Η ομιλία του Ανδρέα Σπυρόπουλου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Η ομιλία του Ανδρέα Σπυρόπουλου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (+ΒΙΝΤΕΟ)


Συντρόφισσες και Σύντροφοι, Φίλες και φίλοι,
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρισκόμαστε δεύτερη μέρα σήμερα, στο συνέδριο μας, μετά τη χθεσινή συγκλονιστική παρουσία σας σήμερα εδώ, που ήταν το τρίτο μεγάλο βήμα αυτής της προσπάθειας αναγέννησης της Παράταξης. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για το μέλλον της χώρας, για το μέλλον της νεότερης γενιάς, για το μέλλον της Παράταξης.
Ζούμε σε μια εποχή, που οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ζήσαμε μια βαθιά οικονομική κρίση πριν από 10 χρόνια. Βιώσαμε στην καθημερινότητά μας την τεράστια μείωση του ΑΕΠ. Συρρικνώθηκαν οι μισθοί. Υποβαθμίστηκε η ποιότητα ζωής. Έφυγαν μεγάλα τμήματα των νέων στο εξωτερικό. Φτωχοποιήθηκε η κοινωνία μας.
Πριν προλάβουμε να σηκώσουμε κεφάλι, ζήσαμε την πανδημία και τις ανατροπές που έφερε στη ζωή μας και στην οικονομία μας. Η κοινωνία μας όμως κρατήθηκε όρθια, ο κοινωνικός ιστός κρατήθηκε όρθιος, σώθηκαν ανθρώπινες ζωές.
Παρά τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης, στη διαχείρισή της και παρά τα τραγικά λάθη στο κομμάτι του εμβολιασμού, κρατήθηκε γιατί είχαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που φέρει τη δική μας σφραγίδα, τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.
Ζούμε σήμερα σε μια εποχή, η οποία διακατέχεται από την κλιματική κρίση. Βλέπουμε και στην Ελλάδα να πυκνώνουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ζήσαμε διαδοχικές χιονοπτώσεις και πυρκαγιές, που αποκάλυψαν την αποτυχία του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη.
Και βιώνουμε αυτές τις μέρες, την ενεργειακή κρίση, στην οποία η χώρα έμεινε απροστάτευτη. Γιατί η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, με συγκεκριμένες επιλογές, αντί να προχωρήσει στην απανθρακοποίηση με αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως έκαναν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, μας έκανε να είμαστε εξαρτώμενοι από το φυσικό αέριο.
Ακόμη και στη διαχείριση, παρότι μιλήσαμε πρώτοι για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγής ενέργειας, παρότι μιλήσαμε ξεκάθαρα για το πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η κυβέρνηση δίνει μόνο κάποιες μικρές επιδοτήσεις και αφήνει τους πολίτες να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. Γιατί δεν θέλει να συγκρουστεί με αυτούς που κερδοσκοπούν και βγάζουν υπέρογκα κέρδη.
Είμαστε λοιπόν εδώ για να διαχειριστούμε την επόμενη ημέρα της χώρας, εν μέσω αυτών των πολλαπλών κρίσεων, με ένα σχέδιο το οποίο πρέπει να παρουσιάσουμε στην Ελληνικό λαό. Με ένα δίκτυ προστασίας, για να έχουμε ανθεκτικότητα, για να έχουμε προετοιμάσει τις σύγχρονες δομές, για να διαχειριστούμε όλες αυτές τις κρίσεις και πραγματικά να προστατεύουμε αυτούς που έχουν ανάγκη και την πληρώνουν κάθε φορά .
Προτεραιότητα σε κάθε πολιτική μας είναι η νέα γενιά, η νέα γενιά που μεγάλωσε μέσα στις κρίσεις. Σ’ αυτή εδώ την αίθουσα βρίσκονται πολλοί που διστάζουν να προχωρήσουν τη ζωή τους. Νέοι που δεν μπορούν να υποστηρίξουν το αυξανόμενο κόστος ζωής μιας οικογένειας. Είτε λόγω των χαμηλών μισθών, είτε λόγω των αυξημένων ενοικίων και της γενικότερης ακρίβειας, είτε λόγω της απουσίας θεσμικών διευκολύνσεων και υποδομών για την υποστήριξη των αναγκών μιας οικογένειας.
Είναι το πρόβλημα της νέας γενιάς και πρέπει να μιλήσουμε γι’αυτό. Για την κοινωνική στέγη, που θα δίνει τη δυνατότητα στα νέα ζευγάρια να νοικιάζουν κατοικίες με χαμηλά ενοίκια. Χρειάζεται να επενδύσουμε σε πολιτικές για τα νέα ζευγάρια. Χρειάζεται να επενδύσουμε σε πολιτικές που γίνονται δίχτυ προστασίας για τους πιο ευάλωτους κοινωνικά συμπολίτες μας.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Είμαστε εδώ και πάλι, σε πείσμα όλων αυτών που προσπάθησαν τα προηγούμενα χρόνια να διαλύσουν την Παράταξη. Να απαξιώσουν την ιστορική της προσφορά στη χώρα! Να απαξιώσουν τους ανθρώπους της και τις πολιτικές της. Είμαστε εδώ για να τους πούμε με δυνατή φωνή ότι δεν τα κατάφεραν. Ο κόσμος με τη συμμετοχή του τους έδωσε την απάντηση. Και κυρίως την απάντηση οτι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει την προοπτική στη χώρα, την προοπτική και την ελπίδα που της στέρησαν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία δώδεκα χρόνια.

