7η Ημέρα δράσεων – Κλείσιμο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
7η Ημέρα δράσεων – Κλείσιμο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 “Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο”
15:00 - 24:00 Στο πλαίσιο της δράσης «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (ΕΕΚ), η 22 Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 15:00 έως τις 24:00, η οδός Δαγκλή, καθώς και τμήμα της οδού Ολυμπιάδος (μεταξύ των οδών Κύπρου και Δαγκλή) θα κλείσουν για τα οχήματα, ενώ θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση επί των ανωτέρω οδών.
15:30 - 19:00 Με τον Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας «ΑΠΕΙΡΟΣ» συναντιόμαστε στην οδό Δαγκλή και κάνουμε χαλαρές βόλτες, ποδηλατικές δράσεις και επιδείξεις σε ποδηλατική πίστα που θα τοποθετηθεί επί του οδοστρώματος της οδού, που δεν θα κινούνται οχήματα.
19:00 Εκκίνηση της μικρής και μεγάλης βραδινής ποδηλατοβόλτας για παιδιά και ενήλικες. Απαραίτητος εξοπλισμός κράνος και φωτάκι ποδηλάτου. Σημείο εκκίνησης η οδός Δαγκλή.
20:00 Τερματισμός της ποδηλατοβόλτας στο ΠΑΝΘΕΟΝ και Color Party με χρωματοπόλεμο για τη λήξη της ΕΕΚ στο Πάνθεον. Θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση δύο ποδηλάτων για τους συμμετέχοντες στις δράσεις της ΕΕΚ που πραγματοποιήθηκαν από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου.
Read More »
7η Ημέρα δράσεων – Κλείσιμο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 7η Ημέρα δράσεων – Κλείσιμο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα την Πέμπτη για την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα την Πέμπτη για την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»


Στο πλαίσιο της δράσης «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας την 22η Σεπτεμβρίου, που έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, σας ενημερώνουμε για κλείσιμο της οδού Δαγκλή και τμήματος της οδού Ολυμπιάδος (μεταξύ των οδών Κύπρου και Δαγκλή). Το κλείσιμο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 15:00 έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα.
Read More »
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα την Πέμπτη για την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα την Πέμπτη για την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Αυτοί είναι οι 91 (+1) επενδυτές για το φωτοβολταϊκό πάρκο | Η θέση ανάμεσα στο Μαργαρίτι και το Μορφάτι

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Αυτοί είναι οι 91 (+1) επενδυτές για το φωτοβολταϊκό πάρκο | Η θέση ανάμεσα στο Μαργαρίτι και το Μορφάτι


Επειδή τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει μεγάλος ντόρος για το ποιοί είναι οι 91 (+1) επενδυτές που ζητούν την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ανάμεσα στο Μαργαρίτι και το Μορφάτι, συνολικής ισχύος 50MW και επειδή τα στοιχεία, παρόλο που είναι δημόσια και ο καθένας μπορεί να τα βρει στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο, δεν είναι εύκολο για όλους σας να τα αναζητήσετε, δημοσιεύουμε τη λίστα με τους 91 (+1) επενδυτές.
Από τα στοιχεία, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, έχουμε αποκρύψει τα ΑΦΜ των επενδυτών.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε και ολόκληρη τη Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ στη φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο μας, φαίνεται η ακριβής θέση του έργου, όπως αποτυπώνεται στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο.
Read More »
Αυτοί είναι οι 91 (+1) επενδυτές για το φωτοβολταϊκό πάρκο | Η θέση ανάμεσα στο Μαργαρίτι και το Μορφάτι Αυτοί είναι οι 91 (+1) επενδυτές για το φωτοβολταϊκό πάρκο | Η θέση ανάμεσα στο Μαργαρίτι και το Μορφάτι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

65χρονος τουρίστας βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο που διέμενε

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
65χρονος τουρίστας βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο που διέμενε


Νεκρός στο κατάλυμα όπου διέμενε, στην περιοχή της Πάργας, βρέθηκε ένας 65χρονος από τη Σερβία.

Ο Σέρβος έκανε διακοπές στην περιοχή. Οικείο του πρόσωπο τον εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις στο δωμάτιο που διέμεναν και αμέσως κλήθηκε γιατρός από το Κέντρο Υγείας της Πάργας.

Ο γιατρός διαπίστωσε τον θάνατο του 65χρονου. Τα αίτια θανάτου θα προκύψουν από τη νεκροψία νεκροτομή που θα γίνει.
Read More »
65χρονος τουρίστας βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο που διέμενε 65χρονος τουρίστας βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο που διέμενε Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Συλλυπητήρια Γιάννη Γόγολου για το θάνατο του Φώτη Λεονταρίδη

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Συλλυπητήρια Γιάννη Γόγολου για το θάνατο του Φώτη Λεονταρίδη


Με θλίψη ενημερώθηκα το θάνατο του Φώτη Λεονταρίδη, εκφράζω τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήριά μου , στους οικείους του.
Ο φίλος Φώτης, υπήρξε ένας ανιδιοτελής σύντροφος, συνοδοιπόρος σε όλους τους δημοκρατικούς αγώνες της παράταξης.
Σύντροφε Φώτη καλό ταξίδι!

Με εκτίμηση
Γόγολος Κων. Ιωάννης
Read More »
Συλλυπητήρια Γιάννη Γόγολου για το θάνατο του Φώτη Λεονταρίδη Συλλυπητήρια Γιάννη Γόγολου για το θάνατο του Φώτη Λεονταρίδη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Αναβολή για τις 11 Ιανουαρίου στη δίκη του Δημάρχου Φιλιατών για παράβαση καθήκοντος

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Αναβολή για τις 11 Ιανουαρίου στη δίκη του Δημάρχου Φιλιατών για παράβαση καθήκοντος 


Αναβλήθηκε για τις 11/01/2023 η εκδίκαση της μήνυσης που έχει υποβάλλει ο εκδότης Ευάγγελος Αναστασίου κατά του Δημάρχου Φιλιατών Σπυρίδωνα Παππά. 
Η μήνυση αφορά σε παράβαση καθήκοντος του κ. Παππά, την οποία επικαλείται ο κ. Αναστασίου, για τη μη ίση κατανομή των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων του Δήμου στις εφημερίδες του Νομού. 
Ο κ. Αναστασίου στη μήνυσή του ισχυρίζεται οτι ο Δήμαρχος Φιλιατών, μεροληπτώντας σε βάρος της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ, επειδή του ασκούσε και του ασκεί κριτική, του προκάλεσε εσκεμένα οικονομική ζημιά. 
Τη σημερινή αναβολή ζήτησε ο εκδότης, καθώς υπήρχε κώλυμα της δικηγόρου του, η οποία εκδίκαζε ποινική υπόθεση στη Αθήνα.
Read More »
Αναβολή για τις 11 Ιανουαρίου στη δίκη του Δημάρχου Φιλιατών για παράβαση καθήκοντος Αναβολή για τις 11 Ιανουαρίου στη δίκη του Δημάρχου Φιλιατών για παράβαση καθήκοντος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Φωτιά σε εξέλιξη στο Σμέρτο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Φωτιά σε εξέλιξη στο Σμέρτο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)


Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση στο Σμέρτο Φιλιατών. 
Στην περιοχή βρίσκονται σταβλικές εγκαταστάσεις, οι οποίες ήταν οι πρώτες που προσπάθησαν να προστατεύσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. 
Στο σημείο, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 11 οχήματα και 20 περίπου άνδρες, με τις δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς με μονάδες και από τα Γιάννενα.Read More »
Φωτιά σε εξέλιξη στο Σμέρτο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) Φωτιά σε εξέλιξη στο Σμέρτο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

“Προφορική συγκατάθεση” του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για τη συμμετοχή του Δήμου στο φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
“Προφορική συγκατάθεση” του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για τη συμμετοχή του Δήμου στο φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι


Την προσωπική ευθύνη για την αποδοχή της πρότασης ώστε να συμμετέχει και ο Δ. Ηγουμενίτσας στο εταιρικό σχήμα των επενδυτών για το φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι, ανέλαβε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας.
Με δηλώσεις του στο ITV, μία ημέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Λώλος εξιστόρησε την προσέγγιση που δέχθηκε για λογαριασμό του Δήμου Ηγουμενίτσας από εκπροσώπους των επενδυτών, που πρότειναν τη συμμετοχή του Δήμου, ώστε να αξιοποιηθεί ένα υπόλοιπο σχεδόν 2,5 MW, στην συνολική ισχύ του φωτοβολταϊκού.
Όπως ανέφερε ο κ. Λώλος ο ίδιος, έδωσε την προφορική συγκατάθεση, αλλά διευκρίνισε πως αυτό δε σημαίνει και δέσμευση του Δήμου, καθώς θα πρέπει να ληφθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. «Δε δεσμευτήκαμε ως δημοτικό συμβούλιο, αλλά προσωπικά μιλώντας, δε θα μπορούσαν να αρνηθώ μία τέτοια πρόταση, σε μία περίοδο που αναζητούμε τρόπους να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος που προκύπτει από αυτήν. Προφανώς όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, και εγκριθεί η ΜΠΕ θα κληθεί να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο, αν είναι υπέρ ή κατά, αλλά θεωρώ, ότι δεν συντρέχουν λόγοι να αρνηθεί κάποιος την συμμετοχή του Δήμου στην επένδυση αυτή», ανέφερε αρχικά.
Ο κ. Λώλος ρωτήθηκε αν ο ίδιος προβληματίστηκε από την αρνητική γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Μαργαριτίου, που προέρχεται άλλωστε από τη δική του παράταξη. «Σίγουρα με προβλημάτισε, αλλά επειδή υπήρξε αντίστοιχο θέμα στην ίδια περιοχή πριν μερικούς μήνες, όπου η εισήγηση ήταν αρνητική, αφού αφορούσε μία περιοχή ζωτικής σημασίας για την κτηνοτροφία, είδα, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για μία απομονωμένη περιοχή, μακριά από τις παραγωγικές μονάδες, δεν είναι προσιτό στους κατοίκους και είναι εξ ολοκλήρου δασική έκταση», ανέφερε.
Καταλήγοντας ο κ. Λώλος σημείωσε, πως στην Ηγουμενίτσα, η ΔΕΥΑ εκπονεί ήδη τρεις μελέτες για τη συμμετοχή στην υλοποίηση φωτοβολταϊκών πάρκων, που θα μειώσουν το ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχείρησης, αλλά κατέληξε λέγοντας, πως αυτό που θα πρέπει να γίνει, είναι ένα χωροταξικό για τις ανανεώσιμες πηγές σε όλη τη χώρα, με την ευθύνη της Πολιτείας.

Read More »
“Προφορική συγκατάθεση” του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για τη συμμετοχή του Δήμου στο φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι “Προφορική συγκατάθεση” του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για τη συμμετοχή του Δήμου στο φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

24χρονη μεταφέρθηκε νεκρή στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
24χρονη μεταφέρθηκε νεκρή στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς


Μία 24χρονη από χωριό της Παραμυθιάς έφυγε από τη ζωή σκορπώντας θλίψη και πόνο. Η νεαρή γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν στο σπίτι της.

Από στενό συγγενικό της πρόσωπο κλήθηκε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς. Εκεί οι γιατροί έκαναν μεγάλη προσπάθεια να την επαναφέρουν χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η 24χρονη είχε χάσει την μάχη και τα ακριβή αίτια του θανάτου θα προκύψουν από τη νεκροψία- νεκροτομή, με την σορό της να εχει μεταφερθεί στα Ιωάννινα.
Read More »
24χρονη μεταφέρθηκε νεκρή στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς 24χρονη μεταφέρθηκε νεκρή στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Αύριο η αποσφράγιση των προσφορών για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Αύριο η αποσφράγιση των προσφορών για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ της 22ας Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών για την πώληση των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, ταυτόχρονα με την αποσφράγιση της αποτίμησης της αξίας της εταιρείας, του ανεξάρτητου απομιμητή (Independent Valuer) που είχε προσληφθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για το σκοπό αυτό.

Στην περίπτωση που η προσφορά του πρώτου είναι μεγαλύτερη κατά 20% από αυτή του δεύτερου και είναι υψηλότερη από την αποτίμηση, τότε υπάρχει κατακύρωση στον πλειοδότη.

Εφ’ όσον οι προσφορές των τριών επενδυτικών σχημάτων βρίσκονται κοντά μεταξύ τους και πάνω από την αποτίμηση, τότε τουλάχιστον οι δύο υποψήφιοι επενδυτές με τις υψηλότερες οικονομικές προσφορές, θα κληθούν να δώσουν νέες βελτιωμένες προσφορές, ενώ αν βρίσκονται κάτω από την αποτίμηση και πάλι το ταμείο διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει βελτιωμένες προσφορές.

Εφ’ όσον εκκινήσει η διαδικασία των βελτιωμένων προσφορών θεωρείται ότι ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την ανάδειξη του τελικώς επιλεγέντα δε θα υπερβεί τα μέσα Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι δεσμευτικές προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα:
1. ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ & ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
2. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.
3. ΟΛΘ Α.Ε.
Read More »
Αύριο η αποσφράγιση των προσφορών για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Αύριο η αποσφράγιση των προσφορών για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

150.000€ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας | Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
150.000€ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας | Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο


Υπεγράφη στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 με την Ανάδοχο Εταιρεία «ΛΙΑΝΟΣ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» η σύμβαση για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού ύψους 147.577,58 €. Το έργο έχει ενταχθεί στην Πράξη «Use of IoT-enabled and Smart Grid-ready Building Management Systems for Efficient Energy Saving in Public Buildings», με ακρωνύμιο «TARGET», που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Interreg IPA II Cross-border Cooperation Programme Greece-Albania 2014-2020» (από Ευρωπαϊκή Ένωση 85% και από εθνικούς πόρους 15%).

Οι εργασίες οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα, στοχεύουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου, με τις εξής παρεμβάσεις:
· Προσθήκη περιμετρικού κελύφους για τη θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων,
· Θερμομόνωση δωμάτων,
· Τοποθέτηση νέων κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης με διπλούς υαλοπίνακες,
· Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Με την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος ανέφερε τα εξής:
«Επενδύουμε στην επόμενη μέρα, μέσω της λήψης πρωτοβουλιών με έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οφείλουμε να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες με σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, γι’ αυτό και εργαζόμαστε εντατικά προς την κατεύθυνση αυτήν. Με το εν λόγω έργο υιοθετούμε ενεργειακά αποδοτικά συστήματα και τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, ειδικά σήμερα που η χώρα μας βιώνει μια έντονη ενεργειακή κρίση, συνεχίζοντας αδιαλείπτως κάθε προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος κι εξοικονόμησης πολύτιμων πόρων προς όφελος όλων».
Read More »
150.000€ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας | Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο 150.000€ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας | Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Υπεραμύνθηκε της ορθότητας…

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Υπεραμύνθηκε της ορθότητας…


Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Βασίλης Γοργόλης ένα 24ωρο μετά την συνεδρίαση και την απόφαση για το φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι προχώρησε σε δηλώσεις τις οποίες επέλεξε να κάνει στους τηλεοπτικούς σταθμούς των Ιωαννίνων.

Ωσάν σε… διάγγελμα υπεραμύνθηκε της ορθότητας τόσο των θετικών όσο και των αρνητικών γνωμοδοτήσεων που έχει λάβει η Επιτροπή για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Και μαζί υπεραμύνθηκε της ορθότητας στη γνωμοδότηση για το φωτοβολταϊκό των 91 που στην πορεία έγιναν 92 και με την σύνθεση να είναι ανοιχτή..

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν ο Πρόεδρος ή κάποιο μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος γνωρίζει πόσα φωτοβολταϊκά έχουν αδειοδοτηθεί –έχουν περάσει δηλαδή το στάδιο της γνωμοδότησης και έχουν εγκριθεί- για την ευρύτερη περιοχή του Μαργαριτίου..

Είναι άραγε κριτήριο για την Επιτροπή ο κορεσμός μιας περιοχής ή όχι;

Απλό το ερώτημα…
Read More »
Υπεραμύνθηκε της ορθότητας… Υπεραμύνθηκε της ορθότητας… Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


Στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που υλοποιεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το Κέντρο Πρόληψης Υγείας του Δήμου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Τα οφέλη της άσκησης στη σωματική και ψυχική υγεία».

Αναλυτικότερα, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ Πλαταριάς, του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια αλλά και πολίτες, συναντήθηκαν στο δασάκι της πόλης και έκαναν θεραπευτική γυμναστική υπό την καθοδήγηση του γυμναστή του τμήματος αθλητισμού του ΠΑΚΚΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Απόστολο Γκουντούλα.

Στη συνέχεια, η κα Νικολέτα Λάμπρου, υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα οφέλη της άσκησης στη σωματική υγεία ενώ η κα Σταυρούλα Κωνσταντίνου, μέλος του ΚΕΠ Υγείας, για τα οφέλη της άσκησης στην ψυχική υγεία.

Τέλος, οι συμμετέχοντες διέσχισαν το δάσος, ακολουθώντας το μονοπάτι, και κατέληξαν στην πλατεία Δημαρχείου όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την εμπειρία τους, απολαμβάνοντας τον καφέ τους.
Read More »
Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Τίμησαν τους 9 εκτελεσθέντες στο σχολείο Βούλγαρη

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Τίμησαν τους 9 εκτελεσθέντες στο σχολείο Βούλγαρη


Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, η καθιερωμένη λιτή εκδήλωση για την εκτέλεση των 9 άμαχων στις 19 Σεπτεμβρίου του 1943 στο σχολείο Βούλγαρη, από τα στρατεύματα κατοχής, λίγες ημέρες πριν την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της πόλης.
Το παρον μεταξύ άλλων έδωσαν ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Αθανασίου, o αντιδήμαρχος πολιτισμού Γεώργιος Ντάγκας, πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που είχαν καταγωγή οι εκτελεσθέντες καθώς και συγγενείς αυτών.

Σε δήλωση του αμέσως μετά την εκδήλωση, ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ανέφερε:
“Και σήμερα, 79 χρόνια μετά βρεθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε τους 9 συμπατριώτες μας από την Πλακωτή, τις πέντε Εκκλησιές, την Λαμπανίτσα και το Πόποβο. Οι άμαχοι αείμνηστοι συμπατριώτες μας, συνελήφθησαν κατά την μετάβαση τους στο παζάρι της Παραμυθιάς, το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη του 1943, εκτελέστηκαν την επόμενη μέρα χωρίς λόγο και αφορμή. Ακόμα και σήμερα, 78 χρόνια μετά οι μνήμες είναι νωπές, επώδυνες και διδακτικές. Ήταν η αρχή της κορύφωσης του τοπικού δράματος της Παραμυθιάς που ολοκληρώθηκε 10 ημέρες μετά με την εκτέλεση των 49 Προκρίτων. Εμείς το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να συντηρούμε την ιστορική μας μνήμη και να τιμούμε τους ήρωες συμπατριώτες μας.”Read More »
Τίμησαν τους 9 εκτελεσθέντες στο σχολείο Βούλγαρη Τίμησαν τους 9 εκτελεσθέντες στο σχολείο Βούλγαρη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Ιερό μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων των Ενόπλων Δυνάμεων στις μάχες της Μουργκάνας 1947-48

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Ιερό μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων των Ενόπλων Δυνάμεων στις μάχες της Μουργκάνας 1947-48


ΙΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΕΡ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ 1947-48, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ «ΦΙΛΟΙ ΣΤΡΑΤΟΥ» ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Ο Σύνδεσμος «Φίλων Στρατού» Φιλιατών, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 , και ώρα 10:00, στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας, προσκαλεί στην απότιση φόρου τιμής και ιερού μνημοσύνου για τους ηρωικά πεσόντες Αξιωματικούς, Οπλίτες ,Ιδιώτες των Μονάδων VIII Μ.Π. και Γ΄ ΜΚ και των ομαδικώς εκτελεσθέντων 120 ανδρών του 611 Τ.Π., κατά τις επιχειρήσεις Μουργκάνας, περιόδου 1947-‘48.
Έπειτα από το ιερό μνημόσυνο θα ακολουθήσει ιστορική ομιλία-πανηγυρικός λόγος από το δημοσιογράφο κ. Διονύσιο Βουλγαρόπουλο.
Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.
Προσκαλούνται οι σεβόμενοι τους αγώνες τους να τιμήσουν την ιερά μνήμη τους.
-Πληροφορίες, κ. Διονύσιος Βουλγαρόπουλος , 697 394 5505 & 2310-519140Read More »
Ιερό μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων των Ενόπλων Δυνάμεων στις μάχες της Μουργκάνας 1947-48 Ιερό μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων των Ενόπλων Δυνάμεων στις μάχες της Μουργκάνας 1947-48 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Ημερίδα με θέμα "Ιστορία Σουλίου -Μέλλον Σουλιοτοχωρίων" την Κυριακή στον Αυλότοπο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Ημερίδα με θέμα "Ιστορία Σουλίου -Μέλλον Σουλιοτοχωρίων" την Κυριακή στον Αυλότοπο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΛΟΤΟΠΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ
«Η ΓΛΑΒΙΤΣΑ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλοτόπου Σουλίου «Η ΓΛΑΒΙΤΣΑ» διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥΛΙΟΥ- ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥΛΙΩΤΟΧΩΡΙΩΝ». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αυλοτόπου την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 11 το πρωί, αμέσως μετά τη θεία λειτουργία.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, αρχικά οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι φίλοι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στο γοητευτικό φυσικό τοπίο του χωριού και του ευρύτερου Σουλιώτικου χώρου, θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από τους επίσημους και στη συνέχεια θα μιλήσουν για το θέμα ο Ιστορικός - συγγραφέας κ. Ασημακόπουλος Νικόλαος, η Ιστορικός - συγγραφέας κ. Μπακογιάννη Λιάνα και ο φιλόλογος - συγγραφέας κ. Τσιρώνης Βαγγέλης. Την εκδήλωση θα διευθύνει ο δημοσιογράφος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων» (ΑΠΕ) - συγγραφέας κ. Τζίμας Σταύρος.
Μετά τη σχετική συζήτηση η ημερίδα θα κλείσει με παράθεση, κάτω από τις βαθύσκιωτες λεύκες στην αυλή του σχολείου, γεύματος με Σουλιώτικα εδέσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους και υπό τους λεβέντικους ήχους Σουλιώτικων και άλλων παραδοσιακών τραγουδιών της πατρίδας μας.
Καλούνται οι απανταχού Σουλιώτες, όσοι αισθάνονται Σουλιώτες και οι φίλοι μας να παραστούν στη σημαντική αυτή, θέλομε να πιστεύουμε, πολιτιστική εκδήλωση για το παρόν και το μέλλον του Σουλίου ομού μετά της ευρύτερης περιοχής των πέντε σημερινών και ιστορικών Σουλιωτοχωριών. (Σαμονίβα, Τσαγγάρι, Αυλότοπος, Κουκουλιοί, Φροσύνη)

Σημειώσεις:
1) Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σουλίου και της Περιφέρειας Ηπείρου.
2) Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό χώρο του σχολείου με όλα τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής.
3) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ευχαριστεί θερμά το Δήμο Σουλίου, την Περιφέρεια Ηπείρου καθώς και τις Σουλιώτισσες φαρμακοποιούς στην πόλη των Ιωαννίνων κ. Ναταλία Παπά του Χρήστου και Μαριάνθη Πανοπούλου του Βασιλείου για τη γενναιόδωρη οικονομική χορηγία τους.

Για το Δ. Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου
Με τιμή o Γραμματέας
Βαγγέλης Τσιρώνης
Φιλόλογος-Συγγραφέας
Τηλ. 6978288595, mail: tsirovag.1954@gmail.com
Read More »
Ημερίδα με θέμα "Ιστορία Σουλίου -Μέλλον Σουλιοτοχωρίων" την Κυριακή στον Αυλότοπο Ημερίδα με θέμα "Ιστορία Σουλίου -Μέλλον Σουλιοτοχωρίων" την Κυριακή στον Αυλότοπο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Ρίψεις εμβολίων για τη λύσσα σε Θεσπρωτία, Ιωάννινα και Πρέβεζα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Ρίψεις εμβολίων για τη λύσσα σε Θεσπρωτία, Ιωάννινα και Πρέβεζα


Το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) ενημερώνει τους πολίτες ότι για την αντιμετώπιση της λύσσας στα ζώα και την προστασία της δημόσιας υγείας, η xώρα μας εφαρμόζει πρόγραμμα δύο (2) εμβολιαστικών εκστρατειών, ετησίως, για την από αέρος διανομή εμβολίων-δολωμάτων κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο.
Μετά την επανεμφάνιση των κρουσμάτων λύσσας στα ζώα της χώρας μας το 2012 και μέχρι την τελευταία επιβεβαίωση του νοσήματος, το Μάιο του 2014, συνολικά εμφανίστηκαν 48 κρούσματα [σαράντα (40) σε αλεπούδες, πέντε (5) σε σκυλιά, δυο (2) σε βοοειδή και ένα (1) σε γάτα].
Το φθινόπωρο του 2022 και με τη συνδρομή των αρμόδιων περιφερειακών κτηνιατρικών αρχών της χώρας, θα επαναληφθούν οι εμβολιασμοί των αλεπούδων με εναέριες ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων, από τις αρχές έως και τα τέλη του Οκτωβρίου, λαμβάνοντας υπόψη και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν περιέχουν ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης και απαγορεύεται οποιαδήποτε επαφή με αυτά. Σε περίπτωση τυχαίας επαφής πρέπει να αναζητείται αμέσως ιατρική βοήθεια.
Οι εναέριες ρίψεις των εμβολίων δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν σε δεκαεπτά (17) Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) της χώρας και, συγκεκριμένα: στις ΠΕ Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Φλώρινας, Καστοριάς και Θεσπρωτίας, στις οποίες θα γίνουν ρίψεις σε ολόκληρη την έκτασή τους, καθώς και στις ΠΕ Καβάλας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Ιωαννίνων και Πρέβεζας, στις οποίες οι ρίψεις θα γίνουν σε μερική/ορισμένη έκτασή τους.
Το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατών) ότι ο εμβολιασμός των ζώων τους από κτηνίατρο, για προστασία έναντι του ιού της λύσσας είναι υποχρεωτικός. Επανάληψη χορήγησης του εμβολίου από τον κτηνίατρο, γίνεται βάσει της διάρκειας ανοσίας που παρέχει το κάθε εμβολιαστικό σκεύασμα, πληροφορία που παρέχεται από την παρασκευάστρια εταιρία.
Παράλληλα, τονίζεται στους πολίτες, η σημασία της ενημέρωσης των κτηνιατρικών/δασικών υπηρεσιών και των θηροφυλάκων σε περίπτωση ανεύρεσης νεκρών ζώων ευαίσθητων στον ιό της λύσσας (όλα τα θερμόαιμα ζώα) ή ανεύρεσης ζώων τα οποία εμφανίζουν συμπεριφορά ύποπτη για λύσσα (λυσσύποπτα).
Επισημαίνεται ότι, πρωταρχικός για τον έλεγχο και την καταπολέμηση της λύσσας στη χώρα μας, είναι ο ρόλος των κτηνιατρικών υπηρεσιών της χώρας, καθώς και των θηροφυλάκων και των κυνηγών, που συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα επιτήρησης και καταπολέμησης της λύσσας στην Ελλάδα.
Read More »
Ρίψεις εμβολίων για τη λύσσα σε Θεσπρωτία, Ιωάννινα και Πρέβεζα Ρίψεις εμβολίων για τη λύσσα σε Θεσπρωτία, Ιωάννινα και Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Η κατανομή των κρουσμάτων της περασμένης εβδομάδας στην Ήπειρο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Η κατανομή των κρουσμάτων της περασμένης εβδομάδας στην Ήπειρο


Νέα μείωση αποτυπώνεται στον αριθμό κρουσμάτων για το διάστημα από 12 μέχρι και 18 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ.
Στην Ήπειρο η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στο Νομό Θεσπρωτίας ενώ οριακή αύξηση σημειώνεται μόνο στο Νομό Πρέβεζας.
Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.308 όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 1.448.

Αναλυτικά:
Στο Νομό Άρτας επιβεβαιώθηκαν 203 κρούσματα και η μείωση που καταγράφεται σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα ανέρχεται στο 10,57%.
Στο Νομό Θεσπρωτίας επιβεβαιώθηκαν 158 κρούσματα με την μείωση να φτάνει στο 23,67%.
Στο Νομό Ιωαννίνων τα κρούσματα για το ίδιο χρονικό διάστημα ανήλθαν σε 712 καταγράφοντας μείωση κατά 9,63%
Στο Νομό Πρέβεζας τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν ανέρχονται σε 235 καταγράφοντας οριακή άνοδο που υπολογίζεται σε 0,86%.
Read More »
Η κατανομή των κρουσμάτων της περασμένης εβδομάδας στην Ήπειρο Η κατανομή των κρουσμάτων της περασμένης εβδομάδας στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τους 49 Πρόκριτους της Παραμυθιάς

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τους 49 Πρόκριτους της ΠαραμυθιάςRead More »
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τους 49 Πρόκριτους της Παραμυθιάς Το πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τους 49 Πρόκριτους της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη 40χρονος για τη φωτιά στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Συνελήφθη 40χρονος για τη φωτιά στην Ηγουμενίτσα


Σε τακτική δικάσιμο παραπέμπεται ένας 40χρονος ο οποίος συνελήφθη μετά την φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα, κοντά στα ΚΤΕΛ.
Και θα ήταν απολύτως λογική η εξέλιξη αυτή αν δεν μεσολαβούσαν μερικά άλλα παράδοξα!
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος κλήθηκε από ιδιωτική επιχείρηση που βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή στεγάστρου και την τοποθέτηση τέντας. Πήγε δηλαδή για το μεροκάματο.
Στη διάρκεια των εργασιών και από τις σπίθες της ηλεκτροσυγκόλλησης τα καλάμια του γειτονικού οικοπέδου πήραν φωτιά.
Και αναστατώθηκε η περιοχή..
Ευθύνη όμως καμία..
Καμία ευθύνη στην επιχείρηση που φώναξε έναν μάστορα για να κατασκευάσει το στέγαστρο σε δικό της χώρο..
Καμία ευθύνη για τους ιδιοκτήτες του γειτονικού οικοπέδου που όφειλαν να το έχουν καθαρίσει αλλά δεν το είχαν πράξει.
Καμία ευθύνη στο Δήμο που όφειλε να είχε καθαρίσει το οικόπεδο και να επιβάλλει πρόστιμο στους ιδιοκτήτες του.
Ο εισαγγελέας έκρινε ότι ο μόνος υπεύθυνος είναι αυτός που δούλευε και ουδείς άλλος!
Τα υπόλοιπα… το άλλο καλοκαίρι!
Read More »
Συνελήφθη 40χρονος για τη φωτιά στην Ηγουμενίτσα Συνελήφθη 40χρονος για τη φωτιά στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022


Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά
Συντηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές

ΕΥΡΩΠΗ, ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας συμμετέχει και στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με το γενικό τίτλο «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά. Συντηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές», προγραμματίζοντας δύο εκπαιδευτικές δράσεις στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» | Για μαθητές Νηπιαγωγείων & Α΄- Γ΄ Τάξεις Δημοτικού
Βασικός στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το παιχνίδι στην αρχαία Ελλάδα, να μάθουν την προέλευση των αρχαίων παιχνιδιών, να συνειδητοποιήσουν την έννοια της διαχρονικότητας αλλά κυρίως να παίξουν χρησιμοποιώντας αντίγραφα και ελεύθερες ανακατασκευές πήλινων παιχνιδιών και ομαδικά παιχνίδια στον αύλειο χώρο του μουσείου.
Ώρες διεξαγωγής: 9.00-10.30 / 10.30-12.00
Διάρκεια προγράμματος: 90' λεπτά
Μέγιστος αριθμός μαθητών: 20~22

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΈΝΑ ΕΥΡΗΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ» | Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 8-12 ετών
Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδοί και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μικρές ιστορίες που μας αφηγούνται επιλεγμένες ενότητες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και να ανακαλύψουν με έναν ευχάριστο τρόπο πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Θεσπρωτών: την οργάνωση και τη λειτουργία της Αγοράς στην αρχαιότητα, εστιάζοντας στον εμπορικό της ρόλο και στον τρόπο πραγματοποίησης των ανταλλαγών, τον ρόλο του Πρυτανείου, ενός δημόσιου κτηρίου στην αρχαία πόλη των Γιτάνων Θεσπρωτίας, τον χώρο ενός αρχαίου μαγειρείου με αναφορές στα σκεύη και τις διατροφικές συνήθειες στην αρχαία Ελλάδα και τέλος το λουτρό και την προσωπική υγιεινή κατά την αρχαιότητα και τους ρωμαϊκούς χρόνους.
Ώρες διεξαγωγής: 11.00-13.00
Διάρκεια προγράμματος: 120' λεπτά
Προϋποθέσεις συμμετοχής
Μέγιστος αριθμός παιδιών και συνοδών:30: ένας ή δύο συνοδοί και έως δύο παιδιά, ηλικίας 8 έως 12 ετών, ανά οικογένεια
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 οικογένειες (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Για συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2665.0.21417, 28539, 29177. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για το κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης θα είναι ελεύθερη από τις 8.00 έως και τις 20.00.

Η Προϊσταμενη της Εφορείας
κ.α.α.
Γεωργία Πλιάκου
Aρχαιολόγος
Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022
Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι ξεκινάει η έναρξη υποβολής αιτήσεων στο Κοινωνικό Φαρμακείο, για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν είτε εκ νέου είτε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Κοινωνικό Φαρμακείο (Αγίου Δονάτου, έναντι πυροσβεστικής), από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 07:00 – 15:00 και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ
4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή αντίγραφο λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας
5. Αντίγραφο της τελευταίας φορολογικής δήλωσης (Ε1) και του εκκαθαριστικού σημειώματος
6. Στην περίπτωση που συνοικεί με ενήλικα πρόσωπα που υποβάλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση θα προσκομίζεται επιπλέον εκκαθαριστικό σημείωμα και Ε1 των συνοικούντων προσώπων.

Δικαιολογητικά κατά περίπτωση ανάλογα με την κατάσταση του δυνητικού υποψήφιου
1. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ , εφόσον πρόκειται για άνεργο
2. Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας , εφόσον πρόκειται για άτομα με Ειδικές Ανάγκες
3. Ενοικιοστάσιο συμβόλαιο, στην περίπτωση που ενοικιάζει σπίτι
4. Αντίγραφο εξατομικευμένης έκθεσης κοινωνικής έρευνας από αρμόδια δημόσια ή δημοτική υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, με την οποία μπορεί να διαπιστωθεί η κοινωνική κατάσταση, οι συνθήκες και οι δυσχέρειες διαβίωσης του ατόμου ή της οικογένειας ( μονογονεΪκότητα , πολυτεκνία, αδυναμία εξυπηρέτησης κλπ.)
5. Σε περίπτωση που το μονήρες άτομο ή οποιοδήποτε μέλος της αιτήτριας οικογένειας λαμβάνει οποιαδήποτε βοήθημα /σύνταξη/και άλλη κρατική παροχή , σχετική βεβαίωση λήψης.
6. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί κατά περίπτωση.

Δυνητικοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι:
1. Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας
2. Ομογενείς μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας
3. Αλλοδαποί που αποδεδειγμένα κατοικούν στο Δήμο Ηγουμενίτσας και διαθέτουν άδεια παραμονής και θεωρημένο διαβατήριο

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κτήριο παλιού Κέντρου Υγείας
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής),
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Read More »
Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Σελίδες