Πρόβλεψη Ε.Μ.Υ. για έντονες βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Πρόβλεψη Ε.Μ.Υ. για έντονες βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο


Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία γνωστοποίησε πως από την Κυριακή 22 Νοεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, προβλέπεται ότι στην Ήπειρο θα σημειωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή Δήμων και πολιτών.

Read More »
Πρόβλεψη Ε.Μ.Υ. για έντονες βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο Πρόβλεψη Ε.Μ.Υ. για έντονες βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

ΚΠΕ Φιλιατών: Πρόσκληση σε σεμινάριο πρακτικής μελισσοκομίας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
ΚΠΕ Φιλιατών: Πρόσκληση σε σεμινάριο πρακτικής μελισσοκομίας


Το ΚΠΕ Φιλιατών διοργανώνει σεμινάριο «Πρακτικής Μελισσοκομίας για αρχάριους»

Το σεμινάριο το οποίο θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλιατών απευθύνεται σε είκοσι πέντε (25) εκπαιδευτικούς και ενήλικες της περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα, σε 10 (δέκα) συμμετέχοντες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και πέντε (5) συμμετέχοντες από τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες Ηπείρου, Πρέβεζας, Ιωαννίνων και Άρτας.

Παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, να το δηλώσουν ηλεκτρονικά στο kpefilia@otenet.gr (σε φόρμα αίτησης που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας www.kpe-filiaton.gr -> ανακοινώσεις) μέχρι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ.
Read More »
ΚΠΕ Φιλιατών: Πρόσκληση σε σεμινάριο πρακτικής μελισσοκομίας ΚΠΕ Φιλιατών: Πρόσκληση σε σεμινάριο πρακτικής μελισσοκομίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Πλήρωσε 13.000€ για τον καθαρισμό του άλσους της Ηγουμενίτσας και είναι πιο βρώμικο από ποτέ... (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Δήμος Ηγουμενίτσας: Πλήρωσε 13.000€ για τον καθαρισμό του άλσους της Ηγουμενίτσας και είναι πιο βρώμικο από ποτέ... (+ΦΩΤΟ)


13.000 ολόκληρα ευρώ, πλήρωσε ο Δήμος Ηγουμενίτσας ιδιώτη, για το καθαρισμό των αλσύλλιων Ηγουμενίτσας και Νέας Σελεύκειας, στις 10 Νοεμβρίου.

Το ένταλμα πληρωμής το αλιεύσαμε εχτές από την Διαύγεια του Δήμου Ηγουμενίτσας (δεν είχαμε δει την προκήρυξη του διαγωνισμού ή την απ' ευθείας ανάθεση) και πραγματικά χαρήκαμε.


Έτσι αποφασίσαμε να επισκεφθούμε σήμερα το δασάκι Ηγουμενίτσας, για να γράψουμε και ένα μπράβο στην Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, για όσους μας κατηγορούν πως δεν βλέπουμε κάτι θετικό.

Ο αρχικός ενθουσιασμός μας όμως ακολουθήθηκε από την απογοήτευση.


Σε όλη την έκταση του άλσους τα σκουπίδια κυριαρχούσαν στο τοπίο.

Σκουπίδια και χαρτιά παντού, κάδοι αναποδογυρισμένοι, ακόμα και σπασμένες πλαστικές καρέκλες από τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου, μας έβαλαν σε σκέψεις εάν έγινε πραγματικά καθαρισμός.


Ρωτάμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας για ποιο διάστημα έγινε η ανάθεση του έργου, με ποιον τρόπο (μετά από διαγωνισμό ή με απ' ευθείας ανάθεση) και εάν υπογράφει επιτροπή παραλαβής την καλή εκτέλεση του έργου.

Υ.Γ. Υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Ηγουμενίτσας δεν υπάρχουν και χρειάστηκε να δαπανηθούν 13.000 ευρώ σε ιδιώτη;
Υ.Γ. Τα 13.000 ευρώ, δεν μπορούσε ο Δήμος να τα δώσει σε 10-15 άνεργους, να καθαρίσουν το δασάκι;

Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Πλήρωσε 13.000€ για τον καθαρισμό του άλσους της Ηγουμενίτσας και είναι πιο βρώμικο από ποτέ... (+ΦΩΤΟ) Δήμος Ηγουμενίτσας: Πλήρωσε 13.000€ για τον καθαρισμό του άλσους της Ηγουμενίτσας και είναι πιο βρώμικο από ποτέ... (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Εγνατία, λίγο πριν την Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Εγνατία, λίγο πριν την Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στην Εγνατία, λίγο πριν την Ηγουμενίτσα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, για άγνωστους λόγους, έχασε τον έλεγχό του, και αφού χτύπησε στα πλαϊνά προστατευτικά κιγκλιδώματα, αναποδογύρισε πάνω στο οδόστρωμα.

Ο οδηγός του ΙΧ τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για τις πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Εγνατία, λίγο πριν την Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Εγνατία, λίγο πριν την Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Άγνωστοι κατέστρεψαν δύο εκκλησάκια στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Άγνωστοι κατέστρεψαν δύο εκκλησάκια στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) 


Ενημερωθήκαμε από αναγνώστη του Ράδιο Ηγουμενίτσα πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, άγνωστοι κατέστρεψαν δύο εκκλησάκια στην περιοχή του Γραικοχωρίου.

