Ο Δημήτρης Σκεύης για την ανακοίνωση του δήμου Φιλιατών

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022
Ο Δημήτρης Σκεύης για την ανακοίνωση του δήμου Φιλιατών


Πήγε να μας βάλει τα γυαλιά και μας έβγαλε τα μάτια, με την ανακοίνωση του, ο δοκησίσοφος συντάκτης της ανακοίνωσης του Δήμου Φιλιατών.
Σημασία βέβαια έχει, όχι το ποιος γράφει , αλλά το ποιος υπογράφει ένα κείμενο. Αλλά και σε αυτό το σημείο υπάρχει "ομίχλη".
Η ανακοίνωση εμφανίζεται στο διαδίκτυο με
δύο διαφορετικές υπογραφές.
Κάποτε άκουσα έναν δικηγόρο να λέει: Άλλο η αλήθεια, άλλο τι γράφει το κατηγορητήριο, άλλο η υπερασπιστική γραμμή, άλλο οι εντυπώσεις που πρέπει να σχηματιστούν.
Προσπαθοντας λοιπόν ο συντάκτης της ανακοίνωσης του Δήμου , να ισορροπήσει μεταξύ των ανωτέρω, (και προφανώς θεωρώντας μας, χαϊβάνια) συνέταξε ένα κείμενο για γέλια και για κλάματα.
Λέγοντας μας, λίγο πολύ, πως όλα ήταν μια παρεξήγηση .
Τέλος πάντων ,σημασία έχει πως συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με την τελευταία παράγραφο της συγκεκριμένης ανακοίνωσης .
"Οι συμπολίτες μας ας εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα για την πέραν της πραγματικής διάστασης και της σχετικής παραπληροφόρησης".
Αν και για να είμαι ειλικρινής, νόημα βγαίνει μέχρι τη λέξη συμπεράσματα...τα παρακάτω με ξεπερνούν.
Απενεργοποιηώ τα σχόλια, όχι γιατί φοβάμαι πως θα πληγωθεί η εικόνα των Φιλιατών, αλλα γιατί ξέρω πως κατακλείδα όλων αυτών θα είναι η φράση:
Ω εδώ πεθαίνουν ανθρώποι μο Σκεύη .Τα σκυλιά θα κοιτάξουμε τώρα ; (Κατά το : Ω ποια βιβλία μο; Εδώ πεινάμε.)
Read More »
Ο Δημήτρης Σκεύης για την ανακοίνωση του δήμου Φιλιατών Ο Δημήτρης Σκεύης για την ανακοίνωση του δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022 Rating: 5

Αντίδραση Πιτούλη στην αδειοδότηση μονάδας υγρών καυσίμων και ασφαλτικών στη Σαγιάδα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022
Αντίδραση Πιτούλη στην αδειοδότηση μονάδας υγρών καυσίμων και ασφαλτικών στη Σαγιάδα


Την άμεση αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλη, προκάλεσε η έγκριση εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου, της εταιρείας ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε, στη θέση «Μανδήλα» Λωρίδας Σαγιάδας, όπου βρίσκονται εγκατεστημένες, στο σύνολό τους σχεδόν οι ιχθυοτροφικές μονάδες της Θεσπρωτίας.

Σε ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης σημειώνει:
"Αναδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του αποφάσεις, αντιδράσεις και επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας της Θεσπρωτίας.
Βέβαια δεν με εκπλήσσει, διότι πως άλλωστε έχει αντιδράσει στη γενική απαίτηση της περιοχής για ίντερνετ ώστε οι πρώτες εξαγωγικές μονάδες να κάνουν εύκολα την δουλειά τους και πως έχουν τα γενόμενα με τη χερσαία ζώνη που περιλαμβάνει και την περιοχή της Σαγιάδας
Αποφασίζουν για άλλη μία φορά για μας χωρίς εμάς, αλλά τούτη τη φορά δυστυχώς δεν υπολογίζουν τη μετατροπή της Θεσπρωτίας σε μονοεδρική, που σημαίνει πως πρέπει δύο φορές να σκεφτούν οι ενδιαφερόμενοι για το βουλευτικό θώκο το πως πρέπει να συμπεριφέρονται στις βουλές και τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας.
Κανείς δεν αντιτίθεται στην ανάπτυξη, αλλά όχι σε αυτή που έρχεται σε κάθετη με τις χρήσεις γης και τις προτεραιότητες της περιοχής
Θεωρώ ότι οι δήμαρχοι της Θεσπρωτίας η Αντιπεριφέρεια και η Περιφέρεια Ηπείρου πρέπει άμεσα να αντιδράσουν όχι με λόγια και ευχές αλλά με δυναμικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις".
Read More »
Αντίδραση Πιτούλη στην αδειοδότηση μονάδας υγρών καυσίμων και ασφαλτικών στη Σαγιάδα Αντίδραση Πιτούλη στην αδειοδότηση μονάδας υγρών καυσίμων και ασφαλτικών στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022 Rating: 5

Την Κυριακή τα εγκαίνια της 30ής Έκθεσης της Φλόγας στο Πάνθεον Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022
Την Κυριακή τα εγκαίνια της 30ής Έκθεσης της Φλόγας στο Πάνθεον ΗγουμενίτσαςΓια 30ή συνεχόμενη χρονιά στην Ήπειρο (Ηγουμενίτσα) τα μετάξια, οι βελόνες και οι χρυσοκλωστές δίνουν τη μάχη τους στον αγώνα του παιδιού κατά του καρκίνου.
Οι γυναίκες της ΦΛΟΓΑΣ Ηπείρου, βελονιά τη βελονιά, εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια βελονιές τις έκαναν πολύτιμα κεντήματα, έργα τέχνης ανεκτίμητης αξίας.
Στην Ετήσια Έκθεση Χειροτεχνημάτων Ηγουμενίτσας με κάθε αγορά σας συμβάλλετε και εσείς στη λειτουργία του "Σπιτιού των παιδιών της ΦΛΟΓΑΣ" που βρίσκεται στην Αθήνα και στο οποίο φιλοξενούνται οικογένειες από όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα τα παιδιά υποβάλλονται σε θεραπεία στα Ογκολογικά Τμήματα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας.
Στην Έκθεση εκτός από τα κεντήματα θα βρείτε και πολλά άλλα είδη, όπως παραδοσιακά προϊόντα, χειροποίητα δώρα που κατασκευάζουν τα μέλη του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας "ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ", μαθητές σχολείων και ευαισθητοποιημένοι φίλοι της ΦΛΟΓΑΣ.
Από τις 27 Νοεμβρίου έως και τις 4 Δεκεμβρίου θα μας βρείτε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ηγουμενίτσας "ΠΑΝΘΕΟΝ".
Πληροφορίες στα τηλ. 2665023280-27280
Γρηγορίου Λαμπράκη 6, Ηγουμενίτσα

Εκπρόσωπος ΦΛΟΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ,
Ελευθερία Κώτσιου
Read More »
Την Κυριακή τα εγκαίνια της 30ής Έκθεσης της Φλόγας στο Πάνθεον Ηγουμενίτσας Την Κυριακή τα εγκαίνια της 30ής Έκθεσης της Φλόγας στο Πάνθεον Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022 Rating: 5

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 3,2 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 3,2 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα


Τυχερός παίκτης στην Αθήνα κέρδισε 500.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «MINI COOPER»
Κέρδη άνω των 3,2 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις 14 έως και τις 20 Νοεμβρίου 2022 τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 3.214.824 ευρώ.
Ανάμεσα στους νικητές ήταν ένας τυχερός στην Αθήνα, ο οποίος κέρδισε 500.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «MINI COOPER». Επιπλέον, ένας ακόμη τυχερός στην Αθήνα κέρδισε 10.000 ευρώ στο παιχνίδι «7 ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ», ένας παίκτης στον Πύργο κέρδισε 2.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΕΦΤΑΡΙΑ», ενώ συνολικά 55 παίκτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας κέρδισαν από 1.000 ευρώ ο καθένας.
Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ.
Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων και σούπερ μάρκετ.

