Atlas Robotics: Επένδυση 90,8 εκατ. στο Καρτέρι Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Atlas Robotics: Επένδυση 90,8 εκατ. στο Καρτέρι Θεσπρωτίας


Επένδυση ύψους 90,8 εκατ. στην έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή στην Ελλάδα καινοτόμων ρομποτικών συστημάτων σχεδιάζει η Atlas Robotics Α.Ε., με έδρα τα Ιωάννινα.

Η εν λόγω εταιρεία, η οποία εκκινεί από τις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη), έχοντας έδρα και στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, έχει κάνει αίτηση υπαγωγής της επένδυσής της στον Ν.4864/2021 ως «Εμβληματική Επένδυση Εξαιρετικής Σημασίας», με το σχέδιό της να βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι 18/4/24.

Ειδικότερα, το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο αφορά την έρευνα, ανάπτυξη και την κατασκευή στην Ελλάδα ρομπότ για τη χρήση τους στις επιθεωρήσεις, δοκιμές και πιστοποιήσεις σε κλάδους όπως η υγεία (χειρουργικός και διαγνωστικός τομέας), τα τρόφιμα, η αμυντική βιομηχανία, η αεροπορική βιομηχανία, η αυτοκινητοβιομηχανία, η διαγνωστική κτηνιατρική, η γενική βιομηχανία, κ.α.

Και συστήματα ελέγχου

Η Atlas Robotics θα παράγει εκτός από ρομπότ, λογισμικό και συστήματα ελέγχου. Έπειτα από την παραγωγή τους θα παραμένουν στην κυριότητά της και θα τα τοποθετεί στις εγκαταστάσεις των πελατών της για τις δοκιμές, επιθεωρήσεις και πιστοποιήσεις, αμειβόμενη με βάση τις σαρώσεις που θα κάνουν τα ρομπότ για τους ελέγχους και τις δοκιμές.

Ορισμένα από τα ρομπότ που θα παραχθούν θα μένουν στο εργοστάσιο και οι έλεγχοι για τους πελάτες θα γίνονται απομακρυσμένα από εργαστήρια δοκιμών που θα δημιουργηθούν στην Ηγουμενίτσα (περιοχή Καρτέρι Μαργαριτίου).

Το σημείο που έχει επιλεχθεί για την ανάπτυξη της δραστηριότητας της Atlas Robotics χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα στρατηγικό για τη μεταφορά πρώτων υλών όσο και των στελεχών, δεδομένου ότι βρίσκεται πλησίον του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και των αυτοκινητοδρόμων της Εγνατίας Οδού, της Ιόνιας Οδού, των αεροδρομίων των Ιωαννίνων και του Άκτιου και του πανεπιστήμιου των Ιωαννίνων.

Ο φορέας της επένδυσης αιτείται ένταξη του έργου στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως εμβληματική επένδυση, όπως προαναφέραμε, καθώς και τη λήψη των κινήτρων της φορολογικής απαλλαγής και ενίσχυσης των δαπανών στρατηγικών επενδύσεων (για έργα έρευνας και ανάπτυξης).

Νέες θέσεις εργασίας

Στο επενδυτικό της σχέδιο αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 443 νέες θέσεις εργασίας, ενώ επισημαίνει τον αντίκτυπο της επένδυσης σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο για την οικονομία και την τοπική κοινωνία, αλλά και για την ανταγωνιστικότητα και την ενίσχυση της χώρας συνολικά.

Με βάση την πρόβλεψη πωλήσεων του επιχειρηματικού της σχεδίου, θα εξάγει το μεγαλύτερο ποσοστό των προϊόντων της και υπηρεσιών στη διεθνή αγορά, αυξάνοντας ολοένα και περισσότερο την αξία των εξαγωγών της ανά έτος. Συνολικά πάνω από το 90% του κύκλου εργασιών της σε προϊόντα και υπηρεσίες θα αφορά εξαγωγές και μάλιστα στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.
Read More »
Atlas Robotics: Επένδυση 90,8 εκατ. στο Καρτέρι Θεσπρωτίας Atlas Robotics: Επένδυση 90,8 εκατ. στο Καρτέρι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Σούπερ μάρκετ: Κλείνουν για τρεις ημέρες – Πότε κατεβάζουν ρολά

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Σούπερ μάρκετ: Κλείνουν για τρεις ημέρες – Πότε κατεβάζουν ρολά


Χωρίς σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες θα αναγκαστούν να μείνουν οι καταναλωτές.

Η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς δημιουργεί μία μέρα έξτρα πλείστων καταστημάτων, όπερ σημαίνει πως και τα σούπερ μάρκετ θα έχουν κατεβασμένα ρολά

Συγκεκριμένα, θα μείνουν κλειστά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα ανήμερα του Πάσχα στις 5 Μαΐου, την Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη στις 7 Μαΐου λόγω της μεταφοράς της αργίας του Πάσχα.

Τράπεζες: Πότε κατεβάζουν ρολά για έξι ημέρες

Παράλληλα, πάγωμα συναλλαγών στις τράπεζες για έξι ημέρες φέρνουν το Πάσχα των Ορθόδοξων και η μεταφορά της Πρωτομαγιάς και αυτό με τη σειρά του προκαλεί προβληματισμό στους καταναλωτές.

Λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από την Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Ζήτημα πλέον είναι πώς θα καταβληθούν οι μισθοδοσίες αλλά και κατά περίπτωση ακόμη και το «δώρο Πάσχα» για κάποιες επιχειρήσεις.

Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου. Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.
Read More »
Σούπερ μάρκετ: Κλείνουν για τρεις ημέρες – Πότε κατεβάζουν ρολά Σούπερ μάρκετ: Κλείνουν για τρεις ημέρες – Πότε κατεβάζουν ρολά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

1η δράση της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
1η δράση της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Ηγουμενίτσας


Η Oμάδα Εθελοντών του Δήμου Ηγουμενίτσας συμμετέχει στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση στη χώρα, στο Let’s do it Greece.

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 καθαρίζουμε και ομορφαίνουμε τον ποδηλατόδρομό μας!

Δίνουμε ραντεβού πίσω από τα γηπεδάκια του τένις, στην παραλία της Ηγουμενίτσας, στις 11:00 το πρωί.

Πάρε την καλή σου διάθεση και έλα! Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς!

Read More »
1η δράση της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Ηγουμενίτσας 1η δράση της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη σύμβαση παραχώρησης κατασκευής του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη σύμβαση παραχώρησης κατασκευής του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Την Τρίτη 9/4/2024 και ώρα 15:00 παρήλθε η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή προσφορών στο διαγωνισμό για τη σύμβαση παραχώρησης κατασκευής του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας της Περιφέρειας Ηπείρου χωρίς να υποβληθούν προσφορές.

Ωστόσο, πριν την παρέλευση της προθεσμίας μέσω της επικοινωνίας του ΕΣΗΔΗΣ υποβλήθηκε προς τον Φορέα επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύμβαση παραχώρησης από την εταιρεία ΓΕΡΑΞ ΙΚΕ - Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρία.

Με την επιστολή του ο εν λόγω οικονομικός φορέας δηλώνει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει σε διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης, χωρίς να επιθυμεί την ουσιώδη τροποποίηση των όρων με την οποία διακηρύχθηκε, αποδεχόμενη καταρχήν την υπογραφή του σχεδίου σύμβασης, ως συμπεριλήφθηκε στο τεύχος της διακήρυξης

Αναμένεται η γνωμοδότηση της Επιτροπής του Διαγωνισμού για τη συνέχεια της διαδικασίας.
Read More »
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη σύμβαση παραχώρησης κατασκευής του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη σύμβαση παραχώρησης κατασκευής του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα (15 Απριλίου -10 Ιουνίου 2024)

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024

 Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα (15 Απριλίου -10 Ιουνίου 2024)

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, το χρονικό διάστημα από 15 Απριλίου (ώρα 12 μ,) μέχρι 10 Ιουνίου 2024 (8 π.μ.) απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας (επαγγελματικής και ερασιτεχνικής) των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο μέσα στην Λίμνη Παμβώτιδα, στις γύρω από αυτήν τάφρους και σε όλες τις τοποθεσίες των παραλιμνίων περιοχών και της Νήσου με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα που έχει σχέση με την αλιεία στη λίμνη.

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρα 11 και 17 του Ν.Δ. 420/1970 όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 9 του Ν. 2040/1992).

