Σχολή χορού Step by Step - Αλεξία Βάνη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016

Read More »
Σχολή χορού Step by Step - Αλεξία Βάνη (+ΒΙΝΤΕΟ) Σχολή χορού Step by Step - Αλεξία Βάνη (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016 Rating: 5

"Από το κυνήγι των Πόκεμον στο κυνήγι της σχολικής επιτυχίας" Ομιλία για γονείς και μαθητές στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016


Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο ΠΑΝΘΕΟΝ ο αναπληρωτής καθηγητής πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σπύρος Σούλης θα μιλήσει για το φλέγον θέμα της χρήσης του κινητού απο τους μαθητές και πώς αυτό επηρεάζει τη σχολική επιτυχία !


Η ομιλία δοργανώνεται από το κορυφαίο ιδιωτικό σχολείο της Ηπείρου, τα ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ


(www.dodonea.gr) , τα οποία δίνουν τη δυνατότητα και σε όμορους δήμους των Ιωαννίνων να έχουν πρόσβαση στο σύστημα σπουδών τους !


Πληροφορίες θα δοθούν την ημέρα της ομιλίας .
Read More »
"Από το κυνήγι των Πόκεμον στο κυνήγι της σχολικής επιτυχίας" Ομιλία για γονείς και μαθητές στην Ηγουμενίτσα "Από το κυνήγι των Πόκεμον στο κυνήγι της σχολικής επιτυχίας"  Ομιλία για γονείς και μαθητές στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016 Rating: 5

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Έλενα Ρόζου

Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016


Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Έλενα Ρόζου, 23 χρόνια στον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, με σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι σε γονείς και μαθητές, παρέχει όλες τις προϋποθέσεις για την επιτυχία των μαθητών σε όλα τα επίπεδα γνώσης της Γλώσσας.

Χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα μέσα διδασκαλίας (διαδραστικό πίνακα, tablets, pc, μαθήματα μέσω Skype, ειδική διδασκαλία σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.), παρέχει την δυνατότητα στους μαθητές, να τελειοποιήσουν με άνετο σύγχρονο και ευχάριστο τρόπο τις γνώσεις τους στην Ξένη Γλώσσα.

Μπορούμε να υπερηφανευόμαστε πλέον για το απόλυτο ποσοστό επιτυχίας 100% των τελευταίων τεσσάρων ετών (γενικό ποσοστό επιτυχιών στην 23χρονη πείρα μας 96%.), αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας μαθητών/ καθηγήτριας/ γονιών.

Οι εγγραφές ξεκινούν την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, 10:30- 13:00 και 18:00- 20:30. Με κάθε νέα εγγραφή παρέχεται η τσάντα και η γραφική ύλη της χρονιάς. Για οποιαδήποτε πληροφορία και για να ενημερωθείτε για τα οικονομικά μας πακέτα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ανέργων/ μακροχρόνια ανέργων, Αμέα, πολυτέκνων κ.λ.π.), μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή να μας επισκεφθείτε.

Με εκτίμηση,
Έλενα Ρόζου

Read More »
Κέντρο Ξένων Γλωσσών Έλενα Ρόζου Κέντρο Ξένων Γλωσσών Έλενα Ρόζου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016 Rating: 5

ΠΝΟ: Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στις ακτοπλοϊκές γραμμές Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ιταλία

Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016

 
Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα βιώνουν οι εργαζόμενοι στις ακτοπλοϊκές γραμμές Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ιταλία, σύμφωνα με καταγγελίες της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας η οποία συνεδρίασε χθες. 
 
«Πρόκειται για μια ζοφερή κατάσταση που συνεχώς διογκώνεται εξαιτίας της αυξανόμενης ασυδοσίας των εφοπλιστών οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την οξυμμένη ανεργία που επικρατεί στον κλάδο και την ως εκ τούτου, ιδιαίτερη ανάγκη εργασίας των πληρωμάτων τους, καθώς και την έλλειψη ουσιαστικών ελέγχων εκ μέρους της Πολιτείας, προσπαθούν και επιδιώκουν με κάθε τρόπο να ανατρέψουν και αυτά ακόμη τα βασικά και πάγια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών, με τα εξοντωτικά ωράρια απασχόλησης, λόγω των ελλειμματικών και ολιγάριθμων συνθέσεων, ενάντια και κατά παράβαση των ισχυόντων, για τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης, τόσο από την εσωτερική νομοθεσία όσο και των επιβαλλομένων περιορισμών από τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας στις οποίες έχει προσχωρήσει η Χώρα μας με ευνόητες τις εντεύθεν άμεσες επιπτώσεις στα επίπεδα ασφαλείας των πλοίων, των επιβατών αλλά και του ιδίου του πληρώματος», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η ΠΝΟ. 
 
Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στις γραμμές εσωτερικού όπου, «η απλήρωτη εργασία και υπερεργασία είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο» αναφέρει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία που ζητά την παρέμβαση της Πολιτείας, ώστε να λυθούν τα εκτενή προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και κυρίως να μειωθούν οι κίνδυνοι ασφάλειας που προκύπτουν από όλα τα παραπάνω προβλήματα. 
 
Η διοίκηση της ΠΝΟ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, καλεί το υπουργείο Ναυτιλίας και τις αρμόδιες αρχές να λάβουν ξεκάθαρη θέση, αν ισχύουν ή όχι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι υφιστάμενοι νόμοι για την ναυτεργασία και να λάβουν άμεσα τα μέτρα που προβλέπονται και απαιτούνται για την παραδειγματική τιμωρία των παραβατών. 
 
Τονίζεται επίσης, ότι σε διαφορετική περίπτωση οι απαντήσεις θα είναι ανάλογες με στοχευμένες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις, όπου χρειάζεται, και με σχετικές ενημερώσεις και καταγγελίες και στις Διεθνείς και στις Ευρωπαϊκές Ενώσεις και Οργανισμούς.
Read More »
ΠΝΟ: Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στις ακτοπλοϊκές γραμμές Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ιταλία ΠΝΟ: Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στις ακτοπλοϊκές γραμμές Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ιταλία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016 Rating: 5

100.000€ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΕΤΟΣ – ΚΑΤΩ ΠΑΛΑΙΟΚΚΛΗΣΙ

Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, έχοντας υπόψη της την από 31 - 08 - 2016 Διακήρυξη του έργου, που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ηπείρου , προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό με το σύστημα, με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 3669/08 «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας Κατασκευής Δημοσίων Έργων», για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου: « ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΕΤΟΣ – ΚΑΤΩ ΠΑΛΑΙΟΚΚΛΗΣΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ » με προϋπολογισμό 100.000,00 € (με ΦΠΑ) 

Το έργο συντίθεται από μια κατηγορία εργασιών, ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ , με προϋπολογισμό 80.645,16 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ , απρόβλεπτα και αναθεώρηση.) 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν το έντυπο της Οικονομικής Προσφοράς και τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων κλπ), να πάρουν πληροφορίες για τα σχετικά με τον διαγωνισμό και να λάβουν γνώση της μελέτης από την έδρα της υπηρεσίας (Δ ιεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου, Π. Τσαλδάρη 18 α - 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, π ληροφορίες στο τηλέφωνο 2665 3 60131, FAX 2665 3 60227, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Φερεντίνος Λάμπρος), μέχρι την Πέμπτη 15 - 09 - 2016. 

Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β. 

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 20 - 09 - 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π. μ . (λήξη παράδοσης προσφορών) στα γραφεία της Δ ιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου, Π. Τσαλδάρη 18 α - 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ . 
Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία ή αν διεξαχθεί μεν αλλά δεν κατατεθεί καμιά προσφορά, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία που θα καθορίσει με πράξη της η Προϊσταμένη Αρχή και η οποία θα γνωστοποιηθεί με φαξ πέντε (5) τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες πριν τη νέα ημερομηνία, σε όσους έλαβαν τεύχη του διαγωνισμού και την ίδια ώρα (10:00 π.μ.). 

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί : 
Α) Ημεδαποί διαγωνιζόμενοι , μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία και πιο συγκεκριμένα: 1. Επιχειρήσεις γραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ. Ε. Ε. Π.) που τηρείται στη Γ. Γ. Δ. Ε και εφόσον ανήκουν στην A 1 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ . 
Β) Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι και πιο συγκεκριμένα : 1. Επιχειρήσεις προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε. Ο. Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ. Δ. Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π. Ο. Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π. 2. Επιχειρήσεις προερχόμενες από ως ανωτέρω β ́ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 1612,90 € (2% επί του προϋπολογισμού εκτός Φ.Π.Α.) και ισχύ τουλάχιστον Διακοσίων δέκα (210) ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού και θα απευθύνεται προς την Δ ιεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου . Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες. 

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου, σύμφωνα με την με αριθμό 66587/3356/21-07-201 6 Απόφαση έγκρισης διάθεσης πίστωσης του Περιφερειάρχη Ηπείρου 

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Προϊσταμένη Αρχή ( Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ). 
 
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
100.000€ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΕΤΟΣ – ΚΑΤΩ ΠΑΛΑΙΟΚΚΛΗΣΙ 100.000€ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΕΤΟΣ – ΚΑΤΩ ΠΑΛΑΙΟΚΚΛΗΣΙ  Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου

Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016Συνελήφθη, χθες (30-08-2016) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016 Rating: 5

Εντοπίστηκαν 22,4 κιλά κάνναβης και 5 συσκευασίες με άγνωστη λευκή ουσία

Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016


Στo πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων εντοπίστηκαν χθες (30-08-2016) το μεσημέρι στη Γέφυρα Πωγωνιανής Ιωαννίνων, στη διασταύρωση προς το χωριό Σταυροδρόμι Ιωαννίνων, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν στην ανωτέρω περιοχή, πίσω από δεξαμενή πυρασφάλειας, τρεις σάκοι, οι οποίοι περιείχαν είκοσι ένα (21) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (22.400) γραμμαρίων καθώς και πέντε συσκευασίες με λευκή σκόνη, άγνωστης χημικής σύστασης, συνολικού βάρους (102,8) γραμμαρίων.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Εντοπίστηκαν 22,4 κιλά κάνναβης και 5 συσκευασίες με άγνωστη λευκή ουσία Εντοπίστηκαν 22,4 κιλά κάνναβης και 5 συσκευασίες με άγνωστη λευκή ουσία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016 Rating: 5

7 συλλήψεις αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016

 
Επτά (07) αλλοδαποί συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 
 
Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
7 συλλήψεις αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας  7 συλλήψεις αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016 Rating: 5

Ένα από τα ακριβότερα γιότ στον κόσμο αγκυροβόλησε στα Σύβοτα (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016Bilgin 147: Ένα από τα ακριβότερα γιότ στον κόσμο αγκυροβόλησε αυτές τις μέρες στα Σύβοτα. Το επιβλητικό γιοτ βρίσκεται στο λιμάνι των Σύβοτων αφήνοντας «με ανοιχτό το στόμα» όλους όσους βρίσκονταν στο λιμάνι!

Κατασκευασμένο το 2014, θεωρείται ένα από τα πιο μοντέρνα και σύγχρονα σκάφη στον κόσμο!

Επιβάτες τους, Ρώσοι επιχειρηματίες συνοδευόμενοι από ζευγάρι Ελλήνων που κατέχει γνωστή αλυσίδα στον χώρο της εστίασης στην Ελλάδα. Το Bilgin 147, ανήκει στην κατηγορία Mega Yachts.

Έχει μήκος 45 μέτρα και φοράει μηχανές Cat με τελική απόδοση 3800 Hp. Αναπτύσσει ταχύτητα 18 κόμβους και έχει αυτονομία πάνω από 2.800 ναυτικά μίλια και διαθέτει έξι κρεβατοκάμαρες. Το σκάφος είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου στην Τουρκία. Η επόμενη έκδοση του γιότ, κατασκευής 2015, είναι το Admiral X με το κόστος του να αγγίζει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Δείτε τις φωτογραφίες:
Read More »
Ένα από τα ακριβότερα γιότ στον κόσμο αγκυροβόλησε στα Σύβοτα (+ΦΩΤΟ) Ένα από τα ακριβότερα γιότ στον κόσμο αγκυροβόλησε στα Σύβοτα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016 Rating: 5

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016

Read More »
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016 Rating: 5

Σελίδες