Ζητείται σερβιτόρος στην περιοχή της Πάργας

Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020
Ζητείται σερβιτόρος στην περιοχή της Πάργας


Ζητείται άμεσα σερβιτόρος στην περιοχή της Πάργας (Λίχνος) για καφέ - μπαρ.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6979308597
Read More »
Ζητείται σερβιτόρος στην περιοχή της Πάργας Ζητείται σερβιτόρος στην περιοχή της Πάργας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020 Rating: 5

Ερώτηση Μ. Κάτση για τα προβλήματα του κλάδου φοροτεχνικών λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας την περίοδο της πανδημίας

Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020
Ερώτηση Μ. Κάτση για τα προβλήματα του κλάδου φοροτεχνικών λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας την περίοδο της πανδημίας 


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης μαζί με τρεις ακόμα βουλευτές. Το θέμα της ερώτησης ήταν η επίλυση των προβλημάτων του κλάδου φοροτεχνικών λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19. Ο Μ. Κάτσης δήλωσε σχετικά: 

Ο φόρτος εργασίας του κλάδου των λογιστών-φοροτεχνικών από την αρχή της υγειονομικής κρίσης αυξήθηκε υπέρμετρα. Μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών εκδόθηκαν 12 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και 659 Εγκύκλιοι – Αποφάσεις, οι οποίες αφορούν δηλωτικές πράξεις και υποχρεώσεις τις οποίες διενεργεί ο κλάδος για λογαριασμό των φορολογουμένων, ασφαλισμένων και επιχειρήσεων. 

Στην ουσία οι επαγγελματίες του χώρου κλήθηκαν να σηκώσουν ολόκληρο το βάρος της κυβερνητικής ανεπάρκειας και του αλαλούμ που προκάλεσαν όλες οι τεχνικές αδυναμίες στις δεκάδες πλατφόρμες, οι ασφυκτικές προθεσμίες, και οι ασάφειες στις εκδοθείσες αποφάσεις και εγκυκλίους για την εφαρμογή των μέτρων. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ζητάμε από την κυβέρνηση να προσέλθει σε έναν ανοιχτό διάλογο με το Οικονομικό Επιμελητήριο και τους Συλλόγους Λογιστών ώστε να επιλύσει τα προβλήματα που δημιούργησε με την τακτική που ακολούθησε, και που ταλαιπωρούν τόσο τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και τους πολίτες. 

Ακολουθεί η Ερώτηση όπως κατατέθηκε: 

Προς τους κ.κ. Υπουργούς : 
• Οικονομικών 
• Ψηφιακής Διακυβέρνησης 

Θέμα: «Επίλυση προβλημάτων του κλάδου φοροτεχνικών λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19» 

O φόρτος εργασίας του κλάδου των λογιστών-φοροτεχνικών από την αρχή της υγειονομικής κρίσης αυξήθηκε υπέρμετρα, ειδικά εάν λάβουμε υπόψη ότι σε αυτό το διάστημα εκδόθηκαν 12 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και 659 Εγκύκλιοι – Αποφάσεις, οι οποίες αφορούν δηλωτικές πράξεις και υποχρεώσεις τις οποίες διενεργεί ο κλάδος για λογαριασμό των φορολογουμένων, ασφαλισμένων και επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτών των υποχρεώσεων σημειώνεται ότι ο χρόνος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2019 συμπίπτει με μία περίοδο κατά την οποία πολλοί φορολογούμενοι, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις οφείλουν να κάνουν πρόσθετες πράξεις και ειδικές δηλώσεις προς την ΑΑΔΕ προκειμένου να ενταχθούν στα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του Covid-19 . Επίσης, παρότι ξεκινά η εφαρμογή της ηλεκτρονικής τήρησης των φορολογικών βιβλίων μέσω της πλατφόρμας myData, η οποία θεσμοθετήθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εν τούτοις δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της. 

Τόσο οι ενώσεις και σύλλογοι φοροτεχνικών όσο και τα Οικονομικά Επιμελητήρια έχουν απευθυνθεί επανειλημμένα στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να επισημάνουν τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την υποβολή των δηλώσεων για τα μέτρα που αφορούν τον Covid 19, όπως οι τεχνικές αδυναμίες στις δεκάδες πλατφόρμες, οι ασφυκτικές προθεσμίες, και οι ασάφειες στις εκδοθείσες αποφάσεις και εγκυκλίους για την εφαρμογή των μέτρων. Ο κλάδος εκτός του ότι έχει επισημάνει τα προβλήματα προτείνει και τρόπους αντιμετώπισης τους. Ειδικά το ΟΕΕ/ΤΑΚ με επιστολή του, προς τους αρμόδιους υπουργούς, και την ΑΑΔΕ, προτείνει σειρά μέτρων, τα οποία κρίνονται απαραίτητα, για την αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Επειδή, το θέμα της έγκαιρης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αφορά όλους τους πολίτες, 

