https://picasion.com/
https://picasion.com/

Ο Ιχθυολόγος Ιωάννης Μιττάκος για την ημερίδα ΟΛΗΓ - Υδατοκαλλιεργητών

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015
Ο Ιχθυολόγος Ιωάννης Μιττάκος για την ημερίδα ΟΛΗΓ - Υδατοκαλλιεργητών


Με χαρά παρευρέθηκα στις εργασίες της ημερίδας ‘‘Εξαγωγική δραστηριότητα μέσω του Λιμένος Ηγουμενίτσας – Τοπική Παραγωγή – Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών την επόμενη δεκαετία’’ που διοργάνωσαν με επιτυχία ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον αρκετά δραστήριο σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας.

Ως Ιχθυολόγος και ειδικός σε θέματα υδατοκαλλιεργειών θα ήθελα με αφορμή το παραπάνω γεγονός να αναφέρω τα εξής, στον νομό Θεσπρωτίας δραστηριοποιούνται συνολικά 29 μονάδες παραγωγής, ένας ιχθυογεννητικός σταθμός καθώς και μία προπάχυνση. Από αυτές οι 22 βρίσκονται στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας και οι υπόλοιπες στα όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας ενώ υπάρχει και μία μονάδα παραγωγής Πέστροφας κοντά στα όρια με τον Ν. Ιωαννίνων.

Η ετήσια ιχθυοπαραγωγή αγγίζει τους 12000 τόνους ετησίως αντιπροσωπεύοντας περίπου το 9,8 % της συνολικής Ελληνικής παραγωγής. Επίσης στην Θεσπρωτία, στον κλάδο των Υδατοκαλλιεργειών, απασχολούνται 410 εργαζόμενοι σε μόνιμη ετήσια βάση συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη του Νομού και κυρίως των Παραμεθόριων περιοχών απ’ όπου προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των απασχολούμενων. Ωστόσο, οι συνεχόμενες ανακοπές της τάσης ανόδου των τιμών τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό τόσο με την αύξηση του δανειακού βάρους των επιχειρήσεων όσο και με την κρατική ανυπαρξία στην λήψη αποφάσεων καθιστούν δυσχερέστερη την ανάπτυξη του τομέα, ο οποίος διαθέτει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του στη διεθνή αγορά.

Στον αντίποδα τώρα η γείτονα χώρα Τουρκία, με στοχευμένες δράσεις κατάφερε να δημιουργήσει ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, απειλώντας άμεσα την πρωτοκαθεδρία της χώρας στην Μεσογειακή υδατοκαλλιέργεια. Η παραγωγή της, παρόλο που συμπιέστηκε εκτιμάται ότι το 2015 θα κυμανθεί στους 93,000tn όταν η Ελληνική θα κυμανθεί στους 110,000tn. Οι κυβερνόντες πρέπει να καταλάβουν ότι μοναδική λύση για την διέξοδο από την κρίση είναι η στήριξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω του πρωτογενούς τομέα. Δεν είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε την συνεισφορά του στην οικονομία καθώς και τις προοπτικές του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών, θα αρκούσε μόνο μια ματιά στις άλλες χώρες που υπάρχει αυτή η δραστηριότητα.

Τέλος η όποια δράση λαμβάνει χώρα στον ιδιωτικό τομέα δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε ατομικές πρωτοβουλίες, είτε αυτές είναι ανθρώπων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά, είτε είναι μεμονωμένων ανθρώπων και υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, είτε είναι κάποιων δραστήριων φορέων. Πολλά πράγματα είναι αυτά που μπορούν να γίνουν αλλά προϋποθέτουν όμως ένα πράγμα, την ύπαρξη Κράτους.
Ιωάννης Μιττάκος
Ιχθυολόγος Τ.Ε. M.Sc.
Εμπειρογνώμονας στον τομέα Αγροτ. Ανάπτυξης
και Τροφίμων του Ποταμιού
Read More »
Ο Ιχθυολόγος Ιωάννης Μιττάκος για την ημερίδα ΟΛΗΓ - Υδατοκαλλιεργητών Ο Ιχθυολόγος Ιωάννης Μιττάκος για την ημερίδα ΟΛΗΓ - Υδατοκαλλιεργητών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015 Rating: 5

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος που διακινούσε κάνναβη στο εξωτερικό Σε εξέλιξη η επιχείρηση και την Ήπειρο

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015
Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος που διακινούσε κάνναβη στο εξωτερικό
Σε εξέλιξη η επιχείρηση και την Ήπειρο
 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε περιοχές της Αττικής (Άλιμος, Φάληρο, Γλυφάδα) και και στη Μεσσηνία και την Ήπειρο, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στη διακίνηση χασίς στο εξωτερικό

