Μπαράζ διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς. Περισσότερα από 10 συμβάντα σε λίγες μέρες

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016

Περισσότερες από 10 διαρρήξεις οικείων στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς, έχουν σημειωθεί τις τελευταίες 10 ημέρες.

Από τις διαρρήξεις έχει αφαιρεθεί άγνωστο προς το παρόν χρηματικό ποσό καθώς και τιμαλφή.

Μονό σε μια περίπτωση, οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν 4.500 ευρώ και χρυσαφικά άγνωστης αξίας.

Κοινό χαρακτηριστικό στις διαρρήξεις είναι πως οι δράστες εισέρχονται με παραβίαση πόρτας ή παραθύρου και πως δεν μένουν μονό στην κλοπή χρημάτων και τιμαλφή, άλλα τρώνε και πίνουν με ότι βρουν στις οικείες.

Στο αστυνομικό τμήμα Παραμυθιάς έχει σημάνει συναγερμός, ενώ υπάρχει αισιοδοξία πως αργά ή γρήγορα θα συλληφθούν οι δράστες.
Read More »
Μπαράζ διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς. Περισσότερα από 10 συμβάντα σε λίγες μέρες Μπαράζ διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς. Περισσότερα από 10 συμβάντα σε λίγες μέρες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016 Rating: 5

Αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τις δυσοσμίες στα Σύβοτα

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016

Όλοι όσοι επισκεπτόμαστε τα Σύβοτα τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουμε παρατηρήσει την έντονη δυσοσμία που αναδύεται από τις σχάρες των ομβρίων υδάτων, ειδικά στο λιμάνι του χωριού.
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς κανένας από τους υπεύθυνους να έχει δώσει λύση.
 
Τα Σύβοτα, είναι η "ναυαρχίδα" του τουρισμού, για την περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή να τα προσέχει ως κόρη οφθαλμού.
Στην πραγματικότητα όμως, το μόνο που καταφέρνουν με την αδιαφορία τους, είναι να τα δυσφημούν, οσφρητικά, σε όλους τους επισκέπτες.

Αυτή η αδιαφορία ανάγκασε, στις 03/08/2015, κάτοικο και επαγγελματία των Συβότων, να αποστείλει επιστολή προς την 6η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας και με κοινοποίηση προς το Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα "Δυσοσμίες και Σωληνώσεις μέσα στις Σχάρες Όμβριων Υδάτων".
 
Κανείς όμως από τους αποδέκτες δεν του απάντησε, ενώ το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει, με την τουριστική κίνηση στα Σύβοτα, να είναι ήδη αυξημένη.
 
Ο κ. Βαφειάδης, επανέρχεται στο θέμα, με νέα του επιστολή, τόσο για τις δυσοσμίες και τις παράνομες σωληνώσεις, όσο και με την κατάσταση του οδοστρώματος.
 
Η νέα επιστολή του κ. Βαφειάδη: 
Σε συνέχεια της καταγγελίας της 03/08/2015 με θέμα "Δυσοσμίες και Σωληνώσεις μέσα στις Σχάρες Όμβριων Υδάτων", καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου 2066/46149 της 13/08/2015 Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω πως ουδεμία απάντηση έλαβα σχετικά, αλλά και πως ουδεμία ενέργεια έλαβε χώρα από τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
 
Η κατάσταση επίσης του οδοστρώματος με τις λακούβες που είναι αποτέλεσμα εκσκαφής του οδοστρώματος για την τοποθέτηση σωληνώσεων αγνώστου προέλευσης, (όπως περιγράφω και στην σχετική καταγγελία), έχει χειροτερέψει, από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται, αλλά και το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.
 
Να λάβετε υπόψη πως η Τουριστική περίοδο έχει ξεκινήσει, ήδη η περιοχή των Συβότων έχει δεχθεί μαζικούς επισκέπτες από της 25/03/2016, και το ενδιαφέρον του Δήμου για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που τίθεται και θέμα για την Δημόσια Υγεία είναι άφαντο. 
 
Θα ήθελα παρακαλώ, να επιληφθεί όποια υπηρεσία είναι αρμόδια για το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς και να μας ενημερώσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τα σχετικά:
 • στο σημείο που υπάρχει φωτογραφία, αν έχει δοθεί σχετική άδεια για τους σωλήνες που επικοινωνούν στην σχάρα όμβρυων υδάτων
 • αν έχει μεριμνήσει για την επίλυση του θέματος που αφορά και γενικότερα όλες τις σχάρες όμβρυων υδάτων στα Σύβοτα  
 • αν θα λύσει το πρόβλημα με τις λακούβες, που είναι συνέπεια διανοίγματος και εκσκαφής του οδοστρώματος για προσθήκη σωληνώσεων αγνώστου προελεύσεως.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με τα τμήματα του, απαιτούν να εφαρμόζουν όλοι οι πολίτες τους σχετικούς κανονισμούς, όμως θα πρέπει να γνωρίζουν πως μπορεί να αξιώνουν απαιτήσεις πάσης φύσεως από τους Δημότες, Πολίτες, Επιχειρήσεις κλπ,, αλλά και οι ίδιοι έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ που πρέπει να τηρούν...

Μετά Τιμής
Βαφειάδης Αναστάσιος
 
Διαβάστε την επιστολή - καταγγελία του κ. Βαφειάδη 
στις 3 Αυγούστου 2015

ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Σύβοτα 03/08/2015

ΠΡΟΣ: 6η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας 6ype@dypede.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας grafeio.dimarxou@1345.syzefxis.gov.gr
- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας villioue@apdhp-dm.gov.gr  

ΘΕΜΑ: «Δυσοσμίες και Σωληνώσεις μέσα στις Σχάρες Όμβριων Υδάτων»

Διατηρώ τουριστικό κατάστημα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, και έξω από το κατάστημα μου υπάρχει στον δρόμο μια σχάρα για να απορροφάει τα όμβρια ύδατα. Στην συγκριμένη σχάρα,(και όχι μόνο) καταλήγουν και σωλήνες οι οποίες πολύ συχνά "τρέχουν" μέσα τους διάφορα υγρά, (όχι όμβρια ύδατα, διότι αυτό συμβαίνει μέσα στο καλοκαίρι που έχει να βρέξει πάνω από 30 μέρες) με αποτέλεσμα τις έντονες δυσοσμίες σε όλη την διάρκεια της ημέρας οι οποίες πολλές φορές γίνονται ανυπόφορες. Επίσης σωλήνες οι οποίοι καταλήγουν μέσα στην σχάρα για τα όμβρια ύδατα έχουν τοποθετηθεί από ερασιτεχνικά συνεργεία με πρόχειρο τρόπο, και χωρίς σχετική άδεια, που όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και βίντεο που στέλνω, δεν είναι ούτε καν κάτω από την επιφάνεια του δρόμου, με αποτέλεσμα τα πρόχειρα μπαλώματα για να τον σφραγίσουν και να μην φαίνεται έχουν σπάσει και υπάρχει επίσης κίνδυνος να σπάσει και ο σωλήνας εφόσον περνάνε από πάνω του αυτοκίνητα, φορτηγά και κάθε τροχοφόρο όχημα, με ότι μπορεί να ακολουθήσει στην δημόσια υγεία ύστερα από διαρροές υγρών αγνώστου προέλευσης.

Ύστερα από προφορική μου αναφορά στον Αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας Κ. Μήτση Σωτήριο, που του υπέδειξα το πρόβλημα, από τον περασμένο χειμώνα, με διαβεβαίωσε πως θα επιληφθεί άμεσα ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί καθόλου και το πρόβλημα συνεχίζεται. Ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα με κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία, πως είναι δυνατόν να το αμελούν και να δίνουν προτεραιότητα σε άλλα χωρίς σημασία και ουσία ζητήματα? Ακόμα και αν επικαλεστούν όγκο υποχρεώσεων, έπρεπε το συγκεκριμένο πρόβλημα να λυθεί το συντομότερο διότι αποσκοπεί στην δημόσια υγεία και όχι σε προσωπικά συμφέροντα.

Καλώ λοιπόν, το αρμόδιο τμήμα της 6η Δ.Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας να προβεί σε αυτοψίες με τα απαραίτητα συνεργεία και να μεριμνήσει για την άμεση λύση του προβλήματος (συμπεριλαμβανομένων και των υπόλοιπων σχαρών) με κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Επίσης θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσε να δώσει μια λογική εξήγηση ο Αντιδήμαρχος για την αδιαφορία που έδειξε στο πρόβλημα.
Read More »
Αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τις δυσοσμίες στα Σύβοτα Αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τις δυσοσμίες στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016 Rating: 5

Μικρή φάλαινα στις Εκβολές του Καλαμά (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016

 
 
Μια μικρή φάλαινα εκβράστηκε στις παλιές Εκβολές του Καλαμά.
Μετά απο αυτοψία του Φορέα Διαχείρησης και επικοινωνία με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πελάγος για την επιστημονική ταυτοποίηση, οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ζιφιό (Ziphius cavirostris).
Τα είδη κητωδών που υπάρχουν στις ελληνικές θάλασσες είναι 12 και 22 στη Μεσόγειο. Κάποια ζουν μόνιμα στην Ελλάδα (8) ή στη Μεσόγειο (11), ενώ κάποα άλλα έρχονται περιστασιακά απο τον Ατλαντικό ωκεανό.
Στις ελληνικές θάλασσες ζει μόνιμα ένα είδος φάλαινας, η πτεροφάλαινα και επτά είδη οδοντοκητών:
φυσητήρας, ζιφιός, σταχτοδέλφινο, ρινοδέλφινο, κοινό δελφίνι, ζωνοδέλφινο, φώκαινα.
Ο ζιφιός είναι είδος κητώδους με μόνιμους πληθυσμούς στις ελληνικές θάλασσες.Είναι μεσαίου μεγέθους με μήκος που φθάνει τα 6 μέτρα (συνήθως 4.5-5.5μ) και μοιάζει με μεγάλο δελφίνι. Δεν κάνει ποτέ άλματα άρα ειναι δύσκολο να παρατηρηθεί και αποφεύγει την ανθρώπινη δραστηριότητα. Τρέφεται με βαθύβια καλαμάρια που μπορεί να φτάσουν σε βάθη των 2000 μέτρων.
Μαζικοί εκβρασμοί ζιφιών είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν ως αποτέλεσμα ακουστικών στρατιωτικών δοκιμών με τη χρήση ισχυρών σόναρ. Ο τελευταίος μαζικός εκβρασμός ήταν το 2011 στη διάρκεια ασκήσεων του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.Ο πληθυσμός των ζιφιών στο Ιόνιο Πέλαγος βρίσκεται στα όρια εξαφάνισής του.
Η ανεύρεση του εκβρασμένου ζιφιού είναι σημαντική για τη μελέτη των μετακινήσεων των κητωδών καθώς και για τη μελέτη του πληθυσμού τους.
Η προστασία των δελφινιών, των φαλαινών αλλά και όλων των κητωδών είναι επιτακτική και συμβάλλει στη διαφύλαξη του θαλάσσιου πλούτου της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου.

Στη σελίδα www.pelagosinstitute.gr μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το Ινστιτουτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το έργο του.Read More »
Μικρή φάλαινα στις Εκβολές του Καλαμά (+ΦΩΤΟ) Μικρή φάλαινα στις Εκβολές του Καλαμά (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016 Rating: 5

Άγνωστο ταφικό ηρώο στα Μάρμαρα Ζερβοχωρίου Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016

 
 
Το ταφικό μνημείο στα Μάρμαρα Ζερβοχωρίου, που ανασκάφηκε το 1992, έχει στο εσωτερικό του συλημένο κιβωτιόσχημο τάφο και ακριβώς απέναντί του το δάπεδο υπέργειας κατασκευής που λειτουργούσε πιθανόν ως «τράπεζα προσφορών», συνηγορώντας έτσι στην ταύτιση της χρήσης του χώρου με ταφικό ηρώο. 
 
Η ανυπαρξία κεραμιδιών στέγης μεταξύ των ευρημάτων συνηγορεί για τον υπαίθριο χαρακτήρα του μνημείου. 
 
Η κατασκευή του τοποθετείται χρονικά του στην Ελληνιστική εποχή (3ος αιώνας π.Χ.), περίοδο κατά την οποία κατασκευάζονται αρκετά παρόμοια ταφικά ηρώα σε ολόκληρη τη ΒΔ Ελλάδα, αλλά και ανάλογου χαρακτήρα κτίσματα και μεμονωμένοι τάφοι, σε ολόκληρη την κοιλάδα του Κωκυτού, του γνωστού κατά την παράδοση ως «ποταμού των θρήνων». 
 
Η θέση του ήταν γνωστή από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, οπότε ο καθηγητής Σ. Δάκαρης το είχε ταυτίσει με «μεγάλη οικία ή ξενώνα».
 
Read More »
Άγνωστο ταφικό ηρώο στα Μάρμαρα Ζερβοχωρίου Θεσπρωτίας Άγνωστο ταφικό ηρώο στα Μάρμαρα Ζερβοχωρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημέρα Φυσικών Επιστημών 2016

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016Σας γνωστοποιούμε ότι το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Θεσπρωτίας διοργανώνει την Τρίτη 19 Απρίλη εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Φυσικών Επιστημών 2016». Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Γυμναστηρίου του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας περιλαμβάνει:

· Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας:
 • Μαθητές από το 1ο, 2ο, 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας και από το Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας θα παρουσιάζουν σειρά πειραμάτων υπό τον γενικό τίτλο «Διερευνώντας τη φύση και τις ιδιότητες του Ηλεκτρισμού και του Μαγνητισμού».
 • Μαθητές από το 1ο και το 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας θα παρουσιάζουν πειράματα υπό τον γενικό τίτλο «Μέτρηση της επιτάχυνσης της βαρύτητας». Αυτό το τμήμα της εκδήλωσης θα είναι και διαγωνιστικό.

· Καθηγητές κλάδου ΠΕ04 θα παρουσιάσουν σειρές πειραμάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης που έγκαιρα θα ανακοινωθεί.

Η εκδήλωση θα είναι επισκέψιμη:

· Από τμήματα μαθητών των Σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας κατά τις ώρες του πρωινού σχολικού προγράμματος.

· Από το κοινό (γονείς, καθηγητές, ή άλλους ενδιαφερόμενους ) ή και από μεμονωμένους μαθητές κατά τις απογευματινές ώρες.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας με τη βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν, καθώς επίσης και με τη βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στον τοπικό διαγωνισμό ΕUSO 2016.

Βασίλης Νούσης
Υπ. ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημέρα Φυσικών Επιστημών 2016 Ηγουμενίτσα: Ημέρα Φυσικών Επιστημών 2016 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016 Rating: 5

Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μετατόπισης των φωτοσημαντήρων του διαύλου ναυσιπλοΐας

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μετατόπισης των φωτοσημαντήρων του διαύλου ναυσιπλοΐας του Λιμένα Ηγουμενίτσας στην οριστική προβλεπόμενη θέση τους, βάση των προβλεπόμενων τεχνικών προδιαγραφών από τη Β’ Φάσης των έργων επέκτασης του λιμένα.

Με την οργάνωση και το συντονισμό των εργασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες τον Οργανισμού Λιμένος και σε άψογη συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, ολοκληρώθηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας οι εργασίες μετατόπισης των φωτοσημαντήρων του διαύλου. Αφού προηγήθηκε η εκκαθάριση σημειακών εξάρσεων που είχαν εντοπιστεί από την υδρογραφική υπηρεσία, πραγματοποιήθηκε παράλληλη μετατόπιση των φωτοσημαντήρων και πλέον ο δίαυλος είναι πλήρως λειτουργικός με πλάτος 170μ., το μήκος αυτού δε είναι 2.000μ. και το βάθος 10,5μ.

Ακολούθως, η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού θα προχωρήσει στην αποτύπωση, χαρτογράφηση και ενημέρωση των Ναυτικών Χαρτών με τα νέα στοιχεία.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, ένα ακόμη κομμάτι της Β’ Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας προστίθεται στις εγκαταστάσεις και τους χερσαίους χώρους που τέθηκαν σε λειτουργία προ ολίγων μηνών. Η ολοκλήρωση του διαύλου αποτελούσε ένα σημαντικό ζήτημα για την λειτουργία του λιμένα, πλέον θα επιτρέπεται σε πλοία και κρουαζιερόπλοια μεγάλου μεγέθους που δεν ήταν δυνατό να προσεγγίσουν το λιμένα Ηγουμενίτσας να καταπλέουν με ασφάλεια.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει τις προσπάθειες θέτοντας στόχο το λιμάνι να αποτελέσει αναβαθμισμένο πλέον, σημαντικό ρόλο τόσο στην μεταφορική αλυσίδα όσο και στην τουριστική αγορά.

Read More »
Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μετατόπισης των φωτοσημαντήρων του διαύλου ναυσιπλοΐας Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μετατόπισης των φωτοσημαντήρων του διαύλου ναυσιπλοΐας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική εκδήλωση σήμερα για Επιχειρηματίες, Ελεύθερους Επαγγελματίες και Ανέργους

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, ο ΕΦΕΠΑΕ και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους Επιχειρηματίες, Ελεύθερους Επαγγελματίες και Ανέργους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, στην ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργανώνουν την Δευτέρα 04 Απριλίου 2016 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Κυρά Βασιλικής 13, Ηγουμενίτσα )

για την παρουσίαση των τεσσάρων νέων επενδυτικών Προγραμμάτων που προκηρύχθηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», τα οποία είναι :

1. "Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές"
2. "Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών"
3. "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα"
4. "Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης".
Στελέχη της Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων θα παρουσιάσουν τα προγράμματα και θα απαντήσουν σε τυχόν απορίες/ερωτήσεις του κοινού.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική εκδήλωση σήμερα για Επιχειρηματίες, Ελεύθερους Επαγγελματίες και Ανέργους Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική εκδήλωση σήμερα για Επιχειρηματίες, Ελεύθερους Επαγγελματίες και Ανέργους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016 Rating: 5

Υπουργός Υγείας: Κανένα νέο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας - Απάντηση σε ερώτηση του Β. Γιόγιακα

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016


Δεν προβλέπεται να παραδοθεί νέο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, από τα 11 που έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν στην Υγειονομική Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Υγείας σε σχετική ερώτηση του Β. Γιόγιακα. Στο κείμενο της απάντησης σημειώνεται ότι νέο όχημα προορίζεται για τις ανάγκες του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Ιωαννίνων ενώ η τελική κατανομή των 11 οχημάτων θα γίνει με βάση τις ανάγκες λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ηπείρου. Επίσης ο Υπουργός Υγείας αμφισβητεί ότι υπάρχουν περιστατικά τα οποία εξυπηρετούνται μόνο από τους οδηγούς ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας και χωρίς τη συνοδεία εξειδικευμένου νοσοκόμου και γιατρού, καθώς απαντά ότι η εξυπηρέτηση των ασθενών γίνεται πάντα με τη συνοδεία υγειονομικού προσωπικού του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας.

"Ο Υπουργός Υγείας θεωρεί ότι ένα παλιό όχημα αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου νομού, όταν το άλλο Κέντρο Υγείας στο Μαργαρίτι δε διαθέτει καν όχημα. Η πραγματικότητα όμως δε συμφωνεί μαζί του. Ας ρωτήσει τους πολίτες της Θεσπρωτίας και τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας του Νομού μας για τις πραγματικές συνθήκες και τα πραγματικά προβλήματα", δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.


Το πλήρες κείμενο της απάντησης:
 
 
Read More »
Υπουργός Υγείας: Κανένα νέο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας - Απάντηση σε ερώτηση του Β. Γιόγιακα Υπουργός Υγείας: Κανένα νέο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας - Απάντηση σε ερώτηση του Β. Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016 Rating: 5

ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας: Τα αποτελέσματα για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016


ΜΙΚΤΟ - ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ
 1. ΝΤΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασίλειου 198
 2. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Κων/νου 194
 3. ΝΤΡΙΤΣΟΣ ΘΩΜΑΣ του Ζώη 129 
 4. ΧΡΟΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεώργιου 128 
 5. ΣΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Ευάγγελου 113 
 6. ΔΗΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημήτριου 89 
 7. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Γεώργιου 81 
 8. ΚΙΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ευάγγελου 80 
ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ:
 1. ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Ιωάννη 63
 2. ΓΚΑΜΠΡΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σπυρίδων 59
 3. ΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικόλαου 45 
ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ
 1. ΒΕΡΜΠΗ ΒΕΡΑ
 2. ΔΑΚΟΥΚΗ ΡΟΥΛΑ  
Read More »
ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας: Τα αποτελέσματα για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας: Τα αποτελέσματα για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016 Rating: 5