Επειδή, σε περιπτώσεις υποβολής διορθωτικών δηλώσεων για μέτρα που αφορούν τον Covid 19, επιβάλλεται πρόστιμο, ακόμα και αν τα λάθη προέκυψαν, όχι με ευθύνη του φορολογούμενου, 

Επειδή, τόσο τα προβλήματα στις πλατφόρμες, όσο και οι ασάφειες στις αποφάσεις, δημιουργούν δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα των λογιστών φοροτεχνικών. 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: 
1. Θα δοθεί δυνατότητα υποβολής διορθωτικών δηλώσεων που αφορούν τα μέτρα που πάρθηκαν για τον Covid 19, χωρίς πρόστιμο; 
2. Πότε προτίθενται να ξεκινήσουν τη λειτουργία της πλατφόρμας ηλεκτρονικής τήρησης φορολογικών βιβλίων, μέσω της πλατφόρμας myData; Προτίθενται να υιοθετήσουν την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου για μη αναδρομική διαβίβαση δεδομένων για το 2020; 
3. Προτίθενται να ξεκινήσουν έναν ειλικρινή – ανοιχτό διάλογο με το Οικονομικό Επιμελητήριο και τους Συλλόγους Λογιστών με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος; 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές 
Βαρδάκης Σωκράτης 
Ηγουμενίδης Νίκος 
Μαμουλάκης Χάρης 
Κάτσης Μάριος
Read More »
Ερώτηση Μ. Κάτση για τα προβλήματα του κλάδου φοροτεχνικών λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας την περίοδο της πανδημίας Ερώτηση Μ. Κάτση για τα προβλήματα του κλάδου φοροτεχνικών λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας την περίοδο της πανδημίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020 Rating: 5

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας με θέμα το λιμάνι

Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020
Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας με θέμα το λιμάνιRead More »
Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας με θέμα το λιμάνι Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας με θέμα το λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020 Rating: 5

Η εισήγηση Γόγολου για το θέμα της πώλησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020
Η εισήγηση Γόγολου για το θέμα της πώλησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας


Κύριε πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι 

H Χερσαία Ζώνη Λιμένος Ηγουμενίτσας, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των τεκταινόμενων στην ευρύτερη περιοχή και η χρήση αυτής ανήκει στους πολίτες της. 

Η αποτροπή της διαφαινόμενης παραχώρησής της σε ιδιώτη αγοραστή με τους υπάρχοντες όρους, αποτελεί την μεγαλύτερη ίσως πολιτική μου στόχευση των (25) είκοσι πέντε χρόνων που υπηρετώ την αυτοδιοίκηση από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Κι αυτό απορρέει από την υποχρέωση έναντι των πολιτών αφενός και της σπουδαιότητας που έχει για το Δήμο και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. 

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από τον χαρακτηρισμό από Έλληνες και Ευρωπαίους που μέχρι τώρα υφίσταται για το Λιμάνι ως «Λιμένας Ηγουμενίτσας» και αποτυπώνει πράγματι με τη σωστή του έννοια τη σχέση του λιμανιού με την πόλη, αυτός ο χαρακτηρισμός να αναδιατυπωθεί και να γίνει με βίαιο τρόπο και ερήμην των πολιτών σε «Ηγουμενίτσα η πόλη του Λιμένος» 

Η αναφορές στο τι έγινε στο παρελθόν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, τους ορισμένους Διευθύνοντες Συμβούλους ή από την σημερινή Δημοτική Αρχή και τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές, είναι ιστορικά και πολιτικά ωφέλιμες, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσουν τη βάση της σημερινής συζήτησης. 

Είναι πιθανόν στο παρελθόν, η επιφανειακή ενασχόληση των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών με το θέμα, να οφείλεται σε έλλειψη διορατικότητας ή στο ότι δεν πίστευανπως το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, φυσικό δώρο για την περιοχή, θα μπορούσε σε κάποιο γραφείο Υπουργού, με αδιάφορους ή υποτελείς συνευρισκομένους παράγοντες, να δοθεί σε ιδιώτη αγοραστή με προίκα, χώρους της πόλης που δεν εξυπηρετούν των ελλιμενισμό των πλοίων ή την κίνηση των επιβατών, καθώς και τους σημαντικότερουςχώρους οι οποίοι προσδιορίζουν σε οικονομικό και ιστορικό επίπεδοακόμη, τις περιοχές των Συβότων, της Πλαταριάς και τη Σαγιάδας. 

Δεν αποτελεί κύριοι συνάδελφοι έπαθλο για τη Δημοτική μας Παράταξη η πολιτική πρόβλεψη των γεγονότων. Ούτε οι επισημάνσεις και το υπόμνημα κατά την συνάντηση που είχα με τον κ. Πλακιωτάκη για το θέμα αυτό. Βεβαίως ποτέ δεν εφησυχάσαμε από τις υποσχέσεις που δόθηκαν. Ατυχώς για την περιοχή μας, η πώληση του Λιμένος Ηγουμενίτσας με τους όρους που διατυπώθηκαν στα τεύχη δημοπράτησης, θεωρήθηκε ως υπόθεση «λίγων ημερών» να τρωθούν οι αντιδράσεις των πολιτών, διότι στο τραπέζι των αποφάσεων βρισκόταν συνομιλητές που τους μετέφεραν την άποψη, ότι «κανένας φορέας δεν ενδιαφέρεται για το θέμα». 

Θέλω να υπογραμμίσω στο σημείο αυτό το σημαντικό βήμα συνεννόησης που έγινε από τις Δημοτικές παρατάξεις τις αντιπολίτευσης, ώστε να ζητηθεί από κοινού η διενέργεια έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό σημαίνει, ότι προ του διαφαινόμενου κινδύνου για τον τόπο, η σύμπνοια είναι υποχρέωση. 

Κύριοι συνάδελφοι της Δημοτικής Αρχής, πριν καν υπάρξει η ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο σας καλώ να βρεθούμε όλοι στην ίδια πλευρά. Εδώ κατοικείτε, εδώ δραστηριοποιείστε οικονομικά, από τους κατοίκους αυτού του Δήμου βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση όλοι. Δεν μπορούμε να υψώσουμε κάγκελα μπροστά τους. 

Παρακαλώ τον κ. Δήμαρχο στη σημερινή συζήτηση, να αποτυπώσει με σαφήνεια και χρονική σειρά, όσα έχουν διαδραματιστεί μέχρι σήμερα. 

Από την πρώτη ανακοίνωση της κυβέρνησης για την πώληση του Λιμένος Ηγουμενίτσας, την επίσκεψη Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα, το ρόλο, την ωφέλεια και την τύχη του Μνημονίου Συνεργασίας, τις δύο επισκέψεις στην Αθήνα και τις συναντήσεις με τον κ. Υπουργό παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή κ. Γιόγιακα και όσα έχουν γίνει που δεν γνωρίζουμε και μπορούν να προσφέρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για την ενημέρωσή μας και κατ΄ επέκταση των κατοίκων του Δήμου. 

Τον καλώ επίσης, να ενημερώσει το σώμα για τις προθέσεις και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής στο επόμενο διάστημα πριν τον διαγωνισμό, δείχνοντας την ετοιμότητα που έχει ο Δήμος εάν το διαφαινόμενο «κακό σενάριο» επικρατήσει. 

Να καταστήσει σαφές, ποια είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής για τους όρους που περιλαμβάνονται στην πώληση του Λιμένος Ηγουμενίτσας σε ιδιώτη αγοραστή. 

Δυστυχώς οι κυβερνήσεις που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις, ενδιαφέρονται για τους αριθμούς και τους πίνακες. Αγνοούν τους ανθρώπους και τις συνέπειες που έχουν κατά καιρούς σε αυτούς. Αυτή τη λογική δεν την αποδέχομαι και τάσσω τον εαυτό μου στο στρατόπεδο με τις δυνάμεις, που αντιστρατεύονται αυτές τις πρακτικές, μη λαμβάνοντας υπόψη πολιτικές ιδεολογίες που ενίοτε περιχαρακώνουν και εμποδίζουν τους ανθρώπους να δράσουν. 

Γιάννης Κ. Γόγολος 

Δημοτικός Σύμβουλος 

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Read More »
Η εισήγηση Γόγολου για το θέμα της πώλησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Η εισήγηση Γόγολου για το θέμα της πώλησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020 Rating: 5

Οριστικά παρελθόν για το φετινό καλοκαίρι τα πανηγύρια

Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020
Οριστικά παρελθόν για το φετινό καλοκαίρι τα πανηγύρια


Οριστικά παρελθόν για το φετινό καλοκαίρι αποτελούν τα πανηγύρια. Δεν είναι μόνο αυτά του Δεκαπενταύγουστου που δεν θα γίνουν αλλά όλου του Αυγούστου.

Την αναστολή των πανηγυριών μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, που ουσιαστικά σημαίνει και το τέλος του καλοκαιριού προανήγγειλε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Παράλληλα, υποστήριξε πως δεύτερο lockdown δεν θα υπάρξει με την έννοια που έλαβε χώρα το πρώτο.

«Είμαστε πιο έξυπνοι, με εργαλεία πιο ικανά να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του Covid-19. Ίσως έχουμε τοπικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κοροναϊού» είπε.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία, ενώ όπως γνωστοποίησε στις 15 Οκτωβρίου θα γνωστοποιηθούν οι ελληνικές προτάσεις στην Ευρώπη.

Τόνισε ότι την περίοδο της καραντίνας δεν υπήρξε αισχροκέρδεια, καθώς το υπουργείο παρακολουθούσε συνεχώς τις τιμές και την αγορά, ενώ μίλησε και για ένα νομοθέτημα που θα θεμελιώσει ένα μηχανισμό προστασίας των πολιτών από τα φαινόμενα υπερτιμήσεων.
Read More »
Οριστικά παρελθόν για το φετινό καλοκαίρι τα πανηγύρια Οριστικά παρελθόν για το φετινό καλοκαίρι τα πανηγύρια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020 Rating: 5

O Κομήτης Newise ,πάνω από το φαράγγι του Βίκου!!!

Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020
O Κομήτης Newise ,πάνω από το φαράγγι του Βίκου!!!


Μια εντυπωσιακή φωτογραφία του Κομήτης VikoWise,πάνω από το φαράγγι του Βίκου.Την φωτογραφία τράβηξε ο Κώσταντίνος Εμανουιλίδης,ο οποίος σε ανάρτηση του στην ομάδα του metar,αναφέρει τα εξής:
"Εξαιρετικός ο καιρός εχθές το βράδυ στο φαράγγι του Βίκου αν και είχε αέρα που έφτανε σε ριπές τα 75km/h
Κομήτης VikoWise.
Όταν η Γη σχίζεται για να υποδεχθεί τον Γίγαντα του ουρανού κομήτη Newise στο βαθύτερο φαράγγι του πλανήτη αυτό του Βίκου κάτω από το φως της Σελήνης, το αποτέλεσμα είναι εξωπραγματικό!
Εχθές οι συνθήκες ήταν οι απόλυτα κατάλληλες καθώς η Σελήνη έδινε την κατάλληλη ατμόσφαιρα αλλά χωρίς να ενοχλεί την καταγραφή του κομήτη ή του έναστρου ουρανού και ο καιρός συνεργάστηκε απόλυτα ώστε εμείς οι γήινοι να απολαύσουμε αυτήν την καταπληκτική κοσμική συγκυρία.Τις επόμενες ημέρες η Σελήνη θα είναι αρκετά φωτεινή και θα επιρρεάσει πολύ στην παρατήρηση και φωτογράφιση και ίσως να ήταν η τελευταία ευκαιρία τέτοιας φωτογράφισης αυτού του υπέροχου κομήτη στον νυχτερινό ουρανό."
Read More »
O Κομήτης Newise ,πάνω από το φαράγγι του Βίκου!!! O Κομήτης Newise ,πάνω από το φαράγγι του Βίκου!!! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020 Rating: 5

Ζωντανά μέσω ίντερνετ το σημερινό ΔΣ Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020
Ζωντανά μέσω ίντερνετ το σημερινό ΔΣ Ηγουμενίτσας


Ζωντανά μέσω ίντερνετ θα μεταδοθεί το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας και θα μπορέσετε να το δείτε στις 19:00 μέσα από το thespro.gr.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, διευκρινίζει τον τρόπο παρέμβασης των φορέων, αφού η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών:

Σας γνωρίζουμε ότι όποιος επιθυμεί να παρέμβει στην σημερινή κεκλεισμένη των θυρών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να συνδεθεί με τηλεδιάσκεψη αφού προηγουμένως έχει επικοινωνήσει με τον κ. Γεώργιο Ντάνη μισή τουλάχιστον ώρα πρίν την έναρξη της συνεδρίασης στα τηλ. 2665361270 και 6948460284.   

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ Δ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ  
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Read More »
Ζωντανά μέσω ίντερνετ το σημερινό ΔΣ Ηγουμενίτσας Ζωντανά μέσω ίντερνετ το σημερινό ΔΣ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Να εξαιρεθούν οι εν ενεργεία σπουδαστές από την υποχρέωση μετακίνησης στο εξωτερικό για εξετάσεις εξ αποστάσεως σπουδών

Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020
Β. Γιόγιακας: Να εξαιρεθούν οι εν ενεργεία σπουδαστές από την υποχρέωση μετακίνησης στο εξωτερικό για εξετάσεις εξ αποστάσεως σπουδών


Την εξαίρεση των εν ενεργεία σπουδαστών από την υποχρέωση μετακίνησης στο εξωτερικό προκειμένου να δώσουν γραπτές εξετάσεις σε σπουδές εξ αποστάσεως ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τονίζει ότι επειδή τέτοιες αλλαγές - στο πλαίσιο της αναγνώρισης αλλοδαπών τίτλων σπουδών - Επειδή τέτοιες μεταβολές επηρεάζουν οικονομικούς, επαγγελματικούς και οικογενειακούς προγραμματισμούς, είναι σκόπιμο να είναι γνωστές εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων. 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Εξαίρεση εν ενεργεία σπουδαστών από την υποχρέωση μετακίνησης στην έδρα του οικείου Πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή γραπτών εξετάσεων σε σπουδές εξ αποστάσεως»

Με απόφαση του Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (συνεδρίαση 11/26-6-2020) επικαιροποιήθηκε το πλαίσιο αναγνώρισης αλλοδαπών τίτλων που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχουν γραπτές δια ζώσης εξετάσεις για κάθε μάθημα του προς κρίση εξ αποστάσεως προγράμματος» καθώς και ότι «ο τόπος των δια ζώσης γραπτών εξετάσεων και των ομαδικών συναντήσεων, θα πρέπει να είναι στο εξής η έδρα του Πανεπιστημίου ή οποιοδήποτε άλλο εξεταστικό κέντρο στη χώρα της έδρας του Πανεπιστημίου».

Σημειώνεται επίσης ότι, για την κρίση της ισοτιμίας αλλοδαπών τίτλων σπουδών εξ αποστάσεως προς τους τίτλους των Α.Ε.Ι. της ημεδαπής, οι παραπάνω τροποποιήσεις θα έχουν εφαρμογή και για όσους είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε προγράμματα σπουδών εξ αποστάσεως, συγκεκριμένα «για τα εξάμηνα σπουδών που δεν έχουν ολοκληρωθεί προ της 1ης Σεπτεμβρίου 2020». Η υποχρέωση μετακίνησης εν ενεργεία σπουδαστών στη χώρα ή και την έδρα του οικείου Πανεπιστημίου ακυρώνει τους λόγους για τους οποίους πολλοί εξ αυτών επέλεξαν τις εξ αποστάσεως σπουδές, όπως οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, η γεωγραφική απομόνωση και οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Ενδέχεται δε να δυσχεράνει ή να αποτρέψει την ολοκλήρωση των σπουδών και την απόκτηση του επιθυμητού τίτλου. Επειδή τέτοιες μεταβολές συνεπάγονται επιβάρυνση σε χρόνο και χρήμα επηρεάζοντας οικονομικούς, επαγγελματικούς και οικογενειακούς προγραμματισμούς, είναι σκόπιμο να είναι γνωστές εκ των προτέρων, σε όσους εξετάζουν την επιλογή των σπουδών εξ αποστάσεως, και όχι εκ των υστέρων.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:
- Αν και τι προτίθεται να πράξει προκειμένου οι εν ενεργεία σπουδαστές να εξαιρεθούν από την υποχρέωση μετακίνησης στη χώρα ή και την έδρα του οικείου Πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή γραπτών εξετάσεων σε προγράμματα σπουδών εξ αποστάσεως.
Read More »
Β. Γιόγιακας: Να εξαιρεθούν οι εν ενεργεία σπουδαστές από την υποχρέωση μετακίνησης στο εξωτερικό για εξετάσεις εξ αποστάσεως σπουδών Β. Γιόγιακας: Να εξαιρεθούν οι εν ενεργεία σπουδαστές από την υποχρέωση μετακίνησης στο εξωτερικό για εξετάσεις εξ αποστάσεως σπουδών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020 Rating: 5

Πρόταση της Λ.Σ. Ηγουμενίτσας προς το ΔΣ για την πώληση του λιμανιού

Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020
Πρόταση της Λ.Σ. Ηγουμενίτσας προς το ΔΣ για την πώληση του λιμανιού


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας εκφράζει την αντίθεσή του με τη ιδιωτικοποίηση και την παράδοση του λιμανιού και τμημάτων της “χερσαίας ζώνης” σε επιχειρηματικούς ομίλους, που είναι στους σχεδιασμούς της ΕΕ, του κεφαλαίου και υλοποιείται από το ΤΑΙΠΕΔ. 

Η παράδοση του λιμανιού και τμημάτων του παραλιακού μετώπου για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων θα βάλει εμπόδια στην απρόσκοπτη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στην θάλασσα. 

Τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετεί και η μέχρι σήμερα δράση της ΟΛΗΓ Α.Ε.. Η υπό δημόσιο έλεγχο εταιρεία δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί λαϊκή περιουσία. Τα κέρδη της δεν πηγαίνουνε για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και του τόπου. Η δε συνεχής επέκταση της επιχειρηματικής της δράσης της στους χώρους του παραλιακού μετώπου στερεί από τους κατοίκους ελεύθερους χώρους. 

Οι εργαζόμενοι όμως, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, τη διαμόρφωση τουριστικής Μαρίνας στο κέντρο της πόλης. την παράδοση σε επιχειρηματικούς ομίλους των αλιευτικών καταφυγίων Σαγιάδας και Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων καθώς επίσης και χώρων του παραλιακού μετώπου της πόλης, που δεν συνδέονται με τη λειτουργία του λιμανιού. 

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μετά από κάθε ιδιωτικοποίηση έρχονται οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, οι απολύσεις και η εντατικοποίηση της εργασίας, η επιδείνωση της θέσης των εργαζόμενων, όπως έγινε και με την παράδοση του ΟΛΠ στον κινέζικο μονοπώλιο COSCO. Παραχωρούνται όλοι οι χώροι στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που γιγαντώνονται και βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνουν. 

Επίσης το λιμάνι είναι στρατηγικής σημασίας και θα πρέπει να είναι λιμάνι ειρήνης και φιλίας των λαών και όχι να αξιοποιείται για τους επικινδύνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που εξελίσσονται συνολικά στην ευρύτερη περιοχή και στους οποίους με ευθύνη των κυβερνήσεων η χώρα μας έχει "χωθεί" μέχρι το λαιμό. 

Το λιμάνι Ηγουμενίτσας και συνολικά οι υποδομές της χώρας μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες, με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, μόνο όταν η αξιοποίησή τους δεν γίνεται για τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, αλλά όταν υποταχθούν σε έναν επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό με κριτήριο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. 

Με βάση τα παραπάνω το Δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας θα παλέψει μαζί με το λαό και την νεολαία: 

1. Να μην δοθεί ούτε μια σπιθαμή του λιμανιού και της «χερσαίας ζώνης» σε επιχειρηματικούς ομίλους και να αξιοποιηθούν οι χώροι του παραλιακού μετώπου προς όφελος του λαού. 

2. Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και δωρεάν χρήση για το λαό. Οι παραλίες να αναπλαστούν με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση για τις λαϊκές ανάγκες και την αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής για το λαό και τη νεολαία. 

3. Να μην εφαρμοστούν τα σχέδια για ανάπτυξη τουριστικής μαρίνας στο κέντρο της πόλης που είναι σε βάρος των ελεύθερων χώρων. 

4. Να ανακληθεί η θετική γνωμοδότηση που υπάρχει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μια "ανάσα" από το Λαδοχώρι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που υπάρχουν λαϊκές κατοικίες, σχολεία κλπ. 

5. Να αναπλαστούν με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση όλοι οι χώροι που δεν εξυπηρετούν λιμενική δραστηριότητα, σε παιδικές χαρές, σε χώρους αθλητικής - πολιτιστικής δραστηριότητας (γήπεδα, πολιτιστικό κέντρο κλπ) και να αποδοθούν για ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν χρήση στο λαό. 

6. Να λειτουργήσει σταθμός πρώτων βοηθειών στο χώρο του λιμανιού. 

7. Nα καλύπτει το λιμάνι τις ανάγκες του λαού, τόσο της Ηγουμενίτσας όσο και της Ηπειρωτικής χώρας αλλά και των νησιών, με ασφαλή και σύγχρονα πλοία και μεταφορές με φθηνό εισιτήριο και σταθερή σύνδεση. 

Ηγουμενίτσα 22/07/2020 
Για την Λαϊκή Συσπείρωση 
Δώρης Δήμας
Read More »
Πρόταση της Λ.Σ. Ηγουμενίτσας προς το ΔΣ για την πώληση του λιμανιού Πρόταση της Λ.Σ. Ηγουμενίτσας προς το ΔΣ για την πώληση του λιμανιού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται στην αρ. εγκυκλίου 163/29-5-2020, προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 27 Ιουλίου 2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) με τα παρακάτω θέματα: 

ΘΕΜΑ 1ο 
Συζήτηση για τις εξελίξεις παραχώρησης – πώλησης του λιμένα Ηγουμενίτσας, την εκτενή ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις επικείμενες ενέργειες του Δήμου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις. 
-Εισηγητές: 
α) ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία κ. Ιωάννης Γόγολος, 
β) ο επικεφαλής της παράταξης Αλλαγή Πορείας κ. Θωμάς Δημητρίου, 
γ) ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση κ. Δώρης Δήμας. 

ΘΕΜΑ 2ο 
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2020. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 3ο 
Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 4ο 
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 5ο 
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής για εξέταση αιτήματος της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.» περί εξώδικου συμβιβασμού και κατάργηση δίκης που αφορά την με αριθμό Α.Κ.: ΑΓ33/5-6-2020 αγωγή της. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 6ο 
Μεταφορά έργων από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 7ο 
Εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή Συμβολαιογραφικής Πράξης. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 8ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την μετατόπιση του περιπτέρου της Δόση Βασιλικής στην Κοινότητα Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 9ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την μετατόπιση αγροτικής οδού επί της Κοινότητας Συβότων, έπειτα από το από 07-02-2020 αίτημα της εταιρείας «ΜΙΧΑΗΛ ΛΑΝΤΖΗΣ Α.Ε.». 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 10ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης, εμβαδού 364,14τ.μ., από τμήμα του με κωδικό αριθμό 0125016 οικοπέδου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 9 της Τ.Κ. Πλαταριάς της Δ.Ε. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας με σκοπό την χρήση αυτής ως χώρο στάθμευσης οχημάτων τουριστικών εγκαταστάσεων. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 11ο 
Κατανομή πίστωσης έτους 2020 ποσού 89.471,60 € στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη δαπανών επισκευής και συντήρησης των σχολικών μονάδων. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 12ο 
Εξέταση πρότασης της Τ.Κ. Συβότων που αφορά το “ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ” στα Σύβοτα. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 13ο 
Υποβολή πρότασης στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του προγράμματος “living streets” του δικτύου “Βιώσιμη Πόλη”. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 14ο 
Έγκριση σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών με την ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ». 
-Εισηγητής: Φουσέκης Γεράσιμος - Αντιδήμαρχος. 
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020 Rating: 5

Φωτιά σε δύο οχήματα στην Εγνατία Οδό

Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020
Φωτιά σε δύο οχήματα στην Εγνατία Οδό


Φωτιά πήραν δύο αυτοκίνητα τα οποία κινούνταν στην Εγνατία Οδό, σε διαφορετικά σημεία και σε διαφορετικές ώρες.

Το πρώτο συμβάν σημειώθηκε κοντά στα διόδια Δροσοχωρίου, όταν ξέσπασε φωτιά σε αυτοκίνητο που κινούνταν με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη.

Τα τρία άτομα που επέβαιναν εξήλθαν από το όχημα χωρίς να κινδυνεύσουν ενώ στο σημείο επιχείρησαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με οκτώ πυροσβέστες.

Αργά το βράδυ εκδηλώθηκε φωτιά σε όχημα την ώρα που κινούνταν στη σήραγγα Μετσόβου.

Η φωτιά κατασβέστηκε ενώ για μισή ώρα περίπου διακόπηκε η κυκλοφορία.
Read More »
Φωτιά σε δύο οχήματα στην Εγνατία Οδό Φωτιά σε δύο οχήματα στην Εγνατία Οδό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση συμμετοχής στην 85η ΔΕΘ

Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση συμμετοχής στην 85η ΔΕΘ 


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) αποφάσισε την συμμετοχή του με περίπτερο έως 25 τ.μ. στην 85η ΔΕΘ στις 05-13 Σεπτεμβρίου 2020 στην Θεσσαλονίκη. Τιμώμενη χώρα για το 2020 είναι η Γερμανία. 

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου: α) θα φιλοξενηθούν Θεσπρωτικές επιχειρήσεις Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου, β) θα προβληθεί η Θεσπρωτία ως τουριστικός προορισμός, γ) θα προβληθούν οι παραγωγικοί κλάδοι του νομού και θα διανεμηθεί το προωθητικό υλικό των επιχειρήσεων μελών μας που το επιθυμούν. 

Καλούμε τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που επιθυμούν να συμμετέχουν στην 85η ΔΕΘ, φιλοξενούμενοι στο περίπτερό μας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. (email: mitroa2@e-thesprotias.gr και Fax: 2665029489), δηλώνοντας παράλληλα το είδος των προϊόντων που επιθυμούν να προβάλλουν και τα τ.μ. που θα χρειασθούν, ώστε να προγραμματίσουμε αφενός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία της Θεσπρωτικής επιχειρηματικότητας και αφετέρου να ενημερώσουμε έγκαιρα την ΚΕΕΕ αλλά και την διοργανώτρια αρχή για την κράτηση του χώρου. 

Η ανωτέρω δράση παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κόστος συμμετοχής στο περίπτερό μας για τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου, στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών μας. 

Τα κόστη μετάβασης και διαμονής των συμμετεχόντων θα καλυφθούν από τους ίδιους.
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση συμμετοχής στην 85η ΔΕΘ Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση συμμετοχής στην 85η ΔΕΘ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Η οριστική διατήρηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων είναι μονόδρομος για τη στήριξη του Περιφερειακού Τύπου

Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020
Μάριος Κάτσης: Η οριστική διατήρηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων είναι μονόδρομος για τη στήριξη του Περιφερειακού Τύπου 


Ερώτηση κατέθεσαν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής Μάριου Κάτση, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει εγκαίρως στην οριστική διατήρηση της υποχρεωτικότητας δημοσιεύσεων στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο, σε σταθερή βάση. 

Στην Ερώτηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν τα διαχρονικά προβλήματα βιωσιμότητας του περιφερειακού και τοπικού Τύπου, τα οποία μεγεθύνθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Οι εφημερίδες της Περιφέρειας παίζουν σημαντικό ρόλο και υπηρετούν με συνέπεια το έργο της ενημέρωσης των πολιτών στις τοπικές κοινωνίες και για το λόγο αυτό η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θεσμικά και οικονομικά μέτρα για να μπορούν να συνεχίσουν να επιτελούν αδέσμευτα το δημοκρατικό τους ρόλο, με σαφείς κανόνες και τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές τονίζουν τις παρεμβάσεις εξυγίανσης και στήριξης του κλάδου των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το Ηλεκτρονικό Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου που ξεκαθάρισε το τοπίο για το ποιος δικαιούται τι, καθώς και τα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων, τα οποία κατήργησε η ΝΔ, παραπέμποντας εδώ και 6 μήνες το θέμα στο άγνωστο μέλλον. 