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 8 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, ενώ έχουν εντοπιστεί δύο φυτείες, η μία υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Παράλληλα έχει κατασχεθεί μεγάλη ποσότητα όπλων και πυροχμαχικών, πολυτελή οχήματα καθώς και μεγάλα χρηματικά ποσά.
Read More »
Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος που διακινούσε κάνναβη στο εξωτερικό Σε εξέλιξη η επιχείρηση και την Ήπειρο Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος που διακινούσε κάνναβη στο εξωτερικό Σε εξέλιξη η επιχείρηση και την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015 Rating: 5

Βαρύ πρόστιμο για την κακοδιαχείριση των λυμάτων

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015
Βαρύ πρόστιμο για την κακοδιαχείριση των λυμάτων


Περισσότερα από 14 εκατ. ευρώ θα κοστίσει στην Ελλάδα η κακοδιαχείριση των αστικών λυμάτων. Η υπόθεση θα τεθεί την 1η Ιουλίου στο Ακροατήριο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), καθώς ακόμη και σήμερα υπάρχουν περιοχές της χώρας που... στέλνουν τα λύματά τους σε χειμάρρους, ρέματα, ποτάμια, λίμνες, θάλασσα.

Η απουσία αποχετευτικών δικτύων και βιολογικών καθαρισμών χάρισαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ευρωκαταδίκη το 2007. Η ελληνική πολιτεία όμως δεν συμμορφώθηκε με εκείνη την απόφαση και έτσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έσυρε για δεύτερη φορά στο ευρωπαϊκό δικαστήριο το 2013, ζητώντας από τη χώρα μας περισσότερα από 14 εκατ. ευρώ και επιπλέον 47.462 ευρώ για κάθε ημέρα που θα περνά από την έκδοση της δεύτερης καταδικαστικής απόφασης του Ευρωδικαστηρίου ως τη λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας.

Ωστόσο, για να λειτουργήσουν οι συγκεκριμένες μονάδες θα πρέπει πρώτα να κατασκευαστούν και ορισμένες από αυτές, όπως το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Βορείων Μεσογείων που έχει κολλήσει, καθώς οι τοπικές αρχές εδώ και χρόνια δεν δέχονται την προτεινόμενη λύση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για την ιστορία

Με απόφαση της 25ης Οκτωβρίου 2007 (υπόθεση C-440/06) το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για παράβαση της οδηγίας 91/271/ΕΟΚ για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων. 
 
Συγκεκριμένα η χώρα μας, μη μεριμνώντας ώστε οι οικισμοί της Αρτέμιδας, της Χρυσούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου Κρήτης, της Κατερίνης, του Κορωπίου, της Λευκίμμης, του Λιτόχωρου Πιερίας, των Μαλίων, του Μαρκόπουλου, των Μεγάρων, της Νέας Κυδωνίας Κρήτης, της Ναυπάκτου, της Νέας Μάκρης, της Παροικιάς Πάρου, του Πόρου - Γαλατά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης (τουριστική ζώνη), της Τρίπολης, της Ζακύνθου και της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, της Έδεσσας και της Καλύμνου να διαθέτουν, κατά περίπτωση, δίκτυα αποχέτευσης και/ή συστήματα επεξεργασίας των αστικών λυμάτων, ανταποκρινόμενα στις επιταγές της οδηγίας, παρέβη τις υποχρεώσεις της.
Η παράνομη εναπόθεση λυματολάσπης από τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Κατόπιν πολλαπλών επιστολών που αντηλλάγησαν μεταξύ Επιτροπής και Ελλάδας, με τις οποίες υποβλήθηκαν παρατηρήσεις για την εξέλιξη των εργασιών, η Επιτροπή κατέληξε ότι έξι και πλέον χρόνια μετά την απόφαση της 25ης Οκτωβρίου 2007 η Ελλάδα δεν έχει λάβει ακόμα όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για την εκτέλεση της απόφασης του δικαστηρίου σε αρκετές από τις περιοχές που αναφέρονταν στην υπόθεση. Η Επιτροπή ζητεί σήμερα από το δικαστήριο να διαπιστώσει ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε και να τη διατάξει να καταβάλει στην Επιτροπή μια προτεινόμενη χρηματική ποινή ύψους 47.462,40 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης εκτέλεσης της απόφασης, όπως επίσης και το ημερήσιο κατ' αποκοπή ποσό των 5.191,20 ευρώ ανά ημέρα, από την ημέρα έκδοσης της απόφασης του 2007 ως την ημερομηνία που θα εκδοθεί η απόφαση στην παρούσα υπόθεση ή την ημερομηνία εκτέλεσης της απόφασης C-440/06 εάν επέλθει νωρίτερα.
Read More »
Βαρύ πρόστιμο για την κακοδιαχείριση των λυμάτων  Βαρύ πρόστιμο για την κακοδιαχείριση των λυμάτων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015 Rating: 5

Ίδρυση νέου κόμματος απο τον Αλέκο Παπαδόπουλο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015
Ίδρυση νέου κόμματος απο τον Αλέκο Παπαδόπουλο (+ΒΙΝΤΕΟ)


Στην ίδρυση ενός νέου κόμματος στο χώρο του κέντρου θα προχωρήσει, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και Θεσπρωτός, Αλέκος Παπαδόπουλος.

Την εξαγγελία ίδρυσης του νέου πολιτικού σχηματισμού έκανε σήμερα απο το Ηρακλειο ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για ένα δημοκρατικό κόμμα, το οποίο είναι αντίθετο σε όποια πρακτική θέλει να καταντήσει την Ελλάδα “ανάπηρο παρακολούθημα” της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα φέρει τον τίτλο «Δημοκρατικό Κόμμα» και η ίδρυση του τοποθετείται το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου. 
Το νέο κόμμα θα κινείται στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο και θα συγκροτείται κυρίως από νέα πρόσωπα, τα οποία θα συνεπικουρούν παλαιότερα πολιτικά στελέχη.
 
Read More »
Ίδρυση νέου κόμματος απο τον Αλέκο Παπαδόπουλο (+ΒΙΝΤΕΟ) Ίδρυση νέου κόμματος απο τον Αλέκο Παπαδόπουλο (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015 Rating: 5

Σε σύναξη Σαμαρικών ο Βασίλης Γιόγιακας

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015
Σε σύναξη Σαμαρικών ο Βασίλης Γιόγιακας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Απόγευμα Τετάρτης και το σπίτι του Μάκη Γιακουμάτου στο Κολωνάκι άνοιξε τις. πόρτες του για να υποδεχθεί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε ένα «γεύμα φιλίας και ενδυνάμωσης» όπως είπαν οι συνδαιτημόνες που παραβρέθηκαν εκεί.
Στο σπίτι του βρέθηκαν οι Γιάννης Βρούτσης, Γιάννης Πλακιωτάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Γιόγιακας, Στέφανος Γκίκας, Βασίλης Οικονόμου, Σίμος Κεδίκογλου, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Μίχαλος, Γιάννης Ανδριανός, Μάνος Κόνσολας, Μαρία Αντωνίου, Τιμολέων Κοψαχείλης, Θανάσης Δαβάκης, Απόστολος Βεζυρόπουλος.

Η συζήτηση κυμάνθηκε γύρω από τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης και η αλήθεια είναι ότι οι παρευρισκόμενοι "χωρίστηκαν" σε δύο στρατόπεδα, σε αυτούς που λέγανε ότι θα γίνει συμφωνία και ότι όλα αυτά που κάνει ο Τσίπρας είναι για εσωτερική κατανάλωση και σε αυτούς που ήταν πεπεισμένοι ότι ο Τσίπρας έχει επιλέξει την ρήξη με τους εταίρους. 
 
Το πραγματικό μενού, για πολλούς, ήταν τα κρεατικά εδέσματα που είχε ο μπουφές και οι πλούσιες σαλάτες και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. 
 
Τα τραπέζια χωρίστηκαν καταλλήλως. 
 
Οι νέοι βουλευτές είχαν το δικό τους, οι πρώην υπουργοί το δικό τους. 
 
Η παρέα τόνισε ότι πρέπει να στοιχηθεί σύσσωμη η Κ.Ο δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, ενώ οι περισσότεροι σχολίασαν αρνητικά και τις κινήσεις από τους δελφίνους.
Read More »
Σε σύναξη Σαμαρικών ο Βασίλης Γιόγιακας Σε σύναξη Σαμαρικών ο Βασίλης Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 47χρονης στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας για καταδικαστικές αποφάσεις

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015
Σύλληψη 47χρονης στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας για καταδικαστικές αποφάσεις


Συνελήφθη, χθες (20-06-2015) το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, μία 47χρονη υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, η 47χρονη εισήλθε παράνομα στη χώρα και επιπρόσθετα σε βάρος της εκκρεμούν μέτρο απαγόρευσης εισόδου και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, ποινής φυλάκισης (2) ετών και (8) μηνών και χρηματικής ποινής (1000) ευρώ, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων και μαστρωπεία.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.
Read More »
Σύλληψη 47χρονης στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας για καταδικαστικές αποφάσεις Σύλληψη 47χρονης στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας για καταδικαστικές αποφάσεις Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 68χρονη για παράνομο έρανο

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015
Συνελήφθη 68χρονη για παράνομο έρανο


Συνελήφθη, προχθές (19.06.2015) το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 68χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση της Νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Ειδικότερα, η 68χρονη διεξήγαγε έρανο για λογαριασμό συνδέσμου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τέσσερα (4) μπλοκ αποδείξεων
δεκαεννέα (19) περιοδικά και
το χρηματικό ποσό των 122,40 ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη 68χρονη για παράνομο έρανο Συνελήφθη 68χρονη για παράνομο έρανο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015 Rating: 5

Εντοπίσθηκε φυτεία με 32 δενδρύλλια κάνναβης

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015
Εντοπίσθηκε φυτεία με 32 δενδρύλλια κάνναβης


Εντοπίσθηκε, σε δασική περιοχή στο Τετράκωμο Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση – αξιολόγηση στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν φυτεία με τριάντα δύο (32) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,8) έως και (1,58) μέτρα το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν χθες (20-06-2015) το απόγευμα. Επιπλέον, από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στο χώρο της φυτείας και κατασχέθηκαν διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία όπως αντλία νερού, δοχεία, ποτιστήρι, γάντια, λιπάσματα κλπ. καθώς και μία δεξαμενή για την καλλιέργεια των φυτών.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι καλλιεργητές της ανωτέρω φυτείας.
Read More »
Εντοπίσθηκε φυτεία με 32 δενδρύλλια κάνναβης Εντοπίσθηκε φυτεία με 32 δενδρύλλια κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015 Rating: 5

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης. 


 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015 Rating: 5

O Θανάσης Παπακωνσταντίνου στην Ηγουμενίτσα, το Σάββατο 27 Ιουνίου, Camping Δρέπανος, για το Line Out Festival

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015
O Θανάσης Παπακωνσταντίνου στην Ηγουμενίτσα, το Σάββατο 27 Ιουνίου, Camping Δρέπανος, για το Line Out Festival


Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου , στο πλαίσιο του Φεστιβάλ LineOut, θα μας προσφέρει απλόχερα ένα μεγάλο φωτεινό καλοκαιρινό βράδυ, το Σάββατο 27 Ιουνίου στο Camping Δρέπανος!

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι μόνιμοι -τα τελευταία χρόνια- συνεργάτες του θα προσπαθήσουν κι αυτό το καλοκαίρι να προσφέρουν απόλαυση και στοχασμό παίζοντας και τραγουδώντας για τα απλά και τα περίπλοκα, με οδηγό την παράδοση από τη μια και τον μαγικό ρεαλισμό από την άλλη.

Αναλυτικά, μαζί του θα είναι οι:
ΜατούλαΖαμάνη: τραγούδι
Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, λαούτο και φωνή
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα, φλικόρνο
Σωτήρης Ντούβας: τύμπανα
Κώστας Παντέλης: ηλεκτρική κιθάρα
Κωστής Χριστοδούλου: πλήκτρα
Αντώνης Μαράτος: ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Αντωνιάδης: κλαρίνο
Αλέξανδρος Κτιστάκης: κιθάρα, τραγούδι

Στον ήχο ο Μάκης Πελοπίδας και ο Κλεάνθης Καραπιπέρης και στους φωτισμούς ο Χρήστος Λαζαρίδης και ο Βασίλης Πουφτής. 


Τη Παρασκευή 26 Ιουνίου, στη πρώτη μέρα του LineOut, θα εμφανιστούν τα Μωρά Στη Φωτιά, ο Σπύρος Γραμμένος, οι FolknRollκαι οι Ghostdance.

Εισιτήρια και άλλα
-Το Camping Δρέπανος διαθέτει εστιατόριο,mini market ,μπαρ και τουαλέτες.
-Σε όσους προμηθευτούν εισιτήρια και για τις δύο ημέρες του φεστιβάλ, 26 και 27/6, παρέχεται δωρεάν η διανυκτέρευση στο camping!
-Οι πόρτες ανοίγουν τη Παρασκευή στις 19.00, η μουσική αρχίζει στις 20.00. Το Σάββατο οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
-Εισιτήρια: Μονοήμερο προπώληση: 10 ευρώ Μονοήμερο στη πόρτα: 13 ευρώ
-Προπώληση Εισιτηρίων στην Ηγουμενίτσα:στα δισκοπωλεία B-Side και Βρύση, στο βιβλιοπωλείο Κυριαζής
Κέρκυρα: ticketbox
Γιάννενα: Καφέ Σκάλα
Διαδυκτιακά: ticketbox.gr
 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ένα Μεγάλο Φωτεινό Καλοκαίρι» όλο το καλοκαίρι σε όλη τη Θεσπρωτία
Read More »
O Θανάσης Παπακωνσταντίνου στην Ηγουμενίτσα, το Σάββατο 27 Ιουνίου, Camping Δρέπανος, για το Line Out Festival O Θανάσης Παπακωνσταντίνου στην Ηγουμενίτσα, το Σάββατο 27 Ιουνίου, Camping Δρέπανος, για το Line Out Festival Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015 Rating: 5

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ ΜΗΤΣΙΩΝΗ: « ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…!!! »

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ ΜΗΤΣΙΩΝΗ: « ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…!!! »


Η ελληνική κοινωνία είναι, δυστυχώς, δέσμια διαφόρων κυρίαρχων, αλλά ατεκμηρίωτων παραδοχών, που έχουν τις ρίζες τους στην κρυπτοεγωιστική τάση μόνιμης συλλογικής αυτοϋποτίμησης, στη συλλογική νοοτροπία ήσσονος προσπάθειας, στην έλλειψη στέρεων και αξιόπιστων αστικών δομών καθώς και στη μόνιμη, όσο και μίζερη διαφωνία για τη μοιρασιά του κρατικού χρήματος.

Προπαντός, όμως, η ελληνική κοινωνία είναι δέσμια της επιλογής της να διαλέγει κάθε φορά τον δρόμο της Κακίας, αντί της Αρετής. Έχουμε λησμονήσει τις δύο αυτές οδούς, που έδειξαν οι μυθικές θέες των σχολικών μας βιβλίων στον ήρωα Ηρακλή. Με τη μεν Αρετή να προτείνει τον αρχικά δύσκολο και ανηφορικό δρόμο, που κατέληγε σε εύφορη κοιλάδα, ενώ η Κακία πρότεινε τον αρχικά εύκολο δρόμο, που κατέληγε σε δύσβατο και επικίνδυνο μονοπάτι. Όσο η ελληνική κοινωνία θα θέλγεται άνευ σοβαρών αντιστάσεων από τους αρχικά εύκολους δρόμους που προτείνει το πολιτικό σύστημα, τόσο η εμπιστοσύνη στην οικονομία μας θα είναι μονίμως καθημαγμένη και τόσο οι συμφωνίες δεν θα γίνονται ποτέ "βιώσιμες".

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που προηγήθηκαν φέρουν το μεγαλύτερο ποσοστό της ευθύνης της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής χρεοκοπίας της χώρας, αλλά η παρούσα κυβέρνηση τους πρώτους μήνες επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα είναι το τελευταίο παρα-σοβιετικό καθεστώς που θα καταρρεύσει στην Ευρώπη. Οι δε συνέπειες της κατάρρευσης θα είναι ανάλογες με αυτές των γειτονικών βαλκανικών χωρών μετά την διάλυση της σοβιετίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Εξαθλίωση με μισθούς και συντάξεις πείνας και μαζική μετανάστευση.

Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στο μείγμα άγνοιας και ιδεολογικών αγκυλώσεων που χαρακτηρίζει το σύνολο της ηγεσίας της κυβέρνησης, αλλά και των πελατειακών υποχρεώσεων που ανέλαβαν με αντάλλαγμα την εξουσία.

Ο γυρολόγος σταλινιστής σύντροφος Λαπαβίτσας θέλει δραχμή και κουπόνια στο ψωμί. Ο σύντροφος Λεουτσάκος συμφωνεί. Ο σύντροφος Λαφαζάνης κράτος και ξερό ψωμί. Η συντρόφισσα Ζωή θέλει λογοκρισία στους πάντες. Ο σύντροφος Πετράκος λαϊκό δικαστήριο για τον Στουρνάρα. Οι επιχειρηματίες βροντοφωνάζουν δεν πάει άλλο. Και οι καταθέτες μάζεψαν από τις Τράπεζες 31 δισ. Ευρώ και συνεχίζουν.

Αυτή είναι η Ελλάδα της πρώτης φοράς αριστερά, μέσα σε ένα πεντάμηνο, από την ανάληψη της εξουσίας.

Γιατί στην Ελλάδα της πρώτης φοράς αριστερά συμβαίνουν (για πρώτη φορά) πράγματα που ουδέποτε συνέβησαν στον πλανήτη ακόμη και σε χώρες με καθεστώτα που τα βλέπουμε μόνο ως εφιαλτικά όνειρα.

Πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας συμβαίνει να θεωρεί η κυβέρνηση υπονομευτή της πολιτικής της τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και να προκαλεί πόλεμο επειδή δεν της αρέσουν τα στοιχεία της έκθεσής του...

Πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας αγνοούνται τα δικαιώματα των φορολογούμενων να ενημερωθούν επισήμως από την Βουλή για το μέλλον της οικονομίας τους με βάση τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας επειδή το καθεστώς κρίνει ότι έκθεση της Τράπεζας πρέπει να λογοκριθεί.

Πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας συμβαίνει να χρωστάμε ως λαός 270 δισ. ευρώ και περίπου άλλα τόσα ως Τράπεζες, να μας έχουν κουρέψει χρέος και επειδή οι δανειστές ζητάνε εγγυήσεις για τα λεφτά τους να τους καθυβρίζουμε και να τους λοιδορούμε ως εχθρούς όχι μόνο της χώρας αλλά και της Ευρώπης ολόκληρης.

Πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας υπάρχει τόσο μεγάλη απομόνωση όχι μόνο από την ευρωπαϊκή οικογένεια, στην οποία ανήκουμε, αλλά και από όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμβαίνει κράτος-μέλος να επιδιώκει την έξοδό του για να αποφύγει τις υποχρεώσεις του προς την Κοινότητα και την Ευρώπη όταν έξω από την Ε.Ε. περιμένουν με λαχτάρα να περάσουν το κατώφλι οι χώρες του πρώην ολοκληρωτισμού το καθεστώς των οποίων θέλει να επαναφέρει η Ελλάδα.

Πρώτη φορά στην ιστορία της δημοκρατίας στην Ελλάδα καθυβρίζονται τα μέσα ενημέρωσης και όποιος τολμήσει να σχολιάσει το καθεστώς που αυτολογοκρίνεται... καθώς είναι χωρισμένο σε παρτίδες, πτέρυγες, συνιστώσες και ομάδες.

Πρώτη φορά στην ιστορία της οικονομίας της Ελλάδας κανείς δεν γνωρίζει την προοπτική της ακόμη και σε απόσταση μηνών. Κανείς δεν γνωρίζει την τύχη της χώρας και την βούληση της κυβέρνησης στην οικονομία.

Ο πρωθυπουργός μιλάει για ανάπτυξη και ο υπουργός Οικονομικών για ρήξη με την ολιγαρχία και τον πλούτο. Ο αντιπρόεδρος επί των οικονομικών μιλάει για επενδύσεις και ο αρμόδιος για τις επενδύσεις υπουργός μόνο για κρατικές επενδύσεις με λεφτά όμως που δεν υπάρχουν.

Μέσα δε σε όλο αυτό το απερίγραπτο σκηνικό ο πρωθυπουργός προτείνει το μεγάλο όχι προς τους δανειστές όταν η Ελλάδα βρίσκεται εντελώς αποκομμένη και αδύναμη να καλύψει στοιχειώδεις υποχρεώσεις προς τους πολίτες όπως θέσεις εργασίας, ασφάλιση, υγεία και παιδεία.

Η εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 36% οφείλεται στην πειθώ μέρους της κοινωνίας, κυρίως του πελατειακού κρατικοδίαιτου συμφύρματος του παλιού ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, πως η αντιμνημονιακή στρατηγική διαθέτει ρεαλιστική υπόσταση εντός του ευρώ αλλά και πως εν μέρει εγγυάται τα προνόμια εκτός ευρώ χωρίς τις μεταρρυθμίσεις...

Επιπλέον, αν υποθέσουμε πως καταφέρνει να χειραγωγήσει το πολιτικό του ακροατήριο, να αποδεχθεί μια συμφωνία και να περάσει το καλοκαίρι, από Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσει η καταβολή των φόρων (παλιών και νέων) τα νοικοκυριά θα βρεθούν σε απόγνωση.Και η πολιτική -η αδιαμφισβήτητη πολιτική ηγεμονία αυτή τη στιγμή- λόγω έλλειψης αντιπάλου, θα γίνει σκόνη σε λίγες εβδομάδες, όπως έγινε του ΓΑΠ στην αρχή αυτής της κρίσης.

Επενδύσεις που θα μειώσουν την ανεργία με μια κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν πρόκειται να γίνουν. Αντιθέτως μια είδηση για την οποία θα μπορούσε κάποιος να στοιχηματίσει είναι, πότε ο οικονομικός τύπος πολύ σύντομα θα έχει σαν βασικό θέμα τη μεγάλη φυγή και των λίγων μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν απομείνει στη χώρα.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση βρίσκονται σε αδιέξοδο και στην περίπτωση της ρήξης και στην περίπτωση της συμφωνίας.

