Δίκη Μηνά Ντουμάζιου: Ξεκίνησε και… διεκόπη για 15 Ιανουαρίου!

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019


Δίκη Μηνά Ντουμάζιου: Ξεκίνησε και… διεκόπη για 15 Ιανουαρίου!


Με το νέο ποινικό κώδικα, θα εκδικαστεί η υπόθεση του πρώην Δημάρχου Φιλιατών Μηνά Ντουμάζιου!
Μετά από 7 αναβολές η δίκη του πρώην δημάρχου Φιλιατών, ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου και μετά την ανάγνωση του καταλόγου μαρτύρων και κατηγορουμένων, διεκόπη για τις 15 Ιανουαρίου 2020 στις 12:00 το μεσημέρι.
Η δίκη αυτή αφορά στο ταμειακό έλλειμμα του 1,7 εκ ευρώ που έχει ήδη καταλογιστεί από το συνολικό ταμειακό έλλειμμα  των 4,6 εκ. του Δήμου Φιλιατών.
Το κατηγορητήριο που βαρύνει τον πρώην δήμαρχο Φιλιατών αλλά και την πρώην ταμία του Δήμου είναι:
- Υπεξαίρεση στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, από κοινού και κατ' εξακολούθηση.
- Απιστία στην υπηρεσία, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση με όφελος άνω των 150.000 ευρώ".
Η αλλαγή που ο νέος ποινικός κώδικας επιφέρει για το παραπάνω κατηγορητήριο, είναι η μη ύπαρξη της ποινής της ισόβιας κάθειρξης.
Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί, ουκ ολίγες φορές έως σήμερα, λόγω ασθενείας κατηγορουμένου, μαρτύρων και… συνηγόρων! Η πρώτη δικάσιμος είχε οριστεί για τις 2 Νοεμβρίου 2015 για να αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο του 2016 και στη συνέχεια για τον Σεπτέμβριο του 2017, ακολούθως για τις 5 Μαρτίου 2018, για τον Δεκέμβριο του 2018, για την πρωταπριλιά του 2019 και για τον Δεκέμβριο του 2019!
Το ιστορικό της υπόθεσης
Οι πρώτες ενδείξεις ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στο Δήμο Φιλιατών φάνηκαν το 2009, όταν σημειώθηκε μία περίεργη κλοπή με λεία 80 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, μια περίοδο που είχαν σημειωθεί αρκετές κλοπές σε Δημαρχεία της Ηπείρου. Οι δράστες αυτών των διαρρήξεων συνελήφθησαν, αλλά ενώ ομολόγησαν τις πράξεις τους, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη κλοπή στο Δήμο Φιλιατών.
Στη συνέχεια και ενώ οι φήμες φούντωναν, ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης έκαναν φύλλο και φτερό το ταμείο του Δήμου για την περίοδο 2008 και 2009, αποκαλύπτοντας μια μαύρη τρύπα που άγγιζε τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.
Η υπόθεση έφτασε στον Εισαγγελέα και με απόφασή του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα για τον τότε δήμαρχο Μηνά Ντουμάζιο, τους δύο αντιδημάρχους (δε βρίσκονται πια εν ζωή) και την υπεύθυνη του ταμείου ο οποίος συνέταξε και το κατηγορητήριο που βαρύνει τον κ. Ντουμάζιο.  
Την περίοδο εκείνη ο τότε Δήμαρχος Μηνάς Ντουμάζιος, παραδέχονταν ότι γίνονταν πληρωμές εξωλογιστικά, με προφορική εντολή δική του, υποστηρίζει όμως ότι το ποσό αυτό δεν ξεπερνά τα 106.000 ευρώ. «Αμφισβητώ το έλλειμμα του 1,6 εκατ. ευρώ και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου για να δικαιωθώ», ανέφερε τότε σε δηλώσεις του.
Πάντως η υπόθεση για την οποία βρίσκονται κατηγορούμενοι  αφορά  μόνο στα 1,7 εκ. ευρώ τα οποία έχουν καταλογιστεί μετά από έλεγχο επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών για τα έτη 2008-2009, το 2010 στον δήμαρχο Μηνά Ντουμάζιο, δύο αντιδημάρχους και την υπεύθυνη του ταμείου.
Όμως στα 4.628.195,52 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ταμειακό έλλειμμα του Δήμου Φιλιατών, σύμφωνα με τις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών οι οποίες αφορούν στην πενταετία 2005-2010 και παρουσιάστηκαν τον Μάρτιο του 2012 στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το έλλειμμα οφείλεται κατά κύριο λόγο σε αναλήψεις που έγιναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, αλλά και σε επιταγές που εκδόθηκαν και εισπράχθηκαν χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα εντάλματα.
Ένα ποσό της τάξης των 860 χιλιάδων ευρώ οφείλεται σε εισπράξεις που έγιναν στο ταμείο ύδρευσης αλλά ουδέποτε κατέληξαν στο ταμείο του Δήμου.
Στο συνολικό έλλειμμα έχει συνυπολογιστεί το ποσό του 1,7 εκατομμυρίου το οποίο είχε ήδη καταλογιστεί. Για τα υπόλοιπα τρία εκατομμύρια, που κατέγραψαν ως ταμειακό έλλειμμα οι ορκωτοί ελεγκτές δεν έχουν καταλογιστεί ακόμη οι υπεύθυνοι, παρότι πέρασαν εφτά χρόνια και παρά το γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς, έχει υποβάλλει από τον Μάιο του 2012 μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Read More »
Δίκη Μηνά Ντουμάζιου: Ξεκίνησε και… διεκόπη για 15 Ιανουαρίου! Δίκη Μηνά Ντουμάζιου: Ξεκίνησε και… διεκόπη για 15 Ιανουαρίου! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Ο Γιάννης Γόγολος καταγγέλλει τη Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019
Ο Γιάννης Γόγολος καταγγέλλει τη Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου


Σύμφωνα με το Ν. 3852/ 2010 («Καλλικράτης»), έτσι όπως έχει τροποποιηθεί με το Ν. 4555/ 2017 και το Ν. 4623/ 2019, η πρόσκληση που απευθύνει ο Πρόεδρος μιας Κοινότητας στα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου για την πραγματοποίηση συνεδρίασης, μπορεί να είναι γραπτή ή ηλεκτρονική, να περιέχει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και να επιδίδεται στους Συμβούλους 3 τουλάχιστον ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης (σε περίπτωση κατεπείγουσας σύγκλισης είναι δυνατό να επιδοθεί η πρόσκληση ακόμη και την ημέρα της συνεδρίασης).
Πληροφορούμαστε ότι αυτή η διαδικασία δεν τηρείται στην Κοινότητα Γραικοχωρίου με αποκλειστική ευθύνη της Προέδρου.
Καλούν τηλεφωνικά τους Συμβούλους για συνεδρίαση χωρίς να γνωρίζουν την ημερήσια διάταξη. 
Εφιστούμε την προσοχή, για την μη επανάληψη τέτοιων περιστατικών, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη νομιμότητα λειτουργίας του Συμβουλίου και την ισχύ των αποφάσεων που λαμβάνει.
Σύμφωνα με την ίδια νομοθεσία στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου τηρούνται πρακτικά, με ευθύνη υπαλλήλου που ορίζεται από το Δήμαρχο. Τα πρακτικά αυτά γράφονται σε ειδικό βιβλίο αριθμημένο και μονογραφημένο από δημόσιο υπάλληλο, που ορίζει ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κρατούνται παράλληλα και πρόχειρα συνοπτικά πρακτικά, που μονογράφονται από όσους συμμετείχαν στη συνεδρίαση. Επίσης, πληροφορούμαστε ότι ούτε αυτή η διαδικασία εφαρμόζεται, καθώς δεν έχει οριστεί από το Δήμο αρμόδιος υπάλληλος για την Κοινότητα Γραικοχωρίου.
Στα πρακτικά καταχωρίζονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου (που λαμβάνουν ιδιαίτερο αριθμό) και οι γνώμες της μειοψηφίας, συνεπώς αποτελούν σημαντικά στοιχεία της αποτελεσματικής λειτουργίας της Κοινότητας. 
Παρ΄ όλα αυτά η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος, με τον μη ορισμό υπαλλήλου αρμόδιου για την τήρηση πρακτικών συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Κοινότητας Γραικοχωρίου και των άλλων Δημοτικών και τοπικών Συμβουλίων υποβαθμίζουν το θεσμό και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του, αφού οι συνεδριάσεις και οι αποφάσεις που λαμβάνονται ενδεχομένως να πάσχουν από άποψης νομιμότητας.
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να διασφαλίσει άμεσα τη νόμιμη, ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του Συμβουλίου της Κοινότητας Γραικοχωρίου, αλλά και όλων των Κοινοτήτων, αποδεικνύοντας στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια το ενδιαφέρον του.
Στην αρχή της Δημοτικής Θητείας θέσαμε αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο τα παραπάνω, λόγω του νέου νέου Νόμου για την Αυτοδιοίκηση , αλλά η Δημοτική Αρχή με ευθύνη του Δημάρχου σιωπή και αφήνει ένα τόσο σοβαρό θέμα για άλλη μια φορά στον αυτόματο πιλότο..
Σημειώνεται επίσης ότι την τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχώριου ως ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν πρίν την έναρξη της Συνεδρίασης δύο Σύμβουλοι και αφού πρώτα επισήμαναν όλα τα παραπάνω. Γόγολος Ιωάννης
Read More »
Ο Γιάννης Γόγολος καταγγέλλει τη Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου Ο Γιάννης Γόγολος καταγγέλλει τη Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Μαθητές από τα Σύβοτα επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019
Μαθητές από τα Σύβοτα επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας 
 

Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα και ταυτόχρονα επαγγελματική ικανοποίηση από το να ξεκινάει η μέρα μας με την επίσκεψη παιδιών στο χώρο εργασίας μας, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το επάγγελμά μας.

Ο Διευθυντής και το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας υποδέχτηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Συβότων στο πλαίσιο εκπαιδευτικής τους εκδρομής.

Οι μικροί μας φίλοι είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις υπηρεσίες που στεγάζονται στο Αστυνομικό Μέγαρο, να ενημερωθούν για το επάγγελμα του αστυνομικού καθώς και να παρακολουθήσουν διάλεξη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Read More »
Μαθητές από τα Σύβοτα επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας Μαθητές από τα Σύβοτα επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Ο Βασίλης Γιόγιακας για την έγκριση των αθλητικών έργων στην Παραμυθιά - Φούσκα ο Φιλόδημος

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019
Ο Βασίλης Γιόγιακας για την έγκριση των αθλητικών έργων στην Παραμυθιά - Φούσκα ο Φιλόδημος


«Ο αγώνας δρόμου είχε αίσιο τέλος αφού υπογράφηκαν τα έργα για το στίβο και το συνθετικό χλοοτάπητα του γηπέδου και για το παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου στην Παραμυθιά, συνολικού ύψους 800.000 ευρώ.

Ευτυχώς, γιατί ο “Φιλόδημος” - που τόσο διαφημίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση - αποδείχτηκε “φούσκα” καθώς για ενταγμένα έργα 1,2 δισεκατομμυρίων υπήρχαν μόλις 134 εκατομμύρια ευρώ…»
Read More »
Ο Βασίλης Γιόγιακας για την έγκριση των αθλητικών έργων στην Παραμυθιά - Φούσκα ο Φιλόδημος Ο Βασίλης Γιόγιακας για την έγκριση των αθλητικών έργων στην Παραμυθιά - Φούσκα ο Φιλόδημος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Ερώτηση Κάτση για την καθυστέρηση στη χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων σε μέλη της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019
Ερώτηση Κάτση για την καθυστέρηση στη χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων σε μέλη της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας 


Ερώτηση κατέθεσαν 31 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Κάτσης, για την καθυστέρηση στη χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων σε μέλη της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας. 

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μ. Κάτσης δήλωσε σχετικά: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο 4618/2019, διευκόλυνε την χορήγηση του επιδόματος στα μέλη της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας που το δικαιούνταν. Πρόκειται για το επίδομα που έκοψε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, καταδικάζοντας σε οδυνηρές συνέπειες τους έως τότε δικαιούχους.. 

Εμείς υιοθετώντας το πάγιο αίτημα της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας, εξαιρέσαμε τα μέλη της Μειονότητας από την υποχρέωση να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα δεκαπέντε συνεχόμενα έτη πριν από την υποβολή της αίτησης για τη λήψη του επιδόματος, καθώς και από την υποχρέωση να εξακολουθούν να διαμένουν στην Ελλάδα και μετά τη λήψη της παροχής. Ο νόμος μας μάλιστα, προβλέπει τη χορήγηση ολόκληρου του ποσού του επιδόματος, χωρίς μειώσεις εξαιτίας του αριθμού των χρόνων που διαμένουν ή όχι στην Ελλάδα. 

Για να προχωρήσει η καταβολή του επιδόματος, απαιτείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα αρμόδια Υπουργεία. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει εκδώσει τη συγκεκριμένη απόφαση με αποτέλεσμα η διαδικασία να έχει παγώσει, 

Τα κονδύλια τα οποία απαιτούνται για την κάλυψη της δαπάνης, είχαν προβλεφθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και είναι πολύ λίγα μπροστά στον εθνικό σκοπό που εξυπηρετούν. Η στήριξη της Πολιτείας στην Ελληνική Μειονότητα στης Αλβανίας, ώστε τα μέλη της να συνεχίσουν να ζουν αξιοπρεπώς στις πατρογονικές τους εστίες, πρέπει να είναι έμπρακτη και να μη μένει μόνο στις εύκολες προεκλογικές μεγαλοστομίες. 

Γι’ αυτό ακριβώς καταθέσαμε την Ερώτηση στη Βουλή. Ο νόμος υπάρχει και βρίσκεται σε ισχύ, τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερεί η κυβέρνηση τη χορήγηση του επιδόματος στους ανασφάλιστους υπερήλικες της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας. Το θέμα δε χωρά πλέον καμιά αναβολή.
Read More »
Ερώτηση Κάτση για την καθυστέρηση στη χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων σε μέλη της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας Ερώτηση Κάτση για την καθυστέρηση στη χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων σε μέλη της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Οι βουλευτικές πιέσεις άφησαν την Ηγουμενίτσα εκτός ακαδημαϊκού χάρτη

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019
Οι βουλευτικές πιέσεις άφησαν την Ηγουμενίτσα εκτός ακαδημαϊκού χάρτη


Μία ολοκληρωμένη πρόταση που θα έβαζε την Ηγουμενίτσα για τα καλά στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων οι φορείς της Θεσπρωτίας επιμένοντας στην ίδρυση ενός τμήματος στην οποία δεν συναινούσε το ίδιο το Πανεπιστήμιο και φυσικά ουδεμία σχέση είχε με την τοπική οικονομία. Όλα όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο κατά την διαβούλευση για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έρχονται πλέον στο προσκήνιο. Και όπως φαίνεται, μπορεί ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας να έριξε το ανάθεμα στα Γιάννινα και την πανεπιστημιακή κοινότητα, οι υπεύθυνοι όμως των εξελίξεων βρίσκονται στη Θεσπρωτία.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και όλοι οι αντιπρυτάνεις ο πιο αποκαλυπτικός ήταν ο Σπύρος Γεωργάτος.

Όσα είπε είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ανάψουν νέες φωτιές και θα αναζωπυρώσουν το μέτωπο μεταξύ Θεσπρωτών, κυρίως των δύο βουλευτών.

Ο Σπύρος Γεωργάτος που μετείχε και στην Επιτροπή που εργάστηκε για την συγχώνευση ΤΕΙ και Πανεπιστημίου ανέφερε ότι η ίδρυση του συγκεκριμένου τμήματος στην Ηγουμενίτσα δεν υπήρξε στις προτάσεις της.

Πρόταση της Επιτροπής ήταν να λειτουργήσει ένα διετές πρόγραμμα ιχθυοκαλλιέργειας για το οποίο είχε γίνει όλη η προεργασία, να λειτουργήσει Εργαστήριο του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος που θα αξιοποιούσε την ιδιαίτερη θέση της Ηγουμενίτσας και θα συνεισέφερε στην εξωστρέφεια και παράλληλα να λειτουργήσουν θερινά σχολεία.

Η πρόταση αυτή κατέληξε στα αζήτητα. «Ασκήθηκαν πιέσεις από τους τότε κυβερνητικούς βουλευτές για την ίδρυση τμήματος διερμηνείας» τόνισε ο κ. Γεωργάτος για να συμπληρώσει ότι τελικά η πρόταση για ένα προβληματικό τμήμα με πολύ μεγάλο κόστος υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Γεωργάτος διευκρίνισε ακόμη ότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ΤΕΙ θα αξιοποιηθούν από το Πανεπιστήμιο.

Ο αντιπρύτανης Σταύρος Νικολόπουλος από την πλευρά του υπογράμμισε ότι σημαντικό πρόβλημα αποτελούσε η στελέχωση του τμήματος με μέλη ΔΕΠ κύρους που θα μπορούσαν να το υποστηρίξουν. Το δεύτερο είναι η υφιστάμενη κατάσταση. Φοιτητές τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων θα βρισκόταν με πτυχίο διερμηνείας γεγονός που θα δημιουργούσε προβλήματα στην πιστοποίηση του προγράμματος σπουδών.

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου ποτέ δεν ενέκρινε την λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος» τόνισε κατηγορηματικά ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης επαναλαμβάνοντας ότι ένα τμήμα διερμηνείας δεν περιλαμβανόταν στον στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Αλμπάνης έκανε γνωστό ότι εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί τεκμηριωμένη πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας και μετά από συνεννόηση που υπήρξε με την Υπουργό ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε συναφές αντικείμενο υπό την σκέπη της Σχολής Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Read More »
Οι βουλευτικές πιέσεις άφησαν την Ηγουμενίτσα εκτός ακαδημαϊκού χάρτη Οι βουλευτικές πιέσεις άφησαν την Ηγουμενίτσα εκτός ακαδημαϊκού χάρτη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Ποιοι θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα από 500 έως 1.000 ευρώ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019
Ποιοι θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα από 500 έως 1.000 ευρώ


Στο ποσό των 500 έως 1.000 ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθει το κοινωνικό μέρισμα το οποίο θα διανείμει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες σε 200.000 νοικοκυριά, όπως προανήγγειλε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, θα είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, τα πολύτεκνα νοικοκυριά καθώς και οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμεΑ.

Στις ομάδες αυτές θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται για το 2019, το ύψος του οποίου θα προσδιορισθεί με ακρίβεια εντός των επομένων ημερών.

Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει έως το τέλος της εβδομάδας στις ανακοινώσεις για το ύψος του μερίσματος που θα δοθεί ανά κατηγορία δικαιούχου. Η καταβολή των ποσών θα είναι εφάπαξ και θα γίνει σε μετρητά, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι από τον εφετινό δημοσιονομικό χώρο θα εξοφληθεί και μέρος των οφειλών που έχει το Δημόσιο προς τη ΔΕΗ από τα επιδοτούμενα τιμολόγια των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.
Read More »
Ποιοι θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα από 500 έως 1.000 ευρώ Ποιοι θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα από 500 έως 1.000 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Στις 2 Δεκεμβρίου η ετήσια εκδήλωση του συλλόγου "ΣΤΟΡΓΗ"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019
Ηγουμενίτσα: Στις 2 Δεκεμβρίου η ετήσια εκδήλωση του συλλόγου "ΣΤΟΡΓΗ"Η αντίστροφη μέτρηση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 του Δεκέμβρη, ξεκίνησε! 

Εμείς φέτος θα δώσουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς τους, τις οικογένειες τους κι ολους εσάς... λίγο νωρίτερα! 

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 17.30 η ώρα σας περιμένουμε ολους στο κτίριο της πρώην Εστίας!!! 

Στην εκδήλωσή μας θα πραγματοποιήσουν Bazaar τα παιδιών των δομών μας....με πολλές πολλές εκπλήξεις....

Μείνετε συντονισμένοι!!!
Read More »
Ηγουμενίτσα: Στις 2 Δεκεμβρίου η ετήσια εκδήλωση του συλλόγου "ΣΤΟΡΓΗ" Ηγουμενίτσα: Στις 2 Δεκεμβρίου η ετήσια εκδήλωση του συλλόγου "ΣΤΟΡΓΗ" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Πολιτιστικός Σύλλογος Λαδοχωρίου "Άγιος Γεώργιος" - Εκδρομή στο Μυλο των Ξωτικών

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019
Πολιτιστικός Σύλλογος Λαδοχωρίου "Άγιος Γεώργιος" - Εκδρομή στο Μυλο των Ξωτικών


Εκδρομή στο Μυλο των Ξωτικών. 
Τρίκαλα 15 Δεκεμβρίου 2019. 
Πολιτιστικός Σύλλογος Λαδοχωρίου "Άγιος Γεώργιος"
Τιμή συμμετοχής 15 Ευρώ. 
Ομαδική εγγραφή τεσσάρων ατόμων 50 ευρώ.
Read More »
Πολιτιστικός Σύλλογος Λαδοχωρίου "Άγιος Γεώργιος" - Εκδρομή στο Μυλο των Ξωτικών Πολιτιστικός Σύλλογος Λαδοχωρίου "Άγιος Γεώργιος" - Εκδρομή στο Μυλο των Ξωτικών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από τους λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019
Εθελοντική αιμοδοσία από τους λιμενικούς στην ΗγουμενίτσαΗ Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒορειοΔυτικής Ελλάδας διοργανώνει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ την 05 ,ημέρα ΠΕΜΠΤΗ ,Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 στον χώρο του Ιατρείου στον Επιβατικό Σταθμό Τ1 του Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας
Δέκα λεπτά από τον χρόνο μας μπορεί να είναι σημαντικά για κάποιον συνανθρωπό μας και να σώσουν ζωές.
ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από τους λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα Εθελοντική αιμοδοσία από τους λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές δικύκλων

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές δικύκλων 


Επτά (7) υποθέσεις κλοπών δικύκλων από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μετά τη χθεσινή σύλληψη δύο αλλοδαπών, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά κατά το τελευταίο δεκαήμερο, στη διάπραξη κλοπών δικύκλων στην ευρύτερη περιοχή. 

Οι δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν το Σάββατο (30-11-2019) το απόγευμα στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ένας ακόμα αλλοδαπός συνεργός τους. 

Αναλυτικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε έξαρση κλοπών δικύκλων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας και για το λόγο αυτό συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες δρούσαν βραδινές ώρες όπου αφαιρούσαν σταθμευμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα από δημοτικές οδούς καθώς και από εύκολα προσβάσιμες ανοικτές αυλές σπιτιών, με σκοπό να τα μεταφέρουν στην Αλβανία προς πώληση. 

Ειδικότερα, από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι μεμονωμένα ή από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 29-11-2019, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές δικύκλων: 

· αφαίρεσαν τέσσερις δίκυκλες μοτοσικλέτες από την πόλη της Ηγουμενίτσας 

· αφαίρεσαν δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες καθώς και ένα μοτοποδήλατο, από την περιοχή της Νέας Σελεύκειας. 

Κατά την διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν στη Λωρίδα Σαγιάδας και στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας τέσσερις από τις κλεμμένες μοτοσικλέτες ενώ στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, εντοπίστηκαν σε περιοχές της Αλβανίας ακόμα δύο κλεμμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στην συνέχεια στους ιδιοκτήτες τους. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές δικύκλων Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές δικύκλων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Πρωτιά της Θεσπρωτίας σε κατασχέσεις ναρκωτικών

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019
Πρωτιά της Θεσπρωτίας σε κατασχέσεις ναρκωτικών


Ο Βαλκανικός άξονας παραμένει ο πιο διαδεδομένος για την διακίνηση ηρωίνης ενώ ο Νομός Θεσπρωτίας είναι μεταξύ αυτών που κατασχέθηκαν οι μεγαλύτερες ποσότητες την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών. Η Ήπειρος εξακολουθεί να κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στις κατασχέσεις χασίς καθώς οι μεγαλύτερες ποσότητες εξακολουθούν να έρχονται από την Αλβανία. Όμως από την Αλβανία προέρχεται και το 5% των ποσοτήτων ηρωίνης που κατασχέθηκε την προηγούμενη χρονιά ποσοστό ανάλογο με αυτό της Τουρκίας. Ωστόσο το 53% της κατασχεμένης ποσότητας έχει άγνωστη προέλευση!

Στην Ήπειρο συνολικά κατά την προηγούμενη χρονιά κατασχέθηκαν 24 κιλά ηρωίνης που αντιστοιχεί στο 11,6% της συνολικής ποσότητας της χώρας. Η περιοχή βρίσκεται στην τρίτη θέση μετά την Αττική όπου έχει κατασχεθεί το 56% των ποσοτήτων και τη Θεσσαλονίκη όπου κατασχέθηκε το 15%. Στην Ήπειρο οι περισσότερες ποσότητες κατασχέθηκαν στο Νομό Θεσπρωτίας και κατά βάση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Συντονιστικού κάποιες ομάδες διακινούσαν παράλληλα με την ηρωίνη, κάνναβη και κοκαΐνη. Σε μεγάλο ποσοστό οι εγκληματικές ομάδες ήταν ανομοιογενείς ως προς την εθνικότητα των μελών τα οποία ήταν κυρίως ημεδαποί με τους Αλβανούς να ακολουθούν στην δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης η «εμπορική» αξία των κατασχεμένων ποσοτήτων ηρωίνης κατά το 2018 ξεπερνά τα 3,6 εκατομμύρια ευρώ.

Η εμπορική αξία των κατασχεμένων ποσοτήτων κάνναβης εκτιμάται στα 335 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό υπολογίστηκε με την μέση τιμή της προερχόμενης από την Αλβανία και με την εκτίμηση ότι θα διατίθεντο στην εγχώρια αγορά.
Read More »
Πρωτιά της Θεσπρωτίας σε κατασχέσεις ναρκωτικών Πρωτιά της Θεσπρωτίας σε κατασχέσεις ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019
Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών ηλικίας 22, 20, 26 και ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Σελίδες