Στο ζήτημα των δημοσιεύσεων υποχρεωτικού χαρακτήρα, στην κατάργηση των οποίων είχε συμφωνήσει με τους δανειστές η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την παράταση της ισχύος τους μέχρι την 31/12/2020. Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια, γεγονός που σημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει οριστικά τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις ως ένα σταθερό μέτρο, ώστε οι επιχειρήσεις του Τύπου να μπορούν να κάνουν προγραμματισμό των δραστηριοτήτων τους, χωρίς το διαρκή φόβο των λουκέτων και απολύσεων εργαζομένων, που θα επιφέρει ενδεχόμενη κατάργησή του. Ακόμα και μια νέα παράταση της ημερομηνίας κατάργησης της υποχρεωτικότητας των δημοσιεύσεων δεν αποτελεί λύση στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, καθώς θα θέσει τις επιχειρήσεις Τύπου σε ένα καθεστώς «ομηρείας» και αβεβαιότητας για το μέλλον. 

Συνεπώς, η ΝΔ σήμερα δεν έχει καμία δικαιολογία και αν δεν προχωρήσει στη μονιμοποίηση του μέτρου, θα είναι μια ακόμα απόδειξη αδιαφορίας της για την επιβίωση του περιφερειακού και τοπικού Τύπου. Και, μάλιστα, υπό τη σκιά του αδιαφανούς, σκανδαλώδους μοιράσματος 20 εκατ. ευρώ της καμπάνιας για τον κορονοϊό, όπου επιπλέον δεν υπήρξε μέριμνα να δοθεί το 30% σε περιφερειακά ΜΜΕ, κατ’ αναλογία με την κείμενη νομοθεσία για τη διαφημιστική δραστηριότητα του Δημοσίου. Παρόλο που ο ρόλος του περιφερειακού και τοπικού τύπου, ήταν και αποδείχθηκε ιδιαίτερα κομβικός ως προς την ενημέρωση τοπικής εμβέλειας των πολιτών σχετικά με την πανδημία.
Read More »
Μάριος Κάτσης: Η οριστική διατήρηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων είναι μονόδρομος για τη στήριξη του Περιφερειακού Τύπου Μάριος Κάτσης: Η οριστική διατήρηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων είναι μονόδρομος για τη στήριξη του Περιφερειακού Τύπου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει την Παρασκευή το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών

Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020
Συνεδριάζει την Παρασκευή το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών


Καλείστε να συμμετάσχετε στην ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ( ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ) ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλιατών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ‘άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 , της παρ. 1 του άρθρου 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ( Φ.Ε.Κ. 55/Α/11-03-2020) της υπ΄αριθμ. 18318/13-3-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών και της υπ΄αριθμ. 40/20930/31-3-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών , που θα γίνει στις 31 Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: 

1. Αποδοχή Επιχορηγήσεων - Αναμόρφωση τεχνικού προγράμματος και Προϋπολογισμού οικ. έτους 2020. 
- Εισηγητής : Αντιδήμαρχοι κ. Κατσάρης Πέτρος & κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία 

2. Έκθεση Β΄ τριμήνου του έτους 2020 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 
- Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία 

3. Αίτημα της Κοινότητας Λεπτοκαρυάς για μετονομασία οικισμού της από <<ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ >>σε <<ΜΠΡΑΝΙΑ>>. 
- Εισηγητής : Πρόεδρος Δημοτικός Συμβουλίου κ. Μποροδήμος Ιωάννης 

4. Έγκριση σύνταξης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής όσων αυθαίρετα κατέχουν ή κατοικούν στο πρώην Δημοτικό σχολείο Πλατάνου. 
- Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

5.Τροποποίηση της υπ΄αριθμ.47/2020 απόφασης Δ.Σ. με θέμα: Απαλλαγή των επιχειρήσεων που διέκοψαν ή περιόρισαν σημαντικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, από τα αναλογούντα τέλη για τη χρήση παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 ΒΔ , για το έτος 2020. 
- Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία 

6. Τροποποίηση της υπ΄αριθμ.49/2020 απόφασης Δ.Σ. με θέμα: Αναστολή για δύο μήνες από την υποχρέωση της καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο. 
- Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία 

7. Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 51/2020 απόφασης Δ.Σ. με θέμα: Μείωση κατά 30% των τελών σφαγείων. 
- Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία 

8. Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 52/2020 απόφασης Δ.Σ. με θέμα: Αναστολή καταβολής τελών αποχέτευσης 1ου τετράμηνου 2020. 
- Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία 

9. Συγκρότηση επιτροπής Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων Δήμου Φιλιατών. 
- Εισηγητής :Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων 

10. Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. και 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου "Βελτίωση αρδευτικού δικτύου τ.κ. Πλατάνου και Αγίου Νικολάου. 
- Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

11.Ορισμός υπαλλήλου με τον αναπληρωτή του στο Σύνδεσμο Παρακαλάμιων Δήμων Προστασίας και Αξιοποίησης Ποταμού Καλαμά( διαδικασία εκκαθάρισης και φορολογικής διακοπής). 
- Εισηγητής :Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων 

12. Δωρεάν παραχώρηση στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ , της χρήσης αίθουσας στο δημοτικό κτίριο στην Κοινότητα Ασπροκκλησίου , για την υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης νέων αγροτών. 
- Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία
Read More »
Συνεδριάζει την Παρασκευή το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Παρασκευή το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020 Rating: 5

Σελίδες