Παρατείνεται η θητεία για τους Διοικητές των Νοσοκομείων

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Παρατείνεται η θητεία για τους Διοικητές των ΝοσοκομείωνΝέα παράταση στη θητεία για τους Διοικητές Νοσοκομείων έως τέλος 31 Δεκεμβρίου προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που υποβλήθηκε σε ανοικτή διαβούλευση.

Ειδικότερα όπως περιγράφεται στο νομοσχέδιο «η θητεία των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), η οποία παρατάθηκε έως την 30ή.9.2023, παρατείνονται, από τη λήξη τους, αυτοδικαίως, έως την 31η.12.2023.

Η παράταση του πρώτου εδαφίου λήγει αυτοδικαίως και αζημίως σε περίπτωση ορισμού διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., σύμφωνα με την κατά περίπτωση κείμενη νομοθεσία».

Να σημειωθεί ότι όλοι οι Διοικητές Νοσοκομείων είναι υπό αξιολόγηση, ενώ αναμένεται με καθυστέρηση όπως φαίνεται νέος νόμος του υπουργείου Εσωτερικών για τον διορισμό των Διοικητών. Ένας νόμος ο οποίος με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα περιλαμβάνει αξιοκρατικά κριτήρια που θα θυμίζουν ΑΣΕΠ, ενώ θα προβλέπεται και προσωπική συνέντευξη, η οποία βέβαια θα αφήνει ανοικτό το παράθυρο για επιλεκτικούς διορισμούς.

Με βάση τα όσα έχουν επισημάνει τα κυβερνητικά στελέχη, οι νέοι Διοικητές Νοσοκομείων θα υπογράφουν συμβόλαια με δεσμευτικούς όρους για την απόδοσή τους. Κάτι που ωστόσο είχε γίνει και επί θητείας Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Υγείας, συμβόλαια τα οποία ουδέποτε τηρήθηκαν.
Read More »
Παρατείνεται η θητεία για τους Διοικητές των Νοσοκομείων Παρατείνεται η θητεία για τους Διοικητές των Νοσοκομείων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία στη σήραγγα Δωδώνης

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία στη σήραγγα Δωδώνης


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη σήραγγα Δωδώνης, στο ρεύμα της Εγνατίας προς την Ηγουμενίτσα.

Το τροχαίο έγινε όταν ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού, που ήταν και ο μοναδικός επιβαίνων.

Ο οδηγός με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο από τη μία λωρίδα και με μεγάλη προσοχή.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία στη σήραγγα Δωδώνης Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία στη σήραγγα Δωδώνης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Πρόγραμμα συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» για τη Δημοτική Ενότητα Πέρδικας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Πρόγραμμα συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» για τη Δημοτική Ενότητα Πέρδικας9 βήματα για το μεγάλο άλμα της Πέρδικας στο μέλλον!
Το πρόγραμμα αυτό έχει προκύψει από τη συνεργασία των υποψηφίων Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας (με αλφαβητική σειρά, Ευδοξίας Γιαννακού, Χριστίνας Ζώη, Κώστα Κατσιμάνη, Αριστείδη Σαφαρίκα και Νίκου Φουσέκη), με τη συμβολή του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου (Δ.Ε. Πέρδικας), Βαγγέλη Μέλλου και την καθοδήγηση του Αντώνη Μπέζα, μετά από διάλογο με τους πολίτες στα πλαίσια των επισκέψεων του Συνδυασμού.
 Βασικό μας μέλημα για την Πέρδικα θα είναι ο έλεγχος της κατασκευής του δικτύου υδροδότησης και αποχέτευσης, η πλήρης αποκατάσταση της παροχής νερού και ο εξορθολογισμός της τιμολογιακής πολιτικής για τους κατοίκους και επαγγελματίες.
 Θα αποκατασταθούν οι βασικοί δρόμοι , θα γίνουν βατοί οι αγροτικοί δρόμοι με τεχνικά έργα, όπου χρειάζεται, και θα δρομολογηθεί νέα χάραξη του οδικού άξονα Καρτέρι-Πέρδικα- Καραβοστάσι.
 Θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην καθαριότητα, το φωτισμό, το κυκλοφοριακό, τη σήμανση και τη γενική εικόνα του οικισμού.
 Θα δρομολογηθεί η επέκταση του σχεδίου πόλεως / αναβίωση του ΣΧΟΟΑΠ στο Καραβοστάσι, ώστε οι ιδιοκτήτες των αντίστοιχων οικοπέδων να συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
 Με συντονισμένες δράσεις προβολής θα προωθήσουμε τον τουρισμό και θα επιδιώξουμε επέκταση της τουριστικής περιόδου.
 Σε συστηματική συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου θα διασφαλίσουμε τους αναγκαίους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Read More »
Πρόγραμμα συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» για τη Δημοτική Ενότητα Πέρδικας Πρόγραμμα συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» για τη Δημοτική Ενότητα Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Προϊόν πολυτελείας για το ελληνικό νοικοκυριό το λάδι

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Προϊόν πολυτελείας για το ελληνικό νοικοκυριό το λάδι


Όταν μια χώρα χάνει τη δυνατότητα της υγειούς και θεμιτής παρέμβασης στην αγορά ενός τροφίμου, ουσιαστικά βρίσκεται ανοχύρωτη μπροστά σε κάθε είδους εμπορικό παιχνίδι, σε τάσεις κερδοσκοπίας, ακόμη και σε τυχαία διεθνή γεγονότα.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το ελαιόλαδο, που μετατρέπεται γοργά σε είδος πολυτελείας για την ελληνική οικογένεια και η Πολιτεία απλώς παρακολουθεί και εύχεται.

Κάτι τα περιορισμένα αποθέματα διεθνώς, κάτι οι πληθωριστικές πιέσεις που επιμένουν στα τρόφιμα, κάτι η ακαρπία της ελιάς σε πολλές περιοχές της χώρας, η τιμή του λαδιού «πετάει».

Η κατάρρευση της Ελαιουργικής, της μεγαλύτερης συνεταιριστικής βιομηχανίας ελαιολάδου, που έκανε συγκέντρωση μεγάλων και οπωσδήποτε κρίσιμων ποσοτήτων του προϊόντος, αφήνει την αγορά αρρύθμιστη να «ψάχνει» τις ανώτατες τιμές πολύ μακριά από το σημείο ισορροπίας.

Αν υπήρχε η συνεταιριστική Ελαιουργική θα μπορούσε αγοράζοντας ποσότητες λαδιού να λειτουργήσει υγειώς ως αντίβαρο στις ανοδικές τάσεις της αγοράς. Πώς να υπάρχει όμως η Ελαιουργική που ενώ πνιγόταν στα λάδια, ταυτόχρονα πνιγόταν και στα χρέη. Χρέη πολιτικά, αφού οι κυβερνήσεις την έβαζαν να ρυθμίζει την αγορά και μετά «ξεχνούσαν» να πληρώσουν τις επιλογές τους.

Αυτή τη στιγμή, ουδείς γνωρίζει την πραγματική τιμή του προϊόντος για φέτος, αφού η αγορά δεν έχει ανοίξει ακόμη για τη νέα ελαιοκομική περίοδο. Το πού θα διαμορφωθεί είναι ουσιαστικά άγνωστο και εν πολλοίς θα κριθεί από τις εξαγωγές που θα γίνουν, αλλά και τις εισαγωγές από τρίτες χώρες.

Τα παραδείγματα που ακούγονται και διακινούνται είναι οπωσδήποτε ακραία και γι’ αυτό εντυπωσιάζουν. Γι’ αυτό εξάλλου αναπαράγονται.

Αυτή τη στιγμή πάντως και σίγουρα έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, υπάρχει μια μικρή φρενίτιδα αγοράς ελαιολάδου από τις εταιρείες, που φοβούνται ότι δεν θα καλύψουν τις ανάγκες τους, λόγω και της μειωμένης παραγωγής στην Ισπανία.

Αυτά για την τιμή παραγωγού, η οποία είναι η βάση για το που θα διαμορφωθεί η αγορά.

Στα ράφια η πραγματικότητα είναι ήδη διαφορετική.

Στα 12 ευρώ/λίτρο διαμορφώνεται πλέον η μέση τιμή για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στα σούπερ μάρκετ. Η τιμή στα εξεζητημένα λάδια προσεγγίζει και τα 16 ευρώ/λίτρο.

Βεβαίως, πριν από περίπου ένα χρόνο η μέση τιμή του βρισκόταν στα 8 ευρώ/λίτρο. Ακόμη και το μέτριας ποιότητα «κουπέ», διαμορφώνεται στα 10 ευρώ/λίτρο στα ράφια, έχοντας αυξηθεί κατά 37% περίπου από τις αρχές του χρόνου.

Τουλάχιστον ο ΣΕΒΙΤΕΛ σπεύδει να καθησυχάσει, τονίζοντας ότι η αστάθεια της αγοράς δεν θα επηρεάσει την επάρκεια στη χώρας μας. Το θέμα λοιπόν είναι ποιος θα έχει τη δυνατότητα να καταναλώνει ένα τόσο ακριβό λάδι.

Ήδη τα νοικοκυριά «θυμήθηκαν» τις μαργαρίνες του παρελθόντος, που και φθηνές είναι ακόμη και υγιεινές, αλλά υπολείπονται σημαντικά σε θρεπτικά συστατικά.

Κι αυτό είναι ο κίνδυνος που απειλεί την αγορά αλλά και το ίδιο το προϊόν. Να στραφεί ο καταναλωτής σε φθηνότερες λύσεις και να χρειαστεί μια πενταετία, τουλάχιστον, για να επιστρέψει στο φημισμένο ελαιόλαδο.


Read More »
Προϊόν πολυτελείας για το ελληνικό νοικοκυριό το λάδι Προϊόν πολυτελείας για το ελληνικό νοικοκυριό το λάδι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ


Αγιασμός πραγματοποιήθηκε χθες στο εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» από τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Γηρομερίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο, τον Οσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ηγουμενίτσας π. Ελευθέριο Κωνσταντή και τον Αιδεσιμότατο π. Σταύρο Σοκόλη.

Στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Αντώνης Μπέζας, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, πριν έναν περίπου χρόνο, ήμασταν «λίγοι αλλά εκλεκτοί». Τώρα είμαστε «πολλοί και εκλεκτοί», και είμαστε ενωμένοι, δυνατοί, αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε έναν Δήμο σύγχρονο, ευρωπαϊκό, με ίσες ευκαιρίες για όλους και όχι μόνο για τους ημέτερους, με ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, ευημερία και ποιότητα ζωής, έναν Δήμο που να αξίζει να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Το εκλογικό μας κέντρο σηματοδοτεί ακριβώς αυτό. Ότι η Ηγουμενίτσα αλλάζει σελίδα και ότι ξεκινάει από εδώ, από το παλιό εμπορικό της κέντρο, ενώνεται με τις άλλες Δημοτικές Ενότητες, το Μαργαρίτι, τα Σύβοτα, την Πέρδικα και τον Παραπόταμο, ορθώνει το ανάστημά της και ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα στο μέλλον!

Γι αυτό και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Όχι μόνο γιατί είμαστε πλέον πολλοί αλλά γιατί δεν μας ενώνουν τα συμφέροντα, οι προσωπικές φιλοδοξίες, οι καρέκλες και οι σκοπιμότητες αλλά μόνο το όραμά μας για το Δήμο Ηγουμενίτσας».

Read More »
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπή, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Ταυτοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπή, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες

Ανυποψίαστοι πολίτες – κυρίως ηλικιωμένοι – καλούνταν να καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την αποφυγή συνεπειών του νόμου μέλους της οικογένειάς τους, δήθεν λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει

Κατάφεραν να αποσπάσουν σε μία περίπτωση χρήματα και τιμαλφή, συνολικού ύψους (100.000) ευρώ

Διακριβώθηκε η εμπλοκή της οργάνωσης σε τουλάχιστον (6) ακόμη απόπειρες εξαπάτησης

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησε στην ταυτοποίηση αλλοδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε σε συνεργασία και με αρμόδιες αλλοδαπές αρχές, η κατηγορούμενη λειτουργούσε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες, έχοντας το ρόλο «εισπράκτορα».

Πιο συγκεκριμένα, μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν κατά το χρονικό διάστημα 7-9 Ιουνίου 2023 πλήθος αιφνιδιαστικών τηλεφωνημάτων σε ανυποψίαστους πολίτες σε περιοχές των Ιωαννίνων, κυρίως ηλικιωμένους, και παριστάνοντας τους αστυνομικούς αλλά και στενά συγγενικά τους πρόσωπα, που δήθεν είχαν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, τους ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για την αποφυγή των συνεπειών του νόμου.

Με τον τρόπο αυτό, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, κατάφεραν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη, από την οποία απέσπασαν χρήματα και τιμαλφή, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ.

Επίσης, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον ακόμη (6) άτομα, από τα οποία προσδοκούσαν συνολικό χρηματικό όφελος 688.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα για την ανακάλυψη της ταυτότητας και των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται.


Read More »
Ταυτοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπή, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες Ταυτοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπή, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΡΧΕΙΟΥ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΡΧΕΙΟΥ

Σε συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου «Αχτσιόγλου», του νόμου – έκτρωμα «Χατζηδάκη», βρίσκεται το νέο τερατούργημα «Γεωργιάδη» για τα εργασιακά που κατέθεσε η κυβέρνηση στη βουλή. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με το οποίο ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο η Οδηγία της ΕΕ 2019/1152, ολοκληρώνει το έγκλημα της κατάργησης βασικών και στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων γυρίζοντας μας έναν αιώνα πίσω. Αποτελεί επιτομή της αντεργατικής πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και του εργασιακού μεσαίωνα που ετοιμάζει η κυβέρνηση να επιβάλει στους εργαζόμενους.

Μετά 140 χρόνια από την καθιέρωση του 8ωρου και τους αγώνες για την υπεράσπιση του, η κυβέρνηση επιχειρεί να καθιερώσει την 13ωρη εργασία, την 78ωρη εβδομαδιαία εργασία. Μας θέλουν δηλαδή να δουλεύουμε από νύχτα σε νύχτα και μέχρι τα 74 όπως προβλέπει άλλη νομοθετική διάταξη.

Στο ίδιο σ/ν – τερατούργημα επεκτείνει την «ευελιξία» συμβάσεων με εργασία στα μέτρα του εργοδότη, όπως και όποτε αυτός θέλει, διευκολύνει την εργοδοσία και όχι τον εργαζόμενο με τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, καταστρατηγώντας την πενθήμερη εργασία παντού, ενισχύει ακόμα περισσότερο την απεργοκτόνα νομοθεσία του δικαιώματος της απεργίας, αντιμετωπίζοντας ως έγκλημα «εσχάτης προδοσίας» την περιφρούρηση της απεργίας.

Στο συγκεκριμένο νόμο υπάρχουν άρθρα από τα οποία το δημόσιο εξαιρείται (1Α,69Α/69Β/70Α/182Α/189) για το υπόλοιπο νομοσχέδιο όμως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Έτσι λοιπόν η εργασία τα Σάββατα με προσαύξηση (ΑΡΘΡΟ 25 &26) ισχύει και για υπηρεσίες του Δημοσίου είτε λειτουργούν σε 24ωρη βάση είτε όχι. Τι σημαίνει η προσαύξηση 40% που λέει ο νόμος για έναν εργάτη καθαριότητας: 780ευρώ βασικός μισθός/30ημέρες που υπολογίζεται το ημερομίσθιο=26 ευρώ μικτά Χ 40% η προσαύξηση= 10.4 ευρώ μικτά. 8 ευρώ καθαρά για να καταργήσουν το πενθήμερο!!! Το ισχύον καθεστώς προέβλεπε ότι όποιος εργαζόταν Σάββατο θα έπαιρνε ένα ρεπό με χορήγηση την επόμενη βδομάδα ώστε να μην υπάρχει καταστρατήγηση του πενθημέρου.

Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας που προβλέπεται στο νόμο ( ΑΡΘΡΟ 28) και επεκτείνει τη δυνατότητα αυτή σε ενώσεις προσώπων ή ακόμη και σε ατομική διαπραγμάτευση δεν έχει εξαιρέσεις αν πρόκειται για φορέα του δημοσίου ή ιδιωτική επιχείρηση (παρότι στο νόμο υπάρχουν εξαιρέσεις για κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων).

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι το νομοσχέδιο και η Οδηγία της ΕΕ υπηρετούν δήθεν την …προστασία των εργαζομένων, δεν πείθουν κανέναν. Άλλωστε η εμπειρία, τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και από τις προηγούμενες, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μας έχει δείξει ότι όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια συνοδεύονται από βάρβαρες διατάξεις καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων.

Η τιμωρία έρχεται από το άρθρο 31 για όσους υπερασπίζονται την απεργία ή αγωνίζονται με όποια μορφή δράσης αποφασίζουν συλλογικά οι εργαζόμενοι, όπως οι καταλήψεις, θα τιμωρούνται το ίδιο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με 6μηνη φυλάκιση κ 5000 ευρώ πρόστιμο. Πρόστιμα και ποινή φυλάκισης θα επιβάλλονται ακόμα και για «ψυχολογική βία», δηλαδή θα ποινικοποιηθεί ακόμα και η παραίνεση ή το μοίρασμα ανακοίνωσης σε απεργοσπάστη.

Στόχος και αυτού του νομοσχεδίου και της κυβέρνησης είναι το οργανωμένο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα, μάχεται καθημερινά και υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, διεκδικεί καλύτερες συνθήκες και όρους ζωής και εργασίας, γιατί τις ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που καλλιεργούν τη λογική της ανάθεσης, παρουσιάζουν τα ψίχουλα για παντεσπάνι και βαφτίζουν το κρέας ψάρι, η κυβέρνηση τις έχει στο «τσεπάκι» της. Είναι οι ίδιες ηγεσίες που προσπαθούν και τώρα να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους και να πείσουν ότι το νομοσχέδιο δεν αφορά το Δημόσιο, όταν στο νομοσχέδιο γίνεται ξεκάθαρη αναφορά σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Τώρα απαιτείται ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ να αποδομήσουμε την κυβερνητική προπαγάνδα σε κάθε χώρο δουλειάς, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο αυτό το νομοσχέδιο να πάει στο καλάθι των άχρηστων.

Δίνουμε αποφασιστική αγωνιστική απάντηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με τη συμμετοχή μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023 και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 το πρωί πλατεία δημαρχείου διεκδικώντας 7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς.

Όπως ο νόμος Χατζηδάκη έμεινε στα χαρτιά από τον αποφασιστικό αγώνα των εργαζομένων και των συνδικάτων, έτσι και το αντεργατικό τερατούργημα Γεωργιάδη, με τον οργανωμένο και δυναμικό αγώνα των εργαζομένων, να έχει την ίδια τύχη!

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣRead More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΡΧΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΡΧΕΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Περιφέρεια Ηπείρου:Προμήθεια εξοπλισμού για το Π.Γ.Ν.Ι. και το Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Περιφέρεια Ηπείρου:Προμήθεια εξοπλισμού για το Π.Γ.Ν.Ι. και το Γ.Ν.-Κ.Υ. ΦιλιατώνΜε αποφάσεις της η Ο.Ε. ανέδειξε τους αναδόχους για την «Προμήθεια εξοπλισμού αντιμετώπισης Covid-19» για τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 378.220,98 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών, προϋπολογισμού 67.525,80 ευρώ.
Read More »
Περιφέρεια Ηπείρου:Προμήθεια εξοπλισμού για το Π.Γ.Ν.Ι. και το Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών Περιφέρεια Ηπείρου:Προμήθεια εξοπλισμού για το Π.Γ.Ν.Ι. και το Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Περιφέρεια Ηπείρου : Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Περιφέρεια Ηπείρου : Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο

Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης ζημιών σε τμήματα του οδικού δικτύου της Ηπείρου έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
 
Ειδικότερα:
Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:
 «Άμεση αποκατάσταση οδικού δικτύου σύνδεσης Εγνατίας με επαρχιακό δίκτυο Ανθοχωρίου» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 134.000 ευρώ. Ανάδοχος: Βαρσάνης Ξυλουργική Κατασκευαστική Ε.Ε.

 «Άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης για την προστασία του επαρχιακού οδικού δικτύου και ιδιοκτησιών στο Σιστρούνι», προϋπολογισμού 130.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.

 «Άμεση βελτίωση βατότητας της 21ης επαρχιακής οδού στα όρια της Βερενίκης», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.

 «Ασφαλτικές εργασίες στην περιοχή Βουργαρελίου Άρτας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γ. Ν. & Θ. Θωμάς Ο.Ε. (δ.τ. ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ).

Επίσης από την Ο.Ε. εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του ανοικτού διαγωνισμού για το έργο «Βελτίωση – συντήρηση 4ης επαρχιακής οδού Άρτα – Ροδαυγή – όρια νομού Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε ο Ευάγγελος Φελέκης.

Τέλος εγκρίθηκε και η δημοπράτηση του έργου «Εργασίες συντήρησης – βελτίωσης οδικού δικτύου στα όρια της ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 177.000 ευρώ.

Read More »
Περιφέρεια Ηπείρου : Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο Περιφέρεια Ηπείρου : Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας


Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα «Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας»

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι ξεκινάει η έναρξη υποβολής αιτήσεων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν είτε εκ νέου είτε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Αγίου Δονάτου, έναντι πυροσβεστικής), από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 07:00 – 15:00 και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ
4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή αντίγραφο λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας
5. Αντίγραφο της τελευταίας φορολογικής δήλωσης (Ε1) και του εκκαθαριστικού σημειώματος
6. Στην περίπτωση που συνοικεί με ενήλικα πρόσωπα που υποβάλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση θα προσκομίζεται επιπλέον εκκαθαριστικό σημείωμα και Ε1 των συνοικούντων προσώπων.


Δυνητικοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι:
1. Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας
2. Ομογενείς μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας
3. Αλλοδαποί που αποδεδειγμένα κατοικούν στο Δήμο Ηγουμενίτσας και διαθέτουν άδεια παραμονής και θεωρημένο διαβατήριο
4. Όσοι δημότες δεν είναι δικαιούχοι του Προγράμματος ΤΕΒΑ


Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής),
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Email: kp@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/


Read More »
Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Διαψεύδει την Ανεξάρτητη Κίνηση η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Διαψεύδει την Ανεξάρτητη Κίνηση η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου ΗγουμενίτσαςΗ Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας με αίσθημα ευθύνης και αναφερόμενη στα όσα αναρτήθηκαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με την συνέχιση της λειτουργίας των Δομών Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και Κέντρο Κοινότητας, τα οποία και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, οφείλει να διευκρινίσει τα εξής:
Με συνέπεια στα εργασιακά μας καθήκοντα προχωρήσαμε άμεσα και στις προβλεπόμενες από την νομοθεσία ημερομηνίες στις διαδικασίες που καθορίζουν τη συνέχιση των Προγραμμάτων και σε συνεργασία με την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα προβλεπόμενα για την ανανέωση των εν λόγω Προγραμμάτων τα οποία χρηματοδοτούνταν κατά την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2020 και θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται μέχρι 31/12/2025 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου 2021- 2027 .
Ό,τι άλλο αναγράφηκε ή συζητήθηκε από οποιαδήποτε αρχή ή πρόσωπο αποτελεί προσωπική του εκτίμηση και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.
Ως εκ τούτου με την παρούσα ανακοίνωση διευκρινίζουμε ότι δεν εμπλεκόμαστε σε οποιοδήποτε πολιτικό παιχνίδι θα μπορούσε να βλάψει τη λειτουργία, τη φήμη και το κοινωνικό έργο της Υπηρεσίας μας.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης
Αλεξάνδρου Παναγιώτα
Read More »
Διαψεύδει την Ανεξάρτητη Κίνηση η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας Διαψεύδει την Ανεξάρτητη Κίνηση η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητούνται υπάλληλοι

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Ηγουμενίτσα: Ζητούνται υπάλληλοι ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ :
1) ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ , ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΝΩΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ Η/Υ .
2) ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
3) ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΔIΠΛΩΜΑ .
4) ΠΩΛΗΤΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ – ΣΙΔΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ .

Πληροφορίες : 2665029403
ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 09:00 – 15:00
Email : goulastr@otenet.gr

 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητούνται υπάλληλοι Ηγουμενίτσα: Ζητούνται υπάλληλοι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Ανοιχτή η πλατφόρμα για φθηνό ρεύμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Ανοιχτή η πλατφόρμα για φθηνό ρεύμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2022), όσον αφορά ακίνητη περιουσία. Οι πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση από την 31/08/2023, και πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ 2023, και οι οποίοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2022 (εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2023), μπορούν αν θέλουν, να κάνουν νέα αίτηση, η οποία θα ελεγχθεί, όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, βάσει της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2023).

Της φορολογικής δήλωσης 2022, όσον αφορά εισοδήματα και σύνθεση νοικοκυριού.

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Ανοιχτή η πλατφόρμα για φθηνό ρεύμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για όσους θέλουν να εξασφαλίσουν φθηνό ρεύμα, το γνωστό και… Πηγή (Πηγή: www.enikos.gr)
Read More »
Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Ανοιχτή η πλατφόρμα για φθηνό ρεύμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Ανοιχτή η πλατφόρμα για φθηνό ρεύμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη παράτυπος μετανάστης με καταδικαστική απόφαση

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Συνελήφθη παράτυπος μετανάστης με καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (19-09-2023) το απόγευμα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής με ποινή φυλάκισης (3) μηνών και χρηματική ποινή (3.000) για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός είχε επανεισέλθει παράνομα στη χώρα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στον χώρο Schengen.

 
Read More »
Συνελήφθη παράτυπος μετανάστης με καταδικαστική απόφαση Συνελήφθη παράτυπος μετανάστης με καταδικαστική απόφαση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Συνεχίζεται από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης η συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη προχωρήσει στην αποστολή τεσσάρων μεγάλων φορτίων ειδών πρώτης ανάγκης και εμφιαλωμένου νερού στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εκ μέρους του «Δικτύου» εκφράζονται θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του και μέσα από μια Πανηπειρωτική κινητοποίηση, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, πρόσφεραν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται καθημερινά σε επικοινωνία και συνεργασία με τις αντίστοιχες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε με συντονισμένες ενέργειες η βοήθεια να φτάνει έγκαιρα στους πληγέντες .

Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στις Διευθύνσεις:

· Στα Ιωάννινα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου , πλατεία Πύρρου 1, γραφεία 129-130-133.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 26510-87133 , 26510-87130

· Στην Άρτα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, οδός Κοσμά Αιτωλού 10.

· Στη Θεσπρωτία, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας , Π. Τσαλδάρη 18

· Στην Πρέβεζα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,
Περδικάρη 1.

Παραθέτουμε παρακάτω επικαιροποιημένη λίστα από τα είδη και αγαθά που είναι απαραίτητα την παρούσα χρονική περίοδο :

1. ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
(Για άμεση κατανάλωση αλλά και για παρασκευή γευμάτων )
2. ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ
3. ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
4. ΧΑΡΤΙΚΑ
5. ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ
6. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
7. ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ( ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ)


Read More »
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Μισθοί: Αυτή είναι η νομοθετική διάταξη για το ξεπάγωμα των τριετιών - Με νέα ρήτρα ανεργίας τα επιδόματα προϋπηρεσίας από το 2027

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Μισθοί: Αυτή είναι η νομοθετική διάταξη για το ξεπάγωμα των τριετιών - Με νέα ρήτρα ανεργίας τα επιδόματα προϋπηρεσίας από το 2027


Τροπολογία στο εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή, κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης χθες αργά το βράδυ. Σύμφωνα με την τελική διάταξη, από 1.1.2024 αίρεται το πάγωμα των τριετιών, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας μέχρι 28/2/2024 στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Το ξεπάγωμα των τριετιών έρχεται με τον μηχανισμό που προβλέπει «χτίσιμο» της προϋπηρεσίας πριν τις 14 Φεβρουαρίου του 2012 και μετά την 1/1/2024, ωστόσο υπάρχει μια συγκεκριμένη προϋπόθεση που συνδέει για άλλη μια φορά τα επιδόματα προϋπηρεσίας - και συνεπώς και τις αυξήσεις των μισθών - με την πτώση της ανεργίας.

Ειδικότερα αναφέρεται πως: Από την 1η.1.2027, αν το ποσοστό της ανεργίας υπερβεί το δέκα τοις εκατό (10%), και μέχρι να διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του δέκα τοις εκατό (10%), αναστέλλεται αυτοδικαίως η ισχύς των διατάξεων που αναφέρονται στην παρ. 1. Για την εφαρμογή του πρώτου εδαφίου λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος του εθνικού ποσοστού ανεργίας των τελευταίων τεσσάρων τριμήνων, όπως αυτός αποτυπώνεται στην Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Αυτό σημαίνει πως αν την 1/1/2027 το ποσοστό της ανεργίας δεν έχει τελικά πέσει κάτω από 10% σε ετήσια βάση οι τριετίες θα «παγώσουν» ξανά. 
Για το «ξεπάγωμα» των τριετιών

Από την 1η.1.2024 αίρεται η αναστολή της ισχύος διατάξεων νόμων, κανονιστικών πράξεων, συλλογικών συμβάσεων ή διαιτητικών αποφάσεων, οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις μισθών ή ημερομισθίων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων περί υπηρεσιακών ωριμάνσεων, με μόνη προϋπόθεση την πάροδο συγκεκριμένου χρόνου εργασίας, όπως το επίδομα πολυετίας, το επίδομα χρόνου εργασίας, το επίδομα τριετίας και το επίδομα πενταετίας.

Ειδικότερα:

A) Η προϋπηρεσία κάθε εργαζομένου, που είχε προσληφθεί πριν από την 14η.2.2012, όπως η προϋπηρεσία αυτή είχε διαμορφωθεί τη 14η.2.2012 οπότε και ανεστάλη η συμπλήρωσή της, συνεχίζει να συμπληρώνεται μετά από την 1η.1.2024.

B) Η προϋπηρεσία κάθε εργαζομένου, που προσλήφθηκε μετά από την 14η.2.2012, ξεκινά να συμπληρώνεται μετά από την 1η.1.2024.

Για την χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας
Προβλέπεται η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας μέχρι 28/2/2024:

Α) Σε όλους τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και εργάτες γης) οι οποίοι εργάζονται στις πληγείσες περιοχές και για τις οποίες έχουν εκδοθεί υπουργικές αποφάσεις αναστολής και ρύθμισης ασφαλιστικών εισφορών
καθώς και

Β) Σε όλους τους ανέργους στις περιοχές αυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η ασφαλιστική ικανότητα χορηγείται από την ημέρα της φυσικής καταστροφής, χωρίς καμία προϋπόθεση χρόνου ασφάλισης και ανεξαρτήτως οφειλών, προκειμένου οι ωφελούμενοι να έχουν πρόσβαση όχι μόνο στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και σε ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, για την όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των αναγκών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν.


Read More »
Μισθοί: Αυτή είναι η νομοθετική διάταξη για το ξεπάγωμα των τριετιών - Με νέα ρήτρα ανεργίας τα επιδόματα προϋπηρεσίας από το 2027 Μισθοί: Αυτή είναι η νομοθετική διάταξη για το ξεπάγωμα των τριετιών - Με νέα ρήτρα ανεργίας τα επιδόματα προϋπηρεσίας από το 2027 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Αντίο δίπλωμα, μπάι μπάι άδεια: Αυτά είναι τα 6 λάθη που δεν συγχωρεί ο νέος ΚΟΚ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Αντίο δίπλωμα, μπάι μπάι άδεια: Αυτά είναι τα 6 λάθη που δεν συγχωρεί ο νέος ΚΟΚΌπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στη ζωή - και στον δρόμο- υπάρχουν φάουλ και φάουλ. Είναι άλλο πράγμα δηλαδή πάνω στη φάση να χτυπήσεις κατά λάθος παίκτη της αντίπαλης ομάδας κι άλλο πράγμα να φερθείς αντιαθλητικά, να βγεις σαν κλαδευτήρι και να του σπάσεις τα πόδια για να κόψεις την επίθεση.

Οι παραβάσεις του ΚΟΚ που μπορεί να σου κοστίσουν άδεια και δίπλωμα για πάντα

Στην πρώτη περίπτωση θα του δώσεις το χέρι για να σηκωθεί και θα σε χτυπήσει στην πλάτη αποδεχόμενος τη συγγνώμη σου. Στη δεύτερη θα προκαλέσεις τραυματισμό, θα φας κάρτα και θα γραφτείς στα μαύρα κατάστιχα.

Αντίστοιχα, στον δρόμο υπάρχουν διαφόρων ειδών παραβάσεις. Για τον νόμο βέβαια η παράβαση είναι παράβαση, θα έχεις συνέπειες σε κάθε περίπτωση. Αλλά κάποιες παραβάσεις είναι τόσο ανεύθυνες και επικίνδυνες, που, ναι, όποιος τις κάνει θα (πρέπει να είναι έτοιμος να) φαει και την αντίστοιχη «κάρτα».

Νέος ΚΟΚ: Έξι παραβάσεις με πιο αυστηρές ποινές

Αυτό λοιπόν εξετάζουν και οι αρχές, θέτοντας ξανά την οδική ασφάλεια ως προτεραιότητα. Και ξεχωρίζουν έξι παραβάσεις του ΚΟΚ που θα κάνουν τους οδηγούς να χάνουν άδεια και δίπλωμα.

Η πρόθεση είναι η αρχική αφαίρεση διπλώματος και άδειας να γίνεται διαρκείας αν οι οδηγοί επιμένουν στις παραβάσεις αυτές. Δηλαδή να διαρκεί μεγαλύτερο διάστημα, ανάλογα με την υποτροπή, και τελικά να γίνεται και οριστική. Μπάι μπάι δίπλωμα και άδεια για πάντα, σαν να λέμε.

Ποιες είναι αυτές;

Κόκκινο φανάρι

Θα έλεγε κανείς πως δεν χρειάζεται ακόμα να συζητάμε γι’ αυτό. Λογικά ο εγκέφαλός μας θα πρέπει να έχει εξελιχθεί αρκετά ώστε όλοι να ξεχωρίζουμε τη σημασία που έχει το πράσινο και το κόκκινο για να μη γίνουν οι δρόμοι ζούγκλα. Αλλά να που απ’ ό, τι φαίνεται το θέμα δεν έχει λήξει: Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, μόνο το διάστημα 3-9 Σεπτεμβρίου βεβαιώθηκαν 223 τέτοιες παραβάσεις.

Αν έχεις βρεθεί με το πόδι - ή το χέρι- στο γκάζι, να ξεκινάς σε διασταύρωση με το ωραιότατο πράσινό σου και να σου ξύνει τον προφυλακτήρα ή την μπροστινή ρόδα οδηγός που πέρασε με κατακόκκινο στον κάθετο δρόμο, ξέρεις τι σημαίνει αυτό επί 223.
STOP


Ο φοβερός και καταπληκτικός δάσκαλος που με έμαθε να οδηγώ πριν πολλά χρόνια - κύριε Μπάμπη, βλέπετε, ακόμα σας μνημονεύω - μου έλεγε πως υπάρχει μια παρεξήγηση γύρω από την πινακίδα STOP: Κάποιοι την εκλαμβάνουν ως προαιρετική. Μάντεψε: δεν είναι. Πρέπει να σταματάμε και να τσεκάρουμε. Και φυσικά ένας οδηγός στον δρόμο που έχει προτεραιότητα να μας αφήσει κάποτε να περάσουμε με ασφάλεια.
Ναι, το ξέρω, κάποιοι θα ήθελαν να περάσουν γρήγοροι σαν τον άνεμο, ασταμάτητοι σαν τον Στόγιαν Βράνκοβιτς στο Παρίσι το ‘96. Αλλά δεν γίνεται, σόρι.

Χρήση κινητού

Αν το έχεις κάνει έστω για μία φορά, δεν το ξεχνάς. Στο «γκλιν» του κινητού σκύβεις να δεις: Μήνυμα; Ειδοποίηση από Social Media; Κλήση; Mail; Κι ενώ σίγουρα είχες αρκετή απόσταση από τον μπροστινό, ξαφνικά βρεθήκατε παρεούλα να τσεκάρετε προφυλακτήρες.

Κι αυτό είναι το καλό σενάριο - μπορεί να πάει και πολύ χειρότερα. Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας, η χρήση κινητού επιβραδύνει κατά 30% τα αντανακλαστικά του οδηγού. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;

Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης

Να σηκώσει το χέρι του όποιος δεν έχει βρεθεί κολλημένος στην εθνική να βλέπει δεξιά του τους φωστήρες να τον προσπερνούν από τη ΛΕΑ (και δεν έχει σκεφτεί - ή πει φωναχτά- διάφορα «γαλλικά»).

Όπως έλεγε κι ο μπαμπάς μου, αν μπεις για μια στιγμή στη θέση αυτού που περιμένει με αγωνία τα οχήματα για τα οποία προορίζεται η ΛΕΑ- ειδικά ασθενοφόρο- δεν θα σκεφτείς ποτέ να την κλείσεις. Και είχε δίκιο.

Επιθετική οδήγηση

Ναι, κάποιοι οδηγοί θα ήθελαν ο δρόμος να είναι όλος δικός τους. Να οδηγούν όπως τους κάνει κέφι, να νιώθουν βασιλιάδες της ασφάλτου. Αλλά, τι να κάνουμε, όλοι εκεί έξω κάπου πάμε. Η επιθετική οδήγηση δεν βοηθά κανέναν.

Μιας και δεν ζούμε πια σε σπηλιές, δεν ντυνόμαστε με προβιές και δεν χρειάζεται να βγαίνουμε για κυνήγι με το ρόπαλο, μήπως να φερόμαστε αντίστοιχα κι όταν οδηγούμε; Λέω εγώ τώρα.

Διπλοπαρκάρισμα

Ώρα για μία φοβερή και τρομερή αποκάλυψη, βγαλμένη από τη ζωή: Τα αναμμένα αλάρμ ΔΕΝ κάνουν ανώδυνο το διπλοπαρκάρισμά και αόρατο το αυτοκίνητο!

Οπότε, ναι, όσοι διπλοπαρκάρουν κλείνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας - ή και όλο το ρεύμα. Υποχρεώνουν τον οδηγό - ή τους οδηγούς- που κλείνουν να τους περιμένουν. Καθυστερούν όλους τους υπόλοιπους που είναι εν κινήσει και τους αναγκάζουν σε επικίνδυνους ελιγμούς για να προσπεράσουν.

Μήπως να πάρκαραν σε σημείο που δεν προορίζεται για κυκλοφορία άλλων; Α;
Νέος ΚΟΚ και παλιά αυτονόητα πράγματα

Δεν έχει νόημα να αναλωθούμε σε συζητήσεις για το εάν οι σκέψεις θα γίνουν πράξεις. Για το αν ο στόχος του νέου ΚΟΚ είναι «μόνο να εισπράττουν τα πρόστιμα, μωρέ». Το αν θα γίνει πράξη και η «ειδική μέριμνα» ώστε οι ποινές για τις συγκεκριμένες παραβάσεις «να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα», όπως ανακοινώθηκε, μένει να φανεί.

Μακριά από παραβάσεις και πρόστιμα, σκεφτόμαστε κάτι πολύ απλό και κοινό για όλους: Όταν είμαστε έξω, κάποιοι μας περιμένουν να γυρίσουμε. Βγαίνουμε όλοι στον δρόμο και θεωρούμε αυτονόητο πως θα γυρίσουμε και η ζωή μας θα συνεχιστεί ως είχε. Ναι; Ναι.

Υπάρχει οτιδήποτε πιο σημαντικό από αυτό να σκεφτείς, όταν πας να κάνεις κάτι που μπορεί να κάνει την οδήγησή σου επικίνδυνη για σένα ή για τους άλλους γύρω σου; Όχι. 💙
Read More »
Αντίο δίπλωμα, μπάι μπάι άδεια: Αυτά είναι τα 6 λάθη που δεν συγχωρεί ο νέος ΚΟΚ Αντίο δίπλωμα, μπάι μπάι άδεια: Αυτά είναι τα 6 λάθη που δεν συγχωρεί ο νέος ΚΟΚ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός δεκάδας στον πολιτιστικό τουρισμό…

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός δεκάδας στον πολιτιστικό τουρισμό…


Το μεγάλο χάσμα που παρατηρείται στην σύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό αποτύπωσε σήμερα το workshop με τίτλο: «Πολιτισμός & Τουρισμός: Ένα βήμα πιο κοντά» που διοργάνωσε η Marketing Greece σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Μπορεί η Ελλάδα να είναι το 5ο ισχυρότερο brand του κόσμου στον τουρισμό, να κατέχει την 3η θέση στο μοντέλο ήλιος-θάλασσα και την 8η στον θαλάσσιο τουρισμό, ωστόσο βρίσκεται εκτός δεκάδας στον πολιτιστικό τουρισμό, σημείωσε η Ιωάννα Δρέττα, πρόεδρος της Marketing Greece.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι επισκέπτες της Ελλάδας δεν έρχονται για τον πολιτισμό της. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Μύκονο κάθε χρόνο που την επισκέπτονται 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες από αυτούς μόλις 180.000 επισκέπτονται την γετονική Δήλο, ανάφερε από το βήμα της εκδήλωσης ο Δημήτρης Αθανασούλης, διευθυντής Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ΥΠΠΟ.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι τα περιθώρια για τη σύνδεση των δυο κόσμων, του τουρισμού και του πολιτισμού, είναι πολύ μεγάλα, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει τους εμπλεκόμενους φορείς γιατί υπάρχει αυτό το χάσμα, όπως τονίστηκε. «Οραματιζόμαστε έναν τουρισμό με βαθιά πολύπλευρη πολιτιστική εμπειρία και όχι απλά να εντάξουμε τον πολιτισμό στο τουριστικό προϊόν», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Δρέττα.

Από την πλευρά του ο κ. Αθανασούλης υπογράμμισε ότι πλέον οι δράσεις μπορεί να εκκινήσουν από χαμηλά και να φτάσουν στα ψηλότερα κλιμάκια της δημόσιας διοίκησης. Παράλληλα έκανε λόγο για την ανάγκη σύγκλισης της νοοτροπίας μεταξύ αρχαιολόγων και επιχειρηματιών. Όπως είπε, πολιτισμός δεν είναι μόνο τα μουσεία, είναι και η χώρα της Μυκόνου και γενικότερα η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, που όπως τονίστηκε θα πρέπει αυτή να προφυλλαχθεί από την υπερδόμηση. Στο σημείο αυτό η πρόεδρος του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου, στηλίτευσε την την άναρχη δόμηση στις Κυκλάδες και την παρακώλυση διαδικασιών από τοπικά συμφέροντα ζητώντας ωστόσο χωροταξικό σχεδιασμό και μελέτη της φέρουσας ικανότητας των προορισμών, ανά την Ελλάδα.
Read More »
Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός δεκάδας στον πολιτιστικό τουρισμό… Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός δεκάδας στον πολιτιστικό τουρισμό… Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Σούπερ μάρκετ: Τι έδειξε η σύγκριση τιμών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Σούπερ μάρκετ: Τι έδειξε η σύγκριση τιμών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες


Χαμηλότερα σε σχέση με βασικές ευρωπαϊκές αγορές (Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία) κινούνται στην Ελλάδα οι τιμές ενός τυπικού καλαθιού προϊόντων σούπερ μάρκετ ενός νοικοκυριού, αλλά υψηλότερα σε σχέση με την Πορτογαλία, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα μελέτης του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Η μελέτη του ΙΕΛΚΑ συγκρίνει τιμές που βασίζονται σε στοιχεία από πλατφόρμες σύγκρισης τιμών σε κάθε χώρα, αλλά και σε τιμοληψίες από αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε τυπικό καλάθι προϊόντων του νοικοκυριού του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (σούπερ μάρκετ) στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο 2023 και αντίστοιχα στην Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία. Σημειώνεται ότι η σύγκριση τιμών γίνεται με και χωρίς την αξία του ΦΠΑ, ο οποίος διαφέρει σε κάθε χώρα.

Αναλυτικότερα, συγκρίθηκαν οι τιμές σε συνολικά 44 κατηγορίες προϊόντων και συγκεκριμένα 20 υποκατηγορίες προϊόντων που συνθέτουν ένα τυπικό καλάθι αγορών, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στη συγκεκριμένη επαναλαμβανόμενη έρευνα από το 2012 έως σήμερα. Επιπλέον, 19 υποκατηγορίες προϊόντων που εντάσσονται στο καλάθι του νοικοκυριού από τον Νοέμβριο 2022 και πέντε επιπλέον υποκατηγορίες προϊόντων που εντάσσονται στο καλάθι του νοικοκυριού από τον Μάρτιο 2023.

Αυτές οι υποκατηγορίες προϊόντων εξετάζονται από ένα σημαντικό δείγμα άνω των 5.000 τιμών προϊόντων και 30 διαφορετικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις έξι χώρες συνολικά, για να υπολογισθούν οι μέσες τιμές με δειγματοληψίες από έγκυρα site σύγκρισης τιμών σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και από αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν τόσο τιμές προϊόντων σε προσφορά, όσο και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας σε κάθε χώρα.

Ειδικότερα, η σύγκριση των μέσων τιμών των καλαθιών δείχνει ότι τρεις ευρωπαϊκές χώρες έχουν σημαντικά ακριβότερο μέσο καλάθι από την Ελλάδα (18% η Γαλλία, 11% το Ηνωμένο Βασίλειο, 12% η Ιταλία), η Ισπανία είναι στα ίδια επίπεδα με την Ελλάδα, ενώ η Πορτογαλία είναι φθηνότερη κατά 6% με την Ελλάδα.

Η εικόνα των αποτελεσμάτων αλλάζει σημαντικά όταν αφαιρέσουμε τον αναλογούντα ΦΠΑ ανά χώρα για να γίνουν αντιληπτές οι πραγματικές τιμές των προϊόντων σούπερ μάρκετ.

Η σύγκριση των καλαθιών σε αυτή την περίπτωση δείχνει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πιο ακριβό μέσο καλάθι από την Ελλάδα και συγκεκριμένα η Γαλλία κατά 26%, το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 20%, η Ιταλία κατά 20%, η Ισπανία κατά 7%, ενώ η Πορτογαλία παραμένει φθηνότερη κατά 5%.

Αυτό, σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, είναι αποτέλεσμα της διαφοράς που έχει ο χαμηλός ΦΠΑ ανά χώρα (πρόκειται για τον ΦΠΑ που αναφέρεται σε τρόφιμα και ποτά). Στην Ελλάδα αυτός ο ΦΠΑ είναι 13%. Ο ΦΠΑ είναι σημαντικά υψηλότερος από το Ηνωμένο Βασίλειο (0% ή 5%) και τη Γαλλία (10% και 5,5%), την Ισπανία (10% και 4%), την Πορτογαλία (13% και 6%), την Ιταλία (5% και 4%), αλλά και τις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Η βασική διαφορά είναι ότι τρόφιμα που στην Ελλάδα υπάγονται στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ με 24% στις υπόλοιπες χώρες υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, ο οποίος είναι και χαμηλότερος του ελληνικού με 6%, 5,5%, 4% ή ακόμα και 0%. Σημειώνεται ότι η επίδραση ειδικών φόρων κατανάλωσης (πχ καφές) δεν είναι δυνατόν να συνυπολογιστεί στα παραπάνω στοιχεία.

Πέρα από τον ΦΠΑ, παράγοντες που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν συγκρίνονται τιμές ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες είναι:

-Φυσικές καταστροφές λόγω της κλιματικής αλλαγής

-Η απόσταση της χώρας από τα παραγωγικά κέντρα της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης και τα αντίστοιχα κόστη

-Το κόστος ενέργειας και μεταφορών

-Η πολυπλοκότητα της γεωγραφίας της κάθε χώρας (πχ οδικό δίκτυο, νησιά κλπ)

-Το μέγεθος της αγοράς και αντίστοιχες οικονομίες κλίμακας στις προμήθειες των προϊόντων

-Το ισοζύγιο εξαγωγών-εισαγωγών σε σχέση με τα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες παρασκευής τους

-Τα διάφορα κόστη παραγωγής (ενέργεια, πρώτες ύλες, μισθολογικό κόστος, χρηματοοικονομικό κόστος, γραφειοκρατία)

-Η παραγωγικότητα της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου σε κάθε χώρα

-Οι καταναλωτικές συνήθειες και η αγοραστική δυνατότητα σε κάθε χώρα

-Το ύψος της φορολογίας σε κάθε χώρα.
Read More »
Σούπερ μάρκετ: Τι έδειξε η σύγκριση τιμών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες Σούπερ μάρκετ: Τι έδειξε η σύγκριση τιμών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Το Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Το Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στην 46η Σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Ριάντ το Ζαγόρι εγγράφηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Για την σύνταξη του φακέλου συνεργάστηκαν στενά οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, το Υπουργείο Πολιτισμού και ο Δήμος Ζαγορίου.

Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία, καθώς όπως τονίζει η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη «Για πρώτη φορά, εγγράφεται στον Κατάλογο ένα πολιτιστικό αγαθό της χώρας μας, το οποίο αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα της νεώτερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Όλες οι μέχρι σήμερα ελληνικές εγγραφές αφορούσαν σε αγαθά της αρχαιότητας ή του Βυζαντίου».

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων
Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου
Δρ Αρχαιολόγος

Ο Αλέκος Καχριμάνης σε δήλωσή του αναφέρει:
Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για την εγγραφή του Ζαγορίου στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ήταν αποτέλεσμα μιας πολύχρονης προσπάθειας, την οποία συνέδραμαν ουσιαστικά οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, παρέχοντας κάθε είδους υποστήριξη στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Δήμο Ζαγορίου. Οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσοι συνέβαλαν στην ανάληψη της πρωτοβουλίας και στην επιτυχή διεκπεραίωσή της.

Κατά πρώτον, στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος με την επιτόπια επίσκεψή του στο Ζαγόρι λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έδωσε το «σύνθημα» της επανεκκίνησης της διαδικασίας μετά την πενταετή αναστολή της. Στον συντοπίτη μας, Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, επί θητείας του οποίου στο Υπουργείο Πολιτισμού είχε ξεκινήσει η πρωτοβουλία για σύνταξη φακέλου και στη νυν Υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που και σε αυτό το μεγάλο θέμα για την Ήπειρο, έκανε εξαιρετική και οργανωμένη δουλειά.

Πλέον για όλους μας ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο, που αφορά την προστασία της παγκόσμιας -πλέον – κληρονομιάς. Για την Περιφέρεια Ηπείρου, ανοίγει ένα επιπλέον νέο κεφάλαιο, που αφορά και την ένταξη του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, στα Μνημεία της UNESCO. Μια διαδικασία που θα επιταχυνθεί μετά την επικείμενη ολοκλήρωση του έργου της Περιφέρειας για την παράκαμψη του Αρχ. Χώρου – νέα εισόδου Πρέβεζας.

Read More »
Το Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Το Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Ως την Πέμπτη παράταση για δωρεάν διέλευση στα διόδια

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Ως την Πέμπτη παράταση για δωρεάν διέλευση στα διόδια


Παρατείνεται, έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου 2023, η δωρεάν διέλευση όλων των οχημάτων από τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου «Αιγαίου» από τη Νίκαια, μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο, συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή, με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Επίσης, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, εξαιτίας των επιπτώσεων της κακοκαιρίας «Daniel», παρατείνεται για το ίδιο χρονικό διάστημα, η δωρεάν διέλευση από τα διόδια για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό και κατά μήκος της Ιόνιας Οδού, ανεξαρτήτως κατευθύνσεως.

Σημειώνεται ότι οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.
Read More »
Ως την Πέμπτη παράταση για δωρεάν διέλευση στα διόδια Ως την Πέμπτη παράταση για δωρεάν διέλευση στα διόδια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Τίμησαν τους 9 εκτελεσθέντες στο σχολείο Βούλγαρη

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Τίμησαν τους 9 εκτελεσθέντες στο σχολείο Βούλγαρη

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, η καθιερωμένη λιτή εκδήλωση για την εκτέλεση των 9 άμαχων στις 19 Σεπτεμβρίου του 1943 στο σχολείο Bvlgari, από τα στρατεύματα κατοχής, λίγες ημέρες πριν την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της πόλης.

Το παρον μεταξύ άλλων έδωσαν ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη o αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γεώργιος Ντάγκας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που είχαν καταγωγή οι εκτελεσθέντες, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθανάσιος Ντάνης καθώς και συγγενείς των εκτελεσθέντων.

Στο χρονικό της εκτέλεσης αναφέρθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Γώγος.

Σε δήλωση του αμέσως μετά την εκδήλωση, ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ανέφερε:
“Και σήμερα, 81 χρόνια μετά βρεθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε τους 9 συμπατριώτες μας από την Πλακωτή, τις πέντε Εκκλησιές, την Λαμπανίτσα και το Πόποβο. Οι άμαχοι αείμνηστοι συμπατριώτες μας, συνελήφθησαν κατά την μετάβαση τους στο παζάρι της Παραμυθιάς, το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη του 1943, εκτελέστηκαν την επόμενη μέρα χωρίς λόγο και αφορμή. Ακόμα και σήμερα, 78 χρόνια μετά οι μνήμες είναι νωπές, επώδυνες και διδακτικές. Ήταν η αρχή της κορύφωσης του τοπικού δράματος της Παραμυθιάς που ολοκληρώθηκε 10 ημέρες μετά με την εκτέλεση των 49 Προκρίτων. Εμείς το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να συντηρούμε την ιστορική μας μνήμη και να τιμούμε τους ήρωες συμπατριώτες μας.”


Read More »
Τίμησαν τους 9 εκτελεσθέντες στο σχολείο Βούλγαρη Τίμησαν τους 9 εκτελεσθέντες στο σχολείο Βούλγαρη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Περιφέρεια Ηπείρου: Συγκέντρωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Περιφέρεια Ηπείρου: Συγκέντρωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα


Την Πέμπτη 18/09/2023 έγινε η συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσας.
Στην συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με την Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Πρέντζας.
Παρεμβάσεις έκαναν :
Ο Ντίνος Βασιλικώστας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος
Ο Δώρης Δήμας υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας.
Την εκδήλωση άνοιξε η Γραμματέας της Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ Χρυσηίδα Γεωργίου.

Παρέμβαση ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΕΝΤΖΑ
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1044266077019886&id=100033680416951&sfnsn=mo
Παρέμβαση Γιώργου Πρέντζα για τα σκουπίδια
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=275259915447327&id=100033680416951&sfnsn=mo

Παρέμβαση Δώρη Δήμα στην συγκέντρωση
Οι εκλογές γίνονται σε μια εποχή που ο λαός της Θεσσαλίας δοκιμάζεται από τις πλημμύρες, στην Θράκη προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά. Και οι εργαζόμενοι είναι στους δρόμους ενάντια στο ν/σ που καταργεί ότι απέμεινε από το 8-ωρo εργασίας. Που δείχνουν ότι απέναντι μας έχουμε ένα κράτος εχθρικό προς τον λαό.
Αυτή την περίοδο
Εκτός από τη Λ.Σ. άλλοι 3 συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο σας . Έχουν ήδη παρουσιάσει τα προγράμματα και τα ψηφοδέλτια τους.
Σας προκαλούμε να ψάξετε στα προγράμματα τους αν υπάρχει έστω και μια λέξη που να αφορά:
Τα υπέρογκα Δημοτικά τέλη, και τα τέλη ύδρευσης.
Την αντιλαϊκή Ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών του δήμου
Τις Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του δήμου.
Την κατασκευή μονάδας LNG στο λιμάνι
Οικονομική ασφυξία των δήμων από το κεντρικό κράτος.
Την τραγική κατάσταση που βιώνουν τα εργατικά λαϊκά στρώματα στον δήμο μας σαν αποτέλεσμα την αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του δήμου μας, που τους κάνουν την ζωή δύσκολη, όπως κυκλοφοριακό, στάθμευση, χάλια και αδιάβατους δρόμους εκτός κέντρου και τουριστικού ενδιαφέροντος, επέκταση τραπεζοκαθισμάτων παντού και ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες, καθαριότητα στις γειτονιές και τα χωριά, με τους κάδους σκουπιδιών κλπ.,.
Την διεκδίκηση από το κράτος, για τις ευθύνες κυβερνήσεων και του συστήματος.
«Μούγκα» για όλα αυτά. Δεν φαίνεται ότι δεν τους απασχολούν τα ταπεινά. Αυτά που πραγματικά απασχολούν και βασανίζουν τον λαό του δήμου μας που πληρώνει ήδη κεντρικά βαρείς φόρους (95%), και δεν καταλαβαίνει γιατί.
Γιατί είναι αδύνατον να μη γνωρίζουν ότι οι κάτοικοι στον δήμο μας χαρατσώνονται με υψηλά δημοτικά τέλη ότι πληρώνουν πανάκριβα για την ύδρευση. Επειδή ισχύει η αρχή της ανταποδοτικότητας. Και όμως δεν λένε κουβέντα.
Γιατί αυτοί που φιλοδοξούν να εκλεγούν στη θέση του Δημάρχου, ήταν και είναι μακριά απ’ τις αγωνίες και τους αγώνες του Ηγουμενιτσιώτικου λαού.
Αυτό μας κάνει να ξεχωρίζουμε από όλους αυτούς. Εμείς δεν αποδεχόμαστε την κατεύθυνση λύσης των προβλημάτων, που μας έχουν υποδείξει όλες οι κυβερνήσεις. Δηλαδή, δεν αποδεχόμαστε την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση Υπηρεσιών για να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση, ούτε το διαρκές χαράτσωμα του λαού μας για να αντιμετωπίσουμε την υποχρηματοδότηση. Δεν αποδεχόμαστε την κατεύθυνση υλοποίησης έργων αποκλειστικά με γνώμονα τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, για να πληρούμε τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Για αυτόν τον λόγο «μιλάνε για τις μεγάλες εποχές που θα έλθουν»
Για αυτό σερβίρουν το ΟΡΑΜΑ τους για την ανάπτυξη του τόπου.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ όμως για ποίον; Τα σχέδια του δήμου που όλοι τους συμφωνούν, αφορούν μόνο την τουριστική ανάπτυξη. Αυτά θέλουν ένα δήμο που θα είναι ελκυστικός για τουρίστες με υψηλό βαλάντιο .( ΒΛΕΠΕ εμπειρία από HARLEY.)
Εμείς θα επιμείνουμε, θα αγωνιζόμαστε και θα σχεδιάζουμε αυτόν τον δήμο για τους κατοίκους του και όχι για το τουριστικό κεφάλαιο
Είναι όμως αλήθεια ότι έχουν ΟΡΑΜΑ.
Το όραμα της Ε.Ε. κράτους και κυβέρνησης για τον τόπο μας για Ηγουμενίτσα διαμετακομιστικό κέντρο και τουρισμό
Επιχειρούν δε αυτό το όραμα των επιχειρηματικών ομίλων να το κάνουν και όραμα του λαού. Όπως λ.χ. για την κατασκευή μαρίνας στο κέντρο της πόλης που θα αποκόψει τον λαό από το παραλιακό μέτωπο, θα δημιουργήσει περιβαλλοντικά προβλήματα, θα έχει 6000 τ.μ. για εμπορική δραστηριότητα με ότι αυτό σημαίνει για τους αυτοαπασχολούμενους .
Για όλα τα άλλα…. προβλήματα τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» π.χ. αγροτικούς δρόμους, αντιπλημμυρικά, σχολεία, έργα ύδρευσης…… ΠΩΣ όμως θα τα κάνουν σε περίπτωση εκλογής τους; Με ποια χρηματοδότηση;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ.
Γιατί είναι γνωστό ότι σε όλους τους δήμους υπάρχει η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, η μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και τα χίλια δυο εμπόδια για να γίνει ένα έργο που αφορά τις λαϊκές ανάγκες.
Οι κ. Λώλος και Νταής σαν Δ.Σ. γνωρίζουν πολύ καλά ότι έργα αντιπλημμυρικά, αντιπυρικής , αντισεισμικής προστασίας θεωρούνται μη «επιλέξιμα» από την Ε.Ε., κράτος και κυβέρνηση. Είναι δυνατόν ο κ. Μπέζας αυτό να μην το γνωρίζει;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ;
Η Λ.Σ. ζητά από τους κατοίκους να αγωνισθούμε για την υλοποίηση τέτοιων έργων. Να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από το κράτος που χρωστάει στους δήμους πάνω από 13 δισ.
Οι άλλοι τι προτείνουν;
Κάποιοι λένε όταν εκλεγούνε θα διεκδικήσουνε.
Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι υποψήφιοι και εκλεγμένοι, που προσκυνούν την ανταποδοτικότητα, δηλαδή τα χαράτσια, σε κάθε πλευρά της ζωής στον δήμο να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από το κράτος;
Στον πρότερο βίο τους δεν έχουν δώσει τέτοια δείγματα.
Εμείς λέμε. Χρήματα υπάρχουν. Αρκεί να φορολογηθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που φοροαπαλλάσονται. (όπως ο GRIMALDI απαλλάσσεται στην ΟΛΗΓ Α.Ε. από δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ κλπ)
Ο άλλος τρόπος για να χρηματοδοτηθούν έργα είναι από το χαράτσωμα των κατοίκων, όπως λ.χ. έγινε με την χρηματοδότηση του νέου νεκροταφείου με την σύναψη δανείου από το παρακαταθηκών. (ψηφίσθηκε από τους άλλους στο Δ.Σ.…)
Με την ευκαιρία ας ανοίξει η κουβέντα για την «οικονομική αυτοτέλεια» των δήμων από το κράτος. Τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό εκτός από επιπλέον χαράτσωμα στα λαϊκά στρώματα που ήδη πληρώνουν το 95% των φόρων ετησίως;
Διαφημίζουν την ΕΜΠΕΙΡΊΑ, ΙΚΑΝΟΝΟΤΗΤΕΣ, τις διασυνδέσεις τους με κράτος:
Ο κ. Λώλος 17 (9 Ηγουεμενίτσα+8 Μαργαρίτι) χρόνια δήμαρχος έχει δώσει εξετάσεις στην εφαρμογή της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής
Ο κ. Μπέζας σε κυβερνητικές θέσεις και πρόεδρος ΕΤΑΔ επίσης.
Ο δε κ. Νταής καμαρώνει που υπηρέτησε στελεχικά από διάφορες θέσεις την κρατική μηχανή ( σήμερα στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας)
Αυτά κανένας δεν μπορεί να τους τα αμφισβητήσει.
Αλλά ποιο είναι αυτό το κράτος που υπηρέτησαν, και έχουν τις προσβάσεις τους
Είναι ένα κράτος που καιγόμαστε το καλοκαίρι, πνιγόμαστε το φθινόπωρο και αποκλειόμαστε τον χειμώνα. Ένα κράτος όπου συμβαίνουν τα Τέμπη, που χάνονται οι Αντώνηδες στον καταπέλτη, που γίνεται ένα «εργατικό έγκλημα» κάθε 3 μέρες. Άρα ένα κράτος που είναι εχθρικό προς τον λαό και τα συμφέροντα του. Είναι όμως αυτό που Παραχωρεί το λιμάνι στον GRIMALDI, την ΜΕΑ στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Την ΕΓΝΑΤΙΑ στον Περιστέρη , ακόμα και τον χώρο για να κτισθεί και λειτουργήσει το ΚΤΕΛ σε πολυσύχναστο χώρο στην Ηγουμενίτσα , δώρο στους μετόχους της ΚΤΕΛ Α.Ε. Άρα γενναιόδωρο στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Αποστολή δε του δήμου είναι να εξειδικεύει και να υλοποιεί τις κατευθύνσεις Κυβέρνησης , κράτους , περιφέρειας και Ε.Ε.
Πως μπορεί ο δήμος να λειτουργήσει με φιλολαϊκά κριτήρια όταν η αποστολή του είναι το ακριβώς αντίθετο;
Από αυτό το κράτος που δημιουργεί τα προβλήματα περιμένουμε τις λύσεις;
Εμείς λέμε .Για να προσφέρει έργο μια Δ.Α. πρέπει να σταθεί απέναντι στην κεντρική εξουσία, να αντιπολιτεύεται την κυβερνητική πολιτική, να διεκδικεί από το κεντρικό κράτος μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα του τόπου, όπως κάνει λ.χ. η Δ.Α. της Πάτρας με επικεφαλής τον Κ. Πελετίδη που αναγνωρίζεται από όλους σαν η πιο πετυχημένη.

Για να κρύψουν την ταύτιση τους στην αντιλαϊκή κατεύθυνση, στα κύρια και βασικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του δήμου και τα καθοριστικά που χειροτερεύουν τη ζωή λαού, οι άλλοι συνδυασμοί τονίζουν το “Αυτοδιοικητικό” των εκλογών και το “Ανεξάρτητο” των συνδυασμών τους από κόμματα (που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν ισχύει. Άλλωστε οι «μεταγραφές» στους συνδυασμούς αυτό αποδεικνύει ότι εκεί που πάνε οι «μετακινηθέντες» νοιώθουν πολιτικά σαν το σπίτι τους .)

Η Λ.Σ. δεν το κρύβει ότι είναι το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ. Και στον δήμο και στην περιφέρεια και πανελλαδικά. Οι άλλοι γιατί επικαλούνται συνεχώς το “Αυτοδιοικητικό” των εκλογών;
Δεν γνωρίζουν ότι με απόφαση της ΝΔ επιστρατεύτηκε υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής εν ενεργεία υπουργός, ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα είναι πρωτοκλασάτα στελέχη κομμάτων;
Τότε τo ”Ανεξάρτητοι από τα κόμματα” είναι τουλάχιστον υποκριτικό.
(Πολύ περισσότερο όταν ακούγεται από στελέχη κομμάτων.)
Το τονίζουν όμως για να κρύψουν ότι όλοι τους είναι πλήρως εξαρτημένοι από την πολιτική που αντιμετωπίζει σαν βάρος τις ανάγκες του λαού. ( Χώρια που τους επιτρέπει να «κάνουν παιχνίδι» με την ψήφο στην Περιφέρεια, δηλαδή να υποστηρίζουν άλλη παράταξη στον δήμο και άλλη στην Περιφέρεια, «πάντα Αυτοδιοικητικά» )
Εμείς το λέμε καθαρά ότι δεν είμαστε με όλους, είμαστε με τα λαϊκά στρώματα. Το σύνθημα “Δουλειά για Όλους – Δουλειά με Δικαιώματα” είναι ο κυρίαρχος στόχο μας. Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι για μας “όμορφη πόλη είναι η πόλη που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση”.
Γιατί δήμος δεν είναι τα “ντουβάρια”, δεν είναι οι “πράσινες” μπίζνες και η διανομή του Ταμείου Ανάκαμψης σε λίγους επιχειρηματίες. Δήμος για μας είναι ο λαός της κάθε πόλης, είναι η ζωή του, είναι η καθημερινή λειτουργία και η ικανοποίηση των αναγκών του.
Για αυτό και το σύνθημα μας είναι «Μαζί με τον λαό της Ηγουμενίτσας στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων». Για αυτό δεν ζητάμε μόνο την ψήφο τους αλλά και την συμμετοχή τους στους αγώνες. Γιατί πιστεύουμε ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.
Γιατί Υπάρχει ο άλλος δρόμος!
Αυτό αποδείχτηκε και αυτά τα 4 χρόνια…
Απέναντί στην αντιλαϊκή πολιτική στάθηκε μόνο η “Λαϊκή Συσπείρωση”. Μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ανέδειξε τα αιτήματα, τις αγωνίες, τις διεκδικήσεις των μαζικών φορέων, των συλλόγων αυτοαπασχολουμένων, των εργατικών σωματείων, των φιλοζωικών οργανώσεων ,των κατοίκων του δήμου.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” μπήκε μπροστά για κάθε λαϊκό πρόβλημα. Ήταν η μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τη δημοτική αρχή Λώλου.
Έγινε φωνή κατοίκων του δήμου στο Δ.Σ. για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Ανέδειξε μια σειρά προβλήματα π.χ. αντισεισμική και αντιπυρική προστασία, αντιπλημμυρικά έργα, ιδιωτικοποίηση λιμανιού ,σχολικής στέγης, σκουπίδια , νερό, αδέσποτα, κατάληψη των παραλιών από εμπορική δραστηριότητα….. που οι άλλοι τα «κρύβανε κάτω από το χαλί». Αυτό ο λαός το γνωρίζει και κατανοεί την ανάγκη ενίσχυσής της. Το γνωρίζουν και οι αντίπαλοι. Για αυτό οι άλλοι συνδυασμοί προβάλλουν σήμερα το ποιος έχει στο ψηφοδέλτιο, μεγαλύτερα σόγια. Τα προβλήματα όμως θα είναι εδώ και την επομένη των εκλογών, όπως και η πολιτική που τα γεννάει. Λύση σε αυτά δεν μπορεί να δώσει ο φίλος, ο συγγενής, ο κολλητός …. αλλά η μαζικοποίηση και ενίσχυση των αγώνων για την επίλυσή τους. Το παράδειγμα της επιτυχίας της μαζικής κινητοποίησης για ελεύθερη παραλία στην ΕΛΙΑ δείχνει τον δρόμο.

Για αυτο
Συνεχίζουμε μαχητικά! Η ελπίδα για τον λαό βρίσκεται στην ενίσχυση της δύναμής του!
Δυναμώνουμε την εργατική-λαϊκή αντίσταση! Ανατρέπουμε τους σημερινούς αρνητικούς συσχετισμούς. Ψηφίζουμε “Λαϊκή Συσπείρωση”.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να κάνει την έκπληξη στον δήμο μας και σε όλη τη χώρα. Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι η μοναδική φωνή ουσιαστικής αντιπαράθεσης, είναι αυτοί που αποκαλύπτουν τις ευθύνες κυβερνήσεων, τοπικών και περιφερειακών αρχών, είναι αυτοί που διεκδικούν η χρηματοδότηση να πηγαίνει σε έργα υποδομής, σε έργα χρήσιμα, σε κοινωνικές υπηρεσίες και όχι στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της βαρβαρότητας που ζούμε, μπορεί να δυναμώσει με την ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στις επικείμενες τοπικές εκλογές.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” απευθύνει πλατύ κάλεσμα αγώνα, συμπόρευσης και κοινής πάλης σε κάθε λαϊκό άνθρωπο που προβληματίζεται, καταλαβαίνει πως και στον Δήμο μας κάτι πρέπει να αλλάξει.
Αυτό δεν γίνεται με το να αναλάβει άλλος χαλίφης στην θέση του χαλίφη.

Μπορεί να αλλάξει μόνο αν το πάμε αλλιώς: με ισχυρή “Λαϊκή Συσπείρωση” και δυνάμωμα των αγώνων. Τότε μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, να δυσκολεύουμε την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να θέτουμε όλο και πιο πολύ στο επίκεντρο το κύριο πρόβλημα:
Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ψηφίζουμε “Λαϊκή Συσπείρωση” παντού!

Και στον δήμο μας και Στην Περιφέρεια Ηπείρου με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γεωργό Πρέντζα. Τον οποίο καλούμε στο βήμα.

Read More »
Περιφέρεια Ηπείρου: Συγκέντρωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα Περιφέρεια Ηπείρου: Συγκέντρωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Μελωδικό καλωσόρισμα για τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Μελωδικό καλωσόρισμα για τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου ΗγουμενίτσαςΜε μελωδίες υποδέχεται καθημερινά τους μαθητές του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.
 Έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετώνακούγονται στον προαύλιο χώρο του σχολείου όχι μόνο κατά την πρωινή προσέλευσηαλλά και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
 Στόχος αυτής της δράσης είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τους σπουδαίους συνθέτες της χώρας μας και να εξοικειωθούν με τις μουσικές τους. 
Οι μαθητές αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και φαίνεται να απολαμβάνουν το ήρεμο και χαλαρωτικό κλίμα που επικρατεί στον χώρο του σχολείου. Μια επιλογή που επιδράευεργετικά σε όλη τη σχολική κοινότητα.
Read More »
Μελωδικό καλωσόρισμα για τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Μελωδικό καλωσόρισμα για τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Κλειστός μέχρι 23 Σεπτεμβρίου ο Αρχαιολογικός χώρος Ελέας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Κλειστός μέχρι 23 Σεπτεμβρίου ο Αρχαιολογικός χώρος ΕλέαςΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι από την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 έως το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας θα παραμείνει κλειστός για υπηρεσιακούς λόγους.
Read More »
Κλειστός μέχρι 23 Σεπτεμβρίου ο Αρχαιολογικός χώρος Ελέας Κλειστός μέχρι 23 Σεπτεμβρίου ο Αρχαιολογικός χώρος Ελέας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Ανέλαβε τοποτηρητής στη Μητρόπολη Παραμυθίας ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Ανέλαβε τοποτηρητής στη Μητρόπολη Παραμυθίας ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας

Ο μαχητικός Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, ο διάδοχος του αλησμόνητου Σεβαστιανού, ανέλαβε τοποτηρητής της Μητρόπολης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας μέχρι την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, που θα εκλέξει η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου στις 9 Οκτωβρίου.

Είναι ο αρχαιότερος στα πρεσβεία αρχιερωσύνης από τους όμορους Μητροπολίτες και όπως προβλέπεται ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον όρισε τοποτηρητή στη Μητρόπολη Παραμυθίας, μετά την παραίτηση του Μητροπολίτου πρώην Παραμυθίας Τίτου και την έκδοση του ΦΕΚ της πλήρωσης της καινής θέσης.

Ενημερώθηκαν αρμοδίως οι κληρικοί της Μητροπόλεως Παραμυθίας να μνημονεύουν το όνομά του στις ακολουθίες.

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης πρώην Παραμυθίας Τίτος είχε παραδώσει την Μητρόπολη Κονίτσης στον Μητροπολίτη Ανδρέα, το 1995, ως τοποτηρητής της Μητροπόλεως Κονίτσης, μετά την εκδημία, τον Δεκέμβριο του 1994, του Μητροπολίτου Σεβαστιανού, που είχε αναδειχθεί σε σύμβολο της Ελληνορθοδοξίας.

Τώρα ο Μητροπολίτης Ανδρέας ως Τοποτηρητής στη Μητρόπολη Παραμυθίας θα παραδώσει τη Μητρόπολη στον διάδοχο του κ. Τίτου.

Ο Μητροπολίτης Κονίτσης είναι γνωστός στην περιοχή της Μητρόπολης Παραμυθίας για τον αγώνα του υπέρ των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών, αλλά και για την προσπάθειά του να απαντηθούν τα ανιστόρητα ψεύδη των Τσάμηδων και οι προκλητικές διεκδικήσεις σε βάρος της Θεσπρωτίας.Read More »
Ανέλαβε τοποτηρητής στη Μητρόπολη Παραμυθίας ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας Ανέλαβε τοποτηρητής στη Μητρόπολη Παραμυθίας ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Το Σάββατο το εξ αναβολής 23ο Ηπειρώτικο Πανηγύρι από τους Ηπειρώτες αστυνομικούς

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Το Σάββατο το εξ αναβολής 23ο Ηπειρώτικο Πανηγύρι από τους Ηπειρώτες αστυνομικούςΣάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:30 !!!

Με απεριόριστη χαρά & συγκίνηση το Δ.Σ σας καλεί στο εξ αναβολής, 23ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ του Συλλόγου μας, το οποίο αναβλήθηκε λόγω των τελευταίων τραγικών γεγονότων
που συνέβησαν στην περιοχή της Θεσσαλίας.
4 χρόνια ήταν πολλά χωρίς το μεγαλύτερο & ιστορικότερο Πανηγύρι των Αθηνών, στην Καρδιά της πόλης…

Με ένα από τα καλύτερα σχήματα που μπορεί να δημιουργηθεί:
• Πέτρο – Λούκας ΧΑΛΚΙΑΣ
• Αντώνης ΚΥΡΙΤΣΗΣ
• Γιάννης ΚΑΨΑΛΗΣ
• Μάκης ΤΣΙΚΟΣ
• Δημήτρης ΤΖΙΜΑΣ
• Μαρίνα ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Με το καλό να ανταμώσουμε !
https://www.facebook.com/ipeirotesastunomikoi/posts/pfbid0MMM9GdJSdSLkQ3P8R7A3gWwU22tr5dAPoHhGbsns6kpwqVG8ZkpNUaMWExy6hFtMl
Read More »
Το Σάββατο το εξ αναβολής 23ο Ηπειρώτικο Πανηγύρι από τους Ηπειρώτες αστυνομικούς Το Σάββατο το εξ αναβολής 23ο Ηπειρώτικο Πανηγύρι από τους Ηπειρώτες αστυνομικούς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Διακομιδή 36χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023
Διακομιδή 36χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 36χρονης ασθενούς, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 36χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 36χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Σελίδες