https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Ο «Πήγασος» στις εορταστικές εκδηλώσεις του Σουλίου

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023
Ο «Πήγασος» στις εορταστικές εκδηλώσεις του Σουλίου

Στις εκδηλώσεις Σουλίου 2023 και στην αναπαράσταση της ανατίναξης στο Κούγκι βρέθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΗΓΑΣΟΣ.
Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και περηφάνιας πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις, τις οποίες τα δεκάδες μέλη του Συλλόγου πλαισίωσαν με ιδιαίτερη τιμή και χαρά.
Ο Πήγασος συμμετείχε με το χορευτικό τμήμα με 33 χορευτές, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας φυσικής αγωγής Ελπινίκης Μπάρκα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη και φίλοι παρέστησαν ως συνοδοί και επισκέπτες των εκδηλώσεων.
Η Διοίκηση του Συλλόγου απευθύνει ευχαριστίες στην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση για την υποστήριξη που παρείχε, καθώς και το Δήμο Σουλίου για την πρόσκληση.
Read More »
Ο «Πήγασος» στις εορταστικές εκδηλώσεις του Σουλίου Ο «Πήγασος» στις εορταστικές εκδηλώσεις του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023 Rating: 5

Εβδομαδιαία αστρολογική πρόβλεψη | Από τη Μαρία Μιχαήλου

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023
Εβδομαδιαία αστρολογική πρόβλεψη | Από τη Μαρία Μιχαήλου


Η βδομάδα από 30/5/23 έως 5/6/23 θα είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για τις δραστηριότητες στην επιτυχία και την κατακτητικότητα. Θα υπάρξει μεγάλο μεγαλείο και διέξοδος για τα θέματα που αφορούν το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον, καθώς και για τον οραματισμό του μέλλοντος. Ο Δίας θα λειτουργεί ως κυρίαρχο αστέρι και θα ενισχύσει εντόνως τις δυνατότητες, δείχνοντας μεγάλη διάθεση για να διατηρήσει την ισορροπία στη ζωή. Εάν δοκιμάσετε καινοτόμες ιδέες, θα διαπιστώσετε και τα αποτελέσματα. Δεν είναι μέρες για κατάσταση φρεναρίσματος ή καταστροφικές εκδηλώσεις. Τις εφτά ημέρες αυτές, η κατανόησή σας για τις διαφάνειες και την ανανέωση θα μεγαλώσει εντελώς και μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα για την επιτυχία στη ζωή.

ΚΡΙΟΣ
Για την εβδομάδα αυτή, θα είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως θα μπορείτε να κάνετε καλύτερες κινήσεις και να βάλετε συγκεκριμένους στόχους αλλά και όρια.Στις 6 Ιουνίου η Αφροδίτη θα μετακομίσει στο ζώδιο του Λέοντα. Αυτό σημαίνει ότι μόνο με θερμή ομιλία, διαπραγμάτευση και επιμονές μπορείτε να κερδίσετε βελτιώσεις που αναζητάτε.Ο Ήλιος παραμένει στο ζώδιο των Διδύμων. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συγκεντρώσετε τα δικά σας μέσα για να αυξήσετε τα οικονομικά σας, να συνεισφέρετε σε κοινωνικά ζητήματα, ως επίσης και στις δεξιότητες ρυθμιστικής διαχείρισης.Τέλος, ο Άρης θα είναι στο ζώδιο του Λέοντα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γεμίσετε με ανδρεία και να επιμείνετε στο δρόμο σας, για να καταφέρετε τους στόχους σας. Θα πρέπει επίσης να βελτιώσετε τις δεξιότητες σας σε μια διαφορετική τακτική, για να επιτευχθεί η τελική σας επιτυχία

ΤΑΥΡΟΣ
Ταυράκια, είναι αστρολογικά σημαντικό να προσέξετε τις εσωτερικές σας δυνάμεις για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις δικές σας ανάγκες.Ευχάριστα μηνύματα και τηλεφωνήματα σας αναπτερώνουν το ηθικό.Κάτι πολύ σημαντικό που περιμένατε από καιρό επιτέλους έρχεται Ο Ήλιος θα βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε σε οποιαδήποτε δυσκολία με λογική και ισορροπία και να επιτύχετε αποδεικνύοντας τις ικανότητες σας. Η ιδιαίτερη έμφαση στις δεξιότητες σας, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κατανοήσετε τις καταστάσεις σε μια οποιαδήποτε στιγμή και να ολοκληρώσετε το έργο σας με επιτυχία. Η Αφροδίτη και ο Αρης από το ζώδιο του Λέοντα σας δίνουν την ενέργεια να κάνετε καθημερινές εξορμήσεις και συναντήσεις με αγαπημένα συγγενικά πρόσωπα.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Οι Δίδυμοι για την εβδομάδα αυτή, σημαντικό είναι να ψάξετε το βάθος των φιλοσοφικών και κοινωνικών θεμάτων για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε σε ουσιαστικά θέματα. Ο Ήλιος θα είναι στο δικό σας ζώδιο. Αυτό σημαίνει ότι είστε εξουσιοδοτημένοι να μοιράσετε τον κόσμο σας με τους άλλους, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αποφεύγετε την εξαίρεση. Θα πρέπει επίσης να δημιουργείτε μια θετική ενέργεια μέσω της αλληλεπίδρασης και της εμπιστοσύνης.Χρήματα έρχονται από τη βοήθεια ή και την ενίσχυση από αγαπημένα πρόσωπα καθώς ο παράγοντας της τύχης θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος.Τα ερωτικά ζητήματα αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παίρνουν άλλο χαρακτήρα αρκεί να μην κάνετε βιαστικές κινήσεις και σκέψεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Καρκινάκια μου, θα είναι αστρολογικά σημαντικό να είστε ευαίσθητοι στις επιθυμίες σας και να έχετε αυτοπεποίθηση και μέτρο στις δραστηριότητές σας. Ο Ήλιος στους Διδύμους, σημαίνει ότι θα πρέπει να διατηρήσετε έναν σταθερό και μακροπρόθεσμο στόχο για να φέρετε μια καλή επίδοση. Θα πρέπει να προσδιορίσετε τις σημαντικότερες δραστηριότητες, σε επίπεδο οικονομικής ικανοποίησης και επίτευξης, διευκολύνοντας τις λεπτομέρειες σας. Τέλος, ο Άρης στο ζώδιο του Λέοντα σημαίνει ότι θα έχετε τη δυνατότητα να οικοδομήσετε μια σταθερή συνέργεια για τις ανάγκες σας, ιδιαίτερα στο χρηματοοικονομικό επίπεδο. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τις δεξιότητες σας σε μια διαφορετική τακτική και να αναδείξετε τις μοναδικές ικανότητες σας.Καλό θα ήταν να πάρετε πρωτοβουλίες και να δείξετε εργατικότητα για να μπορέσετε να αποκτήσετε όλα όσα αναζητάτε. Όχι σε οικονομικές υπερβολές και σπατάλες.


ΛΕΩΝ
Σημαντικό να διατηρήσετε την ποιότητα ειλικρίνειας και αισιοδοξίας για να αποδείξετε τις δεξιότητές σας. Ο Ήλιος θα είναι στον 11ο οίκο του αστρολογικού σας χάρτη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διατηρήσετε μια απαραίτητη επικοινωνία με τους φίλους και ειδικούς, για να διενεργηθεί η σωστή διαμόρφωση των διαπραγματεύσεων σε οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Παράλληλα, στα επαγγελματικά αν ασχολείστε με το εμπόριο ή την ελεύθερη αγορά θα πρέπει να εξετάσετε τα κείμενα, τις τιμές και τις διαδικασίες συμφωνιών, ώστε να βελτιωθούν οι διαφορές και να κερδίσετε με τις σωστές επιλογές. Να μην είστε ανυπόμονοι και επιθετικοί όταν οι καταστάσεις κουράζουν. Δείξτε αγωνιστικότητα με διπλωματικό τρόπο και έτσι θα αποκτήσετε φήμη και θα έλξετε πιο εύκολα τους στόχους σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Θα είναι σημαντικό να εισάγετε ζεστασιά και θαυμασμό για τα έργα σας και για τους γύρους σας. Ο Ήλιος θα είναι στους Διδύμους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπνευστείτε, να εξερευνήσετε και να προσεγγίσετε το έργο σας με πρωτοποριακή σκέψη, δημιουργικότητα και πιστοποίηση. Η αστρολογική κατάσταση επιτρέπει την επιτυχημένη εμπειρία και την προσπάθεια για διαπραγμάτευση και προσαρμογή σε οποιαδήποτε κατάσταση. Τέλος, με την εγγύηση επιτυχίας, μπορείτε να ασχοληθείτε με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο θα πετύχετε τους στόχους σας και να διασφαλίσετε την επιτυχία των επιχειρήσεων σας.Προσοχή όμως γιατί θα υπάρξει έντονος ανταγωνισμός από κρυφούς εχθρούς όπου και θα προσπαθήσουν να βάλουν εμπόδια και να φέρουν συγκρούσεις.

ΖΥΓΟΣ
Μπορείτε να διατηρήσετε την ισορροπία μεταξύ των θεμάτων που σας απασχολούν και να χρησιμοποιήσετε τα μπαλαντέρ σας για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα με κατανόηση. Ο Άρης και η Αφροδίτη στον 11ο οίκο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλέξετε ένα στόχο και να τον διατηρήσετε, αλλά επίσης να έχετε ευελιξία με τις τυχόν τροποποιήσεις που μπορεί να χρειαστούν.Νέοι φίλοι και γνωριμίες έρχονται στη ζωή σας και υπόσχονται πολλά. Η εικόνα σάς, θα σας κάνει να θυμάστε ότι το άριστο αποτέλεσμα μπορεί να δείχνει με την αντιμετώπιση των αντιφάσεων και την ισορροπία των δυνατοτήτων.Να είστε ευέλικτοι σε στιγμές που μπορεί να σας κάνουν παράπονα οι ήδη υπάρχουσες φιλίες και να μην αντιδράσετε με επιθετική και ειρωνική συμπεριφορά

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Θα πρέπει να μάθετε πως να διαχειριστείτε τα δικά σας μέσα για την επιτυχία. Ο Άρης και η Αφροδίτη στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου σάς, σας δίνει τη δυναμική να επεκταθείτε και να κοινωνικοποιηθείτε ακόμα περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δείτε που βρίσκεστε και που μπορείτε να πάτε τη σωστή κατεύθυνση για την επιτυχία σας. Πρέπει επίσης να εμβαθύνετε τις προσκλήσεις σας σε μεγαλύτερα δίκτυα, για να επιτευχθούν οι στόχοι σας με μεγαλύτερη επιτυχία.Δεν αποκλείεται να δεχτείτε επαγγελματικές προτάσεις ή να αναλάβετε θέσεις ισχύος και μπείτε με φόρα στον ανταγωνισμό.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Θα είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις δεξιότητές σας για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Ήλιος στο απέναντι ζώδιο σάς, σας βοηθά να κάνετε νέες σχέσεις και συνεργασίες και να φανείτε ακόμα περισσότερο μέσα από αυτές.Η Αφροδίτη και ο Άρης από τον 8ο οίκο θα πρέπει να σας βοηθήσει να θωρακίσετε δικές σας ταμειακές και οικονομικές διαδικασίες για να μη διαρρεύσουν οι πηγές σας.Κληρονομικά και περιουσιακά θέματα μπαίνουν στο παιχνίδι ενώ δεν αποκλείεται να έρθουν χρήματα από τρίτες πηγές. Επιπλέον, θα πρέπει να διαπιστώνετε τις εσωτερικές δυνάμεις σας για να αποφευχθούν τα σφάλματα και να αποκτήσετε επιτυχίες.Έντονη σεξουαλικότητα, φλερτ και πάθη ενισχύουν τη δυναμική σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Είναι σημαντικό να νιώσετε καλά με την ευστροφία σας και να εκφράσετε σαφή και δυνατή αντίρρηση στις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις όπου χρειαστεί. Μπορείτε να δείτε τις εβδομαδιαίες δραστηριότητες και να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές σας στο επίπεδο της κατανόησης και της εφαρμογής, για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης, μπορείτε να μετατρέψετε τις δεξιότητές σας σε εμπειρίες που ταιριάζουν με τα όρια και τις δυνατότητες σας. Νέες ανακαλύψεις και μακρινοί προορισμοί μπαίνουν στους άμεσους στόχους.Καλές μέρες για να κανονίσετε ένα ταξιδάκι με τον/τη σύντροφο για να αναθερμάνετε τις σχέσεις σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Με κέφι, χαρά και καλή παρέα θα είστε διαρκώς.Ο έρωτας μπαίνει δυναμικά στη ζωή σας και απολαμβάνετε τις στιγμές. Η εργασία και οι σχέσεις με τους συνεργάτες είναι καλύτερα από ποτέ. Θα νιώθετε ότι όλα μπορείτε να τα βγάλετε εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα πρέπει όμως και να ξεκουράζεστε γιατί κινδυνεύετε από υπερκόπωση. Τα οικονομικά εξελίσσονται θετικά, συνεπώς θα έχετε μια ευκαιρία να εξοικονομήσετε και να βελτιωθείτε ουσιαστικά σε οποιαδήποτε επιχείρηση ή υπηρεσία. Επίσης, θα σας δοθεί η δυνατότητα να διαχειριστείτε τις οικονομικές σας δεξιότητες και να επιτευχθεί η ικανοποίηση των δικών σας στόχων.Έχετε μεγάλη εύνοια σε σχέσεις και συνεργασίες.

ΙΧΘΥΣ
Οι επόμενες μέρες θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε μια τακτική στρατηγική για τα οικονομικά σας. Μπορείτε να έχετε ευχάριστες επαφές με τα πρόσωπα της οικογένειας και να βρείτε έξυπνες λύσεις σε πιθανές παρεξηγήσεις που είχαν προηγηθεί. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό σκέψης και δράσης, για να κερδίσετε τις ευκαιρίες και να κάνετε τις επιτυχίες της οικονομίας σας πιο σταθερές.Γενικά ξεπερνάτε τα εμπόδια όμως να θυμάστε ότι πολλές θα είναι οι φορές που θα έρθετε σε ρήξη και διαξιφισμούς με τους συνεργάτες. Προσοχή σε μικρο ατυχήματα στον χώρο της εργασίας.
Read More »
Εβδομαδιαία αστρολογική πρόβλεψη | Από τη Μαρία Μιχαήλου Εβδομαδιαία αστρολογική πρόβλεψη | Από τη Μαρία Μιχαήλου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023 Rating: 5

Πρόσκληση και πρόγραμμα εκδήλωσης παρουσίασης αποτελεσμάτων έργου Prognosis

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023
Πρόσκληση και πρόγραμμα εκδήλωσης παρουσίασης αποτελεσμάτων έργου Prognosis
Read More »
Πρόσκληση και πρόγραμμα εκδήλωσης παρουσίασης αποτελεσμάτων έργου Prognosis Πρόσκληση και πρόγραμμα εκδήλωσης παρουσίασης αποτελεσμάτων έργου Prognosis Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023 Rating: 5

Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για την Οργάνωση Αθλητικών Δρώμενων & τον Αθλητικό Τουρισμό

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023
Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για την Οργάνωση Αθλητικών Δρώμενων & τον Αθλητικό ΤουρισμόΟ Δήμος Ηγουμενίτσας με στόχο την ανάδειξη της σχέσης μεταξύ των αθλητικών γεγονότων και του αθλητικού τουρισμού, καθώς και την καλύτερη οργάνωση, προβολή και διαχείριση αθλητικών δράσεων, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Οργάνωση Αθλητικών Δρώμενων & Αθλητικός Τουρισμός - Σύγχρονες τάσεις & Καλές Πρακτικές», την Πέμπτη 1 Ιουνίου και ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον.

