Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας προβάλλει τις ιστοσελίδες των μελών του

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας προβάλλει τις ιστοσελίδες των μελών του


Το παρόν, αφορά επιχειρήσεις που διαθέτουν:
Α) ιστοσελίδα ή
Β) προβολή της επιχείρησης σε μέσα κοινωνικήςδικτύωσης ή
Γ) ηλεκτρονικό κατάστημα.
Σας καλούμε να μας αποστειλετε τον σύνδεσμο της προβολής σας στο διαδίκτυο (οτιδήποτε απο τα παραπάνω Α-Β-Γ) προκειμένου να
υποστηρίξουμε την προσπάθειά σας για την καλύτερη προβολή της επιχείρησής σας και των προϊόντων / υπηρεσιών σας.

Θα χρειαστεί να μας στείλετε:
1) το ΑΦΜ της επιχείρησης
2) το σύνδεσμο της διαδικτυακής σας προβολής
3) προαιρετικά και έως 2 συνδέσμους προϊόντων σας που θα θέλατε να προβληθούν

Η προβολή σας θα πραγματοποιηθεί μέσω των σύγχρονων ιστοσελίδων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και του Ηλεκτρονικού Εμπορικού Κέντρου
του Επιμελητηρίου Shops in a Shop.

Εκ της Διευθύνσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Τηλ. 26650-29480 έως 8, Fax 26650-29489
Email: cci@e-thesprotias.gr Web: www.e-thesprotias.gr
Read More »
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας προβάλλει τις ιστοσελίδες των μελών του Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας προβάλλει τις ιστοσελίδες των μελών του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Θλιβερή η εικόνα του Αχέροντα. Να σώσουμε ότι προλαβαίνουμε | Γράφει ο Ηλίας Φωτίου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Θλιβερή η εικόνα του Αχέροντα. Να σώσουμε ότι προλαβαίνουμε | Γράφει ο Ηλίας Φωτίου


Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα. Οι εικόνες που θα αντικρύσει κάποιος που θα επισκεφθεί τον χώρο, οι φωτογραφίες και τα βίντεο δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το τι ακριβώς έχει συμβεί εδώ. Η δράση ήταν σωστή και αναγκαία. Η στήριξη στις όχθες με βράχους είναι απαραίτητη, οι πηγές έπρεπε να καθαριστούν και πολλοί κορμοί να απομακρυνθούν.

Ομως οι οδηγίες που δόθηκαν απο τους υπεύθυνους των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας στον εργολάβο, η ελλιπής επίβλεψη των εργασιών, και τα μέσα που επιλέχθηκαν εφεραν αυτό το θλιβερό αποτέλεσμα, για το οποίο κανένας δεν μπορεί να νιώθει περήφανος.

Η αντίδραση του τουριστικού συλλόγου και των επαγγελματιών της περιοχής δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με το ψάξιμο ευθυνών και να δείξει υπεύθυνους. Δεν είναι αυτή την στιγμή το ζητούμενο. Η ανάδειξη του θέματος και η αγωνία του τι μπορει να σωθεί και τι μπορεί να γίνει ως την ερχόμενη σεζόν είναι το κύριο μέλημά τους

Οι αρμόδιες αρχές αντί να πιέζουν τοπικούς προέδρους να βγάζουν ανακοινώσεις που υμνούν τις παρεμβάσεις και να δηλώνουν ικανοποιημένοι καλα είναι να συντονιστούν και να μάθουν απο τα λάθη. Ετσι και αλλιώς το χθεσινό περιεχόμενο της ανακοίνωσης των δυο προέδρων δείχνει ακριβώς το επίπεδο απο το οποίο πρέπει να ξεφύγουμε.

Εδώ που είμαστε τώρα και καθώς ο χώρος πρέπει να γίνει σύντομα επισκέψιμος, το πολύ σε δύο μήνες, μια καλή πρόταση είναι η Περιφέρεια που είναι τόσο γενναιόδωρη πάντα με τα Ζαγόρια και τα Τζουμέρκα, να χορηγήσει και για τον Αχέροντα ένα έκτακτο κονδύλι με το οποίο θα αρχίσουν άμεσες δράσεις αλλά με την βοήθεια ειδικών αυτή την φορά.

Είναι απαραίτητο να βρεθεί ένας ειδικός τρεχούμενων νερων, ενας ειδικός για θεματικά πάρκα, και ενας γεωπόνος βοτανολόγος. Αυτοί πρέπει να σχεδιάσουν και να προτείνουν σε σύντομο διάστημα , και να εχουν την γενική επίβλεψη. Μπορεί να μην τα προλάβουμε όλα, αλλά θα έχουμε αξιοπρεπή παρουσίαση στην έναρξη της τουριστικής σεζόν, και δεν θα απογοητεύσουμε τους χιλιάδες των επισκεπτών. Σε αυτή την προσπάθεια ο τουριστικός σύλλογος και οι ντόπιοι επαγγελματίες πρέπει και θα είναι αρωγοί και εθελοντές.

Στα θετικά νέα και η απελευθέρωση των σχολικών εκδρομών, μετα απο δύο χρόνια. Και καθώς οι πηγές του Αχέροντα είναι από τους ποιο δημοφιλείς προορισμούς στην Βοριοδυτική Ελλάδα καθιστούν τις ευθύνες μας μεγαλύτερες. Οι εκδρομές αυτές ξεκινάνε τον Απρίλη, είναι φανερό πως πρέπει οι μικροπολιτικές να παραμεριστούν και να σπεύσουμε.
Read More »
Θλιβερή η εικόνα του Αχέροντα. Να σώσουμε ότι προλαβαίνουμε | Γράφει ο Ηλίας Φωτίου Θλιβερή η εικόνα του Αχέροντα. Να σώσουμε ότι προλαβαίνουμε | Γράφει ο Ηλίας Φωτίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Μ.Κάτσης: Η μετατροπή του ΕΦΚΑ σε ιδιωτικό μαγαζί αποτελεί ευθεία επίθεση ενάντια στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Μ.Κάτσης: Η μετατροπή του ΕΦΚΑ σε ιδιωτικό μαγαζί αποτελεί ευθεία επίθεση ενάντια στη δημόσια κοινωνική ασφάλισηΣτην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τον ΕΦΚΑ και βάζει νάρκη στο ασφαλιστικό σύστημα.

Αναφερόμενος, στην αρχή της ομιλίας του, στην ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τόνισε πως πρόκειται για: «Ένα σχέδιο νόμου στο οποίο καταπατώνται καταφανέστατα οι συνταγματικές επιταγές της αξιοκρατίας, της ισότητας και της διαφάνειας. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί ο διορισμός μετακλητών υπαλλήλων χωρίς διαγωνισμό, ο διορισμός γενικών διευθυντών και διευθυντών χωρίς διαγωνισμό και χωρίς τις εγγυήσεις του ΑΣΕΠ, από επιτροπή η οποία ελέγχεται αποκλειστικά από τον υπουργό Εργασίας; Αυτό είναι το επιτελικό κράτος των «αρίστων» που τάξατε προεκλογικά;»

Για να συνεχίσει απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «μετατρέπετε τον ΕΦΚΑ σε ιδιωτικό «μαγαζί». Πρόκειται για μια ευθεία επίθεση ενάντια σε έναν από τους πυλώνες του κοινωνικού Κράτους που είναι η δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Το πρώτο βήμα το κάνατε με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που θέτει σε κίνδυνο τις μελλοντικές συντάξεις.»

Σχολιάζοντας τις κυριότερες διατάξεις του νομοσχεδίου, είπε χαρακτηριστικά: «Πώς πιστεύτε να ακούγεται στους στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στη μεσαία τάξη, στους σκληρά εργαζόμενους πολίτες, που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια και τους καθηλωμένους μισθούς, το γεγονός ότι οι γενικοί διευθυντές και οι διευθυντές του ΕΦΚΑ, οι οποίοι θα επιλέγονται ουσιαστικά από τον Υπουργό και θα μπορούν να έρθουν και από τον ιδιωτικό τομέα, να παίρνουν μισθούς 8.000€ και παχυλά bonus;», για να υποστηρίξει για την κυβέρνηση ότι: «Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βολέψει στο δημόσιο ακόμα περισσότερα «γαλάζια» παιδιά, καθώς για αυτούς θα παρακάμπτεται ο ΑΣΕΠ, ώστε να μπορούν να διορίζονται με λιγότερα προσόντα από όσα ισχύουν σήμερα! Ακολουθείται και εδώ το μοντέλο των μετακλητών και διοικητών που έχει διορίσει η ΝΔ, δηλαδή των «αρίστων χωρίς πτυχία»!».

Αναφερόμενος στις διατάξεις με τις οποίες μονιμοποιείται η διαδικασία απευθείας αναθέσεων, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας για τις δημόσιες συμβάσεις, τόνισε: «Η ΝΔ των 5 δις ευρώ απευθείας αναθέσεων με πρόσχημα την πανδημία, μετατρέπει πλέον την «εξαίρεση» της διαδικασίας αυτής σε κανόνα, προκειμένου ο εκάστοτε διορισμένος διοικητής να δίνει όσα θέλει, σε όποιον θέλει, χωρίς έλεγχο και διαφάνεια. Άλλο ένα πάρτυ δηλαδή, αυτή τη φορά με τους πολύτιμους πόρους του ασφαλιστικού συστήματος.»

Στη συνέχεια, μίλησε για το μαζικό ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, που δρομολογείται μέσω του νομοσχεδίου, με την εταιρία ειδικού σκοπού που συστήνεται και τα 43 «golden boys» με μισθούς των 4.600 ευρώ που θα προσληφθούν για να κάνουν τους μεσίτες με την περιουσία του ελληνικού λαού. «Ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά έχει αναλάβει το ρόλο του μεσίτη των μεγάλων αρπακτικών funds και για να πετύχει τον στόχο του, δε δίστασε πριν μερικούς μήνες να ξεμπερδέψει με το Κτηματολόγιο, αφήνοντάς το ημιτελές, προκειμένου να επιταχύνει όπως-όπως την είσοδο των funds στην αγορά.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Μάριος Κάτσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση, για να περάσει τις αλλαγές αυτές, έχει φροντίσει πρώτα να απαξιώσει τον ΕΦΚΑ, χωρίς προσλήψεις και τα απαραίτητα συστήματα μηχανοργάνωσης, να κατασυκοφαντήσει του υπαλλήλους του φορτώνοντάς τους όλες τις παθογένειες και τώρα έρχεται δήθεν να δώσει λύση, βαφτίζοντάς την «εκσυγχρονισμό». Για να υποστηρίξει ότι: «Αν το πρόβλημα ήταν η αποδοτικότητα των υπαρχόντων υπαλλήλων, τότε πως εξηγείται η κατάληξη σε φιάσκο της πολυδιαφημισμένης πρόσληψης ιδιωτών για να επιταχύνουν την απονομή εκκρεμών συντάξεων, που επί ΝΔ έχουν υπερτριπλασιάσει; Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να ολοκληρώσει το εμβληματικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, για ψηφιοποίηση των συστημάτων και άμεση απονομή συντάξεων. Έργο που ξεκίνησε το 2018 και θα έπρεπε να λειτουργεί από τον Μάρτιο 2020. Στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη όμως, αντί οι Υπουργοί να αποπέμπονται για αυτά, αποπέμπονται επειδή δεν κάνουν τα χατίρια στον κ. Φουρθιώτη, όπως συνέβη με τον κ. Βρούτση.»

Και συνοψίζοντας τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης, ως dealer ιδιωτικών συμφερόντων, μαζί με τις στρατιές των γαλάζιων «αρίστων», «κάνουν ρεσάλτο σε κάθε τι δημόσιο, μέσω της δημιουργίας ενός Κράτους ΙΧ που λυμαίνεται τα δημόσια ταμεία», αδιαφορώντας για τους πολίτες και τα προβλήματά τους, ολοκληρώνοντας με τη φράση: «Έχει φτάσει η ώρα, η κοινωνική πλειοψηφία να δώσει την απάντησή της με εκλογές, ώστε να επανέλθει στον τόπο μια προοδευτική κυβέρνηση. Για να βάλει τέλος στους εφιαλτικούς σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη για τον ΕΦΚΑ, για να στηρίξει και να ενισχύσει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, και για να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον».


Read More »
Μ.Κάτσης: Η μετατροπή του ΕΦΚΑ σε ιδιωτικό μαγαζί αποτελεί ευθεία επίθεση ενάντια στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση Μ.Κάτσης: Η μετατροπή του ΕΦΚΑ σε ιδιωτικό μαγαζί αποτελεί ευθεία επίθεση ενάντια στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στους Δήμους αύριο Παρασκευή

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στους Δήμους αύριο Παρασκευή


ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-10.00 π.μ.-ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας την παρασκευή 18/2/2022 ΑΠΟ ΤΙΣ 7.00 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 11.00 Π.Μ. και συγκέντρωση στην πλατεία δημαρχείου . Να τους δηλώσουμε για ακόμα μια φορά να μην τολμήσουν να βάλουν χέρι στο επίδομα των Βαριών και Ανθυγιεινών. Να μην τολμήσουν να απεντάξουν καμιά ειδικότητα αλλά αντιθέτως να εισαχθούν και άλλες ειδικότητες στο συγκεκριμένο καθεστώς.

Γνωρίζουμε καλά ότι πρόθεση όλων των κυβερνήσεων και των δημάρχων είναι η παραπέρα συρρίκνωση του λεγόμενου μισθολογικού κόστους με σκοπό τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Επιβάλλεται να βάλουμε τέλος στο τσεκούρωμα των ήδη τσακισμένων δικαιωμάτων μας. Αν τους αφήσουμε σήμερα, αύριο θα πάρουν και άλλα μέτρα ακόμα πιο δυσβάστακτα για εμάς και τις οικογένειες μας.

Καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που προσπαθούν να καλλιεργήσουν την αναμονή. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που καλλιεργήσαν τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Ξεχνάνε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η σημερινή της ΝΔ έχουν δεσμευτεί στην ευρωπαϊκή ένωση ότι θα εναρμονίσουν την ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή πετώντας ειδικότητες που είναι σήμερα ενταγμένες στο καθεστώς των ΒΑΕ.

Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να ζήσουμε σαν δούλοι τον 21ο αιώνα. Τώρα ήρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους, να πάρουν μαζικά μέρος στην στάση εργασίας την παρασκευή 18/2/2022 ΑΠΟ ΤΙΣ 7.00 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 11.00 Π.Μ. και συγκέντρωση στην πλατεία δημαρχείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ
Read More »
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στους Δήμους αύριο Παρασκευή Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στους Δήμους αύριο Παρασκευή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Σε εξέλιξη οι εργασίες μετατροπής του κτιρίου Bvlgari, σε πολυχώρο τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Σε εξέλιξη οι εργασίες μετατροπής του κτιρίου Bvlgari, σε πολυχώρο τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την μετατροπή του κτιρίου Bvlgari, σε πολυχώρο τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Θα περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν με βάση τις πιο σύγχρονες μουσειολογικές απόψεις και ιδέες, με διαδραστικά και βιωματικά χαρακτηριστικά.

Ο πολυχώρος θα έχει ως βασικό σκοπό να φιλοξενήσει σημαντικές λειτουργίες πολιτισμού και εκπαίδευσης του δήμου καθώς και να «εξιστορεί» στους χώρους του μύθους και ιστορίες από τη μακραίωνη διαδρομή του ανθρώπου στον Αχέροντα, το Σούλι, την Παραμυθιά και την ευρύτερη περιοχή της πόλης. Επίσης προβλέπεται να αναπλασθεί ο περιβάλλον χώρος του κτιρίου.

Μεταξύ άλλων θα περιέχει χώρους αφιερωμένους στον οίκο Bvlgari, στο ιστορικό Σούλι, στο Μυθικό Αχέροντα και στην πολιτισμική ιστορία της Παραμυθιάς, ενώ μεταξύ άλλων θα περιέχει αίθουσες εκπαίδευσης, βιβλιοθήκη αλλά και παραδοσιακό καφενείο στην δυτική σοφίτα του κτηρίου.

Σύμφωνα με την σύμβαση το κτήριο θα πρέπει να παραδοθεί το αργότερο στις 3 Ιουνίου του 2023, δηλαδή 540 ημερολογιακές ημέρες (18 μήνες) από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο συνολικός προϋπολογισμος φτάνει τα 2.250.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%) καιχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) και εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Θυμηθείτε όλο το ιστορικό της μετατροπής του πρ. δημοτικού σχολείου σε πολυχώρο τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης, απο εδω
Φωτογραφίες: Δημήτριος Μπρέστας
Read More »
Σε εξέλιξη οι εργασίες μετατροπής του κτιρίου Bvlgari, σε πολυχώρο τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης Σε εξέλιξη οι εργασίες μετατροπής του κτιρίου Bvlgari, σε πολυχώρο τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ύδρευση της Παραμυθιάς προϋπολογισμού 2.227.419€

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Υπογράφηκε η σύμβαση για την ύδρευση της Παραμυθιάς προϋπολογισμού 2.227.419€


Υπογράφηκε στο Δημαρχείο Σουλίου η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αντικατάσταση εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Παραμυθιάς – Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Αγιου Δονάτου», προϋπολογισμού 2.227.419,35 € (χωρίς Φ.Π.Α.) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.

Η μελέτη του έργου, που εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, αφορά δύο υποέργα (Α και Β):

Υποέργο Α: Θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Πόλης της Παραμυθιάς, η οποία υδροδοτείται από τις πηγές της Κρυσταλλοπηγής. Το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση καταθλιπτικού εξωτερικού αγωγού ύδρευσης από το αντλιοστάσιο στην είσοδο της πόλης της Παραμυθιάς έως την μία από τις δίδυμες δεξαμενές από τις οποίες τροφοδοτείται η μεσαία και χαμηλή ζώνη της Παραμυθιάς. Θα τοποθετηθεί αντλητικό συγκρότημα στη μία από τις δεξαμενές το οποίο θα τροφοδοτεί μέσω νέου καταθλιπτικού εξωτερικού αγωγού ύδρευσης την δεξαμενή του Κάστρου, από την οποία υδροδοτείται η υψηλή ζώνη της πόλης της Παραμυθιάς και ο οικισμός προς την κατασκήνωση. Επίσης θα τοποθετηθεί νέος εξωτερικός αγωγός ύδρευσης για τον οικισμό Αγίου Δονάτου με καταθλιπτικό αγωγό από το κεντρικό αντλιοστάσιο της Παραμυθιάς μέχρι τη δεξαμενή του οικισμού. Ο οικισμός υδροδοτείται από τις πηγές στην περιοχή «Μεγάλη Βρύση» και συμπληρωματικά από το κεντρικό αντλιοστάσιο Παραμυθιάς. Θα αντικατασταθεί επίσης το εσωτερικό δίκτυο του οικισμού Αγίου Δονάτου.

Υποέργο Β: Θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Πόλης της Παραμυθιάς. Καταργείται η παλιά δεξαμενή «Καρκαμίσι» και πρόκειται να κατασκευαστεί νέα στο χαμηλότερο επίπεδο του αύλειου χώρου του Σχολείου Βούλγαρη εντελώς καταχωμένη. Για την τροφοδοσία της νέας δεξαμενής τοποθετείται εξωτερικός αγωγός ύδρευσης από τις δίδυμες δεξαμενές.

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Σουλίου κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη, αφενός, ενεργώντας ως εκπρόσωπος του Δήμου και του κ. Ιωάννη Τόλιου του Θεοδώρου, αφετέρου, ενεργώντας με την ιδιότητα του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΤΕΔΡΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με δ.τ. “TEDRA”.

Σημειώνεται ότι η ολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει καθοριστεί σε δεκαοχτώ (18) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Read More »
Υπογράφηκε η σύμβαση για την ύδρευση της Παραμυθιάς προϋπολογισμού 2.227.419€ Υπογράφηκε η σύμβαση για την ύδρευση της Παραμυθιάς προϋπολογισμού 2.227.419€ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Η κοινότητα Παραμυθιάς για το κτίριο Bvlgari | “Nα αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε για τον τόπο μας”

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Η κοινότητα Παραμυθιάς για το κτίριο Bvlgari | “Nα αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε για τον τόπο μας”


Ήρθε η στιγμή να αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε για τον τόπο μας.
Αυτές τις μέρες ξεκίνησε ένα από τα πολυπόθητα έργα της πόλης μας, ένα έργο που στην τελική του χρήση την δεδομένη στιγμή θα είναι ένας πολύχώρος. Ήρθε πλέον η στιγμή να αποφασίσουμε αν τελικά θέλουμε να αλλάξει χρήση και να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο μουσείο, ώστε να υπάρξει επιτέλους εξωστρέφεια σε αυτόν τον τόπο, προβάλλοντας έτσι τον Δήμο μας όπως του αρμόζει.
Καλούμε λοιπόν την δημοτική να ενημερώσει άμεσα τους δημότες της πόλης μας, αλλά και να φέρει σε δημοτικό συμβούλιο αυτό το μείζον θέμα που έχει προκύψει.
Είναι κρίμα να μιλάμε πάλι για ευκαιρίες που χάθηκαν όπως παλιά.
Read More »
Η κοινότητα Παραμυθιάς για το κτίριο Bvlgari | “Nα αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε για τον τόπο μας” Η κοινότητα Παραμυθιάς για το κτίριο Bvlgari | “Nα αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε για τον τόπο μας” Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Σε αποκλεισμό του Λιμένα Ηγουμενίτσας προχωράνε αύριο οι αγρότες

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Σε αποκλεισμό του Λιμένα Ηγουμενίτσας προχωράνε αύριο οι αγρότεςΜε πορεία τρακτέρ στην πόλη της Ηγουμενίτσας και συμβολικό αποκλεισμό του Λιμένα εξωτερικού ξεκινάνε την Παρασκευή οι αγροτικές κινητοποιήσεις και στη Θεσπρωτία.

Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στις 11:30 το πρωί στο γήπεδο της Ηγουμενίτσας και με αυτοκινητοπομπή θα φτάσουν στο κτίριο της ΠΕ Θεσπρωτίας. Στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο γραφείο του κυβερνητικού βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα και θα καταλήξουν στο λιμάνι εξωτερικού όπου θα προχωρήσουν σε συμβολικό ημίωρο αποκλεισμό.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας διεκδικούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων τόσο οικονομικού χαρακτήρα (αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, μείωση 50% στο αγροτικό ρεύμα) όσο και την επίλυση τοπικών ζητημάτων που έχουν προκύψει από την ακαρπία στα εσπεριδοειδή και την ελαιοκαλλιέργεια, τις ζημίες που υφίστανται καλλιέργειες από την υπερχείλιση του Καλαμά.
Read More »
Σε αποκλεισμό του Λιμένα Ηγουμενίτσας προχωράνε αύριο οι αγρότες Σε αποκλεισμό του Λιμένα Ηγουμενίτσας προχωράνε αύριο οι αγρότες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Οι ευκαιρίες απασχόλησης στην ιχθυοκαλλιέργεια ήταν ένα από τα βασικά θέματα του 3ου blueTALK με τη συμμετοχή της ΕΛΟΠΥ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Οι ευκαιρίες απασχόλησης στην ιχθυοκαλλιέργεια ήταν ένα από τα βασικά θέματα του 3ου blueTALK με τη συμμετοχή της ΕΛΟΠΥTo 3ο blueTALK, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, από τη Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε. και υπό την αιγίδα του Junior Achievement Greece, είχε σαν στόχο να βοηθήσει τους νέους να γνωρίσουν τα Επαγγέλματα της Θάλασσας και να βρουν τη θέση εργασίας που τους ταιριάζει στη Γαλάζια Οικονομία. Στις συζητήσεις που αφορούσαν τις προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) εκπροσώπησε η Iσμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων.

To 3ο blueTALK μεταδόθηκε ζωντανά στη σελίδα της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας BlueGeneration Project Greece στο Facebook με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επαγγελματιών του χώρου, όπως ο κ. Σάββας Σμυρνάκης, Ιχθυολόγος, Πρόεδρος Ιχθυεμπόρων Ιχθυόσκαλας Πειραιά και ο κ. Νίκος Θεράπος, Διευθυντής Πολιτικής και Οικονομικών Enaleia.

Η Ισμήνη Μπογδάνου, εκ μέρους της ΕΛΟΠΥ και των 22 εταιρειών-μελών της, τόνισε ότι η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια είναι ένας από τους πιο δυναμικούς, εξαγωγικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης και σήμερα απασχολεί άμεσα και έμμεσα περισσότερα από 12.000 άτομα σε 11 από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδος, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες, νησιωτικές περιοχές. Η κα Μπογδάνου αναφέρθηκε επίσης στις συνθήκες εργασίας στην ιχθυοκαλλιέργεια και στα κίνητρα που δίνονται στους εργαζόμενους, καθώς και στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές απασχόλησης για τις γυναίκες, σε διάφορους τομείς όπως οικονομικά, μάρκετινγκ, πωλήσεις, διασφάλιση ποιότητας, HR, περιβαλλοντολογία, βιολογία, ιχθυολογία – από την παραγωγή και τη συσκευασία μέχρι τις ιδρυτικές και διευθυντικές θέσεις.

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)
Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος δύο διεθνών αναγνωρισμένων Οργανώσεων, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC), γεγονός που αναδεικνύει έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.
Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία.
Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο έχει αναπτύξει Ερευνητικά Προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών για τον κλάδο σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.
Σχετικά με το Fish from Greece Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν την πιστοποίηση και συλλογική σήμανση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.
Read More »
Οι ευκαιρίες απασχόλησης στην ιχθυοκαλλιέργεια ήταν ένα από τα βασικά θέματα του 3ου blueTALK με τη συμμετοχή της ΕΛΟΠΥ Οι ευκαιρίες απασχόλησης στην ιχθυοκαλλιέργεια ήταν ένα από τα βασικά θέματα του 3ου blueTALK με τη συμμετοχή της ΕΛΟΠΥ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματαΌσοι προτίθεστε να προβείτε στην χρήση κοινόχρηστου χώρου έτους 2022, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και λοιπών αναγκών εξυπηρέτησης πελατών στο κατάστημά σας υγειονομικού ενδιαφέροντος, μπορείτε να υποβάλλετε αιτήσεις για την χορήγηση της σχετικής άδειας.
Η παραχώρηση γίνεται κατ εφαρμογή του κανονισμού χρήσης κοινόχρηστου χώρου, που ψηφίστηκε με την αρίθ. 125/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας και προβλέπει αναλυτικά τι ισχύει σε κάθε Κοινότητα.
Η άδεια εκδίδεται αυθημερόν, είναι ετήσια και ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.
Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η χρήση κοινόχρηστου χώρου χωρίς άδεια δεν επιτρέπεται. Τυχόν αγνόηση του κανονισμού και περιφρόνηση κοινωνικής ευθύνης επισύρει τις παρακάτω κυρώσεις:
Για την αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων, επιβάλλεται σε βάρος του παραβάτη πρόστιμο και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων και στέρηση άδειας χρησης κοινόχρηστου χώρου για το επόμενο έτος.
Ελπίζουμε να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλουμε τις ποινές.
Με την πεποίθηση ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ότι η τήρηση του κανονισμού, υπακούει στο σεβασμό του κοινωνικού συνόλου, της ελεύθερης κίνηση πολιτών και ΑΜΕΑ, στην ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά και απρόσκοπτη προσέγγιση των μέσων έκτατης βοήθειας, σας εύχομαι καλές δουλειές και καλή χρόνια.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Δονάτος Μαρτίνης
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι πρόεδροι Γλυκής και Βουβοποτάμου για τις παρεμβάσεις στον Αχέροντα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι πρόεδροι Γλυκής και Βουβοποτάμου για τις παρεμβάσεις στον Αχέροντα


Ο πρόεδρος της κοινότητας Γλυκής Παππάς Παναγιώτης και ο πρόεδρος του Βουβοποταμου Νικόλαος Τζάκος θέλουν να εκφράσουν την ικανοποίηση τους για το αποτέλεσμα της προσπάθειας να απομακρυνθούν τα ξερά πλατάνια και τα φερτά υλικά από τον ποταμό Αχέροντα.

Σε περίπτωση που έπεφτε ένας πλάτανος θα είχαμε ατύχημα η θα κινδύνευε ανθρώπινη ζωή.

Επισης καίριο και σημαντικό ζήτημα που επιτεύχθηκε ήταν η ρίψη ογκόλιθων στις όχθες του ποταμού Αχέροντα γιατί υπήρχε σοβαρός κίνδυνος σε επόμενη έντονη βροχόπτωση να πλημμυρίσουν το χωριό της Γλυκής και της Ποταμιάς.

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων
Γλυκής Σουλίου & Βουβοποτάμου Πάργας
Read More »
Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι πρόεδροι Γλυκής και Βουβοποτάμου για τις παρεμβάσεις στον Αχέροντα Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι πρόεδροι Γλυκής και Βουβοποτάμου για τις παρεμβάσεις στον Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Συνάντηση για την επερχόμενη τουριστική σεζόν με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Συνάντηση για την επερχόμενη τουριστική σεζόν με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου ΠαραμυθιάςΗ προετοιμασία για την επερχόμενη τουριστική σεζόν, ήταν το αντικείμενο της ευρείας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Θέατρο Καρκαμίσι, ύστερα από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς.

Το παρών μεταξύ άλλων στην συνάντηση έδωσαν, ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, ο Αντιδήμαρχος τουρισμού Παναγιώτης Παππάς, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Γεώργιος Ντάγκας, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού Μαρία Ντρίτσου, ο Προέδρος της ΤΚ Παραμυθιάς Γεώργιος Καλόγερος, ο Προεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νικος Κώτσης, μέλη του Συμβουλίου της ΤΚ Παραμυθιάς, ο Διευθυντής του καταστήματος Παραμυθιάς της Εθνικής Τράπεζας Δημήτριος Λώλος, και καταστηματάρχες της πόλης.


Στα αξιοσημείωτα που προέκυψαν από την συνάντηση, το familiarization trip από δημοσιογράφους και bloggers διαπιστευμένους στο τουριστικό ρεπορτάζ που θα οργανωθεί από την Δημοτική Αρχή με στόχο την γνωριμία με την περιοχή, οι επαφές του Εμπορικού Συλλόγου με τουριστικά γραφεία της Πάργας και των Συβότων, η κατασκευή τουριστικού περιπτέρου του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς στην Γλυκή, η συνεργασία με την Μητρόπολη Παραμυθιάς για την ανάδειξη του Θρησκευτικού Τουρισμού καθώς και η ανανέωση των τουριστικών οδηγών από την Δημοτική Αρχή.

Read More »
Συνάντηση για την επερχόμενη τουριστική σεζόν με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς Συνάντηση για την επερχόμενη τουριστική σεζόν με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου επεκτείνει την παρουσία της στην Ήπειρο με νέο κατάστημα στην Πάργα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου επεκτείνει την παρουσία της στην Ήπειρο με νέο κατάστημα στην Πάργα


Η παρουσία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ισχυροποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ηπείρου με την έναρξη λειτουργίας του νέου υποκαταστήματος στην Πάργα. Το άνοιγμα του ένατου υποκαταστήματος έρχεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της Τράπεζας για την υποστήριξη όλου του εύρους της οικονομικής δραστηριότητας της Ηπείρου και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας.
O κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε για το νέο κατάστημα: «Το νέο μας κατάστημα στην Πάργα, το 2ο στη σειρά μετά το Μέτσοβο, αποτυπώνει τη σταθερή πορεία ανάπτυξης της Τράπεζας και τη θέλησή της να βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, σε μια εποχή που οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι καταναλωτές είναι μεγάλες. Η στοχευμένη επέκταση του δικτύου, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση του ψηφιακού μας μετασχηματισμού, αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία για την μετατροπή μας σε μια ισχυρή Περιφερειακή Τράπεζα».
Ο κ. Κωνσταντίνος Τσέλιος, Διευθυντής Καταστήματος Πάργας, δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργία του νέου καταστήματος στην Πάργα δείχνει έμπρακτα πως η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συμβάλει ουσιαστικά στην υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών επιχειρήσεων, στοχεύοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της περιοχής. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε και να οικοδομήσουμε ισχυρές αλλά και διαρκείς σχέσεις με τους πελάτες μας, παρέχοντάς τους εξειδικευμένες τραπεζικές λύσεις που θα τους βοηθήσουν να έρθουν πιο κοντά στους οικονομικούς και επιχειρηματικούς τους στόχους».
Το νέο υποκατάστημα βρίσκεται στην τοπική κοινότητα της Αγιάς στη διεύθυνση 5η Περιφερειακή Πάργας.
Read More »
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου επεκτείνει την παρουσία της στην Ήπειρο με νέο κατάστημα στην Πάργα Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου επεκτείνει την παρουσία της στην Ήπειρο με νέο κατάστημα στην Πάργα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Την ένταξη του Περιφερειακού της Ηγουμενίτσας και του κάθετου άξονα Εγνατία-Μαυρομάτι στο Ταμείο Ανάκαμψης, ζητούν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Την ένταξη του Περιφερειακού της Ηγουμενίτσας και του κάθετου άξονα Εγνατία-Μαυρομάτι στο Ταμείο Ανάκαμψης, ζητούν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΕρώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Θεσρπωτίας Μ. Κάτση, σχετικά με την ένταξη της κατασκευής του κάθετου άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι, και της παράκαμψης της Ηγουμενίτσας, στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ο Μ. Κάτσης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Ο κάθετος άξονας που θα συνδέει την Εγνατία οδό με τα ελληνοαλβανικά σύνορα στο Μαυρομάτι, μέρος του οποίου είναι η περιφερειακή οδός της Ηγουμενίτσας, αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, και δεν μπορεί να απουσιάζει από κανέναν στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου γενικότερα.

Η κατασκευή του, θα βοηθούσε αποφασιστικά στην ενίσχυση του ρόλου του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, στην αύξηση της διασυνοριακή κυκλοφορίας, στη βελτίωση της οδικής σύνδεσης του παράκτιου μετώπου της Ηπείρου με τη Νότια Αλβανία, στη λύση στο έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη της Ηγουμενίτσας ιδιαίτερα το καλοκαίρι, και στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας.

Υπενθυμίζω ότι τον Οκτώβριο του 2017, κατά την επίσκεψη του τότε Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζη στην Ηγουμενίτσα, είχαμε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουν οι μελέτες του έργου, όπως και έγινε έναν χρόνο μετά, με την ένταξη της χρηματοδότησης της μελέτης προϋπολογισμού 4.900.000€, στο INTERREG Ελλάδα – Αλβανία, με φορέα υλοποίησης της Εγνατία Οδό Α.Ε. Το έργο εφόσον μελετητικά είναι ώριμο χρειάζεται να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό της κυβέρνησης, και τις προτάσεις της για το Ταμείο Ανάκαμψης, το εν λόγω έργο δεν υπάρχει πουθενά. Ενώ δεν έχει γίνει καμία κίνηση έως σήμερα ώστε να αναζητηθούν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης της κατασκευής του. Ο κ. Μητσοτάκης παρέλαβε μια δημόσια Εγνατία οδό, με δωρεάν διέλευση από τα διόδια της Τύριας όλων των μόνιμων κατοίκων της Θεσπρωτίας, και με σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξή της μέσω και του κάθετου άξονα που θα τη συνδέει με το Μαυρομάτι. Είναι εγκληματικό αντί να χτίσει πάνω σε αυτά, να επιλέγει το ξεπούλημα και την ανατροπή του αναπτυξιακού σχεδιασμού της. Η Θεσπρωτία φαίνεται ότι είναι εκτός κάθε σχεδίου που αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που είναι αόρατη για την κυβέρνηση της ΝΔ.

Με την Ερώτηση μας ζητάμε από την κυβέρνηση να εντάξει την κατασκευή του κάθετου άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι και την παράκαμψη της Ηγουμενίτσας, στις προτάσεις της για το Ταμείο Ανάκαμψης, ή διαφορετικά να μας πει αναλυτικά την εναλλακτική της πρόταση».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
ΘΕΜΑ: «Ένταξη της κατασκευής του κάθετου άξονα "Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι/ Παράκαμψη Ηγουμενίτσας" στο Ταμείο Ανάκαμψης»
Τον Οκτώβριο του 2018 έπειτα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στο πλαίσιο του ευρύτερου έργου Mobility on the Ionian Coast – Comobilion συνολικού προϋπολογισμού 7.200.000€, εντάχθηκε στο πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020, η χρηματοδότηση της εκπόνησης των μελετών του έργου «Κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της περιφερειακής οδού Ηγουμενίτσας». Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου ανήλθε στα 4.900.000€, η συνολική διάρκεια των παρεμβάσεων ορίστηκε στους 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης χρηματοδότησης, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου τέθηκε η Εγνατία Οδός Α.Ε.
Ο οδικός άξονας που θα συνδέει την Εγνατία οδό με τα ελληνοαλβανικά σύνορα στο Μαυρομάτι μήκους 20,5 χιλιομέτρων, μέρος του οποίου είναι η περιφερειακή οδός της Ηγουμενίτσας μήκους 5 χιλιομέτρων, αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου, καθώς δύναται να ενισχύσει τον ρόλο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, να αυξήσει τη διασυνοριακή κυκλοφορία συμβάλλοντας στη βελτίωση της οδικής σύνδεσης του παράκτιου μετώπου της Ηπείρου με τη Νότια Αλβανία, να συνδράμει στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, να δώσει λύση στο έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη της Ηγουμενίτσας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, και να βελτιώσει την οδική ασφάλεια της Θεσπρωτίας.
Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό της κυβέρνησης, και τις προτάσεις της για την ένταξη νέων έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης, το εν λόγω έργο δεν υπάρχει πουθενά. Ενώ δεν έχει αναζητηθεί και κανένα άλλο εργαλείο χρηματοδότησης για την κατασκευή του, παρά το γεγονός ότι το έργο βαδίζει προς την μελετητική του ωρίμανση.
Επειδή η κατασκευή του κάθετου άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα συμπεριλαμβανομένης της περιφερειακής οδού Ηγουμενίτσας, θα ενισχύσει τον ρόλο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, θα αυξήσει τη διασυνοριακή κυκλοφορία, και θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου
Επειδή Θα αποφορτίσει την πόλη της Ηγουμενίτσας από το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες
Επειδή θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια της περιοχής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων
Επειδή το έργο, παρά τις όποιες καθυστερήσεις των τελευταίων 2 ετών, βαδίζει στη μελετητική του ωρίμανση και θα μπορούσε να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της κατασκευής του

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Προτίθεται να προτείνει την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης, του έργου της κατασκευής του κάθετου άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα συμπεριλαμβανομένης της περιφερειακής οδού Ηγουμενίτσας;
2) Εάν όχι, σε ποιο χρηματοδοτικό εργαλείο και πότε σχεδιάζει να εντάξει την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, και ποια βήματα έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Κάτσης Μάριος
Γεροβασίλη Όλγα
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Τζούφη Μερόπη
Read More »
Την ένταξη του Περιφερειακού της Ηγουμενίτσας και του κάθετου άξονα Εγνατία-Μαυρομάτι στο Ταμείο Ανάκαμψης, ζητούν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Την ένταξη του Περιφερειακού της Ηγουμενίτσας και του κάθετου άξονα Εγνατία-Μαυρομάτι στο Ταμείο Ανάκαμψης, ζητούν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Συναυλία πολυφωνικών συγκροτημάτων το Σάββατο στο Φιλιάτι - Εργαστήριο POLYPHONIA

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Συναυλία πολυφωνικών συγκροτημάτων το Σάββατο στο Φιλιάτι - Εργαστήριο POLYPHONIAH Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ. Ηπείρου), Επικεφαλής Δικαιούχος του Έργου, και οι υπόλοιποι Δικαιούχοι του Έργου - ο Δήμος Πωγωνίου, το Νομαρχιακό Ινστιτούτο της Περιοχής του Αργυρόκαστρου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτισμού Αυλώνα και ο Δήμος Δερόπολης – στα πλαίσια του Έργου POLYPHONIA «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» σας καλωσορίζουν στο τελευταίο μέρος της Διασυνοριακής Περιοδείας - Συναυλίας Πολυφωνικών Συγκροτημάτων από Αλβανία και Ελλάδα.

Το Έργο POLYPHONIA συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Interreg IPA II CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

Η Συναυλία θα λάβει χώρα στους Φιλιάτες, στις 19 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Σάββατο, με ώρα έναρξης 12:00 στην κεντρική πλατεία.

Θα μας τιμήσουν με τη παρουσία τους τρεις πολυφωνικές ομάδες από την περιοχή της Αλβανίας και μία από την περιοχή του Πωγωνίου, συγκεκριμένα: ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού και τα συγκροτήματα "Ergjeria- Gjirokaster", "Bença- Tepelene", "Selo -Dropull".

1o & 2ο Εργαστήριο POLYPHONIA
H Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ. Ηπείρου), Επικεφαλής Εταίρος του Έργου POLYPHONIA «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου πραγματοποιεί το:
Το 1ο Εργαστήριο POLYPHONIA θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου στα Ιωάννινα, Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 18 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00.
Το 2ο Εργαστήριο POLYPHONIA θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Φιλιατών, 19 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00.
Παράλληλα και τα δύο Εργαστήρια θα μεταδοθούν και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom, μέσω των συνδέσμων που θα βρείτε στο https://polyphonia.eu/workshops/.
Η συμμετοχή στα Εργαστήρια προϋποθέτει την συμπλήρωση της Φόρμας Συμμετοχής την οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ε.Δ. Ηπείρου https://www.pedepirus.gr/.
Το Έργο POLYPHONIA συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Interreg IPA II CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».
Τα Εργαστήρια έχουν σαν κύριο στόχο να ενημερώσουν για το Έργο POLYPHONIA, τους στόχους και τα αποτελέσματα του, τη σημασία της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη πολυφωνική μουσική και το πολυφωνικό τραγούδι.
Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις σχετικά με το 3ο Εργαστήριο POLYPHONIA, εφόσον οριστικοποιηθεί η διεξαγωγή του.

*Απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού COVID.
* Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
*Συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής και στείλτε τη στο polyphonia@pedepirus.gr.
*Θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.
Read More »
Συναυλία πολυφωνικών συγκροτημάτων το Σάββατο στο Φιλιάτι - Εργαστήριο POLYPHONIA Συναυλία πολυφωνικών συγκροτημάτων το Σάββατο στο Φιλιάτι - Εργαστήριο POLYPHONIA Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων το Δημοτικό Συμβούλιο ΗγουμενίτσαςΨΗΦΙΣΜΑ
Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας
για την στήριξη των Αγροτών και των Κτηνοτρόφων
του Νομού Θεσπρωτίας
(ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. αρ. 22/2022)
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας αποδεχόμενο το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Κινητοποιήσεων Αγροτών και Κτηνοτροφών Νομού Θεσπρωτίας για στήριξη και μετά από διαλογική συζήτηση ομόφωνα αποφασίζει:
Δηλώνει την συμπαράσταση του στον αγώνα που δίνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας και ζητά να:
- μειωθεί το κόστος παραγωγής, λαμβάνοντας η Κυβέρνηση τα απαραίτητα μέτρα, για αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και τα εφόδια, κατάργηση του Φ.Π.Α στα μέσα και τα εφόδια και σε βασικά είδη.
- εξασφαλίζεται η προστασία τους από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
- εφαρμοστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές που να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν το εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Read More »
Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

703 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
703 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 107
ΠΕ Θεσπρωτίας 69
ΠΕ Ιωαννίνων 403
ΠΕ Πρέβεζας 124

Read More »
703 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 703 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδαΜεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 8 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 18 εκατομμύρια ευρώ.
Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, επέλεξε το στοίχημα «Ακριβές Σκορ» σε τέσσερις αγώνες από τη La Liga, τη Serie A και την πρώτη κατηγορία της Αυστρίας και της Τουρκίας, έπαιξε το σύστημα 1-2-3-4 και με 7,50 ευρώ κέρδισε 11.817,91 ευρώ.
Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στις ελληνικές ιπποδρομίες στο Markopoulo Park, στο ΣΚΟΡ 6 (σωστή πρόβλεψη του νικητή σε έξι συνεχόμενες ιπποδρομίες), δύο νικητές από την Αθήνα και τη Νίκαια κέρδισαν από 9.423,37 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Βραβεύουν απόφοιτους μαθητές των ακριτικών σχολείων του Νομού Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Βραβεύουν απόφοιτους μαθητές των ακριτικών σχολείων του Νομού ΘεσπρωτίαςΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μόρφωσις Νεολαίας σας προσκαλεί να τιμήσετε την εκδήλωση της απονομής των ετήσιων χρηματικών επάθλων και βραβείων στους δικαιούχους απόφοιτους μαθητές των ακριτικών σχολείων του Νομού Θεσπρωτίας, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Φιλιατών.

Με τιμή
Για το Δ.Σ του ιδρύματος
Ο Πρόεδρος 
Χρυσόστομος (Μάκης)Χήτος – Κιάμος
Ο Γεν. Γραμματέας
Σωτήρης Κολιούσης
Read More »
Βραβεύουν απόφοιτους μαθητές των ακριτικών σχολείων του Νομού Θεσπρωτίας Βραβεύουν απόφοιτους μαθητές των ακριτικών σχολείων του Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα ΚΗΦΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα ΚΗΦΗ του Δήμου ΗγουμενίτσαςΤο ΝΠΔΔ «Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία και Πολιτισμός» (ΠΑΚΠΠΟ) Δήμου Ηγουμενίτσας ενεργώντας ως Δικαιούχος της Πράξης με Τίτλο «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ Δήμου Ηγουμενίτσας» με Κωδικό ΟΠΣ 5001340 του Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
Τους τυχόν ωφελούμενους (άτομα που μπορούν και δικαιούνται να τους παρέχονται υπηρεσίες από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) να καταθέσουν αίτηση και δικαιολογητικά συμμετοχής για την πλήρωση θέσεων (λόγω αποχώρησης) και για την λίστα επιλαχόντων στο ΚΗΦΗ Δ.Δ. Πλαταριάς και στο ΚΗΦΗ Δ.Δ. Πέρδικας. Ο αριθμός των ωφελούμενων ως επιλαχόντες για τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων θα επιλεχθούν με μοριοδότηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το άνωθεν Πρόγραμμα.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής απo 17/2/2022 έως και 4/3/2022
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις Δομές:
ΚΗΦΗ Δ.Δ. Πλαταριάς (Παλαιό Δημαρχείο Πλαταριάς, Υπεύθυνη ΚΗΦΗ κα Κύργιου Σταυρούλα, τηλ.:2665361503
ΚΗΦΗ Δ.Δ. Πέρδικας (Παλαιό Δημαρχείο Πέρδικας Υπεύθυνος ΚΗΦΗ κος Στέργιος Αναστάσιος, τηλ.:2665091678)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής είναι:
1. Αίτηση Συμμετοχής του ηλικιωμένου ή ατόμου του συγγενικού περιβάλλοντος που έχει αναλάβει τη φροντίδα του (διατίθεται στη Δομή.)
2. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας

3. Αντίγραφο Ατομικού ή Οικογενειακού Εκκαθαριστικού Σημειώματος προηγούμενου έτους.
4. Αντίγραφο Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης
5. Γνωμάτευση θεράποντος ιατρού, από την οποία να προκύπτει αν ο ωφελούμενος/η είναι πλήρως, μερικώς ή μη αυτοεξυπηρετούμενος ( κινητικά, νοητικά, ψυχικά).
6. Υπεύθυνη δήλωση ότι ωφελούμενοι δε λαμβάνουν υπηρεσίες από άλλο Κέντρο (παρέχεται στη δομή)

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ
Α. Κριτήρια και μοριοδότηση

Για οποιαδήποτε άλλη κατηγορία κριτηρίων η οποία δεν αναφέρεται στον ανωτέρω πίνακα οι ωφελούμενοι δε θα λαμβάνουν μόρια, χωρίς αυτό να σημαίνει απώλεια του δικαιώματος συμμετοχής και κατάταξης μετά από την αντίστοιχη μοριοδότηση των εναπομεινάντων κριτηρίων.

Το όριο της φτώχειας προσδιορίζεται σύμφωνα με το κατώφλι φτώχειας της ΕΛΣΤΑΤ. Το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 5.269 ευρώ ετησίως ανά μονοπρόσωπο νοικοκυριό και σε 11.064 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών και ορίζεται στο 60% του διάμεσου συνολικού ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, το οποίο εκτιμήθηκε σε 8.781 ευρώ. Σε περίπτωση που κατά την ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης από τη Δ.Α. ή κατά την ημερομηνία της έκδοσης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ΚΗΦΗ προς τα ωφελούμενα άτομα, έχουν δημοσιευτεί από την ΕΛΣΤΑΤ νέα επικαιροποιημένα στοιχεία, το κριτήριο προσδιορίζεται ανάλογα.

Ο Δικαιούχος βαθμολογεί και κατατάσσει τους ωφελούμενους σε πίνακα, κατά φθίνουσα σειρά, με βάση το σύνολο της βαθμολογίας τους και στη συνέχεια τους επιλέγει με βάση τον αριθμό της δυναμικότητας της δομής (ΚΗΦΗ). Οι ωφελούμενοι είναι δυνατόν να ασκήσουν ένσταση κατά του ανωτέρω πίνακα εντός τριών (3) ημερών από τη γνωστοποίησή του, ενώπιον του αρμόδιου οργάνου του Δικαιούχου.                                                                                                                Η  Πρόεδρος ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΟ

 

                                                                                                                    Δέσποινα Ζειμπέκογλου

Read More »
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα ΚΗΦΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα ΚΗΦΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

«Ηλεκτροσόκ» για επαγγελματία στην Ηγουμενίτσα: Καλείται να πληρώσει 3.885,50 ευρώ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
«Ηλεκτροσόκ» για επαγγελματία στην Ηγουμενίτσα: Καλείται να πληρώσει 3.885,50 ευρώ


Ιδιοκτήτης καφέ καλείται να πληρώσει ρεύμα αυξημένο κατά 184% . Η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι υψηλότερη από το κόστος του ρεύματος
Οι λογαριασμοί ρεύματος που φτάνουν στα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες προκαλούν «ηλεκτροσόκ» στους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης ανήρτησε στο Twitter το μπουγιουρντί που ήρθε σε έναν ιδιοκτήτη καφέ στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος καλείται να πληρώσει 3.885,5 ευρώ.
Από την ανάλυση του λογαριασμού φαίνεται ότι το κόστος του ρεύματος το μήνα είναι 1372,7 ευρώ με τη ρήτρα αναπροσαρμογής 2958,40 ευρώ και το τελικό ποσό που πρέπει να πληρώσει με την επιδότηση να φτάνει τα 3885,55 ευρώ, δηλαδή, αύξηση κατά 184%.
Όπως σημειώνει σκωπτικά ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «Έτσι φροντίζει η ΝΔ τη μεσαία τάξη. Με λουκέτα».


Read More »
«Ηλεκτροσόκ» για επαγγελματία στην Ηγουμενίτσα: Καλείται να πληρώσει 3.885,50 ευρώ «Ηλεκτροσόκ» για επαγγελματία στην Ηγουμενίτσα: Καλείται να πληρώσει 3.885,50 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Ξεκινούν τα έργα φυσικού αερίου στην Ήπειρο

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Ξεκινούν τα έργα φυσικού αερίου στην ΉπειροΑπό δεξαμενές που θα εγκατασταθούν στην Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων και με δίκτυο αγωγών που θα αναπτυχθεί τα Γιάννινα, σε ένα χρόνο περίπου, θα έχουν φυσικό αέριο.
Παράλληλα θα αναπτυχθούν ανάλογα έργα και στις άλλες τρεις πρωτεύουσες των νομών, σε Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία.
Μετά τους διαγωνισμούς που είχαν γίνει τον Δεκέμβριο για τα έργα φυσικού αερίου στα Γιάννινα έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος. Οι συμβάσεις αποστέλλονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μόλις δοθεί η έγκριση και υπογραφούν το έργο μπορεί να ξεκινήσει.
«Αρχίζουμε το σκάψιμο» είπε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας ο οποίος βρέθηκε στην Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων και μετείχε σε σύσκεψη που έγινε με την συμμετοχή του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου και της βουλευτή Μαρίας Κεφάλα.
«Η έλευση του φυσικού αερίου στην Ήπειρο ήταν ένα τεράστιο στοίχημα και πολλοί πίστευαν ότι δεν θα γίνει ποτέ. Με συστηματική προσπάθεια όμως η ενεργειακή απομόνωση παίρνει τέλος» είπε ο κ. Τσάκας και δίνοντας ένα εξαιρετικά αισιόδοξο χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι από τον επόμενο χειμώνα οι κάτοικοι της περιοχής θα απολαμβάνουν φυσικό αέριο.
Σημείωσε ότι θα καλυφθούν όλες οι ενεργοβόρες μονάδες όπως είναι το Πανεπιστήμιο και τα νοσοκομεία ενώ σταδιακά θα εξεταστεί η επέκταση του δικτύου πέραν του λεκανοπεδίου.
Την ικανοποίησή της εξέφρασε η βουλευτής Μαρία Κεφάλα σημειώνοντας ότι η χρονιά είναι ορόσημο για την περιοχή και συμπλήρωσε ότι τα έργα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την Ήπειρο.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος τόνισε από την πλευρά του ότι η έλευση του φυσικού αερίου είναι μια πραγματική επανάσταση για την περιοχή και μπορεί να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ΒΙΠΕ καθώς θα μειώσει το κόστος. «Εμείς θα βοηθήσουμε ώστε τα έργα να προχωρήσουν γρήγορα και το όνειρο να γίνει πραγματικότητα» ανέφερε.

Τα έργα στην Ήπειρο
Τα έργα που έχουν δημοπρατηθεί στην Ήπειρο έχουν συνολικό προυπολογισμό 29,1 εκατομμύρια ευρώ και ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.
Αναλυτικά, οι νέοι διαγωνισμοί της ΔΕΔΑ για τα έργα φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Ηπείρου προβλέπουν τα ακόλουθα:
Ιωάννινα: Το έργο αφορά στην κατασκευή 119 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης στον αστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων και 10 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την ΒΙΠΕ Ιωαννίνων όπου θα εγκατασταθούν οι μονάδες LNG. Μέχρι το 2026, θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 2.650 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών).
Το έργο κατασκευής του δικτύου στα Ιωάννινα έχει προϋπολογισμό 14,8 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από τη ΔΕΔΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ποσό επιχορήγησης 9,7 εκατ. ευρώ).
Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα: Το έργο προβλέπει την κατασκευή 30 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης στον αστικό ιστό κάθε πόλης. Η τροφοδότηση των πόλεων αυτών με φυσικό αέριο θα γίνει μέσω μονάδων LNG που θα εγκατασταθούν σε σημεία πέριξ των πόλεων. Μέχρι το 2026 θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 1.650 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών.
Το έργο κατασκευής του δικτύου στην Άρτα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα έχει προϋπολογισμό 5,47 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από τη ΔΕΔΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ποσό επιχορήγησης 3,6 εκατ. ευρώ).
Read More »
Ξεκινούν τα έργα φυσικού αερίου στην Ήπειρο Ξεκινούν τα έργα φυσικού αερίου στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Εγκρίθηκαν οι μελέτες για τη Μονή Βέλιανης

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Εγκρίθηκαν οι μελέτες για τη Μονή ΒέλιανηςΕγκρίθηκαν από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Ηπείρου η γεωτεχνική, αρχιτεκτονική και στατική μελέτη για την αποκατάσταση του καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Βέλιανης.

Η μελέτη είναι αποτέλεσμα προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς.

Η μελέτη στοχεύει σε ολοκληρωμένη παρέμβαση του Καθολικού της Μονής, στην απάλειψη των λόγων που προκαλούν φθορές στο Μνημείο και την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ώστε να καταστεί ο Ναός και πάλι επισκέψιμος για το κοινό!

Η Μονή είναι αφιερωμένη στη γέννηση του Ιωάννου του Προδρόμου.

Η δεύτερη ονομασία της οφείλεται στο χωριό Βέλλιανη που υπήρχε ως το 1850 δυτικά και πλησίον της. Σήμερα βρίσκεται στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Προδρομίου.
Read More »
Εγκρίθηκαν οι μελέτες για τη Μονή Βέλιανης Εγκρίθηκαν οι μελέτες για τη Μονή Βέλιανης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Διευρύνεται η συνεργασία Περιφέρειας και ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Διευρύνεται η συνεργασία Περιφέρειας και ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑΟι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης κλιμακίου του Οργανισμού στην Περιφέρεια.

Το Κλιμάκιο αποτελούνταν από την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γεωργία Μπόκα, τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Δρ Σπύρο Σταχτιάρη, τη Γενική Διευθύντρια Αγροτικής Έρευνας Δρ Αναστασία Τσαγκαράκου και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Ξύδη.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης καλωσορίζοντας το κλιμάκιο αναφέρθηκε στη διαχρονική επιτυχημένη συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ που αφορά τη Γαλακτοκομική Σχολή, το Ινστιτούτο Γάλακτος, την παραγωγή και πιστοποίηση νέων τυροκομικών προϊόντων, όπως το κασκαβάλ και το τσαλαφούτι και την πειραματική καλλιέργεια του «λουλουδιού του Δαρβίνου» (primula veris).

Τα στελέχη του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν την αγροτική έρευνα και την εκπαίδευση στο Ινστιτούτο Γάλακτος και στη Γαλακτοκομική Σχολή αντίστοιχα τονίζοντας ότι έχει τεθεί ως προτεραιότητα η αναβάθμισή τους και η διαπίστευση των ερευνητικών εργαστηρίων. Παράλληλα ζήτησαν τη συνεργασία της Περιφέρειας για την ανάδειξη και αξιοποίηση των κτιριακών τους εγκαταστάσεων, μεταφέροντας την εκπεφρασμένη βούληση της Διοίκησής του για περαιτέρω ανάπτυξη των δύο δομών εκπαίδευσης στα Ιωάννινα, με αποκλειστικό στόχο την ενίσχυση του κτηνοτροφικού κλάδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για την συνολική αξιοποίηση του αγροκτήματος «Κατσικά» από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη να αναλύσει σε γενικές γραμμές το πλάνο για τη δημιουργία και λειτουργία αγοράς τοπικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και την πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί σε συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων και την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης για τη γενετική βελτίωση και αναπαραγωγή του προβάτου «μπούτσικο».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη βεβαιότητα ότι η πολύ μέχρι σήμερα συνεργασία θα συνεχιστεί και σε ο, τι αφορά τις δομές εκπαίδευσης στην Ήπειρο, αλλά και με άλλες κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις που στηρίζουν την ελληνική κτηνοτροφία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης αρμόδια για θέματα προώθησης των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου κα. Γιώτα Ναυρόζογλου και στελέχη των υπηρεσιών Αγροτικής Ανάπτυξης.
Read More »
Διευρύνεται η συνεργασία Περιφέρειας και ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ Διευρύνεται η συνεργασία Περιφέρειας και ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Συμμετοχή της Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας σε διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus +

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
Συμμετοχή της Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας σε διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus +Στις 7 & 8 Φεβρουαρίου 2022, αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, κ. Μαρίνα Μπέση ως επικεφαλής του προγράμματος, έλαβε μέρος στη 2η συνάντηση εργασίας (Transnational Project Meeting) που διεξήχθη στη Βιέννη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο Student Transition in Education Paths (STEP). Το Πρόγραμμα υλοποιείται κατά την τριετία 2019-2022 και επικεντρώνεται στην διευκόλυνση της ομαλής μετάβασης των μαθητών/μαθητριών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο.

Στόχος του Προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και φορείς από την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία και την Τουρκία, είναι αφενός η ανταλλαγή καλών διδακτικών πρακτικών και αφετέρου η δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού ανοιχτής πρόσβασης, το οποίο θα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την έως τώρα πρόοδο του σχεδίου και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την περαιτέρω βελτίωσή του. Μέσα από διαλογική συζήτηση κατέληξαν σε χρήσιμα συμπεράσματα και προχώρησαν στην επικαιροποίηση και το σχεδιασμό των επόμενων δραστηριοτήτων. Προσδιόρισαν τέλος τους επικαιροποιημένους στόχους του σχεδίου και τις δράσεις που θα υλοποιήσει ο κάθε εταίρος προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί.

Τέλος, οι εταίροι αποφάσισαν από κοινού την υλοποίηση δράσεων διάχυσης - με δια ζώσης και εξ αποστάσεως συναντήσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο - με στόχο την διάδοση του σχεδίου τόσο στην εκπαιδευτική όσο και την ευρύτερη κοινότητα.
Read More »
Συμμετοχή της Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας σε διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Συμμετοχή της Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας σε διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

“Αυστηρώς απόρρητη” η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης για τη χερσαία ζώνη

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022
“Αυστηρώς απόρρητη” η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης για τη χερσαία ζώνηΜόλις τρεις (!!!) από τις συνολικά 94 σελίδες της τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΗΓ ΑΕ, εστάλησαν στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ηγουμενίτσας, για να… ενημερωθούν για τα τμήματα εκείνα που θα φύγουν από τη δικαιοδοσία της ΟΛΗΓ ΑΕ και θα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο με την ελπίδα κάποτε να περιέλθουν στη διαχείριση του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Στις τρεις σελίδες συμπεριλαμβάνεται το… εξώφυλλο και δυο σελίδες με μαυρισμένα όσα προφανώς δεν πρέπει να γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο και άρα οι Δημότες του Δήμου…
Μεταξύ αυτών στα οποία έπεσε μαύρο (!!!) συμπεριλαμβάνεται η παράγραφος που αφορά στο αλιευτικό καταφύγιο Πλαταριάς και στο Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Συβότων!
Το έγγραφο (αγνώστου συντάκτη) χαρακτηρίζεται “αυστηρά εμπιστευτικό” και αποτελεί το πρώτο προσχέδιο της τροποποίησης που συντάχθηκε μόλις μια βδομάδα νωρίτερα, στις 09/02/2022!
Συνοδεύεται δε και από παράτημα τριών γραμμών:
ΠΗΓΗ: vdella.com
Read More »
“Αυστηρώς απόρρητη” η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης για τη χερσαία ζώνη “Αυστηρώς απόρρητη” η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης για τη χερσαία ζώνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Σελίδες