Θεσπρωτία: Έβαλαν φωτιά στο σκάφος και το βούλιαξαν, όταν τους σταμάτησε για έλεγχο το Λιμενικό - Δύο συλλήψεις

Σάββατο, Μαΐου 04, 2019

Στη σύλληψη δυο (02) Ουκρανών, ηλικίας 33 και 35 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ¨ΑΡΙΛΛΑ¨ Θεσπρωτίας, Θ/Γ σκάφος ονόματι “MELODY” σημαίας Γερμανίας με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες οι οποίοι αφού αρνήθηκαν τον έλεγχο επί του σκάφους, τους ζητήθηκε να καταπλεύσουν στο λιμένα Συβότων για περαιτέρω έλεγχο.
Κατά τη διάρκεια του πλου προς τον λιμένα Συβότων, ο Κυβερνήτης του Θ/Γ σκάφους ελάττωσε ταχύτητα προκείμενου να καθελκύσει το βοηθητικό σκάφος (tender). Εν συνεχεία κοντά στη θέση του κυβερνήτη εκδηλώθηκε εστία φωτιάς, ενώ οι δύο (02) αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο βοηθητικό σκάφος.
Άμεσα η φωτιά επεκτάθηκε στο κατάστρωμα του Θ/Γ σκάφους και οι δύο (02) αλλοδαποί περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Στο σημείο έσπευσαν έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Πυροσβεστικό πλοίο προς κατάσβεση της πυρκαγιάς, με αρνητικά αποτελέσματα, καθώς το “MELODY” βυθίστηκε.
Από την εκδήλωση της πυρκαγιάς δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ενώ παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ιριδίζουσας μορφής έκτασης περίπου χιλίων τετραγωνικών μέτρων, η οποία αντιμετωπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Θεσπρωτία: Έβαλαν φωτιά στο σκάφος και το βούλιαξαν, όταν τους σταμάτησε για έλεγχο το Λιμενικό - Δύο συλλήψεις Θεσπρωτία: Έβαλαν φωτιά στο σκάφος και το βούλιαξαν, όταν τους σταμάτησε για έλεγχο το Λιμενικό - Δύο συλλήψεις  Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 04, 2019 Rating: 5

Mε τον Νικόλα Κάτσιο η μηχανικός Χριστίνα Μότσανου-Δρίμτζια

Σάββατο, Μαΐου 04, 2019


Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό νίκης «Τόπος Αξιών» στο δήμο Σουλίου και υποψήφιο δήμαρχο τον Νικόλα Κάτσιο θα είναι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές η Μεταλλειολόγος Μηχανικός Χριστίνα Μότσανου-Δρίμτζια. 
 
Ζει στην Παραμυθιά, είναι σύζυγος του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Νεράιδας Γιώργου Δρίμτζια και ως στέλεχος των τεχνικών εταιρειών που κατασκεύασαν την Εγνατία Οδό, συνέδεσε το όνομά της με τα τμήματα του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή της Θεσπρωτίας.
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος καλωσορίζοντας στο ψηφοδέλτιο νίκης την Χριστίνα Μότσανου-Δρίμτζια ανέφερε ότι: 
«Η επιστημονική γνώση της Χριστίνας θα αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθειά μας να υλοποιήσουμε έργα ουσίας και ανάπτυξης στην Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι», ενώ η ίδια η υποψήφια δημοτική σύμβουλος σε δήλωσή της τόνισε ότι: «Αγωνιώ για το μέλλον του τόπου μας και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων. Με δήμαρχο τον Νικόλα Κάτσιο με γνώση, σχέδιο και όρεξη για δουλειά όλοι μαζί θα πάμε το δήμο Σουλίου μπροστά».
Read More »
Mε τον Νικόλα Κάτσιο η μηχανικός Χριστίνα Μότσανου-Δρίμτζια Mε τον Νικόλα Κάτσιο η μηχανικός Χριστίνα Μότσανου-Δρίμτζια Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 04, 2019 Rating: 5

Οι εκλογές «μετέθεσαν» τις Γιορτές Σουλίου

Σάββατο, Μαΐου 04, 2019


Το τριήμερο 7, 8 και 9 Ιουνίου, θα τιμηθεί το ολοκαύτωμα του Σουλίου, αφού οι εκλογές έφεραν την μετάθεση των καθιερωμένων εκδηλώσεων.

Η ημερομηνία αποφασίστηκε από τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και τη δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, λόγω των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26 Μάϊου και των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων σε Παραμυθιά και Σούλι, θα ανακοινωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδος.
Read More »
Οι εκλογές «μετέθεσαν» τις Γιορτές Σουλίου Οι εκλογές «μετέθεσαν» τις Γιορτές Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 04, 2019 Rating: 5

Συνεχίζουν την αποχή από την αξιολόγηση με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ.

Σάββατο, Μαΐου 04, 2019


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στη συνεδρίασή του στις 18-04-2019 (αρ αποφ. 17/2019) συζήτησε τις εξελίξεις με την «αξιολόγηση» και κατέληξε στην απόφαση για συνέχιση της «απεργίας-αποχής» από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης, λαμβάνοντας υπόψη και την σχετική απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ.

Στην απόφασή μας αυτή λάβαμε υπόψη μας τα εξής σημεία:
Η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να επιβάλει την εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης στους εργαζόμενους στους δημόσιους φορείς, παρά την εκφρασμένη αντίθεσή μας και με την προωθούμενη ηλεκτρονική αξιολόγηση (ν.4553/2018).
Το γεγονός ότι η προωθούμενη αξιολόγηση, δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων και ειδικά των εργαζόμενων στους Δήμους, δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι Δημόσιες και Δημοτικές Υπηρεσίες.
Η απόφασή μας για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, είναι αναγκαία γιατί συνεχίζουν να υφίστανται όλοι οι αρνητικοί παράγοντες, που προσδιορίζουν το περιεχόμενο του νόμου Βερναρδάκη (ν.4369/2016), όπως έχει τροποποιηθεί προς αντιδραστικότερη κατεύθυνση με την απεργοσπαστική τιμωρητική διάταξη – τροπολογία (Γεροβασίλη-Μητσοτάκη).

Συνεχίζουμε την «Απεργία-Αποχή» από όλες τις διαδικασίες της «αξιολόγησης» γιατί:

1. Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, στους Δημάρχους κ.α. να προωθήσουν το σχεδιασμό τους δίνοντας «bonus» μισθολογικά κλιμάκια σε όποιο εργαζόμενο θέλουν, να πληρώνονται διαφορετικά εργαζόμενοι στο ίδιο γραφείο, με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία.

2. Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, στους Δημάρχους κ.α. να προωθούν μισθολογικά και βαθμολογικά όποιον εργαζόμενο θέλουν, «βαφτίζοντας» όποιες θέσεις εργασίας θέλουν, μέσα από τα «περιγράμματα θέσεων εργασίας» ως ιδιαίτερης σημασίας!!!

3. Δεν θέλουμε να συνυπογράψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου.

4. Δεν αποδεχόμαστε την εκβιαστική και τιμωρητική τροπολογία Γεροβασίλη-Μητσοτάκη, που ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, τιμωρώντας τους συναδέλφους προϊσταμένους, που μετέχουν στην προκηρυγμένη «απεργία-αποχή» από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, με την στέρηση του δικαιώματος τους επιλογής στις όποιες διαδικασίες «κρίσεων» θέσεων ευθύνης γίνονται.

5. Δεν δεχόμαστε να αποτελούμε ένα χειραγωγημένο υπαλληλικό προσωπικό που θα εξειδικεύει και θα εφαρμόζει αδιαμαρτύρητα όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις και στοχεύσεις.

6. Δεν αποδεχόμαστε ένα σύστημα αξιολόγησης που θα οδηγεί στη συρρίκνωση των υπηρεσιών και στη δημιουργία ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους με λίγους εργαζόμενους που θα κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες.

Η «αξιολόγηση» έχει συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο, όπως εξάλλου έχει και η αξιολόγηση της κυβέρνησης από τους λεγόμενους «θεσμούς»…

Έτσι ο νόμος της αξιολόγησης (4369/2016), συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με το μισθολόγιο (ν.4354/2015), την κινητικότητα (ν.4440/2016), τον υπαλληλικό κώδικα (ν.3528/2007), τα οργανογράμματα (ν.4178/2013), την απαγόρευση προσλήψεων, την δημοσιονομική πολιτική κλπ. Εξακολουθούν να λαμβάνονται υπόψη τα κριτήρια της αξιολόγησης και της συνέντευξης στις διαδικασίες της επιλογής θέσεων ευθύνης, της κινητικότητας και των μετατάξεων.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τις διατάξεις του ν. 4590/2019 και την υπ’ αριθ. ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/1/οικ.11100/12-3-2019 εγκύκλιό του θέτει νέες προθεσμίες για την διενέργεια της ηλεκτρονικής πλέον αξιολόγησης, έτους 2018.

Στο κάλεσμα της υπουργού προς τις Δ/νσεις Διοικητικού να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της συμπλήρωσης των εκθέσεων αξιολόγησης εκτός όλων των παραπάνω προσθέτουμε τα εξής:

α. Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας εργαζόμενος να συμπληρώσει προσωπικά του δεδομένα, όπως το ΑΦΜ, σε καμία κατάσταση, σε καμία ηλεκτρονική πλατφόρμα και σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν την συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων, εάν αυτό ζητηθεί, συμπληρώνοντας «δήλωση αποχής».

β. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να επεξεργαστεί (συλλογή, καταχώρηση, αποθήκευση κλπ) προσωπικά δεδομένα (παρ. 2 αρ. 4 του ΓΚΠΔ) ενός εργαζόμενου, όπως το ΑΦΜ, χωρίς τη συγκατάθεσή του, να «καταρτίζει το προφίλ» του (παρ. 4 αρ. 4 του ΓΚΠΔ: οποιαδήποτε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνίσταται στη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την αξιολόγηση ορισμένων προσωπικών πτυχών ενός φυσικού προσώπου, ιδίως για την ανάλυση ή την πρόβλεψη πτυχών που αφορούν την απόδοση στην εργασία) χωρίς να τηρεί βασικές προβλεπόμενες αρχές και διαδικασίες. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν να συμβάλουν εκ της θέσεώς τους στην συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων των εργαζομένων, εάν αυτό ζητηθεί, συμπληρώνοντας «δήλωση αποχής».

Σημειώνουμε ότι όλες οι Δ/νσεις Προσωπικού ως υπηρεσίες που επεξεργάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εμπεριέχονται στις υπηρεσίες για τις οποίες η κάθε Δημοτική Αρχή οφείλει, ως «υπεύθυνη επεξεργασίας» να συντάξει ενιαίο Αρχείο δραστηριοτήτων επεξεργασίας και να τηρεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στο κάλεσμα των συναδέλφων να συμπληρώσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης κατά το σκέλος που τους αφορά (είτε ως αξιολογούμενος, είτε ως α’ αξιολογητής, είτε ως β’ αξιολογητής), σύμφωνα με τις οριζόμενες προθεσμίες, απαντάμε με «Δήλωση Συμμετοχής στην Προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν στο Σύλλογο τις δηλώσεις συμμετοχής τους στην αποχή, συνεχίζοντας με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην «Απεργία – Αποχή» από την αντιδραστική αξιολόγηση. Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

Καλούμε όλους τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων, να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Συνεχίζουμε την «Απεργία-Αποχή», εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην αντιδραστική αξιολόγηση και στην αντεργατική πολιτική.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ

Read More »
Συνεχίζουν την αποχή από την αξιολόγηση με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ.  Συνεχίζουν την αποχή από την αξιολόγηση με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 04, 2019 Rating: 5

Στο Αγιονήσι πολλοί Θεσπρωτοί για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής (Φωτό)

Σάββατο, Μαΐου 04, 2019
 
Στο Αγιονήσι Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν την Παρασκευή 3 Μαΐου πολλοί Θεσπρωτοί για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής. 
Το καθολικό του παλαιού μοναστηριού και ο περιβάλλοντας χώρος γέμισε ασφυκτικά από πιστούς. 
Τόσο από την πνευματικότητα της θείας λειτουργίας, που τέλεσε ο αρχιμαδρίτης της Μονής Γηρομερίου π. Σεραφείμ, πλαισιούμενος και από άλλους κληρικούς, όσο και από την πανέμορφη και απολαυστική φύση, δημιουργήθηκε ατμόσφαιρα ανάστασης, με επιθυμία για ανακαίνιση και απαλλαγή από τη φθορά. 
Η Ζωοδόχος Πηγή είναι μια απόδειξη ότι το σχέδιο του Θεού βρίσκεται σ' ένα συνεχές γίγνεσθαι. 
Στο κήρυγμά του ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι στην πορεία προς την εσωτρική μας ανάσταση και τον ψυχικό αγιασμό μας, μπαίνουν συνεχώς ερωτήματα: Πόσο αγαπάμε, ξεπερνώντας τον εαυτό μας; Ποιο είναι το μέτρο, που δίνει νόημα στη ζωή μας; Τι είναι για μας οι άλλοι; Συνοδοιπόροι ή εχθροί; 
 
Και πρόσθεσε: "Ο αγιασμός περνά από τη νέκρωση των παθών και τη μετάνοια για τα λάθη μας, προκειμένου να συναντούμε τους άλλους στην προσφορά των χαρισμάτων μας". Επεσήμανε ακόμη ότι "ο Χριστός μας ελευθερώνει από τις δεσμεύσεις και τους συμβιβασμούς με το ψεύτικο και την αμαρτία, αν θελήσουμε, βέβαια, να αποδεχθούμε την αλήθειά Του". 
 
Στους προσκυνητές προσφέρθηκαν εδέσματα (σουβλάκια, λουκάνικα και κρασί), προσφορά του επιχειρηματία Λάκη Παπανικολάου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συνεχώς καλύπτει τα έξοδα.
 
Στη λατρευτική εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Γκίκας, ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας κ. ά.


Read More »
Στο Αγιονήσι πολλοί Θεσπρωτοί για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής (Φωτό) Στο Αγιονήσι πολλοί Θεσπρωτοί για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής (Φωτό) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 04, 2019 Rating: 5

70,5 εκατομμύρια από τον Φιλόδημο στους Δήμους της Ηπείρου

Σάββατο, Μαΐου 04, 2019


Το πιο χρήσιμο εργαλείο των τελευταίων ετών που έρχεται να καλύψει μεγάλα κενά στις υποδομές και να δώσει αναπτυξιακή ανάσα στους δήμους αποτελεί το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών. Ενδεικτικό της αξίας του είναι ότι σήμερα έχουν εισρεύσει και στους 18 δήμους της Ηπείρου 70,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα που χρηματοδοτούνται είναι δεκάδες ενώ είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι οι δήμοι μπορούν να προγραμματίσουν τις προτεραιότητές τους και να διασφαλίσουν άμεσα και γρήγορα τα απαιτούμενα κονδύλια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ήπειρο χρηματοδοτούνται έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 39,7 εκατομμυρίων, αγροτικής οδοποιίας 8,5 εκατομμυρίων, αναβάθμισης παιδικών χαρών 4,2 εκατομμυρίων, αντιπλημμυρικά 2,2 εκατομμυρίων, έργα αποχέτευσης 8,8 εκατομμυρίων, 2,6 εκατομμύρια διατίθενται για τις παιδικές χαρές και 4,2 εκατομμύρια δίνονται για προμήθεια μηχανημάτων έργων.

Οι οκτώ δήμοι του Νομού Ιωαννίνων μοιράζονται 28,3 εκατομμύρια.

Η κατανομή έχει ως εξής:
Δήμος Ιωαννιτών 12,5 εκατομμύρια εκ των οποίων τα δέκα είναι για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.
Δήμος Βορείων Τζουμέρκων 2,8 εκατομμύρια
Δήμος Δωδώνης 4,5 εκατομμύρια
Δήμος Ζαγορίου 1,5 εκατομμύρια
Δήμος Ζίτσας 4,4 εκατομμύρια
Δήμος Κόνιτσας 953 χιλιάδες
Δήμος Μετσόβου 453 χιλιάδες
Δήμος Πωγωνίου 935 χιλιάδες.

Στους τέσσερις δήμους της Άρτας ο Φιλόδημος χρηματοδοτεί συνολικά έργα 14,8 εκατομμυρίων ευρώ με την μερίδα του λέοντος να διατίθεται σε παρεμβάσεις ύδρευσης.

Στο δήμο Άρτας ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 4,04 εκατομμύρια, στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στα 4,01 εκατομμύρια, στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων στις 458 χιλιάδες και στο Δήμο Νικολάου Σκουφά στα 4,04 εκατομμύρια.

Στη Θεσπρωτία ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που χρηματοδοτούνται στους δήμους ανέρχεται στα 15,7 εκατομμύρια ευρώ. Και εδώ το μεγαλύτερο ποσό καλύπτει ανάγκες στον τομέα της ύδρευσης.
Στο δήμο Ηγουμενίτσας ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 8,4 εκατομμύρια, στο Δήμο Σουλίου στα 3,7 εκατομμύρια και στο Δήμο Φιλιατών στα 2,9 εκατομμύρια.


Στο Νομό Πρέβεζας εκτελούνται συνολικά έργα προϋπολογισμού 12,2 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 9,6 διατίθενται για έργα ύδρευσης.

Στο Δήμο Πρέβεζας ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 2,3 εκατομμύρια, στο δήμο Πάργας στα 6,1 εκατομμύρια και στο Δήμο Ζηρού στα 3,7 εκατομμύρια.
Read More »
70,5 εκατομμύρια από τον Φιλόδημο στους Δήμους της Ηπείρου 70,5 εκατομμύρια από τον Φιλόδημο στους Δήμους της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 04, 2019 Rating: 5

Σελίδες