Ο ίδιος εχτές το βράδυ είχε ανάψει το καντήλι σε ένα από αυτά, όμως σήμερα το πρωί διερχόμενος του σημείου, είδε το αποτρόπαιο θέαμα και τα δύο εκκλησάκια να έχουν βανδαλιστεί και να είναι κατεστραμμένα.


Δεν είναι η πρώτη φορά που στην πόλη της Ηγουμενίτσας σημειώνεται παρόμοιο περιστατικό.

Και τον Αύγουστο του 2012, άγνωστοι είχαν καταστρέψει το εκκλησάκι στην περιοχή του ναυταθλητικού ομίλου Ηγουμενίτσας, στον ποδηλατόδρομο.


Read More »
Άγνωστοι κατέστρεψαν δύο εκκλησάκια στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Άγνωστοι κατέστρεψαν δύο εκκλησάκια στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Back to Skool party, σήμερα στο Social με τον DJ Valentino

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Ηγουμενίτσα: Back to Skool party, σήμερα στο Social με τον DJ ValentinoRead More »
Ηγουμενίτσα: Back to Skool party, σήμερα στο Social με τον DJ Valentino Ηγουμενίτσα: Back to Skool party, σήμερα στο Social με τον DJ Valentino Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Τη διάθεση των κενών οργανικών θέσεων για την οριστική τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που μετατάχθηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Οριστικές τοποθετήσεις, σε οργανικές θέσεις σχολικών μονάδων, των υποχρεωτικώς μεταταχθέντων εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»

Σε εφαρμογή της παρ.11 του άρθρου 82 του ν.4172/2013 εκπαιδευτικοί οκτώ ειδικοτήτων μετατάχθηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η Συντονιστική Επιτροπή Μεταταχθέντων του ν.4172/2013 μετατάχθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση συνολικά 3655 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων 1.306 άτομα εμπίπτουν στις λεγόμενες «κοινές ειδικότητες» και 2.349 στις λεγόμενες «μη κοινές ειδικότητες».

Οι διατάξεις της παρ. 11 του άρθρου 82 του Ν.4172/2013 προβλέπουν επίσης τη σύσταση και απόδοση στους μεταταχθέντες εκπαιδευτικούς ισάριθμων οργανικών θέσεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Με την υπ' αριθ. 50200/Δ1/4-5-2012 (ΦΕΚ 1493Β'/4-5-2012) Κ.Υ.Α. συστήθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 940 θέσεις για τους κλάδους των μη κοινών ειδικοτήτων οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση προορίζονται να καλυφθούν αποκλειστικά με μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Με την υπ' αριθ. 129468/Ε1/14-8-2015 (ΦΕΚ 1719Β'/17-8-2015) Κ.Υ.Α. συστήθηκαν επίσης 1686 νέες οργανικές θέσεις για τους κλάδους των κοινών ειδικοτήτων, στις οποίες πρέπει να προστεθούν οι προϋφιστάμενες οργανικές θέσεις που κενώθηκαν πρόσφατα λόγω συνταξιοδοτήσεων και μεταθέσεων.

Εντούτοις η Υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας με την υπ' αριθ.137644/Ε1/3-9-2015 εγκύκλιο απηύθυνε εντολή στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών να τοποθετήσουν το σύνολο των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε προσωρινές θέσεις, κατά παράβαση των διατάξεων της παρ.12 του άρθρου 15 του Π.Δ. 50/1996 που επιτάσσουν τη διάθεση των κενών οργανικών θέσεων για την οριστική τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών που δεν έχουν οργανική θέση σε σχολείο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Εάν και πότε πρόκειται να ανακληθεί η υπ' αριθ.137644/Ε1/3-9-2015 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και να διενεργηθούν οι οριστικές τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών των κοινών ειδικοτήτων που βρίσκονται στη διάθεση, τόσο στις προϋφιστάμενες όσο και στις νέες οργανικές θέσεις

- Εάν οι οργανικές θέσεις που έχουν συσταθεί με την 50200/Δ1/4-5-2012 Κ.Υ.Α. θα διατεθούν στους μεταταχθέντες εκπαιδευτικούς των μη κοινών ειδικοτήτων.

- Εάν και πότε πρόκειται να συσταθούν επιπρόσθετες οργανικές θέσεις ώστε να τοποθετηθούν οριστικά οι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν θα καλυφθούν από τις ήδη διαθέσιμες οργανικές θέσεις, καλύπτοντας παράλληλα όλους τους προϋφιστάμενους εκπαιδευτικούς κοινών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που δεν έχουν οργανική θέση.
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Λευκάδα: Ισχυρός μετασεισμός 4,6 ρίχτερ πριν λίγο

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Λευκάδα: Ισχυρός μετασεισμός 4,6 ρίχτερ πριν λίγο

 
 
Η λευκάδα συνεχώς τρέμει, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.
 
Τρεις μεγάλοι μετασεισμοί της τάξης των 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκαν μέσα στη νύχτα, ενώ λίγο μετά τις 07:00 σημείωθηκε ένας ακόμη ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,9 Ρίχτερ. 
 
Πριν από λίγα λεπτά,σημειώθηκε και νέος σεισμός 4,6 ρἴχτερ. 
 
Ευτυχώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο νησί.
Read More »
Λευκάδα: Ισχυρός μετασεισμός 4,6 ρίχτερ πριν λίγο Λευκάδα: Ισχυρός μετασεισμός 4,6 ρίχτερ πριν λίγο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Ο Σύνδεσμος μας ενημερώνει το Θεσπρωτικό κοινό.

Ο Σύνδεσμος μας εκπροσωπεί 65 μέλη κατά αποκλειστικότητα επαγγελματίες ηλεκτρολόγους, τα οποία εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και της Πάργας.

Το Διοικητικό μας συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση, λαμβάνοντας υπόψη την στοχοποίηση του κλάδου των ηλεκτρολόγων ειδικότερα από τα Μ.Μ.Ε, στοχοποίηση η οποία αδικεί κατάφορα τους εν ενεργεία Νόμιμους Ηλεκτρολόγους, αποφάσισε ομόφωνα μέσα από το παρόν δελτίο τύπου, να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις του και τις έξυπνες επιλογές που θα πρέπει να κάνει, όταν χρειαστεί να καλέσει έναν ηλεκτρολόγο για οποιαδήποτε εργασία, έτσι ώστε να διασφαλίσει ένα νόμιμο, άρτιο και ασφαλές αποτέλεσμα.

Το καταναλωτικό κοινό, θα πρέπει ακούγοντας ή βλέποντας κάποιο ρεπορτάζ το οποίο παρουσιάζει έναν ηλεκτρολόγο ως φοροκλέφτη, να αναρωτηθεί για ένα και μόνο πράγμα, είναι πράγματι αυτός ο άνθρωπος νόμιμα επαγγελματίας και αδειούχος ηλεκτρολόγος;

Επίσημα και με στοιχεία, ενημερώνουμε το ευρύ κοινό, ότι πλέον το 40-50% των επαγγελματιών γενικότερα, αλλά και των ηλεκτρολόγων ειδικότερα, έχουν “κλείσει” τα βιβλία τους, διότι διαρκούσης της κρίσης δεν άντεξαν στην υψηλή φορολογία και στις

υψηλές εισφορές προς τα ταμεία.

∙ Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα κατέχει πλέον μία πρωτιά και αυτή είναι της υψηλότερης φορολογίας πανευρωπαϊκά στους μικρομεσαίους.

Πιστεύει κανείς, ότι αυτό το ποσοστό των επαγγελματιών το οποίο πλέον δεν πληρώνει εφορία και ασφάλεια, δεν εργάζεται κιόλας, η απάντηση είναι ότι ΝΑΙ εργάζεται και εργάζεται φοροδιαφεύγοντας και εισφοροδιαφεύγοντας, αυτούς μας δείχνουν τα μέσα, αδικώντας πλήρως τους νομοταγής επαγγελματίες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αποφασίσαμε να σας ενημερώσουμε για το τι θα πρέπει να ξέρετε και τι θα πρέπει να ζητάτε.

Επιλέγοντας Ηλεκτρολόγο:

Για να είσαστε σίγουροι για την ασφάλεια σας

1) Να ελέγχετε ότι έχει νόμιμη άδεια ασκήσεως ελεύθερου επαγγέλματος.

∙ Ο Επαγγελματίας ηλεκτρολόγος φέρει ειδική ταυτότητα την οποία επιδεικνύει, αν δεν έχει, ζητήστε να δείτε την άδεια του.

∙Ο Επαγγελματίας δεν παίζει με την ασφάλεια σας και δεν διακινδυνεύει την άδεια του παραδίδοντας μία κακότεχνη εργασία.

Για να είσαστε κατοχυρωμένοι ως καταναλωτές & υπεύθυνοι ως Πολίτες

2) Να είστε σίγουροι ότι διατηρεί νόμιμη επιχείρηση έτσι ώστε να μπορεί να σας εκδώσει νόμιμο φορολογικό στοιχείο (απόδειξη – τιμολόγιο).

∙Μην ξεχνάτε ότι παραλαμβάνοντας νόμιμο παραστατικό, συνεισφέρετε στην ομαλή λειτουργία της παιδείας, της υγείας, της Εθνικής άμυνας και του Κράτους Γενικότερα.

∙Μην ξεχνάτε ότι με την έκδοση του παραστατικού, ο επαγγελματίας αναλαμβάνει αυτόματα την υποχρέωση συμπλήρωσης ειδικού εγγράφου με την ονομασία Υ.Δ.Κ.Ε (“Υπεύθυνη Δήλωση Καλής Εκτέλεσης”) με το οποίο παρέχει 2ετή εγγύηση για την υπηρεσία που περιγράφει.