Σύντροφοι και Συντρόφισσες,
Εμείς δεν τεμαχίζουμε την ιστορία της Παράταξης!
Το ΠΑΣΟΚ είναι ΕΝΑ!
Από τα θεμέλια που έθεσε ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ιστορική συμφιλίωση της κοινωνίας και τον εκδημοκρατισμό των θεσμών.
Στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, των υποδομών και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κράτους που επέτυχε ο Κώστας Σημίτης
Στη «συμμετοχική δημοκρατία», το «ψηφιακό κράτος» και την «Πράσινη Ανάπτυξη» του Γιώργου Παπανδρέου που γίνονται σήμερα η πυξίδα για τον ψηφιακό και ενεργειακό μετασχηματισμό.
Είμαστε το ΠΑΣΟΚ της αλήθειας που όρθωσε το ανάστημά του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο μπροστά στη δημαγωγία και τον τυχοδιωκτισμό.
Και βέβαια το ΠΑΣΟΚ της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά που κράτησε την Παράταξη ενωμένη και όρθια για να είμαστε σήμερα εδώ ακόμη πιο δυνατοί.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Αυτοί που επένδυσαν στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης πήραν την απάντηση τους. Αποδείχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο, αλλά ούτε ήταν και απλώς ένα συμπλήρωμα που ήθελαν κάποιοι. Γιατί αυτή η μαζική συμμετοχή αποδεικνύει ότι το κοινωνικό έρεισμα της Παράταξης, το DNA της, η ιστορική της διαδρομή, ότι δεν συμβιβάζονται με ένα μικρό διαχειρίσιμο ΠΑΣΟΚ, δεν συμβιβάζονται με την μετριότητα και τη μιζέρια.
Οι πολίτες ζητούν να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα. Με εσάς πρωταγωνιστές στη νέα μας προσπάθεια, να γυρίσουμε τη χώρα χωριό – χωριό, πόλη πόλη, να μεταδώσουμε τις προτάσεις και τις ιδέες μας παντού. Να ριζώσουμε ξανά στην κοινωνία τις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας.
Τώρα που οι ανάγκες των λαών επαναφέρουν στο επίκεντρο αιτήματα όπως η αναδιανομή εισοδήματος και το κοινωνικό κράτος δικαίου.Τώρα που οι ανάγκες των λαών επαναφέρουν τις ιδέες της ισότητας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Το θεσμικό ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο. Με ανανεωμένες τις οργανώσεις μας, που αποτελούσαν και αποτελούν πάντα τη ραχοκοκαλιά της Παράταξης. Με μια νέα δυνατότητα που μας δίνει το Ψηφιακό Κόμμα για να κάνουμε πράξη τη συμμετοχική διακυβέρνηση.
Ελάτε όλοι μαζί τώρα να φτιάξουμε το κοινωνικο, το λαϊκό ΠΑΣΟΚ, το πατριωτικό κίνημα που δεν συμβιβάζεται αλλά κάνει ρίξεις και εκπροσωπεί του μη προνομιούχους. Να συνεχίσουμε την Αυτό-οργάνωση που δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να έρθει κοντά μας μέσα από τις τοπικές κοινωνίες, τους εργασιακούς και μαζικούς χώρους, μέσα στα πανεπιστήμια.

Φίλες και Φίλοι,
Η προοδευτική, ή η συντηρητική διακυβέρνηση κρίνεται στο πεδίο της πολιτικής δράσης. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την κατάρρευση του επιτελικού κράτους που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης; Ποιος μπορεί να προσπεράσει την αποτυχία του στη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας και το ότι πλουτίζουν κάποιοι ενώ πληρώνει την ακρίβεια ο ελληνικός λαός; Ποιοι μπορούν να ξεχάσουν ότι η ΝΔ του κ. Καραμανλή παρέδωσε μια χρεωκοπημένη χώρα στην επόμενη γενιά. Είναι οι ίδιοι με το πελατειακό κράτος, τους διορισμός, την αναξιοκρατία.
Και από την άλλη πλευρά, ποιος μπορεί να ξεχάσει τη δημαγωγία, τα ψέματα και την ανικανότητα της διακυβέρνησης Τσίπρα, που οδήγησαν σε αμέτρητους φόρους, στη μείωση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών αλλά και στις ωμές παρεμβάσεις στο Κράτος Δικαίου;
Αυτοί που κορόιδευαν τον ελληνικό λαό με δημοψηφίσματα λίγων ημερών για να κρυφτούν πίσω από τα δικά τους αδιέξοδα. Αυτοί που κατάντησαν την Ελλάδα να είναι ο παρίας της Ευρώπης αντί να είμαστε εθνικά υπερήφανοι και πρωταγωνιστές. Αυτοί που μας καλούν σήμερα σε προοδευτική διακυβέρνηση, ενώ το ίδιο βράδυ των εκλογών, αγκαλιάζονταν με τον κ. Καμμένο.
Σήμερα εδώ δηλώνουμε όλοι μαζί ότι φέρνουμε την αλλαγή, ότι υπάρχει ελπίδα στον τόπο.

Φίλες και Φίλοι,
Έχουμε ήδη σημειώσει την πρώτη μας μεγάλη νίκη. Ηττήθηκε το δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Η εκλογή του προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη έδωσε νέα πνοή στην Παράταξη. Σήμερα δεν συμβιβαζόμαστε με μια απλή αύξηση των δυνάμεών μας. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς. Μπροστά μας έχουμε πολλές μάχες, καθημερινές, μάχες που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί για να οικοδομήσουμε την προοπτική της Παράταξης και της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε! Η ελπίδα είναι εδώ! Καλό μας Αγώνα!


Read More »
Η ομιλία του Ανδρέα Σπυρόπουλου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (+ΒΙΝΤΕΟ) Η ομιλία του Ανδρέα Σπυρόπουλου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 47χρονης

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 47χρονηςΤροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της νέας παραλιακής Ηγουμενίτσας, όταν ΙΧΕ όχημα με οδηγό έναν 43χρονο ημεδαπό, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό μία 47χρονη ημεδαπή.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 47χρονης, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 47χρονης Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 47χρονης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Βιωματικό εργαστήριο για γονείς από Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη» στο Νηπιαγωγείο Μαρουδίου

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Βιωματικό εργαστήριο για γονείς από Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη» στο Νηπιαγωγείο Μαρουδίου


