Το πρωί της Τετάρτης η δίκη του δημάρχου Φιλιατών Σπ. Παππά για παράβαση καθήκοντος

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023
Το πρωί της Τετάρτης η δίκη του δημάρχου Φιλιατών Σπ. Παππά για παράβαση καθήκοντος


Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί η δίκη του δημάρχου Φιλιατών Σπύρου Παππά, μετά από μήνυση που του είχε καταθέσει ο εκδότης της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ Θεσπρωτίας και δημοσιογράφος κ. Βαγγέλης Αναστασίου.

Η μήνυση που κατέθεσε ο εκδότης της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ, στρέφεται κατά του δημάρχου για παράβαση του άρθρου 5 του Ν.3584/2007 σε συνδυασμό με το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα.

Ο Δήμαρχος Φιλιατών, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και πως με πρόθεση, είχε αποκλείσει την εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ από τις πληρωμένες δημοσιεύσεις του Δήμου Φιλιατών, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να τρομάξει και να φιμώσει τον δημοσιογράφο - εκδότη, ώστε να σταματήσει τον δημοσιογραφικό έλεγχο για τα γενόμενα στο δήμο και να τον οδηγήσει στην οικονομική του εξόντωση.

Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς μηνύθηκε διότι παρέβη συστηματικά τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, που απορρέουν από την προβλεπόμενη στη διάταξη του άρθρου 13 παρ.4 Ν. 2328/1995 (ΦΕΚ Α 159) υποχρέωσή του για ίση κατανομή των δημοσιεύσεων, οι οποίες προβλέπονται στο άρθρο 1 παρ. 3 Ν.3548/2007 (ΦΕΚ 68Α /20.3.2007), των φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (παρ.6 άρθρου 1 Ν.1256/1982), όπως εκάστοτε ισχύει, σε νομαρχιακές και τοπικές εφημερίδες, η οποία, ως υποχρέωση επαναλαμβάνεται στο άρθρο 3 Ν.3584/2007.

Read More »
Το πρωί της Τετάρτης η δίκη του δημάρχου Φιλιατών Σπ. Παππά για παράβαση καθήκοντος Το πρωί της Τετάρτης η δίκη του δημάρχου Φιλιατών Σπ. Παππά για παράβαση καθήκοντος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Εθνικό σχέδιο δράσης για να διασωθούν τα πλατάνια

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023
Εθνικό σχέδιο δράσης για να διασωθούν τα πλατάνια


Στην κατάρτιση εθνικού σχεδίου δράσης για τον περιορισμό και την εξάλειψη του μεταχρωματικού έλκους προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Σκοπός είναι να διασωθούν τα πλατανοδάση τα οποία αποδεκατίζονται καθώς μέχρι σήμερα δεν κατέστη εφικτός ο περιορισμός της νόσου.
Η Ήπειρος είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό με χιλιάδες δέντρα στις παραποτάμιες περιοχές, του Γοργμού, του Λούρου, του Καλαμά και αλλού να έχουν ξεραθεί.
Από το μεταχρωματικό έλκος δεν διασώθηκε ούτε η παραλίμνια συστάδα των Ιωαννίνων καθώς την τελευταία δεκαετία κόπηκαν αρκετά δέντρα σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση και διασωθούν τα υπόλοιπα πλατάνια.

Για την εκπόνηση του εθνικού σχεδίου δράσης το Υπουργειο προχώρησε στην συγκρότηση ομάδας εργασίας η οποία αποτελείται από τους:
1. Κούτλα Αικατερίνη, Δασολόγος, υπάλληλος της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, Συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας
2. Μάνιος Νικόλαος, Δασολόγος, Προϊστάμενος του Γραφείου Θήρας του Δασαρχείου Τρικάλων
3. Σουλιώτη Νικολέτα, Ειδικός Επιστήμονας ΜSc, του Εργαστηρίου Δασικής Παθολογίας, του Ινστιτούτου Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
4. Τσιακίρης Ρήγας, Δασολόγος, υπάλληλος του Δασαρχείου Ιωαννίνων
5. Χίνος Κωνσταντίνος, Δασολόγος, Προϊστάμενος του Τμήματος Δασοτεχνικών Έργων του Δασαρχείου Ξυλοκάστρου

Η ομάδα μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχει καταθέσει το σχέδιο της ώστε να περάσει στο στάδιο της εφαρμογής.
Read More »
Εθνικό σχέδιο δράσης για να διασωθούν τα πλατάνια Εθνικό σχέδιο δράσης για να διασωθούν τα πλατάνια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023 Rating: 5

