Ανακοίνωση της αστυνομίας για τις 7 προσαγωγές στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
Ανακοίνωση της αστυνομίας για τις 7 προσαγωγές στην ΗγουμενίτσαΣτην Ηγουμενίτσα, την 16:10 ώρα της Τρίτης, ομάδα (10) ατόμων συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Δημαρχείου. Παρά τις συστάσεις των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων, ενώθηκαν μαζί τους άλλα (20) περίπου άτομα με σκοπό την πραγματοποίηση πορείας επί της οδού Κύπρου, η οποία αποτράπηκε με την παρέμβαση των αστυνομικών. 

Πραγματοποιήθηκε προσαγωγή επτά (7) ατόμων στα οποία επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. 

Συνολικά σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, συνελήφθησαν (23) άτομα, προσήχθησαν (79) και επιβλήθηκαν (44) διοικητικά πρόστιμα.
Read More »
Ανακοίνωση της αστυνομίας για τις 7 προσαγωγές στην Ηγουμενίτσα Ανακοίνωση της αστυνομίας για τις 7 προσαγωγές στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Αναφορά Κάτση με τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
Αναφορά Κάτση με τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για τη στήριξη των επιχειρήσεωνΑναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στον εμποροβιοτεχνικό κλάδο και την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης και ενίσχυσής του. 

Στην Αναφορά του Μ. Κάτση, επισυνάπτεται προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η επιστολή που έλαβε από τον Εμποροβιοτεχνικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας, με την οποία ο εν λόγω σύλλογος αιτείται συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του κλάδου, προκειμένου να υπάρξει μια ασπίδα προστασίας για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ έχει καταθέσει μια δέσμη ουσιαστικών μέτρων στήριξης της πραγματικής οικονομίας και του εισοδήματος των νοικοκυριών, ώστε να αντέξουν και η κοινωνία, και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ζητά να δοθεί μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, να υπάρξει συνολική αναπλήρωση των μισθών των εργαζομένων από το κράτος, με διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας, να δοθεί εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν μείνει εκτός οποιασδήποτε στήριξης από την κυβέρνηση και τα ελλιπή μέτρα της. Η κυβέρνηση έχει όλα τα περιθώρια να υλοποιήσει αυτά τα μέτρα, αφού έχει αποθεματικά ύψους 37 δισ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά το τέλος της θητείας του, έχει ρυθμισμένο δημόσιο χρέος, έχει αναστολή του συμφώνου σταθερότητας για εφέτος και του χρόνου, και τέλος έχει πρωτοφανή ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Αυτό που δυστυχώς δεν έχει η κυβέρνηση είναι η ανάλογη πολιτική στόχευση. Το μόνο που την ενδιέφερε εν μέσω πανδημίας μάλιστα, ήταν να φέρει πτωχευτικό νόμο για να βάλει χέρι στα σπίτια και τις περιουσίες των αδύναμων νοικοκυριών, και να προετοιμάσει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία, που τινάζει στον αέρα τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα και τις απολαβές εκατομμυρίων εργαζομένων. To σχέδιο ¨Πισσαρίδη¨ άλλωστε, που αποτελεί τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης, βλέπει τους μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους ως πρόβλημα μπροστά στην κερδοφορία των λίγων και ισχυρών, και όχι ως πυλώνες στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής.

Read More »
Αναφορά Κάτση με τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για τη στήριξη των επιχειρήσεων Αναφορά Κάτση με τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για τη στήριξη των επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Φιλιατών προς τον Υφυπουργό Οικονομικών

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Φιλιατών προς τον Υφυπουργό ΟικονομικώνΚύριε Υφυπουργέ, 

Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας είναι μεταξύ των 41 υποκαταστημάτων της τράπεζας τα οποία πρόκειται να παύσουν τη λειτουργία τους μέσα στους επόμενους 2 μήνες. 

Θεωρώ σκόπιμο να γνωρίζετε ότι το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας είναι το μόνο τραπεζικό κατάστημα σε όλο τον Δήμο Φιλιατών, εξυπηρετώντας 47 κοινότητες και 25 συνοικισμούς. Καθώς πολλά από τα χωρία του Δήμου μας δεν εξυπηρετούνται από δημόσια συγκοινωνία και οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν ταξί, η μετάβαση προς και από το υποκατάστημα της Ηγουμενίτσας θα σημαίνει σημαντική επιβάρυνση σε χρόνο και - κυρίως - σε χρήμα. Η χρήση του διαδικτύου για την πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών είναι αδύνατη για τους περισσότερους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και ούτως ή άλλως δυσχερής λόγω της κατάστασης του δικτύου τηλεπικοινωνιών σε απομακρυσμένες κοινότητες και οικισμούς. 

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι το κλείσιμο της μοναδικής τράπεζας σε μια περιοχή με τέτοια γεωγραφικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά θα αποτελέσει πολύ σοβαρό πλήγμα στην καθημερινότητα των κατοίκων της και θα εντείνει την κοινωνική και οικονομική απομόνωση των πιο ευάλωτων ομάδων των συμπολιτών μας. 

