Εναλλακτικοί τρόποι κυκλοφορίας - Της Βασιλικής Πάντου

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020
Εναλλακτικοί τρόποι κυκλοφορίας - Της Βασιλικής Πάντου


Η πόλη της Ηγουμενίτσας, χαρακτηρίζεται από το κέντρο της, αλλά και όλη την παράλια ζώνη, αποτελώντας σημείο έλξης αρχικά των κατοίκων της, αλλά και όσων την επισκέπτονται. 

Μία πόλη όμορφη όταν την περπατάς που μεταμορφώνεται όταν την κοιτάς από ψηλά, από τις ταράτσες των κτιρίων. Εκεί το πρωί σε λούζει ο ήλιος, το απόγευμα μπορείς να θαυμάσεις τη ειδυλλιακή θέα προς την θάλασσα και καθώς πέφτει η νύχτα τα φώτα λαμπυρίζουν στο νερό και η πόλη μοιάζει να κινείται. 

Η μαγεία της πόλης από ψηλά, με την συνεχόμενη αλλαγή του τοπίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να αποτελέσει ξεχωριστή εμπειρία, εάν μπορούσε να ενταχθεί σε ένα δίκτυο διαδρομών. Ένα σύμπλεγμα εναέριων και μη διαδρομών που θα έχουν ως σημεία αναφοράς τις ταράτσες των κτιρίων. Τα αχρησιμοποίητα δώματα θα λειτουργούν σαν οάσεις πρασίνου, που ενοποιημένα θα δημιουργούν ένα παράλληλο επίπεδο πορείων, δίνοντας μία διαφορετική οπτική της πόλης. 

Στο συνεχές σύστημα δόμησης του κέντρου, η ενοποίηση αυτή μπορεί να γίνει αβίαστα. Σε σημεία όπου υπάρχει απόσταση μεταξύ των κτιρίων, θα μπορούσε να γίνει σύζευξη μέσω εναέριων γεφυρών. Οι υψομετρικές διαφορές, καθώς και τα σημεία εισόδου των περιπάτων, θα συνδέονται με ανελκυστήρες. Έτσι οι εναέριες αυτές διαδρομές θα είναι ανεξάρτητες των κτιρίων που βασίζονται, όπως και κατά τον ίδιο τρόπο είναι και αυτόνομα τα σημερινά πεζοδρόμια. 

Έτσι αυτή η υπέροχη και ανατρεπτική πόλη θα είχε να δείξει σε όλους μια όψη που τώρα δείχνει σε λίγους. 

Βασιλική Πάντου
Read More »
Εναλλακτικοί τρόποι κυκλοφορίας - Της Βασιλικής Πάντου Εναλλακτικοί τρόποι κυκλοφορίας - Της Βασιλικής Πάντου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020 Rating: 5

Ο Αντώνης Μπέζας νέος Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ)

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020
Ο Αντώνης Μπέζας νέος Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ)


Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) αναλαμβάνει με απόφαση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ ΑΕ), του γνωστού Υπερταμείου, ο Θεσπρωτός πολιτικός και πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας και Υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εταιρεία. 

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου έχει διαμορφωθεί μετά τη συγχώνευση τεσσάρων μεγάλων εταιρειών διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων και συγκεκριμένα από την Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ ΑΕ) , την Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ, την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ ΑΕ) και την Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ. Αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης της ακίνητης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου και μετά τη θέσπιση του ν. 4389/2016, είναι κατά 100% άμεση θυγατρική της ΕΕΣΥΠ μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ και το ΤΧΣ ΑΕ. 

Η ΕΤΑΔ ΑΕ έχει ως σκοπό να διαχειρίζεται και να αξιοποιεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος αλλά με κανόνες ιδιωτικής οικονομίας και στο πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης, ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων για τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο έχει μεταφέρει στην ΕΤΑΔ ΑΕ την κυριότητα και τη διαχείρισή τους. Η υπαγωγή της ΕΤΑΔ ΑΕ στην ΕΕΣΥΠ ΑΕ με την ταυτόχρονη μεταβίβαση προς αυτήν της κυριότητας και της διαχείρισης ενός σημαντικού αριθμού ακινήτων του Δημοσίου, πάνω στα οποία κατά το παρελθόν η ΕΤΑΔ ΑΕ μέσω των προηγούμενων νομικών της μορφών ασκούσε μόνο διαχείριση, αναβαθμίζει αλλά και επαναπροσδιορίζει το ρόλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου. 