Ομιλητές της ημερίδας θα είναι οι καθηγητές Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ.κ. Ουρανία Ματσούκα και Γεώργιος Κώστα και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Τριάθλου κ. Χρήστος Γαρέφης.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.
Read More »
Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για την Οργάνωση Αθλητικών Δρώμενων & τον Αθλητικό Τουρισμό Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για την Οργάνωση Αθλητικών Δρώμενων & τον Αθλητικό Τουρισμό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023 Rating: 5

Αύριο Τρίτη ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023
Αύριο Τρίτη ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ


Αύριο, Τρίτη 30 Μαΐου 2023 και ώρα 10:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα, την 1η Ιουλίου 2023 αντί για 1η Αυγούστου, και θα αφορά σε 300.000 επιταγές με συνολικό προϋπολογισμό 35.000.000 ευρώ, όπως αναφέρει η ΔΥΠΑ σε σχετική ανακοίνωση.
Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το "Μητρώο Παρόχων" της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.
Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024). Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.
Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.
Για πρώτη φορά, στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Δικαιούχοι είναι:
-εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
-ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
-άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, έως 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων δικαιούχων έως τις 05.06.2023 και ώρα 23:59, οπότε θα παραμείνει ανοικτή για όλα τα ψηφία ΑΦΜ, ως εξής:

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.
Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο.
Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Παράδειγμα 1
Οικογένεια με 2 παιδιά που επιλέγει 6 βράδια σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό τον Αύγουστο:
Για τη διαμονή το κόστος επιμερίζεται ως εξής:
Επιδότηση ΔΥΠΑ: 806,40 € (2 δίκλινα Χ 67,20 € /ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)
Ιδιωτική Συμμετοχή: 96 € (2 δίκλινα Χ 8€/ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)

Παράδειγμα 2
Ζευγάρι που επιλέγει 12 βράδια σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό στη Σάμο τον Σεπτέμβριο:
Για τη διαμονή το κόστος επιμερίζεται ως εξής:
Επιδότηση ΔΥΠΑ: 1.036,80 € (1 δίκλινο Χ 86,40 € /ημέρα Χ 12 διανυκτερεύσεις)
Ιδιωτική Συμμετοχή: 0 €

Για τα ακτοπλοϊκά το κόστος επιμερίζεται ως εξής:
Επιδότηση ΔΥΠΑ ακτοπλοϊκών: 111 € (55,55 € Χ 2 άτομα)
Ιδιωτική Συμμετοχή ακτοπλοϊκών: 55,5 € (27,75 € Χ 2 άτομα)

Συνολικά το κόστος επιμερίζεται ως εξής:
Σύνολο επιδότησης ΔΥΠΑ: 1.147,80 €
Σύνολο ιδιωτικής συμμετοχής: 55,5 €

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως ορίζει η Δημόσια Πρόσκληση. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού
Η υποβολή των αιτήσεων από παρόχους θα είναι δυνατή από 30.05.2023 έως 05.06.2023, ανεξάρτητα από τον ΑΦΜ τους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ:
Read More »
Αύριο Τρίτη ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ Αύριο Τρίτη ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη στην Περιφέρεια

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023
Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη στην Περιφέρεια 


Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Σύλλογος εργαζομένων της σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων διοργανώνουν την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2023 εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοληψία θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου από ώρα 9 π.μ. Στην αιμοδοσία μπορούν να δώσουν αίμα και ιδιώτες.
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη στην Περιφέρεια Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη στην Περιφέρεια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023 Rating: 5

Σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στο Καστρί Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023
Σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στο Καστρί Ηγουμενίτσας


Το Σάββατο 27/05/23, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από την ΕΕΕΠΦ (Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας) πιστοποιημένο σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. 
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Καστρί Ηγουμενίτσας και αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την εκπαίδευση και την ενίσχυση των γνώσεων σε ένα ζωτικής σημασίας θέμα υγείας, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση καρδιακών προβλημάτων και τη διάσωση ανθρώπων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.


Το σεμινάριο προσέλκυσε τόσο εκπαιδευόμενους όσο και εκπαιδευτές, οι οποίοι εθελοντικά προσέφεραν τις γνώσεις και την εμπειρία τους.
Η εμπειρία τους συνέβαλε στην ποιοτική παρουσίαση και απόδοση του περιεχομένου, παρέχοντας στους συμμετέχοντες εμπειρίες και πρακτικές συμβουλές που θα τους βοηθήσουν στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων υγείας.
Read More »
Σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στο Καστρί Ηγουμενίτσας Σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στο Καστρί Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023 Rating: 5

ΚΚΕ: Ο Λαός να πει ένα βροντερό όχι στα σχέδια για ανεμογεννήτριες στα όρη του δήμου Σουλίου!

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023
ΚΚΕ: Ο Λαός να πει ένα βροντερό όχι στα σχέδια για ανεμογεννήτριες στα όρη του δήμου Σουλίου!


Την Τετάρτη 31/5/2023 στο πλαίσιο της νομικά προβλεπόμενης διαδικασίας θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου η διατύπωση απόψεων για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Σουλιοτοχώρια, με βάση την παρουσίαση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Πρόκειται για το ένα από τα δύο αιολικά πάρκα (21 ανεμογεννήτριες, ισχύος 117.6 MW) που σχεδιάζονται για την περιοχή της Ηπείρου και παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων σε άλλες περιοχές επανέρχονται με τροποποιημένη τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι δημοτικοί του σύμβουλοι με τη «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στο Δήμο Σουλίου εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην επιχείρηση εγκατάστασης ανεμογεννητριών.
Το συγκεκριμένο επιχειρούμενο έργο είναι ενταγμένο στην περίφημη πολιτική της «Πράσινης Ανάπτυξης» των ΑΠΕ και της απελευθέρωσης της Ενέργειας την οποία ευαγγελίζονται όλα τα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) αλλά και άλλα μικρότερα που δεσμεύονται από την στρατηγική της ΕΕ. Ήταν αυτά τα κόμματα που μας έλεγαν ότι με την πολιτική της «Πράσινης Ανάπτυξης» θα εξασφαλιστεί φθηνό ρεύμα για το λαό, ενώ ο ανταγωνισμός των ομίλων θα φέρει άφθονες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Αντ’ αυτού όλος ο λαός είδε τις επιπτώσεις των ΑΠΕ με λογαριασμούς ρεύματος «φωτιά» για τα λαϊκά νοικοκυριά, τους μικρούς επαγγελματίες και τους αγροτοκτηνοτρόφους, τη στιγμή που το βιομηχανικό ρεύμα είναι πάμφθηνο. Όσο για το παραμύθι των θέσεων εργασίας ούτε πολλές είναι, ούτε καλές μπορούν να είναι από τη στιγμή που για να βγουν τα κέρδη του εκάστοτε ενεργειακού ομίλου απαιτείται η επιστράτευση όλου του αντεργατικού νομικού πλαισίου, με πιο χαρακτηριστικό το σχετικά πιο πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη που όλοι μαζί οι «σωτήρες» ψήφισαν! Αυτοί τώρα έχουν το θράσος να ζητάνε ψήφο συναίνεσης του λαού στη συνέχιση των αντιλαϊκών τους σχεδιασμών.
Η «Πράσινη Ανάπτυξη» των ΑΠΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης που χρηματοδοτεί με εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι τα κοινά προγραμματικά σημεία της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που μαρτυρούν τη στρατηγική τους σύμπλευση υπέρ της διασφάλισης των κερδών στα «πράσινα αρπακτικά». Να γιατί ο λαός της περιοχής καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξει σε πολιτικές δυνάμεις που τώρα μπορεί να λένε όχι τοπικά, αλλά στήριξαν και στηρίζουν την «πράσινη ανάπτυξη» και την απελευθέρωση της Ενέργειας είτε ως κυβερνήσεις είτε ως «αντιπολιτευόμενες» δυνάμεις.
Η δε διαδικασία της διαβούλευσης μόνο ως υποκριτική μπορεί να χαρακτηριστεί αφού εκ των πραγμάτων αποκλείει από τη διαδικασία τους κατοίκους για να διατυπώσουν τη γνώμη τους, καθώς επίσης η όποια απόφαση του ΔΣ είναι απλά γνωμοδοτική και δεν επιδρά ουσιαστικά στην αδειοδότηση της εγκατάστασης ΑΠΕ.
Όσο για το ψευδοεπιχείρημα της προστασίας του περιβάλλοντος, στο οποίο επιχειρείται να προσανατολισθεί η συγκεκριμένη «διαβούλευση», η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει, αν αναλογιστούμε το παράδειγμα της Εύβοιας. Αλλά και χωρίς αυτό τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων «επιβάλλουν» την πάσης φύσεως ρύπανση, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί κόστος που περιορίζει το κέρδος. Το κέρδος είναι αυτό που επιβάλλει αυξημένους λογαριασμούς και επιβάρυνση του κόστους παραγωγής των αγροτοκτηνοτρόφων τους οποίους μαζί με τα προβλήματα του ΤΟΕΒ στον κάμπο της Παραμυθιάς (εξέλιξη συνδεδεμένη με το νομοσχέδιο εμπορευματοποίησης του νερού), πάνε τώρα να τους φορτώσουν και με εμπόδια στην εδαφική ομαλότητα που αναπόφευκτα αυτές οι εγκαταστάσεις φέρνουν.
Το ΚΚΕ δεν είναι γενικά και αόριστα ενάντια στις ΑΠΕ, όμως είναι ενάντια στην άναρχη ανάπτυξή τους στα χέρια των καπιταλιστικών ομίλων που γίνεται με κριτήριο την αύξηση των κερδών τους αδιαφορώντας για το περιβάλλον και άλλους κλάδους της αγροτικής τοπικής οικονομίας. Το ΚΚΕ παλεύει για να γίνει η Ενέργεια αυτό που πρέπει να είναι: κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Θα παλέψει για να αποτραπεί η περαιτέρω υποβάθμιση, της ήδη ερημοποιημένης περιοχής και του Δήμου Σουλίου, με ανεμογεννήτριες. Γι’ αυτό καλούμε το λαό της περιοχής σε επαγρύπνηση. Καμία εμπιστοσύνη σε σωτήρες γιατί σωτήρες δεν υπάρχουν. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Και γι’ αυτό είναι ανάγκη οι μαζικοί φορείς, τα εργατικά σωματεία, οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι να πούνε ένα βροντερό όχι στα κυβερνητικά και επιχειρηματικά σχέδια στην περιοχή μας. Να συγκροτηθούν Επιτροπές Αγώνα για τη σωτηρία του τόπου μας.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ θα πρωτοστατήσουν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τους εκλεγμένους συμβούλους της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» αλλά κυρίως έξω από αυτό στον αγώνα ενάντια στην πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας και της δήθεν πράσινης ανάπτυξης που εκτοξεύει την ενεργειακή φτώχεια απαιτώντας:
· Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Δήμο Σουλίου
· Να μην καταστραφεί περιβαλλοντικά ο τόπος μας και η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή για τα κέρδη των «πράσινων αρπακτικών»
· Κατάργηση των πράσινων τελών ΑΠΕ και του χρηματιστηρίου ενέργειας. Μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος για τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά
· Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες
· Αποκλειστικά κρατικό, ενιαίο φορέα για την Ενέργεια που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες αξιοποιώντας όλες τις εγχώριες ενεργειακές πηγές και όχι τα κέρδη των ομίλων.

Απάντηση δίνουμε και στις εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιουνίου δυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική λύση για την υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, για ακόμη πιο δυναμική εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση. Είναι εντολή για μαχητική αντιπαράθεση με τα «πράσινα αρπακτικά», τους επιχειρηματικούς ομίλους και τον δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη τους.

ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ «ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ»!

Read More »
ΚΚΕ: Ο Λαός να πει ένα βροντερό όχι στα σχέδια για ανεμογεννήτριες στα όρη του δήμου Σουλίου! ΚΚΕ: Ο Λαός να πει ένα βροντερό όχι στα σχέδια για ανεμογεννήτριες στα όρη του δήμου Σουλίου! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023 Rating: 5

Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κ. Τασούλας

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023
Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κ. Τασούλας


Τον βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ, Κωνσταντίνο Τασούλα, εξέλεξε εκ νέου ως πρόεδρο του Σώματος η Βουλή των Ελλήνων, που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.
Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10:30. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε εκ νέου για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα, για α' αντιπρόεδρο τον βουλευτή Α' Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, για β' αντιπρόεδρο τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, και για γ' αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β' Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Μπούρα.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για δ' αντιπρόεδρο τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε για ε' αντιπρόεδρο τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Τέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τη μεριά του ΚΚΕ πρότεινε εκ νέου τον βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, να προτείνει για τη θέση του ζ' αντιπροέδρου τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Χήτα.
Ο κ. Τασούλας παραμένει πρόεδρος αφού υπέρ της υποψηφιότητάς του ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών». Έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία και επί 296 ψηφισάντων βουλευτών, 270 βουλευτές ψήφισαν «ναι» ενώ 26 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Οι δηλώσεις Τασούλα:
Η Βουλή αυτή είναι φευγαλέα, «εν ονόματι της Αρχής της Δεδηλωμένης και της πλειοψηφικής Αρχής» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, αμέσως μετά την επανεκλογή του, από το Σώμα που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μαΐου 2023.
«Αυτή η "φευγαλέα" Βουλή δεν συνιστά ένα στίγμα γι' αυτή, όπως υπονοείται από κάποιες διατυπώσεις περί Βουλής μιας ημέρας ή περί βουλευτών ορισμένων ωρών», σημείωσε ο κ. Τασούλας στις δηλώσεις του. Το "φευγαλέο" της Βουλής υπαγορεύεται από ύψιστες θεσμικές πρωταρχίες και προτεραιότητες, οι οποίες συγκροτούν κατακτήσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος», προσέθεσε.
Αναφέρθηκε συγκεκριμένα τόσο στο Σύνταγμα του 1864, που θέσπισε για πρώτη φορά την Αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας: «Έκτοτε, ανώτατο όργανο του κράτους είναι ο λαός και όχι ο ανώτατος άρχων» είπε ο κ. Τασούλας και συμπλήρωσε: «μέσα στα θεσμικά νάματα αυτού του Συντάγματος γεννήθηκε τον Αύγουστο 1875 η Αρχή της Δεδηλωμένης. Γεννήθηκε από τον περίφημο λόγο του θρόνου του Γεωργίου του Α', ο οποίος είπε ότι απαραίτητο προσόν των κυβερνήσεων που θα καλεί για να τους αναθέσει την κυβέρνηση είναι η δεδηλωμένη της εμπιστοσύνης της κοινοβουλευτικής πλειονοψηφίας. Έκτοτε πέρασαν 100 χρόνια για να θεσπιστεί ρητά η Αρχή της Δεδηλωμένης στο Σύνταγμα του 1975. Και επακόλουθο της Αρχής της Δεδηλωμένης είναι η πλειοψηφική Αρχή που αποτελεί κοινοβουλευτική κατάκτηση και προτίμηση σαφή του συντακτικού νομοθέτη».
«Εν ονόματι της Αρχής της Δεδηλωμένης και της πλειοψηφικής Αρχής, αυτών των δύο κορυφαίων παραμέτρων του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, η Βουλή αυτή είναι φευγαλέα» εξήγησε, υποσχόμενος ότι θα υπηρετήσει την προετοιμασία της για την επόμενη, η οποία θα ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή της 25ης Ιουνίου.
«Είμαι βέβαιος», συνέχισε ο κ. Τασούλας «ότι τα λόγια του προκαθημένου της ελλαδικής Εκκλησίας, Μακαριωτάτου Ιερώνυμου, θα τηρηθούν: Η επόμενη Βουλή θα είναι καρπερή, γόνιμη και δημιουργική. Και νομίζω ότι από σήμερα όλοι κατανοούμε ότι το "φευγαλέο" αυτής της θητείας δεν μειώνει καθόλου το σημαντικό της εκλογής σας» υπογράμμισε απευθυνόμενος στους βουλευτές.
Ο κ. Τασούλας εκλέχθηκε για πρώτη φορά Πρόεδρος της Βουλής στις 18 Ιουλίου 2019, με την ευρύτερη μεταπολιτευτικά πλειοψηφία (283 ναι, 15 «παρών»).
Read More »
Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κ. Τασούλας Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κ. Τασούλας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023 Rating: 5

Επισκέψεις του προσωπικού τις Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου σε σχολικές Μονάδες Θεσπρωτίας και Πρέβεζας

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023
Επισκέψεις του προσωπικού τις Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου σε σχολικές Μονάδες Θεσπρωτίας και Πρέβεζας 


Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα για τις προστατευόμενες περιοχές της Ηπείρου αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου. Για τον λόγο αυτό, το προσωπικό του Τμήματος Πληροφόρησης πραγματοποίησε επισκέψεις σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Νομού Θεσπρωτίας και Πρέβεζας. Με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού, περίπου 260 μαθητές ενημερώθηκαν για την πλούσια βιοποικιλότητα και ευαισθητοποιήθηκαν για θέματα που αφορούν στην προστατευόμενη περιοχή.


Συνοπτικά, οι σχολικές μονάδες Α/θμίας και Β/θμιας που επισκέφθηκε το προσωπικό της Μονάδας στο νομό Πρέβεζας και Θεσπρωτίας είναι οι ακόλουθες:
Στις 08/05/2023 επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας (35 νήπια)
Στις 10/05/2023 επίσκεψη στο Γυμνάσιο Καναλακίου (150 μαθητές)
Στις 18/05/2023 επίσκεψη στο Δημοτικό σχολείο Μεσοποτάμου (60 μαθητές)
Στις 18/05/2023 επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο Μεσοποτάμου (15 νήπια)Read More »
Επισκέψεις του προσωπικού τις Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου σε σχολικές Μονάδες Θεσπρωτίας και Πρέβεζας Επισκέψεις του προσωπικού τις Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου σε σχολικές Μονάδες Θεσπρωτίας και Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023 Rating: 5

Στις 3 Ιουνίου ο 1ος Γιτάνειος Δρόμος

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023
Στις 3 Ιουνίου ο 1ος Γιτάνειος Δρόμος Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 θα διεξαχθεί ο 1ός Γιτάνειος Δρόμος 14 χλμ.
Ο Αγώνας Συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Φιλιατών Δήμο Ηγουμενίτσας την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ραγίου-Ασπροκκλησίου-Κεστρινης- Σαγιάδας.

Υποστηρικτές:Περιφέρεια Ήπειρου
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και της
Ολυμπιακής Ακαδημίας Ηγουμενίτσας
il Porto Triathlon igoumenitsa

Σκοπός του αγώνα
Η ανάδειξή της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από αθλητικά γεγονότα και η συμβολή του αθλητισμού στην ανάπτυξη ενός τόπου.
Ο αγώνας διεξάγεται εξολοκλήρου σε άσφαλτο. Ξεκινάει από τον πύργο Ραγίου και περνά μέσα από τον κάμπο Ραγίου-Κεστρίνης και αφού περάσει το Φράγμα Ραγίου και διασχίζοντας το πέτρινο γεφύρι της Γκούμανης καταλήγει στην Αρχαία Γιτάνη με σημείο τερματισμόυ το αρχαίο θέατρο.

Τόπος Εκκίνησης: Πύργος Ραγίου
Τόπος τερματισμού:Αρχαίο θέατρο Γιτάνων
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 3 Ιουνίου 2023
Ωρα Εκκίνησης: 09:30 π.μ.
Διαδρομή – Χρονομέτρηση: 14 χλμ. Ασφάλτινη διαδρομή, χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά.
Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 4,4 χλμ. (νερό), στο 10,4 χλμ. (νερό + ισοτονικά) και στον τερματισμό νερό.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν περάσει τον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας (5,4 χλμ.) σε 60 λεπτά και τον δεύτερο σταθμό τροφοδοσίας (10,4 χλμ.) σε 120λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση.
Για κάτω των 18 ετων μπορούν να συμμετέχουν αθλητές /τριες με την ευθύνη γονέων – κηδεμόνων.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεαν
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την 31/05/2023

Έγραφές εδώ
Τηλέφωνο επικοινωνίας
6977075270

Η Διαδρομή:
Επαθλα : Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης,
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.
Αναμνηστικά δώρα: Στους τερματίσαντες θα δοθεί σακούλα που θα περιλαμβάνει μετάλλιο και μπλουζάκι νερό και άλλα διατροφικά προϊόντα.
Μετακινήσεις: Η μετακίνηση των αγωνιζομένων θα γίνει προς το πύργο Ραγίου με λεωφορείο
από πλατεια Φιλιατων 07:15
από Ηγουμενίτσα πάνθεον στης 07:30
Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή στην αφετηρία από της 08:00
Παράδοση και παραλαβή προσωπικών αντικειμένων: Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών θα γίνει έως 08:45 π.μ., στην αφετηρία, σε όχημα της διοργάνωσης. Η παραλαβή αυτών θα γίνει στον τερματισμό.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΝ ΣΤΗΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ
Απονομές: Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 12:00.
Read More »
Στις 3 Ιουνίου ο 1ος Γιτάνειος Δρόμος Στις 3 Ιουνίου ο 1ος Γιτάνειος Δρόμος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023 Rating: 5

Φωταγώγηση Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσα για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023
Φωταγώγηση Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσα για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά ΠλάκαςΜε αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα φωταγωγήσει το Δημαρχιακό Μέγαρο, τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 με πορτοκαλί χρώμα, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των δημοτών απέναντι στη νόσο.

Παράλληλα, την Τρίτη 30 Μαΐου, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας, θα βρίσκονται στον πεζόδρομο, στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη & Ελ. Βενιζέλου, από τις 10:00 έως τις 13:00 για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και σύνθημα «Γιορτάζουμε μαζί τις κοινές μας προσπάθειες για την αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης κατά Πλάκας».

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι μία νόσος που προσβάλλει το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και πιο συγκεκριμένα τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Υπολογίζεται ότι 2.500.000 άτομα παγκοσμίως πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας, εκ των οποίων 500.000 στην Ευρώπη και περίπου 21.000 στη Ελλάδα, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες.
Read More »
Φωταγώγηση Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσα για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Φωταγώγηση Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσα για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατοικία | Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023
Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατοικία | Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή που έγινε στην Άρτα την 29-04-2023 και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος εισήλθε σε μονοκατοικία, από όπου αφαίρεσε καλώδια χαλκού και χάλκινα εξαρτήματα συνολικής αξίας -600- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατοικία | Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατοικία | Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου για μεταφορά παράτυπης μετανάστριας

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023
Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου για μεταφορά παράτυπης μετανάστριας


Συνελήφθη χθες (28-05-2023) το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο σε Δ.Χ. λεωφορείο ιδιοκτησίας τουριστικού γραφείου, που εκτελούσε δρομολόγιο Αλβανία – Αθήνα και οδηγούσε ο κατηγορούμενος, στην τουαλέτα του οποίου εντοπίστηκε κρυμμένη αλλοδαπή, στερούμενη των απαιτούμενων εγγράφων για την νόμιμη είσοδό της στη χώρα.

Το λεωφορείο κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου για μεταφορά παράτυπης μετανάστριας Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου για μεταφορά παράτυπης μετανάστριας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023 Rating: 5

Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εορτές Σουλίου

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023
Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εορτές Σουλίου


Με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους επισήμων και επισκεπτών, κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο Σούλι οι τριήμερες εκδηλώσεις σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος του Κουγκίου.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν:
Ο Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτική Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιογιακας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, o αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι δήμαρχοι Σουλίου, Πάργας, Δωδώνης, Πρεβεζας και Κόνιτσας Γιάννης Καραγιάννης, Νίκος Ζαχαριάς, Χρήστος Ντακαλέτσης, Νικος Γεωργάκος και Νίκος Εξσρχου αντίστοιχα, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής του Λιμενικού και των ενόπλων δυνάμεων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος προσκυνητών.

Το προγραμμα περιλάμβανε Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, χαιρετισμό από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου, επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο Πεσόντων Σουλιωτών, κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμό από τoν Δήμαρχο Σουλίου και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Παράλληλα διοργανώθηκε και ο 10ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών
Ειχαν προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου, εκδηλώσεις στην Παραμυθιά.
Read More »
Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εορτές Σουλίου Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εορτές Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023 Rating: 5

ΣΥΒΟΤΑ: Βόλτα στην Πισίνα και το Διαπόρι - Τα κρυμμένα διαμάντια της Ηπειρωτικής ακτογραμμής

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023
 ΣΥΒΟΤΑ: Βόλτα στην Πισίνα και το Διαπόρι - Τα κρυμμένα διαμάντια της Ηπειρωτικής ακτογραμμής

Φωτογραφίες-Γιώργος Μαλαμίδης

Πολλοί τα χαρακτηρίζουν, ως την «Καραϊβική της Ελλάδας». Ο λόγος για τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, ένα κρυμμένο διαμάντι της Ηπειρωτικής ακτογραμμής...
Με το καΐκι του Κώστα και τον φωτογράφο Γιώργο Μαλαμίδη,επισκεφθήκαμε τα νησάκια των Συβότων και τις πανέμορφες παραλίες Πίσίνα και Διαπόρι, με τα τιρκουάζ νερά,την λευκή άμμος και τα...εξωπραγματικά τοπία!

Πισίνα
Η παραλία Πισίνα είναι από τις πιο γνωστές παραλίες στα Σύβοτα. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του...
ονόματος της.α νερά της είναι τόσο τιρκουάζ και σμαραγδένια, και ταυτόχρονα τόσο διάφανα, που δημιουργούν την αίσθηση ότι κολυμπάς σε κανονικότατη πισίνα. Αξίζει να την επισκεφτείτε, μόνο όμως με σκάφος ή καΐκι, εφόσον βρίσκεται απέναντι από τα Σύβοτα σε ένα νησάκι, αυτό του Αγίου – Νικολάου.Είναι μικρή αλλά πανέμορφη παραλία, στην οποία θα απολαύσετε το μπάνιο σας και θα περάσετε μία αξέχαστη μέρα.


Διαπόρι
Μικρή παραλία με υπέροχα νερά η οποία βρίσκεται στο πέρασμα ανάμεσα στα 2 νησάκια των Συβότων. Μπορείτε να την επισκεφτείτε μόνο με βάρκα, αλλά η ηρεμία που σας προσφέρει το τοπίο είναι ξεχωριστή. Προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα, καθώς είναι απόλυτα παρθένα παραλία.Read More »
ΣΥΒΟΤΑ: Βόλτα στην Πισίνα και το Διαπόρι - Τα κρυμμένα διαμάντια της Ηπειρωτικής ακτογραμμής  ΣΥΒΟΤΑ: Βόλτα στην Πισίνα και το Διαπόρι - Τα κρυμμένα διαμάντια της Ηπειρωτικής ακτογραμμής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023 Rating: 5

Σελίδες