήσουμε κτίρια και υποδομές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας βάσει της προόδου της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Παραμυθιά 11/08/2023
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου
Θοδωρής Μπρέστας
Υποψήφιος ΔήμαρχοςRead More »
Λ.Σ. Χωρίς κανέναν προσεισμικό έλεγχο περισσότερα από 9.000 σχολεία στη χώρα! Λ.Σ. Χωρίς κανέναν προσεισμικό έλεγχο περισσότερα από 9.000 σχολεία στη χώρα! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
 Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 16 Αυγούστου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και την υπ’ αριθμ. 375/2-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Άρση - διόρθωση ή συμπλήρωση της διάταξης της παρ.3 του άρθρου 4 του ΠΔ 456/1977 (ΦΕΚ.Α’ 142/24-05-1977) μέσω τροποποίησης του Οργανισμού του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ηλία Ι. Σάρρα».

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Αποδοχή δωρεάς ξυλόγλυπτων – καλλιτεχνικών έργων από τον κ. Σιδηρόπουλο Αναστάσιο.

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Ετήσιος προγραμματισμός πρόσληψης ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης (Τακτικό Προσωπικό) έτους 2024 για το Δήμο Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για τον καθαρισμό σχολικών κτηρίων για το διδακτικό έτους 2024-2025.

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Παραχώρηση χώρου στη ΔΕΔΔΗΕ για την τοποθέτηση υποσταθμού compact στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Κύπρου.

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση έκθεσης Εσόδων–Εξόδων Β’ τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Οικ. Έτους 2023.

-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 184/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.

-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 185/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.

-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Έγκριση διαγραφής του υπ’ αριθμ. 367/2023 χρηματικού καταλόγου του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 52/2023 απόφασή της περί εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης εμβαδού 3.500,00 τ.μ. από το τεμ. 138 διανομής Μορφάτι Θεσπρωτίας έτους 1940 που βρίσκεται στην Κοινότητα Σπαθαραίων του Δήμου Ηγουμενίτσας, με σκοπό την ελεύθερη βόσκηση αλόγων για τις οποίες δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση παρότι εμπίπτουν σε περιοχή «ΝΑΤΟΥΡΑ 2000».

-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 53/2023 απόφασή της περί αιτήματος του κ. Πάμπολλα Νικόλαου για άδεια κατασκευής λυόμενου στεγάστρου σε κοινόχρηστο χώρο στην Κοινότητα Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Αποδοχή γνωμοδότησης του τμήματος μελετών έργων για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» στον Δήμο Ηγουμενίτσας συμβατικού προϋπολογισμού 254.810,17 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Χορήγηση 6ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Πρόταση ονομασίας οδού στον οικισμό «Πεστανιώτικα» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγήτρια: Ζεϊμπέκογλου Δέσποινα – Δημοτικός Σύμβουλος .

ΘΕΜΑ 16ο
Αποδοχή παραίτησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημάκου Δημήτριου από εκπροσώπου του Δήμου στο Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» και ορισμός νέου εκπροσώπου.

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Read More »
Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας  Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Σε προσωρινή κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
Σε προσωρινή κυκλοφορία ο νέος οδικός
άξονας σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα

Σε προσωρινή κυκλοφορία δόθηκε σήμερα ο νέος οδικός άξονας, από τον κόμβο Τερόβου της Ιόνιας Οδού μέχρι τα Πηγάδια του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο δρόμο, μήκους 10 χλμ, ο οποίος εντάχθηκε στο Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», με αρχικό προϋπολογισμό (προ έκπτωσης αναδόχου) 25.000.000 ευρώ.

Η κατασκευή του έργου έγινε σχεδόν καθολικά σε νέα χάραξη και περιλαμβάνει δύο ισόπεδες συνδέσεις του νέου δρόμου με την 7η και την 2η Επαρχιακή Οδό, καθώς και άλλες τρείς που αποκαθιστούν την οδική σύνδεση με το υπάρχον (περιφερειακό) οδικό δίκτυο.

Έχει επίσης εγκατασταθεί οδοφωτισμός σε κατάλληλο μήκος και στους πέντε ισόπεδους κόμβους, ενώ επί της κύριας οδού κατασκευάστηκε και γέφυρα (με οδοφωτισμό) μήκους 134 μέτρων.

Κατά την κατασκευή του έργου, προέκυψε πρόσθετο πρόβλημα από κατολίσθηση σε πρανές του δρόμου (και στο τελευταίο τμήμα του συγκεκριμένου έργου), μετά από σεισμική δόνηση, η οποία αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια.

Ανάδοχος του έργου είναι η ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε..

Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας είναι το πρώτο τμήμα της οδικής σύνδεσης της Ιόνιας οδού με τη 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων- Γέφυρα Πλάκας. Το δεύτερο τμήμα από Πηγάδια μέχρι Γέφυρα – Πλάκας, επαναδημοπρατήθηκε την περασμένη Τετάρτη με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η Περιφέρεια Ηπείρου επισημαίνει ότι με δεδομένο ότι η παράδοση του έργου στην κυκλοφορία είναι προσωρινή, συνεχίζονται οι συμπληρωματικές εργασίες (όπως τοποθέτηση στηθαίων), ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο στάδιο οδοστρωσίας, η διέλευση των οχημάτων την τρέχουσα περίοδο γίνεται με ευθύνη των οδηγών.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το έργο, δήλωσε: «η προσωρινή παράδοση του δρόμου Κόμβος Τερόβου- Πηγάδια, είναι το πρώτο μιας σειράς πολύ μεγάλων έργων που βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, η παράδοση των οποίων σε χρήση αναμένεται να γίνει μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους.

Ήδη ο οδικός άξονας Τύρια- Μπεστιά, είναι έτοιμος και θα δοθεί κι αυτός σε προσωρινή χρήση τα επόμενα 24ωρα. Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων ήδη έχει δοθεί στην κυκλοφορία ένα μεγάλο τμήμα της οδού Νιάρχου. Στην Άρτα ολοκληρώθηκε ο δρόμος Πηγές- όρια Νομού με Καρδίτσα. Πέραν αυτών υπάρχουν τα έργα αποχέτευσης- βιολογικών καθαρισμών στα παράλια, η παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης, οι κυκλικοί κόμβοι, πλήθος αρδευτικών έργων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και δεκάδες άλλα έργα μικρότερης εμβέλειας, εξίσου όμως μεγάλης σημασίας για τους κατοίκους της Ηπείρου».
Read More »
Σε προσωρινή κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα Σε προσωρινή κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Πέμπτη 17/8, 8.00μμ, Πλ. Δημαρχείου από την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΙΑ»

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Πέμπτη 17/8, 8.00μμ, Πλ. Δημαρχείου από την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΙΑ»Δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα !

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Πέμπτη 17/8, 8.00μμ, Πλ. Δημαρχείου
Να μείνει ελεύθερη η παραλία στην «Ελιά»
Μετά τις ομπρελλοξαπλώστρες να φύγει και η καντίνα
Παραλίες ελεύθερες για όλο το λαό !
Όταν ο λαός έρχεται στο προσκήνιο
μπορεί με τον αγώνα του να έχει αποτελέσματα.

Σε όλη τη χώρα, εκφράζοντας την οργή των πολιτών, αναπτύσσεται ένα κίνημα για ελεύθερες παραλίες, που μετά την αρχική προσπάθεια για δυσφήμησή του σαν «κίνημα της πετσέτας», στη συνέχεια, γίνεται προσπάθεια να αφομοιωθεί με την υπόσχεση της κυβέρνησης για ελέγχους και εφαρμογή των νόμων, που ξέρουμε την τύχη τους.

Όμως με τους νόμους αυτούς, που έχουν εμπλουτισθεί από όλες τις κυβερνήσεις και τους οποίους με ευχαρίστηση εφαρμόζουν οι Δημοτικές Αρχές, έχουν δοθεί όλες οι παραλίες για «αξιοποίηση» - εκποίηση «αντί πινακίου φακής» στους ιδιώτες, που ζητάνε περισσότερα και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανταποκριθεί με νέες ρυθμίσεις (δηλώσεις Υπ. Οικονομικών Χατζηδάκη).

Και στην περιοχή μας η κινητοποίηση των πολιτών, η πρωτοφανής μαζική λαϊκή παρέμβαση, με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού συμπολιτών και νεολαίας, είχαν σαν αποτέλεσμα να φύγουν οι ομπρελοξαπλώστρες από την παραλία «Ελιά» που είχαν εγκατασταθεί, χωρίς καμιά άλλη άδεια, πέρα από την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την παραχώρηση από τον Δήμο της τελευταίας ελεύθερης παραλίας

Η παράνομη σταθερά τοποθετημένη στο έδαφος και όχι «τροχήλατη» καντίνα συνεχίζει να παραμένει στην παραλία, αφού η Δημοτική Αρχή, παρά τις λαϊκές αντιδράσεις, σταθερά προσανατολισμένη στη λογική της «αξιοποίησης παραλιών», δεν προέβη σε κανέναν έλεγχο, όπως είχε υποσχεθεί στο Δ. Σ. και δεν έχει ανακαλέσει την απόφαση παραχώρησης.

Συνεπώς ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να φύγει και η καντίνα.

Πέρα όμως από την «Ελιά» βιώνουμε όλοι ένα όργιο αυθαιρεσιών σε όλες τις παραλίες, που οδηγούν στην πλήρη κατάληψη των παραλιών από τους επιχειρηματίες, που τις κάνει απροσπέλαστες για τους πολίτες ή στην πρόσβαση σε αυτές με αρκετά ευρώ

Δεν επαναπαυόμαστε! Καλούμε όλους τους πολίτες να πλαισιώσουν την «Κίνηση Πολιτών για να μείνει ελεύθερη η παραλία Ελιά», να διευρύνουν με τη συμμετοχή τους την επιτροπή, να επαγρυπνούν και να καταγγέλλουν όποια κίνηση κατάληψης αυτής και κάθε άλλης παραλίας και να επικοινωνούν με την επιτροπή στο e-mail : elefterielia@gmail.com

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην νομοθεσία και στις πολιτικές κυβερνήσεων και Δήμων, για πλήρη εμπορευματοποίηση ενός κοινωνικού αγαθού, για παραλίες ελεύθερες, από την ανεξέλεγκτη ολοκληρωτική επιχειρηματική κερδοσκοπία

Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι, σε όλη τη χώρα δημιουργούνται κινήσεις πολιτών για ελεύθερες παραλίες (Πάρος, Λήμνος, Χαλκιδική κλπ.), ενάντια στον «πολιτισμό της κυριαρχίας της ξαπλώστρας».

-Ζητάμε να ανακληθεί η απόφαση παραχώρησης

-Να φύγει η καντίνα από την παραλία «Ελιά»

· Η ιδιωτικοποίηση των παραλιών δεν είναι νομοτέλεια

· Να καταργηθεί το νομικό πλαίσιο της ασυδοσίας και της «αρπαχτής»

· Την νίκη την φέρνει ο αγώνας

· Τίποτε δεν χαρίζεται απ΄ το λαό κατακτιέται
 
· Με τον αγώνα μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα πρόσβασης σε όλες τις παραλίες, για όλα τα κοινωνικά αγαθά


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΙΑ»

Read More »
Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Πέμπτη 17/8, 8.00μμ, Πλ. Δημαρχείου από την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΙΑ» Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Πέμπτη 17/8, 8.00μμ, Πλ. Δημαρχείου από την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΙΑ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Βραβεύτηκε για την επένδυση των 10 εκ. ευρω στην Φαρμακευτική Κάνναβη κατα την διάρκεια της εκδήλωσης θεσμός της Λευκής Νύχτας

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
Βραβεύτηκε για την επένδυση των 10 εκ. ευρω στην Φαρμακευτική Κάνναβη κατα την διάρκεια της εκδήλωσης θεσμός της Λευκής Νύχτας


Το ΔΣ του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συναδέλφους εμπόρους,τα καταστήματα εστίασης καθώς και όλους τους επαγγελματίες που συνέβαλαν τα μέγιστα στο να έχουμε φέτος την καλύτερη λευκή νύχτα μέχρι την επόμενη!

Κυρίως όμως θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες που για ακόμη μια χρονιά μας επισκέφτηκαν από διάφορες περιοχές της ηπείρου και τίμησαν με την παρουσία τους την πόλη μας όπως επίσης όλους τους πολίτες του Δήμου Σουλίου που για άλλη μια φορά έδειξαν έμπρακτα την στήριξη τους στις δράσεις του συλλόγου μας.