Το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει 70.000 αστικά, αγροτικά και παράκτια ακίνητα έκτασης 3,5 δις στρεμμάτων, 280 τουριστικά ακίνητα μεταξύ των οποίων Μαρίνες, διατηρητέα Ξενία, Χιονοδρομικά Κέντρα, αιγιαλοί, Συνοριακοί Σταθμοί, Ιαματικές Πηγές, νησίδες και μεγάλες εκτάσεις, 1.150 ενεργές μισθώσεις καθώς και τα 12 από τα 23 αθλητικά συγκροτήματα που κατασκευάστηκαν για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά, Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου, Πανθεσσαλικό και Παγκρήτιο Στάδιο κλπ). 

Η ΕΤΑΔ εκτός από την κεντρική της Υπηρεσία διαθέτει ακόμη 8 Περιφερειακά Κλιμάκια (Άρτα, Βόλο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη κλπ) καθώς και 15 σημαντικές επιχειρηματικές μονάδες- υποκαταστήματα (Μαρίνες Αλίμου και Θεσσαλονίκης, Κάμπινγκ Ασπροβάλτας και Φαναρίου, Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα, Ακτή Βουλιαγμένης, Σπήλαια Δηρού, Αχίλλειο Κέρκυρας, Γκόλφ Αφάντου και Ιαματικές Πηγές Αιδηψού, Υπάτης, Καιάφα, Νιγρίτας και Κύθνου), τα έσοδα των οποίων αποτελούν το 30% του κύκλου εργασιών της. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΤΑΔ ΑΕ περιλαμβάνει στους βασικούς της στόχους την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της τουριστικής μας περιουσίας. 

Ο νέος Πρόεδρος, κ. Αντώνης Μπέζας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Ευχαριστώ πολύ την ΕΕΣΥΠ για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Σ’ αυτή την κρίσιμη για την οικονομία μας συγκυρία, θα συνεργαστούμε συστηματικά με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και συνολικά την κυβέρνηση για τη διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας. Παράλληλα, θα προωθήσουμε οργανωτικές αλλαγές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ώστε να μετατρέψουμε την ΕΤΑΔ ΑΕ στον κύριο φορέα διαχείρισης των ακινήτων του Δημοσίου και σε ένα σημαντικό εργαλείο εθνικής στρατηγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης. Είναι πολύ σημαντική η αποστολή μας και υπάρχουν αρκετά προβλήματα, αλλά στην ΕΤΑΔ θα τα καταφέρουμε».

Read More »
Ο Αντώνης Μπέζας νέος Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) Ο Αντώνης Μπέζας νέος Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020 Rating: 5

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξεκίνησαν να καθαρίζουν τα χόρτα στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξεκίνησαν να καθαρίζουν τα χόρτα στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας


Λίγες ημέρες πριν μπούμε και επίσημα στο καλοκαίρι, επιτέλους ξεκίνησαν από τον εργολάβο, οι εργασίες καλλωπισμού, του παραλιακού μετώπου της Ηγουμενίτσας, ζώνη ευθύνης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Η σύμβαση με τον ΟΛΗΓ υπογράφηκε εχτές Τρίτη και άμεσα ξεκίνησαν οι εργασίες.

Εχτές, ολοκληρώθηκε σχεδόν ο καθαρισμός στο νότιο τμήμα, από το παλιό τελωνείο, μέχρι και την πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού και όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες γίνεται καλή δουλειά.

Σήμερα οι εργασίες συνεχίζονται στα πλατάνια και στον ποδηλατόδρομο της πόλης.

Για το λόγω αυτό, οι πολίτες που θα επιλέξουν τον ποδηλατόδρομο για τη βόλτα τους, θα πρέπει  σήμερα και αύριο, να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή.

Κάλιο αργά, παρά ποτέ...
Read More »
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξεκίνησαν να καθαρίζουν τα χόρτα στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξεκίνησαν να καθαρίζουν τα χόρτα στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020 Rating: 5

Διακομιδή 66χρονου από Παξούς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020
Διακομιδή 66χρονου από Παξούς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε, χθες, η παρακάτω διακομιδή ασθενή, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-66χρονου, από τον λιμένα ν. Παξών στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 66χρονου από Παξούς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Διακομιδή 66χρονου από Παξούς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020 Rating: 5

Ευχαριστήριο της διοίκησης του νοσοκομείου Φιλιατών

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020
Ευχαριστήριο της διοίκησης του νοσοκομείου Φιλιατών


Η σταδιακή άρση των μέτρων και η έναρξη μια νέας κανονικότητας με τήρηση των κανόνων υγιεινής και απόστασης που όλοι γνωρίζουμε, βρίσκει την Θεσπρωτία χωρίς κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών εκφράζει τις ευχαριστίες της στους πολίτες του 

Νομού που με την υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά τους συνέβαλλαν καθοριστικά στο να παρα-μείνει ο Νομός καθαρός.

Επίσης εκφράζει τις ευχαριστίες της στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσο-κομείου μας, ιδιαίτερα δε στους νέους γιατρούς μας τους ειδικευόμενους και τους αγροτικούς 

που έδωσαν μάχη στην πρώτη γραμμή του αγώνα, καθώς και στην επιτροπή λοιμώξεων για την έγκαιρη και αποτελεσματική οργάνωση του προσωπικού και των δομών του Νοσοκομείου.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη

για την αμέριστη συμπαράσταση του καθώς και τους οδηγούς της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας που με προθυμία και αίσθημα ευθύνης διασφάλισαν την καθημερινά μεταφορά των δειγμάτων, σε γιορτές και αργίες, στο εργαστήριο αναφοράς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 
ΘΩΜΑΣ ΝΤΟΥΡΟΣ 
Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Read More »
Ευχαριστήριο της διοίκησης του νοσοκομείου Φιλιατών Ευχαριστήριο της διοίκησης του νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020 Rating: 5

Απάντηση Κατσάρη - Τσότση σε ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020
Απάντηση Κατσάρη - Τσότση σε ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων

 
Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας με εισαγγελικό ύφος απευθυνόμενη και στους δύο μας Αντιδημάρχους. Μια τακτική ενημέρωση από τους Αντιδημάρχους στους εργαζόμενους του Δήμου, θεωρήθηκε "Εργοδοτική τρομοκρατία". 

Κύριε Πρόεδρε, 

Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα τα οποία σεβόμαστε με το παραπάνω αλλά έχουν και υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να τηρούν στο ακέραιο. Η υπενθύμιση των υποχρεώσεων από πότε θεωρείται προσβολή των δικαιωμάτων τους και εργοδοτική τρομοκρατία; 

Στο Δήμο Φιλιατών δεν υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων όπως εσείς επιθυμείτε. Υπάρχουν εργαζόμενοι που εκτελούν τα καθήκοντά τους στο ακέραιο και με ιδιαίτερο ζήλο και υπάρχουν ευτυχώς λίγοι εργαζόμενοι οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργούν προβλήματα σε βάρος άλλων εργαζομένων. 

Εμείς επαινούμε τους πρώτους, εσείς επαινείτε τους δεύτερους. 

Οι πολίτες όμως ξέρουν να διακρίνουν καλύτερα από εσάς. 

Οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Φιλιατών 
Πέτρος Κατσάρης Δημήτριος Τσότσης
Read More »
Απάντηση Κατσάρη - Τσότση σε ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Απάντηση Κατσάρη - Τσότση σε ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020 Rating: 5

Σελίδες