Για να ενισχυθεί η τοπική οικονομία εισήλθαν οι Κοσοβάροι από το Μαυρομάτι (Κατάλαβες Πιπίνα;)

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022
Για να ενισχυθεί η τοπική οικονομία εισήλθαν οι Κοσοβάροι από το Μαυρομάτι (Κατάλαβες Πιπίνα;)


Χρειάστηκαν περίπου 40 ημέρες για να υπάρξει μία στοιχειώδης απάντηση για όσα διαδραματίστηκαν μεσάνυχτα και κάτι στον Μεθοριακό Σταθμό του Μαυροματίου με τους Κοσοβάρους ποδοσφαιριστές που ερχόταν χωρίς βίζα για φιλικό αγώνα στην Θεσπρωτία.
Χρειάστηκαν σαράντα ημέρες για να δοθεί μία απάντηση που απέχει πολύ από τις γραφικότητες και τις αστειότητες που ακούστηκαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. Η απάντηση έρχεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και περιέχει αρκετά χρήσιμα στοιχεία.
Στις 18 Ιουνίου λοιπόν, προσήλθε στο συνοριακό σημείο διέλευσης Μαυροματίου ποδοσφαιρική αποστολή ομάδας παλαιμάχων από το Κόσοβο, αποτελούμενη από 29 υπηκόους Κοσόβου με πρόθεση εισόδου στη χώρα.
Το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας προέβη στη διενέργεια διεξοδικού ελέγχου εξετάζοντας αν τηρούνται οι προϋποθέσεις εισόδου σε έδαφος Σέγκεν. Κατά τον έλεγχο προέκυψε ότι οι 19 εξ αυτών δεν κατείχαν θεώρηση εισόδου, βίζα δηλαδή.
Σε εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπει την έκδοση θεώρησης στα σύνορα για υπηκόους τρίτων χωρών υπό προϋποθέσεις το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας υπέβαλε σχετικό έγγραφο αίτημα προς την αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την χορήγηση θεώρησης εισόδου διατυπώνοντας την θετική του άποψη για ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος.
Η προαναφερόμενη Διεύθυνση λαμβάνοντας υπόψη αφενός με την ύπαρξη λόγων δημοσίου συμφέροντος, βάσει και της αρχής της αμοιβαιότητας, αφετέρου δε τα ενδεχόμενα οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία από τη διεξαγωγή της εν λόγω αθλητικής εκδήλωσης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η άποψη της κατά τόπον αρμόδιας αστυνομικής αρχής ήταν θετική, ενέκρινε τη χορήγηση θεώρησης εισόδου τριών ημερών.
Στην απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζεται ακόμη ότι «κάθε περίπτωση εισόδου υπηκόου Κοσόβου στην ελληνική επικράτεια από τα συνοριακά σημεία διέλευσης της ελληνοαλβανικής μεθορίου εξετάζεται και αξιολογείται κατ’ ιδίαν και σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιείται συλλήβδην είσοδος αυτών, χωρίς την κατοχή της προβλεπόμενης θεώρησης εισόδου. Διευκρινίζεται δε ότι σε περίπτωση που υπήκοος τρίτης χώρας προσέρχεται στα εξωτερικά σύνορα της χώρας μας και δεν διαθέτει την προβλεπόμενη θεώρηση εισόδου ή δεν πληροί κάποια εκ των προϋποθέσεων εισόδου σε βάρος του επιβάλλεται άρνηση εισόδου εκτός αν συντρέχουν σπουδαίοι λόγοι δημοσίου συμφέροντος ή ανωτέρας βίας» σημειώνεται στην απάντηση του Υπουργείου.
Σχετικά με την περίπτωση των υπηκόων Κοσόβου που δεν αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητη κρατική οντότητα, οι ελληνικές αρχές επιθέτουν αυτοκόλλητες θεωρήσεις εισόδου και σφραγίδες ελέγχου στα διαβατήρια με την υποσημείωση ότι η πράξη αυτή δεν συνιστά επίσημη αναγνώριση.
Η απάντηση λοιπόν είναι αρκετά διαφωτιστική..
Στην περίπτωση των Κοσοβάρων το κράτος λειτούργησε με ταχύτητα ακόμη και τα μεσάνυχτα, ήλεγξε μία προς μία τις 19 περιπτώσεις και κρίνοντας ότι θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία της Ηγουμενίτσας από την παρουσία τους προχώρησε στην έκδοση των θεωρήσεων.
Είναι σαφές πάντως ότι πρόκειται για μία πρακτική που δεν είναι κανόνας αλλά εξαίρεση.
Read More »
Για να ενισχυθεί η τοπική οικονομία εισήλθαν οι Κοσοβάροι από το Μαυρομάτι (Κατάλαβες Πιπίνα;) Για να ενισχυθεί η τοπική οικονομία εισήλθαν οι Κοσοβάροι από το Μαυρομάτι (Κατάλαβες Πιπίνα;) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022 Rating: 5