∙Σας επισημαίνουμε ότι η ευθύνη μη έκδοσης παραστατικών στοιχειών βαρύνει και τους δύο συναλλασσόμενους, είναι πράξη ποινικά κολάσιμη και διώκεται.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι ο σύνδεσμος μας σε συνεργασία με την Πανελλαδική κλαδική ομοσπονδία στην οποία συμμετέχει, αντιλαμβανόμενος το οικονομικό βάρος που επιφέρει στον καταναλωτή η έκδοση νόμιμου παραστατικού, έχει καταθέσει πρόταση στο υπουργείο οικονομικών, με την οποία ζητά οι αποδείξεις που εκδίδουν οι Νόμιμοι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι, να αφαιρούνται από το εισόδημα του καταναλωτή.
Read More »
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης


Συνελήφθη, χθες (19-11-2015) το βράδυ, στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γραικοχωρίου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γραικοχωρίου


Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου, που εκλέχτηκε κατά τις αρχαιρεσίες στις 19-10-2015, συνήλθε σε συνεδρίαση και συγκροτήθηκε σε σώμα στις 02-11-2015 ως εξής:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
 • ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΝΤΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
 • ΤΑΜΙΑΣ ΜΠΙΛΑΛΗ ΠΑΝΤΟΥΛΑ
 • ΜΕΛΟΣ ΜΠΕΖΑ ΒΟΥΛΑ
 • ΜΕΛΟΣ ΚΩΛΕΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
 • ΜΕΛΟΣ ΤΑΜΠΑ ΓΙΟΥΛΗ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
 • ΣΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

Read More »
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γραικοχωρίου Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου


Συνελήφθη, σήμερα (20-11-2015) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι εισήλθε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ελασσόνας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Oι βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν ποιον θα στηρίξουν για νέο Πρόεδρο Τι έχει αποφασίσει ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Oι βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν ποιον θα στηρίξουν για νέο Πρόεδρο
Τι έχει αποφασίσει ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας

Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι εσωκομματικές κάλπες της ΝΔ, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο άρθρο, σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές της ΝΔ, στην πλειονότητα τους, έχουν επιλέξει ποιόν θα στηρίξουν για επόμενο αρχηγό της ΝΔ. 
 
Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, άλλοι αυτή του Απόστολου Τζιτζικώστα ενώ τα κοινοβουλευτικά ερείσματα των Μητσοτάκη και Γεωργιάδη είναι λιγοστά έως ανύπαρκτα.

Το συγκεκριμένο άρθρο κατατάσσει τον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα στο στρατόπεδο των υποστηρικτών του Απόστολου Τζιτζικώστα.
Το Ράδιο Ηγουμενίτσα επικοινώνησε το πρωί της Παρασκευής με τον Βουλευτή Θεσπρωτίας και ζήτησε την επίσημη τοποθέτησή του.
 
Ο κ. Γιόγιακας διέψευσε το άρθρο του site 15minutes.gr αναφέροντας μας: 
"Δεν έχω κάνει καμία δήλωση ούτε έχω τοποθετηθεί πουθενά. Απόφασή μου είναι να στηρίξω την ενότητα της παράταξης. Το ότι με κατατάσσουν διάφορες πληροφορίες δεξιά ή αριστερά, δεν θα μπω στην διαδικασία διάψευσης ή επιβεβαίωσης, με μοναδικό στόχο την προστασία της ενότητας του κόμματος"

Δείτε το άρθρο του 15minutes.gr για τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας:
 
Με Μειμαράκη..
Με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στοιχίζονται οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Νίκος Δένδιας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Μάκης Γιακουμάτος, Κατερίνα Παπακώστα, Γιώργος Βλάχος, Γεωργία Μαρτίνου, Θανάσης Μπούρας, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Τραγάκης, Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Βλάσης, Μαρία Αντωνίου, Γιώργος Βαγιωνάς, Θανάσης Δαβάκης, Τάσος Δημοσχάκης, Θανάσης Καββαδάς, Σταύρος Καλαφάτης, Θόδωρος Καράογλου, Μάνος Κόνσολας, Κώστας Κοντογεώργος, Κώστας Κουκοδήμος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Χρήστος Μπουκώρος, Βασίλης Οικονόμου, Θόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πλακιωτάκης, Μάριος Σαλμάς, Χρήστος Σταϊκούρας, Κώστας Τασούλας, Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Τσιάρας, Ευάγγελος Μπασιάκος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Κασαπίδης και Χρήστος Κέλλας.

Οι ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης και Ελίζα Βόζενμπεργκ επίσης στηρίζουν τον Μεϊμαράκη.

Με Τζιτζικώστα..

Με τον Απόστολο Τζιτζικώστα είναι ο Μάκης Βορίδης, ο Γιώργος Στύλιος, ο Κώστας Σκρέκας, ο Νότης Μηταράκης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Γιώργος Καρασμάνης, ο Χρήστος Δήμας, ο Βασίλης Γιόγακας, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, η Έλενα Ράπτη, ο Σάββας Αναστασιάδης και ο Γιάννης Αντωνιάδης.

Αλλά και ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης στηρίζει σκληρά τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Με Κυριάκο..

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η Νίκη Κεραμέως και οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Γιώργος Κύρτσος. Πάντως καλές σχέσεις με τον πρώην υπουργό διατηρούν και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Κωστή Χατζηδάκη.


Και οι ουδέτεροι..

Ο Κώστας Καραγκούνης μετά και την παραίτηση του από τη θέση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, έχει απομακρυνθεί από το στρατόπεδο Μεϊμαράκη αλλά από την άλλη δεν ανακοίνωσε και επίσημα την στήριξη του στον Τζιτζικώστα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης εχει δεσμούς αίματος με την οικογένεια Μητσοτάκη και κατ΄ επέκταση είναι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά δεν ξεχνάει ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης του παραχώρησε την έδρα στο Ηράκλειο. Από την άλλη ο Κώστας Γκιουλέκας ανοιχτά στηρίζει τον Μεϊμαράκη αλλά συνεργάτες του τρέχουν για τον Τζιτζικώστα ενώ ο Στέργιος Γιαννάκης παραμένει ουδέτερος.

