Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου

Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017

Ενημερωτικές συναντήσεις στους Δήμους Ηγουμενίτσας, Άρτας και Πρέβεζας θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Παροχή Υπηρεσιών για την αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου και στο Αστικό Οδικό Δίκτυο των Δήμων Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Εlena». Σύμφωνα με την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τατιάννα Καλογιάννη οι συναντήσεις έχουν ως στόχο την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιών για την άμεση εκκίνηση της εκπόνησης της 1ης φάσης του έργου που είναι η καταγραφή του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου και η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου. 
Το κλιμάκιο θα βρίσκεται την Τρίτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ενώ την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στους Δήμους Άρτας και Πρέβεζας τις ώρες 9 το πρωί με 12.30 αντίστοιχα, ενώ μεταξύ άλλων θα διαμορφωθεί το χρονοδιάγραμμα καταγραφής του δικτύου και θα συλλεχθούν οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση του έργου.


 
Read More »
Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου  Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017 Rating: 5

Απάντηση του ΟΛΗΓ σε δημοσίευμα σχετικό με Προβλήτα Φόρτωσης – Εκφόρτωσης Αδρανών Υλικών

Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017Σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών γίνεται αναφορά περί κατασκευής Προβλήτας Φόρτωσης – Εκφόρτωσης Αδρανών Υλικών στη θέση «Όρμο Τσιμέντα Λαδοχωρίου». 
Σε δημοσιεύματα που ακολούθησαν γίνεται επιπρόσθετα αναφορά περί διατάραξης σχέσεων ΟΛΗΓ και Δήμου. 
Θέλοντας να αποκαταστήσουμε την αναστάτωση που δημιουργήθηκε και για την ορθή πληροφόρηση σε ότι αφορά την πραγματική κατάσταση παραθέτουμε τα ακόλουθα:1. Τονίζουμε δεν πρόκειται για κατασκευή προβλήτα, η προβλήτα υπάρχει και λειτουργεί εδώ και χρόνια.

2. Σε ότι αφορά τους Περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας αυτής, έχει εκπονηθεί και υποβληθεί σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η εν προκειμένω απόφαση αφορά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

3. Σε ότι αφορά τα θέματα που θίγονται σε κάποια εκ των δημοσιευμάτων και σχετίζονται με την διατάραξη σχέσεων ΟΛΗΓ και αυτοδιοίκησης, τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν ευσταθούν. Εξ’ άλλου έχει ήδη υπογραφεί σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας από τις αρχές του 2016 με το Δήμο Ηγουμενίτσας, το οποίο και σηματοδοτεί την κοινή προοπτική, τους κοινούς στόχους και τις κοινές δράσεις των δυο φορέων και κυρίως την στενή συνεργασία στο θέμα επίλυσης του ζητήματος της Χερσαίας Ζώνης. Επίσης, με την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Σουλίου, και σε συνεργασία με Ιταλικούς Οργανισμούς Λιμένων, υλοποιούμε από κοινού την κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας στα πλαίσια του έργου ADRI-UP. 


O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.
Ανδρέας Ε. Νταής 


 
Read More »
Απάντηση του ΟΛΗΓ σε δημοσίευμα σχετικό με Προβλήτα Φόρτωσης – Εκφόρτωσης Αδρανών Υλικών Απάντηση του ΟΛΗΓ σε δημοσίευμα σχετικό με Προβλήτα Φόρτωσης – Εκφόρτωσης Αδρανών Υλικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017 Rating: 5

Μαθητές/τριες δημοτικού στη Θεσπρωτία έγραψαν βιβλίο για τη βυζαντινή περίοδο του τόπου

Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017

Παιδιά δημοτικού στη Θεσπρωτία έγραψαν βιβλίο για τη βυζαντινή περίοδο του τόπου! Από κάθε άποψη είναι θαυμαστή, μα και πολύ χρήσιμη, η εργασία μαθητών/τριών των Τμημάτων Ε1 και Δ2 του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας (του σχολικού έτους 2016-2017), που έχει τίτλο: "Το Βυζάντιο του τόπου μας και τα ξωκλήσια". 
Μεγάλη σημασία έχει, γιατί δείχνει την ωριμότητά τους και την καλλιέργειά τους, παρά την ηλικία τους, αλλά και τη σπουδαιότητα, που αποδίδουν στη διαδικασία της μάθησης, η επισήμανσή τους ότι "από την ενασχόληση με την εργασία αυτή, βγήκαμε πολλαπλά κεδρισμένοι. Καταλάβαμε πόσο χρήσιμες είναι οι γνώσεις, που παίρνουμε από τα μαθήματά μας (τα οποία αξιοποιήθηκαν σχεδόν όλα). Πλουτίσαμε το λεξιλόγιό μας. Μάθαμε σημαντικά πράγματα για την ιστορία του τόπου μας. Εκτιμήσαμε την αξία των ιστορικών πηγών. Επισκεφτήκαμε σημαντικούς χώρους (μουσεία, μνημεία). Ήρθαμε σε επαφή με επιστήμονες ειδικούς. Νιώσαμε ικανοί/ές". 
Σε μια περίοδο, που μας έχει κουράσει τόσο η φλυαρία και η αμετροέπεια της σύγχρονης παραγωγής, που έχουμε τόσο ταλαιπωρηθεί από τα πολλά λόγια και την ακατάσχετη πολυγραφία γνωστών και αγνώστων, δεν μπορούμε, παρά να σταθούμε με προσοχή στο βιβλίο των μαθητών/τριών του δημοτικού, που ό,τι κυρίως το χαρακτηρίζει είναι η συμπύκνωση, η αποφυγή του περιττού και η προβολή του ωφέλιμου. Το βιβλίο, που αποτελείται από 92 σελίδες και είναι εμπλουτισμένο με έγχρωμες φωτογραφίες, εντυπωσιάζει με τη συνολική αρτιότητά του, που είναι επίτευγμα της ειλικρινούς προσπάθειας μικρών παιδιών, με την καθοδήγηση, βέβαια, των δασκάλων τους Πέτρου Γόγολου, Δήμητρας Γερονίκου και Ελένης Καμποσιώρη. 
Στο πρώτο μέρος εξαντλείται ό,τι έχει σχέση με το Βυζάντιο (γίνεται αναφορά στους βυζαντινούς οικισμούς της Θεσπρωτίας, στην αρχιτεκτονική, στη ζωγραφική, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση, στις τέχνες, στον αθλητισμό, στη μουσική, στη διάθρωση της οικογένειας, στα επαγγέλματα, στη διατροφή και στην κοινωνική ζωή). 
Το συμπέρασμα των ίδιων των παιδιών είναι ότι σήμερα "σε πολλές εκδηλώσεις της ζωής μας, συνεχίζουμε να ακολουθούμε τη βυζαντινή παράδοση. 
Κυρίως, όμως, σημασία έχει ότι ο τρόπος, που σκεφτόμαστε και ενεργούμε εμείς οι Έλληνες, έστω και διαφορετικά-έχει τις ρίζες του στη μακρινή εκείνη περίοδο. 
Στο δεύτερο μέρος, που είναι αφιερωμένο στα γραφικά ξωκλήσια, μεταξύ άλλων παρουσιάζονται πανέμορφες γωνιές πίστης στη Θεσπρωτία, τονίζεται η σημασία τους για τον άνθρωπο, αναφέρονται θρύλοι γύρω απ' αυτά, αλλά και ποιητικές και λογοτεχνικές καταγραφές γι' αυτά. 
Στο τρίτο μέρος "κατασκευές", συναρμολογείται με χαρτόνι ένα μοναστήρι και περιγράφονται οι βασικές ενέργειες κατασκευής. 
Δεν αξίζει μόνο ο δημόσιος έπαινος στα παιδιά, που ασχολήθηκαν και διεκπαιρέωσαν την ενδιαφέρουσα αυτή εργασία, προσφέροντάς μας μια αξιόλογη μαρτυρία με παιδευτικό ενδιαφέρον, μέσα από την αποδέσμευση του κρυμμένου πραγματικού ταλέντου τους, αλλά και η αναφορά των ονομάτων τους: 
Ίριντα Αχμέτ, Ευαγγελία Γκανάρα, Αλέξανδρος Γκογκάι, Διόνη Γκοτζιά, Σταυρούλα Γρίβα, Χριστίνα Δερέκα, Κωνσταντίνος Διαμάντης, Σοφοκλής Ζακόπουλος, Μικαέλα Ιωάννογλου, Κωνσταντίνα Κάντα, Αναστασία Καρρά, Θωμάς Κάτσιος, Ευγενία Κολιομίχου, Μαρίλη Κολοβού, Σοφία Κουλούρη, Σπυρίδων Κουλούρης, Γεωργία κωνσταντή, Ίριδα Λαμπρούση, Ραφαηλία Μαλακού, Γεώργιος Μαραγκάκης, Γεώργιος Μητσινάκης, Αρετή-Αντισε Ντεγκάνη. 
Στον επίλογο του βιβλίου οι μαθητές/τριες αναρωτιούνται: "Δεν κατορθώσαμε ακόμη να καταλάβουμε τι αξίζει περισσότερο το ταξίδι ή ο προορισμός". 
Και τα δύο παιδιά. 
Και το ταξίδι και ο προορισμός. 
Και σεις δείξατε ότι και προετοιμασμένοι είστε για το ταξίδι και στον προορισμό έχετε τα κότσια να φτάσετε... 


 
Read More »
Μαθητές/τριες δημοτικού στη Θεσπρωτία έγραψαν βιβλίο για τη βυζαντινή περίοδο του τόπου  Μαθητές/τριες δημοτικού στη Θεσπρωτία έγραψαν βιβλίο για τη βυζαντινή περίοδο του τόπου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017 Rating: 5

Παραμυθιά: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Λάμποβο

Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017


Ενημερώνουμε τους δημότες – επισκέπτες του Δήμου Σουλίου ότι ενόψει της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης «Λάμποβο» Παραμυθιάς θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από 25/09/2017 έως 22/10/2016 ο περιφερειακός Αγίου Δονάτου, θα παραμείνει κλειστός από την διασταύρωση με την οδό Σαμουήλ μέχρι και τον κόμβο Γαλατά.Από 3/10/2017 έως 22/10/2017 η Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα παραμείνει κλειστή από παλιό Δημαρχείο μέχρι και το κόμβο Γαλατά. Εκτός κυκλοφορίας θα είναι το τμήμα της ανόδου της οδού Καραχάλιου (αναμεσα απο τα φανάρια της λαϊκής αγοράς και της πλατείας Μ. Παραμυθιώτη).

Επισης, η Κωνσταντίνου Καραμανλή θα είναι κλειστή από το τέλος της (διασταύρωση με τον περιφερειακό Αγίου Δονάτου) μέχρι και τον πεζόδρομο από τις 18:00 έως τις 23:00 από τις 6 Οκτωβρίου μέχρι και τις 15 του ίδιου μήνα.

Το Παρκινγκ του Σχολείου Βούλγαρη θα παραμείνει κλειστό από 30/9/2017 μέχρι και τις 20/10/2017.

Τέλος η οδός Αγ. Νικολάου θα μονοδρομηθεί (μόνο άνοδος) στο τμήμα ανάμεσα στους οδούς Αγ. Δονάτου και Ομήρου από 6 Οκτωβρίου μέχρι και τις 15 του ίδιου μήνα

Υπενθυμίζουμε ότι η τροφοδοσία των καταστημάτων στον πεζόδρομο θα γίνεται με οχήματα κάτω των 3,5 τόνων.


Read More »
Παραμυθιά: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Λάμποβο Παραμυθιά: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Λάμποβο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα "Νέοι αγρότες - Υποδομές στα ορεινά βοσκοτόπια" με ομιλιτή τον Αλ. Καχριμάνη

Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα "Νέοι αγρότες - Υποδομές στα ορεινά βοσκοτόπια" με ομιλιτή τον Αλ. Καχριμάνη Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα "Νέοι αγρότες - Υποδομές στα ορεινά βοσκοτόπια" με ομιλιτή τον Αλ. Καχριμάνη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Εκπαιδευτική δράση «'Ωρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου»

Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017Συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία Περιβάλλον και Πολιτισμός, που για τη διετία 2017-2018 είναι αφιερωμένη στο στοιχείο του αέρα με τίτλο «Πνοές Ανέμων», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα υλοποιήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την εκπαιδευτική δράση «'Ωρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου», για οργανωμένες σχολικές ομάδες Ε΄ - Στ΄ Τάξεων Δημοτικού & Α΄ Γυμνασίου, το διάστημα από 19 έως 27 Οκτωβρίου 2017.

Μετά από μια εισαγωγή στο θέμα του εορτασμού, η οποία θα προσεγγίσει διαθεματικά το στοιχείο του «αέρα», το πρόγραμμα εστιάζει στη σημασία των ανέμων για την αρχαία ναυσιπλοΐα και την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου. Κατά τα διάφορα στάδια του προγράμματος, στο οποίο εναλλάσσονται παρουσιάσεις, ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια δράσης, γίνεται συνδυαστική χρήση διαφόρων μεθόδων (δεικτική, μαιευτική, ερωταποκρίσεις, παιχνίδι ρόλων, βιωματική επαφή με τα αντικείμενα), προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια διασκεδαστική εκπαιδευτική εμπειρία στον χώρο του μουσείου.

Ημέρες διεξαγωγής: 19-20, 23-27 Οκτωβρίου 2017
Ώρες έναρξης: 9:00, 11:00
Διάρκεια: 1.30΄
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 μαθητέςΓια συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 2665 0 21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή) – πληροφορίες κκ. Αντωνία Τζωρτζάτου, Θεοδώρα Λάζου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τη σημασία και την επίδραση του αέρα σε διάφορους τομείς της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι επισκέπτες του μουσείου μέσα από τη σήμανση επιλεγμένων εκθεσιακών ενοτήτων και συμπληρωματικό πληροφοριακό υλικό.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της πανελλήνιας εκστρατείας Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017 η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το Σαββατοκύριακο 21~22 Οκτωβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

O Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Aρχαιολόγος


Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Εκπαιδευτική δράση «'Ωρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου» Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Εκπαιδευτική δράση «'Ωρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση κυκλοφορίας και απομάκρυνση των αυτοκινήτων από όλη την παραλιακή

Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017

"Ρυθμίσεις Κυκλοφορίας στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας νια την διεξαγωγή αγώνα
Τριάθλου"
Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Έχοντας υπόψη:
Την ανάγκη για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα Τριάθλου Ηγουμενίτσας με ονομασία "IL PORTO TRIATHLON" την 08:30 ώρα της Κυριακής 08/10/2017.
Το Αριθμ. Πρωτ.: 19755/19-08-2017 Έγγραφο του Δήμου Ηνουαενίτσας.
Το Αριθμ. Πρωτ.: 21/26-09-2017 Έγγραφο της Ολυμπιακής Ακαδημίας Ηγουμενίτσας.
Την από 27/09/2017 σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ  • Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης παντός τροχοφόρου οχήματος στις παρακάτω οδούς επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας κατά το χρονικό διάστημα από την 06:00 έως έως το πέρας της διεξαγωγής του αγώνα Τριάθλου Ηγουμενίτσας την Κυριακή 08/10/2017: 
Α. Οδός Εθνικής Αντιστάσεως κατά το τμήμα από το ύφος των Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας έως την τράπεζα "Eurobank".
Β. Οδός Νέας Παραλιακής κατά το τμήμα από το ύφος των Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας έως το ύψος του cafe "TRAM".
  • Την απαγόρευση κυκλοφορίας παντός τροχοφόρου οχήματος στην Νέα Παραλιακή οδό από την 08:00 ώρα της 08/10/2017 έως το πέρας της διεξαγωγής του αγώνα Τριάθλου Ηγουμενίτσας.
  • Την αναστροφή της κυκλοφορίας επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από το ύφος των Τ.Ε.Ι έως και την τράπεζα "Eurobank" από την 08:00 ώρα της 08/10/2017 έως το πέρας της διεξαγωγής του αγώνα Τριάθλου Ηγουμενίτσας.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση κυκλοφορίας και απομάκρυνση των αυτοκινήτων από όλη την παραλιακή Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση κυκλοφορίας και απομάκρυνση των αυτοκινήτων από όλη την παραλιακή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOgFUrGwwqZj26QF1ZJkrIv9QNuI_7wAuBWbfFxXZIf5BQypG9I-7DkKXGThD_z05sEkqQgQaYAELouB2hG8BQqyYMDow0EYGNx_ghf_mMjQvIjKDeZRdlOFNlVxj9iHk_FWx0_bhl52o/s1600/%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%259A%25CE%259F+%25CE%25A3%25CE%25A5%25CE%259C%25CE%2592%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%2599%25CE%259F%25CE%25A5+2014.jpg

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Τροποποίηση του Κανονισμού Κοιμητηρίων Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Χορήγηση άδειας πρόσβασης σε δημοτικές εκτάσεις για την εκτέλεση του προγράμματος γεωφυσικών σεισμικών ερευνών.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Ένταξη δημοτικών βοσκήσιμων εκτάσεων στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης που θα εκπονηθούν από την Περιφέρεια.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2017.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Πιλοτική εφαρμογή της συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση διενέργειας διεθνή ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού της προμήθειας καυσίμων για τις ανάγκες των δομών του Νομικού Προσώπου Π.Α.Κ.Π.Π.Ο. και φρέσκου γάλακτος για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας και των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για τα έτη 2018-2019, ενδεικτικού προϋπολογισμού 636.119,47€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού της προμήθειας καυσίμων για τις ανάγκες του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Νομικού Προσώπου ΠΑΚΠΠΟ για το πρώτο τετράμηνο του έτους 2018, ενδεικτικού προϋπολογισμού 79.983,83 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Ανάθεση της προμήθειας των ειδών της ομάδας Δ: «Λοιπός Εξοπλισμός» του διαγωνισμού «Προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας (Εξοπλισμός Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου)», σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 32 του ν. 4412/2016.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Έγκριση των μεταβολών – τροποποιήσεων του Καταστατικού της μισθώτριας εταιρείας του CAMPING ΔΡΕΠΑΝΟΥ.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Ολοκλήρωση διαδικασίας ανταλλαγής έκτασης εμβαδού 1680τ.μ. από το τεμάχιο με αριθμό 978 διανομής 1959 Γραικοχωρίου, ιδιοκτησίας Τηλέμαχου Κανάκη του Θωμά, με τμήμα ίσης έκτασης του με αριθμό 1195 αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας του Δήμου.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Συνδιοργάνωση με τον Γ.Σ. «Πρωτέα» Ηγουμενίτσας της εκδήλωσης «2ος Παράκτιος Αγώνας δρόμου» και διάθεση πίστωσης.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου της εκδήλωσης «Λεβεντογένα Ήπειρος» και διάθεση πίστωσης.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων την 26η (Αγίου Δημητρίου) και 28η Οκτωβρίου στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Έγκριση εξόδων κίνησης Δημάρχου για μετακινήσεις του εκτός έδρας και ψήφιση πίστωσης.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και του ΤΕΙ Ηπείρου για τη δημιουργία και λειτουργία Δημοτικής - Ακαδημαϊκής Βιβλιοθήκης και ψήφιση κανονισμού λειτουργίας.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Έγκριση της με αριθμ. 20/2017 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 17ο
Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Δήμου Παξών, για την τεχνική υποστήριξη σε θέματα εκπόνησης μελετών, λόγω έλλειψης επάρκειας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παξών.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Ορισμός επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο
Ορισμός επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗ ΤΚ ΣΥΒΟΤΩΝ».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο
Ορισμός επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 21ο
Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 22ο
Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Δ.Κ. ΠΕΡΔΙΚΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 23ο
Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 49 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΩΝ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε.1» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 24ο
Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΛΛΑ-ΠΕΡΔΙΚΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.


Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση από τον Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017


Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση από τον Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση από τον Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLb4zRR6wkn-2REI-FSE242mNg9kLX_OpuC-PwZOCasuzAiPTansDuegJ6q1OwdLZnKD3LAPLZhBgcw0KeF-Igw6SyTCYNmLYZJ3E9MSM8ewPsb9qhqDAfxX9DLYr_7pVn6RsUfrhBlGw/w1200-h630-p-k-no-nu/%25CE%2594%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2581%25CF%2587%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BF+%25CE%25A6%25CE%25B9%25CE%25BB%25CE%25B9%25CE%25B1%25CF%2584%25CF%258E%25CE%25BD.jpg


Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 4η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:


Αποδοχή Επιχορηγήσεων - Αναμόρφωση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017.
Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι κ. Παππά Ουρανία- Μποροδήμος Ιωάννης.Έγκριση <<Κανονισμού Λειτουργίας δικτύου Αποχέτευσης Δήμου Φιλιατών >>.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης ΠέτροςΚαθορισμός τελών σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης – δαπάνη διακλάδωσης – τέλος χρήσης υπονόμων – Λοιπά τέλη.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχοι κ. Παππά Ουρανία & κ. Κατσάρης ΠέτροςΈγκριση << Κανονισμού Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Φιλιατών Δήμου Φιλιατών>>
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κόρος ΙωάννηςΚαθορισμός τελών χρήσεως οδών, πλατειών πεζοδρομίων κ.λπ. κοινόχρηστων χώρων του Δήμου για το έτος 2018.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχοι κ. Παππά Ουρανία & κ. Κόρος ΙωάννηςΑποδοχή παραίτησης μελών του διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δήμου Φιλιατών ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ και ορισμός νέων μελών.
Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς ΣπυρίδωνΑνάκληση της υπ΄αριθμ. 67/2017 απόφασης Δ.Σ. με θέμα: Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 149/2014 περί: Ορισμού μελών για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλιατών και Ορισμός νέων μελών για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της εν λόγω Σχολικής Επιτροπής.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά ΟυρανίαΑποδοχή παραίτησης μελών του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλιατών Ορισμός μελών για τη συγκρότηση της εν λόγω Σχολικής Επιτροπής.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά ΟυρανίαΔιαγραφές οφειλών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κόρος ΙωάννηςΈγκριση απόφασης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για κατανομή χρηματοδότησης στις Σχολικές Επιτροπές για λειτουργικές δαπάνες σχολείων Γ΄ τρίμηνο 2017.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά ΟυρανίαΕκμίσθωση Δημοτικού ακινήτου στη << Λυκοράχη >> Φαρμακοβούνι για την λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά ΟυρανίαΕκμίσθωση δημοτικού κτιρίου στην Τ.Κ. Βαβουρίου για λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος .
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κόρος ΙωάννηςΈγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου "Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης και πλακόστρωση στον χώρο νεκροταφείου Παλαιοκκλησίου".
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος ΙωάννηςΈγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου "Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στην Τ.Κ. Σαγιάδας".
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος ΙωάννηςΈγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου "Συντήρηση οδών στην Τ.Κ. Ξεχώρου"
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος ΙωάννηςΈγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου "Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων στην περιοχή Σκάλας Φιλιατών".
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος ΙωάννηςΈγκριση πρωτόκολλο παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών βάση του άρθρου 219 Παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών του Ν. 4412/216 της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου που συστάθηκε με την αρ. 126/2017 απόφαση Δ.Σ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά ΟυρανίαΚατάταξη Αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων


Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών 2017

Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017
Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής γιορτής των πουλιών διοργανώνει και φέτος εκδήλωση για τα παιδιά με θέμα «Η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους». 
Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα στις αρχές Οκτωβρίου, σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία Birdlife International. 
H γιορτή αυτή αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά το ευρύτερο κοινό: 
Ξεκινώντας από την αγάπη για τα πουλιά μπορούμε να αναδείξουμε την αξία των τοπικών βιοτόπων - που επίσης χρήζουν προστασίας - και να προβάλλουμε τις σχετικές δράσεις του φορέα μας. 
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 και Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 09:00πμ στο Μακρυγιάλι, Δρέπανο Ηγουμενίτσας
και θα περιλαμβάνουν:
· εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια του φορέα
· περιβαλλοντικά παιχνίδια γνώσεων
· ζωγραφική
· Αναλυτική καταγραφή των ειδών που θα παρατηρηθούν (συμμετοχή στη RIA- Rapid Information Action).
· χειροτεχνίες και άλλες δραστηριότητες που θα προσφέρουν στους μικρούς φίλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας. 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή εκατομμύρια πουλιά κάνουν με απόλυτη επιτυχία το ίδιο ακριβώς ταξίδι! 
Το ταξίδι προς τις θερμές περιοχές, κυρίως της Αφρικής. 
Δεν έχουν χάρτες και πυξίδα, αλλά συγκεκριμένα σημεία που τα βοηθούν στον προσανατολισμό τους. Η περίοδος αυτή είναι ιδανική για τους λάτρεις παρατήρησης άγριας ορνιθοπανίδας (birdwatchers) αλλά και για την επιστημονική κοινότητα σε όλη την Ευρώπη, καθώς είναι η κατάλληλη για την καταμέτρηση των πληθυσμών των πουλιών, τη χαρτογράφηση των μεταναστευτικών οδών τους και την καταγραφή της μεταναστευτικής τους συμπεριφοράς. 
Το υγροτοπικό τοπίο των λιμνοθαλασσών της περιοχής είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατροφή και την υποστήριξη των μεταναστευόντων πληθυσμών και αποτελεί την κυριότερη περιοχή διαχείμασης υδρόβιων πουλιών πάνω στο μεταναστευτικό διάδρομο στον οποίο καταγράφεται πλήθος υδρόβιων και παρυδάτιων πτηνών, με σημαντικά τα είδη ερωδιών, παπιών, κ.ά
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών 2017 Ηγουμενίτσα: Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών 2017 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία»

Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017


Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο . Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίνει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Λόγω λοιπόν αυτού του εορτασμού τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη οι Δομές του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ θα είναι στην πλατεία δημαρχείου από τις 9:00 έως τις 11:30 π.μ για μέτρηση σακχάρου, αρτηριακής πίεσης, οξυγόνου καθώς και για ενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ. 2665360030 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017 Rating: 5

Σύλληψη 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017

Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχου που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα. 


 
Read More »
Σύλληψη 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες