Ηγουμενίτσα: Γνωριμία με την Κωπηλασία

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017Ο Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Θεσπρωτίας σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην ημερίδα με θέμα: «Γνωριμία με την Κωπηλασία-Κωπηλατική Σκυταλοδρομία» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 από τις 9:00 έως τις 12:30 στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας, με συμμετοχή της Ολυμπιονίκη, Αλεξάνδρας Τσιάβου και του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Κωπηλασίας Αποστόλη Γκουντούλα.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με Εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Δ.Ν.Ο.Η.
Σπύρος Κούρτης


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Γνωριμία με την Κωπηλασία Ηγουμενίτσα: Γνωριμία με την Κωπηλασία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017


 
Τροχαίο ατύχημα συνέβη πριν από λίγη ώρα επί της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στο ύψος του Μεσοποτάμου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο, πιθανόν λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να προσκρούσει εκτός δρόμου σε μεγάλες πέτρες.

Στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε τον τραυματία τον οποίον και μετέφερε στο νοσοκομείο Πρέβεζας. 
Την προανάκριση του συμβάντος διενεργεί το τμήμα τροχαίας Πρέβεζας.


 
Read More »
Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση από τον Σύλλογο Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 
Ο Σύλλογος Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας πραγματοποίησε εκδήλωση το Σάββατο 27 Μαϊου 2017 στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας που γιορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο τελευταία Τετάρτη Μαϊου.

Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των αρμόδιων κρατικών οργάνων για τη χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος, και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους.

Κύριο σύνθημα των πασχόντων : «η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας δεν με σταματά».

Η εκδήλωση περιελάμβανε διανομή ενημερωτικού υλικού και συζήτηση με τον κόσμο που έδειξε το ενδιαφέρον του.

Παρευρέθηκαν οι Βουλευτές του Νομού, ο Δήμαρχος Φιλιατών, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Δημάκος και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Βασίλης Γεώργου
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Λίτσα Παπαζώη


