Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο οι πρώτες μάσκες από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο οι πρώτες μάσκες από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Έτοιμες προς παράδοση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι οι πρώτες πενήντα προστατευτικές μάσκες που κατασκευάστηκαν από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου μας που έχει έδρα στην Άρτα. Μέσα στην δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα και οι πολίτες, η μεγάλη κινητοποίηση που γίνεται και από τα ελληνικά πανεπιστήμια για την στήριξη του συστήματος υγείας αποτελεί ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν και δίνουν αισιοδοξία. Είναι οι ανάσες που δίνουν ανακούφιση όχι μόνο στο σύστημα υγείας αλλά και στην κοινωνία, που έχει ανάγκη να διαπιστώνει ότι γίνονται σημαντικά πράγματα ακόμη και μέσα στην κρίση.

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, της Σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην Άρτα αντιλαμβανόμενο την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει ανακύψει με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα μας, συμμετέχει στην κινητοποίηση που συντελείται από πολλούς ερευνητικούς φορείς για παραγωγή χρήσιμου υγειονομικού υλικού, αξιοποιώντας τους πόρους και τον εξοπλισμό των εργαστηρίων του.

Ομάδα καθηγητών, υποψηφίων διδακτόρων και φοιτητών του τμήματος έχουν ριχτεί στη «μάχη» με τον χρόνο εκμεταλλευόμενοι τους δύο 3D εκτυπωτές και τις λοιπές υποδομές του τμήματος, για παραγωγή επαρκούς αριθμού προστατευτικών μασκών, τις οποίες θα προσφέρουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και σε Νοσοκομεία της Ηπείρου.

Οι πρώτες εκτυπώσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ η δυναμική αυτή διαδικασία υπό την πίεση του χρόνου, απαιτεί συνεχή ενημέρωση και βελτίωση των παραμέτρων της εκτύπωσης και των σχεδίων των υλικών, με σκοπό να εξοικονομηθεί πολύτιμος χρόνος και να αυξηθεί ο ρυθμός παραγωγής.

Στην παρούσα φάση δύναται η παραγωγή περίπου 16-20 μασκών προστασίας την ημέρα, με δυνατότητες βελτίωσης στο άμεσο μέλλον. Επίσης σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και την Πνευμονολογική κλινική, μελετάται η δυνατότητα εκτύπωσης και άλλων αναλωσίμων υλικών, τα οποία ενδέχεται να παρουσιάσουν έλλειψη σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή.

Είναι διαχρονική πεποίθηση του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ότι η Έρευνα, η Τεχνογνωσία και η Τεχνολογία που διαθέτουν πρέπει να τίθενται στις υπηρεσίες του πολίτη, και πολύ περισσότερο όταν οι καιροί και οι συγκυρίες το απαιτούν.

Για τον σκοπό αυτό υπήρξε ταχύτατη προσαρμογή στην προσωρινή δύσκολη πραγματικότητα, διασφαλίζοντας πλήρως τις διδακτικές, ερευνητικές και διοικητικές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα προσφέρει κατά το δυνατό στην συλλογική προσπάθεια της αντιμετώπισης της κρίσης.
Read More »
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο οι πρώτες μάσκες από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο οι πρώτες μάσκες από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον


Σε μονάδα εντατικής θεραπείας μεταφέρθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που προ ημερών διαγνώσθηκε με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάστασή του φαίνεται να επιδεινώθηκε.

«Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, με τη συμβουλή της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο», δήλωσε ο εκπρόσωπός του. Ο Τζόνσον ζήτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών Ντομίνικ Ράαμπ να τον αντικαταστήσει, όπου αυτό ήταν απαραίτητο.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, στον Βρετανό πρωθυπουργό χορηγήθηκε οξυγόνο, καθώς εμφάνισε υψηλό πυρετό κάνοντας τους γιατρούς να ανησυχούν για ενδεχόμενη πνευμονία.

Ο ίδιος στη σελίδα του στο twitter έγραψε: «Χθες το βράδυ, με τη συμβουλή του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για ορισμένες δοκιμές ρουτίνας, καθώς εξακολουθώ να βιώνω συμπτώματα κορωναϊού. Είμαι σε καλό πνεύμα και διατηρώντας επαφή με την ομάδα μου, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό και να κρατήσουμε όλους ασφαλείς».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν «σε καλό πνεύμα» και ευχαρίστησε το προσωπικό της NHS για τη φροντίδα τους: «Θα ήθελα να σας πω ευχαριστώ σε όλους τους λαμπρούς υπαλλήλους του NHS που φροντίζουν εμένα και άλλους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Είστε το καλύτερο της Βρετανίας. Μείνετε ασφαλείς σε όλους και θυμηθείτε να μένετε στο σπίτι για να προστατεύσετε το NHS και να σώσετε ζωές».

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός διαγνώσθηκε με κορωνοϊό περίπου πριν από περίπου μία εβδομάδα και εισήχθη τελικά στο νοσοκομείο του St Thomas.

Θετική στον κορωνοϊό είναι και η έγκυος σύντροφός του Κάρρι Σάιμοντς, όμως κατά τους θεράποντες ιατρούς η υγεία της δεν εμπνέει ανησυχία.
Read More »
Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ενημερώνει - Καταρρίπτοντας μύθους για τον Covid-19

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ενημερώνει - Καταρρίπτοντας μύθους για τον Covid-19


Η εκστρατεία ενημέρωσης από την Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων συνεχίζεται. Ο Καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Κωστίκας απαντούν σε μία σειρά πολύ σημαντικών ερωτημάτων και με βάση τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καταρρίπτουν ορισμένους μύθους για το νέο κορωνοϊό. Η συμβουλή και η οδηγία είναι μία. Ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι «μένουμε σπίτι».
Εάν εκθέτουμε το σώμα μας στον ήλιο σε θερμοκρασίες υψηλότερες από 25oC δεν κολλάμε τον Covid-19

Μπορούμε να κολλήσουμε τον Covid-19 ανεξάρτητα από το πόσο ζεστός είναι ο καιρός ή πόσο ηλιόλουστη είναι η ημέρα. Ακόμη και σε χώρες με ζεστό καιρό καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού. Για να προστατευτούμε πρέπει να φροντίζουμε να έχουμε καθαρά χέρια και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε τα μάτια, το στόμα και τη μύτη μας.
Μπορούμε να αναρρώσουμε από τον Covid-19; Μήπως θα τον κουβαλάμε για όλη μας τη ζωή;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που θα κολλήσουν τον Covid-19 θα αναρρώσουν και θα αποβάλλουν τον ιό από το σώμα τους. Εάν νομίζετε ότι κολλήσατε τον ιό, προσοχή στα συμπτώματα: Εάν έχετε επίμονο ξηρό βήχα, πυρετό και δυσκολία στην αναπνοή τηλεφωνήστε στο γιατρό σας για να σας καθοδηγήσει. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χάρις στην υποστηρικτική συντηρητική φροντίδα.
Εάν μπορούμε να κρατήσουμε την αναπνοή μας για 10 δευτερόλεπτα χωρίς να βήξουμε ή να αισθανθούμε άσχημα σημαίνει ότι δεν έχουμε κολλήσει τον Covid-19;

Τα συχνότερα συμπτώματα του νέου κορωνοϊού είναι ο ξηρός βήχας, η κόπωση και ο πυρετός. Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν σοβαρότερες μορφές όπως η πνευμονία. Ο ασφαλέστερος τρόπος να το διαγνώσουμε είναι να πάρουμε δείγμα όταν αυτό μας συμβουλέψουν οι γιατροί μας. Μην κάνετε αυτό το «τεστ αναπνοής». Μπορεί και να είναι επικίνδυνο για κάποιους.
Το αλκοόλ μας προστατεύει από τον Covid-19;

Όχι. Από την άλλη, η χωρίς μέτρο κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί προβλήματα στην υγεία μας.
Μπορεί ο ιός να μεταδίδεται και σε περιοχές με ζεστό και υγρό κλίμα;

Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, ο Covid-19 μπορεί να μεταδίδεται σε όλες τις περιοχές, όπως και σε αυτές που έχουν ζεστό και υγρό κλίμα. Φροντίστε πάντοτε τα μέτρα ατομική υγεινής.
Μήπως το κρύο σκοτώνει τον Covid-19;

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό ισχύει. Η φυσιολογική θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος κυμαίνεται από 36.5-37 oC ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να προστατευτούμε είναι να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή να χρησιμοποιούμε αντισηπτικά με βάση το αλκοόλ.
Το πολύ ζεστό μπάνιο σκοτώνει τον Covid-19;

Το πολύ ζεστό μπάνιο δεν μας βοηθά να σκοτώσουμε τον κορωνοϊό. Αντίθετα, θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και εγκαύματα.
Μεταδίδεται ο Covid-19 με τα κουνούπια;

Δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα στοιχεί ότι ο νέος κορωνοϊός μεταδίδεται με τα τσιμπήματα από κουνούπια. Είναι ένας ιός του αναπνευστικού που μεταδίδεται κυρίως με σταγονίδια που παράγονται και διασπείρονται όταν ένα άτομο βήχει ή φταρνίζεται ή διαμέσου σταγονιδίων από το σάλιο ή την έκκριση της μύτης. Προσοχή, λοιπόν, να αποφεύγουμε τη στενή επαφή με άτομα που βήχουν ή φταρνίζονται.
Εάν στεγνώνουμε τα χέρια μας με πολύ ζεστό αέρα, αυτό μας απολυμαίνει από τον Covid-19;

Όχι. Πρέπει πρώτα να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό και στη συνέχει να στεγνώνουμε με χάρτινες πετσέτες ή/και θερμό αέρα.
Η υπεριώδης ακτινοβολία σκοτώνει τον Covid-19;

Η χρήση λάμπας υπεριώδους ακτινοβολίας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την απολύμανση των χεριών ή άλλων σημείων στο δέρμα. Μπορεί να προκαλέσουν έντονο ερεθισμό.
Εάν ψεκαστούμε με οινόπνευμα ή χλωρίνη, αυτό σκοτώνει τον Covid-19;

Όχι. Εάν ο κορωνοϊός μπει στο σώμα μας δεν επηρεάζεται από αυτό. Ο ψεκασμός είναι επιβλαβής για τους βλεννογόνους μας (δηλαδή για τα μάτια, το στόμα κτλ.). Το οινόπνευμα και η χλωρίνη είναι χρήσιμα για να απολυμάνουμε επιφάνειες, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή.
Το αντιπνευμονιοκοκκικό εμβόλιο μας προστατεύει και από τον Covid-19;

Όχι. Μας προστατεύει από τον πνευμονιόκοκκο και για το λόγο αυτό το κάνουμε. Είναι σημαντικό να είμαστε εμβολιασμένοι για τις αναπνευστικές νόσους, όπως είναι οι λοιμώξεις που οφείλονται στον ιό της γρίπης, τον πνευμονιόκοκκο ή τον αιμόφιλο. Τα ειδικά εμβόλια για το νέο κορωνοϊό αναπτύσσονται τώρα στα ερευνητικά εργαστήρια.
Εάν κάνουμε τακτικά ρινοπλύσεις με φυσιολογικό ορό ή αν κάνουμε ‘γαργάρες’ με αντισηπτικά διαλύματα σκοτώνουμε τον ιό;

Όχι, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι

εάν ‘πλένουμε’ τακτικά τη μύτη μας με φυσιολογικό ορό αυτό μας προστατεύει από το νέο κορωνοϊό. Σημαντικό είναι να έχουμε τα χέρια μας καθαρά και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε τη μύτη μας.
Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τον κορωνοϊό;

Όχι. Τα αντιβιοτικά δεν σκοτώνουν τους ιούς παρά μόνο τα μικρόβια. Δεν χρησιμοποιούμε τα αντιβιοτικά για να προστατευτούμε από τον ιό. Τα δίνουμε στους ασθενείς που νοσηλεύουμε με Covid-19 για να αντιμετωπίσουμε λοιμώξεις που συνυπάρχουν με αυτόν.
Εάν τρώμε συχνά σκόρδο ή πίνουμε χυμό λεμονιού προστατευόμαστε από τον Covid-19;

Όχι. Το σκόρδο και ο χυμός λεμονιού θεωρούνται υγιεινές τροφές και κάποιοι τους αποδίδουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ωστόσο, η κατανάλωσή τους δεν φαίνεται ότι προστατεύει από τον νέο κορωνοϊό. Μπορεί βέβαια να σας είναι χρήσιμα στις συνταγές μαγειρικής όσο #μένουμεσπίτι.
Read More »
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ενημερώνει - Καταρρίπτοντας μύθους για τον Covid-19 Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ενημερώνει - Καταρρίπτοντας μύθους για τον Covid-19 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Κορωνοϊός: 79 νεκροί, 20 νέα κρούσματα, 1.755 συνολικά

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
Κορωνοϊός: 79 νεκροί, 20 νέα κρούσματα, 1.755 συνολικά


Ακόμα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 79, εκ των οποίων 56 είναι άντρες και 23 είναι γυναίκες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 20, τη Δευτέρα (06/04/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.755. Από αυτά, 361 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 655 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 
Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. Παράλληλα, 9 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ 269 έχουν πάρει εξιτήριο.

Τέλος, συνολικά έχουν ελεγχθεί 26.193 κλινικά δείγματα.
Read More »
Κορωνοϊός: 79 νεκροί, 20 νέα κρούσματα, 1.755 συνολικά Κορωνοϊός: 79 νεκροί, 20 νέα κρούσματα, 1.755 συνολικά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου έγιναν γραμματόσημα

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
Τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου έγιναν γραμματόσημα


Η πρώτη σειρά γραμματοσήμων που εκδίδουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για το 2020 καταγράφεται, επίσης, ως η πρώτη που κυκλοφορεί σε συνθήκες παγκόσμιας πανδημίας και αυστηρής καραντίνας.

Σε αυτό το πρωτόγνωρο πλαίσιο, η κυκλοφορία της νέας σειράς γραμματοσήμων, την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020, αποκτά έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: τα Ελληνικά Ταχυδρομεία λειτουργούν σε συνθήκες εξαιρετικής πίεσης και καλύπτουν τις ταχυδρομικές ανάγκες της χώρας, εφοδιάζοντας επαρκώς το δίκτυό τους με γραμματόσημα και καλύπτοντας τις ποιοτικές απαιτήσεις των συλλεκτών.

Σημειώνεται ότι, τόσο η επιλογή της θεματολογίας όσο και ο σχεδιασμός των γραμματοσήμων και των παράγωγων φιλοτελικών προϊόντων, έγιναν σε προγενέστερο χρόνο.

Η νέα αναμνηστική σειρά αποτελείται από πέντε γραμματόσημα που αποκαλύπτουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου. Σε αυτά απεικονίζονται:

το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης που υπήρξε αναπόσπαστο τμήμα του πανελλήνιου ιερού της Δωδώνης,

το Αρχαίο Θέατρο Νικόπολης, ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Ελλάδας που συνδέεται με την τέλεση των «Νέων Ακτίων», αγώνων αφιερωμένων στον Απόλλωνα,

το Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης με την πανοραμική θέα προς τον Αμβρακικό κόλπο, το Ιόνιο Πέλαγος και τα Ακαρνανικά όρη,

το Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας που είναι το μικρότερο από τα θέατρα που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα και

το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων που κτίστηκε στην πρωτεύουσα της αρχαίας Θεσπρωτίας και πολλά εδώλιά του φέρουν επιγραφές με ονόματα.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ευχαριστούν ιδιαιτέρως το Σωματείο «Διάζωμα» για την παραχώρηση υλικού που συνέβαλε στην έκδοση της Σειράς.

ΚΛΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
0,10 € ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΤΑΝΩΝ-ΗΠΕΙΡΟΣ 1.000.000
0,50 € ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΣΩΠΗΣ-ΗΠΕΙΡΟΣ 1.000.000
1,00 € ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ-ΗΠΕΙΡΟΣ 1.000.000
2,00 € ΡΩΜΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ-ΗΠΕΙΡΟΣ 1.000.000
2,50 € ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ (ΜΙΚΡΟ)-ΗΠΕΙΡΟΣ 1.500.000

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ : 35 X 45 mm σε φύλλα των 25 τεμαχίων
ΣΧΕΔΙΑΣΗ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ : Ελένη Αποστόλου 
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ : Πολυχρωμία ( οffset ) 
ΕΚΤΥΠΩΣΗ : “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ : Κυκλοφορούν στις 08 Απριλίου 2020 και θα διατίθενται από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι 07 Απριλίου 2022, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (4.000 Χ 2 τμχ. ή 4.000 σετ).Διατίθενται προς 8,00€ ανά σετ.
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΣΕΙΡΑΣ (500 αριθμημένα τμχ.).Διατίθενται προς 23,00€ ανά τεμάχιο.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς, ελάχιστης αξίας 0,90€.
Read More »
Τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου έγιναν γραμματόσημα Τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου έγιναν γραμματόσημα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Τρία νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Η εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Δευτέρα 6 Απριλίου)

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
Τρία νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Η εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Δευτέρα 6 Απριλίου)


Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Δευτέρα 6 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο άτομα:
· Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει μικρή βελτίωση.
· Το δεύτερο περιστατικό αφορά τον ηλικιωμένο από την Άρτα, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία αποσωλήνωσης.
2. Από τη Μονάδα Λοιμωδών πήραν εξιτήριο κατά την χθεσινή ημέρα το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας καθώς και μία γυναίκα, κάτοικος Πρέβεζας, αφού ήταν καλά στην υγεία τους. Και οι δύο παραμένουν στην οικία τους και παρακολουθούνται .
3.Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.
· Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο έχει σταθεροποιηθεί .
· Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος έως την εισαγωγή του στη μονάδα παρέμενε και παρακολουθούνταν στην οικία του. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. 
· Το τρίτο εισήχθη στη Μονάδα το απόγευμα της 3/4/2020. Πρόκειται για την σύζυγο του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της είναι επιδεινούμενη.
4. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τριάντα πέντε (35) νέα δείγματα , που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
· Σήμερα στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση.
· Από το σύνολο των εκατόν δύο (102) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα επτά ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
· Από τα είκοσι επτά δείγματα που στάλθηκαν χθες, τα είκοσι τρία είναι αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα για άλλα τέσσερα. Αρνητικά είναι και τα τρία δείγματα που ήταν σε εκκρεμότητα από τις 4/4/2020.
· Σήμερα στάλθηκαν είκοσι πέντε (25) νέα δείγματα για εξέταση.
· Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
· Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
· Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται τέσσερα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα ισάριθμων δειγμάτων.
· Πέραν των ανωτέρω δεν αναμένονται αποτελέσματα άλλων πιθανών περιστατικών.
· Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
· Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο χθες.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
· Σήμερα στάλθηκαν τρία νέα δείγματα για εξέταση .
· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά είκοσι ένα (21) δείγματα προς εξέταση, τα δεκαοκτώ ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα τρία ανωτέρω.

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται είκοσι άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Η σημαντικότερη πρόοδος των διαπραγματεύσεων έως σήμερα είναι με την Γαλλική Πρεσβεία. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .
Read More »
Τρία νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Η εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Δευτέρα 6 Απριλίου) Τρία νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Η εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Δευτέρα 6 Απριλίου) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Στους 76 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
Στους 76 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό


Συνολικά τους 76 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας. 

Όπως έγινε γνωστό, ακόμα τρια άτομα έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για έναν 82χρονο που νοσηλευόταν στην Πάτρα, έναν 72χρονο στην Αλεξανδρούπολη και έναν 78χρονο στη Θεσσαλονίκη.
Read More »
Στους 76 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό Στους 76 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για τα μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για τα μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων 


Ενημερώνουμε τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας προκειμένου να ανακουφίσει τις τοπικές επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακοινώνει τα κάτωθι μέτρα: 
Απαλλαγή, από τα τέλη για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων. 
Απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού. 
Απαλλαγή του 40% του συνολικού μισθώματος των επιχειρήσεων, που έχουν μισθώσει δημοτικά ακίνητα. 
Αναστολή για δύο (2) μήνες από την υποχρέωση της καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, απαλλαγμένων από προσαυξήσεις. 

Τα παραπάνω μέτρα στήριξης (πλην του 4) των επιχειρήσεων, ισχύουν για όσο χρονικό διάστημα έχει διακοπεί ή περιοριστεί σημαντικά η λειτουργία των επιχειρήσεων. 

Η ένταξη στις παραπάνω ρυθμίσεις γίνεται αποκλειστικά με την αποστολή στο info@igoumenitsa.gr : 

1. μιας απλής αίτησης, που θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του αυτοαπασχολούμενου, το ΑΦΜ, το είδος εμπορίας, τη διεύθυνση, το τηλέφωνο και τη φράση «ζητώ να απαλλαγεί η επιχείρησή μου από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού για όσο καιρό τελεί σε αναστολή» ή «επειδή έχει περιοριστεί σημαντικά η λειτουργία της» 

2. καθώς και του αντίγραφου της υπεύθυνης δήλωσης επιχειρήσεων, που η δραστηριότητά τους είτε έχει ανασταλεί είτε έχει πληγεί σημαντικά (σε ηλεκτρονική μορφή pdf ή word) κι υποβλήθηκε στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. 

Όποιος συνάδελφος εμπίπτει σε κάποιο άλλο από τα μέτρα στήριξης, να το προσθέσει στην αίτηση.
Read More »
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για τα μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για τα μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Νοσοκομείο Φιλιατών προς δωρητές

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
Ευχαριστήριο του Νοσοκομείο Φιλιατών προς δωρητές


H Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους για τη δωρεά υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο μας, στους : 
1. Ευαγές Ίδρυμα Φιλιατών « ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ » 
2. Σύλλογο Πρόνοιας Γ.Ν.-Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ « Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ » 
3. Επιμελητήριο Θεσπρωτίας 
4. Οικογένεια Σταύρου Μπότση και Σταυρούλας Μπραΐμη – Μπότση 

Η δωρεά τους αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι δίπλα μας στην προσπάθεια για την παροχή καλύτερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τώρα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε. 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 
κ.α.α. 
ΘΩΜΑΣ ΝΤΟΥΡΟΣ 
Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Read More »
Ευχαριστήριο του Νοσοκομείο Φιλιατών προς δωρητές Ευχαριστήριο του Νοσοκομείο Φιλιατών προς δωρητές Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: 42 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
Βασίλης Γιόγιακας: 42 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Φιλιατών


Με 42 άτομα νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό ενισχύεται τις αμέσως επόμενες ημέρες το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. 
Πρόκειται για 8 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτών/τριών, 10 θέσεις ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών/τριών, 5 θέσεις ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών, 3 θέσεις Χειριστών Εμφανιστών, 3 θέσεις Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, 6 θέσεις ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, 2 θέσεις ΤΕ Μαιών, 1 θέση ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας, 2 θέσεις ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων και 2 θέσεις ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού. 
Οι θέσεις αφορούν επικουρικό προσωπικό που θα προσληφθεί για 2 χρόνια.

«Η διαχείριση της πανδημίας κάνει ακόμα πιο επείγουσα την ανάγκη να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Φιλιατών. Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κύριος Καρβέλης επέδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε» δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε προαναγγείλει την έγκριση 8 θέσεων για τον Τομέα ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας και 5 θέσεων για τον Τομέα ΕΚΑΒ Παραμυθιάς.​
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: 42 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Φιλιατών Βασίλης Γιόγιακας: 42 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σε δημοπρασία το OSTRIA και το SOHO

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
Ηγουμενίτσα: Σε δημοπρασία το OSTRIA και το SOHO

Ηγουμενιτσα

Σε διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού με έγγραφες κλειστές προσφορές, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον υψηλότερη μηνιαία οικονομική προσφορά, για την επιλογή παραχωρησιούχου των καλοκαιρινών καταστημάτων, SOHO και OSTRIA στην παραλία του Δρεπάνου, προχωράει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Αντικείμενο του Διαγωνισμού για το κατάστημα SOHO, είναι η προσωρινή παραχώρηση χρήσης ενός (1) καταστήματος, κτιρίου τουαλετών, στεγασμένου υπαίθριου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, υπαίθριου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και υπαίθριου χώρου για ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλώστρων, με τα κάτωθι εμβαδά:
Κατάστημα - κτίριο, εμβαδού 29,11 τ.μ. 
 Στεγασμένος χώρος, εμβαδού 49,70 τ.μ. 
Κτίριο τουαλετών, εμβαδού 24,82 τ.μ. 
Περιβάλλων χώρος, εμβαδού 38,25 τ.μ. 
Υπαίθριος χώρος για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, εμβαδού 50,00 τ.μ.

Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης θα είναι τριετής.  
Παράταση της σύμβασης που θα συναφθεί είναι δυνατή για μέχρι τρία (3) ακόμη έτη, μετά από αίτηση του παραχωρησιούχου και Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα εγκρίνει ή μη την παράταση, με την προϋπόθεση ότι ο παραχωρησιούχος δεν έχει  οικονομικές εκκρεμότητες προς την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και τηρεί τις υποδείξεις της υπηρεσίας και τις σχετικές νομικές / υγειονομικές διατάξεις. 
Οι προσφορές των διαγωνιζομένων θα αφορούν στο μηνιαίο αντάλλαγμα του καταστήματος, ελάχιστη προσφορά δε ορίζεται το ποσό των τετρακοσίων ευρώ (€400,00) πλέον τελών χαρτοσήμου και το ποσό των 14.400,00 ευρώ για τα τρία έτη σύμβασης.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 4η  Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ., στην έδρα της εταιρείας στην Ηγουμενίτσα, Τερματικός Σταθμός 2, Νέος Λιμένας Ηγ/τσας Τ.Κ. 46100 ενώπιον της Επιτροπής Επιλογής, με έγγραφες κλειστές προσφορές.
Αντικείμενο του Διαγωνισμού για το κατάστημα OSTRIA, είναι η προσωρινή παραχώρηση χρήσης ενός (1) καταστήματος, κτιρίου τουαλετών, περιβάλλοντα χώρου και υπαίθριου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, με τα κάτωθι εμβαδά:
Κατάστημα - κτίριο, εμβαδού 22,68 τ.μ. 
Κτίριο τουαλετών, εμβαδού 20,88 τ.μ. 
Περιβάλλων χώρος, εμβαδού 218,35 τ.μ.
Υπαίθριος χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, εμβαδού 100,00 τ.μ.

Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης θα είναι τριετής (3ετής).  
Παράταση της σύμβασης που θα συναφθεί είναι δυνατή για μέχρι τρία (3) ακόμη έτη, μετά από αίτηση του παραχωρησιούχου και Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με την προϋπόθεση ότι ο παραχωρησιούχος δεν έχει οικονομικές εκκρεμότητες προς την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και τηρεί τις υποδείξεις της υπηρεσίας και τις σχετικές νομικές / υγειονομικές διατάξεις. 
Οι προσφορές των ενδιαφερόμενων θα αφορούν στο μηνιαίο αντάλλαγμα του καταστήματος, ελάχιστη προσφορά δε ορίζεται το ποσό των εξακοσίων ευρώ (€600,00) πλέον τελών χαρτοσήμου ανά μήνα παραχώρησης και 21.600 ευρώ για τα τρία έτη παραχώρησης.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 4η  Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ., στην έδρα της εταιρείας στην Ηγουμενίτσα, Τερματικός Σταθμός 2, Νέος Λιμένας Ηγ/τσας Τ.Κ. 46100 ενώπιον της Επιτροπής Επιλογής, με έγγραφες κλειστές προσφορές.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σε δημοπρασία το OSTRIA και το SOHO Ηγουμενίτσα: Σε δημοπρασία το OSTRIA και το SOHO Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Στα τέλη Αυγούστου αναμένονται μελέτες και σχέδια για την ανάδειξη του ιστορικού Σουλίου

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
Στα τέλη Αυγούστου αναμένονται μελέτες και σχέδια για την ανάδειξη του ιστορικού Σουλίου


Μέχρι το τέλος Αυγούστου 2020 αναμένεται να παραδοθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου η πρώτη φάση των μελετών και σχεδίων, που θα εκπονηθούν στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, εκτός αν η πανδημία του κοροναϊού προκαλέσει καθυστέρηση, ώστε να υλοποιηθούν έργα στο Σούλι.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συγκροτούν επιστημονική ομάδα εργασίας σύνταξης και εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για το Σούλι.

Τα έργα, που σε πρώτη φάση έχουν προγραμματιστεί, εκτός από την αποκατάσταση του Κάστρου της Κιάφας, έχουν να κάνουν με την οριοθέτηση ζωνών και την επίλυση των χωροταξικών ζητημάτων.

Με τη χάραξη μονοπατιών και την πρόσβαση σε ιστορικούς τόπους. Με την αναπαλαίωση των τριών κεντρικών πηγαδιών του οικισμού, που παρουσιάζουν σημεία εσωτερικής κατάρρευσης, από τα 400, που διαθέτει η περιοχή, αλλά και της οικίας Μπούση. Με τη συστηματική καταγραφή των κτηρίων του Τετραχωρίου, αλλά και όλης της περιοχής, που οριοθετείται ως ιστορικός χώρος Σουλίου. Με επεμβάσεις στερέωσης στα επώνυμα κτήρια της περιοχής.
Read More »
Στα τέλη Αυγούστου αναμένονται μελέτες και σχέδια για την ανάδειξη του ιστορικού Σουλίου Στα τέλη Αυγούστου αναμένονται μελέτες και σχέδια για την ανάδειξη του ιστορικού Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Ευχαριστήριο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων προς τον δήμαρχο Σουλίου

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
Ευχαριστήριο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων προς τον δήμαρχο ΣουλίουRead More »
Ευχαριστήριο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων προς τον δήμαρχο Σουλίου Ευχαριστήριο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων προς τον δήμαρχο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ στους ΦΙΛΙΑΤΑΙΣ

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ στους ΦΙΛΙΑΤΑΙΣ

Προπολεμική η φωτό- δεν είναι το πρώτο αλλά είναι απο τα πρώτα αυτ/τα που ήρθαν στο Φιλιάτι το εικονιζόμενο που ¨κατέλαβαν¨ οι: αριστερά ο μεγάλος είναι ο αείμνηστος Αθανάσιος Μικρούλης, δεξιά ο μεγάλος ο Βασίλης Αναστασίου (Ρέφος) και πίσω ο μικρός με το φουστανάκι ο αείμνηστος γιατρός Λευτέρης Τσώνης, τα άλλα μικρά δεν μάθαμε ακόμη.
(απο την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ και για την αντιγραφή Λουκία)

Την παρελθούσαν Κυριακήν 4 Αυγούστου 1935 και περί ώρα 5ην απογευματινήν πραγματοποιήθηκε ο από ετών διακαής πόθος των κατοίκων Φιλιατών και Περιχώρων και της Επαρχίας μας εν γένει Έκαμαν την θριαμβευτικήν είσοδόν τους στην πόλη μας τα δύο φορτηγά αυτοκίνητα, την άφιξη των οποίων έχομεν προαναγγείλει.

Το εξαιρετικά ευχάριστο, για το Φιλιάτι, γεγονός τούτο έλαβε όψιν πανηγυρικήν και εορτάσιμον. Από της 4ης απογευματινής μετέβησαν και προϋπάντησαν εις Βάναρη τα δύο αυτοκίνητα, μαζί με το πλήθος των γεμάτων ενθουσιασμό μικρών παιδιών που γέμισαν τον δρόμο από Φιλιατών μέχρι Σκέφαρης επεφημούντα και εκδηλούντα ποικιλοτρόπως την ακράτητη χαρά τους, ο ρέκτης πρόεδρος της Κοινότητός μας κ. Μιλτ. Φραγκίσκος , ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου κ. Κων. Βενέτης και ο κ. Αντ. Μαυρουδής οδοντίατρος καταβάλλοντες τας επί τούτου κρατηθείσας θέσεις εις τα δύο κοσμοφορτωμένα αυτοκίνητα που τα συνόδευσαν εποχούμενοι εξ’ όρμου Σαγιάδος, μεταξύ πλήθους άλλων Σαγιαδινών, και οι κ. κ. Ν. Τάσης, Άρ. Φείδης και ο Β. Αντωνάδος.

Τα ούτω υπερπληρωθέντα αυτοκίνητα οδηγούμενα σημειώνουμε τα ονόματά τους για την ιστορία – υπό των κ.κ. Πάυλου και Ιωάννου Βρυσίδη και Γεωργίου Τσακαλίδη, έκαμαν την θριαμβευτική είσοδό του, στο Φιλιάτι την 5ην απογευματινήν ακριβώς επεφημηθέντα ζωηρώς υπό των εις την είσοδον της πόλεως συγκεντρωθέντων συμπολιτών μας και στάθμευσαν από πρώτον εις το Κοιν. Κατάστημα. Είς τούτο υπεδέχθησαν τους επ’ αυτών και πλήθος άλλων συμπολιτών μας το Κοινοτικόν Συμβούλιον και οι Κοινοτικοί υπάλληλοι προσφέραντες γλυκά και αναψυκτικά.

Μετά ημίσειαν περίπου ώραν επεβιβάσθησαν εις το πρώτον αυτοκίνητον ο Έπαρχος Θυάμιδος κ. Στ. Δαμαλάς, ο πρόεδρος της Κοινότητος κ. Φραγκίσκος και πολλά μέλη του Κοινοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του συνδέσμου Φιλιατών Τσαμαντά κ. Σπανόπουλος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου κ. Βενέτης και πολλοί άλλοι συμπολίται μας εις δε το δεύτερον το Μουσικόν Σώμα της Κοινότητος και εγένετο, της μουσικής ποιανιζούσης , η εκκίνησις και η διά της γεμάτης πλήθους αγοράς διαδρομή τούτων σταθμευσάντων πρό του καταστήματος του κ. Βενέτη, της οικίας του προέδρου της κοινότητος και του καφενείου του Μέμου όπου προσεφέρθησαν αναψυκτικά.

Πλήθος τα παιδιά προπορεύονται, ακολουθούν τρέχοντας γύρω από τα βραδυπορούντα, στην διανηγωμένην οδόν Φιλιατών Δελβινακίου αυτοκίνητα αποφασισμένα να πάνε παρέα με το αυτοκίνητο στο Γηρομέρι έστω και ποδοραδρομούντα.

Σ’ ένα καφενεδάκι κάτω από την Φανερωμένη κατέβηκαν και περίμεναν από ώρα το πέρασμά τους οι Κοινοτικοί άρχοντες, προσφέραντες αναψυκτικά, και πολλοί εκ των κατοίκων της, όπου η δ. Ελ. Ιωάν. Σωτηρίου εστεφάνωσε το πρώτο αυτοκίνητον.

Έτσι η από Σαγιάδος μέχρι Γηρομερίου πρώτη, ιστορική διαδρομή των πρώτων αυτοκινήτων, η οποία, παρά την πρόχειρον επισκευήν του ημιτελούς δρόμου σε πολλά σημεία του παρά το επικίνδυνον φορτωμάτων, υπήρξε πολύ καλή και χωρίς σπουδαία εμπόδια, τερματίστηκε στον Αυλότοπο του Γηρομερίου (τοποθεσία κάτωθι ακριβώς της Κοινότητος) όπου υπεδέχθησαν τους επιβαίνοντας οι πρόκριτοι της Κοινότητος και πλήθος κατοίκων αμφοτέρων των φυλών με επικεφαλής τον νεαρόν θαυμάσιον πρόεδρον της Κοινότητος κ. Δημ. Βουγίδην και τον εφημέριον αυτής υπό του οποίου εψάλη και ο καθιερωμένος αγιασμός.

Μετά τον αγιασμόν προσεφώνησεν τον κ. Έπαρχον, τον συνάδελφον του της Κοινότητός μας και τον παρισταμένων λαόν, δι’ υπερόχου προσλαλιάς- την οποίαν ο χώρος της εφημερίδος δεν μας επιτρέπει δυστυχώς να δημοσιεύωμεν – ο πρόεδρος Γηρομερίου κ. Βουγίδης εξάρας το χαρμόσυνον γεγονός και ευχαριστήσας πάντας τους συντελεστάς του σπουδαιοτάτου διά την Επαρχίαν μας έργου τούτου και ιδιαίτερα τους κ.κ. Καλκάνην και Σταυρόπουλον διά το επιδειχθέν και επιδεικνυόμενον ζωηρόν ενδιαφέρον των προς επιτέλεσίν του αφήσας εις τον πρόεδρον της Κοινότητος Φιλιατών να ανεφερθή, διά του εξόχου λόγου του, εις την μεγάλην πράγματι ιστορίαν της μικράς αυτής οδού.

Την επίσημον ταύτην τελετήν επηκολούθησε ζωηρότατο γλέντι φαγοπότι- είχε ο περιποιητικώτατος πρόεδρος Γηρομερίου ετοιμάσει αρνιά ψητά και κοκορέτσι και ούζο εκλεκτό όσο και άφθονο- και χοροί που υπό της ήχους της Μουσικής πρώτος τον έσυρε ο κ. Έπαρχος ακολουθούμενος υπό δέκα περίπου προέδρων Κοινοτήτων και οργανώσεων.

Από της 9ης εσπερινής ώρας ήρχισεν η διά των αυτοκινήτων αποχώρησις των κατοίκων των γύρω χωρίων και των Φιλιατών.

Την Πέμπτη 31/12/1936 το πρώτο αυτοκίνητο από Ηγουμενίτσα στους Φιλιάτες είναι γεγονός. Ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αντωνακέας το είδε ζεστά το θέμα και αφού επέβαλε προσωπική εργασία 10 ημερών και τελείωσε το τμήμα Βρυσέλλας μέχρι Καλπάκι, το πρώτο αυτοκίνητο μετάφερε τον Νομάρχη τον μηχανικό κ. Γιαννούλη Παμπούκη, τον ιδιαίτερο του Νομάρχη κ. Νίκο Αθανασίου και λοιπούς στην Ελαία, χάρη των εγκαινίων του νέου Σχολείου- το αυτοκίνητο πέρασε τον Καλαμά με το Πορθμείο Βρυσέλλας. Στη συνέχεια την ίδια μέρα κατορθώθηκε και ανήλθε τις Κογκέλες των Φιλιατών, με την βοήθεια του συνεργείου του τεχνικού βοηθού Γ. Τρουμπάτα και έγινε δεκτό στον πόλη μας με ενθουσιασμό μεγάλο.

Read More »
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ στους ΦΙΛΙΑΤΑΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ στους ΦΙΛΙΑΤΑΙΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Αναστολή προθεσμιών της πρόσκλησης για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
Αναστολή προθεσμιών της πρόσκλησης για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 


Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναστέλλονται (μέχρι την άρση των έκτακτων μέτρων) οι προθεσμίες της πρόσκλησης «Δράση ΕΚΤ Περιφέρειας Ηπείρου: Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων των τομέων αιχμής για την απασχόληση ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα», στο πλαίσιο του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020». 

Η αναστολή αφορά: 
Υλοποίηση και ολοκλήρωση πράξεων. 
Υποβολή αιτήματος επαλήθευσης και πιστοποίησης. 
Η αναστολή ισχύει από 3 Μαρτίου 2020 και μέχρι την έκδοση σχετικής νεότερης απόφασης.
Read More »
Αναστολή προθεσμιών της πρόσκλησης για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων Αναστολή προθεσμιών της πρόσκλησης για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

193 συλλήψεις τον Μάρτιο στην Ήπειρο

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
193 συλλήψεις τον Μάρτιο στην Ήπειρο


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Μάρτιο έτους 2020. 

Συνελήφθησαν συνολικά (193) άτομα και ειδικότερα: 
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -113- (εκ των οποίων -3- διακινητές) 
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -15- 
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -3- 
Για κλοπές-διαρρήξεις: -5- 
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες: -23- 
Για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις:-1- 
Για ενδοοικογενειακή βία: -8- 
Για καταδιωκτικά έγγραφα(αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -7- 
Για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών: -6- 
Για πλαστογραφία: -1- 
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -6- 
Για ψευδή καταμήνυση: -3- 
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -2- 

Εξιχνιάστηκαν: 
Μία (1) υπόθεση θανατηφόρας σωματικής βλάβης 
Είκοσι μία (21) υποθέσεις κλοπών 
Δύο (2) υποθέσεις απάτης 
Έντεκα (11) υποθέσεις ναρκωτικών 
Τέσσερις (4) υποθέσεις περί όπλων 
Τρεις (3) υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών 
Τρεις (3) υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων 

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν: 
Κάνναβη: -239,03- γραμμάρια 
Κοκαΐνη: -67,6- γραμμάρια 
Ηρωίνη: -30,39- γραμμάρια 
Κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα»: -0,6- γραμμάρια 
Πιστόλια - αεροβόλα: -4- 
Φυσίγγια: -13- 
Μαχαίρια: -1- 
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -4- 


Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις: 
· Την 03-03-2020, συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ένας αλλοδαπός δραπέτης φυλακών. Ο δράστης είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί την 22-02-2003 από Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης -7- ετών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. 
· Την 04-03-2020, εξιχνιάσθηκε υπόθεση θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος 27χρονου αλλοδαπού και ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση τέσσερις ημεδαποί. Συγκεκριμένα, οι δράστες βραδινές ώρες της 29-09-2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, προκάλεσαν σωματικές βλάβες στον 27χρονο, ύστερα από μεταξύ τους διένεξη και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Το θύμα μεταφέρθηκε για νοσηλεία αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ.Χατζηκώστα», όπου κατέληξε την 17-10-2019. 
· Την 05-03-2020, εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις συναλλαγής με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα που έγιναν σε περίπτερα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. 
· Την 06-03-2020, συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ένας αλλοδαπός που διέπραττε συστηματικά κλοπές δικύκλων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας. Ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα από 17-02-2020 έως 06-03-2020, αφαίρεσε συνολικά πέντε δίκυκλες μοτοσικλέτες. 
· Την 12 & 13-03-2020, συνελήφθησαν σε περιοχές της Άρτας, τρεις ημεδαποί που εμπλέκονται σε υπόθεση κατοχής ηρωίνης με σκοπό τη διακίνηση. Κατασχέθηκαν (29,34) γραμμάρια ηρωίνης που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη οχήματος. 
· Την 17-03-2020, εξιχνιάσθηκαν επτά υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών που διαπράχθηκαν σε σπίτια στην περιοχή της Κράψης Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκε ως δράστης αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση. 
· Την 20-03-2020, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα ημεδαπός, για κλοπές. Ειδικότερα, ο δράστης βραδινές ώρες της 19/20-03-2020 στην πόλη της Ηγουμενίτσας, διέρρηξε δύο καταστήματα απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά, αλκοολούχα ποτά και τρόφιμα ενώ αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να διαρρήξει ακόμα δύο καταστήματα. 
· Την 25-03-2020, συνελήφθησαν στην Πρέβεζα, σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, δύο ημεδαποί, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε συνολικά ποσότητα κοκαΐνης, βάρους (67,6) γραμμαρίων και μικροποσότητα κάνναβης. 
· Την 27-03-2020, εξιχνιάσθηκαν διαδοχικές διαρρήξεις που έγιναν σε σταθμευμένα λεωφορεία στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας ημεδαπός. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, βραδινές ώρες της 20/21-03-2020 διέρρηξε συνολικά επτά λεωφορεία, αφαιρώντας από τα έξι χρηματικά ποσά από τις κερματοθήκες τους, ενώ προκάλεσε σε αυτά σημαντικές φθορές.
Read More »
193 συλλήψεις τον Μάρτιο στην Ήπειρο 193 συλλήψεις τον Μάρτιο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Απάντηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020
Απάντηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ ΘεσπρωτίαςΣυνάδελφοι, Αυτές οι στιγμές δεν είναι οι πλέον κατάλληλες για αντιπαραθέσεις, αλλά για επαγρύπνηση, συνεργασία και προσφορά. 
Ως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου κάναμε μια πρόταση για την προστασία των εργαζομένων, στις δύσκολες συνθήκες αντιμετώπισης μιας Πανδημίας. 
Πρόταση αγωνίας, αφού γινόμαστε δέκτες παραπόνων, για ελλείψεις σε μέτρα προστασίας!!! 
Είναι πρωτόγνωρο πώς, στην πρότασή μας, απάντησε το Δ.Σ. του Συλλόγου στο οποίο είμαστε μέλη, χωρίς ποτέ να συνεδριάσει ή έστω να ερωτηθούμε. 
Επαναλαμβανόμενα δείγματα αυταρχισμού, εγωκεντρισμού, αντιδημοκρατικής λειτουργίας και κατάχρησης εξουσίας. 
Εάν συνεχίσετε έτσι θα σας προτείναμε τις ανακοινώσεις του Συλλόγου να τις ονομάζετε «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου». 
Από τη μια τις καταγγέλλετε και από την άλλη λειτουργείτε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο συνάδελφοι της ΔΑΣ. 
Είναι αλήθεια, ότι εμείς, οι «συνδικαλιστές της εργοδοσίας», όπως μας αποκαλείτε, δεν μπορούμε να είμαστε στους χώρους δουλειάς με την ευκολία που βρίσκεται ο κ. Υφαντής, διότι εμείς δουλεύουμε 8ωρο στα πόστα που υπηρετούμε καθημερινά. Μην μας μέμφεστε και για αυτό!!! 
Εσείς λοιπόν, συνάδελφοι της ΔΑΣ, που επαίρεστε ότι καθημερινά βρίσκεστε δίπλα στους εργαζόμενους, πώς ανέχεστε αλήθεια οι υπάλληλοι της καθαριότητας να δουλεύουν κάτω από συνθήκες προ Κορωναίού; 
Δεν ξέρετε μήπως ότι συνάδελφοι ίδιων ειδικοτήτων δεν εργάζονται με τα ίδια απαραίτητα μέσα που απαιτούν οι ιδιαίτερες συνθήκες της Πανδημίας; 
Πιο συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι στα απορριμματοφόρα, στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών δεν έχουν εξοπλιστεί με ενισχυμένες μάσκες, αλλά με μάσκες και γάντια μιας χρήσης! 
Οι συνάδελφοί τους στο Δήμο Ηγουμενίτσας χρησιμοποιούν τις ίδιες, παρότι ενισχυμένες μάσκες, επί 10ήμερο!!! 
Βεβαίως υπάρχουν αντισηπτικά, σε κάθε απορριμματοφόρο, για κάθε πλήρωμα, αλλά δεν υπάρχουν πουθενά, σε κανένα Δήμο, σε κανένα συνάδελφο τα απαραίτητα γυαλιά goggles που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων!

Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες του Βοήθεια στο Σπίτι, η κατάσταση, ευτυχώς, είναι καλύτερη, αν εξαιρέσουμε τις εκκλήσεις για δύσκολη προμήθεια αντισηπτικών!!! 
Ας μην αναφερθούμε στις ελλείψεις σε στολές. 
Οι συνάδελφοι που εργάζονται με τέτοιο εξοπλισμό είναι ελάχιστοι, με εξαίρεση τις δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας και κάποιες - τις τελευταίες δύο ημέρες – του Δήμου Σουλίου, που έχουν και τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες. 
Μήπως λέμε ψέματα; 
Μήπως οι συνάδελφοι λένε ψέματα; 
Ή θα προσπαθήσετε να τους φέρετε σε αντιπαράθεση με την πολιτική τους ηγεσία για να «κλείσετε στόματα»; 
Είχαμε την πρόθεση να σας ενημερώσουμε και να συνεργαστούμε μαζί σας σε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές, με σκοπό να πιέσουμε, προς κάθε κατεύθυνση, αλλά ακόμη και να συνεισφέρουμε, σαν Σύλλογος, για τη διαφύλαξη του αγαθού της Υγείας των συναδέλφων!!! 
Μιλήσατε για το γάλα που οφείλουν να λαμβάνουν οι συνάδελφοι που το δικαιούνται!!! 
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ; 
Συνάδελφοι της ΔΑΣ, όλες οι στιγμές δεν είναι ίδιες... 
Είναι αλήθεια πως η κάλυψη των εργαζομένων με τα προβλεπόμενα μέτρα και είδη προστασίας είναι ευθύνη της Διοίκησης. 
Δεν θα αντιδρούσαμε εάν, με την ίδια ευκολία που συνεδριάσατε «μεταξύ σας» για να μας καταγγείλετε για μία πρότασή μας, κάνατε το ίδιο για να διεκδικήσετε όσα οι συνάδελφοι δικαιούνται. 
Λαλίστατοι για εμάς, μουγγοί στη Διοίκηση!!! 
Είναι αλήθεια ότι η πρότασή μας μπορεί να είναι ακραία!!! 
ΑΚΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ!!!

Ηγουμενίτσα, 5 Απριλίου 2020 
Από τη σελίδα της Ανεξ. Κίνησης στο F/B
Τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου,
Εκπρόσωποι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Σουζάνα Καπνίση και Νικηφόρος Σταύρου
Read More »
Απάντηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Απάντηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Σελίδες