Ο θεσμός της λευκής νύχτας αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο του εμπορικού συλλόγου και αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που κάθε χρόνο γινόμαστε καλύτεροι και βοηθάμε έτσι στην τόνωση της αγοράς στην Παραμυθιά.

Τέλος θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμο Σουλίου για την βοήθεια που μας προσφέρει κάθε χρόνο καθώς και στο Σούλι Παραμυθιάς για την συνεργασία μας στην πολύ επιτυχημένη λαϊκή βραδιά που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στον πεζόδρομο κατά την διάρκεια της οποίας ο σύλλογος μας βράβευσε τον επιχειρηματία Κο. Χάρη Καγκιούζη που με την επένδυση του στον τόπο μας θα στηρίξει άμεσα την τοπική οικονομία.


Με εκτίμηση
Το ΔΣRead More »
Βραβεύτηκε για την επένδυση των 10 εκ. ευρω στην Φαρμακευτική Κάνναβη κατα την διάρκεια της εκδήλωσης θεσμός της Λευκής Νύχτας Βραβεύτηκε για την επένδυση των 10 εκ. ευρω στην Φαρμακευτική Κάνναβη κατα την διάρκεια της εκδήλωσης θεσμός της Λευκής Νύχτας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Επιστολή επαγγελματία: "Παράνομη διεξαγωγή δεξιώσεων γάμων και βαφτίσεων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων"

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
Επιστολή επαγγελματία: "Παράνομη διεξαγωγή δεξιώσεων γάμων και βαφτίσεων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων"Σε μια εποχή που οι εκδηλώσεις γάμων και βαφτίσεων αποτελούν σημαντικές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων, η πρακτική της παράνομης διεξαγωγής δεξιώσεων γάμων και βαφτίσεων φαίνεται να έχει αρχίσει να εξαπλώνεται, με σοβαρές επιπτώσεις στον επαγγελματικό ανταγωνισμό και την ποιότητα των υπηρεσιών.
Με επιστολή του προς το thespro.gr, επαγγελματίας με μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο της εστίασης και της διοργάνωσης εκδηλώσεων, ανέλαβε τον ρόλο του φωτεινού φαναριού, αναδεικνύοντας αυτήν την ανησυχητική πρακτική.
Μέσα από την καταγγελτική επιστολή αναδεικνύει το πρόβλημα της παράνομης διεξαγωγής εκδηλώσεων και τον κίνδυνο που αυτός συνεπάγεται.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του:

Κύριε διευθυντά,
Είμαι επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης και διοργάνωσης γάμων και βαφτίσεων. Μετά από πολλά χρόνια δουλειάς και αφοσίωσης σε αυτό τον τομέα, αισθάνομαι την υποχρέωση να σας επιστήσω την προσοχή σε μια πρακτική που, δυστυχώς, φαίνεται να είναι διαδεδομένη και επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού προς τον επαγγελματικό μας κλάδο.
Έχω διαπιστώσει με ανησυχία ότι διάφορα καταστήματα στη Θεσπρωτία φαίνεται να διεξάγουν παράνομες δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων, παραβιάζοντας τους κανόνες και τις νομοθεσίες που αφορούν στην εστίαση και στην οργάνωση εκδηλώσεων, καθώς επίσης και τη νομοθεσία περί ωραρίου και χρήσης μουσικών οργάνων.
Αυτό δεν απειλεί μόνο την ασφάλεια και την υγεία των πελατών, αλλά επίσης δημιουργεί ένα περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού για εμάς που τηρούμε τους κανόνες και προσφέρουμε νόμιμες υπηρεσίες.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η εστίαση και η διοργάνωση εκδηλώσεων είναι περισσότερο από μια απλή επιχείρηση. Είναι η δημιουργία μοναδικών στιγμών για τις οικογένειες και τους φίλους των νεόνυμφων και των νεοβαφτισμένων. Ενέχει ευθύνη και κοινωνικό ρόλο, και είναι απαραίτητο να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές και οι οδηγίες για την ασφάλεια, την υγιεινή και την ποιότητα των παροχών.
Τα τελευταία χρόνια όμως, στο νομό μας παρατηρείται το φαινόμενο διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, να πραγματοποιούν δεξιώσεις και συναυλίες, κόντρα σε κάθε νομοθεσία, με τις αρμόδιες αρχές, αστυνομία, λιμεναρχείο, δημοτική αρχή, υγειονομικό και τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, να κάνουν τουλάχιστον τα στραβά μάτια.
Είμαι πεπεισμένος ότι οι αρμόδιες αρχές μπορούν να ελέγξουν τις παράνομες πρακτικές, διασφαλίζοντας την τήρηση των κανονισμών, συμβάλοντάς στη διατήρηση της αξιοπιστίας και της αξίας του χώρου μας.
Ως επαγγελματίας που αγαπά αυτόν τον τομέα και προσπαθεί να διατηρήσει τις υψηλές προδιαγραφές και τα πρότυπα, θα προτιμούσα να βλέπω τον κλάδο μας να αναπτύσσεται με αξιοπρέπεια και εντιμότητα.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το ζήτημα.
Read More »
Επιστολή επαγγελματία: "Παράνομη διεξαγωγή δεξιώσεων γάμων και βαφτίσεων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων" Επιστολή επαγγελματία: "Παράνομη διεξαγωγή δεξιώσεων γάμων και βαφτίσεων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 46χρονο οδηγό μοτοσικλέτας

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 46χρονο οδηγό μοτοσικλέτας


Σήμερα (11-08-2023) το πρωί στο 5ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Γέφυρας Καλογήρου, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 48χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 46χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού τής μοτοσικλέτας.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 46χρονο οδηγό μοτοσικλέτας Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 46χρονο οδηγό μοτοσικλέτας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα με δύο κλεμμένες Mercedes

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα με δύο κλεμμένες Mercedes


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 49 και 54 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας με τη συνδρομή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του άρθρου 394 του Π.Κ..

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε δύο (02) Ι.Χ.Ε. οχήματα με οδηγό τους ανωτέρω, τα οποία αποβιβάστηκαν από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα εξωτερικού, διαπιστώθηκε ότι τα οχήματα είναι καταχωρημένα ως κλεμμένα από τις Γερμανικές Αρχές και από την INTERPOL.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα.
Read More »
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα με δύο κλεμμένες Mercedes Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα με δύο κλεμμένες Mercedes Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Αίτημα για διεξαγωγή στην Ηγουμενίτσα του Παγκόσμιου Πανηπειρωτικού Συνεδρίου

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
Αίτημα για διεξαγωγή στην Ηγουμενίτσα του Παγκόσμιου Πανηπειρωτικού ΣυνεδρίουΌμιλος Οικονομικοπολιτικού
και Κοινωνικού Προβληματισμού
Νομού Θεσπρωτίας
«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ»

Προς
Τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής
Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ)
κ. Χρυσόστομο (Μάκη) Κιάμο


Κύριε Πρόεδρε,
Οι Ηπειρώτες, όπως γνωρίζετε, αποτελούν από τα πανάρχαια χρόνια ένα δυναμικό στοιχείο του Ελληνισμού, που διακρίθηκε στα γράμματα, τις τέχνες και τους αγώνες για την ελευθερία καθώς και σε άλλους σημαντικούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Η Ήπειρος είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της χώρας μας αλλά διαθέτει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα σχεδόν σε όλους τους τομείς. Έχει αυθεντική φυσιογνωμία, ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, αναξιοποίητες πλουτοπαραγωγικές πηγές και αξιόλογη πολιτιστική κληρονομιά.
Η Θεσπρωτία είναι ένας από τους πιο φτωχούς νομούς της Ελλάδας και αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα, τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξή της.
Η κατάργηση του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και η ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, η αναβολή κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου, η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου της Ηγουμενίτσας και η σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, τα σοβαρά προβλήματα στους τομείς της υγείας, της παιδείας, του τουρισμού και της απασχόλησης ιδιαίτερα των νέων και των γυναικών, η περιβαλλοντική θωράκιση της Ηπείρου, η κατασκευή υδατοδρομίου, η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, η ενίσχυση και η περαιτέρω ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών, η κατασκευή του «μπλέ διαδρόμου» κ.λ.π. είναι μερικά από τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν, να παρθούν αποφάσεις και να διεκδικηθούν δυναμικά με σκοπό την επίλυσή τους το συντομότερο δυνατό, διότι η Θεσπρωυία και η Ήπειρος δεν μπορούν να περιμένουν και δεν πρέπει να είναι τελευταίες.
Παρά τις αντιξοότητες και τα μεγάλα προβλήματα οι προοπτικές ανάπτυξης της Ηπείρου είναι μεγάλες κυρίως λόγω της στρατηγικής της θέσης και των αξιόλογων φυσικών πόρων της, οι οποίοι, με την κατάλληλη στρατηγική, μπορούν ν’ αξιοποιηθούν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξή της. Για να αναπτυχθεί οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά χρειάζεται η συνδυασμένη συμβολή του δημόσιου (κράτος – περιφέρεια και τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού) και του ιδιωτικού τομέα.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ως η κορυφαία οργάνωση των απόδημων ηπειρωτών, που αριθμεί στους κόλπους της πάνω από 400 σωματεία, μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην προώθηση και επίλυση των προαναφερθέντων σοβαρών προβλημάτων. Άλλωστε η Συνομοσπονδία έχει αποδείξει έμπρακτα ότι, από της ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα, αυτό πράττει και μάλιστα με το καλύτερο δυνατό τρόπο.
Για τους προαναφερθέντες λόγους παρακαλούμε κ. Πρόεδρε να εισαχθεί το αίτημά μας για διεξαγωγή στην Ηγουμενίτσα του Παγκόσμιου Πανηπειρωτικού Συνεδρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας με δική σας θετική εισήγηση.
Είναι πλέον καιρός να ενσκύψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με επιμονή, σοβαρότητα και προσοχή στα προαναφερθέντα προβλήματα και ν’ αναζητήσουμε, μέσα από το συνέδριό μας, τις καλύτερες και πρακτικά εφικτές λύσεις.
Προσβλέπουμε σε ένα ΕΝΩΤΙΚΟ συνέδριο, σε ένα συνέδριο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ με ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Πέτρος Γ. Ζήγος
Read More »
Αίτημα για διεξαγωγή στην Ηγουμενίτσα του Παγκόσμιου Πανηπειρωτικού Συνεδρίου Αίτημα για διεξαγωγή στην Ηγουμενίτσα του Παγκόσμιου Πανηπειρωτικού Συνεδρίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Επανέρχεται στο αίτημα για την προσθήκη της Παραμυθιάς στην ονομασία του Δήμου Επιστολή - αίτημα προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλιου

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
Επανέρχεται στο αίτημα για την προσθήκη της Παραμυθιάς στην ονομασία του Δήμου
Επιστολή - αίτημα προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλιου

Read More »
Επανέρχεται στο αίτημα για την προσθήκη της Παραμυθιάς στην ονομασία του Δήμου Επιστολή - αίτημα προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλιου Επανέρχεται στο αίτημα για την προσθήκη της Παραμυθιάς στην ονομασία του Δήμου Επιστολή - αίτημα προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλιου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Σύστημα αυτόματου σταθμού παρακολούθησης υδάτων στον Καλαμά απο το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
Σύστημα αυτόματου σταθμού παρακολούθησης υδάτων στον Καλαμά απο το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών


Ένα σύστημα αυτόματων σταθμών παρακολούθησης υδάτων πρόκειται να τοποθετήσει στα ποτάμια της Ηπείρου με έμφαση στον Καλαμά, τον Λούρο, τον Άραχθο και τον Αώο, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών στο πλαίσιο της παρακολούθησης των ποιοτικών παραμέτρων του ύδατος.

Το ΕΛΚΕΘΕ είναι ο εθνικός φορέας που έχει αναλάβει την αντίστοιχη υποχρέωση για τα ποτάμια της χώρας στο πλαίσιο της οδηγίας για τα νερά.

Οι σταθμοί αυτοί χρησιμοποιούν σύγχρονα συστήματα καταγραφής και παρακολούθησης των ποιοτικών παραμέτρων του νερού, τα οποία μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο και στο κέντρο ελέγχου και διαχείρισης, αλλά και στον καθένα που μπορεί να βρεθεί δίπλα σε ένα σταθμό και να σκανάρει το QR Code.
Read More »
Σύστημα αυτόματου σταθμού παρακολούθησης υδάτων στον Καλαμά απο το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών Σύστημα αυτόματου σταθμού παρακολούθησης υδάτων στον Καλαμά απο το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Πετρέλαιο: Ανεβαίνουν οι τιμές μετά το σήμα του ΟΠΕΚ για αύξηση της ζήτησης

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
Πετρέλαιο: Ανεβαίνουν οι τιμές μετά το σήμα του ΟΠΕΚ για αύξηση της ζήτησηςΟι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται λόγω της αισιοδοξίας για τη ζήτηση από τον ΟΠΕΚ. 

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα Παρασκευή, καθώς ο ΟΠΕΚ+ αισιοδοξεί ότι η ζήτηση θα είναι ισχυρή το 2024 και αυξάνει τις προσδοκίες του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.


Read More »
Πετρέλαιο: Ανεβαίνουν οι τιμές μετά το σήμα του ΟΠΕΚ για αύξηση της ζήτησης Πετρέλαιο: Ανεβαίνουν οι τιμές μετά το σήμα του ΟΠΕΚ για αύξηση της ζήτησης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας την Τετάρτη 16 Αυγούστου

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας την Τετάρτη 16 ΑυγούστουΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023 ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας θα παραμείνει κλειστός για υπηρεσιακούς λόγους.


Ο Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
AρχαιολόγοςRead More »
Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας την Τετάρτη 16 Αυγούστου Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας την Τετάρτη 16 Αυγούστου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη των πυροβολισμών στους Παξούς – Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα Έλεγχοι σε όλα τα σκάφη που κινούνται προς Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη των πυροβολισμών στους Παξούς – Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα
Έλεγχοι σε όλα τα σκάφη που κινούνται προς Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και ΚέρκυραΈρευνες στην ξηρά και τη θάλασσα πραγματοποιούν στελέχη του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να εντοπίσουν τον άνδρα που πυροβόλησε ομοεθνή του το βράδυ, Τετάρτη 9 Αυγούστου, στους Παξούς. Το θύμα, ηλικίας 51 ετών, υπήκοος Αλβανίας, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, σημειώθηκε στο λιμάνι της Λάκας. Οι δύο άνδρες συνεπλάκησαν με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ο δράστης τράβηξε όπλο πυροβολώντας το θύμα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.


Το θύμα αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όμως εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων του μεταφέρθηκε με ιδιωτικό σκάφος στην Ηγουμενίτσα και από εκεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της πόλης.

Στελέχη του ΛΣ πραγματοποιούν ελέγχους σε όλα τα σκάφη που κινούνται προς Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα αλλά και στο μικρό νησί του Ιονίου, προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη της επίθεσης.
Read More »
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη των πυροβολισμών στους Παξούς – Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα Έλεγχοι σε όλα τα σκάφη που κινούνται προς Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη των πυροβολισμών στους Παξούς – Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα Έλεγχοι σε όλα τα σκάφη που κινούνται προς Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Βραδιά νεολαίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλακωτής

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
Βραδιά νεολαίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠλακωτήςRead More »
Βραδιά νεολαίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλακωτής Βραδιά νεολαίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλακωτής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Γιάννης Λώλος: "Ό,τι λέμε το κάνουμε"

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
Γιάννης Λώλος: "Ό,τι λέμε το κάνουμε"


Με σωστό σχεδιασμό, πολλή δουλειά και δημιουργική συνεργασία με το προσωπικό του Δήμου, ανταποκρινόμενοι σε κάθε πρόσκληση για χρηματοδότηση, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας, με έργα οδοποιίας και παρεμβάσεις βελτίωσης αστικών και αγροτικών δρόμων που αγγίζουν τα 5.000.000,00 €.
Αλλάζουμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας!
Read More »
Γιάννης Λώλος: "Ό,τι λέμε το κάνουμε" Γιάννης Λώλος: "Ό,τι λέμε το κάνουμε" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τι ισχύει για τις δόσεις - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 3%

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023
Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τι ισχύει για τις δόσεις - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 3%Μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023 έχει δοθεί η παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Και σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, έως την ίδια ημερομηνία (31 Αυγούστου) θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες από τις οκτώ δόσεις για την εξόφληση του φόρου.
Φορολογικές δηλώσεις: Για ποιους ισχύει η έκπτωση 3%

Η έκπτωση 3% εξακολουθεί να ισχύει για όσους καταβάλουν εφάπαξ το φόρο έως τις 31 Ιουλίου.

Για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται σε έξι μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο.
Read More »
Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τι ισχύει για τις δόσεις - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 3% Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τι ισχύει για τις δόσεις - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 3% Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2023 Rating: 5

Σελίδες