Υπεύθυνες Αρχές για την τήρηση της απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές και όλες οι Ανακριτικές Αρχές.
Read More »
Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα (15 Απριλίου -10 Ιουνίου 2024)  Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα (15 Απριλίου -10 Ιουνίου 2024) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τη σημερινή συμβολική κινητοποίηση των συναδέλφων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας που με την αγωνιστική τους δράση και αξιοποιώντας την 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ ματαίωσαν προγραμματισμένη αξιολόγηση νεοδιόριστων συναδέλφων.

Ο σύμβουλος, μάλιστα, δεν εμφανίστηκε καν στο ραντεβού, ενώ προτίμησε την ίδια ώρα να επισκεφθεί άλλο Δημοτικό της πόλης και να ρωτήσει για πολλοστή φορά νεοδιόριστο συνάδελφο για το αν συμμετέχει ακόμα στην απεργία αποχή. Είναι δε αξιοσημείωτος ο ζήλος του να εκτελέσει το καθήκον του που, μετά τη λήξη της 3ωρης στάσης εργασίας, ειδοποιήθηκε να επιστρέψει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο για να ολοκληρώσει το έργο του. Άξιος ο μισθός του!

Από κοντά και ο διευθυντής του εν λόγω σχολείου και πρόεδρος του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας που, όχι μόνο δεν ενημέρωσε το σωματείο του για την παρουσία του συμβούλου στο σχολείο, αλλά έκανε τον ανήξερο σε σχετική ερώτηση μέλους του ΔΣ του ΣΕΠΕ. Σήμερα δε προχώρησε ένα βήμα παραπέρα τον εκφοβισμό και τη συκοφαντία, αφού προσπάθησε να αποτρέψει συναδέλφους από το να συμμετέχουν στη στάση εργασίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούν να κάνουν στάση εργασίας, αυτό είναι θέμα της διοίκησης (!) και ότι η σημερινή κινητοποίηση γίνεται από συγκεκριμένες παρατάξεις». Είναι πρωτόγνωρο πρόεδρος σωματείου να αμφισβητεί το δικαίωμα των συναδέλφων σε κηρυγμένη απεργιακή κινητοποίηση. Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη στάση του.

Καμία τρομοκρατία, κανένας εκφοβισμός δε θα περάσει!

Η αποφασιστική στάση των συναδέλφων σήμερα ήταν η καλύτερη απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια και τις επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την κατηγοριοποίηση των σχολείων μας και ένα ηχηρό μήνυμα προς τα στελέχη εκπαίδευσης ότι έκαστος εφ ω ετάχθη!

Μόνοι τους και όλοι μας!

Η «αξιολόγηση» - κατηγοριοποίηση των σχολείων μας θα μείνει στα χαρτιά!


Read More »
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Μητρώο Επιχειρήσεων Τουρισμού από τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Μητρώο Επιχειρήσεων Τουρισμού από τον Δήμο Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας δημιουργεί Άτυπο Δημοτικό Μητρώο Πληροφόρησης Επιχειρήσεων Τουρισμού με σκοπό την άμεση πληροφόρηση για σημαντικά ζητήματα ενδιαφέροντος του τομέα και της περιοχής.

Σκοπός του μητρώου είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ένταξη των επιχειρήσεων για διάχυση της πληροφόρησης, τη δημιουργία ενός καναλιού αξιολόγησης του τουριστικού προϊόντος αλλά και τη στόχευση των δράσεων.

Οι επιχειρήσεις τουρισμού μπορούν να εγγραφούν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/1u6udGIx5muPVhgroAly24QiofWdrhpGusbSe1hfNnUM/viewform?edit_requested=true

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Μητρώο Επιχειρήσεων Τουρισμού από τον Δήμο Ηγουμενίτσας Μητρώο Επιχειρήσεων Τουρισμού από τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΘεσπρωτίαςΣτο Πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ του δήμου Ηγουμενίτσας παρουσιάστηκαν χθες βράδυ, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος ενόψει των προκριματικών εκλογών που εν τέλει θα πλαισιώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσπρωτίας Γιάννης Γόγολος παίρνοντας το λόγο κατά την παρουσίαση των υποψηφίων, ανέφερε πως η διαδικασία είναι μια «γιορτή της άμεσης δημοκρατίας» και μια απ' ευθείας σύνδεση με τους πολίτες.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι έλαβαν το λόγο και ξεδίπλωσαν ο καθένας με το δικό του τρόπο, τις απόψεις τους για την Ευρώπη η οποία οφείλει να ενδυναμώσει το κοινωνικό της πρόσωπο, ανέδειξαν το ρόλο και τη θέση της Ελλάδος στην

Ευρώπη των λαών, τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που αναπτύσσονται για την επόμενη πενταετία και τις χαμένες ευκαιρίες για τη χώρα μας με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, όπως αποδεικνύεται καθημερινά από τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Έγιναν αναφορές στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και τις οδυνηρές συνέπειες που έχει η πολιτική του κ. Μητσοτάκη και των " αρίστων" της για τους πολίτες και την κοινωνία γενικότερα.

Όλα αυτά αποτυπώθηκαν με σεμνότητα και συντροφικότητα από όλους τους υποψηφίους.

Νέα και παλαιότερα πρόσωπα, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε σε μια πρωτόγνωρη για τη χώρα μας διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Μίλησαν με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι :
Ανδρικός Ιωάννης
Καραπιπέρης Παντελής
Κάτσης Μάριος
Κώτσης Νικόλαος
Λαμπρακούλης Γεώργιος
Μούκας Βασίλειος

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους μας.
Read More »
Εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Θεσπρωτίας Εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Διακομιδή 3χρονου αγοριού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Διακομιδή 3χρονου αγοριού από την Κέρκυρα στην ΗγουμενίτσαΜε μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε, διακομιδή ενός αγοριού τριών ετών από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ  το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Read More »
Διακομιδή 3χρονου αγοριού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 3χρονου αγοριού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός με ένταλμα σύλληψης, για περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Συνελήφθη ημεδαπός  με ένταλμα σύλληψης, για περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

Συνελήφθη χθες (9-4-2024) στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε σε βάρος του από τον Ανακριτή Άρτας.

Ο ημεδαπός, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος, βαρύνεται με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της διατάραξης δημοσίων υπηρεσιών, της αντίστασης από δράστη που φέρει αντικείμενο με το οποίο μπορεί να προκληθεί σωματική βλάβη και της απειλής και εξύβρισης κατά συρροή.

Ειδικότερα, οι παραπάνω πράξεις έλαβαν χώρα προχθές (8-4-2024) μετά τα μεσάνυχτα σε χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, όπου νοσηλευόταν ο ημεδαπός, σε βάρος προσωπικού του νοσοκομείου και ακολούθως σε βάρος αστυνομικών που προσέτρεξαν στο σημείο, υπόθεση για την οποία σχηματίστηκε σχετική δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός με ένταλμα σύλληψης, για περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας Συνελήφθη ημεδαπός  με ένταλμα σύλληψης, για περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Είναι επικίνδυνη και κακοφτιαγμένη η Εγνατία Οδός; Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Είναι επικίνδυνη και κακοφτιαγμένη η Εγνατία Οδός; Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών


Άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών ζητούν οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη και Πέτη Πέρκα για την ασφάλεια των μετακινήσεων στην Εγνατία Οδό.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Χρήστο Σταϊκούρα, τονίζουν πως οι πρόσφατες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη προκαλούν αναστάτωση και ανασφάλεια για τη μετακίνηση σε έναν από τους μεγαλύτερους οδικούς άξονες της χώρας. Όπως σημειώνουν, παρά το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης ανακάλεσε, το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών παραμένει σιωπηλό χωρίς να τοποθετείται δημόσια για την οδική ασφάλεια στην Εγνατία. Υπογραμμίζουν ακόμα ότι η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει τον αυτοκινητόδρομο σε ιδιώτες εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το κόστος και την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό καλούν τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει αν έχει γίνει η απαραίτητη διερεύνηση των παραπάνω πληροφοριών. Αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματα; Αν όχι, θα υπάρξει άμεσος έλεγχος από εμπειρογνώμονες και μηχανικούς ώστε να επιβεβαιωθεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του αυτοκινητοδρόμου;

Ακόμα ρωτούν αν η σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε η κυβέρνηση με την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ και EGIS PROJECTS SA διασφαλίζει την υλοποίηση των έργων αποκατάστασης και συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου, όπως και αν έχουν διασφαλιστεί οι θέσεις εργασίες και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της «Εγνατίας Οδού ΑΕ».

