Θεσπρωτία: 588.000€ από την Περιφέρεια Ηπείρου για τον δρόμο από Αρίλλα προς Δυμόκαστρο

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, η απόφαση ένταξης προτάσεων που είχαν υποβάλλει Δήμοι της Ηπείρου στο πλαίσιο της Πρόσκλησης: «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι προτάσεις που αξιολογήθηκαν, βαθμολογήθηκαν και κρίθηκαν επιλέξιμες μετά από εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου είναι κατά σειρά οι εξής:

1. Βελτίωση αγροτικών οδών στο Δ. Ιωαννιτών, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

2. Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Πρωτόπαππα Δήμου Ζίτσας, με προϋπολογισμό 217.000 ευρώ.

3. Αγροτική οδοποιία Αμπελουργικής ζώνης Τ.Κ. Ζίτσας, Δήμου Ζίτσας με προϋπολογισμό 487.000 ευρώ.

4. Ασφαλτοστρώσεις δρόμων για εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών- αγροτικών εκμεταλλεύσεων από Τ.Κ. Γαβριάς σε Δ.Κ. Κωστακιών Δήμου Αρταίων, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

5. Βελτίωση αγροτικού δρόμου Τ.Κ. Ωρωπού Δήμου Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 163.500 ευρώ.

6. Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Τ.Κ. Κλειδωνιάς- Αετόπετρας Δήμου Κόνιτσας, με προϋπολογισμό 288.000 ευρώ.

7. Αγροτική οδοποιία από Αρίλλα προς Δυμόκαστρο Δήμου Ηγουμενίτσας, με προϋπολογισμό 588.000 ευρώ.

8. Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Άνω Καλαμά Δήμου Πωγωνίου, με προϋπολογισμό 279.200 ευρώ

9. Βελτίωση αγροτικού δρόμου Τ.Κ. Σινώπης Δήμου Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 166.000 ευρώ.

10. Βελτίωση δρόμου από Γαλάνι μέχρι Λειβαδάκια- Π. Θαναρέικο- Τ.Δ. Διασέλου Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, με προϋπολογισμό 563.000 ευρώ

11. Βελτίωση αγροτική οδού από Δ.Δ. Δερβιζιάνων – Δ.Δ. Γεωργάνων έως Δ.Δ. Αχλαδέας Δήμου Δωδώνης, με προϋπολογισμό 498.000 ευρώ.

Επιλαχούσες προτάσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα χρηματοδοτηθούν από το αδιάθετο ποσό που θα προκύψει από τους ανωτέρω διαγωνισμούς, είναι οι εξής:

1. Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Κ. Νεοχωρίου Δήμου Νικ. Σκουφά, προϋπολογισμού 476.000 ευρώ.

2. Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Μετσόβου, τμήμα από Γέφυρα Παναγιάς έως Βρύση, προϋπολογισμού 590.398,26 ευρώ.

Άλλες 21 προτάσεις Δήμων κρίθηκαν ως μη επιλέξιμες για διάφορους λόγους.


Read More »
Θεσπρωτία: 588.000€ από την Περιφέρεια Ηπείρου για τον δρόμο από Αρίλλα προς Δυμόκαστρο Θεσπρωτία: 588.000€ από την Περιφέρεια Ηπείρου για τον δρόμο από Αρίλλα προς Δυμόκαστρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Δείτε τη λίστα με τα οχήματα που θα δημοπρατηθούν στο τελωνείο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018Την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 10 το πρωί, στην αίθουσα δημοπρασιών του τελωνείου Ηγουμενίτσας θα διεξαχθεί νέα δημοπρασία της ΑΑΔΕ (πρώην ΟΔΔΥ). 
Συγκεκριμένα θα δημοπρατηθούν 16 επιβατικά οχήματα, δύο μοτοσυκλέτας και μία αυτοκινητάμαξα για κυκλοφορία όπως και 14 οχήματα τέλους κύκλου ζωής.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τα ελέγξουν από κοντά μέχρι και την Τρίτη 10 Ιουλίου από τις 9:00πμ. έως τις 13:00 μ.μ. 


Για να δείτε τη λίστα των οχημάτων αλλά και περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ


 
Read More »
Δείτε τη λίστα με τα οχήματα που θα δημοπρατηθούν στο τελωνείο Ηγουμενίτσας  Δείτε τη λίστα με τα οχήματα που θα δημοπρατηθούν στο τελωνείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2016, ώρα 09:30 π. μ. κλιμάκιο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου με επικεφαλής τον Διοικητή του Αρχηπύραρχο κ. Ευθύμιο Γεωργακόπουλο επισκέφτηκε τον Δήμο Φιλιατών και παρευρέθηκε σε ενημερωτική εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις αυξημένες πιθανότητες έξαρσης των πυρκαγιών κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και τους κινδύνους που υπάρχουν για τις ορεινές και δύσβατες περιοχές που υπάρχουν στο Δήμο μας καθώς και για τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται με την χρήση των νέων τεχνολογιών ώστε να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση κατά τα πρώτα στάδια εμφάνισης τους. Τόνισε επίσης και τις ευθύνες των πολιτών που δεν προβαίνουν εγκαίρως στους καθαρισμούς των κήπων και των κτημάτων που βρίσκονται πέριξ των Τοπικών Κοινοτήτων με αποτέλεσμα να διευκολύνουν την γρήγορη εξάπλωση των πυρκαγιών εντός των κατοικημένων περιοχών.

Στο διάλογο που ακολούθησε απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων και αφού τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους τους τόνισε την αναγκαιότητα και την υποχρέωση που έχουμε ως πολίτες να καθαρίσουμε και να διατηρούμε καθαρούς τους ελεύθερους χώρους πέριξ των τόπων διαβίωσης.


Read More »
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων & παραμονής εκδρομέων στα δάση της Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018

«Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων & παραμονής εκδρομέων σε Εθνικούς Δρυμούς, Δάση και «Ευπαθείς» περιοχές, λόγω του κινδύνου εκ των πυρκαγιών».

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη :

1. Τις διατάξεις του άρθρ. 12 του Ν.3013/2002 (ΦΕΚ 102 τ.Α΄).

2. Το Γενικό Σχέδιο ``ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ``.

3. Την υπ΄αριθμ. 3791/29-05-2018 έγγραφο της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας / διεύθυνση σχεδιασμού και αντιμετώπισης εκτάκτου αναγκών (λήψη μέτρων λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιών)

4. Την υπ΄αρίθμ. 4475/25-06-2018 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών περί του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.

5. Την υπ΄αριθμ. οικ. 98830/28-06-2018 απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

6. Το Τοπικό Σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

7. Την συνεδρίαση του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου της Π.Ε. Θεσπρωτίας, σε σχέση :
α . Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
β . Εκτιμώντας την ετοιμότητα των εμπλεκομένων υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α σε μέσα και προσωπικό.
γ . Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της περσινής θερμοπυρικής περιόδου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Α. Απαγορεύουμε την κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και την κυκλοφορία πεζών κατά το διάστημα από υπογραφής 05-07-2018 μέχρι λήξης της αντιπυρικής περιόδου ήτοι 31-10-2018 και από ώρας 21.00 έως 06.00 στους παρακάτω δασικούς και αγροτικούς δρόμους και περιοχές του Νομού, λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
1. Άλσος θέση «Βουνοσπηλιά».
2. Άλσος θέση «Κάστρο».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ
1. Πευκοδάσος – Ελαιώνας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ
1. Άλσος θέση «Ντούλκα» (δενδροφυτεμένο).
2. Άλσος θέση «Κόντρα» (δενδροφυτεμένο).

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
1. Θέση Καραβοστάσι & Φυκιανού (μεγάλες δασικές εκτάσεις και επικίνδυνη τουριστική περιοχή).

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΒΟΤΩΝ
1. Ελαιώνας Τ.Κ.Φασκομηλιάς

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
1. Άλσος Παραμυθιάς.
2. Άλσος περιοχής Αγίου Γεωργίου (πάνω από το γήπεδο)
3. Άλσος περιοχής Μανόπουλου (κάτω από το Κέντρο Υγείας, όπου υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής).
4. Άλση περιοχών Μίχλας, Βασιάνης, Ελαταριάς.
5. Άλση περιοχών Αγίας Κυριακής & Πετουσίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΛΙΟΥ
1. Δάσος θέση «Μπιστερέ» Τ.Κ. Αυλοτόπου – δασικές εκτάσεις όρος Γκορίλα & Τ.Κ. Φροσύνης.


ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
1. Δάσος στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
2. Δάσος περιοχής Κογκέλες.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ
1. Πευκοδάσος Σαγιάδας – Ελαιώνας.
2. Πευκοδάσος – Ελαιώνας θέση «Λιόψη» Τ.Κ. Κεστρίνης.
3. Δασικές εκτάσεις θέση «Γκούμανη» – Μοναστήρι Τ.Κ. Ραγίου.

Β. Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοήθειας, όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων, όταν εκτελούν υπηρεσία.

Γ. Την εφαρμογή της παρούσης αναθέτουμε στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, στις Δασικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Δήμων των περιοχών.

Δ. Η παρούσα, με μέριμνα των κ.κ. Δημάρχων να αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των Δήμων, Τ.Κ. Διαμερισμάτων για να λάβουν γνώση όλοι οι κάτοικοι κ.λ.π των περιοχών.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ


Read More »
Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων & παραμονής εκδρομέων στα δάση της Θεσπρωτίας Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων & παραμονής εκδρομέων στα δάση της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

50.000€ για τον Ι.Ν Παναγίας Πλακωτής

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018


Εκτίθεται σε ανοικτό συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα- από οικονομική άποψη- προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) , σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 117, και 95 του Νόμου 4412/2016, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΛΑΚΩΤΗΣ’’ Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΣΑΤΑ του Δήμου Σουλίου Προϋπολογισμού: πενήντα χιλιάδες ευρώ (50.000,00 €) με Φ.Π.Α 24%.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 19/07/2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10 π.μ. (ώρα λήξης επίδοσης προσφορών), στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Σουλίου Νομού Θεσπρωτίας (Κ. Καραμανλή Παραμυθιά).Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ . Η δαπάνη ανέρχεται σε 39.993,64 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).

Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα ή ενώσεις αυτών:

α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην Α1 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ

β. εγγεγραμμένες στα Περιφερειακά Μητρώα (Μ.Ε.Κ.) για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ αντίστοιχου προϋπολογισμούγ. Αλλοδαποί εργαζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά την τελευταία πενταετία έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 807,00 € και ισχύ τουλάχιστον έξι (6) μηνών και τριάντα (30) ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού (δηλαδή τουλάχιστον μέχρι 19/02/2019).

Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες.Δεν προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής.Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν Το Έντυπο Οικονομικής Προσφοράς και τα τεύχη του διαγωνισμού από την έδρα του Δήμου (Κ. Καραμανλή) στην Παραμυθιά Ν. Θεσπρωτίας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μέχρι τις 13/7/2018 ημέρα Παρασκευή .

Επίσης, τα τεύχη δημοπράτησης έχουν αναρτηθεί και λαμβάνονται από το διαδικτυακό τόπο του Δήμου Σουλίου: www.dimossouliou.gov.gr.Σε κάθε περίπτωση, το έντυπο οικονομικής προσφοράς χορηγείται στους ενδιαφερόμενους ΜΟΝΟΝ από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σουλίου [τηλ. 2666360129 και 2666360131].

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2666360129, FAX επικοινωνίας 2666029122, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κα Κολιούση Χριστίνα.


 
Read More »
50.000€ για τον Ι.Ν Παναγίας Πλακωτής 50.000€ για τον Ι.Ν Παναγίας Πλακωτής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Λαμπανίτσα: Το πρώτο ορεινό καταφύγιο για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, παίρνει σάρκα και οστά

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018


Πριν από λίγες ημέρες τελείωσαν και οι εργασίες σοβατίσματος στο εσωτερικό του δημοτικού σχολείου Λαμπανιτσας, που προορίζεται για την κατασκευή του πρώτο ορεινού καταφυγίου για δραστηρίοτητες εναλλακτικού τουρισμού, στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς.

Όπως αναφέρει στην paramythia-online.gr η ψύχη του εγχειρήματος Λεωνίδας Τζάνης, σύντομα και με την συνεχή αρωγή του δήμου Σουλίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η διαμόρφωση του εξωτερικού, προαύλιου χώρου καθώς και τοποθέτηση των εξωτερικών κουφωμάτων (Παραθύρων).

Το πρώτο ορεινό καταφύγιο για εναλλακτικές δραστηριότητες στην αγκάλη των ελάτων παίρνει σιγά σιγά την τελική του μορφή, στο σημείο του δήμου που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για περιπατητικές διαδρομές και αναρρίχηση


 
Read More »
Λαμπανίτσα: Το πρώτο ορεινό καταφύγιο για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, παίρνει σάρκα και οστά Λαμπανίτσα: Το πρώτο ορεινό καταφύγιο για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, παίρνει σάρκα και οστά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018


Στο πλαίσιο του προγράμματος Γαλάζια Σημαία ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενώνει τις δυνάμεις του με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και προβάλλει ταινίες του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών στις 10 και 11 Ιουλίου 2018 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας.
Ώρα έναρξης προβολών 21:00

Ημέρα 1η: Πλαστικά
1. Plastic Paradise, 2014 - Angela Sun, Η.Π.Α.
2. Trashed, 2012, - Candita Brady, ΗΠΑ

Ημέρα 2η: Κλιματική Αλλαγή
1. Chasing Ice – Jeff Orlowski, 2012, ΗΠΑ
2. Raising Extinction, Ραγδαίος αφανισμός 2015 - Louie Psihoyos, Η.Π.Α.

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δημοτικόυ Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας και του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα -Κέρκυρας.

Το περιβάλλον μας εκπέμπει S.O.S.!!!!
Αλλάζουμε νοοτροπία ή αλλάζουμε πλανήτη.

Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας.


 
Read More »
Το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα Το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων για το ζήτημα της εξαίρεσης του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018


Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Με ιδιαίτερη ανησυχία θέτουμε υπόψη σας το ζήτημα της εξαίρεσης του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών για τους υπηρετούντες αστυνομικούς των νομών μας.

Συγκεκριμένα, με την χθεσινή κατάθεση τροπολογίας του (ν.4472/2017) στη Βουλή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένο, θεσπίστηκε η επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε μονάδες προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη). Ορθά λοιπόν, έστω και καθυστερημένα με την συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση αίρεται μερικώς η αδικία εις βάρος μιας μικρής σχετικά μερίδας των στρατιωτικών (η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση αφορά στρατιωτικούς που υπηρετούν στις συγκεκριμένες μονάδες και όχι το σύνολο των υπηρετούντων σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές), εισάγεται όμως μια άλλη καταφανέστατη αδικία, καθώς εξαιρούνται του επιδόματος οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας, εξέλιξη δυσμενής η οποία δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των ένστολων που εργάζονται στην ίδια περιοχή, αμείβονται όμως διαφορετικά. (Το επίδομα αυτό δεν θα λαμβάνουν επίσης οι υπηρετούντες στο νομό Κέρκυρας, παρότι πληρούνται οι προϋποθέσεις παραμεθορίου λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία).

Καταγγέλλουμε, αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις, δηλώνοντας πως είμαστε κάθετα αντίθετοι σε πρακτικές που υπονομεύουν το συμφέρον των συναδέλφων μας οι οποίοι σε καιρούς κρίσης και μνημονίων, παρά τις συνεχείς μειώσεις στους μισθούς αλλά και τα μειωμένα κονδύλια που διατίθενται για υλικοτεχνικό εξοπλισμό, έχοντας φορτωθεί κυριολεκτικά στην πλάτη τους το μεταναστευτικό ζήτημα, επιτυγχάνουν με άμεσο για την σωματική τους ακεραιότητα κίνδυνο, να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό την εγκληματικότητα ανταποκρινόμενοι κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε από εσάς να συμβάλετε στην άμεση διόρθωση αυτής της αδικίας, αποδεικνύοντας και εμπράκτως ότι επιθυμείτε το καλό των συναδέλφων μας οι οποίοι νιώθουν κατάφορα το αίσθημα της άδικης, άνισης και διακριτής μεταχείρισης εις βάρος τους.

Είμαστε σε αναμονή των ενεργειών σας προς θετική κατεύθυνση.

Για τα Δ.Σ.
Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 
ΝΑΚΟΣ ΚΙΤΣΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ 
Βασίλειος Κωνσταντίνος Ιωάννης Νικόλαος Ιωάννης


Read More »
Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων για το ζήτημα της εξαίρεσης του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων για το ζήτημα της εξαίρεσης του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Στο "σφυρί" κατασχεθέντα τραπέζια και καρέκλες

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει φανερή και προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για την εκποίηση κινητών πραγμάτων (τραπεζοκαθίσματα) με κριτήριο κατακύρωσης την υψηλότερη τιμή για την εκποίηση των παρακάτω ειδών:

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 18/07/2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00-10:30 στο Δημοτικό Κατάστημα Ηγουμενίτσας.

Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται τις ημέρες και ώρες γραφείου στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου κα Ευτυχία Νικολοπούλου, Σουλίου 3, Τηλέφωνα: 26653 61255 - 26650 41365.


 
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Στο "σφυρί" κατασχεθέντα τραπέζια και καρέκλες Δήμος Ηγουμενίτσας: Στο "σφυρί" κατασχεθέντα τραπέζια και καρέκλες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Στις 17 Ιουλίου το πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018
Read More »
Στις 17 Ιουλίου το πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας Στις 17 Ιουλίου το πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Η Energean υποστηρίζει το 2ο Φεστιβάλ Δωδώνης

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Energean υποστηρίζει το Φεστιβάλ Δωδώνης, το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Εφορία Αρχαιοτήτων και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, με επίκεντρο τον Αρχαιολογικό Χώρο της Δωδώνης.

Η Energean, η οποία δραστηριοποιείται στις έρευνες υδρογονανθράκων στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, θεωρεί το Φεστιβάλ Δωδώνης ως ένα θεσμό που μπορεί να προβάλλει σημαντικά την πολιτιστική αλλά και την τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής.

Χαρακτηριστικά η κα. Ίλια Ρήγα, επικεφαλής του Τομέα Εταιρικής Επικοινωνίας της Energean, δήλωσε τα εξής: «Στηρίζουμε με χαρά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Δωδώνης, καθώς θεωρούμε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της Ηπείρου και της χώρας μας γενικότερα. Το επίπεδο των εκδηλώσεων είναι ιδιαίτερα υψηλό και είναι σαφές ότι, σε συνδυασμό με τους ιστορικούς συμβολισμούς που χαρακτηρίζουν τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, ο θεσμός αυτός έχει όλες τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει και ένα ελκυστικό τουριστικό προϊόν, με προφανή τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Δωδώνης περιλαμβάνει φέτος τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

-Στις 7 και 8 Ιουλίου , διοργανώνεται το ομαδικό αναλυτικό Συμπόσιο "Σύνδεση Αρχαίας Ελληνικής με την Ψυχαναλυτική και την Ομαδική- Αναλυτική Σκέψη: Οιωνός- Ερμηνεία- Πρόληψη". Το συμπόσιο συνδιοργανώνεται με το Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης “S.H.Foulkes” (Ι.Ο.Α.Φ. - μέλος EGATIN).

-Στις 30 Ιουλίου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ η οποία παρουσιάζει τα "Πορτρέτα Γυναικών" του Θοδωρή Λεμπέση.

- Στις 5 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης θα φιλοξενηθεί Εθνικό Θέατρο, το οποίο παρουσιάζει την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Θάνου Παπακωνσταντίνου.

- Στις 12 Αυγούστου, θα φιλοξενηθεί η «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αβδελιώδη

-Στις 26 Αυγούστου, υπό το φως της Πανσελήνου, η τραγουδίστρια- τραγουδοποιός Νένα Βενετσάνου, ο συνθέτης-κιθαριστής Νότης Μαυρουδής και ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δύο κιθάρες.

Φορέας υλοποίησης του Φεστιβάλ είναι και φέτος το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης.


Read More »
Η Energean υποστηρίζει το 2ο Φεστιβάλ Δωδώνης Η Energean υποστηρίζει το 2ο Φεστιβάλ Δωδώνης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 49χρονος με 200 γρ. κάνναβης

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018Συνελήφθη, χθες (05-07-2018) το πρωί σε χωριό του Δήμου Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, ο 49χρονος δράστης κατείχε σε χώρους ιδιοκτησίας του, δύο συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (201,6) γραμμαρίων.

Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.


Read More »
Συνελήφθη 49χρονος με 200 γρ. κάνναβης Συνελήφθη 49χρονος με 200 γρ. κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 21χρονο μοτοσικλετιστή

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018


Χθες (05-07-2018) και ώρα 23.20΄, στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Νεοχωρίου – Άρτας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 21χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 21χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.


Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 21χρονο μοτοσικλετιστή Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 21χρονο μοτοσικλετιστή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Καταγγελία σοκ… Την κακοποιούσε σεξουαλικά ο ίδιος της ο πατέρας!

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018


Μία εξαιρετικά σοβαρή και λεπτή υπόθεση ερευνά τις τελευταίες ημέρες η Ασφάλεια Ιωαννίνων. 

Πρόκειται για την καταγγελία που έγινε από νεαρό κορίτσι και αφορά στην σεξουαλική κακοποίηση που έχει υποστεί από τον ίδιο της τον πατέρα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγελία έγινε πριν λίγο καιρό στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων ο οποίος την διαβίβασε στην Αστυνομία προκειμένου να γίνει η προανάκριση. 
Το κορίτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι ο πατέρας της την βίαζε από τα παιδικά της χρόνια, γεγονός που έχει κάνει ακόμη και τους έμπειρους αστυνομικούς να ανατριχιάσουν.

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης από την πορεία της οποίας θα εξαρτηθεί η εξέλιξη που θα υπάρξει.

Το γεγονός αυτό ωστόσο αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης για την τοπική κοινωνία το τελευταίο διήμερο, η οποία είναι σοκαρισμένη από το γεγονός καθώς ο καταγγελλόμενος ανήκει στην κατηγορία των αναγνωρίσιμων.


 
Read More »
Καταγγελία σοκ… Την κακοποιούσε σεξουαλικά ο ίδιος της ο πατέρας! Καταγγελία σοκ… Την κακοποιούσε σεξουαλικά ο ίδιος της ο πατέρας! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Ίδρυση Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) Ιωαννίνων Θεσπρωτίας «ΘΥΑΜΙΣ»

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018Την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί στο νέο χώρο μετεγκατάστασης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας του Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών στο Λαδοχώρι (Δημοκρατίας 1, πρώην ιατρεία ΠΕΔΥ/ ΙΚΑ) ενημερωτική ομιλία με θέμα

«Ίδρυση Προστατευμένων Θέσεων Εργασίας για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα -Λήπτες Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (ΛΥΨΥ)».

Εισηγητές θα είναι μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Ιωαννίνων -Θεσπρωτίας «Θύαμις».


Read More »
Ίδρυση Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) Ιωαννίνων Θεσπρωτίας «ΘΥΑΜΙΣ» Ίδρυση Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) Ιωαννίνων Θεσπρωτίας «ΘΥΑΜΙΣ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Με στόχο την ενότητα των Βορειοηπειρωτών συγκροτήθηκε το νέο Γενικό Συμβούλιο της "Ομόνοιας"

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018

Με στόχο την ενότητα των Βορειοηπειρωτών συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Γενικό Συμβούλιο της "Ομόνοιας". Βασική επιδίωξη είναι η συνένωση όλων των δυνάμεων, που αυτή τη στιγμή είναι πολυδιασπασμένες, ώστε να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των δικαίων του Ελληνισμού της Αλβανίας, σε μια περίοδο που χάνουν τις περιουσίες τους, δεν έχουν ασφάλεια, αγνοείται ο πολιτισμός τους και περιορίζονται οι πολιτικές ελευθερίες τους. 
Αυτό άλλωστε επεσήμανε και ο γενικός πρόεδρος της "Ομόνοιας" Βασίλης Κάγιος, τονίζοντας ότι προέχει η συσπείρωση για την επίλυση των προβλημάτων και όχι οι προσωπικές κόντρες και φιλοδοξίες. 
 Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΓΙΟΣ , ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΟΜΑΚΑΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΙΟΥΚΗΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΟΥΤΖΟΣ, ΤΑΜΙΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΑΤΣΙΟΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΣΙΑΣ, ΜΕΛΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΜΕΛΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΙΟΣ, ΜΕΛΟΣ
ΡΟΛΑΝΔΟΣ ΜΠΙΛΕΡΟΣ, ΜΕΛΟΣ
ΦΡΕΝΤΗΣ ΜΠΕΛΕΡΗΣ, ΜΕΛΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΟΥΛΕΣ, ΜΕΛΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΤΖΑΚΗΣ, ΜΕΛΟΣ
ΑΙΝΕΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΕΛΟΣ
ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΜΗΛΙΩΡΗ, ΜΕΛΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ , ΜΕΛΟΣ
ΑΝΝΑ ΤΣΙΜΟΥ, ΜΕΛΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΛΕΡΟΣ 


 
Read More »
Με στόχο την ενότητα των Βορειοηπειρωτών συγκροτήθηκε το νέο Γενικό Συμβούλιο της "Ομόνοιας"  Με στόχο την ενότητα των Βορειοηπειρωτών συγκροτήθηκε το νέο Γενικό Συμβούλιο της "Ομόνοιας" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ"

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018

Την καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως θα ισχύσει στο εξής για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 
«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών που συνυπέγραψε την τροπολογία για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, λέει τώρα ότι θα φέρει νέα τροπολογία για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Περιμένουμε να τη δούμε στο νομοσχέδιο για τον “Κλεισθένη”» δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας. 
Ολόκληρη η Ερώτηση έχει ως εξής:

Προς τους:
κ. Υπουργό Εσωτερικών
κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης»

Με υπουργική τροπολογία (1640/89 4.7.2018) που κατατέθηκε και ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το μηναίο επίδομα της περ. Ε’ του άρθρου 127 του Ν. 4472/2017 για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στον Έβρο και στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου θα καταβάλλεται σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε περιοχές «με ιδιόμορφα χαρακτηριστικά», μεταξύ άλλων στις περιοχές Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης. Η ρύθμιση αυτή αιτιολογείται και με την ανάληψη από το προσωπικό των περιοχών αυτών «ομοίων πρόσθετων καθηκόντων και υποχρεώσεων» όπως η φύλαξη των συνόρων, η διαχείριση των προσφυγικών ροών και η διαρκής ετοιμότητα «για πυρασφάλεια, δασοπυρόσβεση και άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών».

Μετά τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται πλέον από την καταβολή επιδόματος παραμεθορίου μόνο τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή) που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, σε αρκετές εκ των οποίων λαμβάνουν χώρα καθημερινά επιχειρήσεις των τοπικών Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης, του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών φέρεται να έχει διαβεβαιώσει - μετά την ψήφιση της παραπάνω τροπολογίας που συνυπέγραψε - ότι θα καταθέσει άμεσα άλλη τροπολογία που θα καλύπτει το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας που υπάγονται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν και πότε προτίθενται καταθέσουν νέα τροπολογία με την οποία τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης θα εντάσσονται στους δικαιούχους του επιδόματος της περ. Ε’ του άρθρου 127 του Ν. 4472/2017.


 
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ" Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας: Διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει με βίαιο τρόπο

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018Ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης συμμετείχε στην ακρόαση (3.7.2018) εξωκοινοβουλευτικών προσώπων στη διάρκεια της συζήτησης «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις – Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας – Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων – Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις» στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Μιλώντας και εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των οχτώ Συνεργαζόμενων πανελλαδικά Συνταξιουχικών Οργανώσεων ο Π. Τάτσης σημείωσε τα εξής:

«Οι ειδικοί έκαναν τις παρακάτω αποτιμήσεις για τις μνημονιακές περιόδους:

1. Οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι και τα ταμεία έχασαν 130 δισ. ευρώ την περίοδο 2010-2016. Έπονται οι αρπαγές του νόμου Κατρούγκαλου 4386/2016 για την περίοδο 2016-2021 με 28 δισ. απ’ τις συντάξεις και 25 δίσ. απ’ τα ταμεία. Και με το τέταρτο “μνημόνιο διαρκείας” προστίθενται κι άλλα 5,118 δίσ. ευρώ για το 2022. Συνολικά ασφαλισμένοι, συνταξιούχοι και ταμεία χάνουν πάνω ένα ΑΕΠ για την περίοδο 2010-2022. Να σταματήσει το σακάτεμα των συντάξεων και η φοροληστεία. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΑΝΥΠΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

2. Στη διάρκεια της κρίσης πολλοί αυτοαπασχολούμενοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους και σωρεύτηκαν χρέη πρός τον ΟΑΕΕ. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 3.000 ηλικιωμένοι συνάδελφοι που ενώ έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ σύνταξη γιατί οφείλουν πάνω από 20.000 ευρώ και αδυνατούν να μπούν σε οποιαδήποτε ρύθμιση. Να τους χορηγηθεί αναλογική σύνταξη με βάση τις εισφορές που κατέβαλαν και να διαγραφούν τα χρέη που ακολουθούν τούς ίδιους και τα παιδιά τους. Είναι ένα αίτημα που αναγνώρισαν ως δίκαιο οι πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας, αλλά δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε.

3. Με το άρθρο 12 του νόμου 4387/2016 οι "συντάξεις χηρείας" καταποντίστηκαν, ενώ μπήκαν απάνθρωποι ηλικιακοί περιορισμοί για τις γυναίκες και τους άντρες. Να επανέλθει η σύνταξη θανάτου στο 70% της σύνταξης που ελάμβανε ή επρόκειτο να λάβει ο θανών χωρίς καμιά διακοπή στη συνέχεια και ηλικιακούς περιορισμούς. Η ίδια σύνταξη να χορηγηθεί στα τέκνα θανόντων, που είναι ανήλικα, ανίκανα πρίν τα 24 χρόνια, και στο ανήλικο παιδί που θα μείνει ανίκανο μετά το θάνατο του γονέα του χωρίς διακοπή μετά τα 18 ή τα 24 χρόνια.4. Με το άρθρο 69 του Ν. 3863/2010 θεσπίστηκε μηνιαία εισφορά ενός (1) ευρώ, η οποία παρακρατείται από τις καταβαλλόμενες από τον ΟΑΕΕ συντάξεις δώδεκα (12) μηνών για την ενίσχυση των Ομοσπονδιών και των σωματείων των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ αλλά και τη συμμετοχή των συνταξιούχων στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Με την Αριθ. Φ.40035/οικ.2370/190 (ΦΕΚ Β’ 492/31.3.2011) απόφαση του τότε αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη ορίστηκε η απόδοση του 25% του ποσού που προορίζεται για την ενίσχυση των Ομοσπονδιών και των σωματείων των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. Μένει αδιάθετο το 75% των εισφορών, που σωρευτικά απ’ το 2010 έχει ξεπεράσει τα 25 εκ. ευρώ. Σε πρόσφατη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των οχτώ πανελλαδικών συνταξιουχικών οργανώσεων ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος είπε ότι θα δόσει εντολή στον ΕΦΚΑ να προχωρήσει στο άνοιγμα λογαριασμού στον ΟΑΕΔ για την αξιοποίηση των 25 εκ. ευρώ. Να προχωρήσει η αξιοποίηση των 25 εκ. ευρώ από φέτος. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τους συνταξιούχους και είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης.

5. Οι οργανώσεις των συνταξιούχων διενεργούσαν τις αρχαιρεσίες σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο από μόνες τους, βάση Αστικού κώδικα και του καταστατικού τους. Με το νόμο προστέθηκε ο δικαστικός αντιπρόσωπος .... Ζητάμε να καταργηθεί ή να γίνει προαιρετικό το άρθρο και να επανέλθει το πρίν καθεστώς με τον Αστικό κώδικα

Αυτά τα αιτήματα είναι μέρος των συνολικών διεκδικήσεων που περιλαμβάνονται στα υπομνήματα της ΣΕΑ που κατέθεσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 15 Δεκέμβρη 2017 αλλά και σε όλα τα κόμματα (πλήν της φασιστικής Χρυσής Αυγής) στις 19 Ιούνη 2018. Διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει με βίαιο τρόπο και για τα οποία έχουμε πληρώσει ως ασφαλισμένοι με αίμα και ιδρώματα, με βάση τους δικούς τους νόμους.

Κι επειδή αναθερμάνθηκε η υπόθεση της 13ης σύνταξης έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Εμείς διεκδικούμε τη 13η και 14η σύνταξη με βάση όσα πληρώσαμε για αυτές. Δηλαδή δυό συντάξεις επί πλέον για όλους τους συνταξιούχους πέρα απ’ τις καταβαλόμενες κουτσουρεμένες συντάξεις δώδεκα μηνών.

Οποιοδήποτε φιλοδώρημα απ’ τα “ματωμένα πλεονάσματα” σε επιλεγμένες κατηγορίες συναδέλφων δεν μπορεί να θεωρηθεί 13η ή 14η σύνταξη, όπως θέλει η θανατηφόρα φιλοκυβερνητική προπαγάνδα».
Read More »
Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας: Διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει με βίαιο τρόπο Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας: Διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει με βίαιο τρόπο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Ελπίδα Τόκα: Μετά την Ισπανία στην Πάτρα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018


Η αθλήτρια των 400μ εμπόδια τερμάτισε 8η, στον τελικό των Μεσογειακών Αγώνων. Επόμενος αγώνας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ

Στον τελικό των Μεσογειακών Αγώνων, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ταραγόνα της Ισπανίας, μετείχε με τα χρώματα της εθνικής ομάδας στίβου η πρωταθλήτρια Ελπίδα Τόκα. 
Για φέτος ήταν ο πρώτος μεγάλος τελικός της καριέρας της που αθλήτριας κατάγεται από τα Σουλιωτοχώρια σε διεθνή διοργάνωση, η οποία τερμάτισε στην 8η θέση την κούρσα των 400μ εμπόδια, αποκομίζοντας μία σπουδαία εμπειρία, δίπλα σε μεγάλες αθλήτριες από τις άλλες μεσογειακές χώρες. 
 Είχε προηγηθεί πέρσι τον Αύγουστο η συμμετοχή της στο 18ο Παγκόσμιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα (Πανεπιστημιάδα) που έγινε στην Ταϊπεϊ της Κίνας και τερμάτισε στην 14η θέση στην κούρσα των 400μ εμπόδια.


Read More »
Ελπίδα Τόκα: Μετά την Ισπανία στην Πάτρα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελπίδα Τόκα: Μετά την Ισπανία στην Πάτρα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Η Αδελφότητα Λεπτοκαρυάς Θεσπρωτίας κατέγραψε σε βιβλίο τα γενεαλογικά δἐντρα του χωριού...

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018

Ο δραστήριος και δημιουργικός πρόεδρος της Αδελφότητας Λεπτοκαρυάς Θεσπρωτίας Θανάσης Πέτρου κατέγραψε σε βιβλίο τα γενεαλογικά δἐντρα του χωριού, το οποίο παρουσιάστηκε στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, παρουσία πολλών ατόμων. Πάντοτε ενδιαφέρονται οι άνθρωποι για τις ρίζες της προέλευσής τους. 
Ο κ. Πέτρου ανέλαβε την πρωτοβουλία να διατηρήσει τη μνήμη της προγονικής παράδοσης του χωριού του. Έτσι βάζει το δικό του, πολύτιμο, κατά την εκτίμησή μας, λιθαράκι στη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορίας του χωριού του. 
"Όλβιος όστις ιστορίας έσχε μάθησιν", λέει ο τραγικός μας ποιητής Ευριπίδης δηλ. Ευτυχισμένος είναι όποιος κατέχει, γνωρίζει την ιστορία.
 Ο κ. Πέτρου, συνειδητοποιημένος όπως είναι και άνθρωπος με αποδεδειγμένη αγάπη για τον τόπο καταγωγής του, γνωρίζει καλά ότι η γνώση της τοπικής ιστορίας από τους κατοίκους κάθε περιοχής είναι ο θεμέλιος λίθος του εθνικού αυτοπροσδιορισμού τους, και επομένως απαραίτητο στοιχείο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Read More »
Η Αδελφότητα Λεπτοκαρυάς Θεσπρωτίας κατέγραψε σε βιβλίο τα γενεαλογικά δἐντρα του χωριού...  Η Αδελφότητα Λεπτοκαρυάς Θεσπρωτίας κατέγραψε σε βιβλίο τα γενεαλογικά δἐντρα του χωριού... Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Σελίδες