22 χρόνια paramythia-online.gr

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023
22 χρόνια paramythia-online.gr

Ήταν ξημερώματα της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2001, όταν η paramythia-online.gr, “ανέβασε” την πρώτη έκδοση της στο διαδίκτυο. Ήταν τότε που η διείσδυση του ιντερνέτ στην Ελλάδα δεν ξεπερνούσε το 7% και τότε που με αγωνία μετρούσαμε την περιορισμένη επισκεψιμότητα.
Το πρώτο άρθρο αφορούσε την εγκατάλειψη των κατασκηνώσεων Παραμυθιάς και τις προοπτικές του εναλλακτικού τουρισμού, ένα θέμα που παραμένει επίκαιρο μέχρι και σήμερα.
Την επόμενη μέρα, δεχτήκαμε 16 επισκέψεις και η χαρά μας ήταν απερίγραπτη. Σήμερα ξεπερνάμε τις 17.000 επισκέψεις την ημέρα και η χαρά μας είναι η ίδια όπως την πρώτη μέρα.
Πάνω απο 17.000 επισκέψεις (hits) την ημέρα, 26.012 άρθρα, 2.097βίντεο, πάνω από 26.000 φωτογραφίες, 24.542 μέλη στην facebook page και στο group της paramythia-online.gr, είναι τα νούμερα μας, για την καταγραφή όσων συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς
Η paramythia-online.gr ευχαριστεί όλους εσάς που την φέρατε στις πρώτες θέσεις στις ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος στην Ήπειρο. Ειδικά ευχαριστεί όσους πρόσφεραν υλικό και γνώσεις με αποτέλεσμα η paramythia-online.gr να γίνει ένας πληρέστατος οδηγός με ιστορικά στοιχεία, πολυμέσα και ειδικά αφιερώματα.
Το αρχείο μας είναι πλέον τεράστιο και όσον αφορά την τοπική ειδησεογραφία, την τοπική ιστορία και τα λαογραφικά στοιχειά, ανεκτίμητο.
Τα 22 μας χρόνια θα τα γιορτάσουμε με party σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη.
Read More »
22 χρόνια paramythia-online.gr 22 χρόνια paramythia-online.gr Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023 Rating: 5

180 εκ. σε δήμους για έργα ύδρευσης

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023
180 εκ. σε δήμους για έργα ύδρευσης


Δυνατότητα για έργα ύδρευσης σε Δήμους και Δημοτικές επιχειρήσεις δίνει η πρόσκληση που δημοσίευσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ύψους 180 εκατ. Ευρώ.

Συγκεκριμένα η πρόσκληση είναι για την υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στον άξονα προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ) που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής με τίτλο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δικτύων Ύδρευσης»

Κάθε δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει μόνο μία πρόταση με συνολικό προϋπολογισμό που δεν θα υπερβαίνει τα 9.000.000, πλήρως αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη στη βάση πραγματικών αναγκών που θα αποδεικνύονται με ρεαλιστικά αναλογική αντιστοίχιση βάσει εξυπηρετούμενων χρηστών.

Δεν θα γίνει δε αποδεκτή πρόταση η οποία ήδη χρηματοδοτείται ή έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση εν συνόλω, είτε εν μέρει, σε άλλο χρηματοδοτικό μέσο (π.χ. Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, Ταμείο Ανάκαμψης, κ.λ.π.).
Read More »
180 εκ. σε δήμους για έργα ύδρευσης 180 εκ. σε δήμους για έργα ύδρευσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Αναστέλλει τη λειτουργία του το δημόσιο ΚΤΕΟ Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023
Αναστέλλει τη λειτουργία του το δημόσιο ΚΤΕΟ Θεσπρωτίας


Ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Θεσπρωτίας, λαμβάνοντας υπόψη τους υφιστάμενους – ιδιαίτερους υπηρεσιακούς λόγους που αφορούν την λειτουργία του Τμήματος ΚΤΕΟ της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της ΠΕ Θεσπρωτίας, ανακοινώνει πως είναι αναγκασμένος να προβεί στην Αναστολή Λειτουργίας του, έως ότου αυτοί εκλείψουν.
Ως εκ τούτου το ΚΤΕΟ θα διακόψει την παροχή των υπηρεσιών του από 31/1/2023.
Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών, γνωρίζοντας πως ο χώρος & ο μηχανολογικός εξοπλισμός, θα αξιοποιηθούν για εξυπηρέτηση άλλων σκοπών.
Σχετικά με αυτά θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση
Read More »
Αναστέλλει τη λειτουργία του το δημόσιο ΚΤΕΟ Θεσπρωτίας Αναστέλλει τη λειτουργία του το δημόσιο ΚΤΕΟ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Κλειστό αύριο Τετάρτη το ταμείο της ΔΕΥΑΗ

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023
Κλειστό αύριο Τετάρτη το ταμείο της ΔΕΥΑΗ


Σας ενημερώνουμε ότι το ταμείο της ΔΕΥΑΗ θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 11 / 1 / 2023.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΗ
Read More »
Κλειστό αύριο Τετάρτη το ταμείο της ΔΕΥΑΗ Κλειστό αύριο Τετάρτη το ταμείο της ΔΕΥΑΗ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023 Rating: 5

NRG on TIME: ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗΣ ΣΟΥ

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023
NRG on TIME: ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗΣ ΣΟΥ


ΑΠΌΚΤΗΣΕ ΔΩΡΕΆΝ για ένα χρόνο την υπηρεσία προσωπικού συμβούλου ενέργειας για διαρκής και άμεση ενημέρωση σε σχέση με την παροχή σας και την αγορά του ρεύματος.
Έκπτωση συνέπειας 15% για τους 2 πρώτους μήνες κατανάλωσης
Έκπτωση συνέπειας 10% για τους επόμενους μήνες
Χωρίς χρέωση αναπροσαρμογής
Με πλήρη συμμετοχή στις κρατικές επιδοτήσεις! 

Επιπλέον κέρδισε:
Δωρεάν Πρόγραμμα Υγείας για 2 έτη.
Μηδενική εγγύηση με πάγια εντολή.
Πόντους Smart που αντιστοιχούν στην κατανάλωσή σου.

Ήρθε το νέο πρόγραμμα της nrg το οποίο επιβραβεύει την εμπρόθεσμη πληρωμή.
Το πρόγραμμα nrg on time προσφέρει οικονομία για το ηλεκτρικό ρεύμα του σπιτιού σου αφού σου δίνει: 
Έκπτωση Συνέπειας 15% για τους 2 πρώτους μήνες κατανάλωσης
Έκπτωση Συνέπειας 10% για τους επόμενους μήνες κατανάλωσης Φυσικά το nrg on time προσφέρει σε όλους επιπλέον προνόμια όπως:
Δωρεάν Πρόγραμμα Υγείας για 2 έτη ΧΩΡΙΣ καμία επιπλέον επιβάρυνση αξίας άνω των 165€
Μεγάλες εκπτώσεις παγίου
Μηδενική εγγύηση με πάγια εντολή
Πόντους Smart που αντιστοιχούν στην κατανάλωσή σου 
Επωφελήσου τώρα από τις μεγάλες Εκπτώσεις Συνέπειας!
Το παρόν πρόγραμμα ηλεκτρικής ενέργειας συνδυάζεται με το Κ.Ο.Τ. ή Π.Ο.Τ.

Επισκεφθείτε μας ή επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο πρώτο κατάστημα ενέργειας στην Ηγουμενίτσα. 
Σουλίου 1 Πλατεία Δημαρχείου. 
ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΒΕΡΜΠΗΣ 
Επίσημος Συνεργάτης nrg - Σύμβουλος Ενέργειας
6974613977 6993236888 2665 100324
gverbis.nrgprovider@gmail.com
Read More »
NRG on TIME: ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗΣ ΣΟΥ NRG on TIME: ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗΣ ΣΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Βανδάλισαν την εκκλησία της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023
Βανδάλισαν την εκκλησία της Ηγουμενίτσας


Μία ακόμα περίπτωση βανδαλισμού δημόσιων κτηρίων καταγράφεται στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
Αυτή τη φορά, άγνωστοι δράστες, κατά τη διάρκεια τη χθεσινής νύχτας, έγραψαν οπαδικά συνθήματα στους τοίχους του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας, ενώ δε δίστασαν να βεβηλώσουν και την ξύλινη είσοδο του ναού.
Το τελευταίο διάστημα είναι συχνό το φαινόμενο του βανδαλισμού δημόσιων κτηρίων, πρόβλημα που είναι βαθιά κοινωνικό και θα πρέπει όλοι μας να προβληματιστούμε.
Read More »
Βανδάλισαν την εκκλησία της Ηγουμενίτσας Βανδάλισαν την εκκλησία της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Σελίδες