Ζητώ, επομένως, την παρέμβασή σας ώστε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες να συνεχίσει να λειτουργεί και στο μέλλον, όπως λειτουργεί σήμερα. Πρόκειται όχι απλώς για ζήτημα επιχειρησιακής σκοπιμότητας αλλά, πολύ περισσότερο, κοινωνικής ευθύνης.
Read More »
Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Φιλιατών προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Φιλιατών προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε λίγα λουλούδια στο Μνημείο Ηρώων Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε λίγα λουλούδια στο Μνημείο Ηρώων ΗγουμενίτσαςΣήμερα 17-11-2020 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κατέθεσε λίγα λουλούδια στο Μνημείο Ηρώων Ηγουμενίτσας, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. 
Επίκαιρο όσο ποτέ το σύνθημα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΡΙΑ, επαναφέρει στις μέρες μας τα αιτήματα με την ίδια κραυγή αγωνίας και μας καλεί σε νέους αγώνες για τα αυτονόητα. 
Καλούμε όλους τους πολίτες, ειδικά την νεολαία, να μην υποκύψουν στη λήθη και τον αποπροσανατολισμό, αλλά με μνήμη και γνώση να αγωνιστούν με πάθος για την δημοκρατία. 
Οι συνθήκες αλλάζουν, ο αγώνας συνεχίζεται…… 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Read More »
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε λίγα λουλούδια στο Μνημείο Ηρώων Ηγουμενίτσας Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε λίγα λουλούδια στο Μνημείο Ηρώων Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΦΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΚΠΠΟ

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΦΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΚΠΠΟ Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 72989/14.11.2020 (ΦΕΚ 5043/14.11.2020 τεύχος Β’) με την οποία τροποποιείται η ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.71342/6.11.2020 (Β’ 4899) και αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, και η λειτουργία των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, από τις 16 Νοεμβρίου 2020 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 . 

Γονείς που έχουν τέκνα στους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται προσωρινά, απαλλάσσονται από την προβλεπόμενη μηνιαία οικονομική συμμετοχή (τροφεία) για το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους.
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΦΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΚΠΠΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΦΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΚΠΠΟ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Ο ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΕ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ 5.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
Ο ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΕ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ 5.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ «Θέλουμε να δώσουμε περισσότερους βαθμούς ελευθερίας στην οικονομική δραστηριότητα και να δυναμώσουμε τους θεσμούς και τους μηχανισμούς εποπτείας και ελέγχου, ώστε να τηρούνται οι κανόνες του παιχνιδιού από όλους, και όχι να επικρατεί ο νόμος του ισχυρότερου…» τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του στη Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Αναφερόμενος στη δυνατότητα σε πολύ μικρά εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν σε δημοτικές κοινότητες κάτω των 5.000 κατοίκων να ανοίγουν και τις Κυριακές, ο βουλευτής Θεσπρωτίας διευκρίνισε ότι αφορά κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις της γειτονιάς - φούρνους, ζαχαροπλαστεία, μίνι μάρκετ - που για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις Κυριακές έπρεπε να ρισκάρουν την επιβολή προστίμων που, σε πολλές περιπτώσεις, τις «γονάτιζαν» οικονομικά. «Αυτή τη δαμόκλειο σπάθη έρχεται να πάρει από τα κεφάλια των μικρών αυτών καταστηματαρχών η λειτουργία και τις Κυριακές» σημείωσε ο κ. Γιόγιακας.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Πιστεύω ότι συμφωνούμε πώς το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να λύσει κάποια πολύ συγκεκριμένα ζητήματα της αγοράς,
Με ρυθμίσεις, μάλιστα, που ωφελούν κατά κύριο λόγο τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, είτε συνολικά, είτε ορισμένες κατηγορίες τους.
Αντίθετα, λοιπόν, με αυτό που μάς καταλογίζουν οι ιδεολογικοί μας αντίπαλοι – οι οποίοι ανακαλύπτουν παντού εύνοια προς τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα – βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου αυτού δίνουν δυνατότητες, δίνουν επιλογές στον πολύ μικρό επιχειρηματία.
Στον στυλοβάτη των τοπικών οικονομιών.
Αυτόν που συχνά δεν έχει τα μέσα που πρέπει, για να αντιπαλέψει τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Θα ήθελα λοιπόν με τη σειρά μου να σταθώ σε μερικά από τα σημεία του νομοσχεδίου που θεωρώ, υπό αυτό το πρίσμα, ιδιαίτερα σημαντικά.
Έρχεται πρώτα απ’ όλα μια καινοτομία, ένα νέο εργαλείο στο οποίο στάθηκαν και ο κύριος Υπουργός και ο εισηγητής μας.
Όπως οι ενώσεις καταναλωτών μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για λογαριασμό των μελών τους, χωρίς αυτοί να παίρνουν κάποιο οικονομικό ρίσκο, έτσι και επιχειρήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου θα μπορούν να κάνουν συλλογική αγωγή μέσω του εμπορικού ή του επιχειρηματικού φορέα που τις εκπροσωπεί.
Είναι γνωστό ότι επιχειρήσεις που προωθούν αγαθά και υπηρεσίες στο διαδίκτυο μέσα από μηχανές αναζήτησης, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλατφόρμες εφαρμογών και σάιτ σύγκρισης τιμών, βρίσκονται αντιμέτωπες με διάφορες αθέμιτες και καταχρηστικές πρακτικές.
Και αυτές δε συναντώνται μόνο στους πολύ μεγάλους παίκτες του διαδικτύου μέσω των οποίων γίνονται κρατήσεις ή αναζητήσεις προϊόντων και καταστημάτων.
Τις βλέπουμε επίσης σε διάφορους μικρότερους διαμεσολαβητές, που σπεύδουν να εκμεταλλευθούν τις επιχειρήσεις εκείνες που δεν έχουν τα μέσα ή τη γνώση να εκτιμήσουν και να διαχειριστούν τις «παγίδες» των αγορών στο διαδίκτυο.
Και αυτές είναι, συνήθως, οι μικρότερες…
Με το ένδικο βοήθημα της συλλογικής αγωγής ασκείται, επομένως, το δικαίωμα αντιπροσωπευτικών οργανώσεων και δημοσίων φορέων να προσφεύγουν στα εθνικά δικαστήρια όταν οι μηχανές αναζήτησης και άλλοι διαδικτυακοί «ενδιάμεσοι» δε μεταχειρίζονται τον χρήστη τους, δηλαδή την επιχείρηση ή τον καταναλωτή, με τρόπο δίκαιο και διαφανή.
Ένα δεύτερο σημείο που αξίζει να προσεχθεί είναι η ενίσχυση των εσόδων της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν σαφής στη συνεδρίαση της Επιτροπής:
Την τελευταία δεκαετία τα έσοδα από το βασικό της πόρο - το ανταποδοτικό τέλος για τη σύσταση ή την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τις ανώνυμες εταιρείες - μειώθηκαν πάνω από το μισό.
Η δυνατότητα ενίσχυσης των εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό – όταν αυτά πέφτουν κάτω από ένα ελάχιστο όριο - θα δώσουν στην Επιτροπή περισσότερα μέσα για να κάνει πιο αποτελεσματικά τη δουλειά της:
ειδικευμένους νομικούς, οικονομολόγους και άλλους επιστήμονες, τεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, εφαρμογή προγραμμάτων για την προώθηση του ανταγωνισμού.
Προς όφελος του ισότιμου ανταγωνισμού, των επιχειρήσεων που παίζουν σύμφωνα με τους κανόνες, των μικρότερων επιχειρήσεων που έχουν να αντιμετωπίσουν καρτέλ μεγαλύτερων «παικτών» και, φυσικά, προς όφελος των καταναλωτών.
Τρίτο σημείο είναι η δυνατότητα σε πολύ μικρά εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν σε δημοτικές κοινότητες με κάτω από 5.000 κατοίκους να ανοίγουν και τις Κυριακές.
Ο κύριος Υπουργός ήταν σαφής, εδώ έχουμε να κάνουμε με οικογενειακές επιχειρήσεις της γειτονιάς - φούρνους, ζαχαροπλαστεία, μίνι μάρκετ – που για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις Κυριακές έπρεπε να ρισκάρουν την επιβολή προστίμων που, σε πολλές περιπτώσεις, τις «γονάτιζαν» οικονομικά.
Αυτή τη «δαμόκλειο σπάθη» έρχεται να πάρει από τα κεφάλια των μικρών αυτών καταστηματαρχών η λειτουργία και τις Κυριακές.
Δεν υπάρχει κάποια «δόλια» πρόθεση να επιτραπεί «από το παράθυρο» σε υποκαταστήματα πολυεθνικών να ανοίγουν και τις Κυριακές, ούτε η διάταξη αφήνει, θεωρώ, το περιθώριο για κάτι τέτοιο…
Έγινε, τέλος, πολύς λόγος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για την αλλαγή της διάταξης για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών - 6 ημέρες την εβδομάδα αντί για Δευτέρα έως Σάββατο – καθώς και για τη δυνατότητα λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων και τις υπόλοιπες Κυριακές, πιλοτικά για ένα χρόνο σε τρεις τουριστικές περιοχές της χώρας μας.
Και εδώ, η λέξη – κλειδί είναι η ευελιξία.
Ευελιξία, μαζί με την εφαρμογή της αρχής της εγγύτητας.
Λαϊκές αγορές θα μπορούν να λειτουργήσουν Κυριακή.
Αυτό αφήνεται στη δικαιοδοσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Περιφερειών σε Αττική και Θεσσαλονίκη και των δήμων στην υπόλοιπη χώρα.
Που λαμβάνουν τις αποφάσεις σε συνεργασία με τις επιτροπές και τους εκπροσώπους των επαγγελματιών.
Αντίστοιχα, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές θα είναι προαιρετική.
Και αφού έχει ζητηθεί η γνώμη των τοπικών φορέων.
Είναι άλλο πράγμα η υποχρέωση, και άλλο η ελευθερία επιλογής.
Εμείς θέλουμε να δώσουμε περισσότερους βαθμούς ελευθερίας στην οικονομική δραστηριότητα.
Και, την ίδια στιγμή, θέλουμε να δυναμώσουμε τους θεσμούς και τους μηχανισμούς εποπτείας και ελέγχου.
Ώστε να τηρούνται οι κανόνες του παιχνιδιού για όλους, και όχι να επικρατεί ο νόμος του ισχυρότερου…
… και ώστε η ελευθερία να μην καταλήγει σε ασυδοσία.
Read More »
Ο ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΕ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ 5.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Ο ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΕ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ 5.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ για τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ για τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη στην ΗγουμενίτσαΜε ικανοποιητική συμμετοχή έγινε σήμερα 17 Νοέμβρη στις 4μμ, στην Ηγουμενίτσα, συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου για να τιμήσουμε την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου. 
Στην συγκέντρωση έγιναν χαιρετισμοί από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ.
Και στην πλατεία αλλά και στην στη συντεταγμένη, μαχητική, ειρηνική πορεία που ακολούθησε με πανό και συνθήματα από την οδό Κύπρου, τηρήθηκαν αυστηρότατα τα μέτρα προστασίας. 
Στο ύψος της Ευαγγελίστριας, η πορεία εμποδίστηκε από την Αστυνομία, η οποία μετά από διαπραγματεύσεις, ζήτησε να γυρίσουν πίσω οι διαδηλωτές από το πεζοδρόμιο. 
Και όταν ακριβώς έγινε αυτό και οι διαδηλωτές εκινούντο πάλι προσεκτικά και συντεταγμένα στον Πεζόδρομο της Γρηγορίου Λαμπράκη, με κατεύθυνση το Ηρώο για κατάθεση στεφάνων, οι αστυνομικές δυνάμεις εντελώς απρόκλητα και αναίτια, θέλοντας προφανώς να επιβεβαιώσουν το ρόλο τους, τις διαταγές της κυβέρνησής τους και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, προέβησαν σε κυνηγητό διαδηλωτών και σε προσαγωγές 7 συναγωνιστών, γνωστών συμπολιτών και συνδικαλιστών «για εξακρίβωση στοιχείων», οι οποίοι κατά τον ζητηθέντα έλεγχο είχαν επιδείξει τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.
Στην συνέχεια στην Αστυνομία που οδηγήθηκαν, τους επιβλήθηκαν τα σχετικά πρόστιμα, ενώ έξω από τον χώρο της Αστυνομίας είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση αρκετοί συναγωνιστές.
Σημειώνουμε πάντως και το γεγονός της στάσης του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας που με Ανακοίνωσή του τις προηγούμενες ημέρες είχε ορίσει, την ώρα αυτή (4μμ), την Πλατεία Δημαρχείου σαν αφετηρία εκδηλώσεων, στην οποία δεν εμφανίστηκε κανείς, επιλέγοντας άλλη πρωϊνή παρέμβαση.
Χαιρετίζουμε την αγωνιστική παρουσία του κόσμου που συμμετείχε στην διαδήλωση και που έσπασε την απαγόρευση.
Καταγγέλλουμε τη προκλητική, βάρβαρη, αναίτια και τρομοκρατική επέμβαση της Αστυνομίας σε εφαρμογή της χουντικής έμπνευσης απόφασης της αντιδραστικής κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στους συναγωνιστές μας και δηλώνουμε ότι θα δώσουμε σύντομα την απάντησή μας στην τρομοκρατία με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου συνεχίζει να εμπνέει τους αγώνες μας
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει

Ηγουμενίτσα 17-11-2020
Κ. Ο. Θεσπρωτίας του Μ-Λ ΚΚΕ

Read More »
Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ για τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη στην Ηγουμενίτσα Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ για τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

1 νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία - 27 σε όλη την Ήπειρο

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
1 νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία - 27 σε όλη την ΉπειροAναλυτικότερα:
– (6) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– (3) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως.
– (2413) εγχώρια κρούσματα,

Συγκεκριμένα:
– 513 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής
– 595 κρούσματα από την Π.Ε. Θεσσαλονίκης.
– 17 κρούσματα από την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
– 1 κρούσμα από την Π.Ε. Άνδρου
– 2 κρούσματα από την Π.Ε. Αργολίδας
– 2 κρούσματα από την Π.Ε. Αρκαδίας
– 4 κρούσματα από την Π.Ε. Άρτας
– 34 κρούσματα από την Π.Ε. Αχαΐας
– 15 κρούσματα από την Π.Ε. Βοιωτίας
– 30 κρούσματα από την Π.Ε. Γρεβενών
– 87 κρούσματα από την Π.Ε. Δράμας
– 49 κρούσματα από την Π.Ε. Έβρου
– 12 κρούσματα από την Π.Ε. Εύβοιας
– 3 κρούσματα από την Π.Ε. Ευρυτανίας
– 1 κρούσμα από την Π.Ε. Ζακύνθου
– 10 κρούσματα από την Π.Ε. Ηλείας
– 62 κρούσματα από την Π.Ε. Ημαθίας
– 20 κρούσματα από την Π.Ε. Ηρακλείου
– 1 κρούσμα από την Π.Ε. Θάσου
– 1 κρούσμα από την Π.Ε. Θεσπρωτίας
– 1 κρούσμα από την Π.Ε. Θήρας
– 17 κρούσματα από την Π.Ε. Ιωαννίνων
– 36 κρούσματα από την Π.Ε. Καβάλας
– 1 κρούσμα από την Π.Ε. Καλύμνου
– 11 κρούσματα από την Π.Ε. Καρδίτσας
– 18 κρούσματα από την Π.Ε. Καστοριάς
– 3 κρούσματα από την Π.Ε. Κέας-Κύθνου (Κέα)
– 15 κρούσματα από την Π.Ε. Κέρκυρας
– 48 κρούσματα από την Π.Ε. Κιλκίς
– 24 κρούσματα από την Π.Ε. Κοζάνης
– 11 κρούσματα από την Π.Ε. Κορινθίας
– 3 κρούσματα από την Π.Ε. Κω
– 2 κρούσματα από την Π.Ε. Λακωνίας
– 159 κρούσματα από την Π.Ε. Λάρισας
– 2 κρούσματα από την Π.Ε. Λασιθίου
– 11 κρούσματα από την Π.Ε. Λέσβου
– 10 κρούσματα από την Π.Ε. Λήμνου
– 42 κρούσματα από την Π.Ε. Μαγνησίας
– 11 κρούσματα από την Π.Ε. Μεσσηνίας
– 32 κρούσματα από την Π.Ε. Ξάνθης
– 76 κρούσματα από την Π.Ε. Πέλλας
– 14 κρούσματα από την Π.Ε. Πιερίας
– 5 κρούσματα από την Π.Ε. Πρέβεζας
– 3 κρούσματα από την Π.Ε. Ρεθύμνου
– 39 κρούσματα από την Π.Ε. Ροδόπης
– 12 κρούσματα από την Π.Ε. Ρόδου
– 103 κρούσματα από την Π.Ε. Σερρών
– 2 κρούσματα από την Π.Ε. Σποράδων
– 1 κρούσμα από την Π.Ε. Σύρου
– 17 κρούσματα από την Π.Ε. Τρικάλων
– 24 κρούσματα από την Π.Ε. Φθιώτιδας
– 58 κρούσματα από την Π.Ε. Φλώρινας
– 5 κρούσματα από την Π.Ε. Φωκίδας
– 52 κρούσματα από την Π.Ε. Χαλκιδικής
– 12 κρούσματα από την Π.Ε. Χανίων
– 3 κρούσματα από την Π.Ε. Χίου
71 κρούσματα υπό διερεύνηση.
Read More »
1 νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία - 27 σε όλη την Ήπειρο 1 νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία - 27 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

2.422 κρούσματα Covid-19 σε 24 ώρες

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
2.422 κρούσματα Covid-19 σε 24 ώρεςΣήμερα ανακοινώνουμε 2422 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 78825, εκ των οποίων το 53.8% άνδρες.

4685 (5.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 20225 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 143 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 392 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 63 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1228 θανάτους συνολικά στη χώρα. 502 (40.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
2.422 κρούσματα Covid-19 σε 24 ώρες 2.422 κρούσματα Covid-19 σε 24 ώρες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Επέμβαση της αστυνομίας στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην Ηγουμενίτσα - Προσαγωγές διαδηλωτών

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020

Επέμβαση της αστυνομίας στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην Ηγουμενίτσα - Προσαγωγές διαδηλωτών

Στη διάλυση της συγκέντρωσης για το Πολυτεχνείο, προχώρησε η αστυνομία στην Ηγουμενίτσα πριν λίγα λεπτά.
Κάλεσμα για τη συγκέντρωση είχαν στείλει το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ μ-λ για τις 4 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει τη συγκέντρωση και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της πόλης και προχώρησε σε προσαγωγές διαδηλωτών.
Αυτή την ώρα κρατούνται στο Α.Τ. Ηγουμενίτσας τουλάχιστον 5 άτομα χωρίς να έχουν ακόμα ενημερωθεί για το αν έχει γίνει σύλληψη ή να τους έχει επιβληθεί κάποιο πρόστιμο.
Το πρωί είχε προηγηθεί εκδήλωση του ΚΚΕ, χωρίς όμως να υπάρεξι αντίδραση από την αστυνομία.
Νεότερη ενημέρωση σε λίγο...!
Read More »
Επέμβαση της αστυνομίας στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην Ηγουμενίτσα - Προσαγωγές διαδηλωτών Επέμβαση της αστυνομίας στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην Ηγουμενίτσα - Προσαγωγές διαδηλωτών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Νέο σκάνδαλο (?) με την καθαριότητα στον ΟΛΗΓ

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
Νέο σκάνδαλο (?) με την καθαριότητα στον ΟΛΗΓ

Τα έργα και οι ημέρες του διορισμένου με κομματικά κριτήρια διδύμου της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, δεν φαίνεται να έχουν τέλος.

Παρά τα όσα έχουμε αποκαλύψει και δημοσιεύσει, παρά το ξεμπρόστιασμα αναφορικά με τις απευθείας αναθέσεις από τον βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κάτση που αποστόμωσε κυριολεκτικά τον διευθύνοντα της ΟΛΗΓ κ. Πορφύρη, αλλά και τον πολιτικό "εξευτελισμό" του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, μπροστά στις αποκαλύψεις του κ. Κάτση στη βουλή, φαίνεται πως δεν ιδρώνει το αυτί τους.

Στις 29 Οκτωβρίου, σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΗΓ, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η ανάθεση της Υπηρεσίας “Παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στεγασμένων χώρων και χώρων της χερσαίας ζώνης των λιμένων Ηγουμενίτσας, Πλατάριας, Συβότων και Σαγιάδας αρμοδιότητας της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και αποκομιδή απορριμμάτων από τη χερσαία ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας” σύμφωνα με το Ν. 4412/16 μέχρι του ποσού των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) πλέον ΦΠΑ για διάστημα δύο μηνών.

Για ακόμα μία φορά, καθυστέρησαν να πραγματοποιήσουν νέο διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να "αναγκάζονται" να αναθέσουν την υπηρεσία καθαρισμού, προκαλώντας και πάλι τις παρατηρήσεις του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στο ΔΣ της ΟΛΗΓ κ. Κλιάφα, ο οποίος ζήτησε οι σχετικές προκηρύξεις να βγαίνουν τουλάχιστον έξι μήνες προ της λήξεως της υφιστάμενης σύμβασης. Τα αυτονοήτα δηλαδή.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως παρόντα δήλωσαν τα μέλη του ΔΣ κ. Παναγιώτης Τακλάκογλου, κ. Χαρίλαος Τσάτσας και ο κ. Στέφανος Πάσχος, κρατώντας αποστάσεις από την απόφαση της διοίκησης.

Και παρά την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΗΓ, έστω και με οριακή πλειοψηφία, που όριζε το ποσό των 20.000€ + ΦΠΑ για διάστημα 60 ημερών, η απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου του οργανισμού κ. Πορφύρη, αναθέτει την υπηρεσία στην εταιρεία ANTIPOLLUTION ANE, για διάστημα μόνο 40 ημερών με το ποσό των 19.800€ + ΦΠΑ.

Κοροϊδεύονται και μεταξύ τους δηλαδή.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Read More »
Νέο σκάνδαλο (?) με την καθαριότητα στον ΟΛΗΓ Νέο σκάνδαλο (?) με την καθαριότητα στον ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για την επέτειο της 17 Νοέμβρη

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για την επέτειο της 17 ΝοέμβρηΗ εξέγερση του Πολυτεχνείου, περισσότερο επίκαιρη από κάθε άλλη φορά, μας διδάσκει την υποχρέωσή μας για τη διαφύλαξη των αξιών και δικαιωμάτων κάθε συνανθρώπου μας.
Σήμερα, καθώς προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι στον κυκεώνα μιας πρωτοφανούς υγειονομικής απειλής, η πολύτιμη παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου μας καλεί σε κοινούς αγώνες για κοινωνική συνοχή, προσφορά και αλληλεγγύη.
Χρέος όλων μας, η αδιάλειπτη μάχη ενάντια σε κάθε λογής απειλή που προσβάλλει τις θεμελιώδεις αρχές της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Read More »
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για την επέτειο της 17 Νοέμβρη Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για την επέτειο της 17 Νοέμβρη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Μήνυμα Καραγιάννη για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
Μήνυμα Καραγιάννη για την επέτειο της εξέγερσης του ΠολυτεχνείουΜε αφορμή την επέτειο της εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
H αντιδικτατορική δράση στην Ελλάδα, έχει ένα μνημείο και αυτό δεν είναι άλλο από το ίδιο το Πολυτεχνείο. Εκεί γράφτηκαν οι πιο σημαντικές σελίδες αντίστασης σε καιρούς εκτός πολέμου στην νεότερη ιστορία της χώρας μας.
Τιμούμε τους φοιτητές και την προσφορά τους στη δημοκρατία, στην ελευθερία, την κοινωνική πρόοδο και την ανεξαρτησία.
Τα μηνύματα των φοιτητών, παραμένουν φάρος στους αγώνες του σήμερα για την περιθωριοποίηση του φασισμού, του ρατσισμού, του λαϊκισμού, άλλα και για το δικαίωμα όλων στην δουλειά και την αξιοπρέπεια.
Πάνω από όλα όμως, η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, συνεχίζει να εγείρει συνειδήσεις και να αποτελεί ακόμα και σήμερα, ορόσημο στους κοινωνικούς αγώνες και τους αγώνες για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Τα μηνύματα αυτά αποτελούν εγγύηση για ένα μέλλον που θα βασίζεται μόνο στην Δημοκρατία.

Ο Δήμαρχος Σουλίου
Γιάννης Σ. Καραγιάννης
Read More »
Μήνυμα Καραγιάννη για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Μήνυμα Καραγιάννη για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για την εξέγερση του ΠολυτεχνείουΗ εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973, ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση, στοιχειοθετημένη από το αγωνιστικό πάθος της νεολαίας και τη δημοκρατική συνείδηση του ελληνικού λαού.
Ήταν αληθινά η δημοκρατική και αποφασιστική αντίδραση του λαού κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία την 21η Απριλίου 1967 είχε επιβάλει το στυγνό δικτατορικό καθεστώς. 
Το Πολυτεχνείο συνιστά μέγιστη στιγμή αντίστασης του λαϊκού κινήματος και οποιοσδήποτε εορτασμός του είναι ανάγκη να διακρίνεται από την αγωνιστικότητα και τον έντονο προβληματισμό για την προκοπή του τόπου. 
Η ΠΣΕ χαιρετίζει τον αγώνα της νεολαίας για Ψωμί – Παιδεία- Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία και συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις.
Λόγω των ειδικών συνθηκών στεφάνι θα καταθέσουν στο χώρο του Πολυτεχνείου αύριο 12.00΄ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΣΕ. Αν δε γίνει αυτό κατορθωτό το στεφάνι θα κατατεθεί στην πύλη του Πολυτεχνείου. 

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ
Read More »
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Πανελλαδικό lockdown για όσους θέλουν να ξεπαστρέψουν

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Πανελλαδικό lockdown για όσους θέλουν να ξεπαστρέψουν Μας έλεγαν ότι δεν θα γίνει γενικό lockdown. Μας έλεγαν ότι και στις «κόκκινες» περιοχές το λιανεμπόριο θα παραμείνει ανοιχτό, αφού τα μαγαζιά μας δεν είναι χώροι μετάδοσης του ιού. 

Μας καθησύχαζαν. Το έκαναν συνειδητά για να μας κοιμίσουν. Μετά το καταστροφικό δίμηνο της Άνοιξης, τον χαμένο τζίρο του Πάσχα και τα επιδόματα πείνας, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει για το λιανεμπόριο, το Φθινόπωρο με τις παραλαβές εμπορευμάτων και τις οικονομικές υποχρεώσεις που τις συνοδεύουν, καθώς κι όλο το διάστημα προ των Χριστουγέννων. 

Γι’ αυτό μας έκλεισαν. 

Τη ίδια στιγμή που πλήθος επαγγελμάτων παραμένουν ανοιχτά – κρεοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, συνεργεία κλπ. – και σωστά κατά την γνώμη μας, επέλεξαν προσεκτικά ποιοι ΚΑΔ μειώνουν τα κέρδη των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών, στις οποίες έχουν προσφέρει «Γή και ύδωρ». Δηλαδή, στα Super Markets των 2500 τ.μ. δεν υπάρχει συνωστισμός, αλλά υπάρχει στα μικρά καταστήματα; επειδή πρέπει να κλείσουν τα εκπτωτικά χωριά και τα mall, κλείνουν και τα μαγαζιά σε κάθε επαρχιακή πόλη, ακόμη κι αν δεν είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένη; και τι συνιστά υγειονομική βόμβα, αν όχι οι ουρές έξω από τις αποθήκες των ταχυμεταφορών που διανέμουν τα εμπορεύματα των eshop για τα οποία κόπτεται τόσο ο υπουργός; 

Όσο για την απόφαση της απαγόρευσης πώλησης των διαρκών προϊόντων από τα Super Markets, αυτό ήταν αίτημα των εμπορικών συλλόγων ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, για το οποίο το Υπουργείο, κώφευε. 

Ποιος ευθύνεται για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αν όχι τα καλέσματα στον τουρισμό με φόντο τη Σαντορίνη, οι 9 στους 10 τουρίστες χωρίς έλεγχο στις πύλες εισόδου, η απροθυμία λήψης αποφάσεων για την Αττική ήδη από τον Σεπτέμβρη και τα κομβόι στα διόδια αφού είχε ανακοινωθεί lockdown; 

Αυτές οι ενέργειες δεν δείχνουν ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι ο περιορισμός της διασποράς του ιού. Ακόμη, όμως κι αν δεν είχαν άλλη επιλογή, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η κυβέρνηση για την επιβίωση των εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων στις μικρές επιχειρήσεις της χώρας; με τη μετακύλιση των οφειλών; με τα 800€; με την επιστρεπτέα προκαταβολή; 

Αυτά δεν φτάνουν. Αυτά που χρειαζόμαστε, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να τα δώσει, γι’ αυτό και δεν απευθυνόμαστε σ’ αυτήν, αλλά στους συναδέλφους, στους εμπορικούς συλλόγους, στα Επιμελητήρια, στις Ομοσπονδίες και κυρίως στην ΕΣΕΕ, που δρα με «χρονοκαθυστέρηση», για να πιέσουμε και να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Πίεση με κάθε τρόπο απ’ όλη την Ελλάδα σε βουλευτές, υπουργούς, σε κάθε κυβερνητικούς παράγοντες να πληρώσουν για τις ζημιές που μας προκάλεσαν. Να κόψουν από τα δισεκατομμύρια που μοιράζουν σε μέσα ενημέρωσης, κλινικάρχες και ημέτερους και να μας αποζημιώσουν. 

Το πώς η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως πολιορκητικό κριό εναντίον των μικρών επιχειρήσεων αποδεικνύεται εκτός των άλλων από την πρόσφατη πρόθεσή της, αμέσως μετά την απόφαση για lockdown, να καταργήσει την κυριακάτικη αργία στον δήμο της Αθήνας, σε περιοχές του δήμου Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και στα Σπάτα. Το έγκλημα είναι σχεδιασμένο στις λεπτομέρειες. 

Αυτά που απαιτούμε, άμεσα, για να ξανανοίξουμε τα μαγαζιά μας, μετά το δεύτερο lockdown είναι: 

· 50% έκπτωση στη δεύτερη δόση του ΦΠΑ τρίτου τριμήνου και όσους έχουν πληρώσει εφάπαξ, αντίστοιχη έκπτωση στο επόμενο τρίμηνο 

· πληρωμή του ΕΦΚΑ Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου από το κράτος 

· κάλυψη του 70% των ενοικίων Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου από το κράτος 

· διαγραφή υπολοίπων δόσεων του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που τελούν σε αναστολή και για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών των επιχειρήσεων 

· κλείσιμο του φορολογικού έτος την 30Η Σεπτεμβρίου 

· έκπτωση φόρου εμπορικής δραστηριότητας 70% για το 2020, ψήφιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000€ 

· διαγραφή της τελευταίας δόσης φόρου εισοδήματος 

· 50% ανεπίστρεπτη χρηματοδότηση σε όλους στο ύψος των τιμολογίων αγοράς περιόδου 1/10 – 5/11/2020. Αν παραταθεί το lockdown, 70% ανεπίστρεπτη προκαταβολή 

· κάλυψη των μισθών των εργαζομένων 

· διαγραφή παγίων τελών και φόρων στους λογαριασμούς πρώην ΔΕΚΟ . 

· άμεση εκκαθάριση των συνταξιοδοτικών αιτήσεων. Άμεση χορήγηση προσωρινών συντάξεων σε όσους καθυστερεί άνω του διμήνου 

· απαγόρευση πώλησης ειδών που εμπορεύονται οι ΚΑΔ που τελούν σε αναστολή από τα eshop, εκτός από τα eshop επιχειρήσεων που τελούν σε αναστολή. Αν η κυβέρνηση απαντήσει ότι δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί αυτό, να τεθούν τα eshop σε αναστολή. Τη στιγμή που υποτίθεται μένουν ανοιχτά καταστήματα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, η διάθεση των υπολοίπων προϊόντων από τα eshop συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό. Ποιες εταιρείες κρύβονται πίσω απ΄ αυτά τα eshop για τις οποίες βάζει πλάτη το υπουργείο; ο τζίρος που απορροφούν δεν χάνεται οριστικά απ’ τα δικά μας καταστήματα; ποια η ανάγκη, εν μέσω καραντίνας, να διακινούνται αυτά τα προϊόντα; ας μας δώσουν κι εμάς το δικαίωμα να λαμβάνουμε τηλεφωνικές παραγγελίες και να εξυπηρετούμε με ραντεβού. 

Τα αιτήματα αυτά είναι και εφικτά και αναγκαία. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που θα αλλάξει δραματικά τον εμπορικό χάρτη της χώρας υπέρ των πολυεθνικών, των πολυκαταστημάτων, των μεγάλων super markets. 

Εμείς, με τις όποιες δυνάμεις, θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε πανελλαδικά τα παραπάνω αιτήματα. Η ΕΣΕΕ έχει μεγάλη ευθύνη, έστω για τα προσχήματα, να υιοθετήσει αυτές τις θέσεις, πριν γίνουν όλα στάχτη! 

Νοέμβρης 2020 

Το ΔΣ του ΕΣΗ
Read More »
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Πανελλαδικό lockdown για όσους θέλουν να ξεπαστρέψουν Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Πανελλαδικό lockdown για όσους θέλουν να ξεπαστρέψουν Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για τη 17 Νοέμβρη

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
Ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για τη 17 Νοέμβρη17 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΜΗΝΥΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Σαράντα επτά χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανή στη μνήμη του λαού μας ως η κορυφαία πράξη αντίσταση κατά της δικτατορίας.
Σαράντα επτά χρόνια μετά, η ΠΑΣΠ - οδηγητής πάντα της μεγάλης πορείας με την ματωμένη σημαία - δεν θα ηγηθεί, σεβόμενη τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις που βιώνει η κοινωνία, συμβάλλοντας έτσι στην τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας.
Το Κίνημα Αλλαγής έχοντας ψηλά το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, για το καλό όλων των Ελλήνων, θα πειθαρχήσει και δεν θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενη πιθανή πορεία.
Τώρα είναι ώρα σεβασμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τη μεγάλη μάχη, στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, αλλά πάνω απ’ όλα στον λαό που δοκιμάζεται από την υγειονομική και οικονομική κρίση.
Θα κρατήσουμε ζωντανό το μήνυμα της αντίστασης, αποδίδοντας φέτος φόρο τιμής στους ήρωες που μάχονται για τη ζωή μας.
Το Πολυτεχνείο ζει στις καρδιές μας δείχνοντας το δρόμο της αντίστασης στο φασισμό, σηκώνοντας όρθια την πεσμένη καγκελόπορτα που πάνω της δώσαμε ξανά τον όρκο για δημοκρατία, λαϊκή ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.
ΚΑΤΣΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για τη 17 Νοέμβρη Ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για τη 17 Νοέμβρη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020

  Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

maxresdefault%2B%25281%2529

Συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας με τηλεδιάσκεψη, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου και στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε και τις 2 συνεδριάσεις.


Read More »
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου (ΒΙΝΤΕΟ)   Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, παρά την απαγόρευση, αυτή την ώρα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, παρά την απαγόρευση, αυτή την ώρα στην Ηγουμενίτσα


Συγκέντρωση λίγων μελών του ΠΑΜΕ, παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Ηγουμενίτσα.

Φαίνεται πως οι νόμοι στην Ηγουμενίτσα ισχύουν αλά καρτ, γιατί σίγουρα δεν υπάρχει κωδικός μετακίνησης "κομματική συγκέντρωση" και θα έπρεπε να επιβληθούν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση, όπως θα συνέβαινε στον κάθε ένα από εμάς.

Για ακόμα μία φορά δυστυχώς, προβάλλεται και κυριαρχεί η αριστερή νοοτροπία, πως έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ότι μας καπνίσει και όποιος τολμήσει να μας αμφισβητήσει είναι φασίστας.

Αιδώς αργείοι, για το ελληνικό κράτος...

Τρέξτε τώρα να γράψετε την γιαγιούλα που ξέχασε να στείλει sms...

Read More »
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, παρά την απαγόρευση, αυτή την ώρα στην Ηγουμενίτσα Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, παρά την απαγόρευση, αυτή την ώρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός για σεξουαλική επίθεση σε παιδί

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
Συνελήφθη αλλοδαπός για σεξουαλική επίθεση σε παιδί Συνελήφθη χθες (16-11-2020) το μεσημέρι στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας αλλοδαπός, που διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Γαλλικών Αρχών για σεξουαλική επίθεση σε παιδί κάτω των (15) ετών. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός για σεξουαλική επίθεση σε παιδί Συνελήφθη αλλοδαπός για σεξουαλική επίθεση σε παιδί Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Διαδικτυακή ημερίδα για γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
Θεσπρωτία: Διαδικτυακή ημερίδα για γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούςΗ Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε Ηπείρου, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Ηπείρου και η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας συνδιοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα για γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων) σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας με θέμα: 

«Μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 18:00 μ.μ εξ αποστάσεως και θα συμμετέχουν οι εξής ομιλητές: 

1. Ντζάνη Ευαγγελία, παιδίατρος, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Κοινωνικής Ιατρικής και Ψυχικής Υγείας, Σχολή Επιστημών Υγείας, Διευθύντρια Επιδημιολογίας στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας Τμήματος Ιατρικής 

2. Οικονομίδης Πέτρος, πνευμονoλόγος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας 

3. Πέτσιου Σπυριδούλα, Κλινική Ψυχολόγος, Μsc, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΨΥ Ηγουμενίτσας του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών, Μίμογλου Βασιλική, Κλινική Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Ψυχολογίας Πάντειου Παν/μιου 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν (θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων), μπορούν να συνδεθούν πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο, δίνοντας τον κωδικό που ακολουθεί: 


Event number: 121 200 6823 (για σύνδεση μέσω εφαρμογής σε κινητό/tablet) 

Event Password: 101120
Read More »
Θεσπρωτία: Διαδικτυακή ημερίδα για γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς Θεσπρωτία: Διαδικτυακή ημερίδα για γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων των υποψηφίων Φαρμακοποιών για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ορίστηκε η Δευτέρα 14-12-2020. 

1. Οι επανεξεταζόμενοι υποψήφιοι καταθέτουν αίτηση επανεξέτασης στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Μακεδονίας 8, Τ.Κ. 104 33 Αθήνα) ή μέσω e-mail στο gram.kesy@moh.gov.gr η οποία πρέπει να έχει πρωτοκολληθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 07-12-2020. 

2. Οι πρωτοεξεταζόμενοι υποψήφιοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στις οικείες τους Περιφερειακές Ενότητες – Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας – Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων, οι οποίες με τη σειρά τους θα τα διαβιβάσουν στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, ώστε να πρωτοκολληθούν εκεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 07-12-2020. 

3. Αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα: 
α) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων 
– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26510-87138 & 2651087131 

β) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας 
– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26813-63515 

γ) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας 
– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26653-60186 & 60184 

δ) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας 
– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26823-62113& 62112 

ε) Υπουργείο Υγείας, Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, Εκτελεστική Επιτροπή, Δ/νση Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Διοικητικής – Γραμματειακής Υποστήριξης (κ. Ζαχαράκης) στα τηλέφωνα 210-8208791 ή 2108208793 ή 

επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Υγείας: https://www.moh.gov.gr/articles/kentriko-symboylio-ygeias-ndash-kesy/eksetaseis-adeias-farmakeytikoy-epaggelmatos-sthn-athhna

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (μόνο για πρωτοεξεταζόμενους) ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40, ΑΘΗΝΑ)
Read More »
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020
Ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στην ΗγουμενίτσαΤο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, συμφώνησε ομόφωνα με την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας για Ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα από το σχολικό έτος 2021-2022 με τους κάτωθι τομείς και ειδικότητες: 

1. Τομέας Μηχανολογικός, με ειδικότητα: 1.1. Τεχνικός Οχημάτων 

2. Τομέας Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας με ειδικότητες: 2.1. Βοηθός Νοσηλευτής 2.2. Βοηθός Ιατρικών-Βιολογικών Εργαστηρίων 2.3. Κομμωτικής Τέχνης 

3. Τομέας Διοίκησης & Οικονομίας με ειδικότητα: 3.1. Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων 

4. Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού με ειδικότητα: 4.1. Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων. 

5. Τομέας Γεωπονίας-Τροφίμων &Περιβάλλοντος με ειδικότητα: 5.1. Φυτικής Παραγωγής 

Το υπό ίδρυση εσπερινό ΕΠΑΛ Ηγ/τσας θα συστεγάζεται με το ημερήσιο ΕΠΑΛ Ηγ/τσας και θα χρησιμοποιεί τις υπάρχουσες και επαρκείς υποδομές και εξοπλισμό του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα Ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Σελίδες