Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας


Read More »
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Προσφέρετε αγοράζοντας το ημερολόγιο της Στοργής

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Προσφέρετε αγοράζοντας το ημερολόγιο της Στοργής


Τα ημερολόγια της Στοργής για το 2016 κυκλοφόρησαν!!!
Σημεία πώλησης :
ΚδαΠμεΑ "Το Εργαστήρι" , Λαδοχώρι ,Ηγουμενίτσα
Καφέ μπαρ "Therapy", Εθν.Αντίστασης 30 , Ηγουμενίτσα
Σούπερ Μάρκετ Παπαβασιλείου, Γραικοχώρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2665027333
Read More »
Προσφέρετε αγοράζοντας το ημερολόγιο της Στοργής Προσφέρετε αγοράζοντας το ημερολόγιο της Στοργής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Φυλάκιση δέκα ετών στην 46χρονη η οποία πριν από έντεκα μήνες, είχε δολοφονήσει τον σύζυγό της Η άγρια κακοποίηση την οδήγησε στη δολοφονία του συζύγου της

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Φυλάκιση δέκα ετών στην 46χρονη η οποία πριν από έντεκα μήνες, είχε δολοφονήσει τον σύζυγό της
Η άγρια κακοποίηση την οδήγησε στη δολοφονία του συζύγου της

 
 
Ποινή φυλάκισης δέκα ετών επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Άρτας, στην 46χρονη από τα Γιάννινα, η οποία πριν από έντεκα μήνες, είχε δολοφονήσει τον σύζυγό της, μέσα στο σπίτι τους, στο Αρχιμανδρειό.

Πρόκειται για την χαμηλότερη ποινή που έχει επιβληθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, με δύο μάλιστα από επτά δικαστές κι ενόρκους να προτείνουν την αθώωσή της.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου εκτυλίχθηκε το πολυετές δράμα που βίωνε η 46χρονη γυναίκα.

Ήταν μόνιμα το θύμα άγριας κακοποίησης από τον σύζυγό της! «Έκανα μαύρη ζωή... Συνεχώς ήταν μεθυσμένος και με έδερνε αλύπητα», είπε στο δικαστήριο όπου κατέθεσε λεπτομέρειες από την σκληρή συζυγική ζωή, συχνά ανάμεσα σε κλάματα κι αναφιλητά.

Τα καθημερινά βασανιστήρια από τον σύζυγό της, είχαν κάνει πολλές φορές τα παιδιά τους να την παροτρύνουν να τον εγκαταλείψει..

Δεν το έκανε όμως.

Την ημέρα της δολοφονίας ο σύζυγός της ήταν και πάλι σε κατάσταση μέθης. Άρχισε να την χτυπάει αλύπητα. Κι εκείνη δεν άντεξε. Στη διάρκεια του καβγά και της κακοποίησής της, πήρε ένα μαχαίρι και τον χτύπησε.

Το χτύπημα αποδείχθηκε θανατηφόρο.

Η δολοφονία είχε γίνει στις 16 Ιανουαρίου του 2015 και η σύλληψη της 46χρονης από την αστυνομία ακολούθησε λίγες ώρες μετά.

Συνήγορος υπεράσπισης της στο δικαστήριο ήταν ο γνωστός ποινικολόγος των Ιωαννίνων Δημήτρης Μπούκας, ο οποίος επικέντρωσε στην άψογη συμπεριφορά που είχε επιδείξει η κατηγορούμενη επί σειρά ετών, απέναντι στην οικογένειά της και την οικογένεια του συζύγου της.

Παρά το καθημερινό μαρτύριο έμενε δίπλα στα παιδιά της προσπαθώντας να σώσει και τον γάμο της.

Το δικαστήριο εκτίμησε ότι η κατηγορούμενη προκλήθηκε από το θύμα κι έφτασε στο έγκλημα.

Αναγνωρίζοντας και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, επέβαλλε την ποινή των δέκα ετών!
Read More »
Φυλάκιση δέκα ετών στην 46χρονη η οποία πριν από έντεκα μήνες, είχε δολοφονήσει τον σύζυγό της Η άγρια κακοποίηση την οδήγησε στη δολοφονία του συζύγου της Φυλάκιση δέκα ετών στην 46χρονη η οποία πριν από έντεκα μήνες, είχε δολοφονήσει τον σύζυγό της Η άγρια κακοποίηση την οδήγησε στη δολοφονία του συζύγου της Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού EUSO 2016

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015

ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού EUSO 2016

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 5-12-2015 η πρώτη φάση του διαγωνισμού EUSO 2016 με τους τοπικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσαν τα αντίστοιχα ΕΚΦΕ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Στον τοπικό διαγωνισμό που διεξήχθη στο εργαστήριο Φ.Ε. του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, συμμετείχαν 4 ομάδες μαθητών ( δύο ομάδες από το 1ο ΓΕΛ και δύο από το 2ο ).

Νικήτρια, που θα αντιπροσωπεύσει το νομό στη δεύτερη Πανελλήνια φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 23 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, αναδείχθηκε η ομάδα του 1ου ΓΕΛ αποτελούμενη από τους μαθητές: Βασιλειάδη Σπύρο, Παππά Σπύρο και Σωτήρκο Νίκο.

Δεύτερη νικήτρια και αναπληρωματική για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό, αναδείχθηκε η ομάδα του 2ου ΓΕΛ αποτελούμενη από τους μαθητές: Θεολόγου Πέτρο, Βιρβίλη Σταύρο και Κούλα Σωτήρη.

Για τη συμμετοχή τους στην -εκτός των συμβατικών μαθητικών τους υποχρεώσεων- διαδικασία είναι άξιοι συγχαρητηρίων όχι μόνο οι μαθητές των δύο νικητριών ομάδων, αλλά και οι μαθήτριες: Δημητρίου Αυγή-Ισαβέλλα, Δημητρίου Ιωάννα, Βέρμπη Νικολέττα, Ιωάννου Νεφέλη, Γραβάνη Βικτώρια και Γιάκη Δήμητρα, μέλη των άλλων δύο ομάδων του διαγωνισμού.

Οφείλουμε βέβαια να ευχαριστήσουμε και τους καθηγητές: Ζώη Μιλτιάδη, Ιωάννου Γεώργιο, Μακρυγεωργάκη Μαρία, Μπακάλη Ανίτα, Παπαευθυμίου Βασιλική και Τσουμέτη Χρήστο για την εθελοντική βοήθεια που προσέφεραν στην οργάνωση και διεκπεραίωση του διαγωνισμού, καθώς και στην προετοιμασία των ομάδων των Σχολείων τους.Η ομάδα των αγοριών του 1ου ΓΕΛ ΗγουμενίτσαςΗ ομάδα των αγοριών του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας


Η ομάδα των κοριτσιών του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας


Η ομάδα των κοριτσιών του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας
Read More »
ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού EUSO 2016  ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού EUSO 2016 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Παιδί χτύπησε σε σίδερα πεζοδρομίου στο Κλειστό Γυμναστήριο με αποτέλεσμα να κάνει 3 ράμματα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Ηγουμενίτσα: Παιδί χτύπησε σε σίδερα πεζοδρομίου στο Κλειστό Γυμναστήριο με αποτέλεσμα να κάνει 3 ράμματα


Η κακή συντήρηση του εξωτερικού χώρου στο Κλειστό γυμναστήριο Ηγουμενίτσας "Αλεξάνδρα Τσιάβου" είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός παιδιού την ημέρα που διοργανώθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου "Στοργή", για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Συγκεκριμένα σκόνταψε στο πεζοδρόμιο έξω από το κλειστό και πέφτοντας κόπηκε στα σίδερα που προεξέχουν από το πεζοδρόμιο (όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες), με αποτέλεσμα να κάνει 3 ράμματα. 
 
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο e-igoumenitsa.gr
Read More »
Ηγουμενίτσα: Παιδί χτύπησε σε σίδερα πεζοδρομίου στο Κλειστό Γυμναστήριο με αποτέλεσμα να κάνει 3 ράμματα Ηγουμενίτσα: Παιδί χτύπησε σε σίδερα πεζοδρομίου στο Κλειστό Γυμναστήριο με αποτέλεσμα να κάνει 3 ράμματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα Παραμυθιάς, στις 09 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.30΄ , για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προυπ/σμού οικ. έτους 2015.

2.Εισήγηση Ο.Ε για Τροποποίηση των συντελεστών των τελών καθαριότητας, αποκομιδής απορριμμάτων και ηλεκτροφωτισμού.

3.Εισήγηση Ο.Ε για επιβολή τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων και άλλων δικαιωμάτων.

4.Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διαγωνισμού προμήθειας τροφίμων.

5.Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διαγωνισμού προμήθειας ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού.

6.Διάθεση πίστωσης για: «Προμήθεια μεταλλικών κιγκλιδωμάτων».

7.Διάθεση πιστώσεων.

8.Ορισμός δικηγόρου για νομική εκπροσώπηση αιρετών του Δήμου Σουλίου.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας


Καλείστε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας την Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 09.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου, αρ. 3), για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:
  • Χορήγηση ή μη προέγκριση ίδρυσης Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος «ΠΙΤΣΑΡΙΑ – ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ», ιδιοκτησίας ΔΗΜ. ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας.
  • Χορήγηση ή μη προέγκριση ίδρυσης Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος «ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ – ΨΗΣΤΑΡΙΑ», ιδιοκτησίας Σπυρίδωνα Τσιρόλια του Κωνσταντίνου, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
  • Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας σχετικά με τη μετατόπιση περίπτερου της Βαρβάρας Μητσέλου στην Τ.Κ. Λαδοχωρίου.
  • Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον αριθμό άσκησης υπαίθριου εμπορίου (Στάσιμου & Πλανόδιου) στο Δήμο Ηγουμενίτσας καθώς και του ύψους και του τρόπου είσπραξης του καταβαλλόμενου τέλους ανά άδεια και θέση.
  • Χορήγηση ή μη προέγκριση ίδρυσης Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος «ΤΣΙΡΚΟ ΧΩΡΙΣ ΖΩΑ», ιδιοκτησίας της εταιρίας «ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. “ALMERIACIRCOITALIANODIROMA”, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Φτωχοί αλλά… καλοπληρωτές οι Ηπειρώτες Η εικόνα για τα δάνεια

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Φτωχοί αλλά… καλοπληρωτές οι Ηπειρώτες
Η εικόνα για τα δάνεια

 
 
Η Ήπειρος αποτελεί την φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδας και μία από τις φτωχότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί.

Όμως αυτό, δεν εμποδίζει τους Ηπειρώτες να είναι καλοπληρωτές... Η Ήπειρος παρουσιάζει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες μη εξυπηρετούμενων δανείων. Έτσι βρίσκεται στην προτελευταία θέση, με ποσοστό 33% ενώ στην τελευταία είναι η επίσης φτωχή περιφέρεια του Βόρειου Αιγαίου με ποσοστό 32%.

Οι πιο πλούσιες περιφέρειες της χώρας είναι αυτές στις οποίες καταγράφονται οι περισσότεροι κακοπληρωτές.

Οι παράδοξες αυτές αποκλίσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Καθημερινή, μπορούν να αποδοθούν σε στρατηγικούς κακοπληρωτές, δηλαδή σε άτομα που, εκμεταλλευόμενα τη νομική αναποτελεσματικότητα, είδαν την κρίση ως ευκαιρία για να αποφύγουν την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους στις τράπεζες, στα χαλαρά κριτήρια με τα οποία οι τράπεζες έδιναν δάνεια τις ημέρες της ευφορίας, αλλά και στο γεγονός ότι οι πιο πλούσιες περιοχές υπερτίμησαν τις πραγματικές οικονομικές τους δυνατότητες και διαμόρφωσαν ένα επίπεδο ζωής που δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν.

Ισχυρές εντυπώσεις δημιουργούν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή δανείων που εμφανίζουν τουριστικές περιοχές και τουριστικές επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι την τελευταία 7ετία ο τουρισμός στη χώρα μας κινείται από ρεκόρ σε ρεκόρ.

Στο διάστημα 2009-2015 ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα αυξήθηκε κατά 11 εκατομμύρια άτομα (+73%), ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,1 δισ. ευρώ (+39%), νούμερο κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στο ίδιο διάστημα η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε περίπου κατά 25%. Ωστόσο, παρά τα ρεκόρ και την ισχυρή αύξηση των εσόδων οι επιδόσεις του κλάδου είναι εξαιρετικά φτωχές.

Το 2013 (που ήταν επίσης έτος ρεκόρ) ο κλάδος των ξενοδοχείων παρουσίασε ζημιές, ενώ το 2014 τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 150 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (πέραν των επιδοτήσεων που έχουν λάβει από το κράτος) έχουν λάβει συνολικά δάνεια ύψους 7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,8 δισ. ευρώ, δηλαδή το 40%, δεν εξυπηρετούνται.

Οι υψηλές καθυστερήσεις που καταγράφονται τόσο σε περιοχές με υψηλά εισοδήματα όσο και σε κλάδους της οικονομίας που δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση δημιουργούν ισχυρές υποψίες ότι μεγάλο μέρος των «κόκκινων» δανείων οφείλεται σε στρεβλές νοοτροπίες και αντικοινωνικές συμπεριφορές, αλλά και σε κακοδιαχείριση σε ό,τι αφορά επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, κλωστοϋφαντουργία, βιομηχανίες χάρτου-ξύλου και αγροτικός τομέας αποτελούν τους κλάδους με το μεγαλύτερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Στην κλωστοϋφαντουργία εξυπηρετούνται μόλις 29 στα 100 δάνεια, ενώ το υπόλοιπο 71% είναι στο «κόκκινο», και ακολουθούν με καθυστερήσεις 63% τα δάνεια προς βιομηχανίες χάρτου-ξύλου και με 61,4% τα δάνεια προς αγρότες. Υψηλές καθυστερήσεις εμφανίζουν επίσης: εμπόριο (54%), κατασκευές (49%) και μεταποίησης (47,8%).

Όπως εκτιμούν οι τράπεζες, από τα δάνεια σε καθυστέρηση των νοικοκυριών, που φτάνουν τα 40 δισ. ευρώ, τουλάχιστον 25% αφορά τους αποκαλούμενος strategic defaulters, δηλαδή άτομα που ενώ είναι σε θέση δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, επιδιώκοντας να επωφεληθούν από τις καταστάσεις.

Αυτό αντιστοιχεί σε δάνεια περίπου 10 δισ. ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να αποπληρώνονται κανονικά ανακουφίζοντας όχι μόνο τους ισολογισμούς των τραπεζών αλλά και τη ρευστότητα, καθώς σήμερα οι όποιες χορηγήσεις νέων δανείων πραγματοποιούνται με τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τις αποπληρωμές των εξυπηρετούμενων δανείων.

Αντίστοιχη, αν όχι χειρότερη, είναι η εικόνα στα επιχειρηματικά δάνεια όπου τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ξεπερνούν τα 50 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαμορφώνονται στο 51,3% στην καταναλωτική πίστη, στο 35,60% στα στεγαστικά και στο 39,8% στα επιχειρηματικά δάνεια.
Read More »
Φτωχοί αλλά… καλοπληρωτές οι Ηπειρώτες Η εικόνα για τα δάνεια  Φτωχοί αλλά… καλοπληρωτές οι Ηπειρώτες Η εικόνα για τα δάνεια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας στο 5ο Δημοτικό Σχολείο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας στο 5ο Δημοτικό Σχολείο


Read More »
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Το σκίτσο της ημέρας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Το σκίτσο της ημέρας


Read More »
Το σκίτσο της ημέρας Το σκίτσο της ημέρας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Λουκέτο στον κοιμητηριακό Ι.Ν Αγίου Νικολάου στα Σαμέτια Παραμυθιάς, από την αρχαιολογία

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Λουκέτο στον κοιμητηριακό Ι.Ν Αγίου Νικολάου στα Σαμέτια Παραμυθιάς, από την αρχαιολογία

 
 
Στην απαγόρευση χρήσης του Ι.Ν Αγίου Νικολάου στα Σαμέτια Παραμυθιάς, προχώρησε η εφορία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την Μητρόπολη Παραμυθιάς, λόγω προβλήματος στην στατικότητα του κτιρίου.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από αυτοψία της εφορίας αρχαιοτήτων, διαπιστώθηκαν ρωγμές σε πολλά σημεία της εκκλησίας, με αποτέλεσμα να κριθεί ως ακατάλληλη για χρήση και μετά από απόφαση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ.κ Τίτου, απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε χρήση.

Χαρακτηριστικό του προβλήματος, είναι πως η χτεσινή εορτή του Αγίου Νικολάου (ορθός και θεία λειτουργία) πραγματοποιήθηκαν στον γειτονικό ναό του Αγίου Αναστασίου, αντί στον Άγιο Νικόλαο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επισκεφτεί τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Ηπείρου, με σκοπό την ένταξη των επισκευών του Ι.Ν, στα κάποιο από τα πρόγραμμα αναστήλωσης και ανάδειξης των βυζαντινών μνημείων, όπως έχει συμβεί και με τον Άγιο Δημήτριο Ζερβοχωρίου.

Φυσικά προς το παρόν δεν μπορεί κάνεις να πει αν και πότε θα επαναλειτουργήσει κοιμητηριακός Ι.Ν Αγίου Νικολάου.
Read More »
Λουκέτο στον κοιμητηριακό Ι.Ν Αγίου Νικολάου στα Σαμέτια Παραμυθιάς, από την αρχαιολογία Λουκέτο στον κοιμητηριακό Ι.Ν Αγίου Νικολάου στα Σαμέτια Παραμυθιάς, από την αρχαιολογία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Λήστεψαν γριούλα με την απειλή τσεκουριού

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Λήστεψαν γριούλα με την απειλή τσεκουριού

http://www.newsit.gr/files/Image/00-ATHINA/A-FOTOGRAFIESSS/resized/PERIPOLIKOO_532_355.jpg
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, που διέπραξαν ληστεία σε βάρος 84χρονης ημεδαπής, σήμερα (07-12-2015) μετά τα μεσάνυκτα στο Βασιλικό Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, οι δράστες διέρρηξαν την είσοδο του σπιτιού, έγιναν όμως αντιληπτοί από την παθούσα και αφού την ακινητοποίησαν με την απειλή τσεκουριού, αφαίρεσαν από το πορτοφόλι της μικρό χρηματικό ποσό και ένα χρυσό δακτυλίδι. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Read More »
Λήστεψαν γριούλα με την απειλή τσεκουριού Λήστεψαν γριούλα με την απειλή τσεκουριού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας


Πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες του υποέργου Αρχαιολογικές Έρευνες και Εργασίες της πράξης Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων του Δ.Δ. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου»

Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν, καλούνται να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη στην παρούσα προκήρυξη αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά (σε περίπτωση ταχυδρομικής υποβολής οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία έως την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της υπηρεσίας στη διεύθυνση: Κύπρου 68 – 461 00 Ηγουμενίτσα, υπόψη κκ. Κασσιανής Λάζαρη / Βασιλείου Γεωργίας (τηλ. επικοινωνίας: 26650.29177/8) εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που αρχίζει από την επομένη εργάσιμη της καταχώρισης στο διαδικτυακό κόμβο (ιστοσελίδα) της εφαρμογής ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr) και την ιστοσελίδα http://www.yppo.gr και της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας 08.12.2015 έως 14.12.2015). 
 
Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού. 
 
Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Read More »
Προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Η Μαριώ, η Ηγουμενίτσα και η σχέση της με τον Γέροντα Παΐσιο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Η Μαριώ, η Ηγουμενίτσα και η σχέση της με τον Γέροντα Παΐσιο (+ΒΙΝΤΕΟ)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEho0o73MNvDHIkX8KTOd7gu_70STSDQzjU9OfyBb_U4xIFB61jnWnsOx_OMLs50cqdcIJ7WYE-pOs80_xs7bvWoECE3pweF6WBhuvlC2zRhecRbbwVRX9dRpYqhPSutIoae0SuxLcmzj5U/s320/mariw-.jpg

Για τη συγγένεια της με τον Γέροντα Παΐσιο, την οποία ανακάλυψε σε μεγάλη ηλικία έχει αναφερθεί και στο παρελθόν η Μαριώ. Η γνωστή ρεμπέτισσα βρέθηκε στην εκπομπή «Στα καλά καθούμενα» στο «Ε».

«Εγώ πιστεύω πάρα πολύ στη θρησκεία αλλά έχω πάρα πολύ κι εκείνο το αλανιάρικο. Πιστεύω, αλλά θέλω να κινούμαι και όπως γουστάρω εγώ. Δεν θέλω να μου δίνουν εντολές.Έμαθα εκ των υστέρων ότι ο παππούς ο Παΐσιος με ήξερε. Το έμαθα από τις ξαδέλφες μου τις άλλες που είναι στην Ηγουμενίτσα και έλεγε ο παππούς ότι «ωραία τραγουδάει αυτή η εγγονή μου» και που να με άκουγε όταν έλεγα «Χασίσι ήπιε και ο θεός»!

Η ρεμπέτισσα Μαριώ προ ημερών μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν αποκαλύπτοντας συγκλονιστικές στιγμές, όταν η μάνα της έφευγε κυνηγημένη από τη Μ. Ασία μέσα σε ένα καΐκι μαζί με την οικογένεια της και χιλιάδες άλλους πρόσφυγες για να σωθούν.

«Η μανούλα μου είχε μεγάλη πίκρα. Η μητέρα της ξεψύχησε μέσα στο καΐκι που τους μετέφερε από τη Μ. Ασία στον Πειραιά για να σωθούνε και την πετάξανε στο Αιγαίο. Η μαμά μου ήταν η μεγαλύτερη, είχε δυο αδέρφια, ήταν ο θείος μου ο Νίκος και η θεία μου η Ανατολή που είχε γεννηθεί μέσα στο καΐκι. Έπαθε η μητέρα της επιλόχειο πυρετό και πέθανε μέσα στο καΐκι. Σκορπίστηκε όλη η οικογένεια. Τι να σου πω; Ότι γνώρισα πριν από 8 χρόνια την ξαδέλφη μου τη Μαρία, την κόρη του θείου μου, αδελφού της μητέρας μου, μετά από 60 χρόνια στη Δράμα; Ξέρεις πόσο στεναχωριόμουν που δεν την είχα γνωρίσει; Για μένα ήταν μια μεγάλη γιορτή όταν την αγκάλιασα. Ξαναγεννήθηκα! Πρώτα γνώρισα τον ξάδελφό μου που είναι μοναχός στο Άγιο Όρος. Κάποιοι που με είχαν δει του είπαν πως με γνώριζαν και ήξεραν ότι έχω ξαδέλφια στον Ξηροπόταμο Δράμας. Τους είπε πως είμαι ξαδέλφη του και τους παρακάλεσε να με βρούνε. Έτσι σμίξαμε η οικογένεια. Και να σου πω πως είμαστε εγγόνια από τη μεριά της μαμάς μου του αγίου, πλέον, Παΐσιου.»

Read More »
Η Μαριώ, η Ηγουμενίτσα και η σχέση της με τον Γέροντα Παΐσιο (+ΒΙΝΤΕΟ) Η Μαριώ, η Ηγουμενίτσα και η σχέση της με τον Γέροντα Παΐσιο (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σουλίου


Read More »
Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σουλίου Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

To Σάββατο στην Παραμυθιά η παρουσίαση του έργου για την ανάδειξη του μονοπατιού προς το σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
To Σάββατο στην Παραμυθιά η παρουσίαση του έργου για την ανάδειξη του μονοπατιού προς το σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου Read More »
To Σάββατο στην Παραμυθιά η παρουσίαση του έργου για την ανάδειξη του μονοπατιού προς το σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου To Σάββατο στην Παραμυθιά η παρουσίαση του έργου για την ανάδειξη του μονοπατιού προς το σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στα Σύβοτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στα Σύβοτα (ΒΙΝΤΕΟ)


Με λαμπρότητα γιορτάστηκε εχτές στα Σύβοτα, ο Άγιος Νικόλαος προστάτης των ναυτικών.
Σε μία καλοκαιρινή μέρα, πλήθος κόσμου παρακολούθησαν με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία.

Ευχόμαστε χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες.

Από τους δημοφιλέστερους αγίους του χριστιανικού κόσμου. Η μνήμη του εορτάζεται σε Ανατολή και Δύση στις 6 Δεκεμβρίου.

Ο Νικόλαος γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 270 στα Πάταρα της Λυκίας (σημερινό Γκελεμίς Τουρκίας) από γονείς ευσεβείς και πλούσιους και έτυχε επιμελημένης μόρφωσης. Αφού μοίρασε την περιουσία του στους φτωχούς, χειροτονήθηκε ιερέας και αγωνίστηκε για τη διάδοση της χριστιανικής πίστης, προστατεύοντας συγχρόνως κάθε αδύνατο, πάσχοντα ή αδικούμενο. Η άνοδός του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Μύρων της Λυκίας (σημερινό Ντεμρέ Τουρκίας), προκάλεσε την οργή των ειδωλολατρών, οι οποίοι των συνέλαβαν και τον υπέβαλαν σε βασανιστήρια.

Αποφυλακίστηκε μετά την επικράτηση του Μεγάλου Κωνσταντίνου και αφοσιώθηκε στο ποιμαντικό του έργο. Έλαβε μέρος στην Α' Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας (325), όπου διαμορφώθηκε εν πολλοίς το χριστιανικό δόγμα, με την καταδίκη της αίρεσης του Αρείου. Εκοιμήθη εν ειρήνη στις 6 Δεκεμβρίου του 343. Μετά την κοίμησή του ονομάστηκε «μυροβλύτης», επειδή τα λείψανά του άρχισαν να αναβλύζουν άγιο μύρο. Στον Άγιο Νικόλαο αποδίδονται και πολλά θαύματα.

Το μεγαλύτερο μέρος των λειψάνων του βρίσκονται σήμερα στη Βασιλική του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι της Ιταλίας κι ένα μέρος τους στον ναό του Αγίου Νικολάου στο νησάκι Λίντο της Βενετίας. Η μεταφορά τους στην Ιταλία έγινε επί βυζαντινού αυτοκράτορος Αλεξίου Β' Κομνηνού (1180-1183), όταν τα Μύρα κατακτήθηκαν από τους Σελτζούκους Τούρκους και υπήρχε κίνδυνος να τα καταστρέψουν.

Στην ελληνική λαϊκή παράδοση η εορτή του Αγίου Νικολάου αποτελεί το τέλος του εορταστικού τριημέρου που ονομάζεται «Νικολοβάρβαρα» και είναι ταυτισμένα με το δυνατό κρύο και τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Σχετικές οι παροιμίες: «άε Βαρβάρα φύσα, άε Σάββα βρέξον, αε Νικόλα σόντσον (χιόνισε)» (ποντιακή), «Τα Αγιονικολοβάρβαρα ή βρέχει ή χιονίζει» και «Βαρβαρίτσες, Νικολίτσες, όπου να’σαι μέσα να’σαι».

Ο Άγιος Νικόλαος τιμάται ιδιαίτερα σε όλο τον ελληνικό χώρο από τους ανθρώπους της θάλασσας. Είναι προστάτης των ναυτικών, του Πολεμικού και του Εμπορικού Ναυτικού. Είναι ο πολιούχος Άγιος της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου, του Γαλαξειδίου, της Κοζάνης, του Πολύγυρου, της Σητείας και της Σύρου.

Στον Ρωμαιοκαθολικό Κόσμο ο Άγιος Νικόλαος, εκτός από τους ναυτικούς, είναι προστάτης των παιδιών, των απασχολουμένων στα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, των ενεχυροδανειστών, των φαρμακοποιών, των μεταμελημένων κλεπτών, των βαρελοποιών, των εμπόρων και των αδίκως κατηγορηθέντων. Στη δυτική παράδοση ο Άγιος Νικόλαος (Santa Claus) είθισται να φέρνει τα χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά, όπως, στη δική μας παράδοση, ο Άγιος Βασίλης.
 
Read More »
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στα Σύβοτα (ΒΙΝΤΕΟ)  Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στα Σύβοτα (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Με εκκλησιαμό και δοξολογία τιμήθηκε από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ο προστάτης των ναυτικών άγιος Νικόλαος - Τρισάγιο στη μνήμη του Σωτήρη Τατσάκη

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Με εκκλησιαμό και δοξολογία τιμήθηκε από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ο προστάτης των ναυτικών άγιος Νικόλαος - Τρισάγιο στη μνήμη του Σωτήρη Τατσάκη


Τον προστάτη των ναυτικών άγιο Νικόλαο τίμησε ανήμερα της εορτής Του το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας με εκκλησιασμό και δοξολογία.
 
Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας Τίτου και συλλειτουργούντων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Βελισσάριου Σάντα και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. 
 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλη Δοξολογία, παρουσία του Λιμενάρχη, των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών. 
 
Στο χώρο εισόδου του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας τελέστηκε από την οικογένειά του και τρισάγιο στη μνήμη του επικελευστή Σωτήρη Τατσάκη, που τραυματίστηκε το 2009 θανάσιμα από φορτηγό όχημα, στο οποίο επρόκειτο να διενεργηθεί έλεγχος για τον εντοπισμό τυχόν παρανόμως διακινούμενων αλλοδαπών προς Ιταλία, στην είσοδο του λιμένα Ηγουμενίτσας. 
 
Το εικονοστάσι στη μνήμη του επικελευστή Σωτήρη Τατσάκη
 
Η ατμόσφαιρα, έξι χρόνια μετά το θάνατό του ήταν συγκινησιακά φορτισμένη. 
 
Κατετάγη στο Λιμενικό Σώμα το 1997. 
 
Υπηρέτησε στη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας σε διάφορες θέσεις και στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών. 
 
Εκτελούσε το καθήκον του με ζήλο και αυταπάρνηση. 
 
Απόδειξη τούτου αποτελεί η αυταπάρνηση της ίδιας του της ζωής. 
 
Ο θανάσιμος τραυματισμός τους ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειάς του να κάνει όσο καλύτερα μπορούσε τη δουλειά του. 
 
Read More »
Με εκκλησιαμό και δοξολογία τιμήθηκε από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ο προστάτης των ναυτικών άγιος Νικόλαος - Τρισάγιο στη μνήμη του Σωτήρη Τατσάκη  Με εκκλησιαμό και δοξολογία τιμήθηκε από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ο προστάτης των ναυτικών άγιος Νικόλαος - Τρισάγιο στη μνήμη του Σωτήρη Τατσάκη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Παρα τρίχα βουτιά... για ΙΧ αυτοκίνητο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Παρα τρίχα βουτιά... για ΙΧ αυτοκίνητο

 
 
Κυριολεκτικά στο χείλος ενός όχθου 20 περίπου μέτρων, βρέθηκε εχτές ένα ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ζαγορίου και συγκεκριμένα μεταξύ των Άνων και Κάτω Πεδινών. 
 
Λίγο η ολισθηρότητα του δρόμου, λίγο η ομορφιά του τοπίου και δεν άργησε το όχημα να βρεθεί εκτός δρόμου, ευτυχώς όμως σταμάτησε στο χείλος του όχθου όπου και ακινητοποιήθηκε. 
 
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και σε λίγα λεπτά κλιμάκιο της 5ης ΕΜΑΚ έφτασε από τα Γιάννενα στην περιοχή και μέσα σε λίγα λεπτά απεγκλώβισε τους δύο επιβαίνοντες. 
 
Ευτυχώς ήταν σώοι χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό και παρά το σοκ που υπέστησαν, συνέχισαν την αναψυχή τους στα όμορφα Ζαγοροχώρια!
Read More »
Παρα τρίχα βουτιά... για ΙΧ αυτοκίνητο Παρα τρίχα βουτιά... για ΙΧ αυτοκίνητο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

20.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέσα στο 2016

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
20.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέσα στο 2016

 
Την επιδίωξη της κυβέρνησης να προσλάβει 20.000 δημόσιους υπάλληλους εντός του 2016, γνωστοποιεί με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, από τις προσλήψεις αυτές, «οι 10.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού το 2016 θα αφορούν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα των κενών στα σχολεία».

Αναφορικά με την επιλογή νέων προϊσταμένων στο δημόσιο, ο κ. Βερναρδάκης επισημαίνει: «Θα προσπαθήσουμε να έχουν επιλεγεί όλοι οι προϊστάμενοι μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Από τις αρχές του 2016 ξεκινάμε με την επιλογή γενικών διευθυντών.

Το πιο σημαντικό στοιχείο με την επιλογή προϊσταμένων είναι ότι ξεκινάει για πρώτη φορά η στοχοθεσία στο Δημόσιο, η διαμόρφωση οργανογραμμάτων και η περιγραφή θέσεων εργασίας με τη συμμετοχή υπαλλήλων».

Για το μισθολόγιο, ο υπουργός σημειώνει ότι «οι βασικοί μισθοί δεν θα αλλάξουν (…) Στο νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και το 55% των υπαλλήλων θα λάβει αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ με την απόδοση των μισθολογικών ωριμάνσεων».

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στη «Real News», επισημαίνει ότι στο εξής οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων θα επιλέγονται από το Μητρώο Στελεχών με την εγγύηση του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Βερναρδάκης, αναφέρει ότι δεν θα γίνει καμία μείωση μισθού με το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά «αντίθετα, θα ξεπαγώσουν οι βαθμολογικές εξελίξεις και θα αποσυνδεθούν από το μισθολόγιο», ενώ παράλληλα δηλώνει ότι για μια μεγάλη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων, που υπολογίζεται στο 55% του συνόλου, θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχετικά με περαιτέρω περικοπές δαπανών στην δημόσια διοίκηση, κάνει λόγο ότι μπορούν αν γίνουν «σοβαρές εξοικονομήσεις, όπως για παράδειγμα από την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τον εξορθολογισμό των δαπανών υπέρ των κοινωνικών δομών του Δημοσίου και σε βάρος των τυπικά γραφειοκρατικών».
Read More »
20.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέσα στο 2016 20.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέσα στο 2016 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών ανηλίκων, για κλοπή τσάντας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών ανηλίκων, για κλοπή τσάντας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgN8ohm0kFDjKoD6i-zMONpW4ApPXiZundTHhTwVotU2bh07rORwtLpBPrZilUGRoxmxvwP3UzHUmoC84tvq98zCS6mboMjS1b4iyj-YU_ANZt_CkwHwzypn4kAM9ZckYPhY3V6zij7Txc9/s1600/gikgfjtjzq513dbf086a8a1.jpg
 
Από το Τμήμα Ασφάλειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανήλικων ημεδαπών Ρομά, για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις ανήλικοι δράστες χθες (06-12-2015) το πρωί στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, αφαίρεσαν από 59χρονη ημεδαπή μία τσάντα, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό.

Η κλεμμένη τσάντα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Read More »
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών ανηλίκων, για κλοπή τσάντας Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών ανηλίκων, για κλοπή τσάντας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

ΔΩΡΕΑΝ MAΘΗΜΑΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015
ΔΩΡΕΑΝ MAΘΗΜΑΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ


Ἡ Βυζαντινή Μουσική εἶναι τέχνη προσευχῆς, τέχνη πνευματική, ἀφοῦ ἀποτελεῖ συστατικό τῆς λατρείας τῆς Ἐκκλησίας, ἄρα καί πνευματικό γεγονός τῆς ζωῆς τοῦ Χριστιανοῦ, γιατί μέ αὐτήν τήν τέχνη δοξολογεῖ τόν Θεό.
 
Στό πλαίσιο αὐτό παραδίδονται ἀπό ἱεροψάλτη δωρεάν μαθήματα Βυζαντινῆς Μουσικῆς γιά μικρούς καί μεγάλους στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης, μετά ἀπό συννενόηση γιά τήν ἡμέρα καί τήν ὥρα. Οἱ ἐνδιαφερόμενοι/ες μποροῦν νά δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ.: 6946464289 (κ. Σπύρος Κολιομίχος) ἤ στό ἠλεκτρονικό ταχυδρομεῖο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ (email: inagiouminakestrinis@gmail.com).
 
Σύμφωνα μέ τόν Μέγα Βασίλειο κάθε ἦχος τῆς Βυζαντινῆς Μουσικῆς ἔχει ἰδιαίτερα χαρακτηριστικά καί ἐπιδράσεις στόν ψυχικό κόσμο τοῦ ἀνθρώπου. Κάθε ἦχος δημιουργεῖ διαφορετικά αἰσθήματα στόν ἄνθρωπο. Ἄλλοτε δοξολογίας, ἄλλοτε χαρμολύπης, ἄλλοτε κατανύξεως, ἄλλοτε ἱκεσίας, ἄλλοτε πένθους. Μέ αὐτόν τόν τρόπο ὁ ἄνθρωπος ἐπικοινωνεῖ ὑγιῶς μέ τόν Θεό, ἀφοῦ ἡ προσευχή δέν εἶναι μηχανική κατάσταση, ἀλλά ἐκφράζεται ποικιλοτρόπως. Καί αὐτή ἡ ποικιλία τῶν αἰσθημάτων ποὐ δημιουργεῖ ἡ Βυζαντινή Μουσική, οὐσιαστικά ἐξασφαλίζει τήν ψυχική του γαλήνη, ἄρα καί τήν κάθαρσή του.

Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ
Read More »
ΔΩΡΕΑΝ MAΘΗΜΑΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΔΩΡΕΑΝ MAΘΗΜΑΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Σελίδες