Σχετικά με την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.
H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη, που εκτείνεται έως το 2026. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ δύο κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε. και Scientific Games Int'l.

Σχετικά με τον ΟΠΑΠ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Σχετικά με την Scientific Games Int’l
Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Η SGI είναι η εταιρεία που δημιούργησε το 1974 την κατηγορία του ΣΤΙΓΜΙΑΊΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΣΚΡΑΤΣ, διαθέτοντας εμπειρία σχεδόν 50 χρόνων στη συγκεκριμένη κατηγορία που η ίδια δημιούργησε, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια και επαγγελματισμό, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία που διαθέτει, η SGI εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, όπου σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία και με τo ολοκληρωμένο, καινοτόμοo και ασφαλές σύστημα παραγωγής παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε λοτταρίας.
Έτσι και πάντα με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια μέσα από μια πελατοκεντρική προσέγγιση η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες υποστηρίζονται από υψηλή τεχνολογία και αποτελούν πρότυπα στην αγορά.
Read More »
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 3,2 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 3,2 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022 Rating: 5

Άδεια εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στη Λωρίδα Σαγιάδας, δίπλα από τις ιχθυοκαλλιέργειες

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022
Άδεια εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στη Λωρίδα Σαγιάδας, δίπλα από τις ιχθυοκαλλιέργειες


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με απόφασή του, χορήγησε στις 16/11/2022, έγκριση εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου, της εταιρείας ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε, στη θέση «Μανδήλα» Λωρίδας Σαγιάδας, όπου βρίσκονται εγκατεστημένες, στο σύνολό τους σχεδόν οι ιχθυοτροφικές μονάδες της Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με την απόφαση, ανάμεσα σε δύο μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, οι οποίες, όπως διαπιστώνει σε αυτοψία του το Υπουργείο, βρίσκονται σε απόσταση 750 και 850 μέτρων από τη θέση χωροθέτησης των ασφαλτικών, θα εγκατασταθούν 7 τουλάχιστον δεξαμενές οι οποίες θα αποθηκεύουν 9.000 κυβικά ντίζελ πετρελαίου, 3.000 κυβικά μαζούτ και 2.500 κυβικά ασφαλτικών!

Τι κι αν χωροθετήθηκε με νόμο του κράτους η Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειών στη Θεσπρωτία, που απαγορεύει οποιεσδήποτε οχλούσες δραστηριότητες σε απόσταση μικρότερη των 1000 μέτρων από τις μονάδες, τι κι αν εδώ και 20 χρόνια, όλοι οι τοπικοί φορείς έχουν διατυπώσει σε όλους τους τόνους τη διαφωνία τους με τη συγκεκριμένη επιχειρούμενη επένδυση, τι κι αν οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν τη «βαριά βιομηχανία της Ηπείρου», τι κι αν διακυβεύεται τόσο η ασφάλεια, η φήμη του προϊόντος όσο και η εξαγωγική του δυναμική, τι κι αν τίθενται σε κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας…

Η Ελληνική πολιτεία, για μια ακόμη φορά, αυτοαναιρούμενη, αποφασίζει να τοποθετήσει μια περιβαλλοντική βόμβα στη Λωρίδα Σαγιάδας, λίγα μόλις μέτρα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, χωρίς ποτέ να γίνει αντιληπτό από κανέναν, σε τι και ποιόν θα εξυπηρετήσει μια τέτοια επένδυση…

Δείτε εδώ τις αποφάσεις:
Read More »
Άδεια εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στη Λωρίδα Σαγιάδας, δίπλα από τις ιχθυοκαλλιέργειες Άδεια εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στη Λωρίδα Σαγιάδας, δίπλα από τις ιχθυοκαλλιέργειες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022 Rating: 5

Σήμερα η ημερίδα από την ΑΕΝΣ για τη "Σεξουαλική παρενόχληση σε σχολικές & εξωσχολικές δραστηριότητες" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022
Σήμερα η ημερίδα από την ΑΕΝΣ για τη "Σεξουαλική παρενόχληση σε σχολικές & εξωσχολικές δραστηριότητες" (+ΒΙΝΤΕΟ)


"Σεξουαλική παρενόχληση σε σχολικές & εξωσχολικές δραστηριότητες"
Οι ακαδημίες της ΑΕΝΣ διοργανώνουν ημερίδα για το πιο επίκαιρο και σοβαρό θέμα που μαστίζει την σημερινή κοινωνία!!
Μας αφορά όλους!!

