Βίντεο και φωτογραφίες από την αναζωπύρωση στο Euroferry Olympia

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022
Βίντεο και φωτογραφίες από την αναζωπύρωση στο Euroferry Olympia


Σήμερα άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και μέσα σε λίγα λεπτά πυκνοί καπνοί κάλυψαν την περιοχή ενώ στις φλόγες παραδίδονται οχήματα που δεν είχαν καεί, όταν ξέσπασε η φωτιά στο Ιόνιο. 


Το έργο της κατάσβεσης ξεκινά ουσιαστικά και πάλι από την αρχή, την στιγμή μάλιστα που τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. 

 Οι εικόνες από το φλεγόμενο πλοίο πραγματικά σοκάρουν ενώ σημειώνονται συνεχείς εκρήξεις.


Read More »
Βίντεο και φωτογραφίες από την αναζωπύρωση στο Euroferry Olympia Βίντεο και φωτογραφίες από την αναζωπύρωση στο Euroferry Olympia Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022 Rating: 5

Άγιος Παΐσιος: Από την Κέρκυρα στην Πλαταριά Θεσπρωτίας στο επόμενο επεισόδιο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022
Άγιος Παΐσιος: Από την Κέρκυρα στην Πλαταριά Θεσπρωτίας στο επόμενο επεισόδιο (+ΒΙΝΤΕΟ)Την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 22:30 στο MEGA, έρχεται το 4ο επεισόδιο της ιστορικής-βιογραφικής σειράς «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που ακολουθεί την οικογένεια Εζνεπίδη στη δύσκολη πορεία μέχρι την εγκατάστασή της στην Κόνιτσα.

Τι θα δούμε στο επεισόδιο 4:
Ο Πρόδρομος Εζνεπίδης, πατέρας του Αγίου Παϊσίου, προσπαθεί να σταθεί χωρίς τον πνευματικό του πατέρα, αλλά δεν μπορεί. Είναι έτοιμος να τα παρατήσει, όταν η γυναίκα του Ευλογία δείχνει τη δύναμή της και τη σοφία που κουβαλά στην ψυχή της. Τον στηρίζει και τον βοηθά να μη λυγίσει. 
Εννέα μήνες μετά την έλευσή τους στην Κέρκυρα, φεύγουν για την Πλαταριά Θεσπρωτίας.


Εκεί, ο Πρόδρομος αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες για να κρατήσει ενωμένους τους χωριανούς, και έτσι, κάποιοι, νιώθοντας απογοητευμένοι από την κυβέρνηση και προδομένοι, φεύγουν για να βρουν επιτέλους έναν τόπο εγκατάστασης. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου η οικογένεια του Πρόδρομου Εζνεπίδη, μαζί με 50 άλλες οικογένειες, φτάνουν επιτέλους στον τόπο όπου θα ριζώσουν. Στη γη της Ηπείρου, στη γη της Κόνιτσας.

Δείτε το τρέιλερ:

Ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών ερμηνεύει τους χαρακτήρες της σειράς. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου

Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους
Στον ρόλο του Γέροντα Κυρίλλου, ο Γιώργος Αρμένης
Στον ρόλο του βοσκού Θόδωρου, ο Γιάννης Στάνκογλου
Στον ρόλο του Ηγούμενου Καλλίνικου, ο Κώστας Αποστολάκης
Στον ρόλο της κυρά-Γιώργαινας, η Ρηνιώ Κυριαζή
Στον ρόλο του Αρσενίου Εζνεπίδη, ο Παΐσιος Έξαρχος

ΣΕΝΑΡΙΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΚΚΑΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΑΜΟΣ ΤΣΑΜΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: GREEN OLIVE FILMS
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΓΡΑΙΚΟΣ
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: TUOMAS KANTELINEN

«ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ - ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΑΣΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ»
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4
ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 22:30 ΣΤΟ MEGA
Read More »
Άγιος Παΐσιος: Από την Κέρκυρα στην Πλαταριά Θεσπρωτίας στο επόμενο επεισόδιο (+ΒΙΝΤΕΟ) Άγιος Παΐσιος: Από την Κέρκυρα στην Πλαταριά Θεσπρωτίας στο επόμενο επεισόδιο (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022 Rating: 5

Προκάτ παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου θα κατασκευαστεί στην Γλυκή

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022
Προκάτ παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου θα κατασκευαστεί στην ΓλυκήΜε απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου, εγκρίνει τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης στην Ενορία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Θέση Παλαιά Πλατεία της Γλυκής προκειμένου να κατασκευαστεί ένα εκκλησάκι διαστάσεων 40 τμ. περίπου , (τμήμα από το με αριθ. 97 τεμάχιο πλατεία) ,το οποίο θα είναι αφιερωμένο εις τον Άγιο Παϊσιο.

