Επιχείρηση του λιμενικού στα Σύβοτα για τη μεταφορά τραυματισμένου αλιέα που βούλιαξε το σκάφος του

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύβοτων, ότι στη βραχώδη ακτή του νότιου άκρου της νησίδας “ΜΟΥΡΤΕΜΕΝΟΥ”, βρίσκεται τραυματισμένος επαγγελματίας αλιέας, με το Α/Κ σκάφος να αγνοείται. 

Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε στην περιοχή, όπου εντόπισε επί της βραχώδης ακτής, τραυματισμένο τον 62χρονο αλιέα, κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνων του Α/Κ σκάφους ''ΜΑΪΣΤΡΑΛΙ'' Σ. Ηρακλείου 423, ο οποίος είχε βγει κολυμπώντας στην ακτή και ανέφερε ότι κατά την προσπάθεια ανάσυρσης των διχτυών και λόγω των καιρικών συνθηκών το σκάφος του προσέκρουσε στη βραχώδη ακτή, με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και την βύθιση του ανωτέρω σκάφους. 
Ο 62χρονος μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. στο λιμένα Συβότων και από εκεί διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. 

Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ''ΜΑΪΣΤΡΑΛΙ'' πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη του. 

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Επιχείρηση του λιμενικού στα Σύβοτα για τη μεταφορά τραυματισμένου αλιέα που βούλιαξε το σκάφος του Επιχείρηση του λιμενικού στα Σύβοτα για τη μεταφορά τραυματισμένου αλιέα που βούλιαξε το σκάφος του Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 27χρονου στη Νεράιδα Θεσπρωτίας με ναρκωτικές ουσίες

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018Συνελήφθη, την Παρασκευή (08-06-2018) αργά το βράδυ στη Νεράιδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (2) γραμμαρίων καθώς και (16) ναρκωτικά χάπια για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.


Read More »
Σύλληψη 27χρονου στη Νεράιδα Θεσπρωτίας με ναρκωτικές ουσίες Σύλληψη 27χρονου στη Νεράιδα Θεσπρωτίας με ναρκωτικές ουσίες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018 Rating: 5

VITALITY: Την Δευτέρα 18 Ιουνίου η ετήσια παράσταση ρυθμικής γυμναστικής στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018Read More »
VITALITY: Την Δευτέρα 18 Ιουνίου η ετήσια παράσταση ρυθμικής γυμναστικής στην Ηγουμενίτσα VITALITY: Την Δευτέρα 18 Ιουνίου η ετήσια παράσταση ρυθμικής γυμναστικής στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018 Rating: 5

Περιφέρεια Ηπείρου: Παρεμβάσεις για καλλιεργητές σε Θεσπρωτία- και Πρέβεζα

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου έλαβε αποφάσεις για την αντιμετώπιση δύο προβλημάτων που αφορούν τους αγρότες σε Θεσπρωτία και Πρέβεζας:
Το πρώτο αφορά την «Αποκατάσταση ζημιών κεντρικής υδροληψίας αρδευτικών έργων στη Γλυκή και αναχωμάτων στην Ποταμιά» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού € 70.700.
Το δεύτερο Προμήθεια Ηλεκτροκινητήρα 250 kw/1450RPM και ομαλού εκκινητή 250 kw αντλιοστασίου άρδευσης ΑΡΙ Υψηλής Ζώνης του ΤΟΕΒ Λάμαρης», προϋπολογισμού 24.800€


Read More »
Περιφέρεια Ηπείρου: Παρεμβάσεις για καλλιεργητές σε Θεσπρωτία- και Πρέβεζα Περιφέρεια Ηπείρου: Παρεμβάσεις για καλλιεργητές σε Θεσπρωτία- και Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018 Rating: 5

Εκδηλώσεις από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018

Ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας, για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020. 
Ήταν μια κοινή πρωτοβουλία διάχυσης της ενημέρωσης για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, κατευθείαν στους άμεσους ενδιαφερόμενους και εν δυνάμει ωφελούμενους, που επικροτήθηκε από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου. 
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας -και σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα-, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις εσπερίδες, στις 16 Μάϊου στην Ηγουμενίτσα, στις 23 Μαΐου στα Ιωάννινα, στις 4 Ιουνίου στην Άρτα και στις 6 Ιουνίου στην Πρέβεζα, κατά τις οποίες από στελέχη της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. της Περιφέρειας αναλύθηκαν οι προσκλήσεις του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 που αφορούν: 
  • Ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-business), 
  • Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, 
  • Υποστηρικτικοί Μηχανισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος παραβρέθηκε και στις τέσσερις ημερίδες, στην κεντρική του εισήγηση υπογράμμισε την αμέριστη στήριξη της Περιφερειακής Αρχής στα προγράμματα ενίσχυσης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ηπείρου, ειδικότερα στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και των καινοτόμων προϊόντων/ υπηρεσιών. 
Όπως σημείωσε, η ανάπτυξη νέων αγορών είναι ένας στόχος που πέτυχαν δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή τους στις Εκθέσεις τουρισμού και τροφίμων στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε συνεργασία με την Περιφέρεια. 
«Γι’ αυτό θεωρούμε σημαντική ευκαιρία τα προγράμματα, όπως το ‘Ηλεκτρονικό επιχειρείν’, καθώς έχει υψηλό ποσοστό επιδότησης και μπορεί να ανοίξει νέες αγορές στις τοπικές επιχειρήσεις», ανέφερε καλώντας τους Ηπειρώτες να τα αξιοποιήσουν, μην αφήνοντας καμιά ευκαιρία που τους δίνεται ανεκμετάλλευτη. 
Τέλος με την ολοκλήρωση των εσπερίδων εξήρε και ευχαρίστησε τα στελέχη της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. της Περιφέρειας και τις διοικήσεις των τεσσάρων Επιμελητηρίων για τη συνεργασία τους στη διοργάνωση των ενημερωτικών εκδηλώσεων, που παρείχαν άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα. 
«Η μεγάλη συμμετοχή στις ενημερωτικές εκδηλώσεις, έδειξε ότι υπάρχει ένα υγιές επιχειρηματικό δυναμικό στην Ήπειρο, που αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις των καιρών και είναι έτοιμο να ανοίξει “τα φτερά” του στο νέο εξωστρεφές περιβάλλον που διαμορφώνεται. Υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να στηρίξουν τέτοιου είδους αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αρκεί να υπάρξει σταθερότητα στην οικονομία και άμβλυνση των αντικινήτρων», συνόψισε τις εντυπώσεις του ο Περιφερειάρχης.
Read More »
Εκδηλώσεις από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου Εκδηλώσεις από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018 Rating: 5

Δήλωση προτίμησης ειδικότητας Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας 2018-2019

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας η φόρμα προτίμησης ειδικοτήτων για το έτος κατάρτισης 2018-2019. 
 
Στη φόρμα αυτή μπορείτε να επιλέξετε έως και τρεις ειδικότητες που θα θέλατε να λειτουργήσουν στο ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας κατά το έτος κατάρτισης 2018-2019. 
 
Οι προτάσεις σας θα ληφθούν υπόψη για την τελική διαμόρφωση της πρότασης ειδικοτήτων του ΙΕΚ προς τη ΓΓΔΒΜΝΓ.

Πρόσβαση στη φόρμα των ειδικοτήτων μπορείτε να έχετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018-2019.

Read More »
Δήλωση προτίμησης ειδικότητας Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας 2018-2019 Δήλωση προτίμησης ειδικότητας Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας 2018-2019 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018 Rating: 5

Δείτε σε ποιους Δήμους στην Ήπειρο θα πρέπει να πάνε υποχρεωτικά τα παιδιά στο προνήπιο

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018
 

Aρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών.
Σε 184 δήμους της χώρας θα αρχίσει από το 2018-19, η υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, με στόχο να εξαπλωθεί στο σύνολο των δήμων σε βάθος τριετίας.

Οι δήμοι αναφέρονται αναλυτικά στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, που υπεγράφη από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, μετά από ομόφωνη θετική εισήγηση των τριμερών επιτροπών και των περιφερειακών διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε εφαρμογή του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018.

Ειδικότερα, όπως ορίζει ο νόμος, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων περιφερειακών διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της τριμερούς επιτροπής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
Η τριμερής επιτροπή αποτελείται από τους οικείους διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως προέδρους, τους οικείους δημάρχους και τους προέδρους των οικείων συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως μέλη.

O αναλυτικός πίνακας με τους δήμους στην Ήπειρο:


 
Read More »
Δείτε σε ποιους Δήμους στην Ήπειρο θα πρέπει να πάνε υποχρεωτικά τα παιδιά στο προνήπιο Δείτε σε ποιους Δήμους στην Ήπειρο θα πρέπει να πάνε υποχρεωτικά τα παιδιά στο προνήπιο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018 Rating: 5

Μπέλα Βράκα, Μικρή και Μεγάλη άμμος, το Μουρτεμένο και όλη η ακτογραμμή των Συβότων (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018


Οι μαγευτικές παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά στα Σύβοτα. Μπέλα Βράκα, Μικρή και Μεγάλη άμμος, το Μουρτεμένο και όλη η ακτογραμμή σε ένα video, από την GRISPI* Productions.


 
 
Read More »
Μπέλα Βράκα, Μικρή και Μεγάλη άμμος, το Μουρτεμένο και όλη η ακτογραμμή των Συβότων (ΒΙΝΤΕΟ)  Μπέλα Βράκα, Μικρή και Μεγάλη άμμος, το Μουρτεμένο και όλη η ακτογραμμή των Συβότων (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018 Rating: 5

Στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» στο Κιλκίς συμμετείχε το τάγμα Εθνοφυλακής Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018


Εκπαιδευτική δραστηριότητα των εθνοφυλάκων των ταγμάτων Εθνοφυλακής Ηγουμενίτσας, Καλπακίου και Κέρκυρας, του Γ΄ Σώματος Στρατού «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», παρακολούθησε το Σάββατο ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Οι εθνοφύλακες εκπαιδεύθηκαν στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Πρότυπου Κέντρου Εκπαίδευσης στον Αγώνα σε Αστικό Περιβάλλον , στο Κιλκίς.

Η δραστηριότητα οργανώθηκε και εκτελέστηκε με εξαιρετικό τρόπο, με βάση τα διεθνή πρότυπα αγώνα σε αστικό ιστό, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον εκπαίδευσης.  


 
Read More »
Στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» στο Κιλκίς συμμετείχε το τάγμα Εθνοφυλακής Ηγουμενίτσας Στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» στο Κιλκίς συμμετείχε το τάγμα Εθνοφυλακής Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018 Rating: 5

Ζητείται έμπειρος οδηγός για εργασία σε τουριστικό γραφείο με λεωφορεία

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018

ΟΔΗΓΟΣ έμπειρος ζητείται για εργασία σε τουριστικό γραφείο με λεωφορεία, κάτοχος ΠΕΙ - ηλεκτρονικής κάρτας ταχογράφου
Αποστείλετε βιογραφικό info@kotsistravel.gr

Πληροφορίες


SPYROS KOTSIS
140,Ethnikis Antistasis Ave
46100 Igoumenitsa Tel +30 2665 023053 


 
Read More »
Ζητείται έμπειρος οδηγός για εργασία σε τουριστικό γραφείο με λεωφορεία Ζητείται έμπειρος οδηγός για εργασία σε τουριστικό γραφείο με λεωφορεία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητούνται για εργασία δύο οδηγοί

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018

Ζητείται οδηγός με κατηγορία διπλώματος Ε - χειριστής με εμπειρία στο κοτσάρισμα - ξεκοτσάρισμα για εργασία στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, καθώς επίσης και ένας οδηγός με κατηγορία διπλώματος Ε. 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944607459


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητούνται για εργασία δύο οδηγοί Ηγουμενίτσα: Ζητούνται για εργασία δύο οδηγοί Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018

Πωλείται διαμέρισμα 89 τ.μ. (τελευταίος όροφος) στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας  σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665041509 - 6971897571 

Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018 Rating: 5

Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018

Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά να προσλάβει άμεσα εκπρόσωπο πωλήσεων πλήρους απασχόλησης για εξωτερικές πωλήσεις B2B Επαγγελματικών Υπηρεσιών.

Προηγούμενη εμπειρία σε πωλήσεις στον κλάδο της τεχνολογίας θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν. Παρέχεται σταθερός μισθός, ασφάλιση, bonus και προνόμια στις υπηρεσίες μας. Για τα βιογραφικά σας μπορείτε, απευθείας στο κατάστημα NOVA Κύπρου 47, Ηγουμενίτσα, τηλ. 2665023501, ή στο www.nova.gr mail to: igoumenitsa@novashops.gr


Read More »
Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018 Rating: 5

Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018


Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία και με μεγάλη πελατεία, λόγω προσωπικού λόγου του ιδιοκτήτη, στην περιοχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6993913110Read More »
Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία στην Ηγουμενίτσα Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018 Rating: 5

Σελίδες