*Με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας


Read More »
Σήμερα η ημερίδα από την ΑΕΝΣ για τη "Σεξουαλική παρενόχληση σε σχολικές & εξωσχολικές δραστηριότητες" (+ΒΙΝΤΕΟ) Σήμερα η ημερίδα από την ΑΕΝΣ για τη "Σεξουαλική παρενόχληση σε σχολικές & εξωσχολικές δραστηριότητες" (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022 Rating: 5

"Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποτελεί τη μοναδική πρωτεύουσα Νομού της χώρας, η οποία δεν διαθέτει μονάδα δευτεροβάθμιας νοσηλείας"

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022
"Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποτελεί τη μοναδική πρωτεύουσα Νομού της χώρας, η οποία δεν διαθέτει μονάδα δευτεροβάθμιας νοσηλείας"


ΨΗΦΙΣΜΑ
Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας
(απόφαση Δ.Σ. αρ. 160/2022)
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποτελεί τη μοναδική πρωτεύουσα Νομού της χώρας, η οποία δεν διαθέτει μονάδα δευτεροβάθμιας νοσηλείας, παρότι για το σκοπό αυτό έχει παραχωρήσει δημοτικές εκτάσεις.
Η υβριδική λύση της κατασκευής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα δεν κατάφερε να δώσει λύση στο πρόβλημα, καθώς το ΤΕΠ ουδέποτε λειτούργησε ως ΤΕΠ, παρά μόνο στέγασε το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, ενώ το μοναδικό Νοσοκομείο βρίσκεται ήδη σε μεγάλη απόσταση από την πόλη της Ηγουμενίτσας, αλλά και από το παραλιακό τουριστικό μέτωπο.

Ως εκ τούτου, διαφωνούμε με τη μεταφορά ιατρονοσηλευτικού προσωπικού σε νοσηλευτικά ιδρύματα πέραν της Θεσπρωτίας και παράλληλα αλληλέγγυοι στα αιτήματα της Ιατρικής Κοινότητας ζητάμε:
1. Να εφαρμοστεί ο αρχικός σχεδιασμός, στελεχώνοντας και εξοπλίζοντας το ΤΕΠ, ώστε να λειτουργήσει ως Νοσοκομειακό Τμήμα.
2. Να υλοποιηθεί η επέκταση του ΤΕΠ, προκειμένου να λειτουργήσουν επί μέρους τμήματα.
3. Μόνιμη και σταθερή εργασία του ιατρικού προσωπικού.
4. Αύξηση μισθών τους.
5. Κάλυψη των όποιων κενών υπάρχουν σε οργανικές θέσεις.

Η μετακίνηση ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ως παγιωμένη τακτική για κάλυψη αναγκών, όχι μόνο δεν λύνει επί μέρους προβλήματα, αλλά δημιουργεί κλίμα αγωνίας και ανασφάλειας τόσο στο μετακινούμενο προσωπικό αλλά και στους πολίτες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Read More »
"Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποτελεί τη μοναδική πρωτεύουσα Νομού της χώρας, η οποία δεν διαθέτει μονάδα δευτεροβάθμιας νοσηλείας" "Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποτελεί τη μοναδική πρωτεύουσα Νομού της χώρας, η οποία δεν διαθέτει μονάδα δευτεροβάθμιας νοσηλείας" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο με Τελιγιορίδου και Τζάκρη

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022
Ηγουμενίτσα: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο με Τελιγιορίδου και Τζάκρη


Πολιτική ημερίδα πραγματοποιεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στο Angelika Pallas.
Εισηγήτριες της ημερίδας θα είναι οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Θεοδώρα Τζάκρη.
Το απόγευμα του Σαββάτου στις 6 μ.μ.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο με Τελιγιορίδου και Τζάκρη Ηγουμενίτσα: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο με Τελιγιορίδου και Τζάκρη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022 Rating: 5

Θετικά αποτελέσματα από την 1η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 31η Hermes Expo των ΗΠΑ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022
Θετικά αποτελέσματα από την 1η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 31η Hermes Expo των ΗΠΑΗ Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συμμετείχαν για πρώτη φορά στην 31η Hermes Expo που πραγματοποιήθηκε στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη έκθεση λειτούργησε ως «βατήρας» για τις ηπειρωτικές επιχειρήσεις του κλάδου των προϊόντων και του τουρισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων οικονομικών «δεσμών» στην Αμερικανική αγορά. Οι επτά επιχειρήσεις προϊόντων που συμμετείχαν στην Έκθεση, είχαν απτά αποτελέσματα καθώς ήδη έκλεισαν εμπορικές συμφωνίες.

Παράλληλα η Περιφέρεια, προέβη και σε προβολή του προορισμού της Ηπείρου των 4 εποχών, για την οποία εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες της Έκθεσης.

Η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Ηπείρου αποτελούνταν από τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Οδυσσέα Πότση- Βασίλη Γοργόλη, του περιφερειακούς συμβούλους Βασίλη Καλούδη – Χάρη Λιούρη, τη Διευθύντρια Τουρισμού Ιουλία Μαρκούλα και την προϊσταμένη Προώθησης και Προβολής προϊόντων Σοφία Φούκη. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης τα μέλη της αποστολής είχαν επαφές με εμπορικούς αντιπροσώπους διανομής και γενικά με άτομα που θα αποτελέσουν συνδετικούς κρίκους μεταξύ των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων και των αγορών της Αμερικής.

Με τη λήξη της Έκθεσης η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφθηκε διαδοχικά τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Κων. Κωνσταντίνου, τον Πρόεδρο της Παγκόσμιου Συμβούλιου Ηπειρωτών Χρυσόστομου Δήμου και άλλους φορείς της Ομογένειας.
Read More »
Θετικά αποτελέσματα από την 1η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 31η Hermes Expo των ΗΠΑ Θετικά αποτελέσματα από την 1η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 31η Hermes Expo των ΗΠΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022 Rating: 5

Ενημερωτική επίσκεψη της Τροχαίας Ηγουμενίτσας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022
Ενημερωτική επίσκεψη της Τροχαίας Ηγουμενίτσας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου με θέμα την οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια. Η ενημέρωση έγινε από την Υπαστυνόμο Α΄ του τμήματος τροχαίας Ηγουμενίτσας κ. Τσάτσα Αναστασία.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για θέματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς, όπως η αναγκαιότητα χρήσης ζώνης και κράνους και η επικινδυνότητα της οδήγησης μετά από κατανάλωση αλκοόλ ή χρήσης κινητού τηλεφώνου από τους οδηγούς.


Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μαθητών στον προσομοιωτή εμπρόσθιας πρόσκρουσης με μικρή ταχύτητα, κάτι που αποτέλεσε εξαιρετικό εργαλείο για τη συζήτηση σχετικά με τη χρήση ζώνης ασφαλείας σε χαμηλές ταχύτητες (πχ. εντός πόλης).

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά την Τροχαία Ηγουμενίτσας για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και ιδιαίτερα την Υπαστυνόμο Α’ κα. Τσάτσα Αναστασία και τον Αρχιφύλακα κ. Καρτέρη Πέτρο οι οποίοι παρουσίασαν με αμεσότητα και κατανοητό τρόπο ένα τόσο σημαντικό και σύνθετο θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας, αυτό της οδικής ασφάλειας».

Για το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγ/τσας

Ο Δ/ντης Κύλλας Γεώργιος

Read More »
Ενημερωτική επίσκεψη της Τροχαίας Ηγουμενίτσας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ενημερωτική επίσκεψη της Τροχαίας Ηγουμενίτσας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022 Rating: 5

Σελίδες