Η Ηγουμενίτσα ζωντανά στο Meteology.gr

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020
Η Ηγουμενίτσα ζωντανά στο Meteology.gr


Μια πολύ σημαντική τοποθέτηση καιρικής κάμερας προστέθηκε στο δίκτυο meteology.gr , στην Ηγουμενίτσα, με πανοραμική άποψη της πόλης.
Μια κάμερα η οποία μας δίνει την δυνατότητα να βλέπουμε με live εικόνα , όλα τα σύστημα που προέρχονται από το Ιόνιο πέλαγος , τα οποία έχουν μεγάλο καιρικό ενδιαφέρον.
Η κάμερα κοιτάει Νοτιοδυτικά με θέα το λιμάνι της πόλης, ενώ στο βάθος διακρίνεται η Κέρκυρα.
Προσωπικά να ευχαριστώ τον καλό μου φίλο Ioannis Ouzounoglou , και τον Fotis Ioannou
για την σημαντική τους συμβολή στο εγχείρημα αυτό .

Ευχαριστούμε θερμά τον ιδιοκτήτη του thespro.gr κό ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ,
για την φιλοξενία της κάμερας.

Χορηγός κάμερας : Meteology

Συνεχίζουμε !!

Πρόσβαση στην κάμερα, στον παρακάτω σύνδεσμο.

Read More »
Η Ηγουμενίτσα ζωντανά στο Meteology.gr Η Ηγουμενίτσα ζωντανά στο Meteology.gr Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020 Rating: 5

Καταγγελία: Μετέτρεψαν ξενώνα σε ιδιωτική κατοικία σε χωριό των Φιλιατών;

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020
Καταγγελία: Μετέτρεψαν ξενώνα σε ιδιωτική κατοικία σε χωριό των Φιλιατών;


Χαίρετε, είμαι δημότης του χωριού Πλάτανος Φιλιατών. 
Κατοικώ στο εξωτερικό και επισκέπτομαι το χωριό μου όποτε μπορώ.
Το χωριό μας έχει ξενώνα με λαογραφικό μουσείο. Άλλα δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. 
Ένας ιδιώτης έχει πάρει τα κλειδιά του ξενώνα-μουσείου με την ανοχή του πρόεδρου (συγγενείς) και τον έχει μετατρέψει σε προσωπική ιδιωτική κατοικία. 
Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ο ιδιώτης δεν είναι δημότης του χωριού. 
Στείλαμε παράπονα στο δήμαρχο και τον πρόεδρο του χωριού. 
Τίποτα. 
Εμείς θέλουμε ο ξενώνας να είναι ανοικτός για ΟΛΟΥΣ όσους θέλουν να έρθουν στο χωριό μας συμπεριλαμβανομένου του ιδιώτη που έχει κάνει κατάληψη. 
Σας παρακαλώ κάντε κάτι και εσείς μιλήστε με τον δήμαρχο Φιλιατών.

Με εκτίμηση, 
Γιαννης Τασης
Read More »
Καταγγελία: Μετέτρεψαν ξενώνα σε ιδιωτική κατοικία σε χωριό των Φιλιατών; Καταγγελία: Μετέτρεψαν ξενώνα σε ιδιωτική κατοικία σε χωριό των Φιλιατών; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή η ετήσια συνεστίαση του ΚΚΕ στο Andreou Palace

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020
Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή η ετήσια συνεστίαση του ΚΚΕ στο Andreou Palace


Η Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του σας καλεί στην ετήσια συνεστίασή της, την Κυριακή 9 Φλεβάρη στις 13:00 στο κέντρο “ANDREOU PALACE”. 

Θα μιλήσει η σ. Ελένη Μπέλλου, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. 

Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι. 

Η τιμή της πρόσκλησης είναι 14€ στην όποια περιλαμβάνεται φαγητό και ποτό.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή η ετήσια συνεστίαση του ΚΚΕ στο Andreou Palace Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή η ετήσια συνεστίαση του ΚΚΕ στο Andreou Palace Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020 Rating: 5

Πάνω από 40 διαφορετικά είδη στις προστατευόμενες περιοχές της Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020
Πάνω από 40 διαφορετικά είδη στις προστατευόμενες περιοχές της Θεσπρωτίας 


Ολοκληρώθηκαν και φέτος, όπως κάθε Ιανουάριο τα τελευταία 10 χρόνια, οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών (ΜΕΚΥΠ) από τον Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας (ΦΔΚΑΚ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία (ΕΟΕ). Πρόκειται για το μακροβιότερο πρόγραμμα παρακολούθησης της ορνιθοπανίδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος της Διεθνούς Οργάνωσης Υγροτόπων (Wetlands International).

Καταγράφονται κυρίως υδρόβια και παρυδάτια είδη που διαχειμάζουν στους υγρότοπους, ωστόσο δεν εξαιρούνται και τα αρπακτικά κάθε περιοχής. Διενεργούνται σε περισσότερους από 160 υγροτόπους και αποτελούν ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα παρακολούθησης πληθυσμών πουλιών στην Ελλάδα ώστε τα δεδομένα που συλλέγονται να αποσκοπούν σε έναν σχεδιασμό μέτρων διαχείρισης και προστασίας, διατήρησης των πτηνών στα οποία παρατηρούνται μειωτικές τάσεις. 
Στη φετινή καταμέτρηση των προστατευόμενων περιοχών παρατηρήθηκαν πάνω από 40 διαφορετικά είδη παρυδάτιων, υδρόβιων και αρπακτικών πτηνών μεταξύ των οποίων Φαλαρίδες (Fulica atra), Κιρκίρια (Anas crecca), Σφυριχτάρια (Anas penelope), Πρασινοκέφαλες πάπιες (Anas platyrhynchos), χουλιαρόπαπιες (Anas clypeata), Σκουφοβουτηχτάρια (Podiceps cristatus), Βουβόκυκνοι (Cygnus olor), Κορμοράνοι (Phalacrocorax carbo), κλπ. Ανάμεσα στα παρυδάτια είδη που εντοπίστηκαν, ιδιαίτερα στις λιμνοθάλασσες του Καλαμά, ξεχωρίζουν πολλές σκαλίδρες (Νανοσκαλίδρα, λασποσκαλίδρα), τρύγγες (Κοκκινοσκέλης, πρασινοσκέλης, δασότρυγγας κλπ.) και χαραδριοί (Θαλασσοσφυριχτής, αργυροπούλι, ποταμοσφυριχτής κλπ.). Επίσης, αρκετά αρπακτικά τρέφονται τους υγρότοπους του Καλαμά, του Αχέροντα αλλά και άλλων προστατευόμενων περιοχών όπως το Έλος Καλοδικίου, Μαργαριτίου, Καρτερίου και Προντάνης. Αξίζει να αναφερθεί η καταγραφή καλαμόκιρκων (Circus aeruginosus), ψαραετών (Pandion haliaetus)και γερακίνας (Buteo buteo).
Οι καταμετρήσεις -με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που ευνόησαν το προσωπικό του ΦΔΚΑΚ στην πολύωρη διαδικασία- ξεκίνησαν από τη λιμνοθάλασσα Δρεπάνου, Ρηχού και Βατάτσας και συνεχίστηκαν στις εκβολές του ποταμού Καλαμά και στις λιμνοθάλασσες Λούτσα – Παπαδιά, Βόντα, Μπαστιά-Αλυκές αλλά και σε πολλές υγρολιβαδικές εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο προστατευόμενο δίκτυο NATURA 2000. Καταγραφές πραγματοποιήθηκαν και στις υπόλοιπες περιοχές αρμοδιότητας του ΦΔΚΑΚ, όπως Έλος Καλοδικίου, Δέλτα Αχέροντα (Έλος Αμμουδιάς και Έλος Κερέντζας) αλλά και Έλη Καρτερίου, Μαργαριτίου, Λίμνης Προντάνης και Λιμνοπούλας.
Συνολικά, καταμετρήθηκαν 21.278 υδρόβια, παρυδάτια αλλά και αρπακτικά πτηνά σε όλες τις προστατευόμενες περιοχές της ΠΕ Θεσπρωτίας αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη σπουδαιότητα των περιοχών αυτών που αποτελούν χειμερινό καταφύγιο πολλών επιδημητικών πληθυσμών ορνιθοπανίδας. 

Στο πρώτο γράφημα (Γράφημα 1) παρουσιάζεται μια σύγκριση της τελευταίας τριετίας (2018-2020) των μεσοχειμωνιάτικων καταμετρήσεων με εμφανή την υπεροχή του Δέλτα Καλαμά στη φιλοξενούμενη διαχειμάζουσα ορνιθοπανίδα.
Στο αμέσως επόμενο γράφημα (Γράφημα 2), εστιάζουμε στα είδη οικογενειών ορνιθοπανίδας (Ορνιθόμορφα, Πελαργόμορφα, Πελεκανόμορφα, Γερανόμορφα με αντιπροσωπευτικές τις φαλαρίδες, Φοινικοπτερόμορφα ή Φλαμίνγκο, Ιερακόμορφα - Αετόμορφα {Αρπακτικά}, Χαραδριόμορφα κλπ.) που καταμετρήθηκαν σε όλες τις προαναφερόμενες προστατευόμενες περιοχές.


Read More »
Πάνω από 40 διαφορετικά είδη στις προστατευόμενες περιοχές της Θεσπρωτίας Πάνω από 40 διαφορετικά είδη στις προστατευόμενες περιοχές της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020 Rating: 5

Δύο νέα μηχανήματα έργου στο Δήμο Ηγγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020
Δύο νέα μηχανήματα έργου στο Δήμο Ηγγουμενίτσας


Αξιοποιώντας κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, προχώρησε μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, στην προμήθεια δύο σύγχρονων μηχανημάτων έργου, αναγκαίων για την υλοποίηση παρεμβάσεων και έργων συντηρήσεων με αυτεπιστασία.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Ηγουμενίτσας προμηθεύτηκε έναν καινούριο εκσκαφέα – φορτωτή και ένα μικρό ερπυστριοφόρο εκσκαφέα μετά υδραυλικής βραχόσφυρας, συνολικού προϋπολογισμού 217.000 €.

Η προσπάθεια ανανέωσης και εκσυγχρονισμού των οχημάτων του Δήμου, θα συνεχιστεί με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, την μείωση του κόστους συντήρησης, καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειας των εργαζομένων σε αυτά.
Read More »
Δύο νέα μηχανήματα έργου στο Δήμο Ηγγουμενίτσας Δύο νέα μηχανήματα έργου στο Δήμο Ηγγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020 Rating: 5

Σύλληψη 22χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020
Σύλληψη 22χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες της Πέμπτης, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 22χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 22χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020 Rating: 5

Μέτρηση ποιότητας υδάτων στην λιμνοθάλασσα Δρεπάνου από μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020
Μέτρηση ποιότητας υδάτων στην λιμνοθάλασσα Δρεπάνου από μαθητές του 3ου Γυμνασίου ΗγουμενίτσαςTROIDUINO το νέο project του 3ου

Τι είναι το TROIDUINO: είναι το νέο project στις Φυσικές επιστήμες και ανοιχτές τεχνολογίες του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, για το σχολικό έτος 2019-2020.

Από ποιούς θα υλοποιηθεί;. 
Από τους συνήθεις "ύποπτους". Τους μαθητές μας. Δέκα μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας που ξεκίνησαν ήδη απογευματινά μαθήματα στο εργαστήριο Η/Υ, γύρω από τον προγραμματισμό της εκπαιδευτικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας Arduino Uno R3. Εκπαιδευτής ποιος άλλος; Ο υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Θεσπρωτίας κος Νούσης Βασίλειος.


Σκοπός: Μέτρηση ποιότητας υδάτων στην λιμνοθάλασσα Δρεπάνου, Ηγουμενίτσας!

Θα χρησιμοποιηθούν:

1. Αισθητήρας μέτρησης PH (αναλογικός)
2. Αισθητήρας μέτρησης διαλυμένου οξυγόνου (disolved oxygen)
3. Αισθητήρας θολότητας (turbidity)
4. Προγραμματισμός σε Arduino Uno R3 για καταγραφή των μετρούμενων μεγεθών και LCD για εμφάνιση αποτελεσμάτων.
5. Πιθανή χρήση drone για λήψη δειγμάτων νερού από διάφορα σημεία της λιμνοθάλασσας

Το όνομα του project TROIDUINO δόθηκε από τους μαθητές μας, συνενώνοντας τον αριθμό 3 (3o Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας) στη γαλλική Γλώσσα TROIS και την εκπαιδευτική πλατφόρμα ARDUINO όπου θα γίνει ο βασικός προγραμματισμός και η καταγραφή των μεγεθών (TROIS + ARDUINO = TROIDUINO).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το project συμμετέχει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ανοιχτών τεχνολογιών στην Εκπαίδευση που επικεντρώνεται στην κλιματική αλλαγή και ήδη έχει προκριθεί στην Β' φάση, μετά από αξιολόγηση της πρότασης από 16 αξιολογητές σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν, όπως χρήση ανοιχτών τεχνολογιών, συμβατότητα με την θεματική του διαγωνισμού, πρωτοτυπία ιδέας κλπ.

Ευχαριστούμε θερμά, όλους τους μαθητές που συμμετέχουν, το εκπαιδευτή μας κο Νούση Βασίλειο και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο τους έργο.
Read More »
Μέτρηση ποιότητας υδάτων στην λιμνοθάλασσα Δρεπάνου από μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Μέτρηση ποιότητας υδάτων στην λιμνοθάλασσα Δρεπάνου από μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020 Rating: 5

477 συλλήψεις τον Ιανουάριο στην Ήπειρο

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020
477 συλλήψεις τον Ιανουάριο στην ΉπειροΜε σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιανουάριο έτους 2020. 

Συνελήφθησαν συνολικά (477) άτομα και ειδικότερα: 
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -308- (εκ των οποίων -4- διακινητές) 
Για εγκληματική οργάνωση: -16- 
Για εκβίαση: -9- 
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -40- 
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -6- 
Για κλοπές-διαρρήξεις: -16- 
Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς:-1- 
Για εξύβριση, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες: -19- 
Για ενδοοικογενειακή βία: -6- 
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -14- 
Για παραβάσεις τελωνειακού κώδικα: -4- 
Για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας: -1- 
Για ζωοκλοπή: -1- 
Για χρήση πλαστού εγγράφου - πλαστογραφία: -5- 
Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθλητισμού: -2- 
Για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών & οικιακής ειρήνης: -10- 
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -19- 

Εξαρθρώθηκαν: 
· Δύο (2) εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση σκληρών ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης. 

Εξιχνιάστηκαν: 
Μία (1) υπόθεση περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς 
Μία (1) υπόθεση ληστείας 
Πέντε (5) υποθέσεις απάτης 
Είκοσι τρεις (23) υποθέσεις κλοπών 
Είκοσι έξι (26) υποθέσεις ναρκωτικών 
Έντεκα (11) υποθέσεις περί όπλων 
Δύο (2) υποθέσεις εκβίασης 
Τρείς (3) υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών 
Τέσσερις (4) υποθέσεις πλαστογραφίας 

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν: 
Κάνναβη: -189- κιλά και -555,62- γραμμάρια 
Κοκαΐνη: -283,3- γραμμάρια 
Ηρωίνη: -27,29- γραμμάρια 
Κατεργασμένη κάνναβη: -394,6- γραμμάρια 
Ναρκωτικά χάπια: -185- 
Κυνηγετικά όπλα: -6- 
Πιστόλια - αεροβόλα: -2- 
Χειροβομβίδες: -3- 
Ρουκέτες: - 2- 
Αντιαρματικό όπλο: -1- 
Βλήματα – οβίδες: -9- 
Μαχαίρια - ξίφη: -2- 
Ζυγαριές ακριβείας: -2- 
Φυσίγγια: -42- 
Αρχαία αντικείμενα: -31- 
Αθύρματα: -11- 
Λαθραίος καπνός: -28- κιλά και -300- γραμμάρια 
Λαθραία πακέτα τσιγάρων: -20- 
Είδη παρεμπορίου: -79- κιλά και -250- γραμμάρια τσίπουρο και -23- κιλά κρασί 
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -8- 

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις: 
· Την 31-12-2019, συνελήφθησαν στην Άρτα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά έξι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Εξιχνιάστηκαν συνολικά τέσσερις υποθέσεις κλοπών από σπίτια που διαπράχθηκαν παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πόλη της Άρτας. 
· Την 04-01-2020, εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος υπαλλήλου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Άρτας. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη ένας ημεδαπός, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις συνεργοί του. Οι δράστες, μετερχόμενοι απειλές εναντίον του παθόντα αλλά και της επιχείρησης, απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν διάφορα είδη. 
· Την 08-01-2020, εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2018 σε επιχείρηση στην Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, όπου με την απειλή όπλου είχε ακινητοποιηθεί 21χρονη ημεδαπή (κόρη του ιδιοκτήτη) που βρισκόταν στο χώρο και είχε αφαιρεθεί το χρηματικό ποσό των -14.800- ευρώ. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί, τρεις ως φυσικοί αυτουργοί και ένας ως ηθικός αυτουργός. 
· Την 08-01-2020, εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγιναν το ίδιο πρωί σε σπίτια και πρατήριο υγρών καυσίμων σε χωριά της Άρτας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές. 
· Την 08-01-2020, συνελήφθη στην Κορωνησία Άρτας ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη αλιεία – ιχθυοκλοπή. Όπως διαπιστώθηκε ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε δύο υποθέσεις κλοπής ψαριών που έγιναν στην Κορωνησία και στα Κολομόδια Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν -600- κιλά τσιπούρες και -1- τόνος χέλια αντίστοιχα. 
· Την 15 & 16-01-2020, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και της Άρτας οκτώ άτομα, για απόπειρα εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε χωριό της Πρέβεζας. Οι δράστες μετέβησαν τρεις φορές την ίδια ημέρα σε κατάστημα του παθόντα και μετερχόμενοι απειλές εναντίον του και προκαλώντας φθορές στην επιχείρησή του, απαίτησαν από αυτόν εκβιαστικά χρηματικό ποσό ως υποτιθέμενη οφειλή συγγενικού του προσώπου. Επίσης, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος ενώ ένας εκ των δραστών τραυμάτισε ελαφρά την κόρη του ιδιοκτήτη. 
· Την 22-01-2020, εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση σκληρών ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης σε περιοχές της Αττικής, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Ηγουμενίτσας και της Λάρισας. Συνελήφθησαν συνολικά -9- άτομα, μέλη και των δύο οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό της στέλεχος της μίας οργάνωσης ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε ακόμα μελών, εκ των οποίων ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας και αρχηγικό μέλος της δεύτερης οργάνωσης. Από την εγκληματική τους δράση, είχαν διακινήσει κατά το τελευταίο πεντάμηνο ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -95.000- ευρώ. 
· Την 24-01-2020, συνελήφθη σε χωριό του Δήμου Κόνιτσας Ιωαννίνων ένας ημεδαπός, μέλος κυκλώματος, που εμπλέκεται στην εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμα αλλοδαπού, μέλους της οργάνωσης. Στο πλαίσιο ερευνών κατασχέθηκαν πάνω από (108) κιλά κάνναβης και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. 
· Την 26-01-2020, συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα τρία άτομα που εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ποσότητας κάνναβης πάνω από (46) κιλά. Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες δήλωσαν ψευδώς, προκειμένου να παραπλανήσουν τις Αστυνομικές Αρχές, κλοπή του ανωτέρω οχήματος, το οποίο είχαν μισθώσει από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στην Ηγουμενίτσα, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Επίσης, σε έρευνες στα σπίτια τους κατασχέθηκαν ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης. 
· Την 30-01-2020, συνελήφθη σε χωριό του Νομού Κορινθίας ημεδαπός, διότι σε έρευνα που έγινε σε αγρόκτημά του, βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν -31- αντικείμενα που εμπίπτουν στην νομοθεσία περί αρχαιοτήτων. 
· Συνελήφθησαν συνολικά -5- άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (απάτη, πλαστογραφία, διακίνηση μεταναστών, ζωοκλοπή, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης).
Read More »
477 συλλήψεις τον Ιανουάριο στην Ήπειρο 477 συλλήψεις τον Ιανουάριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020 Rating: 5

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Read More »
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020 Rating: 5

Τη μελέτη βιωσιμότητας του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ζητάει από τον Υπ. Ναυτιλίας ο Μάριος Κάτσης

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020
Τη μελέτη βιωσιμότητας του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ζητάει από τον Υπ. Ναυτιλίας ο Μάριος Κάτσης Αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης και 14 ακόμα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία ζητούν τις μελέτες βιωσιμότητας 10 περιφερειακών λιμένων της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Ηγουμενίτσας. 

Την διενέργεια αυτών των μελετών την ζήτησε η παρούσα ηγεσία του Υπουργείου, με σκοπό να τη χρησιμοποιήσει στα σχέδιά της για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των Λιμένων ΑΕ, που θα επηρεάσουν καθοριστικά το μέλλον των Οργανισμών. 

Ούτε οι τοπικές κοινωνίες ούτε οι εμπλεκόμενοι με τη λιμενική λειτουργία φορείς δεν έχουν ενημερωθεί μέχρι σήμερα για τα σχέδια της Κυβέρνησης. Επειδή ο δημόσιος χαρακτήρας των 10 Οργανισμών Λιμένα είναι κομβικής σημασίας για τον σχεδιασμό της εθνικής και τοπικής ανάπτυξης, και μπροστά στον κίνδυνο μιας άνευ προηγουμένου υφαρπαγής πόρων από τις τοπικές κοινωνίες και από το Δημόσιο συνολικά, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από το Υπουργείο Ναυτιλίας τις εν λόγω μελέτες βιωσιμότητας, καθώς και κάθε άλλο σχετικό σχέδιο αξιοποίησης που μελετούν τα συναρμόδια Υπουργεία και αφορά συνολικά ή ξεχωριστά τους συγκεκριμένους Οργανισμούς, καθώς και στοιχεία που να ενημερώνουν για το κόστος των μελετών αυτών.

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 
Προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 
Θέμα: «Μελέτη βιωσιμότητας 10 Περιφερειακών Λιμανιών». 

Είναι πολλάκις εκπεφρασμένη η πολιτική βούληση του Υπουργείου Ναυτιλίας για την άμεση υλοποίηση σχεδίων «αξιοποίησης» των 10 Περιφερειακών λιμανιών της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό τα αρμόδια Υπουργεία έχουν ήδη αρχίσει την ανατροπή νομοθετημάτων και αποφάσεων, της προηγούμενης Κυβέρνησης, που προστάτευαν τον δημόσιο χαρακτήρα των λιμανιών και που παρείχαν εγγυήσεις για την προσέλκυση υγιών επενδύσεων αλλά και την ταυτόχρονη βιωσιμότητα των Οργανισμών. 

Λίγο καιρό μόνο από την ανάληψη της διακυβέρνησης από την παρούσα Κυβέρνηση, η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, σε συνάντηση που είχε με το ΤΑΙΠΕΔ, ζήτησε την διενέργεια μελετών βιωσιμότητας για τα 10 Περιφερειακά Λιμάνια με σενάριο τόσο το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων, όσο και αυτό της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των Λιμένων ΑΕ. Και ενώ για τις συγκεκριμένες μελέτες απαιτείται χρόνος, ήδη την Παρασκευή 31/01/2020 σε κοινό ΔΤ το Υπουργείο Οικονομικών και Ναυτιλίας δήλωσαν ότι παρέλαβαν την σχετική πρόταση και ότι βάσει αυτής σχεδιάζουν το νέο μέλλον των Οργανισμών. 

Εντύπωση όμως έχει προκαλέσει το γεγονός ότι, ενώ ούτε οι τοπικές κοινωνίες ούτε οι εμπλεκόμενοι με τη λιμενική λειτουργία φορείς δεν έχουν ενημερωθεί για τα σχέδια της Κυβέρνησης, λεπτομέρειες της συγκριμένης σημαντικής, για τη λιμενική πολιτική της χώρας μας, μελέτης, έχουν ήδη διαρρεύσει στον Τύπο. Στο φύλλο της Καθημερινής της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου 2020, σε άρθρο με τίτλο «Η μυστική μελέτη αξιοποίησης των λιμανιών» ο αρθρογράφος αποκαλύπτει μεταξύ άλλων τις προτάσεις για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών σημαντικών λιμένων, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι η εφημερίδα έχει στη διάθεση της, τις μελέτες. 

Επειδή, ο δημόσιος χαρακτήρας των 10 Οργανισμών Λιμένα είναι κομβικής σημασίας για τον σχεδιασμό της εθνικής και τοπικής ανάπτυξης, 

Επειδή, βρισκόμαστε μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου υφαρπαγή πόρων από τις τοπικές κοινωνίες και από Δημόσιο συνολικά, 

Επειδή, τα λιμάνια αποτελούν υποδομές στρατηγικής σημασίας εξυπηρετώντας σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, 

Παρακαλείται, στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος Υπουργός να καταθέσει στο Σώμα: 

- Τη μελέτη βιωσιμότητας που παρουσίασε το ΤΑΙΠΕΔ για τους 10 Οργανισμούς Λιμένων ΑΕ (Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας), κάθε σχετικό άλλο πλάνο αξιοποίησης που αφορά συνολικά ή ξεχωριστά τους συγκεκριμένους Οργανισμούς και που μελετούν τα συναρμόδια Υπουργεία, καθώς και στοιχεία που να ενημερώνουν για το κόστος της μελέτης

Οι αιτούντες Βουλευτές 
Read More »
Τη μελέτη βιωσιμότητας του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ζητάει από τον Υπ. Ναυτιλίας ο Μάριος Κάτσης Τη μελέτη βιωσιμότητας του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ζητάει από τον Υπ. Ναυτιλίας ο Μάριος Κάτσης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δείτε τη νέα ταινία του Μάρκου Σεφερλή "ΧΑΛΒΑΗ 5-0"

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020
Ηγουμενίτσα: Δείτε τη νέα ταινία του Μάρκου Σεφερλή "ΧΑΛΒΑΗ 5-0"


Read More »
Ηγουμενίτσα: Δείτε τη νέα ταινία του Μάρκου Σεφερλή "ΧΑΛΒΑΗ 5-0" Ηγουμενίτσα: Δείτε τη νέα ταινία του Μάρκου Σεφερλή "ΧΑΛΒΑΗ 5-0" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ομιλία με θέμα «Παιδί και Διαδίκτυο - Η πρόκληση του Internet σήμερα»

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020
Ηγουμενίτσα: Ομιλία με θέμα «Παιδί και Διαδίκτυο - Η πρόκληση του Internet σήμερα»


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ομιλία με θέμα «Παιδί και Διαδίκτυο - Η πρόκληση του Internet σήμερα» Ηγουμενίτσα: Ομιλία με θέμα «Παιδί και Διαδίκτυο - Η πρόκληση του Internet σήμερα» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020 Rating: 5

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Τη Κυριακή 09 Φεβρουαρίου και ώρα 12:μ.μ., ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς σας προκαλεί στην εκδήλωση της Κοπής Πίτας για το 2020.

Σας περιμένουμε στον χώρο του Σχολείου για ένα Όμορφο Κυριακάτικο πρωινό στο Ορεινότερο Χωρίο της Θεσπρωτίας.
Read More »
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020 Rating: 5

Σελίδες