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016
Εκλέγονται τα ονόματα που είναι υπογραμμισμένα

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ηγουμενίτσας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 1. Δήμου Χρήστος (Μπαλής) 400
 2. Μπάρμπας Αντώνιος 288
ΜΕΛΗ
 1. Βεζδρεβάνη Αμαλία - Παραπόταμος 204
 2. Γεωργίου Σπυρίδων - Σύβοτα 6
 3. Δακούκη Σταυρούλα - Ηγουμενίτσα 96
 4. Καρακίτσος Γεώργιος - Παραπόταμος 80
 5. Μήτσης Σωτήριος - Σύβοτα 107
 6. Μπιστιώλη Αικατερίνη - Σύβοτα 198
 7. Μπότος Σωκράτης - Σύβοτα 133
 8. Μυριούνης Ευάγγελος - Ηγουμενίτσα 133
 9. Μώκος Θεόδωρος - Σύβοτα 164
 10. Νικολάου Θεόδωρος - Μαργαρίτι 158
 11. Ντρίτσος Θωμάς - Μαργαρίτι 140
 12. Πανταζής Παντελής - Παραπόταμος 44
 13. Παρθενίου Όλγα - Ηγουμενίτσα 151
 14. Σεϊτανίδης Αναστάσιος - Μαργαρίτι 44
 15. Τζώρτζης Απόστολος - Παραπόταμος 109
 16. Φωτιάδης Απόστολος - Ηγουμενίτσα 112
Read More »
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016 Rating: 5

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016
Εκλέγονται τα ονόματα που είναι υπογραμμισμένα


ΔΗΜ.Τ.Ο. Φιλιατών

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 1. Νέτης Χρήστος
ΜΕΛΗ
 1. Γκίκας Κωνσταντίνος - Σαγιάδα
 2. Μποροδήμος Ηλίας - Φιλιάτες 
 3. Καίσαρη - Σκεύη Παρασκευή - Φιλιάτες
 4.  Κωνσταντίνου Θεοφάνης - Φιλιάτες
 5. Παπαδόπουλος Ιωάννης - Φιλιάτες
 6. Σιάκος Φώτιος - Σαγιάδα
 7. Φωτιάδη Βασιλική - Φιλιάτες
 8. Χαλαστρή Ασημίνα - Φιλιάτες
 9. Χασακής Ιωάννης - Σαγιάδα
Read More »
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016 Rating: 5

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΣΟΥΛΙΟΥ - ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016
Εκλέγονται τα ονόματα που είναι υπογραμμισμένα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 1. Μπολώτσης Ανδρέας 204 (Μετά από κλήρωση)
 2.  Βέρμπη Βέρα 204
ΜΕΛΗ
 1. Γκόγκος Δημήτρης - Παραμυθιά 46
 2. Ιωάννου Σωτήρης - Αχέροντα 45
 3. Κώτσης Θεόδωρος - Παραμυθιά 106
 4. Μπάλλας Φώτης - Αχέροντα 26
 5. Ντάγκας Γεώργιος - Παραμυθιά 160
 6. Ντούμα Ερρικα - Παραμυθιά 45
 7. Πάκος Γιώργος - Παραμυθιά 58
 8. Παππάς Γεώργιος - Παραμυθιά 50
 9. Σουλάκης Αναστάσιος - Αχέροντα 113
 10. Στεργίου Ανδρέας - Αχέροντα 50
 11. Τσιώτα Αναστασία - Παραμυθιά 27
 12. Τσούλας Χρήστος - Αχέροντα 92
 13. Φιλίππου Αγγελική - Παραμυθιά 95
 14. Χρήστου Αλέξανδρος - Αχέροντα 84
 15. Χρήστου Δημήτρης - Αχέροντα 125
Read More »
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΣΟΥΛΙΟΥ - ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΣΟΥΛΙΟΥ - ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016 Rating: 5

Σελίδες