Στον προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου Μαρουδίου ύστερα από αναγκαστικό διάλειμμα δυο χρόνων έγινε το πρώτο βιωματικό εργαστήριο για γονείς. 
Η χαρά, η συγκίνηση, η περιέργεια και ο ενθουσιασμός ήταν τα καλύτερα υλικά για να αναδειχθεί ο ομορφιά και η λειτουργικότητα της ομάδας. 
Με αναδρομή στο οικογενειακό περιβάλλον που μας ανέθρεψε και μας έπλασε διαμορφώνοντας αξίες και αρχές συνεχίσαμε στην ενηλικίωση και την διαμόρφωση εαυτού σε ένα περιβάλλον με προκλήσεις και κρίσεις για να κάνουμε μία στάση στον ρόλο μας ως γονείς και στις μεταμορφώσεις που εμπεριέχει. 
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο που δουλέψαμε οι λέξεις αδυνατούν να μεταφέρουν την ενέργεια που ο συμμετοχικός, διαδραστικός και βιωματικός τρόπος δουλειάς δημιουργεί ούτε και τον πλούτο που παράγει η σχέση και η σύνδεση των μελών μιας ομάδας. 
Ευχαριστώ θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου την διευθύντρια κυρία Σπυριδούλα Ζάγκα , την Εβίτα Κωνσταντίνου, την Θάλεια Θεοδωρίδη για την πρόσκληση , την γλυκιά υποδοχή και κυρίως γιατί διαμόρφωσαν το ιδανικό περιβάλλον για να κάνω αυτό που αγαπώ. 
Ευχαριστώ επίσης τον Πρόεδρο του ΚΠ ΑΡΙΑΔΝΗ κύριο Δημήτρη Δημάκο για την διαρκή στήριξη και εμπιστοσύνη καθώς και την συνάδελφισσα κυρία Αντωνία Γκόλια για την εξαιρετική συνεργασία

Κωνσταντίνα Ζιάγκου
Read More »
Βιωματικό εργαστήριο για γονείς από Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη» στο Νηπιαγωγείο Μαρουδίου Βιωματικό εργαστήριο για γονείς από Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη» στο Νηπιαγωγείο Μαρουδίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Ποιες απουσίες μαθητών θα σβηστούν

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Ποιες απουσίες μαθητών θα σβηστούν


Νέα εγκύκλιος εστάλη από το υπουργείο Παιδείας για τις απουσίες των μαθητών στα σχολεία, καθορίζοντας ποιες μπορεί να ακυρωθούν.

Αφορά στις απουσίες που έγιναν για λόγους ανώτερης βίας από τα σχολεία (πχ ορισμένες διαπιστωμένες επίσημα ασθένειες, στενές επαφές νοσούντων με κορωνοϊό, κλπ).

Η εγκύκλιος αναφέρει πώς «απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ή θα καταχωρισθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας ή σχολικές αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται υπό την εποπτεία και έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. π.χ. συμμετοχή σε πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2021-22».

Αφορμή για την έκδοση της εγκυκλίου στάθηκε ο αυξημένος αριθμός απουσιών που έχουν συγκεντρώσει μαθητές και θεωρείται απαγορευτικός για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης ως «επαρκής».

Σημειώνεται ότι ανάλογη εγκύκλιος είχε εκδοθεί και τον Ιανουάριο, σχετικά με την τηλεκπαίδευση, τότε λόγω της κακοκαιρίας. Είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες των μαθητών από την τηλεκπαίδευση των τελευταίων ημερών, εφόσον οφείλονται σε αντικειμενικούς λόγους και διατυπωθεί συγκεκριμένη αιτιολογία, όπως π.χ. διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Read More »
Ποιες απουσίες μαθητών θα σβηστούν Ποιες απουσίες μαθητών θα σβηστούν Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Να δοθούν άμεσα οι ενισχύσεις σε όλους τους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας ζητά ο Μ. Κάτσης

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Να δοθούν άμεσα οι ενισχύσεις σε όλους τους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας ζητά ο Μ. Κάτσης


Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας να δοθεί άμεσα η κρατική ενίσχυση των 70 ευρώ ανά στρέμμα σε όλους τους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας, καθώς σχεδόν τα μισά στρέμματα από τις καλλιέργειες του Νομού έμειναν εκτός. Ο Μάριος Κάτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:
«Μάταια οι παραγωγοί μανταρινιών της Θεσπρωτίας περιμένουν από την κυβέρνηση να τους βοηθήσει, τόσο με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και με την ακαρπία και την τεράστια ακρίβεια που έχει εκτοξεύσει σε μη βιώσιμα επίπεδα το κόστος παραγωγής.
Έχοντας φτάσει στα μισά του 2022, η κυβέρνηση με το γνωστό πανηγυρικό ύφος της, ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τους παραγωγούς με 70 ευρώ ανά στρέμμα, για τις οικονομικές ζημιές που υπέστησαν λόγω πανδημίας το 2020! Όμως ακόμα και σε αυτή την ανακοίνωση δεν είπε όλη την αλήθεια στους παραγωγούς, επιφυλάσσοντας τους άλλη μία δυσάρεστη έκπληξη.
Τα μισά σχεδόν στρέμματα καλλιέργειας μανταρινιών της Θεσπρωτίας έμειναν εκτός ενίσχυσης, με την παράλογη δικαιολογία ότι στις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2020 δεν είχαν δηλωθεί ως μανταρίνια ποικιλίας Κλημεντίνη αλλά ως μανταρίνια σκέτο!
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που υπήρξε από τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, ακούσαμε πως ο Υπουργός δεσμεύτηκε τηλεφωνικά ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα, που αυτός βέβαια εσκεμμένα δημιούργησε. Και λέω εσκεμμένα, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών, έκαναν δύο ολόκληρα χρόνια να εκδώσουν μία κοινή υπουργική απόφαση που «κατά λάθος» αφήνει εκτός ενίσχυσης τα μισά στρέμματα μανταρινιών της Θεσπρωτίας.
Επειδή από λόγια και δεσμεύσεις του αέρα έχουν χορτάσει οι αγρότες της Θεσπρωτίας, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να επιβιώσουν. Κατέθεσα Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, όπου ζητώ να δεσμευτεί επίσημα πως θα δοθεί άμεσα η ενίσχυση σε όλους τους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας, όπως είναι και το αυτονόητο. Η κοροϊδία που εισπράττουν οι αγρότες της Θεσπρωτίας από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάθε λίγο και λιγάκι, πρέπει επιτέλους να σταματήσει, και θα σταματήσει καθώς οι μέρες της είναι πλέον μετρημένες.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της Ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: «Εκτός κρατικής ενίσχυσης έμειναν τα μισά σχεδόν στρέμματα από τις καλλιέργειες μανταρινιών της Θεσπρωτίας»
Με την πρόσφατη Κ.Υ.Α. με αριθμό 395/67916/14-3-2022 (ΦΕΚ Β' 1332), ορίστηκε κρατική ενίσχυση με την μορφή άμεσης επιχορήγησης στους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη σε όλη την Επικράτεια, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που τους δημιούργησε η έξαρση της πανδημίας. Το ύψος της ανέρχεται σύμφωνα με την εν λόγω Κ.Υ.Α. στα 70 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας.
Στη Θεσπρωτία όπου καλλιεργούνται περίπου 12.000 στρέμματα με μανταρίνια, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μάλιστα ποικιλίας Κλημεντίνη, σχεδόν τα μισά από αυτά έμειναν εκτός ενίσχυσης. Ο λόγος είναι ότι στις Δηλώσεις Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για το έτος 2020, οι καλλιέργειες αναγράφονται ως μανταρίνια και όχι ως μανταρίνια ποικιλίας Κλημεντίνη όπως ορίζει η πρόσφατη Κ.Υ.Α.
Το πρόβλημα λοιπόν δημιουργείται, εξαιτίας της ρητής αναφοράς της Κ.Υ.Α. μόνο στα μανταρίνια ποικιλίας Κλημεντίνη, και στην απουσία κάθε πρόβλεψης για περιπτώσεις όπως αυτές της Θεσπρωτίας, όπου οι παραγωγοί καλλιεργούν ως επί το πλείστον την εν λόγω ποικιλία, αλλά αυτό δεν εξειδικεύτηκε στις δηλώσεις ΟΣΔΕ που έκαναν το 2020.

Επειδή χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειας μανταρινιών στη Θεσπρωτία έμειναν εκτός ενίσχυσης, παρά το γεγονός μάλιστα ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ποικιλίας Κλημεντίνη
Επειδή οι παραγωγοί μανταρινιών στη Θεσπρωτία, έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, από ακαρπία, και σήμερα με την εκτίναξη των τιμών στα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και τα καύσιμα, βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο επιβίωσης

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
Ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνουν, ώστε να λάβουν την κρατική ενίσχυση ύψους 70 ευρώ ανά στρέμμα, οι παραγωγοί των μισών σχεδόν στρεμμάτων από τις καλλιέργειες μανταρινιών της Θεσπρωτίας, που έμειναν άδικα εκτός επιχορήγησης;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κάτσης Μάριος
Read More »
Να δοθούν άμεσα οι ενισχύσεις σε όλους τους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας ζητά ο Μ. Κάτσης Να δοθούν άμεσα οι ενισχύσεις σε όλους τους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας ζητά ο Μ. Κάτσης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και παραχάραξη

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και παραχάραξη


Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθησαν χθες (20-05-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και παραχάραξη νομίσματος.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τους ημεδαπούς να κινούνται με αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν καθώς στην κατοχή τους αλλά και ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (22,6) γραμμαρίων,
δενδρύλλιο κάνναβης
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ,
στιλέτο,
(300) ευρώ,
(6) χαρτονομίσματα των (50) ευρώ αμφίβολης γνησιότητας και
(2) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και παραχάραξη Συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και παραχάραξη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Του έκλεψε από το λαιμό χρυσή αλυσίδα | Συνελήφθη άμεσα από την αστυνομία

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Του έκλεψε από το λαιμό χρυσή αλυσίδα | Συνελήφθη άμεσα από την αστυνομία


Άμεση ήταν η σύλληψη ημεδαπής από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, για κλοπή, που έγινε χθες (20-05-2022) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από ημεδαπό, η κατηγορούμενη τον προσέγγισε και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού κατάφερε να του αποσπάσει από το λαιμό, μία χρυσή αλυσίδα, αξίας -1.000- ευρώ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε η ημεδαπή για την εμπλοκή της στην υπόθεση και ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Του έκλεψε από το λαιμό χρυσή αλυσίδα | Συνελήφθη άμεσα από την αστυνομία Του έκλεψε από το λαιμό χρυσή αλυσίδα | Συνελήφθη άμεσα από την αστυνομία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη με κάνναβη, κοκαΐνη και μαχαίρι

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Συνελήφθη με κάνναβη, κοκαΐνη και μαχαίρι


Συνελήφθη χθες (20-05-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος κατέχει και διακινεί ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση τον συνέλαβαν καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά στην κατοχή του, τα παρακάτω:
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -565- γραμμαρίων,
-9- γραμμάρια κοκαΐνης,
μεταλλική ράβδος,
μαχαίρι τύπου «πεταλούδα»,
ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer),
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
(1.980) ευρώ και
κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη με κάνναβη, κοκαΐνη και μαχαίρι Συνελήφθη με κάνναβη, κοκαΐνη και μαχαίρι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για καφέ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022

Ζητείται προσωπικό για καφέ στην Ηγουμενίτσα

Από το καφέ Motivo στην Ηγουμενίτσα, ζητείται προσωπικό για το σέρβις.

Πληροφορίες εντός του καταστήματος.

Read More »
Ζητείται προσωπικό για καφέ στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό για καφέ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

4.915.000€ για την αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμών Πέρδικας - Αρίλλα

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
4.915.000€ για την αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμών Πέρδικας - Αρίλλα


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ) προχωρά σε προκήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού επιλογής αναδόχου, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ) για το έργο με τίτλο:
«Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμών Πέρδικας - Αρίλλα», (συνολικού προϋπολογισμού 4.915.000,00 €).
Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά σε αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών Πέρδικας και Αρίλλα, περιλαμβάνοντας και την επέκταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της Βουνίστρας, δίνοντας έτσι ολιστική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης των οικισμών. Παράλληλα αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, θα εγκατασταθεί στην κεντρική δεξαμενή σύστημα συνεχούς μέτρησης του pH και του ελεύθερου χλωρίου με παράλληλη αντιστάθμιση του pH, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την αυτόματη ρύθμισή τους.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Γ. Μήτσης δήλωσε σχετικά:
«Ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία με υποβολή προσφορών και καταληκτική ημερομηνία την 15 Ιουνίου 2022 για το έργο ύδρευσης της περιοχής της Πέρδικας, ένα έργο σε απόλυτη προτεραιότητα, δεδομένης της αναγκαιότητας και της σκοπιμότητας που αυτό καλείται να εξυπηρετήσει. Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της συγκεκριμένης περιοχής, ενός δικτύου με συχνές αστοχίες λόγω μεγάλης παλαιότητας, αναμένεται να δώσει λύση σ’ ένα πρόβλημα δεκαετιών και να ικανοποιήσει τις καθημερινές, αλλά και τις κατά περιόδους αυξημένες ανάγκες σε πόσιμο νερό, εξασφαλίζοντας επάρκεια ποσότητας, αναβάθμιση ποιότητας και εξοικονόμηση υδατικών πόρων».
Read More »
4.915.000€ για την αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμών Πέρδικας - Αρίλλα 4.915.000€ για την αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμών Πέρδικας - Αρίλλα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Ζωγράφισαν ενάντια στον πόλεμο

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Ζωγράφισαν ενάντια στον πόλεμο


Μεγάλο πλήθος μικρών και μεγάλων συμμετείχε στην εκδήλωση, "Ζωγραφίζουμε ενάντια στον πόλεμο" που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα την Παρασκευή 20/5 το απόγευμα.

Από την μεριά του Δ.Σ. του ΕΚΘ καλωσόρισε τους μικρούς ζωγράφους ο Γ. Πέτσης ο οποίος και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και αυτούς που βοήθησαν να στηθεί η αντιπολεμική αυτή εκδήλωση.

Τα παιδιά με όρεξη και μεράκι εκφράστηκαν με τις ζωγραφιές τους ενώ τα μεγάφωνα του ΕΚΘ έπαιζαν αντιπολεμικά τραγούδια.

Read More »
Ζωγράφισαν ενάντια στον πόλεμο Ζωγράφισαν ενάντια στον πόλεμο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

«Κέρδη» για τις οινοποιητικές επιχειρήσεις της Ηπείρου από τη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών στο Ντίσελντορφ

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
«Κέρδη» για τις οινοποιητικές επιχειρήσεις της Ηπείρου από τη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών στο Ντίσελντορφ


Με 6 επιχειρήσεις Οίνων και Ποτών, «εκπροσωπήθηκε» η Περιφέρεια Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών Prowein 2022. που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 15-17 Μαίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η Έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 57.000 οινοποιούς από όλο τον κόσμο και 38.000 εμπορικούς επισκέπτες από 145 χώρες.
Όπως ανέφερε ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Ντίσελντορφ κ. Βασίλης Κοΐνης, το ενδιαφέρον για το Ελληνικό κρασί αυξάνεται συνεχώς για τρεις κυρίως λόγους: Την ποικιλία, την ποιότητα και την καινοτομία. Ο Γενικός Πρόξενος επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας, συνομίλησε με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην αποστολή, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το δυναμισμό που αναπτύσσουν οι Ηπειρωτικές παραγωγικές μονάδες.
Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε μεγάλος αριθμός εμπορικών επισκεπτών, με τις επιχειρήσεις της Ηπείρου να συνάπτουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες, που δημιουργεί θετικές προοπτικές για τις ίδιες, αλλά και γενικά για τον κλάδο.
Το συντονισμό της συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου, είχε η Προϊσταμένη Προώθησης και Προβολής των Αγροτικών Προϊόντων κα Σοφία Φούκη.
H συμμετοχή υποστηρίχθηκε και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Εnterprice Greece)
Read More »
«Κέρδη» για τις οινοποιητικές επιχειρήσεις της Ηπείρου από τη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών στο Ντίσελντορφ «Κέρδη» για τις οινοποιητικές επιχειρήσεις της Ηπείρου από τη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών στο Ντίσελντορφ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Με επιτυχία η Βιωματική Ημερίδα στο Φοινίκι Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Με επιτυχία η Βιωματική Ημερίδα στο Φοινίκι Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)


«Διαδρομές και Αναζητήσεις στα Καλντερίμια της Παράδοσης» είναι ο τίτλος της ιδιαίτερης Βιωματικής Ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου στον παραδοσιακό οικισμό, Φοινίκι Θεσπρωτίας.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Θεσπρωτίας και το Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου και σε συνεργασία με ένα πλήθος φορέων δημόσιων και ιδιωτικών:
του Συλλόγου των εν Αθήναις Φοινικιωτών Ηπείρου «Η Μεταμόρφωσις», του Δήμου Φιλιατών,
του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέντρου Νεότητας Φιλιατών
του εργαστηρίου καλλιτεχνικών συμπράξεων ArtioLab και της εικαστικού Loreto Oyarzun
των μουσικών, Κατερίνας Φατούρου, Άρη Μπέζα, Νίκου Κολιούση και Βασίλη Κυβράνογλου
της Φωτεινής Χριστάκη, ηθοποιού και σκηνοθέτη
*Επιμέλεια και συντονισμός εκδήλωσης: Θάλεια Θεοδωρίδη, Επικοινωνιολόγος Μ.Α.

Την βιωματική ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΎΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Ρεγγίνα Δηλαβέρη, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Φιλιατών κ. Δημήτριος Τσότσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών κ. Ιωάννης Μποροδήμος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Φοινικίου, κ. Βασίλειος Σωτηρίου και ο Αντιπρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Φοινικίου και διακεκριμένος γλύπτης κ. Κωνσταντίνος Βαλαής.

Η ιστορία αυτού του πανέμορφου χωριού της Θεσπρωτίας καθώς και του Λαογραφικού Μουσείου, αναδύθηκε μέσα από τις ομιλίες των ίδιων των Φοινικιωτών:
της κας Δήμητρας Καραμπίνα, φιλολόγου
του κυρίου Μιχάλη Μάνου, Προέδρου του Λαογραφικού Μουσείου Φοινικίου
της κας Έρικα Καραμπίνα, αρχιτέκτονα μηχανικού Δ.Π.Θ., που αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του οικισμού, με τις χτιστές αυλές και τις περίτεχνες τοξωτές πόρτες

Ακολούθησε η βιωματική περιήγηση όπου πολλές εκπλήξεις περίμεναν τους συμμετέχοντες στα γραφικά καλντερίμια, με θεατρικά και μουσικά στιγμιότυπα να ζωντανεύουν εποχές από το παρελθόν, από ένα πλήθος καλλιτεχνών. Μεταξύ αυτών και μια νέα ταλαντούχα performer, η Γιώτα Κομίνη, που γοήτευσε με την ερμηνεία της το κοινό.
Η βιωματική ημερίδα έκλεισε με το εργαστήριο με την εικαστικό Loreto Oyarzun όπου οι συμμετέχοντες, μέσα στο παλιό σχολείο, εμπνεύστηκαν από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του οικισμού και φιλοτέχνησαν έργα με χρώματα και πηλό.
Το κοινό είχε επίσης την ευκαιρία να γευτεί νόστιμα τοπικά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει γυναίκες Φοινικιώτισσες. Στο τέλος, έλαβαν αναμνηστικά δώρα από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου και το Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου, καθώς και ένα ιδιαίτερο δώρο που φιλοτέχνησε ο γλύπτης κ. Κωνσταντίνος Βαλαής.

Θερμές ευχαριστίες για την σημαντική συνεισφορά τους:
Στις γυναίκες Φοινικιώτισσες
Στον κ. Κωνσταντίνο Κιτσάτη, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας
Στην κα Ηλιάνα Σπανοπούλου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου και Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέντρου Νεότητας Φιλιατών
Στην κα Φωτεινή Παπαδοπούλου, χοροδιδάσκαλο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέντρου Νεότητας Φιλιατών
Στον κ. Χαράλαμπο Κανδηλιώτη, visual artist
Στον κ. Μιλτιάδη Ντόβα, Δρ. Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ποιητή
Στους κ.κ. Δημήτρη Ζαΐμη, Ελένη Χριστάκη, Μαρία Πολυχρονιάδου, Βιβή Πρέντζα, Χριστιάνα Κομίνη, Βιολέτα Κομίνη.
Στον κ. Βαγγέλη Γκαρώνη, φωτογράφο
Στον κ. Μάκη Κωνσταντίνου και την ορχήστρα του
Στον κ. Βασίλη Ρίζο, για τον ηχητικό εξοπλισμό

*Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου των εν Αθήναις Φοινικιωτών Ηπείρου «Η Μεταμόρφωσις», καθώς και της CTC ELECTRONIC .


Read More »
Με επιτυχία η Βιωματική Ημερίδα στο Φοινίκι Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Με επιτυχία η Βιωματική Ημερίδα στο Φοινίκι Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Δωρεά από τον ΟΛΗΓ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Δωρεά από τον ΟΛΗΓ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας για την μεγάλη προσφορά σε τρόφιμα μακράς διάρκειας στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής) ,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Read More »
Δωρεά από τον ΟΛΗΓ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από τον ΟΛΗΓ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Φροντιστήριο Μ.Ε. Αναστάσιος Νταλταγιάννης | Δύο μαθητές στην 54η Ολυμπιάδα Χημείας

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022

Φροντιστήριο Μ.Ε. Αναστάσιος Νταλταγιάννης | Δύο μαθητές στην 54η Ολυμπιάδα ΧημείαςRead More »
Φροντιστήριο Μ.Ε. Αναστάσιος Νταλταγιάννης | Δύο μαθητές στην 54η Ολυμπιάδα Χημείας Φροντιστήριο Μ.Ε. Αναστάσιος Νταλταγιάννης | Δύο μαθητές στην 54η Ολυμπιάδα Χημείας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Θετικά μηνύματα από την Προωθητική Εκδήλωση τουριστικής προβολής της Ηπείρου στις Βρυξέλλες

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Θετικά μηνύματα από την Προωθητική Εκδήλωση τουριστικής προβολής της Ηπείρου στις Βρυξέλλες


Την 1η Ειδική Προωθητική Εκδήλωση παρουσίασης της Ηπείρου των 4 εποχών και των τοπικών προϊόντων στις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε την Τρίτη 17 Μαΐου η Περιφέρεια στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».
Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου, ήταν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Προώθησης Τοπικών Προϊόντων, Γιώτα Ναυρόζογλου και η Δ/ντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Έλληνας Πρόξενος στις Βρυξέλλες κ. Βασίλης Ζαρμπάλης, ο Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος κ. Αναστάσιος Παπαθωμάς και η Υποδιευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Benelux (Κάτω Χώρες) κ. Αντζελα Τζίφα. «Η Ήπειρος είναι ένας υπέροχος προορισμός με κρυμμένα μυστικά, απρόσμενα όμορφος και εντυπωσιακός κάθε εποχή του χρόνου» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Ζαρμπάλης, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Περιφέρεια Ηπείρου, για τις στοχευμένες ενέργειες που υλοποιεί, με στόχο την προώθηση του προορισμού στη δυναμική αγορά του Βελγίου.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ Ναυρόζογλου, απευθυνόμενη στους προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες, «σύστησε» στους τουριστικούς πράκτορες τις πολλές και διαφορετικές επιλογές που προσφέρει η Ήπειρος για τους επισκέπτες της, καλώντας τους Βέλγους να την εντάξουν στους επόμενους τουριστικούς προορισμούς τους.
«Η Ήπειρος είναι μια περιοχή που προσφέρει δυνατότητες για τουρισμό και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, συνδυάζοντας, τη θάλασσα με τα βουνά, τον πολιτισμό με την ιστορία και τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα με τη γαστρονομία», τόνισε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας και το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος υπογράμμισε τις πολύ στενές τις σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της Ηπείρου και του Βελγίου, μιας χώρα στην οποία ζουν κι εργάζονται αρκετοί Ηπειρώτες.
«Κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει στην Ήπειρο μια ανεπανάληπτη εμπειρία διακοπών, να επισκεφθεί σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, να περπατήσει στα πανέμορφα βουνά, να απολαύσει αξιοθαύμαστα τοπία, να κολυμπήσει σε υπέροχες παραλίες και φυσικά να δοκιμάσει την αυθεντική κουζίνα του τόπου», τόνισε η Δ/ντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ Μαρκούλα, κάνοντας ειδική αναφορά στην αυθεντική Ηπειρώτικη φιλοξενία.
Η κ. Τζίφα από την πλευρά της, μετέφερε την προσωπική της εμπειρία από την επίσκεψη της στην Ήπειρο, έναν εξαιρετικό προορισμό για διακοπές που ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις, ιδανική για οικογένειες.
Την παρουσίαση της «Ηπείρου των 4 εποχών» ενός προορισμού που συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα, έκανε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ. Σπύρος Σουρέλης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά, στις ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής, την άνετη κι ασφαλή πρόσβαση μέσω των δυο σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων και των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Ακτίου και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας που προσφέρονται στους επισκέπτες.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του εστιατορίου “Tapas Soif by Canette” του Ηπειρώτη Θωμά Τσάνη, πραγματοποιήθηκαν 30 B2B συναντήσεις μεταξύ επαγγελματιών του τουρισμού από την Ήπειρο και τουριστικών πρακτόρων από το Βέλγιο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Ηπειρώτικες γεύσεις βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές και ποιοτικά τοπικά προϊόντα, τα οποία απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι μαζί με γνωστά κρασιά της Ηπείρου. Το menu επιμελήθηκε ο γνωστός Ηπειρώτης chef Κύρκος Ζήσης, ο οποίος δραστηριοποιείται στις Βρυξέλλες κι γνώρισε στους Βέλγους την Μεσογειακή κουζίνα.
Την ικανοποίησή τους για το πλήθος και την ποιότητα των B2B συναντήσεων και την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης, εξέφρασαν οι επαγγελματίες τουρισμού από την Ήπειρο που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ την εξαιρετική φιλοξενία και παρουσίαση εξήραν οι Βέλγοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι.
Στο τέλος της βραδιάς πραγματοποιήθηκε κλήρωση για τους Βέλγους καλεσμένους με δώρο διήμερες διαμονές σε ξενοδοχεία του Ζαγορίου συνδυαστικά με rafting.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, ευχαριστεί το γραφείο ΕΟΤ Benelux και την κ. Τζίφα για την συνεργασία και τη συμβολή τους στην άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.
Ευχαριστεί επίσης για την συμμετοχή και την προσφορά των δώρων φιλοξενίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, τα ξενοδοχεία “Pirrion”, “Rodia”, “Kores” και την εταιρία εναλλακτικού τουρισμού“Alpine Zone” .Read More »
Θετικά μηνύματα από την Προωθητική Εκδήλωση τουριστικής προβολής της Ηπείρου στις Βρυξέλλες Θετικά μηνύματα από την Προωθητική Εκδήλωση τουριστικής προβολής της Ηπείρου στις Βρυξέλλες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Συνεδριάζει την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο


Την Τρίτη 24 Μάϊου 2022 και ώρα 13.00, συνεδριάζει – μέσω τηλεδιάσκεψης- το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικού – αποφάσεων της 6ης/18-4-2022, τακτικής μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το Α΄ τρίμηνο του 2022
Καθορισμός αριθμού μαθητευομένων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., για απασχόληση στην Περιφέρεια Ηπείρου, κατά την περίοδο 2022-2023)
Καθορισμός αριθμού μαθητευομένων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μαθητείας ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ, για απασχόληση στην Περιφέρεια Ηπείρου, για το σχολικό έτος 2022-2023
Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Προγράμματος «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» 2021-2027 (εισήγηση: η Δ/νση Περ/ντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.)
Τροποποίηση Οργανισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Δ. 140/2010 ΦΕΚ 233/27-12-2010 τ. Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τις αριθμ. 202855/27-12-2016 (ΦΕΚ 4400/30-12-2016 τ.Β΄) και 163473/24-10-2017 (ΦΕΚ 3878/3-11-2017 τ.Β΄), αποφάσεις του Συντονιστή Αποκ/νης Δ/σης Ηπείρου –Δυτ. Μακεδονίας
Έγκριση Κανονισμού λειτουργίας Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων
Ενημέρωση σχετικά με το «Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας στα Γιάννενα»
Read More »
Συνεδριάζει την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Συνεδριάζει την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο από την «ΕΚΑΤΗ»

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο από την «ΕΚΑΤΗ»


Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Δήμου, συμμετείχε στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “Make our school a better place”, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου από τον Εκπαιδευτικό - Συμβουλευτικό Οργανισμό «ΕΚΑΤΗ», μέσω του προγράμματος ERASMUS+.

Οι συμμετέχοντες από Ιταλία και Ισπανία, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας από την υπεύθυνη, κα Νικολέτα Λάμπρου. Η λειτουργία και η προσφορά του Κέντρου Πρόληψης της Υγείας, που λειτουργεί στον Δήμο μας εδώ και 5 χρόνια, απέσπασε θετικότατα σχόλια από τους συμμετέχοντες του Προγράμματος, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν περαιτέρω.
Read More »
Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο από την «ΕΚΑΤΗ» Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο από την «ΕΚΑΤΗ» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό για άμεση πρόσληψη

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό για άμεση πρόσληψη


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό για άμεση πρόσληψη Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό για άμεση πρόσληψη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

ΕΕ: Η Ελλάδα κλειδί για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο | Κομβική η θέση της Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
ΕΕ: Η Ελλάδα κλειδί για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο | Κομβική η θέση της Θεσπρωτίας


Κλειδί για την ολική απεξάρτηση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο αποτελούν οι νέες υποδομές εισαγωγής και διαμετακόμισης φυσικού αερίου που αναπτύσσονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα, πέρα από τα έργα που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα θετική γνωμοδότηση για την κατασκευή του αγωγού EastMed (Κύπρος – Ελλάδα – Ιταλία) προσδιορίζοντας τις προκαταρκτικές περιβαλλοντικές απαιτήσεις το έργου.
Ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι, η νέα δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα που επίσης αναμένεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι, η πλωτή δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη το 2023 είναι τα πρώτα έργα στα οποία έκανε ονομαστική αναφορά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις ανακοινώσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα για το πρόγραμμα RePower EU που αποσκοπεί στην υποκατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου αλλά και των υδρογονανθράκων συνολικά, ανεξαρτήτως προέλευσης, με περαιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών, διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού, ενίσχυση της εξοικονόμησης ενέργειας.
«Μόνο το 2022 έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε λειτουργία έργα κοινού ενδιαφέροντος (Projects of Common Interest, PCI) με συνολική πρόσθετη ικανότητα μεταφοράς αερίου 20 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως, όπως π.χ. ο αγωγός διασύνδεσης φυσικού αερίου μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας, ο αγωγός διασύνδεσης Πολωνίας-Σλοβακίας, ο αγωγός Βαλτικής μεταξύ Πολωνίας και Δανίας, ο αγωγός Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB). Οι τερματικοί σταθμοί LNG στην Κύπρο (2 bcm/έτος) και στην Αλεξανδρούπολη στην Ελλάδα (5 bcm/έτος) πρόκειται να λειτουργήσουν το 2023. Επιπλέον, αρκετά PCI αερίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια, τα οποία περιλαμβάνουν πολλά έργα αποθήκευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία) καθώς και το LNG Gdansk στην Πολωνία (τουλάχιστον 6 bcm/έτος). Εξάλλου, η υποστήριξη της επέκτασης του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου στα 20 bcm ετησίως θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Ελλάδα και Ιταλία στην αρχή) και τα Δυτικά Βαλκάνια», τονίζεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν. Τα έργα αυτά, προστίθεται, θα βοηθήσουν την Ευρώπη και τα Βαλκάνια να εξαρτώνται λιγότερο από τις ρωσικές προμήθειες, ενώ επισημαίνεται η ανάγκη επιτάχυνσης των εργασιών για την ολοκλήρωσή τους.
Ο νότιος διάδρομος φυσικού αερίου καταλήγει στον αγωγό ΤΑΡ που διασχίζει τη Β. Ελλάδα από τον Έβρο έως τα σύνορα με την Αλβανία και συνεχίζει με το υποθαλάσσιο τμήμα ως την Ιταλία. Ο ΤΑΡ έχει μεταφορική ικανότητα ύψους 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως με δυνατότητα διπλασιασμού στα 20 δισεκατομμύρια.

Σε σχέση με τον αγωγό EastMed το ΥΠΕΝ επισημαίνει στην εγκριτική απόφαση ότι θα πρέπει:
Να επιδιωχθεί η μεγιστοποίηση της συμβατότητας του έργου με τα ευαίσθητα στοιχεία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.
Να αποφευχθούν σχεδιαστικές επιλογές που θα ήταν δυνατόν να συμβάλλουν στην πρόκληση διαταραχών του θαλάσσιου περιβάλλοντος, περιλαμβανόμενων των υποθαλάσσιων κατολισθήσεων, της διαταραχής υδριτών μεθανίου κ.ά.
Να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό του έργου όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης σημαντικής υποβάθμισης – ως προς την ποιότητα, την οικολογική αξία, και την έκταση – οικοτόπων κοινοτικής σημασίας.
Να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης της εναλλακτικής (Alt2) στην περιοχή που εμπίπτει στο δίκτυο Natura 2000 «Οροπέδιο Φολόης», σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου – Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού Κόλπου.
Να εκτιμηθούν αναλυτικά οι αναμενόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που απορρέουν από την ευπάθεια του έργου σε κινδύνους σοβαρών ατυχημάτων ή καταστροφών που σχετίζονται με το έργο, περιλαμβανόμενων των γεωκινδύνων του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την απόφαση ο αγωγός θα έχει συνολική μεταφορική ικανότητα 21 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων το χρόνο. 

Αποτελείται από:
-Το θαλάσσιο τμήμα Κύπρος – Κρήτη που περιλαμβάνει δύο αγωγούς, μήκους 690 και 740 χιλιομέτρων αντίστοιχα από τα οποία 400 χλμ. βρίσκονται εντός ελληνικής επικράτειας, δυναμικότητας 11 και 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αντίστοιχα.
-Σταθμούς μέτρησης και συμπίεσης στην Κρήτη
-Υποθαλάσσια όδευση από την Κρήτη έως την Πελοπόννησο.
-Το χερσαίο τμήμα του αγωγού 48″ που διασχίζει την Πελοπόννησο από το σημείο προσαιγιάλωσης νοτιοανατολικά της Π.Ε. Λακωνίας έως το σημείο προσαιγιάλωσης βορειοδυτικά της Π.Ε. Αχαΐας, στη νότια ακτή του Πατραϊκού Κόλπου.
-Τον κλάδο Μεγαλόπολης, που προβλέπεται να συνδέσει τον αγωγό με το Εθνικό Σύστημα στην περιοχή της Μεγαλόπολης (περιοχή Περιβόλια).
-Το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού που διασχίζει τον Πατραϊκό Κόλπο έως την θέση προσαιγιάλωσης νοτιοδυτικά της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
-Το χερσαίο τμήμα του αγωγού που διασχίζει τη Δυτική Ελλάδα, από τη θέση προσαιγιάλωσης έως το σταθμό συμπίεσης του έργου Ποσειδών στο Φλωροβούνι (νοτιοδυτικά της Π.Ε. Θεσπρωτίας).
Read More »
ΕΕ: Η Ελλάδα κλειδί για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο | Κομβική η θέση της Θεσπρωτίας ΕΕ: Η Ελλάδα κλειδί για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο | Κομβική η θέση της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Συλλήψεις ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Συλλήψεις ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις


Δύο συλλήψεις ατόμων πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 19-05-2022 από υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
Ημεδαπός από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης (6) ετών από το Μονομελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για φοροδιαφυγή.
Αλλοδαπός από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (2) ετών για παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Read More »
Συλλήψεις ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις Συλλήψεις ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Σάββατο, Μαΐου 21, 2022
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου


Συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 09.00΄, η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
  • Εξειδίκευση πιστώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2022 για κάλυψη δαπανών εκδηλώσεων Εορτών Σουλίου .
  • Διαγραφή οφειλών από τέλη ύδρευσης.
  • Έγκριση γενομένης μετακίνησης εκτός έδρας του Δημάρχου Σουλίου.
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει τη Δευτέρα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 21, 2022 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες