Ανησυχία στη Θεσπρωτία: Τα αγριογούρουνα έγιναν περισσότερα από τις κότες στα χωριά των Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017


Στα ακριτικά χωριά των Φιλιατών στη Θεσπρωτία «τα αγριογούρουνα έγιναν περισσότερα από τις κότες…» περιγράφουν παραστατικά οι κάτοικοι, την κατάσταση που βιώνουν το τελευταίο διάστημα στον τόπο τους.

Αμέτρητα αγριογούρουνα επισκέπτονται τα χωριά καθημερινά, ειδικά τις απογευματινές ώρες, ενώ τα συναντούν και όσοι κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής, με αποτέλεσμα πολλές φορές να γίνονται ατυχήματα με υλικές ζημιές για τα αυτοκίνητα.

Η κατάσταση έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο» σε γεωργούς και κτηνοτρόφους, καθώς τα άγρια ζώα μπαίνουν στις καλλιέργειες και προξενούν ζημιές, ενώ μέσα σε λίγες ώρες «καθαρίζουν» βοσκοτόπια.

Οι αγριόχοιροι φτάνουν στους οικισμούς, ακόμη και στις αυλές των σπιτιών, αναζητώντας τροφή. Η ξηρασία δεν βοηθά το άγριο ζώο να σκάψει τη γη και να βρει, ως παμφάγο, ρίζες για να καλύψει τις ανάγκες του, εξηγούν οι κυνηγοί και μάλιστα λένε πως όσα θηρεύονται είναι πολύ αδύνατα.Επιστημονικός συνεργάτης της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων και επισημαίνει πως μία από τις αιτίες της αύξησης των ατόμων του είδους είναι η εγκατάλειψη της υπαίθρου και εξηγεί: «Βρήκαν περισσότερο ζωτικό χώρο και βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής τους. Αυξάνεται πιο εύκολα. Κάθε γέννα αγριογούρουνου, σε σχέση με παλαιότερες εποχές, έχει αναπροσαρμοστεί σε 8-12 άτομα».

Επίσης, αναφέρει ότι διερευνάται η περίπτωση κάποιου είδους, που προήλθε από διασταύρωση ήμερου οικόσιτου γουρουνιού, με άγριο και προσθέτει: «Άλλοι λόγοι, που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του πληθυσμού του είδους, είναι οι πολλές απαγορεύσεις θήρας στον ελλαδικό χώρο και ο καθορισμός καταφύγιων άγριας ζωής. Επίσης, με την ίδρυση της Θηροφυλακής από το 2001, περιορίστηκε σημαντικά η λαθροθηρία, ενώ την περίοδο αναπαραγωγής του είδους, υπάρχει απαγόρευση κυνηγίου».

Με δική μας πρωτοβουλία θέλουμε να τοποθετήσουμε πινακίδες προειδοποιητικές οδηγούς.

Ο γενικός γραμματέας της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Παναγιώτης Σκαμαντζούρας, ως παλιός κυνηγός αγριογούρουνου, όπως αυτοπροσδιορίζεται, επιβεβαιώνει ότι υπάρχει υπερπληθυσμός στην περιοχή. Σύμφωνα με στατιστική της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας που παραθέτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δύο τελευταία χρόνια, «υπάρχουν γύρω στις 270 παρέες κυνηγών αγριόχοιρου και θηρεύονται περίπου 9000 άτομα το χρόνο στην Ήπειρο». Ο κ. Σκαμαντζούρας εξέφρασε την ανησυχία του μήπως η αύξηση του πληθυσμού δημιουργήσει κάποια μεταδοτική ασθένεια, η οποία μπορεί να εξαφανίσει το είδος, κατάσταση που είχε συμβεί πριν το 1940 στην περιοχή. «Είναι ευχή μας, μην τυχόν προκύψει κάποια μεταδοτική ασθένεια» λέει χαρακτηριστικά.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ο γενικός γραμματέας της Ε΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας έχει προτάσεις, που σχετίζονται με την αναπροσαρμογή κυνηγητικών καταφυγίων, την αυστηρή τήρηση κανόνων όπου υπάρχουν οικόσιτα γουρούνια. Επίσης, υποστηρίζει πως «θα μπορούσε η Πολιτεία να χρηματοδοτήσει του Κυνηγετικούς Συλλόγους από το Πράσινο Ταμείο και να εκδίδονται περισσότερες άδειες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read More »
Ανησυχία στη Θεσπρωτία: Τα αγριογούρουνα έγιναν περισσότερα από τις κότες στα χωριά των Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) Ανησυχία στη Θεσπρωτία: Τα αγριογούρουνα έγιναν περισσότερα από τις κότες στα χωριά των Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5

1.438 λιγότεροι στην Ήπειρο τη χρονιά που πέρασε - Γεννήθηκαν 2.466 και πέθαναν 3.904 στη διάρκεια του 2016

Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017

Αύξηση των γεννήσεων και μείωση των θανάτων καταγράφηκε το 2016, σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που αποτυπώνουν την εξέλιξη των δημογραφικών μεγεθών στη χώρα, καθώς οι γεννήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε 92.898 (47.882 αγόρια και 45.016 κορίτσια) καταγράφοντας αύξηση 1,1% σε σχέση με το 2015, που ήταν 91.847. 
Μπορεί σε σχέση με το 2015 το ισοζύγιο μεταξύ γεννήσεων και θανάτων να είχε θετικό πρόσημο για τη χώρα, όμως πέρυσι στην Ήπειρο λιγοστέψαμε κατά 1.438 άτομα. Ειδικότερα, οι γεννήσεις συνολικά στην Ήπειρο στη διάρκεια του 2016, έφτασαν τις 2.466 και οι θάνατοι τους 3.904. 
Αναλυτικά, ανά νομό, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έχουν ως εξής:
Ν. Ιωαννίνων-Γεννήσεις: 1.321, Θάνατοι: 1.810 (-489)
Ν. Άρτας-Γεννήσεις: 425, Θάνατοι: 897 (-472)
Ν. Πρέβεζας-Γεννήσεις: 427, Θάνατοι: 679 (-252)
Ν. Θεσπρωτίας-Γεννήσεις: 293, Θάνατοι: 518 (-225).


 
Read More »
1.438 λιγότεροι στην Ήπειρο τη χρονιά που πέρασε - Γεννήθηκαν 2.466 και πέθαναν 3.904 στη διάρκεια του 2016  1.438 λιγότεροι στην Ήπειρο τη χρονιά που πέρασε - Γεννήθηκαν 2.466 και πέθαναν 3.904 στη διάρκεια του 2016 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017

Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017

Μετά την 24η πρωινή ώρα ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
Η 24ωρη εφημερία αρχίζει στις 8 π.μ. και λήγει στις 8 π.μ την επόμενη ημέρα1 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
2 ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΠΕΚΙΟΥ
3 ΤΡΙΤΗ ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΠ.
4 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΤΙΝΑΣ
5 ΠΕΜΠΤΗ ΚΟΝΤΟΣ
6 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
7 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ. -3μ.μ. ΚΑΤΣΙΟΣ – ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΠ. – ΚΟΝΤΟΣ
3μ.μ έως  πρωί  ΚΑΤΣΙΟΣ
8 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
9 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΟΤΙΝΑ ΧΡ.
10 ΤΡΙΤΗ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
11 ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
12 ΠΕΜΠΤΗ ΚΟΥΦΑΛΑΣ
13 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΚΡΙΔΗ
14 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ.ΛΙΑΚΟΥ-ΚΟΥΦΑΛΑΣ – ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
3μ.μ έως  πρωί ΛΙΑΚΟΥ
15 ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΠΠΑΣ
16 ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΤΑΗΣ
17 ΤΡΙΤΗ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
18 ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΠΕΚΙΟΥ
19 ΠΕΜΠΤΗ ΚΟΝΤΟΣ
20 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΤΙΝΑΣ
21 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ.ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΠ. – ΚΟΝΤΟΣ - ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
3μ.μ έως  πρωί ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΠ.
22 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
23 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΤΣΙΟΣ
24 ΤΡΙΤΗ ΚΟΥΡΗ
25 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΤΙΝΑ ΧΡ.
26 ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
27 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
28 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ.ΚΟΥΦΑΛΑΣ
3μ.μ έως  πρωί ΚΟΥΦΑΛΑΣ
29 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΚΡΙΔΗ
30 ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΙΑΚΟΥ
31 ΤΡΙΤΗ ΠΑΠΠΑΣ
Read More »
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017 ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5

Δένουν τα πλοία στην γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017


Δεμένα θα παραμείνουν το διήμερο 9 και 10 Οκτωβρίου και για 4 ώρες, τα πλοία της γραμμής Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, μετά από απόφαση του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των πλοιοκτητριών εταιριών τις οποίες καταγγέλλουν για αδιαφορία απέναντι στα προβλήματα του προσωπικού των πλοίων και κατ’ επέκταση του επιβατικού κοινού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου:«μετά την πρώτη άκαρπη συνάντηση της ένωσης εφοπλιστών πορθμείων με την ΠΝΟ και τα ναυτεργατικά σωματεία, το σωματείο μας ζήτησε συνάντηση με τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας για την επίλυση διαφορών που αφορούν την συλλογική σύμβαση εργασίας πορθμείων εσωτερικού, εργασιακά ζητήματα και την ακινησία πλοίων κλειστού τύπου.

Στην συνάντηση εκτός του κεντρικού λιμενάρχη Ηγουμενίτσας και εκπροσώπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, προσήλθε εκπρόσωπος μιας μόνο εταιρίας της γραμμής Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας και μίας εταιρείας της γραμμής Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη, οι οποίοι δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να απαντήσουν και θα έπρεπε να μεταφέρουν τα αιτήματα.


Όπως είναι προφανές η παντελής αδιαφορία για διάλογο προς επίλυση ζωτικών θεμάτων που μας απασχολούν αλλά και την τοπική κοινωνία, από την υποβάθμιση της γραμμής με την απομάκρυνση των κλειστού τύπου πλοίων, τις πεντάμηνες ακινησίες κατά την χειμερινή περίοδο και την άνιση κατανομή δρομολογίων, μας αναγκάζει να αντιδράσουμε αρχικά με τετράωρες στάσεις εργασίας την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 από ώρα 08:00 έως 12:00 και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 από ώρα 12:00 έως 16:00.

Καλούμε τα μέλη μας σε γενικές συνελεύσεις την Δευτέρα στις 09:00 και την Τρίτη στις 13:00 στην αίθουσα συνελεύσεων του ΟΛΚΕ.

Τέλος ζητάμε την κατανόηση του επιβατηγού κοινού για την ταλαιπωρία που θα του προξενήσουμε, πρέπει όμως όλοι να αντιληφθούν ότι τα αιτήματα δεν αφορούν μόνο τους ναυτεργάτες αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας». 


 
Read More »
Δένουν τα πλοία στην γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Δένουν τα πλοία στην γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ενημερώνει:

Ότι η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Θεσπρωτίας διοργανώνει σε συνεργασία με το Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΕΚΑΤΗ, επιδοτούμενο σεμινάριο κατάρτισης των εργαζομένων των επιχειρήσεων - μελών της στα πλαίσια του προγράμματος: «Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζόμενων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ) έτους 2017».Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι σε λογιστικά γραφεία μέλη της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Θεσπρωτίας.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 32 ώρες και επιδοτείται με 5 € την ώρα, (δηλαδή 160,00€ αν δεν υπάρξουν απουσίες).

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 26650-21055


Read More »
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5

Λάμποβο: Ξεκινά αύριο το παλιότερο παζάρι της Ηπείρου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017Με παράδοση δύο αιώνων, το παλιότερο παζάρι της Ηπείρου είναι έτοιμο να υποδεχθεί και φέτος τους επισκέπτες. 

Από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου μέχρι τις 15 του μήνα, η Παραμυθιά θα έχει την τιμητική της.

Γιατί παζάρια γίνονται πολλά, αλλά ο Λάμποβος, θα έχει πάντα ένα ξεχωριστό χρώμα και διατηρεί άρωμα παράδοσης...

Οι χώροι είναι ιδιαίτερα προσεγμένοι ενώ κάθε χρόνο, με μέριμνα του Δήμου Σουλίου, δίνεται βήμα για την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και των παραδοσιακών προϊόντων.Το παζάρι ξεκίνησε τον 19ο αιώνα. Κυρίως ως ζωοπανήγυρη. 

Οι δυσκολίες των εποχών, μπορεί να είχαν αποτρέψει κάποιες φορές την διοργάνωση, όμως τον τελευταίο αιώνα διεξάγεται ανελλιπώς.

Μέχρι και πριν μερικές δεκαετίες η ζωοπανήγυρη αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα του. Ήταν τότε που τα άλογα κατεξοχήν, τα μουλάρια αλλά κι άλλα ζώα, άλλαζαν χέρια. Έδιναν σε οικογένειες το εισόδημα, πολλές φορές, για μια ολόκληρη χρονιά.

Οι καιροί έχουν αλλάξει και μαζί ο Λάμποβος.. 

Ωστόσο εξακολουθεί να διατηρεί μία γεύση από το παρελθόν και να προσδίδει κάθε φθινόπωρο ένα διαφορετικό χρώμα στην περιοχή.


 
Read More »
Λάμποβο: Ξεκινά αύριο το παλιότερο παζάρι της Ηπείρου Λάμποβο: Ξεκινά αύριο το παλιότερο παζάρι της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η Anastasia Giousef σήμερα στο Social all day cafe

Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η Anastasia Giousef σήμερα στο Social all day cafe Ηγουμενίτσα: Η Anastasia Giousef σήμερα στο Social all day cafe Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5

Το πρόγραμμα επίσκεψης Γεννηματά το Σάββατο στην Παραμυθιά

Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017

Στην Παραμυθιά θα βρεθεί το πρωί του Σαββάτου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα για την προεδρία της κεντροαριστεράς και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τις εσσωκομματικές εκλογές εκτός απροόπτου να πραγματοποιούνται στις 5 και 12 Νοεμβρίου, και με τις κάλπες της Παραμυθιάς να στήνονται στον ΦΟΠ.

Η Φώφη Γεννηματά θα βρεθεί στον δημαρχείο στις 12:00, οπου και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την δήμαρχο Σταυρούλα ΜπραίμηΣτις 12:45 θα βρεθεί στην αγορά της Παραμυθιάς ενώ θα ακολουθήσει και επίσκεψη στον χώρο του Λαμπόβου. Στην συνέχεια και αναλόγως του χρόνου. προβλέπεται χαλαρός καφές με φίλους και στελέχη του κινήματος.

Στις 19:00 της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία στα Ιωάννινα στο ξενοδοχειο Du Lac.


 
Read More »
Το πρόγραμμα επίσκεψης Γεννηματά το Σάββατο στην Παραμυθιά Το πρόγραμμα επίσκεψης Γεννηματά το Σάββατο στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Γ. Μανιάτη στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017


Την Ήπειρο, την «Άπειρο Χώρα» θα επισκεφθεί, μετά τις Θράκη, Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο ο Γιάννης Μανιάτης για να συνεχίσει το διάλογο με τους πολίτες αναφορικά με το νέο προοδευτικό Κίνημα, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Το πρωί της Παρασκευής (6/10) επισκέπτεται την Ηγουμενίτσα και το απόγευμα τα Ιωάννινα. Το πρωί του Σαββάτου (7/10) θα βρίσκεται στην Πρέβεζα και το απόγευμα στην Άρτα.

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017
Ηγουμενίτσα: Άφιξη 9.45
· 9.45 - 10.00: Συνάντηση με Νομαρχιακή Επιτροπή Ξενοδοχείο Αγγέλικα
· 10.00 -10.30: Επίσκεψη στο Λιμάνι συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Η.
· 10.30 -11.00: Επίσκεψη στο Επιμελητήριο
· 11.00 - 12.00: Νομαρχιακή Επιτροπή και Συζήτηση με μέλη και φίλους
· 12.00 - 12.30: Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
· 12.30 -13.15: Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ 13.15 Αναχώρηση για Γιάννενα


Read More »
Το πρόγραμμα της επίσκεψης Γ. Μανιάτη στην Ηγουμενίτσα Το πρόγραμμα της επίσκεψης Γ. Μανιάτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5

Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017


Read More »
Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5

Επανεξελέγη γραμματέας της Βουλής ο Μάριος Κάτσης

Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017

Οι Κοσμήτορες και οι Γραμματείς του σώματος εξελέγησαν από την Ολομέλεια της Βουλής κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής Συνόδου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Βουλής, ψήφισαν συνολικά 195 βουλευτές, με ονομαστική ψηφοφορία, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 8 του Κανονισμού της Βουλής.

Για το αξίωμα του Κοσμήτορα, από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγησαν ο Νάσος Αθανασίου με 194 ψήφους και 1 «παρών» και ο Γιώργιος Πάντζας με 192 ψήφους και 3 «παρών», ενώ από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγη ο Κωνσταντίνος Κουκοδήμος με 195 ψήφους.Για το αξίωμα του Γραμματέα, από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγησαν η Αναστασία Γκαρά με 194 ψήφους, ο Μάριος Κάτσης με 194 ψήφους, ο Ιωάννης Σαρακιώτης με 194 ψήφους και ο Γιώργιος Ψυχογιός με 194 ψήφους.

Από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγη ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης με 195 ψήφους, ενώ από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγη η Χαρά Κεφαλίδου με 194 ψήφους.

"Ευχαριστώ τους συναδέλφους βουλευτές για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και με επανεξέλεξαν γραμματέα της Βουλής" ανέφερε σε σχολιο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μάριος Κάτσης


 
Read More »
Επανεξελέγη γραμματέας της Βουλής ο Μάριος Κάτσης Επανεξελέγη γραμματέας της Βουλής ο Μάριος Κάτσης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 22χρονος και 29χρονος

Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 29 και 22 ετών, προέβησαν, διαδοχικά πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 22χρονος και 29χρονος Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 22χρονος και 29χρονος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη στη Νεράιδα Θεσπρωτίας μετά από καταδίωξη 36χρονος με 133 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017


Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνελήφθη εχτές (04-10-2017) το μεσημέρι στη Νεράιδα Θεσπρωτίας, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, κλοπή τροχοφόρου, πλαστογραφία και παράνομη είσοδο.

Ειδικότερα, εχτές το μεσημέρι στη Νεράιδα Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με οδηγό τον παραπάνω δράστη, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα στάσης και διενέργειας ελέγχου, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Το όχημα ακολουθήθηκε και λίγο αργότερα ο 36χρονος εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, προσπαθώντας να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στη συνέχεια, μέσα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν 79- ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης βάρους -133- κιλών και -140- γραμμαρίων, οι οποίες ήταν τοποθετημένες στα καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών.Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι για το παραπάνω αυτοκίνητο, είχε δηλωθεί κλοπή την 17-01-2017 στο Τμήμα Ασφάλειας Χολαργού ενώ έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Επίσης, σε βάρος του 36χρονου, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Τα ναρκωτικά και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματική σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.


Read More »
Συνελήφθη στη Νεράιδα Θεσπρωτίας μετά από καταδίωξη 36χρονος με 133 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Συνελήφθη στη Νεράιδα Θεσπρωτίας μετά από καταδίωξη 36χρονος με 133 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5

Σελίδες