Παραίτηση της γραμματέως του Θεσπρωτού

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022
Παραίτηση της γραμματέως του Θεσπρωτού


Μετά από 3 χρόνια, που υπηρέτησα από την θέση της γενικής γραμματέως , την ΠΑΕ "Ο ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 2019", την ομαδα του τόπου μου και των παιδικών μου χρόνων, έφτασε η στιγμή να αποχωρήσω. 
Την ομάδα που μέσα από πολλές αντιξοότητες, πολλές χαρές και λύπες, πολλές απογοητεύεις αλλά και επιτυχίες, κατάφερε να φτάσει ν' αγωνίζεται σε επαγγελματική κατηγορία, τα τελευταία 3 χρόνια. 
Ευχαριστώ τον μεγαλομέτοχο της κ. Αραμπατζάκη, καθώς και την διοίκηση της, που μου έδωσαν την χαρά και την ευκαιρία να εργαστώ και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, για τις πολύ απαιτητικές υποχρεώσεις που έχει αυτή η κατηγορία. 
Ευχαριστώ και όλους τους φίλους της ομαδας, τους συνεργάτες, τους χορηγούς και όσους συμπορευτήκαμε σ αυτό το ταξίδι, προκειμένου να βλέπουμε την ομαδα να στέκεται αξιοπρεπώς, καθώς και όλους τους συναγωνιστές απ τις άλλες ομάδες της κατηγορίας, τους συναδέλφους από την Ελληνική Επαγγελματική Ομοσπονδία μέχρι την διοργανώτρια αρχή "SUPER LEAGUE 2", την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και όποιον δουλεύει για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για την βοήθεια, την στήριξη, και την άψογη συνεργασία που είχαμε αυτά τα 3 χρόνια. 
Δυστυχώς κάποια πράγματα κάνουν τον κύκλο τους....όμως φεύγω γεμάτη, με τις όμορφες στιγμές να υπερτερούν κατά πολύ τις δύσκολες. 
Με τη χαρά των όσων περάσαμε να καλύπτουν τις όποιες λύπες.
Με πολύ περισσότερους φίλους από όσους είχα πριν, οι οποίοι εκτίμησαν πολύ περισσότερο τη δουλειά μου από εκείνους που θα έπρεπε πραγματικά να την εκτιμούν.
Φεύγω με μεγάλη αγάπη και καμία κακία.
Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα της καρδιάς μου. Θα είμαι δίπλα της έστω και από πιο μακρια!

Με εκτίμηση
Μαριλένα Γκορέζη

Ευχαριστήριο του Θεσπρωτού:
Η ΠΑΕ Θεσπρωτός εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την κα. Μαριλένα Γκορέζη, γραμματέα της ομάδας για την πολύτιμη συνεργασία και συνεισφορά της στην ομάδα. 
Συμπορευτήκαμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι με όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές, που είχε ως σταθμό την άνοδο της ομάδας στη Super League -2. 
Η μεγάλη οικογένεια του Θεσπρωτού είναι πάντα ανοιχτή.
Read More »
Παραίτηση της γραμματέως του Θεσπρωτού Παραίτηση της γραμματέως του Θεσπρωτού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022 Rating: 5

Παρουσιάζονται σήμερα ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022
Παρουσιάζονται σήμερα ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης


Μέρος της καθημερινότητάς μας θα γίνει η εφαρμογή για τα νέα ψηφιακά αντίγραφα του Δελτίου Ταυτότητας και του Διπλώματος Οδήγησης. Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσιάζει την Τετάρτη την εφαρμογή για τα νέα ψηφιακά αντίγραφα του Δελτίου Ταυτότητας και του Διπλώματος Οδήγησης με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, ο στόχος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε οι ταυτότητες των πολιτών και τα διπλώματα οδήγησης να είναι μέσα σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι φαίνεται ότι επιτεύχθηκε.
Με βάση την τροπολογία, τα στοιχεία που θα αποθηκεύονται στην εν λόγω εφαρμογή θα μπορεί ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου «να τα επιδεικνύει, για σκοπό ταυτοποίησής του, σε φορείς του δημόσιου τομέα κατά έννοια περ. α’ παρ. του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’143), δικαστικές αρχές και φυσικά και νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, που νομιμοποιούνται για έλεγχο ταυτότητας ταυτοποίηση, στο πλαίσιο άσκησης των κατά αρμοδιοτήτων τους εκπλήρωσης των κατά υποχρεώσεών τους».

Στοιχεία που θα αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή

Ταυτότητα
Ο αριθμός ταυτότητας.
Το ονοματεπώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες.
Το πατρώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες.
Το μητρώνυμο με ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ημερομηνία γέννησης.
Ο τόπος γέννησης.
Η ημερομηνία και αρχή έκδοσης της ταυτότητας.
Η φωτογραφία του κατόχου.

Δίπλωμα οδήγησης
Ο αριθμός άδειας οδήγησης.
Το ονοματεπώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες.
Η ημερομηνία γέννησης.
Ο τόπος γέννησης.
Η ημερομηνία και αρχή έκδοσης άδειας οδήγησης.
Η ημερομηνία λήξης ισχύος άδειας οδήγησης.
Ο αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.).
Ο κωδικός κατηγορίας οχήματος.
Η ημερομηνία έκδοσης κατηγορίας οχήματος
Η ημερομηνία λήξης ισχύος κατηγορίας οχήματος.
Η φωτογραφία του κατόχου.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η αποθήκευση των άνωθεν στοιχείων θα μπορεί να γίνει από μία μόνο κινητή συσκευή φυσικού προσώπου.
Στόχος μετά το δίπλωμα και την ταυτότητα, είναι να «μπει» στα κινητά μας τηλέφωνα το ΚΤΕΟ και η ασφάλεια.
Read More »
Παρουσιάζονται σήμερα ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης Παρουσιάζονται σήμερα ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022 Rating: 5

Ευχαριστήριο από την ΑΕΝΣ

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022
Ευχαριστήριο από την ΑΕΝΣΗ διοίκηση της ομάδας μας είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει ότι μετά από κόπω 2 χρόνων και με πολύ τρέξιμο, καταφέραμε να τοποθετηθούν προβολείς στο γήπεδο της Νέας Σελεύκειας. Σαν διοίκηση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ και τον αντιπεριφερειάρχη ΘΩΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ για την παραχώρηση των πυλώνων, το ΠΑΠΠΚΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα την πρόεδρο του Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου για όλη την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, την εταιρεία ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ και τον κύριο Βαγγέλη Τσουμάνη, καθώς και την εταιρεία Γ. ΜΠΛΕΤΣΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.
Επίσης σε συνεννόηση πάντα με το ΠΑΠΠΚΟ θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι άμεσα θα ξεκινήσει και η επισκευή των αποδυτηρίων καθώς αποτελούν ένα μελανό σημείο στο γήπεδο μας.

Εκ του Δ.Σ
Ο πρόεδρος
Μεντής Δημήτριος
Read More »
Ευχαριστήριο από την ΑΕΝΣ Ευχαριστήριο από την ΑΕΝΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022 Rating: 5

771 κρούσματα σε μια βδομάδα στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022
771 κρούσματα σε μια βδομάδα στη Θεσπρωτία


Σε ανοδική πορεία παραμένει η πανδημία στην Ήπειρο όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αφορούν στο διάστημα από 18 Ιουλίου μέχρι 24 του μήνα και όπως προκύπτει στην Ήπειρο στο διάστημα αυτό επιβεβαιώθηκαν 4.647 κρούσματα ενώ η εβδομαδιαία μεταβολή εξακολουθεί να έχει θετικό πρόσημο.

Αναλυτικά
Στο Νομό Άρτας επιβεβαιώθηκαν 757 κρούσματα με εβδομαδιαία μεταβολή 17,36%.
Στο Νομό Θεσπρωτίας επιβεβαιώθηκαν 771 κρούσματα με εβδομαδιαία μεταβολή 2,94%.
Στο Νομό Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκαν 2.518 κρούσματα με εβδομαδιαία μεταβολή 8.30%.
Στο Νομό Πρέβεζας επιβεβαιώθηκαν 601 κρούσματα με εβδομαδιαία μεταβολή 4,89%.

Η εικόνα στη χώρα
Ειδικότερα την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 136.077 κρούσματα COVID-19 (13.044 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: -9% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 19% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.349.423 εκ των οποίων 51.7% γυναίκες.
Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 2.793 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 399, 10% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 2.178 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 311, 4% εβδομαδιαία μεταβολή).
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 132 (66.7% άνδρες) με διάμεση ηλικία 67 έτη και το 91.7% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 271 θάνατοι ασθενών COVID-19 (26 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: 26% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.999 θάνατοι, με το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη.
Read More »
771 κρούσματα σε μια βδομάδα στη Θεσπρωτία 771 κρούσματα σε μια βδομάδα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται οδηγός διανομής

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022
Ηγουμενίτσα: Ζητείται οδηγός διανομής

Από την εταιρία "Χαρτοπλάστ Πασχάλης" στην Ηγουμενίτσας, ζητείται ένας οδηγός διανομής.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6946040565
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται οδηγός διανομής Ηγουμενίτσα: Ζητείται οδηγός διανομής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022 Rating: 5

KΔΑΠ στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, αναζητά Παιδαγωγό

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022
KΔΑΠ στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, αναζητά Παιδαγωγό


Kέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στην περιοχή Πλαταριά Θεσπρωτίας, αναζητά Παιδαγωγό για πλήρη απασχόληση.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου αντίστοιχης ειδικότητας.
Αποστολή βιογραφικών στο email: kdapfabelo@gmail.com
Read More »
KΔΑΠ στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, αναζητά Παιδαγωγό KΔΑΠ στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, αναζητά Παιδαγωγό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022 Rating: 5

Ζητείται γυναίκα για 24ωρη φύλαξη ηλικιωμένου

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022

Ζητείται γυναίκα για 24ωρη φύλαξη ηλικιωμένου


Ζητείται γυναίκα για 24ωρη φύλαξη ηλικιωμένου στην Ηγουμενίτσα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6996596001

Read More »
Ζητείται γυναίκα για 24ωρη φύλαξη ηλικιωμένου Ζητείται γυναίκα για 24ωρη φύλαξη ηλικιωμένου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022 Rating: 5

Ξεκινάει το ταξίδι του το Πολυφωνικό Καραβάνι

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022
Ξεκινάει το ταξίδι του το Πολυφωνικό Καραβάνι 


Το Πολυφωνικό Καραβάνι γιορτάζει φέτος την παγκόσμια αναγνώρισή του, με την εγγραφή του στις Καλές Πρακτικές Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αποτελώντας εδώ κι ενάμιση χρόνο την πρώτη και τη μόνη, μέχρι τώρα, εγγραφή από μεριάς της Ελλάδας και μια από τις, μόλις, 29 εγγραφές διαχρονικά από τα 180 κράτη – μέρη της Σύμβασης της UNESCO.
Στο πλαίσιο του κύκλου δράσεων «Τo Πολυφωνικό Καραβάνι ως Καλή Πρακτική Διαφύλαξης του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού», η «Άπειρος» προσκαλεί στο Μεγάλο Πολυφωνικό Καραβάνι 2022 που θα ταξιδέψει από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 6 Αυγούστου, από την Δημητσάνα και τη δυτική Μακεδονία σε όλη την παραμεθόρια Ήπειρο και στις δύο όχθες των συνόρων!


Δημητσάνα, Παλιά Σαγιάδα, Αμπελώνας (Πόβλα), Γίτανα, Λίας, Λαγκάβιτσα, Αγία Μαρίνα, Κτίσματα, Δολό, Παρακάλαμος, Ελληνικό, Βωβούσα, Περιβόλι, Αβδέλα, Αετομηλίτσα, Γράμμος, Πληκάτι, Καστάνιανη Κόνιτσας, Κόνιτσα, Κεφαλόβρυσο, Πωγωνιανή, Ποντικάτες, Ορεινό, Στρατίνιστα, Κοσοβίτσα, Σελλειό, Βρωμερό, Χειμάρρα, Δερβιτσάνη, Αντόν Πότσι, Πολύτσανη, Σωτήρα είναι μερικοί από τους σταθμούς του φετινού μεγάλου ταξιδιού των φωνών!

Κάθε μέρα και σε άλλους τόπους, κάθε τόπος και άλλες δράσεις, ένα πολύτροπο ταξίδι μύησης στα κοινωνικά και φυσικά τοπία της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας. Ανταμώματα, αυτοσχέδια γλέντια, εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, συλλογικές επιτόπιες καταγραφές, περιοδεύουσα, επιτόπια μαθητεία κοντά σε βιωματικούς ερμηνευτές, προβολές, περιήγηση, είναι οι κύριες, διαχρονικές δράσεις του Πολυφωνικού Καραβανιού που, κάθε χρονιά, προσαρμόζονται και εμπλουτίζονται με βάση τους, κάθε φορά, προσανατολισμούς του.

Το μεγάλο ταξίδι των φωνών είναι ένα ταξίδι που διαρκώς ξαναρχίζει, κάθε φορά πιο υποσχετικό, πιο αποκαλυπτικό, πιο γενναιόδωρο. Το Πολυφωνικό Καραβάνι που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική “Άπειρος» με απαρχή το 1998, είναι ένα ταξίδι παντός καιρού, ταξιδεύοντας όλες τις εποχές αλλά και σε όλες τις περιόδους, σε πείσμα των δυσκολιών. Έτσι, το Πολυφωνικό Καραβάνι ταξιδεύει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εν μέσω πανδημίας, με την έγνοια της αλληλοπροστασίας.

Στον απόηχο της κορυφαίας αναγνώρισης, ευχαριστεί επιτόπια χωριά, συλλόγους και θεσμούς που στήριξαν την εγγραφή του, όπως το Δολό και τη Στρατίνιστα Πωγωνίου, την Πόβλα και την Παλιά Σαγιάδα Θεσπρωτίας, το Φεστιβάλ Βωβούσας, το Kέντρο Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας, τη Δερβιτσάνη, τον Δήμο Δερόπολης και άλλους, προβάλλοντας μια αναγνώριση που αντανακλά στο Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι, στην κοινότητα πολυφωνίας και τις περιοχές της.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας έχει θέσει υπό την αιγίδα της το Μεγάλο Πολυφωνικό Καραβάνι 2022 ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού στηρίζει σειρά δράσεων της «Άπειρος» (Πολυφωνικό Καραβάνι). Σημαντική είναι η συνεργασία των κατά τόπους φορέων που αποτελούν πολύτιμους παραστάτες του έργου του Πολυφωνικού Καραβανιού. Το σύνολο των δράσεων του Πολυφωνικού Καραβανιού διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο και πρόσβαση.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του πρώτου τετραήμερου έχει ως ακολούθως:

Πέμπτη 28.7
Δημητσάνα, 19:30. Παρουσίαση του Πολυφωνικού Καραβανιού στο 3ο Θερινό Σχολείο της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ.

Παρασκευή 29.7
Παλιά Σαγιάδα, 7 μμ. Πολυφωνικά αντίκρυ στο Ιόνιο – με τη συμμετοχή του πολυφωνικού συνόλου «Χαονία», του πολυφωνικού της Χειμάρρας και άλλων βιωματικών ερμηνευτών
Αμπελώνας (Πόβλα), 10 μμ. Πολυφωνικό γλέντι – με τη συμμετοχή ομίλου του Πολυφωνικού Καραβανιού, βιωματικών ερμηνευτών από Πόβλα, Λίμποβο και της κομπανίας του Σπύρου Αντωνίου

Σάββατο, 30.7
Γίτανα 10 πμ. Συμβολική εκδήλωση με το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», 25 χρόνια μετά την πρώτη εκδήλωση στο χώρο του αρχαίου θεάτρου (1997)
Αγία Μαρίνα Πωγωνίου, 5:30 μμ. Αντάμωμα με το πολυφωνικό της Κοσοβίτσας – ένα χωριό, ένα τραγούδι, δύο χώρες
Δολό Πωγωνίου, 9 μμ. Πωγωνίσιο πολυφωνικό γλέντι – με αυτοσχέδιους ομίλους από το Δολό, την Πολύτσανη, το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», την κομπανία του Βασίλη Ντάκα

Κυριακή 31.7
Ελληνικό Ιωαννίνων, 1 μμ. Οι φωνές της πέτρας σμίγουν με την τέχνη της πέτρας. Οικοδεσπότης το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θόδωρος Παπαγιάννης».
Βωβούσα, 6 μμ. Πολυφωνικά για τα νερά και τα γεφύρια – το ετήσιο αντάμωμα του Πολυφωνικού Καραβανιού με το Φεστιβάλ Βωβούσας

«’Απειρος» Πολυφωνικό Καραβάνι
apiros@otenet.gr, 6973 342 113
Read More »
Ξεκινάει το ταξίδι του το Πολυφωνικό Καραβάνι Ξεκινάει το ταξίδι του το Πολυφωνικό Καραβάνι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022 Rating: 5

Ξεκινάει σήμερα το 6ο εναλλακτικό camping της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022
Ξεκινάει σήμερα το 6ο εναλλακτικό camping της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας

Ξεκινάει σήμερα το 6ο εναλλακτικό camping της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο camping της από τις 27 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου στο πανέμορφο Δρέπανο Ηγουμενίτσας.
Αθλητισμός, διασκέδαση, μουσική, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδρομές και φυσικά ξεκούραση στη φύση και στον φιλόξενο χώρο του camping.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του camping: https://bit.ly/3BcS9bG

Το Σάββατο 30 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη κεντρική πολιτική εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη της Ηγουμενίτσας με τίτλο «Είμαστε το αύριο – Αλλάζουμε το σήμερα». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο γραμματέας του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Βλαχάκης και η Ρ. Σβίγκου, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει συναυλία με τον Δημήτρη Μυστακίδη και τους Trio Tenoro.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για το 6ο εναλλακτικό camping της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο σχετικό event στο facebook: https://bit.ly/3ctkZKr
Read More »
Ξεκινάει σήμερα το 6ο εναλλακτικό camping της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας Ξεκινάει σήμερα το 6ο εναλλακτικό camping της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022 Rating: 5

Σελίδες