Το μόνο ίσως πλεονέκτημα που του εξασφαλίζει η συμφωνία είναι πως οι ευθύνες της κακής διαχείρισης της κατάστασης θα είναι αποκλειστικά πολιτικές. Στην περίπτωση της ρήξης όμως μετά την κατάρρευση όσοι τον ζητωκραύγαζαν, ως είθισται με όσους ακολουθούν τα συγκυριακά ρεύματα εξουσίας, είναι πιθανό για ικανοποίηση να ζητούν ευθύνες και άλλες πέραν των πολιτικών...

Αυτή η εικόνα δεν μεταβάλλεται πλέον ούτε με συμφωνία με τους δανειστές, ούτε με εξάντληση της τετραετίας ούτε με περισσότερη ανοχή από τους πολίτες.

Γιατί αυτό το περιβάλλον Βαβέλ, αλαλούμ, γραφικότητας, προχειρότητας και ασχετοσύνης δεν έχει να κάνει ούτε με την διαπραγμάτευση ούτε με το στρίμωγμα των δανειστών. Συνδέεται απόλυτα με την ανικανότητα του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα να μαζέψει από τα καφενεία και από τις γιάφκες τους συντρόφους του και να αποφασίσουν που θέλουν να πάνε την Ελλάδα γιατί μέχρι στιγμής άλλα θέλει και σκέπτεται ο Αλέξης και οι συν αυτώ κηπουροί του και άλλα θέλουν και σκέπτονται οι σύντροφοί του, οι συνιστώσες και τα γκρουπούσκουλά τους .

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αντιληφθεί ότι έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη εξευτελισμού της Ελλάδας στη διεθνή κοινή γνώμη μέσα από παγκοσμίως διαπιστωμένη ανικανότητα και ασχετοσύνη εκείνων που αποτέλεσαν, μέχρι στιγμής, την βιτρίνα της κυβέρνησής του.

Και ότι με την αδιαφορία του να μεταβάλει το τραγικό δείγμα γραφής της πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης και της πολιτικής και οικονομικής εξαθλίωσης που προκαλεί ως πρωθυπουργός μιας άθλιας ποιότητας σταλινιστών και λενινιστών επωμίζεται ιστορικές ευθύνες όμοιες με εκείνες των πολιτικών της μικρασιατικής καταστροφής.
Read More »
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ ΜΗΤΣΙΩΝΗ: « ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…!!! » ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ ΜΗΤΣΙΩΝΗ: « ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…!!! » Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015 Rating: 5

Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας : Στο δρόμο του ανυποχώρητου λαϊκού αγώνα για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015
Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας : Στο δρόμο του ανυποχώρητου λαϊκού αγώνα για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων

http://ekdohi.gr/wp-content/uploads/2015/02/mlkke.jpg
 
Σε τέσσερις μόλις μήνες έγιναν φύλλο και φτερό όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προγραμματικές υποτιθέμενες δε­σμεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντί για κατάργηση του μνημονίου και των βάρ­βαρων εφαρμοστικών μέτρων «με ένα νόμο», προετοίμασε και υπέβαλε πριν λίγες μέρες στα ξένα αφεντικά ένα σχέδιο συμφωνίας που περιέχει πλή­θος νέων αντιλαϊκών μέτρων, αφήνοντας ταυτόχρονα άθικτο όλο το εφιαλτικό μνημονιακό καθεστώς.

Όμως οι ιμπεριαλιστές δυνάστες τα θέ­λουν όλα. Πιέζουν και εκβιάζουν , σφίγγουν τη θηλιά, κλείνουν την κάνουλα χρηματοδότησης και απειλούν το λαό, απαιτώντας την άμεση εφαρμογή ακόμη πιο σκληρών αντιλαϊκών - φοροληστρικών μέτρων. Και αυτός ο καταιγισμός μέτρων με τη μορφή μιας νέας αντιλαϊκής συμφωνίας βρίσκεται στα σκαριά, υπαγορεύεται από τους ιμπεριαλιστές στην κυβέρνηση και με την «κατάλληλη προετοιμασία» πρόκειται, όπως φαίνεται, να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Και η «κατάλληλη προετοιμασία» συνίσταται στο σκηνικό με την «πιο σκληρή διαπραγμάτευση» και τον «πιο περήφανο τρόπο», έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκυβέρνηση. Γιατί όσο ο ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόζεται στις προσταγές και τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, τόσο αποκαλύπτονται και οξύνονται οι εσωτερικές του αντιφάσεις, ανάμεσα στα πραγματικά συμφέροντα του κόσμου που εγκλωβίζεται και στην αντιλαϊκή πολιτική της ηγεσίας του.

Η σταθερή προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για αδιατάρακτη παραμονή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και στο γενικότερο πλαίσιο ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που διατυπώθηκε με το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής «ανήκομεν εις την Δύσιν», αποτελεί την ασφαλή εγγύηση για τη διαχείριση της αστικής εξουσίας και τις επερχόμενες αντιλαϊκές εξελίξεις. Η σοσιαλδημοκρατική πολιτική του αναδεικνύεται τώρα στην κυρίαρχη πολιτική δύναμη, στον ισχυρό κετροαριστερό πόλο, δίνοντας βαθιά ανάσα στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, εξασφαλίζοντας για την άρχουσα τάξη τον πολιτικό έλεγχο των μαζών και τη σταθεροποίηση της πολιτικής της εξουσίας. Ο άλλος πόλος του αστικού πολιτικού συστήματος η ΝΔ, ενεργεί ως δύναμη πίεσης και κρούσης του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας για να συνεχιστεί αδιατάρακτα η βάρβαρη πολιτική που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας λόγο για «εθνική συνεννόηση» στα πλαίσια ενός νέου μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού με το ΣΥΡΙΖΑ.

Δίπλα στο δοκιμασμένο κόμμα της υποτέλειας τη ΝΔ, οι κυρίαρχες δυνάμεις, ξένες και ντόπιες, στηρίζουν και ενισχύουν τα δεκανίκια τους, το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ, και προετοιμάζουν τους όρους μιας ανασύνθεσης του κεντροδεξιού πόλου, προκειμένου να τον καταστήσουν προοπτικά διάδοχη εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως, μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, η συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης, τα αλλεπάλληλα κύματα αντεργατικών μέτρων, η υπαγωγή κάτω από τον ασφυχτικό ιμπεριαλιστικό έλεγχο είναι μονόδρομος. Η μορφή μόνο και το περιτύλιγμα μπορούν να αλλάξουν. Πάντα σε κάθε διαπραγμάτευση για το πέρασμα μιας μνημονιακής συμφωνίας στήνεται το ίδιο σκηνικό. Μια προπαγανδιστική τρομοκρατική επιχείρηση που εκβιάζει το λαό με την απειλή του «Grexit» και της χρεοκοπίας, προκειμένου να υποκύψει και να αποδεχθεί τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θέλουν να επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές δυνάστες και η ντόπια πλουτοκρατική ολιγαρχία. Κανένας πολιτικός εκβιασμός από τους ιμπεριαλιστές δυνάστες και τους ντόπιους λακέδες τους και καμιά κάλπικη ή πραγματική απειλή περί «Grexit» δεν θα υποστείλει τον ασίγαστο αγώνα του λαού μας για την ανατροπή των μνημονίων υποδούλωσης, την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων, την απαλλαγή του από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων.

Ο μόνος δρόμος για το λαό είναι η πιο πλατιά αντίσταση και πάλη Η ανάπτυξη του λαϊκού αγώνα απαιτεί, πρώτα και κύρια, το αποτελεσματικό ξεσκέπασμα της παραπλανητικής προπαγάνδας και την αντιμετώπιση της υπονομευτικής επίδρασης που ασκεί στις πλατιές λαϊκές μάζες και το κίνημα το λαθρεμπόριο ελπίδας και ασύστολης δημαγωγίας στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση. Ο λαός πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του, να δυναμώσει την πάλη του για να αποκρούσει τις επιθέσεις και τα τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστών, για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων που πέρασαν και την απόκρουση αυτών που έρχονται, τη σταθερή διεκδίκηση και επανακατάκτηση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων που καταργήθηκαν, σε σύνδεση με τα γενικότερα αιτήματα πάλης για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και την απαλλαγή από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και το γκρέμισμα του αντιδραστικού καθεστώτος της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.
Read More »
Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας : Στο δρόμο του ανυποχώρητου λαϊκού αγώνα για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας : Στο δρόμο του ανυποχώρητου λαϊκού αγώνα για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από φορτηγό

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015
Ηγουμενίτσα: Προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από φορτηγό


Συνελήφθη, πρωινές ώρες εχτές, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής αρχής, ένας (01) παράτυπα εισελθών αλλοδαπός, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, ο οποίος επιχείρησε να κρυφτεί κάτω από Φ/Γ όχημα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. 

 Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από φορτηγό Ηγουμενίτσα: Προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από φορτηγό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015 Rating: 5