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση από τον Σύλλογο Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση από τον Σύλλογο Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017
Σε πρόσφατη συνέντευξη του δημάρχου Φιλιατών (Θεσπρωτική 30/3/2017) έγινε λόγος για τα πολλά προβλήματα που όντως αντιμετωπίζει ο εν λόγω δήμος. «Πολλά τα προβλήματα τα οποία προέρχονται από το παρελθόν», μας είπε, τα οποία μάλιστα τα απέδωσε σε «λαθεμένες διαχειρίσεις»! Τα οικονομικά αυτά προβλήματα του παρελθόντος τα τοποθέτησε σε «ορίζοντα πολλών δεκαετιών εκ των οποίων πολλά ανέκυψαν την παρούσα χρονική περίοδο»!
Μίλησε για «τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις από ιδιώτες σε βάρος του δήμου οι οποίες πρέπει να πληρωθούν», και για «δικαστικές αποφάσεις σε εξέλιξη, που εκκρεμούν σε βάρος του δήμου από υποθέσεις από μηνυτήριες αναφορές που δεν έχουν πληρωθεί για τον ένα ή τον άλλο λόγο».
«Έχουμε χρέος»! είπε!! «Ένα πολύ μεγάλο χρέος το οποίο έχει δημιουργηθεί στο παρελθόν το οποίο κουβαλάει ο δήμος»!
Από πού το κουβαλάει το χρέος όμως δεν μας είπες δήμαρχε? Γιατί από ότι διαβάζω στο «Διαύγεια», μόλις πρόσφατα, στο τέλος του 2016, ήρθαν και άλλες δικαστικές αποφάσεις της μαύρης περιόδου 2003-2010 με τις οποίες ο δήμος καλείται να πληρώσει σε 4 εργολάβους, για χρέη εκείνης της περιόδου, το ποσόν των 350.000 ευρώ. Σχετική είναι και η απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου με αριθμό 215/2016. Αυτές φυσικά αποτελούν μερικές από τις δεκάδες περιπτώσεις εκείνης της περιόδου, που συνεχίζουν να εμφανίζονται παρότι έχουν περάσει σχεδόν 7 χρόνια.
Και φυσικά όλες αυτές οι περιπτώσεις είναι επιπλέον των χρεών που κληρονόμησε η επόμενη, μετά την μαύρη περίοδο, δημοτική αρχή και είχαν ήδη βεβαιωθεί για εκείνη την περίοδο και επιπλέον των 4.700.000 ευρώ που ακόμα ψάχνουμε να δούμε που πήγαν και ποιος τα έφαγε!! Βλέπετε δεν φτάνει που λείπουν 4.700.000 ευρώ θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμη και όλες τις άλλες παλιές σας παλιές αμαρτίες.
Ήθελα να ήξερα βέβαια πόσα από αυτά τα έργα διπλο-πληρώνονται και ίσως και να τριπλο-πληρώνονται!! Διότι ως γνωστόν τα χρήματα εκείνη την εποχή τα διακινούσαν «με το χέρι» και πολλοί εργολάβοι είτε έχουν πάρει ήδη τα χρήματα για τα έργα για τα οποία τώρα πάνε στα δικαστήρια, είτε τα πληρώνονται για ακόμη μια φορά διότι τους τα είχε πληρώσει και η τότε Νομαρχία!! Τα έκαναν αυτά τα κόλπα εκείνη την εποχή!! Έδιναν σε εργολάβους έργα που τα είχε αναθέσει και η Νομαρχία και τα διπλο-πληρώνονταν οι εργολάβοι με το αζημίωτο φυσικά!!!
Είπε κι άλλα στη συνέντευξη!! Μίλησε για πάρα πολλά αντλιοστάσια και μεγάλα προβλήματα ύδρευσης, για την αγροτική οδοποιία, η οποία είναι ένα πολύ μεγάλο δίκτυο που απαιτεί πολλά χρήματα! Μίλησε ακόμη για έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού. «Δεν έχουμε ικανό αριθμό υπαλλήλων για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των δημοτών» είπε!! Εμ βέβαια!! Την εποχή των παχιών αγελάδων παίρνατε δεκάδες υπαλλήλους με προγράμματα stage για να μεγαλώνετε την πελατεία αντί να προσλάβετε υπαλλήλους και να στελεχώσετε τον δήμο!!.
Όσο για το «σημαντικό έργο για το περιβάλλον είναι το αποχετευτικό το οποίο θα λειτουργήσει το καλοκαίρι» που είπε, τον καλώ από τώρα να κάνει τον λογαριασμό που θα πληρώσουν οι δημότες πέραν της αύξησης του 60% στην ύδρευση που τους επέβαλε πρόσφατα για τις υπερβάσεις στις δαπάνες που έκανε την προηγούμενη χρονιά!! Διότι το αποχετευτικό θα επιφέρει και νέες αυξήσεις στις ήδη υπερβολικές που επιβάλλατε σαν δημοτική αρχή!!
«Πρωταρχικός στόχος η εξυγίανση των οικονομικών του δήμου. Να τελειώσουμε με τις παλιές οφειλές και να κλείσουμε σιγά σιγά όλες τις τρύπες που παραλάβαμε» μας είπε. Πότε έγιναν όμως αυτές οι τρύπες απέφυγε φυσικά να το πει!! Μίλησε όμως για «πολύ καλή συνεργασία με την ΔΕΗ» όπου υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγάλες ύψους 600.000 ευρώ. Δεν είπε όμως ότι αυτές οι οφειλές έχουν και μάνα και πατέρα και ότι οφείλονται κυρίως στα αντλιοστάσια ύδρευσης και μεγάλο μέρος τους είναι κληρονομικό και προέρχεται από πολύ παλιά!!
«Θα έρθει μια μέρα που ο δήμος δεν θα χρειάζεται κανέναν» τόνισε. Τον καταλαβαίνω σε αυτό! Απλά διότι όταν χρειάστηκε κάποιους ο δήμος είχε τους χειρότερους που θα μπορούσε! Αυτούς που εξαφάνισαν 4.700.000 ευρώ!!!!
Για να καταλάβουμε τι σημαίνουν τα 4.700.000 ευρώ που λείπουν αρκεί να δούμε το προϋπολογισμό του 2017! Στον προϋπολογισμό λοιπόν αυτό τα συνολικά έσοδα του δήμου είναι μόνο 1.700.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα είναι όλα επιχορηγήσεις από το κράτος (ΣΑΤΑ, μισθοδοσία υπαλλήλων, μαθητική εστία), αλλά και χρέη και ελλείμματα προηγουμένων ετών ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία, αν και μπαίνουν στον προϋπολογισμό, δεν πρόκειται να τα εισπράξει ποτέ ο δήμος!

Συνεπώς αν είχαμε τα 4.700.000 που λείπουν από τα ταμεία όλα τα οικονομικά προβλήματα θα είχαν λυθεί και δεν θα χρειαζόταν να γίνουν αυτές οι απαράδεκτες αυξήσεις σε δημοτικά τέλη και ύδρευση!! Με αυτό το ποσό μόνο και μόνο καλύπτονται όλα τα έσοδα του δήμου για σχεδόν τρία χρόνια!!

Αν μας έλεγε μόνο και ποιος φταίει για όλα όσα ανέφερε!!!!!! Read More »
ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

Γ. Λύγκας: "Τα 4 ερωτήματα, οι παρεμβάσεις Κάτση και η Λενιστική θεωρία στην επιλογή διοικητή στο Γ.Ν. Φιλιατών"

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017Δυστυχώς, πριν ο “αλέκτρων λαλήσεις τρις”, επήλθε η απολυτή επιβεβαίωση και δικαίωση των θέσεων και απόψεων μου, περί προειλημμένη απόφασης για την επιλογή του διοικητή του Γ.Ν Φιλιατών, με την ανακοίνωση για την συνέχιση της θητείας του νυν διοικητή.
Δυστυχώς αρνητικός πρωταγωνιστικής και καθοριστικός παράγοντας της επιλογής, ο βουλευτής Μάριος Κάτσης, ο οποίος, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, “πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη”, γιατί πως αλλιώς θα ερμηνευτεί η προεκλογική θέση του, να αλλαχτεί ο δεξιός διοικητής και μετέπειτα να του προταθούν ονόματα από τον τότε υπεύθυνο του τομέα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, με την σημερινή ξαφνική απόφαση συμπόρευσης και αγωνιώδη στήριξη που παρείχε στον νυν διοικητή.
Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
1. Τι άλλαξε;
2. Τι παρά φύσιν συμφωνίες είναι αυτές με αυτούς που έσερναν στα δικαστήρια τους γενικούς ιατρούς του νομού μας;
3. Τι ρόλο έπαιξαν οι 2 “σύντροφοι του”, με θεσμικό ρόλο στο Γ.Ν.Φ, ώστε να συμπορευθεί με το κατεστημένο;
4. Εν τέλει, ποιοι είναι οι υπόδικοι;
Η στάση ενάντια στην αλλαγή του διοικητή, κόντρα στην όποια ανανέωση και η καλλιέργεια της θεωρίας του αναντικατάστατου, αναδεικνύει εκ του αποτελέσματος, ότι στην διαδικασία της επιλογής, υποψήφιος ήταν ο εξής “ΕΝΑΣ”, όψιμος εκλεκτός του βουλευτή, υποβαθμίζοντας έτσι το ικανό και ανθρωπογενές δυναμικό του τόπου μας.
Ενσυνείδητα όμως παροτρύνω το άξιο και ικανό ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό του τόπου μας να συνεχίζει να αγωνίζεται για την ικανοποίηση των θεμιτών φιλοδοξιών του, με διάθεση προσφοράς για την ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας και να μην απογοητεύονται από τέτοιες καταδικαστέες πρακτικές παρεμβάσεων που διέπουν κάποιους που ενώ επαγγέλλονται αλλαγές, ανατροπές και συγκρούσεις, ξαφνικά βρέθηκαν συνοδοιπόροι με το σκληρό κατεστημένο, επαληθεύοντας δυστυχώς την γνωστή Λενιστική θεωρία “ότι στην πολιτική δεν υπάρχει ηθική αλλά σκοπιμότητα”
Θα ήθελα να υπενθυμίσω δημοσιά εν οψιν και της επετείου των εορτών Σουλίου, ότι μπορεί ο αγώνας των Σουλιωτών να προδόθηκε, όμως οι Σουλιώτες παραμένουν ένδοξοι και ανυπότακτοι.
Ο Θεσπρωτικός λαός διαθέτει και μνήμη και κρίση για όσους υπέγραψαν μνημόνια ετερόκλητης συνεργασίας με το κατεστημένο και την συντήρηση του
Υ,Σ
Τα καλύτερα έπονται.
Γεώργιος Λύγκας
Γενικός Ιατρός
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σουλίου


Read More »
Γ. Λύγκας: "Τα 4 ερωτήματα, οι παρεμβάσεις Κάτση και η Λενιστική θεωρία στην επιλογή διοικητή στο Γ.Ν. Φιλιατών" Γ. Λύγκας: "Τα 4 ερωτήματα, οι παρεμβάσεις Κάτση και η Λενιστική θεωρία στην επιλογή διοικητή στο Γ.Ν. Φιλιατών" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που μετέφερε φρούτα κατέχοντας πλαστό δελτίο - τιμολόγιο αποστολής

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017


Συνελήφθη, σήμερα (27-05-2017) μετά τα μεσάνυχτα στην Εγνατία Οδό (στα διόδια Μαλακασίου), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, ένας 43χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για παραβάσεις Λοιπών Ειδικών Ποινικών Νόμων.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 43χρονος κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας έτερου αλλοδαπού υπηκόου Βουλγαρίας, φορτίο με εσπεριδοειδή με προορισμό την Βουλγαρία, κατέχοντας πλαστό δελτίο - τιμολόγιο αποστολής.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.  
Read More »
Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που μετέφερε φρούτα κατέχοντας πλαστό δελτίο - τιμολόγιο αποστολής Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που μετέφερε φρούτα κατέχοντας πλαστό δελτίο - τιμολόγιο αποστολής Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Δευτέρα (29-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.

Τρίτη (30-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.

Τετάρτη (31-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Πέμπτη (01-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (02-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (03-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές - Πλακωτή - Πετροβίτσα - Ραβενή - Καλιθέα - Χαραυγή - Λεπτοκαρυά. 


 
Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017
Read More »
Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Θεσπρωτίας Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΙΟΥ

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων “Η ΠΑΜΒΩΤΙΣ” ( Ioannina Fishing Club) προκηρύσσει Φεστιβάλ Αγωνιστικής Αλιείας με Φελλό από Λιμενικές Εγκαταστάσεις για την Κυριακή 28η Μαίου 2017 με χώρο διεξαγωγής το παλιό Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα τον κλειστό για το κοινό χώρο μεταξύ χώρου στάθμευσης οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και χώρου ελλιμενισμού σκαφών του Λιμενικού. 
Αφορά στις τεχνικές φελλού Εγγλέζικο & Bolognese. 
Ο αγώνας έχει χαρακτήρα OPEN (ανοικτών συμμετοχών) ανδρών-γυναικών και το αντίτιμο συμμετοχής έχει ορισθεί στα δεκαπέντε (15) ευρώ με πλήρη απαλλαγή για νέους και νέες κάτω των 18 ετών.
Κάθε συμμετέχων-ουσα θα αγωνιστεί μόνος-η.

Δολώματα-Μαλάγρες: 
Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και προμήθεια κάθε συμμετέχοντος, περιορίζονται στα κάτωθι και δεν είναι υποχρεωτικά στο σύνολό τους:

1 κιλό προνύμφες μύγας (biggatino)
5 φέτες ψωμί τοστ
1 κουτί σκουλήκι ακροβάτη
10 τεμάχια φρέσκια σαρδέλα (χωρίς καμιά τεχνική παρέμβαση)
250 γρ. γαρίδα (ακαθάριστη και χωρίς καμιά τεχνική παρέμβαση)
2 κιλά μαλάγρα συσκευασμένη σε σακούλες του εμπορίου με βάση το τυρί σε ξηρή (άλευρο) ή ημιυγρή κατάσταση
2 κιλά καλαμποκάλευρο σε συσκευασία του εμπορίου
Υποχρεωτικός εξοπλισμός: 
Κατά τα οριζόμενα από τον κανονισμό διεξαγωγής του πανελληνίου πρωταθλήματος και με αποκλειστική ευθύνη κάθε συμμετέχοντος (ειδικό ψαροκαλάθι φύλαξης ψαριών, κουβάς, απαγκιστρωτής, πετσέτα κλπ.).

Βαθμολογία: 
Κατόπιν ζυγίσματος μετά τη λήξη του αγώνα. Μετρήσιμα όλα τα αλιεύματα μεγαλύτερα ή ίσα των 12 εκ.
1 γρ. βάρους μετρήσιμου αλιεύματος=1 βαθμός/γραμμάριο βάρους + 10 βαθμοί ανά μετρήσιμο τεμάχιο αλιεύματος.

Π.χ. Σαργός βάρους 100 γραμμαρίων= 100+10 = 110 βαθμοί κλπ.

Βραβεύσεις: 
Τρεις πρώτοι νικητές με τα περισσότερα γραμμάρια και ο διαγωνιζόμενος με το μεγαλύτερο αλίευμα του αγώνα.

Αποστολή Δελτίων συμμετοχής στο φαξ 2651073455 έως και την Πέμπτη 25η Μαίου ή στο email : Ioanninafishingclub@gmail.com καθώς επίσης και στα τηλέφωνα 6948406392, 6940816000 @ 6972816570

Χορηγός Επικοινωνίας: thespro.gr


 
Read More »
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: "ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΝΟΥΒΕΛΑ" του ΣΤΕΦΑΝ ΤΣΒΑΙΧ, στην Θεατρική Σκηνή "ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ"

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017Υπόθεση του έργου
Ο Στέφαν Τσβάιχ στο έργο αυτό αναπτύσσει με μεγαλειώδη τρόπο το θέμα του πνευματικού εγκλεισμού που δεν μπορεί να βρει διέξοδο παρά στην τρέλα. 
Ο ήρωας του έργου υπέστη από τους ναζί μια ιδιαίτερη φυλάκιση σ’ ένα εντελώς άδειο δωμάτιο ξενοδοχείου, χωρίς τίποτα να μπορεί ν’ απασχολήσει ή να διασκεδάσει το μυαλό του, μέχρι που ανακάλυψε ένα εγχειρίδιο με παρτίδες σκακιού που άρχιζε ν’ αποστηθίζει και να ξαναπαίζει από μνήμης.
Έχοντας εξαντλήσει τις πηγές του βιβλίου, το μυαλό του τον οδήγησε σε παρτίδες με αντίπαλο τον εαυτό του και έτσι άρχισε να υποβάλλεται σε μια σχιζοφρενική διάλυση που επρόκειτο να αποβεί μοιραία. 
Στην παράσταση αυτή απεικονίζεται η πάλη του πνεύματος και της φαντασίας, ενάντια στον εσωτερικό δαίμονα και την πεισματική λογική της σύγχρονης βαρβαρότητας.

- 26 Μαΐου & 27 Μαΐου 

- Κουγκίου - Κιάφας 22  Ηγουμενίτσα
- Γενική είσοδος 9€ και για ανέργους, φοιτητές & πολύτεκνους 6€
- Προπώληση εισιτηρίων, βιβλιοπωλείο ΚΥΡΙΑΖΗΣ, 6€

Χορηγός Επικοινωνίας: thespro.gr


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: "ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΝΟΥΒΕΛΑ" του ΣΤΕΦΑΝ ΤΣΒΑΙΧ, στην Θεατρική Σκηνή "ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ" Ηγουμενίτσα: "ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΝΟΥΒΕΛΑ" του ΣΤΕΦΑΝ ΤΣΒΑΙΧ, στην Θεατρική Σκηνή "ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017


Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας - Κυριακή 28/05/2017

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.

Σας περιμένουμε αυτή την Κυριακή 28/05/2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας


 
 
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας λαμβάνει και φέτος μέρος στην πανελλήνια εκστρατεία "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α. στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για σύζευξη της εκπαίδευσης με την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των «Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, θα υλοποιηθούν εκδηλώσεις, οι οποίες επιδιώκουν την προώθηση της αρχής της ισόρροπης ανάπτυξης περιβάλλοντος και πολιτισμού και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική ξενάγηση μαθητών και εκπαιδευτικών στο Περίπτερο Πληροφόρησης του Φορέα, στη Γλυκή, για τους μύθους που σχετίζονται με τον Αχέροντα και για την ανάπτυξη ανθρώπινης δραστηριότητας γύρω από την κοίτη του κατά την αρχαιότητα. Στη συνέχεια θα γίνει ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Φορέα Διαχείρισης για τη βιοποικιλότητα στις εκβολές και τα στενά του Αχέροντα και υλοποίηση δραστηριοτήτων με τη μορφή επιδαπέδιων παιχνιδιών.

Χώρος Υλοποίησης: Περίπτερο Πληροφόρησης Γλυκής.
Ώρες υλοποίησης: 9:00 ~ 12:00


Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, η δράση θα συνεχιστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας με την παρουσίαση επιλεγμένων εκθεμάτων των θεματικών ενοτήτων των Αιθουσών του Μουσείου που σχετίζονται με το νερό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος και παράλληλα την ανάδειξη της διαχρονικής σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον και την ιστορία του.

Χώρος Υλοποίησης: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.
Ώρες υλοποίησης: 9:00 ~ 12:00


Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη της Δ΄ τάξης του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στο αρχαίο θέατρο των Γιτάνων και υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Στο θέατρο των Γιτάνων». Στόχος της δράσης είναι αφενός η γνωριμία των μαθητών με το αρχαίο θέατρο της πόλης των Γιτάνων, που βρίσκεται εντός του ομώνυμου αρχαιολογικού χώρου και έχει ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο έργο αποκατάστασης και ανάδειξης μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και αφετέρου η ενημέρωσή και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας μνημείων και περιβάλλοντος.

Χώρος Υλοποίησης: Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων.
Ώρες υλοποίησης: 9:00 ~ 12:00


Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2665.0. 28539 και 21417 (Γκάνια Χριστίνα, αρχαιολόγος) ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις efathe@culture.gr, amig@culture.gr.

O Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Αρχαιολόγος

Θερινό Ωράριο Λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας
Τρίτη έως Κυριακή: 8.00-15.00 / Δευτέρα: κλειστό
Τ.: 26650 28539, 21417
F.: 2665 0 25133
e-mail: amig@culture.gr, efathe@culture.gr
website: igoumenitsamuseum.gr


 
Read More »
Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017 Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

"Η τελευταία μαύρη γάτα" του Ευγένιου Τριβιζά, από το Δημοτικό Σχολείο Μαργαριτίου

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017
Read More »
"Η τελευταία μαύρη γάτα" του Ευγένιου Τριβιζά, από το Δημοτικό Σχολείο Μαργαριτίου "Η τελευταία μαύρη γάτα" του Ευγένιου Τριβιζά, από το Δημοτικό Σχολείο Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στο όρος Τύμφη

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 28 Μαϊου θα εξορμήσει στο όρος Τύμφη.

Πορείες:
*Μικρό Πάπιγκο - Καταφύγιο Αστράκας
Βαθμός δυσκολίας: 1+
Ώρες πορείας: 5
Υψομετρική διαφορά: 950μ.
Απόσταση: 11χλμ

* Μικρό Πάπιγκο - Καταφύγιο Αστράκας - Δρακόλιμνη
Βαθμός δυσκολίας: 2+
Ώρες πορείας: 7
Υψομετρική Διαφορά: 1200μ.
Απόσταση: 17χλμ

*Μικρό Πάπιγκο - Αστράκα 2432μ.
Βαθμός δυσκολίας: 3
Ώρες πορείας: 9
Υψομετρική Διαφορά: 1500μ.
Απόσταση: 20χλμ

Αναχώρηση 6.30π.μ. από το Πάνθεον.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό, καπέλο και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου στην παλιά μαθητική εστία, 2ος όροφ. αριστερή πτέρυγα, 23/5 - 25/5 και ώρες 19.00-21.00 ΤΗΛ 2665400802

*Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

*ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


 
Read More »
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στο όρος Τύμφη Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στο όρος Τύμφη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρας για την Σκλήρηνση Κατά Πλάκας

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρας για την Σκλήρηνση Κατά Πλάκας Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρας για την Σκλήρηνση Κατά Πλάκας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017Πωλείται στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας διαμέρισμα στο στάδιο των επιχρισμάτων ανεξάρτητες - ηλιόλουστες – πανοραμικές εμβαδού 80τμ και τιμή αντίστοιχα 35.000 € . 
Τηλ. Επικ. 690 980 3062 


 
Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας Πωλείται διαμέρισμα στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

Πωλείται οικοδομήσιμο οικόπεδο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017Πωλείται στην περιοχή των Συβότων Θεσπρωτίας στην θέση Αγία Παρασκευή γεωτεμάχιο εμβαδού 5.1880,00 τμ σε απόσταση 350 μ από την θάλασσα με οικοδομική άδεια, κατάλληλο και για τουριστικές επενδύσεις. 
Τηλ. Επικ. 690 980 3062 


 
Read More »
Πωλείται οικοδομήσιμο οικόπεδο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Πωλείται οικοδομήσιμο οικόπεδο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017

Πωλείται διαμέρισμα 89 τ.μ. (τελευταίος όροφος) στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας  σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665041509 - 6971897571 

Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

Σελίδες