Η δε παραχώρηση χρήσης θα διέπεται υπό τους κάτωθι όρους:
  • ∆εν επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης του παραχωρούμενου χώρου σε οποιοδήποτε τρίτο, φυσικό ή νοµικό πρόσωπο. Παρόμοια ενέργεια συνιστά λόγο ανάκλησης της απόφασης.
  • Ο παραχωρούμενος χώρος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για να κατασκευαστεί το Εκκλησάκι
  • Η έκδοση των απαιτούμενων αδειών για την κατασκευή του «Εκκλησάκι» από τις αρμόδιες yπηρεσίες θα γίνουν με μέριμνα και με δαπάνες του αιτούντος Νομικού Προσώπου
  • ∆εν επιτρέπεται η αλλαγή της μορφής χρήσης χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του ∆ήµου
  • Σο Νοµικό Πρόσωπο δικαιούται να διαμορφώσει το παραχωρούµενο χώρο , σύµφωνα µε τις ανάγκες και την επιθυµία του, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει την έγκριση του ∆ήµου Σουλίου. Οποιαδήποτε βλάβη ή ζηµία προκληθεί από τις τροποποιήσεις αυτές, βαρύνει το ίδιο το Νοµικό Πρόσωπο.
  • Να κάνει καλή χρήση του χώρου. Να καταβάλλει κάθε δαπάνη που βαρύνει το χώρο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  • Δεν επιτρέπεται από τον οιονδήποτε τρόπο η χρήση του χώρου να παρεμποδίζει την λειτουργία των λοιπών κοινόχρηστων ή δημοτικών χώρων
Read More »
Προκάτ παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου θα κατασκευαστεί στην Γλυκή Προκάτ παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου θα κατασκευαστεί στην Γλυκή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022 Rating: 5

Ήπειρος: Περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις έφερε ο Ιανουάριος στην μισθωτή εργασία

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022
Ήπειρος: Περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις έφερε ο Ιανουάριος στην μισθωτή εργασίαΑρνητικό το ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων στην μισθωτή απασχόληση για τον Ιανουάριο του 2022 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021 αποτυπώνει το πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη”. 
Πιο συγκεκριμένα το αρνητικό ισοζύγιο τον φετινό Ιανουάριο ανέρχεται σε 25.804 θέσεις, ενώ πέρσι τον ίδιο μήνα ήταν θετικό κατά 2.338 θέσεις. 
Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην Ήπειρο όπου οι απολύσεις είναι περισσότερες κατά 839 από τις προσλήψεις. 
Το ισοζύγιο είναι αρνητικό και στις 4 Π.Ε, στην Άρτα κατά 106 θέσεις, στην Θεσπρωτία κατά 49, στα Ιωάννινα κατά 526 και στην Πρέβεζα κατά 158.

Read More »
Ήπειρος: Περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις έφερε ο Ιανουάριος στην μισθωτή εργασία Ήπειρος: Περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις έφερε ο Ιανουάριος στην μισθωτή εργασία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022 Rating: 5

550 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022
550 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 99
ΠΕ Θεσπρωτίας 39
ΠΕ Ιωαννίνων 326
ΠΕ Πρέβεζας 86

Read More »
550 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 550 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022 Rating: 5

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο εσωτερικό του «Euroferry Olympia» - 3 ακόμα οι αγνοούμενοι

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022
Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο εσωτερικό του «Euroferry Olympia» - 3 ακόμα οι αγνοούμενοι 


Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο εσωτερικό του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Euroferry Olympia», στο λιμάνι του Αστακού, μετά το άνοιγμα του καταπέλτη.

Στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήδη επιχειρούν στο σημείο, ενώ υπάρχει και πυροσβεστικό πλοιάριο για να συνδράμει.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο τρίτο κατάστρωμα του πλοίου τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι, ανήλθε στους 8, ενώ 3 άτομα ακόμα φέρονται να αγνοούνται.

Οι διασωθέντες από το πλοίο είναι 281.
Read More »
Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο εσωτερικό του «Euroferry Olympia» - 3 ακόμα οι αγνοούμενοι Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο εσωτερικό του «Euroferry Olympia» - 3 ακόμα οι αγνοούμενοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022 Rating: 5

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας στην Δομή ανηλίκων προσφύγων στο Γραικοχώρι

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022
Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας στην Δομή ανηλίκων προσφύγων στο Γραικοχώρι


Το 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος "Σχολεία για Όλους" πραγματοποίησε την Παρασκευή το απόγευμα 25 Φεβρουαρίου 2022 επίσκεψη στην Δομή ανηλίκων προσφύγων στο Γραικοχώρι. Μια ομάδα δέκα μαθητών συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες του σχολείου κ. Άννα Ρεντζεπέρη, κ. Χρυσούλα Αναγνώστου, τον διευθυντή κ. Ιωάννη Αρβανίτη, την γραμματέα του Συλλογου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Βασιλική Παππά και τον υπεύθυνο επιμορφωτή του προγράμματος κ. Γιώργο Ανδρουλάκη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Βόλου, επισκέφθηκαν τους νέους της δομής ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μας στη ζώνη ΖΕΠ. 
Οι στιγμές ήταν συγκινητικές! 
Τα παιδιά γνωρίστηκαν μέσω βιωματικών παιχνιδιών, αντάλλαξαν δώρα και κεράσματα, συνομίλησαν με την βοήθεια μεταφραστή για το σχολείο τους και τα σχέδιά τους για το μέλλον, τραγούδησαν και χόρεψαν. 
Η δράση αυτή έχει στόχο την συμπερίληψη των μαθητών προσφύγων στην σχολική ζωή, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των παιδιών για εκπαίδευση, την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης και την αρμονία στην σχολική ζωή. 
Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την συνάντηση γεμάτοι εμπειρίες, σκέψεις και συναισθήματα χαράς και ελπίδας για έναν κόσμο καλύτερο και δικαιότερο. 
Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους της Δομής για την προετοιμασία, την υποδοχή και εν γένει την συνεργασία. 
Εις το επανιδείν!
Read More »
Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας στην Δομή ανηλίκων προσφύγων στο Γραικοχώρι Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας στην Δομή ανηλίκων προσφύγων στο Γραικοχώρι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022
Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου ΗγουμενίτσαςΚαλείστε σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη στις 2 Μαρτίου 2022 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00΄ για συζήτηση και διατύπωση γνώμης στα παρακάτω θέματα :

1ο ΘΕΜΑ :
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.

2ο ΘΕΜΑ :
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

· Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα (Πέμπτη 3 Μαρτίου) την ίδια ώρα, οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία. (παρ. 1 του άρθρου 78 του Ν.4555/18.)
· Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με την αριθ. 74η ΕΓΚΥΚΛΙΟ του ΥΠ.ΕΣ. (ΑΔΑ: ΨΜ9Β46ΜΤΛ6-ΧΛΣ) «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού».
· Το link για τη συμμετοχή σας στην συνεδρίαση θα αποσταλεί στο email σας μία ώρα πριν τη συνεδρίαση. Σε περίπτωση που το τακτικό μέλος απουσιάζει να ενημερώσει εγκαίρως τον αναπληρωτή του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΚΟΣ
Read More »
Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022 Rating: 5

Συλλυπητήρια της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Νομού Θεσπρωτίας για την απώλεια του Βασίλη Δρίμτζια

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022
Συλλυπητήρια της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Νομού Θεσπρωτίας για την απώλεια του Βασίλη ΔρίμτζιαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. της 26/2/2022
Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Λογιστών Νομού Θεσπρωτίας με θλίψη πληροφορήθηκε τον θάνατο του συναδέλφου Βασίλη Δρίμτζια.
Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Φ.Λ.Ε.Ε. και ολόκληρος ο κλάδος των Λογιστών-Φοροτεχνικών εκφράζει προς την οικογένεια του θερμά συλλυπητήρια και εύχεται δύναμη και κουράγιο.

Το Δ.Σ της Ε.Φ.Λ.Ε.Ε. αποφάσισε:
1. Να σταλούν συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.
2. Η παρούσα να δημοσιευθεί στον τύπο.

Το Δ.Σ.
Read More »
Συλλυπητήρια της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Νομού Θεσπρωτίας για την απώλεια του Βασίλη Δρίμτζια Συλλυπητήρια της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Νομού Θεσπρωτίας για την απώλεια του Βασίλη Δρίμτζια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022 Rating: 5

Ασημένιο μετάλλιο η αθλήτρια του Πρωτέα Ηγουμενίτσας Ναταλία Μπέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022
Ασημένιο μετάλλιο η αθλήτρια του Πρωτέα Ηγουμενίτσας Ναταλία Μπέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου


Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών -Γυναικών που διεξήχθη στο ΣΕΦ το Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 η αθλήτρια του Πρωτέα Ηγουμενίτσας, Ναταλία Μπέση κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το Ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος με επίδοση 5.94 μ, αρχίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο τη νέα αθλητική χρονιά !!!

Επίσης η Ευαγγελία Γκανάρα στο άλμα εις τριπλούν κατέλαβε την 9η θέση με άλμα 11.65 που είναι νέο ατομικό της ρεκόρ!!!

Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες και στην ομάδα του Πρωτέα!!!
Read More »
Ασημένιο μετάλλιο η αθλήτρια του Πρωτέα Ηγουμενίτσας Ναταλία Μπέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου Ασημένιο μετάλλιο η αθλήτρια του Πρωτέα Ηγουμενίτσας Ναταλία Μπέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022
Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο ΣουλίουΣυνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη, την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 19:00 το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, με 3 θέματα στην ημερήσια διάταξη:
ΘΕΜΑ 1ο Συμμετοχή του δήμου σε ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (Ε.Ο.Ε.Σ.) υπό την επωνυμία «ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ» και ορισμός εκπροσώπων»
ΘΕΜΑ 2ο Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Ο.Π.Δ Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2022
ΘΕΜΑ 3ο Kατάθεση πάγιας προκαταβολής κοινοτήτων σε λογαριασμό του Δήμου και ορισμός υπεύθυνου κίνησης λογαριασμού.
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτοί μαθητές διακρίθηκαν στο μαθηματικό διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" και συνεχίζουν στη Μαθηματική Ολυμπιάδα "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ"

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022
Θεσπρωτοί μαθητές διακρίθηκαν στο μαθηματικό διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" και συνεχίζουν στη Μαθηματική Ολυμπιάδα "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ"


Κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει Πανελλήνιους Διαγωνισμούς στα Μαθηματικά με τις επωνυμίες «Θαλής», «Ευκλείδης», «Αρχιμήδης» και Προκριματικός Διαγωνισμός. Με τους μαθητές που διακρίνονται συγκροτεί τις Εθνικές Ομάδες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στις Βαλκανιάδες και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.
Οι διαγωνισμοί αφορούν στους μαθητές των τάξεων Β’, Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου.
Από τη Θεσπρωτία διακρίθηκαν 4 μαθητές στο Μαθηματικό διαγωνισμό ΘΑΛΗΣ και θα διαγωνιστούν στην 39η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ το ερχόμενο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου.

Οι διακριθέντες μαθητές είναι οι:
Κάντα Κων/να - Α' Λυκείου (1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας)
Ζουριδάκη Ξανθή - Β' Λυκείου (2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας)
Τάτσης Γιάννης - Β' Λυκείου (1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας)
Θεολόγου Αλέξανδρος - Γ' Λυκείου (1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας)


Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο διαγωνισμό και καλή σταδιοδρομία!
Read More »
Θεσπρωτοί μαθητές διακρίθηκαν στο μαθηματικό διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" και συνεχίζουν στη Μαθηματική Ολυμπιάδα "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ" Θεσπρωτοί μαθητές διακρίθηκαν στο μαθηματικό διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" και συνεχίζουν στη Μαθηματική Ολυμπιάδα "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022 Rating: 5

Σεισμική δόνηση πριν λίγο στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022
Σεισμική δόνηση πριν λίγο στη Θεσπρωτία


Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο νομό Θεσπρωτίας, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται κοντά στην πόλη της Παραμυθιάς.
Σύμφωνα με το αυτόματο σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 08.02, είχε ένταση 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Το επίκεντρό του εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα Ανατολικά της Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σεισμική δόνηση πριν λίγο στη Θεσπρωτία Σεισμική δόνηση πριν λίγο στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022 Rating: 5

Τη Δημοτική Αρχή καταγγέλλουν οι κοινότητες Παραμυθιάς και Γλυκής για την έλλειψη γραμματέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022
Τη Δημοτική Αρχή καταγγέλλουν οι κοινότητες Παραμυθιάς και Γλυκής για την έλλειψη γραμματέαΗ κοινότητα Παραμυθιάς και Γλυκής καταγγέλλουν την Δημοτική αρχή διότι εδώ και δύο χρόνια παρόλο με αλλεπάλληλα αιτήματα ζητούν γραμματέα για την κοινότητα τους η Δημοτική αρχή δεν έχει διευθετήσει το ζήτημα με αποτέλεσμα όλες οι γνωμοδοτήσεις που έχουν λάβει και λαμβάνουν να μην έχουν καμία ισχύ.

Η κοινότητα Παραμυθιάς
Η κοινότητα Γλυκής
Read More »
Τη Δημοτική Αρχή καταγγέλλουν οι κοινότητες Παραμυθιάς και Γλυκής για την έλλειψη γραμματέα Τη Δημοτική Αρχή καταγγέλλουν οι κοινότητες Παραμυθιάς και Γλυκής για την έλλειψη γραμματέα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022 Rating: 5

Σελίδες