Πηγή: 15minutes.gr
Read More »
Oι βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν ποιον θα στηρίξουν για νέο Πρόεδρο Τι έχει αποφασίσει ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας Oι βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν ποιον θα στηρίξουν για νέο Πρόεδρο Τι έχει αποφασίσει ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Πρώτη φορά αριστερά, με κλειστό για πρώτη φορά, το δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Πρώτη φορά αριστερά, με κλειστό για πρώτη φορά, το δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Κλειστά παραμένουν από την 1η Οκτωβρίου - οπότε και θα έπρεπε να ξεκινήσει η λειτουργία τους - τα δημόσια ΙΕΚ όλης της χώρας.
 
Ανάμεσά τους και το δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας.

Για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια δεν εξασφαλίστηκαν έγκαιρα τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να προσληφθούν οι 7.000-8.000 εκπαιδευτές που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης που έχει την ευθύνη για τα δημόσια ΙΕΚ το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τα 30 εκατ. ευρώ που δεν εξασφαλίστηκαν εγκαίρως, ενώ στους εκπαιδευτές οφείλονται και τα δεδουλευμένα του προηγούμενου εξαμήνου.
 
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κατά 25/11, αφού πρώτα μετακινηθούν οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ στα ΙΕΚ.
Read More »
Πρώτη φορά αριστερά, με κλειστό για πρώτη φορά, το δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Πρώτη φορά αριστερά, με κλειστό για πρώτη φορά, το δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Εκδήλωση στη Παραμυθιά για την διεθνή ημέρα κατα της βιας των γυναικών

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Εκδήλωση στη Παραμυθιά για την διεθνή ημέρα κατα της βιας των γυναικών


Read More »
Εκδήλωση στη Παραμυθιά για την διεθνή ημέρα κατα της βιας των γυναικών Εκδήλωση στη Παραμυθιά για την διεθνή ημέρα κατα της βιας των γυναικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Σκληρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ Παραμυθιάς στην Δήμαρχο Σουλίου κα Μπραΐμη

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Σκληρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ Παραμυθιάς στην Δήμαρχο Σουλίου κα Μπραΐμη
 
 http://www.paramythia-online.gr/paramythia/images/stories/siriza_thesprotias.jpg
 
Η Δήμαρχος Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραίμη στην τελευταία τηλεοπτική της εμφάνιση, στην "φιλόξενη" εκπομπή του κ. Μάστορα αναφέρθηκε με απαξιώτικο τρόπο για τον νεαρό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και εξέφρασε ερωτηματικά και απορία για σχετική ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης, σε σχέση με το αποχετευτικό και το βιομηχανικό πάρκο.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε στην κ. Δήμαρχο πρώτον, ότι είχαν προηγηθεί απανωτά δελτία τύπου και τηλεοπτική της εμφάνιση για το θριαμβευτικό τριήμερο στην Αθήνα όπου κατόπιν ενεργειών της λύθηκαν ως δια μαγείας και τα τρία θέματα που ταλάνιζαν την περιοχή. Έτσι ακριβώς έπρεπε να πιστέψουμε, ότι στην γραφειοκρατική Αθήνα σε τρεις μέρες -εκ των οποίων οι δυο εργάσιμες- χωρίς πολιτική θέληση της κυβέρνησης, χωρίς την συνδρομή του Μ. Κάτση βουλευτή του ΣΙΡΙΖΑ, μόνο κατόπιν ενεργειών της κ. Μπραίμη ξαφνικά λύθηκε και το πρόβλημα της παραλαβής του Β.Π, και η προέγκριση χρηματοδότησης του αποχετευτικού.

Δεύτερο, Αφού όπως ανέφερε, έμαθε και τις άρεσε η έκφραση για το ποιος τον κάνει τούτον δω τον γάμο, την διαβεβαιώνουμε πως σε αυτή την μικρή γωνιά της χώρας, κανένας δεν έχει αμφιβολίες ως προς αυτό. Ο κόσμος και οι καλοί καλεσμένοι. Όλοι το γνωρίζουν.

Υ.Γ Μας λυπεί το γεγονός ότι η κ. Δήμαρχος παρά την χρόνια ενασχόληση της με τα κοινά και την ηλικιακή διαφορά από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η έλλειψη μεγαλοπρέπειας εκ μέρους της καθώς και οι πρακτικές που ακολουθεί, δείχνουν ότι συνεχίζει να κάνει το αγροτικό της και έχει δρόμο ακόμη μέχρι την ειδικότητα.
Read More »
Σκληρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ Παραμυθιάς στην Δήμαρχο Σουλίου κα Μπραΐμη Σκληρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ Παραμυθιάς στην Δήμαρχο Σουλίου κα Μπραΐμη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Υπογράφθηκε η σύμβαση για την ανέγερση Νηπιαγωγείου στον οικισμό Εθνικής Αντίστασής

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Ηγουμενίτσα: Υπογράφθηκε η σύμβαση για την ανέγερση Νηπιαγωγείου στον οικισμό Εθνικής Αντίστασής


Υπογράφθηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου, "Ανέγερση Νηπιαγωγείου στον Αστικό οικονομικό συνεταιρισμό Εθνικής Αντίστασής" από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλο και τον ανάδοχο. Το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 379.789,17 Ευρώ και αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση το σχολικό έτος 2017 -2018.

Το υπό ανέγερση νηπιαγωγείο, θα αποτελείται από τρεις αίθουσες διδασκαλίας, ένα πολυδύναμο χώρο, διάφορους βοηθητικούς χώρους αλλά και ένα μεγάλο προαύλιο χώρο.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας μετά την υπογραφή της σύμβασης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημοπρατήσουμε την κατασκευή του νέου Νηπιαγωγείου και να έχουμε ανάδοχο και αυτό θα πρέπει να πιστωθεί και στις υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας που εργάστηκαν για αυτό το σκοπό. Ελπίζουμε επίσης το ίδιο σύντομα να ολοκληρωθεί και η κατασκευή του Νηπιαγωγείου και να γεμίσει χαρούμενα παιδικά πρόσωπα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε δομές που θα δώσουν ένα καλύτερο αύριο στις επόμενες γενεές.

Νιώθω τέλος την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσω και τη διοίκηση του Ιδρύματος Βασιλείου Γ. Μελάς για την Προσχολική Αγωγή, που χρηματοδοτεί την κατασκευή του εν λόγω έργου.»

Read More »
Ηγουμενίτσα: Υπογράφθηκε η σύμβαση για την ανέγερση Νηπιαγωγείου στον οικισμό Εθνικής Αντίστασής Ηγουμενίτσα: Υπογράφθηκε η σύμβαση για την ανέγερση Νηπιαγωγείου στον οικισμό Εθνικής Αντίστασής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το αναβληθέν Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Συνεδριάζει σήμερα το αναβληθέν Δημοτικό Συμβούλιο ΗγουμενίτσαςΣήμερα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, το οποίο αναβλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την είδηση του θανάτου του 53χρονου Δημοτικού Υπαλλήλου.
 
Έτσι, καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 20  Νοεμβρίου 2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2016.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2015.
-Εισηγήτριες: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
Λουκά Ανθίππη – Προϊσταμένη Δ/νσης Οικον. Υπηρεσίας

ΘΕΜΑ 3ο
Ανάληψη υποχρέωσης καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών έκτακτου προσωπικού πρώην ΝΠΙΔ «ΚΕΔΗ» απασχολούμενων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
-Εισηγήτριες: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
Λουκά Ανθίππη – Προϊσταμένη Δ/νσης Οικον. Υπηρεσίας

ΘΕΜΑ 4ο
Ορισμός ορκωτού ελεγκτή-λογιστή με τον αναπληρωτή του για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2015 του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για παράσταση ενώπιον επιτροπής ενστάσεων Κτηματολογίου.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση εξόδων κίνησης κ. Δημάρχου για μετακινήσεις του εκτός έδρας και ψήφιση σχετικής πίστωσης.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου “Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα τρία δημοτικά κτίρια” του Δήμου Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου “Αποπεράτωση Αντιπλημμυρικών έργων εντός οικισμού Πέρδικας (περιοχή Βλάχας)” του Δήμου Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Έγκριση τροποποίησης της μελέτης του έργου: ’’Βελτίωση κεντρικής οδού 49 Μαρτύρων και παρόδων αυτής στην Π.Ε. 1’’.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Έγκριση τροποποίησης της μελέτης του έργου: ’’Ανάπλαση πεζοδρόμων και κλιμάκων στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας”.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Πλακόστρωση – ηλεκτροφωτισμός ιστορικού κέντρου Καστρίου» του Δήμου Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση της επιτροπής παραλαβής (προσωρινής και οριστικής) του έργου «Κατασκευή – Αντιστήριξη δρόμου από τη βρύση του ΣΟΛΟΥ της Τ.Κ. Καστρίου έως όρια Μαυρουδίου (οικία Παππά)».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση της επιτροπής παραλαβής (προσωρινής και οριστικής) του έργου «Τσιμεντόστρωση δρόμου από οικία Αναστασίου σε δεξαμενή».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση της επιτροπής παραλαβής (προσωρινής και οριστικής) του έργου «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην οδό έναντι πρατηρίου Θωμάζου».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το αναβληθέν Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το αναβληθέν Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Να γίνει πλήρης αντισεισμικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων στο Δήμο Ηγουμενίτσας ξεκινώντας από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Να γίνει πλήρης αντισεισμικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων στο Δήμο Ηγουμενίτσας ξεκινώντας από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.


Ο πρόσφατος σεισμός στη Λευκάδα ανέδειξε, για άλλη μια φορά, την ανάγκη για λήψη ουσιαστικών μέτρων αντισεισμικής προστασίας σε όλα τα κτίρια, ιδιαίτερα όμως εκεί που συγκεντρώνεται καθημερινά μεγάλος αριθμός ανθρώπων, όπως είναι τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Είναι γνωστό, ότι η Ελλάδα είναι η πλέον σεισμογενής χώρα της Ευρώπης, καθώς σε αυτήν εκλύεται το 50% της σεισμικής ενέργειας.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες όλων των αστικών κυβερνήσεων

που, και σε περίοδο καπιταλιστικής ανάπτυξης και σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, αδιαφορούν και δεν παίρνουν τα αναγκαία μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων λαϊκών οικογενειών.

Ο λόγος που οι κυβερνήσεις δεν λαμβάνουν μέτρα αντισεισμικής θωράκισης όπως και δεν κατασκευάζουν αντιπλημμυρικά έργα είναι ότι αυτά δεν είναι κερδοφόρα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτούν έργα με κριτήρια

τι συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους, γιατί αυτών τα συμφέροντα υπηρετούν σε βάρος των δικών μας αναγκών.

Στο Δήμο μας, υπάρχουν δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που έχουν κατασκευαστεί με τους παλιούς αντισεισμικούς κανονισμούς και είναι εν δυνάμει επικίνδυνα (π.χ. σχολικό συγκρότημα 1ου λυκείου). Χρειάζεται να ελεγχθούν όλα τα κτίρια άμεσα και να γίνουν και οι αναγκαίες στατικές ενισχύσεις ώστε να πληρούν τους όρους ασφάλειας και αντισεισμικής προστασίας.

Τόσο η Δημοτική αρχή, όσο και η Περιφέρεια Ηπείρου αδιαφόρησαν για την αντισεισμική προστασία, γιατί και αυτοί επιλέγουν έργα, ανάλογα με το τι συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας, όπως και τα αντιπλημμυρικά, είναι διπλά ωφέλιμα, γιατί, εκτός από την ασφάλεια των κατοίκων, μπορούν να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Να δώσουν δουλειά σε χιλιάδες οικοδόμους, μεταλλεργάτες, τσιμεντεργάτες που είναι άνεργοι ή κινδυνεύουν με απόλυση.

Είναι έργα που είναι απαραίτητα για τη ζωή μας αλλά δε γίνονται γιατί τον έλεγχο της οικονομίας και την πραγματική εξουσία την έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που επιλέγουν με βάση τα δικά τους συμφέροντα πού και πότε θα γίνουν οι επενδύσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους του Δήμου μας να συμπαραταχθούν μαζί μας για να διεκδικήσουμε μέτρα ουσιαστικής αντισεισμικής θωράκισης.
 • Να ελεγχθούν τα δημόσια κτίρια και οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι και να γίνουν οι αναγκαίες στατικές ενισχύσεις
 • Να συγκροτηθεί Ενιαίος Φορέας Αντισεισμικής Θωράκισης, με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, στον οποίο θα υπαχθούν οι σημερινές διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί
 • Να συγκροτηθεί Δημόσιος Φορέας κατασκευών για την υλοποίηση των έργων αντισεισμικής θωράκισης.


Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας
Read More »
Να γίνει πλήρης αντισεισμικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων στο Δήμο Ηγουμενίτσας ξεκινώντας από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Να γίνει πλήρης αντισεισμικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων στο Δήμο Ηγουμενίτσας ξεκινώντας από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Ιωάννινα: Μήνυμα ξεσηκωμού η νίκη των εργαζομένων στην «Ανακύκλωση»

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Ιωάννινα: Μήνυμα ξεσηκωμού η νίκη των εργαζομένων στην «Ανακύκλωση»
 

Τη νίκη των εργαζομένων στη «Spider - Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» χαιρετίζει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και καλεί σε δυναμικό «παρών» την Παρασκευή στις 12.00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου συνεχίζονται να εκδικάζονται οι αγωγές της εργοδοσίας προκειμένου να κριθεί η απεργία παράνομη.

Όπως τονίζει το Σωματείο, η νίκη των εργαζομένων στην «Ανακύκλωση» είναι «ένα μήνυμα ξεσηκωμού και αντίστασης προς όλους τους εργάτες των Ιωαννίνων, τους εργάτες της “ΠΙΝΔΟΥ”, του “ΝΙΤΣΙΑΚΟΥ”, του “ΒΙΚΟΥ”, του “ΧΗΤΟΥ”, του “Μαρινόπουλου”, προς τους εργάτες όλης της χώρας! Ο αγώνας των εργαζομένων της “Ανακύκλωσης” σπάει στην πράξη τη λογική που καλλιεργεί η εργοδοσία και η κυβέρνηση, δηλαδή ότι τίποτα δεν γίνεται, ότι η εργοδοσία και το κεφάλαιο είναι παντοδύναμοι, ότι οι εργάτες δεν έχουν κανέναν άλλο δρόμο από το να ανέχονται και να στηρίζουν την πολιτική που τους χρεοκοπεί για να αυξάνουν τα κέρδη των επιχειρηματιών».

Το Σωματείο τονίζει ότι η πείρα του απεργιακού αγώνα αναδεικνύει ότι «το σημαντικότερο όπλο των εργαζομένων της "Ανακύκλωσης" είναι η οργάνωσή τους και η συμμετοχή τους στο σωματείο».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην αλληλεγγύη που επέδειξαν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές, τονίζοντας ότι «είναι όπλο στα χέρια όλων των εργαζομένων. Δεν είναι κανένας μόνος του, κανένας κλάδος δεν μπορεί σήμερα να μάχεται μόνος του».

Τονίζει ακόμα ότι δεν θα γίνει ούτε βήμα πίσω «από το να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, δεν θα δεχτούμε καμία μείωση στους μισθούς των εργαζομένων, απαιτούμε άμεσα να ενταχθούν και να ασφαλιστούν οι εργάτες της "Ανακύκλωσης" στα Βαρέα και Ανθυγιεινά». 
 
Read More »
Ιωάννινα: Μήνυμα ξεσηκωμού η νίκη των εργαζομένων στην «Ανακύκλωση» Ιωάννινα: Μήνυμα ξεσηκωμού η νίκη των εργαζομένων στην «Ανακύκλωση» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015
Τα νέα τέλη κυκλοφορίαςΟριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με την διάταξη που ενσωματώθηκε στο προς ψήφιση σχέδιο νόμου «επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή συμφωνίας δημοσιονομικών
στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η αύξηση των τελών θα φέρει στα κρατικά ταμεία 13 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα έσοδα, ωστόσο με την πρώτη ματιά παρατηρούμε ότι οι μειώσεις αφορούν τους λίγους και οι αυξήσεις τους... πολλούς!

Όπως αναφέρεται στην διάταξη:

1. Αναπροσαρμόζονται τα τέλη κυκλοφορίας ώστε για παλαιότερα οχήματα να είναι χαμηλότερα σε σχέση με αυτά που θα καταβάλλουν τα πιο καινούργια, που είναι και υψηλότερης εμπορικής αξίας, ώστε να γίνει δικαιότερη η κατανομή των φορολογικών βαρών.

2. Με την προτεινόμενη διάταξη επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας και στα υβριδικά αυτοκίνητα οχήματα και υβριδικές δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που εκποιούνται από το Δημόσιο ή τον Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε και τίθενται από τους αγοραστές σε κυκλοφορία ως ιδιωτικής χρήσης, ώστε να γίνει δικαιότερη η κατανομή των φορολογικών βαρών.

3. Με την προτεινόμενη διάταξη επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας και στα υβριδικά ΕΙΧ αυτοκίνητα καθώς και στις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ιδιωτικής χρήσης άνω των 1548 κ.εκ, ώστε να είναι δικαιότερη η κατανομή των φορολογικών βαρών”.

Τρεις είναι οι κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται τα Ι.Χ:

Όσα έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα έως το 2000
Όσα έχουν ταξινομηθεί από το 2001-2005
Όσα ταξινομήθηκαν από το 2006 και μετά...Για αυτοκίνητα για τα οποία τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα η πρώτη κλίμακα στην οποία επιβάλλονται μηδενικά τέλη (0-100 γρ. διοξειδίου) περιορίζεται στα 90 γρ. διοξειδίου και στη συνέχεια, ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας τα οποία κυμαίνονται από 0,9 ευρώ ανά γραμμάριο CO2 έως 3,72 ευρώ. Ουσιαστικά μειώνεται το όριο για την ατέλεια, δηλαδή τα μηδενικά τέλη θα ισχύουν μόνο για τα Ι.Χ. από 90 γραμμάρια και κάτω.Στα ανωτέρω αυτοκίνητα περιλαμβάνονται και τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, που εισάγονται
από το αλλοδαπό προσωπικό των εμποροβιομηχανικών επιχειρήσεων των εγκατεστημένων στην Ελλάδα με βάση των α.ν. 89/1967 (ΑΊ32). Επίσης περιλαμβάνονται και τα τύπου Jeep αυτοκίνητα, ανεξάρτητα από το χαρακτηρισμό τους ως επιβατικών ή φορτηγών».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας για την πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα από το έτος 2006.Τι ισχύει για τα υβριδικά

Μειώνονται σε έως 1.549 (από έως 1.929 που ισχύει σήμερα) τα κυβικά εκατοστά (κ.εκ.) για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των υβριδικών αυτοκινήτων οχημάτων και υβριδικών δίκυκλων και τρίκυκλων μοτοσυκλετών που εκποιούνται από το Δημόσιο ή τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ Α.Ε.), ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα.

Για τα οχήματα της ανωτέρω κατηγορίας από 1.549 κ. εκ. και άνω (αντί 1.929 κ.εκ. και άνω που ισχύει
σήμερα), τα επιβαλλόμενα τέλη κυκλοφορίας αναλογούν στο 60% (από 50% που ισχύει σήμερα) των τελών των αντίστοιχων συμβατικών οχημάτων.

Μειώνονται σε έως 1.549 (από έως 1.929 που ισχύει σήμερα) τα κυβικά εκατοστά κυλινδρισμού κινητήρα για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των ΐ) υβριδικών επιβατικών αυτοκινήτων που έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά έως την 31.10.2010 και ii) των υβριδικών δίκυκλων και τρίκυκλων μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα.

Για τα υβριδικά επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης που έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά έως την 31.10.2010 και για τις υβριδικές δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ιδιωτικής χρήσης ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, κυλινδρισμού κινητήρα από 1.549 κ.εκ. και άνω (από 1.929 κ.εκ. και άνω που ισχύει σήμερα), τα επιβαλλόμενα τέλη κυκλοφορίας αναλογούν στο 60% (από 50% που ισχύει σήμερα) των τελών των αντίστοιχων συμβατικών οχημάτων.
 
Read More »
Τα νέα τέλη κυκλοφορίας Τα νέα τέλη κυκλοφορίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες