Κατατέθηκε για έγκριση ο φάκελος του Εμπορευματικού Κέντρου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
Κατατέθηκε για έγκριση ο φάκελος του Εμπορευματικού Κέντρου Ηγουμενίτσας 
Κατατέθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης για έγκριση, ο φάκελος του «Εμπορευματικού Κέντρου» στην Ηγουμενίτσα. Πρόκειται για το 1ο Διχωρικό Επιχειρηματικό Πάρκο (ΕΠ) Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics) στη χώρα, με βασικό πόλο ανάπτυξης τον λιμένα που, στην προοπτική του, εκπληρώνει όλες τις προϋποθέσεις συνδυασμένων μεταφορών.

Ο Φορέας Υλοποίησης υποστηρίζεται επιχειρηματικά από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ ΑΕ), ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διοίκηση και την εκμετάλλευση των χώρων της Ζώνης Λιμένα. Το σύνολο των τεχνικών και οικονομικών μελετών του έργου έχει εκπονηθεί από τη REDEPLAN Consultants που ασκεί τη διοίκηση του έργου και είναι υπεύθυνη για την αδειοδότηση του. Σύμφωνα με το τεχνικό και οικονομικό σχέδιο της εταιρείας, το έργο έχει σχεδιαστεί με σκοπό να φιλοξενήσει νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και διανομής αγαθών (logistics), που θα αναδείξουν τη νέα δυναμική του λιμένα Ηγουμενίτσας στις εμπορευματικές μεταφορές.

Το Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας αναπτύσσεται σε δύο θέσεις, η πρώτη εντός της λιμενικής ζώνης που θα χρησιμοποιείται ως χώρος προσωρινής εναπόθεσης ασυνόδευτων φορτίων και η δεύτερη στην ενδοχώρα, στη θέση Γκρίκα, σε απόσταση 800μ από την Εγνατία Οδό. Πρόκειται για έκταση επιφανείας 500 στρ. περίπου, σε επαφή με το υφιστάμενο Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (ΒΙΟΠΑΘΕ), το οποίο και αποτελεί τμήμα του.
Για την επένδυση, προϋπολογισμού 7.600.000€, προβλέπεται η κατασκευή όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (οδοποιία, ύδρευση, αποχέτευση, οδοφωτισμός, τηλεπικοινωνίες οπτικών ινών, κ.λπ.), ενώ έχει σχεδιαστεί, με όλες τις κατάλληλες τεχνικές υποδομές η σύνδεση του με την μελλοντική Σιδηροδρομική Εγνατία, στη θέση Κρυσταλλοπηγή.
Η λειτουργική συσχέτιση των δύο θέσεων του διχωρικού (λιμένας και ενδοχώρα), εξασφαλίζει στην επένδυση τη μέγιστη δυνατή, διαρκή και αποδοτική, επιχειρηματική αλληλοτροφοδότηση.

Η φύση του έργου επιβάλλει τη δημιουργία μεγάλων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου που καλύπτουν το 38 % της έκτασης, καθώς και κοινωφελείς υποδομές, μεγάλης κλίμακας, απαραίτητες για τη λειτουργία Πάρκου Εφοδιαστικής, όπως Πυροσβεστικό Υπόστεγο, Τελωνείο, Γραφείο Ασφάλειας, Συνεργείο Αυτοκινήτων και Πρατήριο Καυσίμων, Πύλη Εισόδου, Μηχανοστάσιο, Εστιατόριο – Αναψυκτήριο κ.λπ. Οι άνετοι κοινόχρηστοι χώροι, σε συνδυασμό με μεγάλους χώρους στάθμευσης για επαγγελματικά αυτοκίνητα (φορτηγά κ.λπ.), με υποδομές διημέρευσης και φιλοξενίας (στάθμευση και σέρβις αυτοκινήτων, υπηρεσίες υγιεινής και εστίασης κ.λπ.), προσφέρουν τις βέλτιστες συνθήκες λειτουργίας σε ένα Πάρκο Εφοδιαστικής, για τους χρήστες και τους επισκέπτες.
Η επένδυση αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου Επιχειρηματικού Πάρκου πολλαπλών επιτρεπομένων δραστηριοτήτων με κέντρο τις επιχειρήσεις της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες κατά μήκος του θαλάσσιου διαδρόμου Αδριατικής – Ιονίου, μεταξύ των βασικών λιμένων της Τεργέστης, της Ανκόνα και της Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για μια πρότυπη τεχνική υποδομή που ενσωματώνει όλες τις τεχνικές και λειτουργίες της «Πράσινης» Οικονομίας και ενισχύει τη στρατηγική γεωγραφική θέση της ανάπτυξης του.
Read More »
Κατατέθηκε για έγκριση ο φάκελος του Εμπορευματικού Κέντρου Ηγουμενίτσας Κατατέθηκε για έγκριση ο φάκελος του Εμπορευματικού Κέντρου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019 Rating: 5

ΤΟ ΤΑΒΛΙ με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
ΤΟ ΤΑΒΛΙ με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα
 

Κυρ 21/7 21:15
Νέο Θέατρο Εστία - Ηγουμενίτσα 

Τιμή εισιτηρίου:
12 € κανονικό
10 € εκπτωτικό (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, α.με.α) 
Προπώληση 10 €

Κείμενο : Δημήτρης Κεχαΐδης
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα
Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Bοηθός Σκηνοθέτη: Νίκη Σκιαδαρέση

Προπώληση:
Βιβλιοπωλείο Κυριαζής
 
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ
Πληροφορίες: 6986489049
Read More »
ΤΟ ΤΑΒΛΙ με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα ΤΟ ΤΑΒΛΙ με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019 Rating: 5

Προς δημοπράτηση η κατασκευή πλατείας στον οικισμό Εθν. Αντίστασης Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
Προς δημοπράτηση η κατασκευή πλατείας στον οικισμό Εθν. Αντίστασης Ηγουμενίτσας 

Με έγγραφό της προς το Δήμο Ηγουμενίτσας, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη της για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το υποέργο «Κατασκευή πλατείας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης» της Πράξης «Κατασκευή πλατείας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης» συνολικού προϋπολογισμού 409,200 €.

Read More »
Προς δημοπράτηση η κατασκευή πλατείας στον οικισμό Εθν. Αντίστασης Ηγουμενίτσας Προς δημοπράτηση η κατασκευή πλατείας στον οικισμό Εθν. Αντίστασης Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019 Rating: 5

Προσγείωση μονοκινητήριου αεροσκάφους σε παράδρομο της Εγνατίας

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
Προσγείωση μονοκινητήριου αεροσκάφους σε παράδρομο της Εγνατίας 

 


 
Αναγκαστική προσγείωση λόγω βλάβης στον κινητήρα έκανε μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου Τσέσνα.

Το αεροσκάφος με τρεις επιβαίνοντες απογειώθηκε από την Κέρκυρα. Ενώ πετούσε σε περιοχή κοντά στα Γρεβενά παρουσίασε πρόβλημα στον κινητήρα και ο πιλότος έκρινε ότι έπρεπε να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Και όντως έκανε αναγκαστική προσγείωση, στον παράδρομο της Εγνατίας Οδού! Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα πήγαν καλά και οι τρεις επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

«Χάσαμε τον κινητήρα στον αέρα και κάναμε αναγκαστική προσγείωση», δήλωσε λίγα λεπτά μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους, έχοντας σημάδια από τον τραυματισμό. «Ευτυχώς είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
Read More »
Προσγείωση μονοκινητήριου αεροσκάφους σε παράδρομο της Εγνατίας Προσγείωση μονοκινητήριου αεροσκάφους σε παράδρομο της Εγνατίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019 Rating: 5

Η Παραμυθιώτισσα Αθηνά Καλύβα, Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
Η Παραμυθιώτισσα Αθηνά Καλύβα, Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας
Τους πρώτους 28 Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Πρόκειται για στελέχη που μαζί με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς κάνουν πράξη τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διεύρυνση και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας με πρόσωπα που προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική. Αυτό άλλωστε ήταν και ένα από τα κριτήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή τους. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πείρα τους στον τομέα ευθύνης που αναλαμβάνουν, και όχι προφανώς η κομματική τους προέλευση.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση τοποθετεί μέσα σε μόλις 10 μέρες μετά τις εθνικές εκλογές, Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς στα Υπουργεία, καθώς στο παρελθόν χρειάζονταν ακόμη και μήνες. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και η ανακοίνωση των υπολοίπων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, ο συνολικός αριθμός των οποίων θα μειωθεί σε 59 από 93 που ήταν επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο πρωθυπουργός, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η άμεση εφαρμογή του σχεδίου της για την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσα από την εφαρμογή σειράς μεταρρυθμίσεων που έχουν στο επίκεντρο τους την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικότερο κράτος.

Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας αναλαμβάνει η Παραμυθιώτισσα Αθηνά Καλύβα

Το who is who της Αθηνάς Καλύβα

Γεννήθηκε στην Παραμυθιά. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Lund Σουηδίας, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Μάστερ στην Ευρωπαϊκή Οικονομία) και Διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Middlesex, (Ην. Βασιλείου).

Από το 1992, κατόπιν εξετάσεων, είναι στέλεχος στο Υπουργείο Οικονομικών (νυν ΑΑΔΕ). Κατά τη διάρκεια της θητείας της, διετέλεσε Φορολογικός Ακόλουθος στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, Δ/ντρια Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Οικονομικών κα. Από το 2013 εργάζεται ως οικονομική αναλύτρια στην Γενική Δ/νση Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κύριο αντικείμενο την ανάλυση προτάσεων φορολογικής πολιτικής με στόχο, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, τη διαμόρφωση φορολογικών πολιτικών φιλικών προς την ανάπτυξη και την οικονομική αποτελεσματικότητα.

Έχει τιμηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία για την προσφορά της στην διεξαγωγή της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Διαθέτει δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά περιοδικά. Μιλά Αγγλικά, Σουηδικά, και Γαλλικά.
Read More »
Η Παραμυθιώτισσα Αθηνά Καλύβα, Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Η Παραμυθιώτισσα Αθηνά Καλύβα, Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019 Rating: 5

Αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων και ερευνών

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
Αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων και ερευνών 

Στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων και ερευνών, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Αναλυτικότερα:
τις απογευματινές ώρες χθες (17-07-2019) στην πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο ελέγχων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν τρεις 18χρονοι αλλοδαποί, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (7) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (21,8) γραμμαρίων και ένα τσιγάρο κάνναβης, τα οποία προόριζαν για διακίνηση. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ελέγχου των στοιχείων τους, διαπιστώθηκε ότι ο ένας εξ αυτών διέμενε παράνομα στη χώρα.

τις μεσημβρινές ώρες χθες (17-07-2019) στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, διότι στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία κροτίδα, μικροποσότητα κάνναβης και ένα φιαλίδιο με κωδεΐνη.

τις απογευματινές ώρες χθες (17-07-2019) στον χώρο του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός, διότι στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

μετά τα μεσάνυχτα σήμερα (18-07-2019) σε κεντρική οδό των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο ελέγχων περιπολούντων αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, συνελήφθησαν δύο 20χρονοι ημεδαποί, διότι μετά από έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου σε βάρος 65χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες (17-07-2019) το απόγευμα, εισήλθε, από ανασφάλιστη πόρτα, στην οικία ηλικιωμένου ημεδαπού στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από το πορτοφόλι του.

Read More »
Αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων και ερευνών Αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων και ερευνών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019 Rating: 5

Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 4,595 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί το Ε.Π. ‘Ήπειρος 2014-2020»

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 4,595 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί το Ε.Π. ‘Ήπειρος 2014-2020» 


 


Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε πεδινές- μη δασικές περιοχές χρηματοδοτεί με το ποσό των 4.595.439 € το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

Η σχετική πρόσκληση- που υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη – απευθύνεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, στην Περιφέρεια Ηπείρου και στους Δήμους της Ηπείρου. Εναρκτήρια ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 5η Αυγούστου 2019 και καταληκτική η 4η Νοεμβρίου 2019.

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων πράξεων ορίστηκε το ποσό των 400.000 ευρώ.

Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας περιλαμβάνουν ενδεικτικά τις εξής κατηγορίες:
• Έργα διευθέτησης ποταμών / χειμάρρων / υδατορεμάτων για την αύξηση της παροχετευτικότητάς τους, την προστασία της κοίτης και τη ρύθμιση της ροής.
• Έργα κατασκευής αντιπλημμυρικών αναχωμάτων για την ανάσχεση και ασφαλή παροχέτευση των πλημμυρικών αιχμών
• Έργα κατασκευής λιμνών κατακράτησης πλημμυρικών ροών.
• Έργα παράπλευρης εκτόνωσης / αποθήκευσης των πλημμυρικών ροών.
Τα επιλέξιμα έργα αφορούν κατασκευή νέων έργων ή/και αναβάθμιση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων.

Επισημαίνεται πως δεν είναι επιλέξιμες στην παρούσα πρόσκληση προτάσεις που αφορούν:
• Έργα για την κατασκευή, επέκταση ή/και βελτίωση δικτύων συλλογής και αποχέτευσης όμβριων υδάτων εντός πολεοδομικών σχεδίων και οριοθετημένων οικισμών.
•Έργα αποστράγγισης οδικών αξόνων και άλλων τεχνικών έργων.
•Έργα κατασκευής / βελτίωσης ορεινών αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων σε δάση /δασικές εκτάσεις (έργα ορεινής υδρονομίας).
•Έργα συντήρησης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων.
•Έργα καθαρισμών τάφρων και υδατορεμάτων.

Read More »
Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 4,595 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί το Ε.Π. ‘Ήπειρος 2014-2020» Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 4,595 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί το Ε.Π. ‘Ήπειρος 2014-2020» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019 Rating: 5

Μαθητικές κατασκηνώσεις στην Σαγιάδα

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019

Μαθητικές κατασκηνώσεις στην Σαγιάδα
 O Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου, κ. Κωνσταντίνος Καμπουράκης και κλιμάκιο της Π.Δ.Ε. Ηπείρου επισκέφτηκαν τη μαθητική κατασκήνωση του Υπουργείου Παιδείας, που λειτουργεί στη Σαγιάδα της Θεσπρωτίας, με αφορμή την αποχαιρετιστήρια γιορτή, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη λήξη της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου.

Οι μικροί μαθητές που επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές τους σ’ ένα όμορφο χώρο δίπλα στη θάλασσα, άφησαν για λίγες μέρες κινητά, tablet και τον εικονικό κόσμο που έχει εισβάλει στην καθημερινότητά τους για να απολαύσουν τη φύση και το ομαδικό παιχνίδι, καθώς και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες σε ένα φιλόξενο και ιδανικό περιβάλλον.

Αξιέπαινοι είναι οι εκπαιδευτικοί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κατασκήνωση, οι οποίοι με άοκνες και συνεχείς πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με εθελοντές διοργάνωσαν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τους μικρούς κατασκηνωτές.

Κατά τις ημέρες της παραμονής των μικρών μαθητών στήθηκαν “σκακιέρες”, οργανώθηκαν αθλητικοί αγώνες, δημιουργήθηκαν χειροποίητα αναμνηστικά. Τα παιδιά μυήθηκαν σε τεχνικές αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας και διδάχθηκαν τρόπους αντίδρασης και αντιμετώπισης περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης. Ήλθαν, επίσης σε επαφή με διάφορα θαλάσσια αθλήματα και ξεναγήθηκαν στο φορέα διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα.

Τέλος οργάνωσαν τη δική τους χορωδία, και στην αποχαιρετιστήρια γιορτή τραγούδησαν, έπαιξαν μουσική, και χόρεψαν ανέμελα, παρουσία των γονέων που μπόρεσαν να παρευρεθούν σε αυτή.

Έχει ήδη ξεκινήσει η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος, κατά την οποία φιλοξενούνται παιδιά τόσο από την Περιφέρεια Ηπείρου, όσο και από την Φλώρινα και τα Γρεβενά.

Στόχος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας παραμένει η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης, που επαναλειτουργεί από το καλοκαίρι του 2016, με δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας, η στήριξη και ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών και εθελοντών που αναλαμβάνουν, για ένα μήνα κάθε καλοκαίρι, το απαιτητικό έργο της λειτουργίας της κατασκήνωσης και κύρια η συνεχής βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ο εμπλουτισμός των δημιουργικών δραστηριοτήτων των νεαρών κατασκηνωτών ώστε να είναι η διαμονή τους μια ευχάριστη καλοκαιρινή εμπειρία την οποία και θα ήθελαν να ξαναζήσουν.
Read More »
Μαθητικές κατασκηνώσεις στην Σαγιάδα  Μαθητικές κατασκηνώσεις στην Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019 Rating: 5

Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Παράταση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για νέες Ειδικότητες 2019-2020

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Παράταση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για νέες Ειδικότητες 2019-2020

Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους υποψήφιους σπουδαστές ότι η δυνατότητα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για προτεινόμενες νέες ειδικότητες που αφορούν στο σπουδαστικό έτος 2019-2020, παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 18 Ιουλίου και ώρα 24:00.

Το Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας έχει ως πρωταρχικό του σκοπό να προτείνει τη λειτουργία ειδικοτήτων οι οποίες διασυνδέονται με τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Για τον λόγο αυτό, συνεργάζεται με επαγγελματικούς και συλλογικούς φορείς, πραγματοποιεί έρευνες αγοράς και ταυτόχρονα αφουγκράζεται τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των υποψηφίων σπουδαστών.

Οι υποψήφιοι μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους στην ηλεκτρονική φόρμα https://tinyurl.com/y5avbcnt, η οποία είναι αναρτημένη επίσης στην ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας http://iek-igoum.thesp.sch.gr/ και να προτείνουν τη λειτουργία των ειδικοτήτων που επιθυμούν.

Επισημαίνεται, ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν αποτελεί εγγραφή για τους ενδιαφερόμενους.

Πληροφορίες: καθημερινά, 09:00-16:00
Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας
Ταχ.Δ/νση: 28ης Οκτωβρίου 7, 46 100 Ηγουμενίτσα
Τηλέφωνο: 26650 26987
Fax: 26650 26985
E–mail: grammateia@iek-igoum.thesp.sch.gr
Ιστοσελίδα: http://iek-igoum.thesp.sch.gr

Read More »
Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Παράταση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για νέες Ειδικότητες 2019-2020 Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Παράταση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για νέες Ειδικότητες 2019-2020 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου POWER στην Ριέκα Κροατίας

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου POWER στην Ριέκα Κροατίας

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι την Πέμπτη και Παρασκευή 11 & 12 Ιουλίου 2019 συμμετείχε στην Διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου POWER στην Ριέκα της Κροατίας όπου παρουσιάσθηκαν οι οκτώ καλύτερες λύσεις των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην δράση «Call for Solutions» και οι επιχειρηματίες που τις υπέβαλλαν συμμετείχαν σε συνάντηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συζήτησης για την ανάπτυξή τους με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Επίσης αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από την αρμόδια διακρατική επιτροπή οι δέκα καλύτερες προτάσεις εκ των τριανταμία συνολικά που υποβλήθηκαν στην δράση «Gamming Sessions», από τις εκπαιδευτικές μονάδες των περιοχών χωρών που συμμετέχουν στο έργο, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του έργου και τα μέχρι στιγμής παραδοτέα και τέθηκαν οι προτεραιότητες για τα επόμενα βήματα προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη και επιτυχής υλοποίησή του.

Η δράση «Call for Solutions» αφορούσε την επιλογή ΛΥΣΕΩΝ πάνω στις ενεργειακές ανάγκες των Λιμανιών, που κατέθεσαν επιχειρηματίες και από τις 6 χώρες. Συνολικά κατατέθηκαν 23 «Λύσεις» εκ των οποίων οι 4 ήταν από την Ελλάδα. Η ΛΥΣΗ που έλαβε την δεύτερη θέση στην συνολική κατάταξη προήλθε από την Θεσπρωτία και ανήκει στον επιχειρηματία κο Σπυρίδων Θ. Τζάφο. Σκοπός της παρουσίασης αλλά και των συναντήσεων στα πλαίσια του γεγονός «Much making Event» ήταν η ΕΦΑΡΜΟΓΗ των λύσεων αυτών στην πράξη από τα λιμάνια της Αδριατικής.

Η δράση «Gamming Sessions» αφορούσε την δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων με την σύνταξη ενός Business Plan πάνω στο πεδίο της ενέργειας. Υποβλήθηκαν συνολικά 31 προτάσεις από τις 6 χώρες και στο στάδιο της τελικής αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε στην Ριέκα η μία εκ των δύο προτάσεων από την Θεσπρωτία επέτυχε την τιμητική διάκριση να συμπεριληφθεί στην πρώτη δεκάδα των προτάσεων που επιλέχθηκαν. Οι προκρινόμενες λύσεις θα τύχουν υψηλής αναγνωρισιμότητας στο πλαίσιο προγραμμάτων που υλοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα συμπεριληφθούν στην επίσημη βάση δεδομένων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του έργου και θα παρουσιαστούν σε δράση επικοινωνίας του στο Novi Sad της Σερβίας.

Η πρόταση που προκρίθηκε ανήκει στην Ομάδα του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επιβλέπων Καθηγητής ο κος Γεώργιος Γιώτης, Τίτλος: Energy for You A.E. και συμμετέχουσες οι φοιτήτριες : Ευσαϊα Ακρινοπούλου, Κυριακή Τρίπτση και Αικατερίνη Τσίνα.

Η αποστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας απαρτίσθηκε από τον κ. Πέτρο Ζουμπούλη, Διοικητικό Προϊστάμενο και Υπεύθυνο του έργου, την κα Δέσποινα Ευθυμίου Υπεύθυνη Οικονομικών του Επιμελητηρίου στο έργο, τον εκπρόσωπο του Δ. Ηγουμενίτσας κο Παντελή Καραπιπέρη, τον Εξωτερικό συνεργάτη του Επιμελητηρίου για την υλοποίηση του έργου κο Βασίλη Παππά (συμμετείχε και με την επαγγελματική του ιδιότητα στο Much making Event) και τον βραβευθέντα επιχειρηματία κο Σπυρίδων Τζάφο.

Ο φορέας μας, λαμβάνοντας τα εύσημα για την άρτια υλοποίηση των δράσεων του έργου, προτεινόμενος από τον Επικεφαλή Εταίρο ως υπόδειγμα για την υλοποίησή τους και από τους υπόλοιπους εταίρους του, ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν μέχρι σήμερα στις δράσεις του έργου POWER και συγχαίρει εκ νέου τους διακριθέντες στις δύο διαγωνιστικές διαδικασίες.

Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου POWER στην Ριέκα Κροατίας Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου POWER στην Ριέκα Κροατίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 4η Ημέρα Εβδομάδας Μουσικής

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
Ηγουμενίτσα: 4η Ημέρα Εβδομάδας Μουσικής 

4η Ημέρα Εβδομάδας Μουσικής
Θα έχουμε την τιμή να παρακολουθήσουμε μια συναυλία από την Στρατιωτική Μουσική της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας.
Πριν την έναρξη της συναυλίας η Φιλαρμονική του Δήμου θα παρελάσει στην παραλιακή.
Read More »
Ηγουμενίτσα: 4η Ημέρα Εβδομάδας Μουσικής Ηγουμενίτσα: 4η Ημέρα Εβδομάδας Μουσικής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019 Rating: 5

1ο φεστιβάλ θερινού σινεμά στο Λαδοχώρι

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
1ο φεστιβάλ θερινού σινεμά στο Λαδοχώρι 


Το 1ο φεστιβάλ Θερινού Σινεμά που διοργανώνει η ενορία Λαδοχωρίου. 
Μια αξιόλογη προσπάθεια από την ενορία Λαδοχωρίου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου στο περιβάλλοντα χώρο του παρεκκλησίου των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. 
Η ενορία συνεχίζοντας τις δράσεις για τους μικρούς φίλους και τις οικογένειες τους, θα κάνει προβολή ταινίας με παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό προσανατολισμό. 
Με σύνθημα 《Ήρθε η ωρα να γίνουμε πιο μεγάλη παρέα και να περνάμε χρονο όλοι μαζί.》 Η 1η μας ταινία για τους μικρούς φίλους μας φίλους. 《 Τα μυαλά που κουβαλάς 》 Χώρος προβολής: προαυλιος χώρος παιδικής χαράς Αγίων αποστόλων Πέτρου & Παύλου Λαδοχωρίου Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ.
Read More »
1ο φεστιβάλ θερινού σινεμά στο Λαδοχώρι 1ο φεστιβάλ θερινού σινεμά στο Λαδοχώρι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019 Rating: 5

Σύβοτα: Εκδηλώσεις παρουσίασης παραδοσιακών προϊόντων της Ηπείρου

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
Σύβοτα: Εκδηλώσεις παρουσίασης παραδοσιακών προϊόντων της Ηπείρου 


Η Περιφέρεια Ηπείρου θα πραγματοποιήσει και φέτος κατά το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου σειρά εκδηλώσεων παρουσίασης των παραδοσιακών προϊόντων, σε περιοχές της Ηπείρου που εμφανίζουν μεγάλη επισκεψιμότητα από ξένους και έλληνες τουρίστες. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στους Ηπειρώτες παραγωγούς να κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ κοινό, ενώ ταυτόχρονα προβάλλεται η ηπειρωτική γαστρονομία.

Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις θα διοργανωθούν στα Σύβοτα το διάστημα 26-28/7/2019, στη Πρέβεζα 23-25/8/2019 και στην Άρτα 13-15/9/2019

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή, πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 11-7-2019 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες : τηλέφωνο 26510-87151(κ. Σοφία Φούκη).


Read More »
Σύβοτα: Εκδηλώσεις παρουσίασης παραδοσιακών προϊόντων της Ηπείρου Σύβοτα: Εκδηλώσεις παρουσίασης παραδοσιακών προϊόντων της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019 Rating: 5

Σελίδες