Η Εγνατία Οδός (αυτοκινητόδρομος Α2) αποτελεί το μεγαλύτερο οδικό άξονα της χώρας και τμήμα της Ευρωπαϊκής Οδού 90. Η ολοκλήρωσή της συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της Ηπείρου και τη διασύνδεσή με την υπόλοιπη χώρα, αλλά και συνολικά με την Ευρώπη, διευκολύνοντας τις μεταφορές ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει την Εγνατία Οδό σε ιδιώτες εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το κόστος και την ασφάλεια των μετακινήσεων. Στα ερωτήματα αυτά ήρθε να προστεθεί η δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ο κύριος Καχριμάνης δήλωσε:

«Η Εγνατία Οδός είναι επικίνδυνη. Η συντήρηση ήταν επιφανειακή, μια πέτσα άσφαλτο. Η πρώτη σήραγγα στην Κατάρα πρέπει να κλείσει. Είναι έτοιμη να καταρρεύσει».

Αν και διευκρίνισε πως αναφέρεται στη «Σήραγγα Ανηλίου», σημειώνοντας πως πρέπει να κλείσει και να γίνουν έργα συντήρησης και αναβάθμισης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ανακάλεσε μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Ωστόσο, το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών παραμένει σιωπηλό χωρίς να τοποθετείται δημόσια για την οδική ασφάλεια στην Εγνατία Οδό.

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Έχει γίνει η απαραίτητη διερεύνηση των παραπάνω πληροφοριών; Αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματα; Αν όχι, θα υπάρξει άμεσος έλεγχος από εμπειρογνώμονες και μηχανικούς ώστε να επιβεβαιωθεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του αυτοκινητοδρόμου;

2. Η σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε η κυβέρνηση με την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ και EGIS PROJECTS SA διασφαλίζει την υλοποίηση των έργων αποκατάστασης και συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου;

3. Έχουν διασφαλιστεί οι θέσεις εργασίες και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της «Εγνατίας Οδού ΑΕ»;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Τζούφη Μερόπη
Πέρκα Πέτη
Read More »
Είναι επικίνδυνη και κακοφτιαγμένη η Εγνατία Οδός; Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Είναι επικίνδυνη και κακοφτιαγμένη η Εγνατία Οδός; Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις περί όπλων

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις περί όπλων


Συνελήφθη χθες (09-04-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μαχαίρι τύπου «πεταλούδα», μήκους -23- εκατοστών.

Προανάκριση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις περί όπλων Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις περί όπλων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για τους νέους όρους του Ν. 5092/2024 σε σχέση με την παραχώρηση απλή χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας σε επιχειρήσεις

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για τους νέους όρους του Ν. 5092/2024 σε σχέση με την παραχώρηση απλή χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας σε επιχειρήσεις


Αξιότιμοι,
Μετά την ψήφιση του ν.5092/2024 (ΦΕΚ Α 33/4.3.2024) καθορίστηκαν νέοι όροι σε σχέση με την παραχώρηση απλής χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας σε επιχειρήσεις. Εκ του νόμου προκύπτουν υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις οι οποίες τη στιγμή που μιλάμε, στην αρχή της τουριστικής περιόδου, είναι ακόμη ρευστές και ασαφείς. Ιδιαίτερα για την περιοχή μας, τη Θεσπρωτία, προσφάτως έγινε σαφές πως στις πρώην χερσαίες λιμενικές ζώνες της Ηγουμενίτσας, της Πλαταριάς και των Συβότων ο φορέας που θα κάνει τις παραχωρήσεις θα είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας με όλες τις δεσμεύσεις του ν. 5092.

Στις πρώην χερσαίες λιμενικές ζώνες αναπτύσσονται χρόνια επιχειρήσεις οι οποίες ελάμβαναν άδειες κοινοχρήστου χώρου. Εξαιτίας της ομμορότητας και της γειτνίασης με τη θάλασσα δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα λειτουργίας (τόσο τα 4m από την ακτή όσο και τα 3-6 μέτρα απόσταση μεταξύ όμορων). Είναι εξαιρετικά οξύμωρο να επιχειρείται μια οριζόντια εφαρμογή του νόμου χωρίς να λαμβάνονται υπόψη κριτήρια αστικότητας τα οποία επηρεάζουν τις παραχωρήσεις στις περιοχές αυτές. Για παράδειγμα, καφετέριες στην πόλη της Ηγουμενίτσας για χρόνια βρίσκονται ακριβώς δίπλα-δίπλα. Με την εφαρμογή ακόμη και της ελάχιστης απόστασης των 3m μεταξύ τους, για πολλές από αυτές θα είναι ασύμφορη η ενοικίαση χώρου με αρκετές από τις παραπάνω να είναι ασύμφορή ακόμη και η λειτουργία τους.

Ακόμη, είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθούν άμεσα οι απαραίτητες διευκρινήσεις σε σχέση με τις επιτρεπόμενες κατασκευές ώστε κανείς από τους επαγγελματίες να μην βρεθεί προ εκπλήξεως το καλοκαίρι και αντιμέτωπος με τις κυρώσεις.

Εξαιτίας την καθυστερημένης ψήφισης του νόμου, των ασαφειών που υπάρχουν, των υπαρκτών ζητημάτων με την εφαρμογή, των αδιευκρίνιστων οδηγιών σε σχέση με τις επιτρεπόμενες κατασκευές αλλά και τον ελάχιστο χρόνο που απέχουμε από την έναρξη του καλοκαιριού σε συνάρτηση με τα γενικά προβλήματα των επιχειρήσεων (έλλειψη προσωπικού, φορολογικές υποχρεώσεις, ασφαλιστικές υποχρεώσεις κ.α.) είναι επιτακτική η ανάγκη μιας περιόδου προσαρμογής, τουλάχιστον ενός έτους, ειδάλλως διογκώνονται σε δυσεπίλυτο βαθμό τα προβλήματα των επιχειρήσεων


Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
Read More »
Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για τους νέους όρους του Ν. 5092/2024 σε σχέση με την παραχώρηση απλή χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας σε επιχειρήσεις Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για τους νέους όρους του Ν. 5092/2024 σε σχέση με την παραχώρηση απλή χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας σε επιχειρήσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα 46 κόμματα που δήλωσαν στον Άρειο Πάγο ότι θα κατέβουν στις εκλογές

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα 46 κόμματα που δήλωσαν στον Άρειο Πάγο ότι θα κατέβουν στις εκλογές


Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 ολοκληρώθηκε, και συνολικά 46 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο αιτήσεις συμμετοχής.

Η ανακήρυξη των κομμάτων από το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου που θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές θα γίνει σε δεύτερη φάση στις 24 Απριλίου.

Ανάμεσα στα κόμματα που έχουν καταθέσει αίτημα συμμετοχής στις ευρωεκλογές είναι και το κόμμα «Σπαρτιάτες». Ωστόσο ενδεχομένος το επόμενο διάστημα και έως τις 20 Απριλίου, πιθανόν κάποιο άλλο κόμμα, θα καταθέσει υπόμνημα κατά της νομιμότητας της καθόδου των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές, ακολουθώντας την διαδικασία που ακολουθήθηκε με τους «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Στις 19 Απριλίου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφίων που θα κατεβάσει κάθε κόμμα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Τα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής στις ευρωεκλογές είναι:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΗ
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ-ΛΑ.Ο.Σ.
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)
Κίνημα 21
ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Oικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης (Ο.Δ.Ε.Ε.)
ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ
ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΞΟ
ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα
ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ - ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Μ-Λ ΚΚΕ)
ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΜέΡΑ25-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ενωτική πρωτοβουλία
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΟΣΜΟΣ
ΚΑΘΑΡΣΗ-Νίκος Αντωνιάδης
Πράσινοι - Οικολογία
Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
ελλάδα.εμείς
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ
Read More »
Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα 46 κόμματα που δήλωσαν στον Άρειο Πάγο ότι θα κατέβουν στις εκλογές Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα 46 κόμματα που δήλωσαν στον Άρειο Πάγο ότι θα κατέβουν στις εκλογές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Πολλοί καταξιωμένοι επιστήμονες το Σαββατοκύριακο στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Πολλοί καταξιωμένοι επιστήμονες το Σαββατοκύριακο στην Ηγουμενίτσα


Πλησιάζουν οι ημέρες όπου θα πραγματοποιηθεί το 1ο συμπόσιο Γήρατος Ηπείρου. 
Όπως ήδη γνωρίζουμε το Κ.Κ.Π.Π. Ηπείρου σε συνεργασία με την Μητρόπολη Παραμυθίας θα διοργανώσουν το πρώτο διήμερο που είναι αφιερωμένο στο Γήρας. Επιστήμονες από ολη την Ελλάδα και την Περιφέρεια Ηπείρου, θα μας μιλήσουν για το γήρας, τις πιο συχνές ιατρικές παθήσεις, την φροντίδα τους και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί ( όπως π.χ. η σίτιση, η προσβασιμότητα, ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες κ.α.).
Αρωγοί σε αυτή την μεγάλη επιστημονική συνάντηση για την πόλη μας, είναι οι τρεις δήμοι μας, ο Ιατρικός σύλλογος και το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα παρακάτω:

Read More »
Πολλοί καταξιωμένοι επιστήμονες το Σαββατοκύριακο στην Ηγουμενίτσα Πολλοί καταξιωμένοι επιστήμονες το Σαββατοκύριακο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Ανακαινίζω Νοικιάζω: Ποιες κατοικίες επιδοτούνται

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Ανακαινίζω Νοικιάζω: Ποιες κατοικίες επιδοτούνται


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Nοικιάζω» που αποσκοπεί στο να δοθεί στην αγορά ενοικίου ένας αριθμός κλειστών ακινήτων, με την προσδοκία να βοηθήσουν στην μείωση των τιμών.

Το μέγεθος του ακίνητου πρέπει να είναι έως 100 τετραγωνικά μέτρα. Ακόμη, πρέπει οι ιδιοκτήτες να έχουν ποσοστό ιδιοκτησίας τουλάχιστον 50%.

Το επιδοτούμενο πόσο είναι έως 10.000 ευρώ. Εφόσον οι δαπάνες γίνουν με ηλεκτρονικά μέσα, το ύψος της επιδότησης θα είναι έως 4000 ευρώ.

Το πρόγραμμα μπορεί να παρέχει προκαταβολή έως 2000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα με το πέρας των εργασιών.

Οι κατοικίες που επιδοτούνται

Πρωταρχική προϋπόθεση για την επιδότηση μια κατοικίας είναι να έχει επιφάνεια έως 100 τ.µ. και να είναι σε οικιστική περιοχή

Ο ωφελούμενος θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον το 50% της επικαρπίας ή της πλήρους κυριότητας, το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα να μην ξεπερνάει τα 40.000 ευρώ και η ακίνητη περιουσία τα 300.000 ευρώ.

Να µην ήταν δηλωμένη α’ κατοικία, ούτε µισθωµένη και να είναι δηλωµένη ως κενή στο Ε2 που συνοδεύει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος των 3 τελευταίων ετών

Το ύψος της επιδότησης αφορά δαπάνες επισκευής και ανακαίνισης έως 10.000 ευρώ σε υλικά και εργασίες.

Προϋποθέσεις:

α) ηλεκτρονική εξόφληση των τιμολογίων

β) μετά την ανακαίνιση να προχωρήσει ο ιδιοκτήτης σε εκμίσθωση του ακινήτου με διάρκεια 3 τουλάχιστον ετών
«Ανακαινίζω – Ενοικιάζω»: 
Οι επιλέξιμες δαπάνες
ανακαίνιση χώρων μπάνιου, ειδών υγιεινής ή χώρων κουζίνας
αντικατάσταση πόρτας εισόδου και εσωτερικών θυρών
αντικατάσταση ή επισκευή: ερμαρίων, δαπέδων, ηλεκτρολογικών & υδραυλικών εγκαταστάσεων
αντικατάσταση ή επισκευή: δομικών στοιχείων, πλακιδίων, χρωματισμών

Πρώτα τα παραστατικά, μετά η επιδότηση

Η συνολική επιδότηση θα χορηγείται με προϋπόθεση να έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά τα σχετικά τιμολόγια και εφόσον μετά την ανακαίνιση οι ιδιοκτήτες προχωρούν σε εκμίσθωση του ακινήτου με διάρκεια τουλάχιστον 3 ετών. Τα παραστατικά θα πρέπει να είναι όλα ηλεκτρονικά, που σημαίνει ότι οι τεχνικοί θα πρέπει να εμφανίσουν τις αμοιβές τους στην πλατφόρμα MyData. Με τον τρόπο αυτόν θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή στις εργασίες επισκευής και συντήρησης σπιτιών τουλάχιστον ως προς το ποσό των 10.000 ευρώ για το οποίο οι ιδιοκτήτες θα επιδοτούνται με 40%.

Το σύνολο της επιδότησης φτάνει στα 50 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης που θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος θα ανέλθουν στα 125 εκατ. ευρώ.
Read More »
Ανακαινίζω Νοικιάζω: Ποιες κατοικίες επιδοτούνται Ανακαινίζω Νοικιάζω: Ποιες κατοικίες επιδοτούνται Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Στη Βουλή η Εγνατία… Ζητούνται στοιχεία και μελέτες

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Στη Βουλή η Εγνατία… Ζητούνται στοιχεία και μελέτες


Από την προηγούμενη Πέμπτη όταν σε δημόσια συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αναφέρθηκε στην ελλιπή συντήρηση και την επικινδυνότητα της Εγνατίας, επίσημα δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Ούτε από τη Εγνατία ΑΕ, ούτε από το ΤΑΙΠΕΔ, ούτε από το Υπουργείο Υποδομών.

Ο Περιφερειάρχης επιχείρησε να ανασκευάσει την αρχική του τοποθέτηση η οποία έγινε σε δύο διαφορετικά χρονικά σημεία της συνεδρίασης, κάνοντας λόγο για «ιδιωτική συζήτηση» κάτι που όπως φαίνεται ισχυρίστηκε και σε ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια.

Οι απαντήσεις που δεν δόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες θα δοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και μάλιστα στη Βουλή.

Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας είναι ο πρώτος που υπέβαλλε ερώτηση αλλά και αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

Με την αίτηση ο κ. Μπάρκας ζητά να φτάσουν στη Βουλή οι μελέτες που έγιναν από το ΤΑΙΠΕΔ και αφορούν στην επικινδυνότητα των σηράγγων της Εγνατίας ενώ με την ερώτησή του ζητά αν προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει σε έλεγχο του αυτοκινητοδρόμου.

«Οι πολύ σοβαρές καταγγελίες του Περιφερειάρχη Ηπείρου προκαλούν σοβαρό προβληματισμό για την οδική ασφάλεια, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας από τον οποίο διέρχονται καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα. Οι αναφορές του κ. Περιφερειάρχη στην Εγνατία Οδό και την επικινδυνότητά της, όπως και στην ανάγκη να κλείσει η σήραγγα στο τμήμα από Μέτσοβο προς Παναγιά, είναι εξαιρετικά σοβαρές και θα πρέπει να τύχουν άμεσων διευκρινίσεων από τους καθύλην αρμόδιους», αναφέρει ο Κώστας Μπάρκας θέτοντας στον Υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα:

-Προτίθεται το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών να αποστείλει άμεσα αρμόδιο κλιμάκιο προκειμένου να ελεγχθεί ο αυτοκινητόδρομος Εγνατία Οδός στην περιοχή της Ηπείρου;

-Προτίθεται το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών να δημοσιεύσει πόρισμα Εμπειρογνωμόνων, ώστε να επιβεβαιωθεί η ασφαλής διάβαση της Εγνατίας οδού στην Ήπειρο;

-Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, σε περίπτωση που οι έλεγχοι ασφαλούς διάβασης της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο είναι αρνητικοί;

-Με ποιους τρόπους το υπουργείο θα εγγυηθεί το δημόσιο συμφέρον και κατ΄επέκταση τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια της Εγνατίας Οδού;

-Έχει φροντίσει το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών να περιέλθει σε γνώση της διαχειριστικής εταιρίας Εγνατία Α.Ε., που μετά από διαγωνισμό ανέθεσε και παρέλαβε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου(ΤΑΙΠΕΔ), την μελέτη για την επικινδυνότητα όλων των σηράγγων της Εγνατίας Οδού;

Παράλληλα, ο κ. Μπάρκας, αιτείται από τον Υπουργό να κατατεθεί στο σώμα της Βουλής αντίγραφο της μελέτης που ανέθεσε και παρέλαβε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου(ΤΑΙΠΕΔ) για την επικινδυνότητα όλων των σηράγγων της Εγνατίας οδού.
Read More »
Στη Βουλή η Εγνατία… Ζητούνται στοιχεία και μελέτες Στη Βουλή η Εγνατία… Ζητούνται στοιχεία και μελέτες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Συναυλία ''Οδοιπορικό στα θεία Πάθη'' στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Συναυλία ''Οδοιπορικό στα θεία Πάθη'' στην ΗγουμενίτσαΔιεύθυνση : Νίκος Στ. Ευθυμιάδης
Ορχηστρική Σουίτα no 3 J.S. Bach
Flauto Καραμπίλια Μαρία
Violi Γράμψα Φωτεινή
Μποχώρη Ελένη
Ευθυμιάδης Νίκος
Viola da Gamba Ανδρέου Ζωή Μυρτώ
Cello Πάνου Χριστίνα
Basso Continuo Γιαννιώτης Μάρκος orgen
Κιθάρα Χαρός Αστέριος \
Stabat Mater G. Pergolesi
- Cujus animam ( Σοπράνο)
- O quam tristis (χορωδία)
- Quem morebat (Άλτο)
- Quis est home (Σοπράνο - Άλτο)
- Vidit suum dulcem (Σοπράνο)
- Eja mater fons amoris (Άλτο)
- Fac ut portem Christi mortem
Σόλο: Γεωργίου Φωτεινή . Γράμψα Φωτεινή
- Εισοδικό (Από τη Γερμανική Λειτουργία) Fr. Schubert
- Στο δείπνο το Μυστικό (Από την Καντάτα n.4) J.S. Bach
- Σήμερον Κρεμάται Θ. Πολυκράτη
- Εγκώμια ( Στάσεις Α,Β,Γ) Ρ. Παπακωνσταντίνου
Read More »
Συναυλία ''Οδοιπορικό στα θεία Πάθη'' στην Ηγουμενίτσα Συναυλία ''Οδοιπορικό στα θεία Πάθη'' στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Άκυρο τελικά το κλείσιμο του πάρκινγκ - Επικράτησε η λογική

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Ηγουμενίτσα: Άκυρο τελικά το κλείσιμο του πάρκινγκ - Επικράτησε η λογική


Δεν θα κλείσει τελικά σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο (δείτε ΕΔΩ), το μεγάλο πάρκινγκ του ΟΛΗΓ, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Μετά και από τις αντιδράσεις που υπήρξαν από το χθεσινό δημοσίευμά μας, επικράτησε τελικά η κοινή λογική και αποφασίστηκε το κόψιμο των χόρτων να πραγματοποιηθεί μία άλλη ημέρα.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, να επιλέξει κάποια ημέρα για τις εργασίες, ώστε να υπάρξει η λιγότερη δυνατή αναστάτωση της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης και ταλαιπωρίας των πολιτών, αλλά και να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση ώστε να γίνει η απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Άκυρο τελικά το κλείσιμο του πάρκινγκ - Επικράτησε η λογική Ηγουμενίτσα: Άκυρο τελικά το κλείσιμο του πάρκινγκ - Επικράτησε η λογική Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Μαθητής του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας θα εκπροσωπήσει τη Θεσπρωτία στη Βουλή των Εφήβων

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Μαθητής του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας θα εκπροσωπήσει τη Θεσπρωτία στη Βουλή των Εφήβων


Το 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας θα εκπροσωπήσει φέτος το Νομό Θεσπρωτίας στην ΚΗ΄ Σύνοδο της Βουλή των Εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από την 1 Ιουλίου 2024 έως και τις 4 Ιουλίου 2024 και συγκεκριμένα ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Νικόλαος Ντίτορας, ο οποίος επιλέχθηκε ανάμεσα στους συμμαθητές του που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό.
Η Βουλή των Εφήβων είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το οποίο λειτουργεί από το σχολικό έτος 1995-1996 και απευθύνεται στους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας.
Read More »
Μαθητής του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας θα εκπροσωπήσει τη Θεσπρωτία στη Βουλή των Εφήβων Μαθητής του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας θα εκπροσωπήσει τη Θεσπρωτία στη Βουλή των Εφήβων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Πρόστιμα – χάδι 790.000 ευρώ σε Intrum, doValue και Cepal

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Πρόστιμα – χάδι 790.000 ευρώ σε Intrum, doValue και Cepal


Διοικητικά πρόστιμα -χάδι συνολικού ύψους 790.000 ευρώ επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης σε τρεις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στις τρεις αυτές εταιρίες για παραβίαση της Νομοθεσίας, κατόπιν εξέτασης καταγγελιών στη Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Συγκεκριμένα:

Α. Πρόστιμα συνολικού ύψους 330.000 ευρώ στην doValue Greece A.E.Δ.Α.Δ.Π., σε εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 3758/2009, περί ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις γιατί:

1. Ανέθετε σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών την ενημέρωση δανειοληπτών για ληξιπρόθεσμη οφειλή τους που είχε ήδη εξοφληθεί,

2. Ανέθετε σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών την ενημέρωση δανειοληπτών για ληξιπρόθεσμη οφειλή τους ενώ οι οφειλέτες είχαν υποβάλει αίτηση κήρυξης πτώχευσης που είχε γίνει αποδεκτή από το δικαστήριο,

3. Ενημέρωνε δανειολήπτες περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμης οφειλής, σε περιπτώσεις που είτε ο δανειολήπτης κατέβαλε προσηκόντως τις δόσεις του δανείου είτε είχε υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του ν.3869/2010 τηρώντας τη δικαστική ρύθμιση.

Β. Πρόστιμο ύψους 280.000 ευρώ στη Cepal Hellas A.E.Δ.Α.Δ.Π., σε εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές έναντι των δανειοληπτών στο πλαίσιο της διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις για:

1. Αδικαιολόγητη καθυστέρηση ελέγχου της εξουσιοδότησης των νόμιμων εκπροσώπων των οφειλετών και της διαδικασίας εξεύρεσης λύσης ρύθμισης της οφειλής τους.

2. Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην επεξεργασία αιτημάτων των δανειοληπτών που αφορούν σε εξέταση αιτήματος ρύθμισης της οφειλής τους και έκδοσης βεβαίωσης υπολοίπου οφειλής.

3. Δυσχέρεια στην επικοινωνία των δανειοληπτών με την εταιρεία στο πλαίσιο διαχείρισης των οφειλών τους.

Γ. Πρόστιμο ύψους 180.000 ευρώ στην INTRUM HELLAS Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π., σε εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές έναντι των δανειοληπτών στο πλαίσιο της διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις για:

1. Μη ορθή ενημέρωση για το υπόλοιπο των οφειλών του δανειολήπτη με σκοπό την ολική εξόφληση εκ μέρους του, καθώς και αδικαιολόγητη καθυστέρηση ανταπόκρισης σε αίτημά του σχετικά με την έκδοση βεβαίωσης εξόφλησης των δανειακών υποχρεώσεών του.

2. Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υλοποίηση αιτήματος δανειολήπτη περί αντιλογισμού ποσού που είχε κατατεθεί εκ παραδρομής.

3. Αδικαιολόγητη καθυστέρηση ανταπόκρισης σε αίτημα δανειολήπτη σχετικά με την αποστολή του υπολοίπου του δανείου ενταγμένου στον ν. 3869/2010.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης διενεργεί εντατικούς ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας που ρυθμίζει τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών και συμπεριφορές που την παραβιάζουν δεν γίνονται αποδεκτές.

Από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι και σήμερα έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 1.520.000 ευρώ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «H Κυβέρνηση αποδεικνύει εμπράκτως ότι στέκεται απέναντι σε αθέμιτες πρακτικές, οι οποίες θίγουν, προσβάλλουν τον πολίτη και παραβιάζουν ρητά τη νομοθεσία που ρυθμίζει τη λειτουργία των εταιρειών. Αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε με αποφασιστικότητα και επιμονή, εντατικοποιώντας τους ελέγχους και εξετάζοντας τις σχετικές καταγγελίες».

Το καταναλωτικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για θέματα που αφορούν την προστασία του καταναλωτή στη γραμμή 1520 καθώς και να υποβάλει καταγγελίες για παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kataggelies.mindev.gov.gr.
Read More »
Πρόστιμα – χάδι 790.000 ευρώ σε Intrum, doValue και Cepal Πρόστιμα – χάδι 790.000 ευρώ σε Intrum, doValue και Cepal Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Ζητείται Πωλητής/Πωλήτρια Καταστήματος στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Ζητείται Πωλητής/Πωλήτρια Καταστήματος στην Ηγουμενίτσα


Η εταιρεία ΧΑΡΤΟΠΛΑΣΤ ΠΑΣΧΑΛΗΣ αναζητά άτομο για πλήρη απασχόληση στη θέση του πωλητή/πωλήτριας καταστήματος.

