Διαμαρτυρία του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Διαμαρτυρία του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση


Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς, δια της παρούσης επιστολής , θα ήθελε να διαμαρτυρηθεί εντόνως για μια σειρά από προβλήματα που δημιουργεί στον εμπορικό κόσμο της πόλης και όχι μόνο, η μη ομαλή ηλεκτροδότηση της περιοχής μας.

Οι συνεχόμενες εναλλαγές της τάσης του ρεύματος σε συνδυασμό με τις πολλές προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, δημιουργούν λειτουργικά προβλήματα σε επαγγελματικές και οικιακές συσκευές προκαλώντας είτε ολική καταστροφή, είτε σημαντικές βλάβες, κάτι που όπως είναι γνωστό συμβαίνει με τις απότομες μεταβολές του ηλεκτρικού φορτίου.

Οι τελευταίες δε, συχνές επαναλαμβανόμενες διακοπές και πτώσεις τάσης , χωρίς να προϋφίσταται ή να βρίσκεται σε εξέλιξη κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο, μας βλάπτουν δραματικά, προσβάλλοντας την ταμειακή ικανότητα των επιχειρήσεων μας.

Ακόμη είναι αναγκαίο να αναφέρουμε ότι στην περιοχή μας κατοικούν άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας, μικρά παιδιά, άνθρωποι ΑΜΕΑ και ασθενείς οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με ιατρικά μηχανήματα, η μη λειτουργία των οποίων μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους.


Η αγανάκτηση είναι η πιο ήπια λέξη με την οποία μπορεί να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα που βιώνουν οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Παραμυθιάς τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των συχνότατων και πολύωρων διακοπών ρεύματος, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, που έχουν σαν αποτέλεσμα να αισθανόμαστε πολίτες κάποιας τριτοκοσμικής χώρας και αυτό χωρίς ψήγμα υπερβολής. Η υπομονή έχει και τα όρια της τα οποία η κωλυσιεργία των υπευθύνων, απ όπου κι αν προέρχονται αυτοί, τα έχει εξαντλήσει.

Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να σας μεταφέρουμε, με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, τις πραγματικές συνθήκες που δημιουργούνται με αφορμή το εν λόγω πρόβλημα. Είναι τεράστιας σημασίας για μας αυτό που για τους περισσότερους θεωρείται αυτονόητο.

Είναι απαράδεκτο, οι προκαθορισμένες επισκευές στη πόλη μας, να γίνονται πάντα στην κορύφωση της εμπορικής δραστηριότητας(στις αρχές του μήνα ή τις πρωινές ώρες) ενώ δε πρόκειται για έκτακτη ανάγκη.

Σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Ο Πρόεδρος Νικόλαος Κώτσης
Ο Αντιπρόεδρος Σπύρος Γούσιας
Read More »
Διαμαρτυρία του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση Διαμαρτυρία του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου με ποινή φυλάκισης 2 ετών για κλοπή

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου με ποινή φυλάκισης 2 ετών για κλοπή


Συνελήφθη χθες (07-11-2021) το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ναυπλίου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (2) ετών για κλοπή.
Read More »
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου με ποινή φυλάκισης 2 ετών για κλοπή Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου με ποινή φυλάκισης 2 ετών για κλοπή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου


Σε θετικές γνωμοδοτήσεις για τη δημιουργία Υδατοδρομίου στη Λίμνη Παμβώτιδας και για την ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας στην πόλη των Ιωαννίνων και σε αρνητική για κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού στη Δ.Ε. Βλαχερνών, προχώρησε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ειδικότερα, η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για τις ΜΠΕ των έργων:
  • «Υδρομάστευση πηγής «ΚΡΑΝΙΕΣ», στη θέση «ΣΙΑΜΑΝΤΑΣ» της Τ.Κ. Θεοδώριανων του Δ. Κεντρικών Τζουμέρκων, Π.Ε. Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου» (κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση)
  • «Δημιουργία υδατοδρομίου Ιωαννίνων στη λίμνη Παμβώτιδα (υφιστάμενες χερσαίες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιβατών και των αποσκευών τους, πλωτές εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων και υδάτινη επιφάνεια για την ασφαλή προσλίμνωση, απολίμνωση και υδατοδρόμηση των υδροπλάνων), εντός της λίμνης Παμβώτιδας, έμπροσθεν τοι οικισμού Περάματος, Δ. Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου» (κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση)
  • «Νέα ξενοδοχειακή μονάδα, 5 αστέρων, δυναμικότητας 300 κλινών στην εκτός σχεδίου περιοχή «Βοτανικός» (θέση: ΜΠΟΓΙΑΝΝΗ), Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου» (κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση)
  • Τροποποίηση της με αρ. πρωτ. Οικ. 37690/27-07-2016 (ΑΔΑ:Ω8Ρ24653Π8-18Λ) ΑΕΠΟ, υφιστάμενου ιχθυογεννητικού σταθμού και λοιπών υποστηρικτικών υποδομών, ως προς i) την επέκταση χερσαίας έκτασης και κτιριακών εγκαταστάσεων του ιχθυογεννητικού σταθμού και των λοιπών υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, ii)την αύξηση της παραγόμενης βιομάζας του ιχθυογεννητικού σταθμού, iii) την αλλαγή χρήσης μέρους υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, εκσυγχρονισμό και αναδιάταξη τους εντός της χερσαίας έκτασης και iv) την κατασκευή συνοδών υποδομών εντός της ζώνης αιγιαλού, στη θέση «Λωρίδα Σαγιάδας- Ακρωτήρι Παγανιά», Δήμου Φιλιατών, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου» (κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση)
  • «Επέκταση πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, που λειτουργεί σε θαλάσσια έκταση 15 στρ., δυναμικότητας 400 τόνων/έτος, στη θέση Ακρωτήριο Νενούδα, Λωρίδας Σαγιάδας, Δήμου Φιλιατών, ΠΕ Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου, σε 20 στρ., χωρίς αύξηση δυναμικότητας, με παράλληλο εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεων και αναδιατύπωση των συνοδών χερσαίων υποδομών υποστήριξης της μονάδας» (ομόφωνη γνωμοδότηση)
  • «Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 37.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Ρόγγια- Καϊζες» της Τ.Κ. Κεραμάτων, του Δ. Αρταίων , Π.Ε. Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου» (ομόφωνη γνωμοδότηση)
  • «Έγκριση περιβαλλοντικών όρων εγκατάστασης πτηνοτροφικής μονάδας , δυναμικότητάς 7.200 ινδορνίθων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στον αναδασμό Τ.Κ. Κουτσελιού, Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου (ομόφωνη γνωμοδότηση)Αρνητική γνωμοδότηση για Φ/Β στη θέση «Σκαμνιά» Δ.Ε. Βλαχερνών
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε αρνητικά επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο: Φ/Β Σταθμός, ισχύος 49,99 MW και υποσταθμός ανύψωσης τάσης (Υ/Σ/) 150/33 kV, στη θέση «Σκαμνιά», Δ.Ε. Βλαχερνών, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου».
Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γοργόλης, ανέφερε πως η Επιτροπή και στο συγκεκριμένο έργο θα ακολουθήσει την ίδια τακτική και με τα αντίστοιχα μεγάλης δυναμικότητας έργα για τα οποία πρόσφατα γνωμοδότησε αρνητικά. Επανέλαβε τον έντονο προβληματισμό για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των συγκεκριμένων επενδύσεων, καθώς και για τη δέσμευση μεγάλων εκτάσεων περιορίζοντας τις χρήσεις γης. Πρόσθετος λόγος, όπως τονίστηκε, είναι η ανεπάρκεια του συστήματος μεταφοράς ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ, γεγονός που καθιστά υποχρεωτική την κατασκευή δικτύου μέσης τάσης εκ μέρους των επενδυτών μεγάλων φωτοβολταϊκών έργων.

Έγκριση σύμβασης για την «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ζίτσας»
Τη σύμφωνη γνώμη της για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ζίτσας», διατυπώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ζίτσας και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 328.338,60 ευρώ.

Read More »
Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Ρύθμιση έως 72 δόσεις: Ποιες οφειλές μπορούν να ενταχθούν

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Ρύθμιση έως 72 δόσεις: Ποιες οφειλές μπορούν να ενταχθούν


Οφειλές που έχουν υπαχθεί στην πάγια ρύθμιση για τους πληγέντες από την πανδημία μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των έως 72 δόσεων.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία ρυθμίζονται και ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων διατάξεων προβλέπεται ότι επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, για τα φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή οντότητες, στα οποία επιβλήθηκε, για το μνημονευόμενο χρονικό διάστημα, το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID – 19, να εντάσσουν στην ευνοϊκότερη ρύθμιση του άρθρου 289 του ν. 4738/2020, οφειλές που έχουν υπαχθεί, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα, στην πάγια ρύθμιση οφειλών του ν. 4152/2013, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.


Οι προαναφερθέντες ευνοϊκότεροι όροι συνίστανται στην αύξηση του αριθμού των μηνιαίων δόσεων σε έως 72 από 48 βάσει της πάγιας ρύθμισης, στη μη επιβάρυνση με τόκο βασικών οφειλών που ρυθμίζονται σε έως και 36 μηνιαίες δόσεις, στην επιβάρυνση των οφειλών με χαμηλότερο τόκο καθώς και χαμηλότερη μηνιαία προσαύξηση λόγω καθυστέρησης καταβολής της δόσης.

Ορίζεται για την ανωτέρω ρύθμιση, ως καταληκτική ημερομηνία καταβολής της δόσης Οκτωβρίου, η 15η Νοεμβρίου 2021.
Read More »
Ρύθμιση έως 72 δόσεις: Ποιες οφειλές μπορούν να ενταχθούν Ρύθμιση έως 72 δόσεις: Ποιες οφειλές μπορούν να ενταχθούν Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Αντίστροφη μέτρηση για το δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Αντίστροφη μέτρηση για το δορυφορικό ίντερνετ στην ΕλλάδαΑνοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του δορυφορικού Ίντερνετ ευρείας χρήσεως στην Ελλάδα με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ειδικότερα, η υπ’ αρ.57/ΦΕΚ Β’ 4938/25-10-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση:


-επικαιροποιεί την ειδική διαδικασία για την αδειοδότηση της εγκατάστασης τυποποιημένων κατασκευών κεραιών και
-θεσπίζει νέο κανονιστικό πλαίσιο για την τοποθέτηση των τυποποιημένων κεραιών που πληρούν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας. Οι κεραίες που περιγράφονται παραπάνω θα χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες προκειμένου να παρέχουν στους καταναλωτές υπηρεσίες Ίντερνετ μέσω δορυφόρου, εξασφαλίζοντας σταθερή σύνδεση σε υψηλές ταχύτητες και χαμηλό χρόνο απόκρισης.
Read More »
Αντίστροφη μέτρηση για το δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα Αντίστροφη μέτρηση για το δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Δείτε τώρα ζωντανά την διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Δείτε τώρα ζωντανά την διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου


Δείτε ζωντανά στο βίντεο που ακολουθεί, την διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με 8 συνολικά θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Read More »
Δείτε τώρα ζωντανά την διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου Δείτε τώρα ζωντανά την διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Ελλάδα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην ΕλλάδαΤα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.335 , εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.361 θάνατοι. 

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 477 (58.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 402 (84.28%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 75 (15.72%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι
Read More »
Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Ελλάδα Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 270 στην Ήπειρο

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Ρεκόρ κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 270 στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 29
ΠΕ Θεσπρωτίας 33
ΠΕ Ιωαννίνων 170
ΠΕ Πρέβεζας 38


Read More »
Ρεκόρ κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 270 στην Ήπειρο Ρεκόρ κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 270 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 3,2 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 3,2 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο


Μεγάλα κέρδη μοίρασε τον Οκτώβριο το Λαϊκό Λαχείο. Σε τέσσερις κληρώσεις διένειμε συνολικά 3.292.040 ευρώ. Στην 40η κλήρωση του παιχνιδιού, το Τρίδυμο, το οποίο πωλήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μοίρασε κέρδη 1.160.000 ευρώ.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες κερδών:
· 18 τυχεροί παίκτες κέρδισαν από 5.000 ευρώ
· 178 παίκτες κέρδισαν από 1.000 ευρώ
· 696 παίκτες κέρδισαν από 200 ευρώ ο καθένας
· 58.577 παίκτες κέρδισαν από 20 ευρώ ο καθένας
· 55.330 παίκτες κέρδισαν από 10 ευρώ ο καθένας

Το Λαϊκό Λαχείο διατίθεται από τους λαχειοπώλες και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Η εβδομαδιαία κλήρωση πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, στις 19:00, και μεταδίδεται ζωντανά στο κανάλι του ΟΠΑΠ στο YouTube.

Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.
H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ τριών κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε., Scientific Games Int'l και Intralot Α.Ε.

ΟΜΙΛΟΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ΑΕ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή της το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

INTRALOT
Η INTRALOT, εισηγμένη εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992, έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, τόσο ως προμηθευτής λύσεων, όσο και ως διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών σε 57 κράτη και πολιτείες του κόσμου με ρυθμισμένη αγορά. Με έσοδα €1,91 δισ. και 5.100 εργαζομένους το 2015, η INTRALOT αποτελεί μία ισχυρή εταιρεία, η οποία αναπτύσσει τα προϊόντα της εστιάζοντας στην εμπειρία του παίκτη. Η INTRALOT είναι τοποθετημένη στρατηγικά, ώστε να προσφέρει στις λοταρίες και στους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών σε όλον τον κόσμο καινοτόμες λύσεις και λειτουργική τεχνογνωσία. Μέσω μιας δυναμικής και ενιαίας προσέγγισης ανάπτυξης προϊόντων (omni-channel), η INTRALOT προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο πρωτοποριακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών για όλους τους τομείς τυχερών παιχνιδιών (Λοταρία, Στοίχημα, Interactive, VLT). Οι παίκτες μπορούν να απολαμβάνουν ενιαία και εξατομικευμένη εμπειρία μέσω συναρπαστικών τυχερών παιχνιδιών και ελκυστικού περιεχομένου σε όλα τα κανάλια διανομής, επίγεια και online. Η INTRALOT έχει λάβει τη σημαντική πιστοποίηση υπεύθυνου παιχνιδιού “WLA Responsible Gaming Framework” για τις διεθνείς δραστηριότητές της από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (WLA).

Scientific Games Int’l
Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Διαθέτοντας μια ιστορία 40 χρόνων σε μια κατηγορία που δημιουργήθηκε από την Scientific Games, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, την τεχνολογία, την εκτύπωση, την ασφάλεια και το ηλεκτρονικό εμπόριο, η Scientific Games συνδυάζει μια κουλτούρα καινοτομίας με μια μοναδική εμπειρία διαχείρισης σε διάφορους κλάδους.
Η εταιρεία αναπτύσσει, ειδικά για τις ανάγκες του κάθε πελάτη, προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις μάρκετινγκ οι οποίες υποστηρίζονται από τεχνολογία και εξυπηρέτηση πελατών που αποτελούν πρότυπα στην αγορά.
Read More »
Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 3,2 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 3,2 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα - Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Ηγουμενίτσα - Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑΟ Δήμος Ηγουμενίτσας, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Θεσπρωτίας, μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας , θα διανείμει ΤΡΟΦΙΜΑ ΝΩΠΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΑΝΕΥ ΟΣΤΟΥ & ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΑ (ΜΗΛΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ) σε δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ, στα πλαίσια της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής , Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών μέτρων 2015 – 2016», MIS 5000138 στην αποθήκη του προγράμματος, πρώην Κέντρο Υγείας (είσοδος ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ), από την ΤΡΙΤΗ 09/11/2021 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/11/2021 και ώρες 10.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει :


· να προσκομίσουν υποχρεωτικά Α.Μ.Κ.Α. και αστυνομική ταυτότητα.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ.

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Πληροφορίες
Κα Μπούτα Χριστίνα
Τηλέφωνο : 2665021003
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας
Read More »
Ηγουμενίτσα - Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ Ηγουμενίτσα - Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για τουρισμό 4 εποχών παρουσίασε στη Βρετανική αγορά η Ήπειρος

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για τουρισμό 4 εποχών παρουσίασε στη Βρετανική αγορά η Ήπειρος


Με θετικά μηνύματα για τον τουρισμό στην μετά covid εποχή, επέστρεψε από το Λονδίνο η αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία με επικεφαλής τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γοργόλη και την Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας κα Ιουλία Μαρκούλα, η οποία συμμετείχε στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού WTM, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 1 έως και τις 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Εργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Η αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, προέβαλλε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ηπείρου, τον τέλειο συνδυασμό ορεινού και θαλάσσιου τουρισμού, το περιβάλλον, την γαστρονομία της περιοχής, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους ενώ έμφαση επίσης δόθηκε, στο πλήθος εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει η Ήπειρος και στην προσπάθεια διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η Εγνατία και η Ιόνια Οδός, τα Αεροδρόμια Ακτίου και Ιωαννίνων .

Στο επίκεντρο των δράσεων ήταν η θεματική ενότητα «Ήλιος-Θάλασσα», η οποία παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο παράλληλης εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, σε ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου, με καλεσμένους Βρεττανούς δημοσιογράφους, στους οποίους παρατέθηκαν δείγματα της Ηπειρωτικής γαστρονομίας.

Η περαιτέρω ανάδειξη και εδραίωση της Ηπείρου ως προορισμός τεσσάρων εποχών είναι στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας , ανέφερε με τη σειρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης καθώς είναι μια περιοχή με ασύγκριτο φυσικό περιβάλλον, πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, γαστρονομία που βασίζεται στα τοπικά προϊόντα και σύγχρονες τουριστικές υποδομές που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις κάθε επισκέπτη. Απηύθυνε δε πρόσκληση στους δημοσιογράφους να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στην Ήπειρο.


«Κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει στην Ήπειρο μια άνευ προηγουμένου εμπειρία, γνωρίζοντας αρχαιολογικούς χώρους, μονοπάτια πεζοπορίας, απολαμβάνοντας αξιοθαύμαστα τοπία σε μοναδικά χρώματα και δοκιμάζοντας αυθεντική τοπική κουζίνα», τόνισε η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, κα Ιουλία Μαρκούλα, καλωσορίζοντας τους Βρετανούς δημοσιογράφους στην εκδήλωση.


Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας Αντώνης Ζυγούρης, παρουσίασε τον προορισμό σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως «η υπάρχουσα σύνδεση του αεροδρομίου του Ακτίου με επτά περίπου αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου είναι καθοριστικής σημασίας για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών. Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως, η Πάργα και τα Σύβοτα παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των Βρετανών επισκεπτών, ενώ με τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στην τουριστική αγορά η πανδημία, φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον για ιδιωτικές μετακινήσεις και μικρά οικογενειακά ξενοδοχεία τα οποία διαθέτει η Ήπειρος». Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο κ. Ζυγούρης αναφέρθηκε, στην πληθώρα των επιλογών που προσφέρει η Ήπειρος για διακοπές όλο το χρόνο, συνδυάζοντας μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα!

Τις εντυπώσεις της από την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ήπειρο, μετέφερε στους συναδέλφους της, η blogger και ταξιδιωτική συγγραφέας Karen Warren, δηλώνοντας ενθουσιασμένη με την Αρχαία Νικόπολη, τη θάλασσα, την παραδοσιακή κουζίνα και τις ομορφιές του τόπου. «Η Ήπειρος είναι ο ιδανικός προορισμός για να απολαύσει κανείς τη νέα τάση στον τουρισμό, το slow tourism», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καθ' όλη την διάρκεια της Έκθεσης, τα στελέχη της Περιφέρειας, ο Δήμος Ιωαννιτών με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Λώλη και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν Β2Β συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών.


Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ο οποίος, χαρακτήρισε την Ήπειρο ως μια περιοχή με πολλές δυνατότητες στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού όλο το χρόνο. Έκανε δε γνωστό, πως η Ήπειρος θα πρωταγωνιστεί στην καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για τον χειμερινό τουρισμό και την ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο

. Ειδική αναφορά σε δημοφιλείς προορισμούς της Ηπείρου, έκανε ο κ. Κικίλιας και σε δηλώσεις του σε Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης .
Read More »
Τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για τουρισμό 4 εποχών παρουσίασε στη Βρετανική αγορά η Ήπειρος Τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για τουρισμό 4 εποχών παρουσίασε στη Βρετανική αγορά η Ήπειρος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Α.Ε ο Θεσπρωτός Σοφοκλής Φάτσιος

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Α.Ε ο Θεσπρωτός Σοφοκλής Φάτσιος

Ιστορική αλλαγή φρουράς μετά από 21 χρόνια! 
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ.Ε.Α.Ε. ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ
Πανάξιος διάδοχος του κ. Ανδρέα Μανωλόπουλου

Ιστορική θα πρέπει να θεωρείται, από δω και στο εξής, η 27η Οκτωβρίου 2021, για τους αυτοκινητιστές της Χώρας, καθώς σηματοδοτήθηκε μια εξέλιξη καθοριστική για το συνδικαλιστικό και, κυρίως, για το επαγγελματικό τους μέλλον. Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Α.Ε.), του κορυφαίου, δηλαδή, Οργάνου όλων των Κλάδων, εξελέγη ο κ. Σοφοκλής Φάτσιος, το κορυφαίο στέλεχος των υπεραστικών λεωφορειούχων, με πλήθος επιτυχιών στο ενεργητικό του, στη θέση του απερχόμενου Προέδρου, επίσης κορυφαίου στελέχους, κ. Ανδρέα Μανωλόπουλου.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, μια αλλαγή φρουράς στη Διοίκηση, θα έμοιαζε απολύτως φυσιολογική, και δεν θα άξιζε, ίσως, ιδιαίτερης αναφοράς. Στην περίπτωση όμως της Γ.Σ.Ε.Α.Ε., η εκλογή νέου Προέδρου, προσλαμβάνει άλλες διαστάσεις, αφού ο κ. Φάτσιος διαδέχεται τον κ. Μανωλόπουλο, ιστορική φυσιογνωμία του Κλάδου, με σημαντική προσφορά σε αυτόν, και ο οποίος τα τελευταία 21 χρόνια είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την πορεία της Συνομοσπονδίας, η οποία όμως, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω αντικειμενικών συνθηκών, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική. Σίγουρα απέχουμε δεκαετίες από το πανίσχυρο όργανο, που συσπείρωνε όλους τους αυτοκινητιστές της Χώρας κι αποτελούσε φόβητρο για κάθε εχθρό του επαγγέλματος. Δυστυχώς στην πορεία, από την προ-προηγούμενη Διοίκηση, άρχισε η σταδιακή παρακμή του, φθάνοντας στο σημείο, παρά τις προσπάθειες του κ. Μανωλόπουλου, να υπολειτουργεί. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, και λόγω της πανδημίας, υπήρχε δυσκολία και για τη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, ο κ. Σοφοκλής Φάτσιος, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μανωλόπουλου, αποφάσισε να ηγηθεί ενός ενωτικού ψηφοδελτίου με στόχο τη σταδιακή επαναφορά της Γενικής Συνομοσπονδίας στη θέση που της ανήκει.


Ο συνδυασμός «ΕΝΟΤΗΤΑ» του κ Σοφοκλή Φάτσιου που συσπείρωσε στις τάξεις του στελέχη όλων των Κλάδων (αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, ταξί και φορτηγά) απέσπασε 204 ψήφους από τους 236 που ψήφισαν (ποσοστό 86,4 %) εκλέγοντας 18 μέλη στο νέο Δ.Σ., ενώ ο συνδυασμός «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» του στελέχους των ταξί κ. Παναγιώτη Μαυρίκη έλαβε 32 ψήφους (ποσοστό 13,6 %) εκλέγοντας 2 μέλη. Σημειώνεται ότι και τα 3 Μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής εξελέγησαν από το συνδυασμό του κ. Φάτσιου.

Η Συνέλευση που προηγήθηκε των αρχαιρεσιών, υπό την Προεδρεία του κ. Ηλία Παπαγεωργίου (Υπεραστικό ΚΤΕΛ Σερρών) ήταν σύντομη, ουσιώδης και περιεκτική, με τις τοποθετήσεις του απερχόμενου Προέδρου Ανδρέα Μανωλόπουλου και των επικεφαλής των δυο συνδυασμών Σοφοκλή Φάτσιου και Παναγιώτη Μαυρίκη να κινούνται σε ενωτικό κλίμα. 
Η εκλογική διαδικασία, επίσης, υπήρξε άψογη και σ' αυτό συνέβαλαν ο δικαστικός αντιπρόσωπος κ. Γιώργος Μανιάτης και η πενταμελής Εφορευτική Επιτροπή που αποτελούνταν από τους/τις κ. Μιχάλη Βενέτη, Αθανάσιο Βασιλειάδη, Όλγα Πετράκη, Κωνσταντίνο Περδικάρη και Σεραφείμ Κασιδιάρη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φάτσιος πήρε το 100 % των σταυρών του ψηφοδελτίου του, όπως αντίστοιχα 100 % πήραν και οι κ. Παναγιώτης Μαυρίκης και Κυριάκος Ψητόπουλος από τον άλλο συνδυασμό.

Αναλυτικά οι εκλεγέντες (αλφαβητικά) για το Δ.Σ. από το συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ είναι οι εξής:
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΟΑΥΣ) 
ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΚΑΛΕΡΓΟΣ (ΠΟΑΣ). 
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΠΟΑΥΣ). 
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ) 
ΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ) 
ΖΑΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ) 
ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΠΟΑΥΣ). 
ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ) 
ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ) 
ΜΟΥΚΑΣ ΦΩΤΗΣ (ΠΟΑΥΣ) 
ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ) 
ΝΤΟΥΜΠΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (ΠΟΑΥΣ) 
ΠΛΕΣΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (ΠΣΧΕΜ) 
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ (ΠΟΑΣ) 
ΣΟΥΙΤΣΜΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ) 
ΣΩΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΠΟΕΙΑΤΑ)
ΦΑΤΣΙΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ (ΠΟΑΥΣ) 
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΟΑΥΣ) 

Από το συνδυασμό ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εξελέγησαν οι: 
ΜΑΥΡΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ) και ΨΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ)

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι ΚΟΥΡΤΗΣ ΠΑΝΟΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ), ΟΦΙΔΗΣ ΑΡΗΣ (ΠΟΑΣ) και ΦΡΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΠΟΑΥΣ) όλοι από το συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ.

Σίγουρα το έργο της νέας, υπό τον κ. Φάτσιο, Διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Α.Ε., μονάχα εύκολο δεν θα είναι, δεδομένων των δυσχερειών, που ήδη προαναφέραμε. Η «Εφημερίδα των Αυτοκινητιστών», όμως, εκτιμά πως η Γενική Συνομοσπονδία είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας, που αν ξυπνήσει, μπορεί να γίνει ο πρωτοπόρος ενός αναμορφωμένου αυτοκινητιστικού κινήματος. Το πώς και το γιατί, αυτός ο γίγαντας , σταδιακά περιήλθε σε κατάσταση ύπνωσης, επιφυλασσόμαστε να το αναλύσουμε σε προσεχή φύλλα μας.

Τώρα βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα. Η προσωπικότητα του κ. Φάτσιου και οι ικανότητες των συνεργατών του στο νέο Διοικητικό σχήμα, αποτελούν εγγύηση για την επαναδραστηριοποίηση της Γ.Σ.Ε.Α.Ε. και την επιστροφή της στο ρόλο που της ανήκει. Ενός κέντρου καθοδήγησης και δράσης όλων των αυτοκινητιστών, μπροστά, μάλιστα, στις καταλυτικές εξελίξεις που έρχονται. Μια αναμορφωμένη Γ.Σ.Ε.Α.Ε., με εμπνευσμένη ηγεσία και διάθεση για δουλειά, μπορεί να προσδώσει, σε όλους τους κλάδους συνολικά, αυτό που σήμερα της λείπει. Την ενότητα και τον συντονισμό τους με στόχο το κοινό συμφέρον.

Για να γίνουν, όμως, πραγματικότητα όλα αυτά, πρέπει να υλοποιηθεί και η βασικότερη προϋπόθεση: η εξεύρεση χρηματικών πόρων. Τα προβλήματα της Συνομοσπονδίας, που ήδη συνοπτικά περιγράψαμε, και που οδήγησαν στην αποστασιοποίηση των μελών της, προκάλεσαν και μια πρωτοφανή ανέχεια. Είναι νομοτελειακά βέβαιο, ότι χωρίς την επίλυση του οικονομικού προβλήματος, οι στόχοι της Διοίκησης θα περιοριστούν στη σφαίρα της ουτοπίας. Γι' αυτό, τα μέλη της Γ.Σ.Ε.Α.Ε. επιβάλλεται να συνεισφέρουν ενεργά σ' αυτήν την προσπάθεια. Ο καθένας καλείται ν' αναλάβει τις ευθύνες του. Η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Εμείς, από την πλευρά μας, θα συμβάλλουμε σ' αυτήν την προοπτική, με όλες μας τις δυνάμεις.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ
Φάτσιος Σοφοκλής Πρόεδρος ΠΟΑΥΣ 
Χατζηδάκης Γεώργιος Α' Αντιπρόεδρος ΠΟΑΥΣ 
Σουϊτσμες Γεώργιος Β' Αντιπρόεδρος ΠΟΑΕIΑΤΑ 
Βουλγαράκης Καλέργος Γενικός Γραμματέας ΠΟΑΣ 
Δήμος Κωνσταντίνος Ειδικός Γραμματέας ΠΟΕΙΑΤΑ 
Λαγουτάρης Ευστράτιος Αναπλ. Γεν. Γραμματέας ΠΟΕΙΑΤΑ 
Κολυνδρίνης Δημήτριος Ταμίας ΠΟΑΥΣ 
Σακελαρίου Μιχαήλ Μέλος ΠΟΑΣ 
Γεωργιάδης Θεμιστοκλής Μέλος ΠΟΑΥΣ 
Σώρος Μιχαήλ Μέλος ΠΟΕΙΑΤΑ 
Μαυρίκης Παναγιώτης Μέλος ΠΟΕΙΑΤΑ 
Ντούμπας Σταμάτης Μέλος ΠΟΑΥΣ 
Μαραγκάκης Βασίλειος Μέλος ΠΟΕΙΑΤΑ 
Μούκας Φώτης Μέλος ΠΟΑΥΣ 
Αθανασόπουλος Παναγιώτης Μέλος ΠΟΑΥΣ 
Ζαβούνης Γεώργιος Μέλος ΠΟΕΙΑΤΑ 
Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος Μέλος ΠΟΕΙΑΤΑ 
Μπαλωμένος Κωνσταντίνος Μέλος ΠΟΕΙΑΤΑ 
Ψητόπουλος Κυριάκος Μέλος ΠΟΕΙΑΤΑ 
Πλέσσας Διονύσιος Μέλος ΠΣΧΕΜ

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Α.Ε..
Την Τετάρτη 27-10-2021 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Γ.Σ.Ε.Α.Ε.) και παράλληλα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη τριετία (2021-2024). Στη συνέχεια διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου και των μελών του ΔΣ. Η συγκρότηση σε σώμα πραγματοποιήθηκε στις 03-11-2021 ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Φάτσιος Σοφοκλής 
Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χατζηδάκης Γεώργιος 
Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σουιτσμές Γεώργιος 
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Βουλγαράκης Καλέργος 
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Δήμος Κωνσταντίνος 
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Λαγουτάρης Ευστράτιος 
ΤΑΜΙΑΣ: Κολυνδρίνης Δημήτριος

ΜΕΛΗ: Σακελαρίου Μιχαήλ, Γεωργιάδης Θεμιστοκλής, Σώρος Μιχαήλ, Μαυρίκης Παναγιώτης, Ντούμπας Σταμάτιος, Μαραγκάκης Βασίλειος, Μούκας Φώτιος, Αθανασόπουλος Παναγιώτης, Ζαβούνης Γεώργιος, Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Μπαλωμένος Κωνσταντίνος, Ψητόπουλος Κυριάκος, Πλέσσας Διονύσιος.
Read More »
Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Α.Ε ο Θεσπρωτός Σοφοκλής Φάτσιος Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Α.Ε ο Θεσπρωτός Σοφοκλής Φάτσιος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Μόνο με πιστοποιητικά και τεστ η είσοδος στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Μόνο με πιστοποιητικά και τεστ η είσοδος στην Π.Ε. Θεσπρωτίας


 
-Μετά την Υπουργική απόφαση αριθμ. Δ1α/Γ.Π οικ. 69136/05-11-2021 (Φ.Ε.Κ 5138/τΒ/5-11-2021) το κτίριο της Π.Ε Θεσπρωτίας λειτουργεί με τους εξής όρους :
1. Η πρόσβαση στο κτίριο της Π.Ε Θεσπρωτίας γίνετε μόνο από την είσοδο προς την παραλιακή οδό.
2. Για να εισέλθουν και εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες οι πολίτες πρέπει υποχρεωτικά να επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους:
α)πιστοποιητικό εμβολιασμού (σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9) ή
β) πιστοποιητικό νόσησης (σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9) ή
γ) βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό COVID -19 (PCR ή RAPID TEST σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9)
Επίσης οφείλουν να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους εφόσον τους ζητηθεί. 3. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του κτιρίου καθώς και η τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων.Read More »
Μόνο με πιστοποιητικά και τεστ η είσοδος στην Π.Ε. Θεσπρωτίας Μόνο με πιστοποιητικά και τεστ η είσοδος στην Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Γκάλοπ για τους Δήμους της Θεσπρωτίας και την Περιφέρεια

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Γκάλοπ για τους Δήμους της Θεσπρωτίας και την Περιφέρεια

Η καθιερωμένη αξιολόγηση των δημοτικών αρχών της Θεσπρωτίας και των εκπροσώπων στην περιφέρεια, έφτασε και για τις παρούσες θητείες. 

Αξιολογείστε από το 1 (ελάχιστο) μέχρι το 10 (μέγιστο), την παρουσία όλων των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων των δήμων Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών καθώς και των περιφερειακών συμβούλων.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιείται με την αξιοπιστία της Google και απαιτεί λογαριασμό Gmail για να συμμετέχετε. Σημειώνεται πως δεν γίνεται καμία καταγραφή των emails, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας και απορρήτου της Google. 
 Σε συνεργασία των ιστοσελίδων thespro.gr, paramythia-online.gr και thesprotikoiantilaloi.gr.

Read More »
Γκάλοπ για τους Δήμους της Θεσπρωτίας και την Περιφέρεια Γκάλοπ για τους Δήμους της Θεσπρωτίας και την Περιφέρεια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Πολλά τα θετικά rapid tests και σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Πολλά τα θετικά rapid tests και σήμερα στην ΗγουμενίτσαΤην Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 42 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 35 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 12722 rapid test και ανευρέθηκαν 632 θετικά (4.97%). 

Από τις 632 περιπτώσεις, οι 326 αφορούν άνδρες και οι 306 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 34.17 έτη.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΆΝΘΕΟΝ
312 rapid test με 15 θετικά (4.81%) αφορούν σε 6 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 42 έτηRead More »
Πολλά τα θετικά rapid tests και σήμερα στην Ηγουμενίτσα Πολλά τα θετικά rapid tests και σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Μόνο με επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού Test η είσοδος στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Μόνο με επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού Test η είσοδος στο δημαρχείο ΗγουμενίτσαςΕίσοδος στις υπηρεσίες του Δήμου με υποχρεωτική επίδειξη Πιστοποιητικών Εμβολιασμού ή Νόσησης ή αρνητικού PCR ή Rapid-Test

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Δευτέρα 08-11-2021, η είσοδος του κοινού στις Υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας, θα γίνεται αποκλειστικά με την επίδειξη:
· πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
· πιστοποιητικού νόσησης ή
· βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR) – έως 72 ώρες ή
· βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (Rapid test) – έως 48 ώρες.


*Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά (εμβολιασμού, νόσησης, διαγνωστικού και αυτοδιαγνωστικού ελέγχου) επιδεικνύονται συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς αυτά.
Read More »
Μόνο με επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού Test η είσοδος στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας Μόνο με επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού Test η είσοδος στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας | Νέο άτυπο “lockdown” στις επιχειρήσεις μας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας | Νέο άτυπο “lockdown” στις επιχειρήσεις μας


Κύριε πρόεδρε
με τις πρόσφατες δηλώσεις σας αποτυπώσατε το πρόβλημα του αθέμιτου ανταγωνισμού, που για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση δημιουργεί υπέρ των μεγάλων Super Markets και σε βάρος των πολύ μικρών επιχειρήσεων. Στις δικές μας επιχειρήσεις υποχρεούμαστε να γίνουμε τώρα και ελεγκτές των rapid tests των ανεμβολίαστων, ενώ στις μεγάλες επιχειρήσεις «μπάτε σκύλοι αλέστε», όπως συμβαίνει από την αρχή της πανδημίας.

Πέρα από τις διαπιστώσεις σας, όμως, με ποιους τρόπους, πρακτικά, προστάτευσε η Συνομοσπονδία τις δουλειές μας από τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές αποφάσεις, εδώ κι ενάμιση χρόνο, με τα συνεχόμενα lockdown, τα clik away, τη στήριξη των eshop των μεγάλων επιχειρήσεων; τι απομένει για να σας πείσει ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα μετατοπιστεί ο τζίρος μας σ’ αυτές;

Τι άλλο να νομοθετήσει, πέρα από το γεγονός ότι επιβάλει μέτρα εισόδου καταναλωτών στα μικρομάγαζα, την ώρα που στα μεγάλα και πολύ μεγάλα Super Markets , που είναι οι κατεξοχήν χώροι συνωστισμού, επιτρέπει σε πλήθος ανθρώπων, δίχως μέτρο να ψωνίζουν; κι όταν μιλάμε για μεγάλα Super Markets, αντιλαμβάνεστε ότι εννοούμε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, πια, όπου ο καθένας βρίσκει όσα πουλάει μια τυπική εμπορική αγορά, στις οποίες η κυβέρνηση οδηγεί ένα μεγάλο, ανεμβολίαστο καταναλωτικό κοινό!


Που έπρεπε να εφαρμοστεί το μέτρο του ελέγχου των ανεμβολίαστων, αν όχι στις μεγάλες επιχειρήσεις;

Εδώ, στην επαρχία, εκτός των άλλων, υπάρχουν καταναλωτές που έρχονται από κοντινά η μακρινά χωριά, άνθρωποι που πιθανόν να μην έχουν ενημερωθεί. Πάλι θ’ αρχίσουμε να τους πουλάμε στο πεζοδρόμιο, σαν υπαίθριοι μικροπωλητές;

Με ποιους τρόπους, λοιπόν, σκοπεύετε στην Συνομοσπονδία ν’ αντιδράσετε στην νέα κυβερνητική επίθεση που δεχόμαστε, έμπρακτα, πέρα από διαπιστώσεις, με ποιες δυναμικές ενέργειες θα συσπειρώσετε τους εμπόρους της χώρας, ώστε ν’ ανατρέψετε τη συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση; ποια μηνύματα παίρνετε από τις Ομοσπονδίες;

Δυστυχώς, η ήπια στάση που έχετε κρατήσει, του διαλόγου και των διαπιστώσεων, έχει οδηγήσει σε χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας όσων εκπροσωπείτε και δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ο ρόλος σας, σαν γραφείο τύπου της κυβέρνησης.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος 
Μαρέτης Ανδρέας
Η Γ. Γραμματέας
Δήμα Αικατερίνη

Read More »
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας | Νέο άτυπο “lockdown” στις επιχειρήσεις μας Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας | Νέο άτυπο “lockdown” στις επιχειρήσεις μας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Χωρίς πλοία προς Κέρκυρα για ένα 48ωρο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021
Χωρίς πλοία προς Κέρκυρα για ένα 48ωρο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι το Δ.Σ. του Τοπικού Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών & Διαπόντιων Νήσων “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ” αποφάσισε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση από ώρα 06:01΄της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου 2021 έως και ώρα 06:00 της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου 2021 με προοπτική κλιμάκωσης, των πληρωμάτων όλων των πλοίων που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας, Ηγουμενίτσας-Παξών, Λευκίμμης-Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας-Παξών και Κέρκυρας-Διαποντίων Νήσων.


Προς αποφυγή ταλαιπωρίας το επιβατικό κοινό, παρακαλείται να ενημερώνεται σχετικά από τα τοπικά Ναυτικά Πρακτορεία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, προκειμένου να ενημερώνεται αναφορικά με την πορεία της απεργιακής κινητοποίησης και την εκτέλεση ή μη των εγκεκριμένων δρομολογίων.
Read More »
Χωρίς πλοία προς Κέρκυρα για ένα 48ωρο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Χωρίς πλοία προς Κέρκυρα για ένα 48ωρο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

5ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη με 280€

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021

5ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη με 280€ 

Read More »
5ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη με 280€ 5ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη με 280€ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Σελίδες