Απαραίτητα Προσόντα:
Προϋπηρεσία στην πώληση θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προνόμιο.
Επικοινωνιακές δεξιότητες και φιλικότητα.
Ικανότητα οργάνωσης και διαχείρισης χρόνου.

Προσφέρουμε:
Σταθερό ωράριο εργασίας.
Ευχάριστο και δυναμικό περιβάλλον εργασίας.
Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών.

Εάν ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6946040565
Read More »
Ζητείται Πωλητής/Πωλήτρια Καταστήματος στην Ηγουμενίτσα Ζητείται Πωλητής/Πωλήτρια Καταστήματος στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Εφορία: Αλλάζουν όλα με κατάργηση εγγράφων, βιβλίων και παραδοσιακών ελέγχων

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Εφορία: Αλλάζουν όλα με κατάργηση εγγράφων, βιβλίων και παραδοσιακών ελέγχων


Όσα γνωρίζετε για την εφορία… ξεχάστε τα! Ή τουλάχιστον, πολλά από αυτά που βασάνιζαν τους φορολογούμενους την αναλογική εποχή των χαρτιών, των βιβλίων και των εγγράφων. Οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους ο κώδικας φορολογικών διαδικασιών μέσα από το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Η ταλαιπωρία πολλών με τις φορολογικές δηλώσεις, οι ελέγχοι που δεν τελειώνουν ποτέ, οι «σκληροί» οροι για απώλεια ρυθμίσεων αποτελούν παρελθόν. Ο νέος κώδικας πρακτικά φέρνει «ετοιμοπαράδοτες» φορολογικές δηλώσεις που συμπληρώνονται και υποβάλλονται από την εφορία, κατάργηση λογιστικών βιβλίων κατά την διαδικασία ελέγχου και ψηφιακά ειδοποιητήρια από την ΑΑΔΕ για κάθε έγγραφο που εκδίδεται (χωρίς δηλαδή επιδόσεις και θυροκολλήσεις) ευκολότερη φορολογική ενημερότητα για όσους εξοφλούν τρίτους που σχετίζονται με την εφορία και ευνοϊκότερη παραγραφή υποθέσεων. Επίσης ο νέος φορολογικός κώδικας έχει και άλλα «παράθυρα» που ευνοούν τους φορολογούμενους καθώς χαλαρώνουν οι όροι με τους οποίους χάνεται μία ρύθμιση οφειλών προς την εφορία ενώ δίνεται και ευκαιρία σε όσους έχουν ήδη πληρώσει και την έχασαν να επιστρατεύουν στον διακανονισμό. Επίσης, οι έλεγχοι από την εφορία θα γίνονται σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο και πολύ δύσκολα θα επεκτείνονται Από την άλλη όμως, ο ελεγκτικός μηχανισμός θα μπορεί να προσδιορίζει και ένα ενδιάμεσο φόρο αν αισθάνεται ότι κάποιος επιχειρηματίας μπορεί να.... εξαφανιστεί!

Αναλυτικά, οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνουν τα εξής:
1) Προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις

Η διαδικασία σύνταξης και υποβολής φορολογικών δηλώσεων πρακτικά καταργείται για τους φορολογούμενους που έχουν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις (υπολογίζονται σε 1 εκατομμύριο πολίτες). Η φορολογική δήλωση προσυμπληρώνεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ και οριστικοποιείται επίσης αυτόματα αν ο φορολογούμενος δεν την τροποποιήσει, υποβάλλοντας αντιρρήσεις εντός της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Σήμερα εφαρμόζεται μόνο η προσυμπλήρωση των εισοδημάτων από μισθούς και συντάξεις, αλλά δεν ισχύει η αυτόματη οριστικοποίηση της δήλωσης.

2) Κατάργηση υποχρέωσης προσκόμισης βιβλίων
Οι φορολογούμενοι που τηρούν βιβλία με βάση το απλογραφικό λογιστικό σύστημα (κυρίως επιτηδευματίες και μικρές επιχειρήσεις) απαλλάσσονται από την υποχρέωση να προσκομίζουν τα λογιστικά τους αρχεία στη φορολογική διοίκηση, εφόσον όλα τα σχετικά στοιχεία (έσοδα – έξοδα) διαβιβάζονται στην πλατφόρμα myDATA. Το προηγούμενο καθεστώς προβλέπει πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ για τη μη προσκόμιση των βιβλίων. Περαιτέρω η προθεσμία για την παροχή των πληροφοριών, που ζητά η ΑΑΔΕ από τους φορολογούμενους, αυξάνεται από 5 σε 10 ημέρες.

3) Ψηφιοποίηση διαδικασιών - Κατάργηση αλληλογραφίας από και προς την ΑΑΔΕ
Καταργείται η έγχαρτη αλληλογραφία μεταξύ φορολογικής διοίκησης και φορολογούμενων. Η επικοινωνία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ψηφιακά μέσα (με ανάρτηση στο σύστημα Taxis και προσωπική ηλεκτρονική ειδοποίηση μέσω e-mail). Όλα τα έγγραφα θα κοινοποιούνται με την ανάρτησή τους στο λογαριασμό που διαθέτει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ. Ο φορολογούμενος θα λαμβάνει μια ειδοποίηση στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και θα εισέρχεται στο πληροφοριακό σύστημα με τους κωδικούς του για να λάβει γνώση του εγγράφου. Σημειώνεται πως η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται ήδη για μια σειρά ειδοποιήσεων της ΑΑΔΕ προς τον φορολογούμενο (π.χ. όταν εξοφλείται μια δόση της φορολογίας εισοδήματος η ΑΑΔΕ στέλνει email στον φορολογούμενο με το οποίο τον ειδοποιεί να μπει στο πληροφοριακό σύστημα για να «κατεβάσει» την απόδειξη πληρωμής της δόσης). Η επικοινωνία με τις «κλασικές» μεθόδους (επιστολές, επιδόσεις κλπ.) θα γίνεται μόνο κατ’ εξαίρεση, σε πολύ ειδικές περιπτώσεις.

Το βασικό όφελος από την ψηφιοποίηση των διαδικασιών, πέρα από την επιτάχυνσή τους, είναι η ακριβής αποτύπωσή τους, με αποτέλεσμα
να μην μπορούν να αμφισβητηθούν δικαστικά ο χρόνος, η μορφή και το περιεχόμενο της επικοινωνίας, αποφορτίζοντας παράλληλα και τα Δικαστήρια.

Η τήρηση όλων των αρχείων της Φορολογικής Διοίκησης θα πρέπει να γίνεται και ψηφιακά ενώ ψηφιοποιείται παράλληλα το έγχαρτο αρχείο της ΑΑΔΕ που περιλαμβάνει τα έγγραφα που εκδίδει και λαμβάνει.

4) Γρηγορότερα η έκδοση φορολογικής ενημερότητας
Υιοθετείται η διαλειτουργικότητα μεταξύ των φορέων του Δημοσίου ώστε η ΑΑΔΕ να ενημερώνεται για την ύπαρξη ή μη ληξιπρόθεσμων οφειλών του πολίτη και αντίστοιχα να χορηγεί ή μη το πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας. Πρακτικά, με τη ρύθμιση αυτή κυρίως οι ΟΤΑ αλλά και άλλοι φορείς του Δημοσίου θα επικοινωνούν με την ΑΑΔΕ μόνο ηλεκτρονικά (αντί των επιστολών που ανταλλάσσουν σήμερα), είτε για την απαγόρευση απόδοσης της ενημερότητας είτε για την άρση της απαγόρευσης αυτής. Έτσι, αντιμετωπίζονται περιπτώσεις π.χ. που ο φορολογούμενος έχει εξοφλήσει οφειλές προς το Δήμο αλλά δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα επειδή η ΑΑΔΕ δεν έχει ενημερωθεί για την εξόφληση.

5) Συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για τους φορολογικούς ελέγχους
Τίθεται ανώτατο χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου, κατ’ αρχήν ένα έτος από την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου με δυνατότητα παράτασης για 6 μήνες αν εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει ο έλεγχος και άλλους 6 μήνες με την προϋπόθεση αν κατά το διάστημα αυτό είναι εφικτή η ολοκλήρωση του ελέγχου. Μόνο αν από τον μέχρι τότε έλεγχο προκύψει ένδειξη ποινικώς κολάσιμης φοροδιαφυγής, κατά τους ειδικότερους όρους του άρθρου 79, περί αδικήματος φοροδιαφυγής, επιτρέπεται, με απόφαση του Διοικητή παράταση της διάρκειας του ελέγχου για 8 ακόμη μήνες. Τονίζεται, πως σήμερα δεν υπάρχει πρόβλεψη για την μέγιστη διάρκεια του ελέγχου, η οποία προσδιορίζεται από τους εκάστοτε υπαλλήλους που τον διενεργούν. Μετά το πέρας των παραπάνω προθεσμιών δεν επιτρέπεται νέος έλεγχος για το ίδιο αντικείμενο.
Αποσαφηνίζονται επίσης οι έννοιες του μερικού, πλήρους, επιτόπιου ή απομακρυσμένου ελέγχου.

6) Eνδιάμεσος προσδιορισμός φόρου
Θεσπίζεται η δυνατότητα του ενδιάμεσου προσδιορισμού φόρου, στις περιπτώσεις που συντρέχει συνδυασμός κριτηρίων από τα οποία προκύπτει άμεσος και επικείμενος κίνδυνος φοροδιαφυγής (π.χ. εποχικές νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις, ή όταν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι ο φορολογούμενος σκοπεύει να εγκαταλείψει τη χώρα). Σήμερα, υπάρχει σε ισχύ σχετική διάταξη για προληπτικό προσδιορισμό του φόρου, η οποία όμως πρακτικά δεν εφαρμόζεται, καθώς αφορά μόνο περιπτώσεις όπου υπάρχει ένδειξη φυγής από τη χώρα. Τώρα πλέον, η διάταξη γίνεται πιο συγκεκριμένη και αποτελεσματική ως προς την εφαρμογή της. Η δυνατότητα του ενδιάμεσου προσδιορισμού φόρου κρίθηκε απαραίτητη από την ΑΑΔΕ καθώς παρατηρείται συχνά το φαινόμενο εποχικές νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις να λειτουργούν για λίγο χρονικό διάστημα και να κλείνουν από την μια μέρα στην άλλη χωρίς να αποδίδουν ούτε ένα ευρώ φόρο.

7) Παραγραφή
Η κοινοποίηση της πράξης προσδιορισμού φόρου πρέπει να γίνει μέσα στην πενταετία που προβλέπεται για την παραγραφή. Μέχρι τώρα αρκούσε μέσα στην πενταετία να έχει γίνει μόνο η έκδοση της πράξης ενώ στο εξής θα πρέπει να έχει γίνει και η κοινοποίησή της στον φορολογούμενο.


8) Διευθέτηση ρυθμίσεων προς την φορολογική διοίκηση και εξορθολογισμός κανόνων που αφορά την τυχόν απώλεια τους
Παρέχεται η δυνατότητα διευθέτησης ρυθμίσεων οφειλών που είχαν πρακτικά χαθεί προς τη φορολογική διοίκηση, με την αποπληρωμή των εκπρόθεσμων δόσεων, όσες και αν είναι αυτές, μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου. Οι ρυθμίσεις αυτές υπολογίζονται σε περίπου 230.000. Σε περίπτωση που έχει ήδη καταβληθεί μέρος των ανωτέρω δόσεων, τότε οι φορολογούμενοι αρκεί να αποπληρώσουν το υπόλοιπο ποσό προκειμένου να αναβιώσουν τη ρύθμιση. Σημειώνεται πως προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια των ανωτέρω ρυθμίσεων, η φορολογική διοίκηση θα προβεί κατά προτεραιότητα στην πίστωση στις δόσεις αυτών των ποσών που προέρχονται από επιστροφές φόρων ή από παρακρατήσεις λόγω έκδοσης αποδεικτικού ενημερότητας. Τονίζεται ωστόσο πως η παραπάνω διευθέτηση ΔΕΝ αφορά ρυθμίσεις που έχουν απολεσθεί με πράξη του Προϊσταμένου ΔΟΥ.

Επιπρόσθετα, με το σχέδιο νόμου εξορθολογίζονται οι κανόνες που αφορούν στην απώλεια των ρυθμίσεων. Σήμερα, η μη υποβολή των προβλεπόμενων δηλώσεων φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ ή η καθυστέρηση υποβολής τους ακόμη και για μία ημέρα έχει ως συνέπεια την απώλεια των ρυθμίσεων για άλλες οφειλές. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, που, εάν δημιουργηθούν για έστω και μια ημέρα, συνεπάγονται απώλεια της ρύθμισης. Με τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου, δίνεται η δυνατότητα πληρωμής των παραπάνω και η τακτοποίηση των οφειλών που δεν περιλαμβάνονται στη ρύθμιση εντός 3 μηνών προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια της ρύθμισης. Πιο αναλυτικά, με το νέο σύστημα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να διατηρήσουν τις ρυθμίσεις οφειλών τους εφόσον:

• Έχουν υποβάλει τις ανωτέρω δηλώσεις εντός 3 μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους. Εάν η προθεσμία έχει παρέλθει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023, μπορούν να υποβάλουν 5 μήνες μετά, δηλαδή μέχρι 31 Μαΐου 2024.
• Έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις νέες οφειλές τους σε χρονικό διάστημα 3 μηνών από την πάροδο της προθεσμίας καταβολής τους.

9) Δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης έως και την 10η ημέρα από την κοινοποίηση του προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού
Προς διευκόλυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων που υποβάλλουν κάθε χρόνο φορολογικές δηλώσεις, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμης αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης έως και τη 10η ημέρα από την κοινοποίηση προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού φόρου. Σήμερα αυτό που ισχύει είναι η δυνατότητα υποβολής τους μέχρι την ημέρα κοινοποίησης του προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού φόρου.
Read More »
Εφορία: Αλλάζουν όλα με κατάργηση εγγράφων, βιβλίων και παραδοσιακών ελέγχων Εφορία: Αλλάζουν όλα με κατάργηση εγγράφων, βιβλίων και παραδοσιακών ελέγχων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Συντάξεις Μάϊου: Νωρίτερα η καταβολή τους - Πότε θα δουν οι συνταξιούχοι τα χρήματα στον λογαριασμό τους

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
Συντάξεις Μάϊου: Νωρίτερα η καταβολή τους - Πότε θα δουν οι συνταξιούχοι τα χρήματα στον λογαριασμό τους


Νωρίτερα θα καταβληθούν φέτος οι συντάξεις του Μαΐου λόγω του Πάσχα.

Η καταβολή των συντάξεων, νωρίτερα από το συνηθισμένο λόγω του Πάσχα, για τον Μάιο του 2024 αφορά τους συνταξιούχους όλων των ταμείων. Οι πληρωμένες αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 25 Απριλίου και όλες θα έχουν καταβληθεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2024.

Αναλυτικά οι συντάξεις των μη μισθωτών θα καταβληθούν για τον Μάιο: 

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
Οι Επικουρικές Συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών) θα καταβληθούν την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Όσον αφορά τους πρώην μισθωτούς συνταξιούχους, οι καταβολές θα γίνουν ως εξής:
 
Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
Ο ΟΤΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
Οι Επικουρικές Συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 30 Απριλίου 2024
Read More »
Συντάξεις Μάϊου: Νωρίτερα η καταβολή τους - Πότε θα δουν οι συνταξιούχοι τα χρήματα στον λογαριασμό τους Συντάξεις Μάϊου: Νωρίτερα η καταβολή τους - Πότε θα δουν οι συνταξιούχοι τα χρήματα στον λογαριασμό τους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου: Την αυτογελοιοποίησή της επιλέγει η περιφερειακή αρχή Ηπείρου ως διέξοδο

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024
ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου: Την αυτογελοιοποίησή της επιλέγει η περιφερειακή αρχή Ηπείρου ως διέξοδο
“Η περιφερειακή αρχή Καχριμάνη, επιλέγει την αυτογελοιοποίησή της ως διέξοδο από τα επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια της” αναφέρει η περιφερειακή παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου.

Ειδικότερα τονίζει ότι “χθες, πριν την ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής, το ΚΚΕ με ανακοίνωση και ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ.Υ ΗΠΕΙΡΟΥ τηλεοπτικά, τοποθετήθηκαν με τον πιο σαφή τρόπο: είτε η Εγνατία οδός είναι επικίνδυνη, είτε ΟΧΙ , η περιφερειακή αρχή, η κυβέρνηση και ο εργολάβος συντήρησης που είναι και ο νέος «ιδιοκτήτης της Εγνατίας Οδού», είναι εν συνόλω επικίνδυνοι.

Στην πρώτη περίπτωση διότι δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο οδικής ασφαλείας, με την περιφερειακή αρχή να είναι υπεύθυνη για την πολιτική προστασία στην Ήπειρο, στη δεύτερη περίπτωση, διότι διασπείρουν και συντηρούν επί 3,5 ημέρες ψευδείς ειδήσεις για την οδική ασφάλεια. Στην πρώτη περίπτωση η περιφερειακή αρχή είναι υπόλογη για παράβαση καθήκοντος, στην δεύτερη συνυπόλογη για πρόκληση και συντήρηση δημόσιας ανησυχίας και φόβου, ακόμη και μετά την άμεση εισαγγελική παραγγελία για προανακριτική εξέταση των δηλώσεων του περιφερειάρχη.

Η περιφερειακή αρχή επέλεξε την αυτογελοιοποίησή της, ως διέξοδο στα επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια της. Με την χθεσινή απάντηση της, νομικού και όχι πολιτικού ύφους και περιεχομένου, η περιφερειακή αρχή προσπαθεί να στρέψει με γελοίο και συκοφαντικό τρόπο, την ευθύνη πρόκλησης και συντήρησης δημόσιας ανησυχίας…. προς στους δημοσιογράφους, κατασυκοφαντώντας τους. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να θέσει τα παρευρισκόμενα μέλη της περιφερειακής επιτροπής συνένοχους στο περιεχόμενο μιας «ψιλοκουβέντας μεταξύ τους». Η απάντηση της, αναφέρεται σε «ιδιωτική συζήτηση έξω από την θεσμική ιδιότητα του περιφερειάρχη», «παράνομη υποκλοπή της συζήτησης», «υπερβολικές εκφράσεις της καθομιλουμένης» και «συντήρηση στην επικαιρότητα ανύπαρκτων δηλώσεων». Γελοιότητες που στερούνται κάθε λογικής και ερείσματος στην πραγματικότητα.

Κατ΄ αρχάς, στην απάντηση δεν υπάρχει καμία αναφορά για την κατάσταση της σήραγγας της Κατάρας και της Εγνατίας οδού, επί της οποίας κατάστασης ο περιφερειάρχης «υπερέβαλε», δηλώνοντας ότι «Είναι έτοιμη να καταρρεύσει, θέλει πολλά λεφτά και πάρα πολλή δουλειά». Για ποιόν λόγο άραγε?

Οι δηλώσεις του κ. Καχριμάνη, προέδρου της περιφερειακής επιτροπής, έγιναν 10 λεπτά μετά την έναρξη της δημόσιας ανοιχτής συνεδρίασης της περιφερειακής επιτροπής . Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ερώτηση του επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. ΗΠΕΙΡΟΥ, για τις ευθύνες του εργολάβου όσον αφορά το ατύχημα μαθητή της 2ας δημοτικού στο σχολείο της Ακαδημίας. Μάλιστα, ο κ. Καχριμάνης, αξιοποιώντας το ερώτημα, έστειλε μήνυμα εκ μέρους του εργολάβου προς τους παριστάμενους δημοσιογράφους, ότι « για όποιον γράφει ότι φταίνε τα έργα στην Ακαδημία για το ατύχημα, ενημερώνω ότι ο εργολάβος είναι έτοιμος για μηνύσεις». Ακολούθησε η ερώτηση του επικεφαλής της ΛΑ.Σ.Υ, για την αύξηση διοδίων με την πώληση της Εγνατίας οδού, οπότε και έγιναν οι επίμαχες δηλώσεις.

Η μόνη συζήτηση που έγινε πριν την έναρξη της συνεδρίασης, εν αναμονή 2 μελών της περιφ. Επιτροπής, ήταν επί του αιτήματος του επικεφαλής της ΛΑ.Σ.Υ. , (για μία ακόμη φορά) για την ανάγκη μεταφοράς της συνεδρίασης στην αίθουσα του Π.Σ., με τήρηση πρακτικών, διαδικασίας και δυνατότητα τηλεοπτικής κάλυψης. Η απάντηση του περιφερειάρχη ήταν «η περιφερειακή επιτροπή δεν είναι ατραξιόν για δημοσιογράφους και σε όποιον αρέσει». Απάντηση προσβλητική για τους πολίτες που δικαιούνται πλήρη ενημέρωση, προσβλητική για τους δημοσιογράφους και τα μέλη της επιτροπής.

Φροντίζοντας βέβαια, την ίδια στιγμή, οι συνεδριάσεις να μην έχουν πρακτικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων, παραβιάζοντας και τις διατάξεις της εγκύκλιου υπ΄αρ. 73, του υπουργείου Εσωτερικών, για την λειτουργία και τις αρμοδιότητες της περιφερειακής επιτροπής.

Οι επικίνδυνες δηλώσεις του περιφερειάρχη βρήκαν, για μια ακόμη φορά, συμπαραστάτη την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποία αξιολόγησε ως «υπερβολικές και αχρείαστες» τις δηλώσεις, σε χθεσινή ανακοίνωσή της. Ακριβώς όπως τις αξιολόγησε και η περιφερειακή αρχή στην απάντηση της!!! Καμία έκπληξη. Όταν βαδίζεις στις ίδιες πολιτικές ράγες και έχεις τους ίδιους πολιτικούς στόχους με την περιφερειακή αρχή, δεν σε ενοχλεί το ύφος και η πρακτικές της. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, με την εκκωφαντική σιωπή στήριξης στην περιφερειακή αρχή.

Εάν η περιφερειακή αρχή είχε την ελάχιστη έγνοια για την ανησυχία που προκλήθηκε από την πανελλαδική δημοσιότητα που έλαβαν οι επικίνδυνες δημόσιες δηλώσεις της, θα είχε ανακαλέσει την αμέσως επόμενη ημέρα Παρασκευή. Θα το είχε κάνει έστω το Σάββατο, ημέρα που η Εισαγγελέας διέταξε διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης. Κι όμως !!! Το ισχυρό πολιτικό μήνυμα της ανάγκης υπεράσπισης των συμφερόντων της ΤΕΡΝΑ, ως εθνικό-πανηπειρωτικό συμφέρον, επέβαλε την ανάγκη να υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος εμπέδωσης του μηνύματος από το λαό : «αν θέλετε ασφάλεια, ξηλωθείτε κι άλλο». Έτσι προετοιμάζει το έδαφος για την Ε.Ο Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας.

Η περιφερειακή ακόμα και όταν υπερβάλει, ακόμα και όταν υποτιμά ή βρίζει, το κάνει με πειθαρχία στο πλαίσιο κάποιας πολιτικής σκοπιμότητας. Το να δώσει άλλοθι στην πώληση της Εγνατίας και την ληστρική αύξηση διοδίων κατά 150%, αποτελεί ύψιστο πολιτικό καθήκον για μια περιφερειακή αρχή πιστή στις αρχές της ΕΕ και της στρατηγικής όλων των αστικών κυβερνήσεων. Πόσο δε μάλλον, όταν το καθήκον είναι η υπηρέτηση των συμφερόντων ενός από τα νέα μεγάλα αφεντικά στην Ήπειρο: της ΤΕΡΝΑ, η οποία ελέγχει το εργοστάσιο απορριμμάτων, τα 19 εκατομμύρια της σύμβασης ηλεκτροφωτισμού και τώρα, τον μεγαλύτερο οδικό άξονα της χώρας. Πολιτικό καθήκον που υπερτερεί ακόμη και της αυτογελοιοποίησής της.

Ο μόνος αντίπαλος της πολιτικής στρατηγικής και τακτικής της περιφερειακής αρχής, το μόνο αντίπαλο πολιτικό δέος στο Π.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ ήταν και παραμένει η ΛΑ.ΣΥ. Τα γεγονότα είναι τόσο πολλά και ξεκάθαρα που όποιος θέλει να δεί, μπορεί να δε πεντακάθαρα.”
Read More »
ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου: Την αυτογελοιοποίησή της επιλέγει η περιφερειακή αρχή Ηπείρου ως διέξοδο ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου: Την αυτογελοιοποίησή της επιλέγει η περιφερειακή αρχή Ηπείρου ως διέξοδο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024 Rating: 5

Σελίδες