Πρόσκληση σε έκτακτη - κατεπείγουσα δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου» Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Πρόσκληση σε έκτακτη - κατεπείγουσα δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου»
Ηγουμενίτσας 


Καλείστε να συμμετάσχετε σε έκτακτη-κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα διεξαχθεί δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 28 Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30’, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 και την εγκύκλιο 375 του ΥΠ.ΕΣ. (Α.Π.:39167/2-6-2022–ΑΔΑ:Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω δύο (2) έκτακτα θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο

Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 6η): <<Νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5*, δυναμικότητας 102 κλινών, σε γήπεδο εκτός σχεδίου στη θέση «Σοφάς- Κάτω Πέραμα» της Δ.Ε. Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου»>>, με Φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας την εταιρεία «PMGP A.E.» (διακριτικός τίτλος «PMGP RESORT AND WELLNESS»).

-Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Νταής - Δήμαρχος.

· Αιτιολόγηση του κατεπείγοντος:

Την 29η Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία για την έκφραση της γνώμης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΘΕΜΑ 2ο

Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 6η): <<Νέα ξενοδοχειακή μονάδα 4*, δυναμικότητας 144 κλινών, σε γήπεδο εκτός σχεδίου στη θέση «Σοφάς- Κάτω Πέραμα» της Δ.Ε. Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου»>>, με Φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας την εταιρεία «PMGP A.E.» (διακριτικός τίτλος «PMGP RESORT AND WELLNESS»).

-Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Νταής - Δήμαρχος.

· Αιτιολόγηση του κατεπείγοντος:

Την 29η Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία για την έκφραση της γνώμης από το Δημοτικό Συμβούλιο.


 Οι Μ.Π.Ε. είναι πολυσέλιδες και βρίσκονται στο παρακάτω link:

https://www.dropbox.com/scl/fo/hq6ldqdnxny8rej6atgyt/h?rlkey=jxon3u617ph5qkiosxl4ybsxz&dl=0

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΟΥ

Read More »
Πρόσκληση σε έκτακτη - κατεπείγουσα δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου» Ηγουμενίτσας Πρόσκληση σε έκτακτη - κατεπείγουσα δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου» Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Σύγκρουση οχημάτων στην παλαιά Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας – Εγκλωβισμένος επιβάτης

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Σύγκρουση οχημάτων στην παλαιά Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας – Εγκλωβισμένος επιβάτης


Τροχαίο ατύχημα συνέβη πριν από λίγο στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας (από Λευκοθέα προς Παλιούρη).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Ε.ΚΑ.Β., πρόκειται για σύγκρουση δύο οχημάτων με εγκλωβισμένο άτομο. Στο σημείο μετέβησαν 2 οχήματα από το Πυροσβεστικό Κέντρο Βουτσαρά και 1 όχημα της 5ης Ε.Μ.Α.Κ Ιωαννίνων με 7 άτομα καθώς και η ΕΛ.ΑΣ και το Ε.Κ.Α.Β..

Το άτομο απεγκλωβίστηκε με τις αισθήσεις του και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.
Read More »
Σύγκρουση οχημάτων στην παλαιά Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας – Εγκλωβισμένος επιβάτης Σύγκρουση οχημάτων στην παλαιά Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας – Εγκλωβισμένος επιβάτης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

-652- συλλήψεις και -11.322- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τελευταίο τριήμερο σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την επικράτεια για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
-652- συλλήψεις και -11.322- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τελευταίο τριήμερο σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την επικράτεια για την πρόληψη της εγκληματικότητας


Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τριήμερο 23 έως 25 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς, όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά -52.544- άτομα και -37.540- οχήματα, ενώ
συνελήφθησαν -652- άτομα για διάφορα αδικήματα,
προσήχθησαν -2.221- άτομα,
βεβαιώθηκαν -11.322- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., -88- για αντικαπνιστική νομοθεσία και -9- για ηχόμετρα,
ακινητοποιήθηκαν -986- οχήματα, ενώ
κατασχέθηκαν -9-.

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:
στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν –4.309– έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν -48- άτομα και βεβαιώθηκαν -846- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ. και
στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν –229– έλεγχοι ατόμων, συνελήφθη -1- άτομο για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας καταστήματος και βεβαιώθηκαν -45- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.
Read More »
-652- συλλήψεις και -11.322- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τελευταίο τριήμερο σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την επικράτεια για την πρόληψη της εγκληματικότητας -652- συλλήψεις και -11.322- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τελευταίο τριήμερο σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την επικράτεια για την πρόληψη της εγκληματικότητας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Συνάντηση Περιφερειάρχη- Γεν. Προξένου Γαλλίας για τη Διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ήπειρο

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Συνάντηση Περιφερειάρχη- Γεν. Προξένου Γαλλίας για τη Διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ήπειρο

Η οργάνωση των εκδηλώσεων κατά τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, ήταν το βασικό θέμα της επίσκεψης στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, του Γενικού Προξένου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Jean- Luk Lavaud, ο οποίος συνοδεύονταν από την Επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στα Ιωάννινα κ. Θεοδώρα Ζιαμπίρη. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διέλθει και θα διανυκτερεύσει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου την 23η Απριλίου 2024, με επικεφαλής της αποστολής τον Γενικό Πρόξενο κ. κ. Jean- Luk Lavaud.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και γενικότερα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στους τομείς τουρισμού και αγροδιατροφής, με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη να υπογραμμίζει τις πολύ στενές σχέσεις Ελλάδος και Γαλλίας, επισημαίνοντας παράλληλα την αυξητική τάση που διαφαίνεται για επισκέψεις τουριστών από τη Γαλλία προς διάφορες περιοχές της Ηπείρου.


Read More »
Συνάντηση Περιφερειάρχη- Γεν. Προξένου Γαλλίας για τη Διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ήπειρο Συνάντηση Περιφερειάρχη- Γεν. Προξένου Γαλλίας για τη Διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Ακατάσχετοι λογαριασμοί ΜΟΝΟ στα χαρτιά – Νέα “κλοπή” των τραπεζών

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Ακατάσχετοι λογαριασμοί ΜΟΝΟ στα χαρτιά – Νέα “κλοπή” των τραπεζών


Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι δεσμεύσεις χρηματικών ποσών που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου, παρά το ότι οι λογαριασμοί αυτοί έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι και παρά το ότι είναι μισθοδοτικοί/συνταξιοδοτικοί.

Τα παραδείγματα πολλά: Υπάλληλος σε supermarket με αμοιβή 450 ευρώ το μήνα και οφειλή 4.000 ευρώ στη ΔΟΥ, βλέπει τον «ακατάσχετο» λογαριασμό του να δεσμεύεται στο σύνολό του δύο φορές το μήνα, με την καταβολή του κάθε δεκαπενθήμερου του μισθού του, για όλο το ποσό. Υπερχρεωμένη δανειολήπτρια που λαμβάνει το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, βλέπει ολόκληρο το ποσό του επιδόματος να δεσμεύεται μετά από κατάσχεση στον λογαριασμό. Σε άλλη περίπτωση, έγινε δέσμευση στον ακατάσχετο λογαριασμό του επιδόματος ανεργίας ποσού 200 ευρώ.

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο δελτίου τύπου, σε περίπτωση οφειλών προς το Δημόσιο, εξαιρούνται της κατασχέσεως εις χείρας τρίτων, μεταξύ άλλων: Καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα σε ατομικό ή κοινό λογαριασμό είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των χιλίων διακοσίων πενήντα (1.250) ευρώ μηνιαίως για κάθε φυσικό πρόσωπο και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα. Για την εφαρμογή της ρύθμισης αυτής απαιτείται γνωστοποίηση από το φυσικό πρόσωπο ενός μοναδικού λογαριασμού, με υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης. Εφ’ όσον υπάρχει λογαριασμός περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων, γνωστοποιείται, αποκλειστικά και μόνο, ο λογαριασμός αυτός.

Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε δέσμευση ποσού για ποσό που είναι χαμηλότερο του ορίου των 1.250 € από τις Τράπεζες, επί του δηλωθέντος ακατάσχετου λογαριασμού, δεν είναι σύννομη και πρέπει να καταγγέλλεται αμέσως.

Προσοχή όμως: Σε περίπτωση ύπαρξης κοινού λογαριασμού, το ακατάσχετο όριο των 1.250 € ισχύει για τον καθένα από τους συνδικαιούχους, μόνο αν και οι δύο έχουν δηλώσει τον ίδιο λογαριασμό ως ακατάσχετο. Ειδάλλως οι καταναλωτές κινδυνεύουν με κατάσχεση ποσών ακόμα και κάτω από το όριο, αφού ο νόμος λέει ότι το ποσό που υπάρχει στον κοινό τραπεζικό λογαριασμό ανήκει στους δικαιούχους κατά ίσα μέρη. Δηλαδή αν σε έναν λογαριασμό κατατίθεται το ποσό της σύνταξης π.χ. 1.000 ευρώ και ο συνδικαιούχος του ίδιου λογαριασμού είναι οφειλέτης του Δημοσίου, η Τράπεζα μπορεί να δεσμεύσει ποσό 500 €, δηλ. ποσό κάτω του ακατάσχετου ορίου.

Επίσης: αν καταβληθούν αναδρομικά ποσά (μισθών ή συντάξεων) οι τράπεζες δεν έχουν το δικαίωμα να θεωρήσουν το ποσό ως ένα ενιαίο σύνολο αλλά να το αναγάγουν σε μηνιαία βάση προκειμένου να διαπιστωθεί αν καλύπτεται το όριο του ακατάσχετου. Είναι παράνομες οι πρακτικές των τραπεζών που κατάσχουν συλλήβδην αναδρομικά ποσά χωρίς να διενεργούν το σχετικό έλεγχο για την αιτία προέλευσης του ποσού αυτού.

Τα τραπεζικά ιδρύματα, στα χέρια των οποίων επιβάλλεται κατάσχεση από την ΑΑΔΕ, οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους τα νομοθετικά όρια και να μην στερούν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν χρήση του νομοθετικά κατοχυρωμένου ακατάσχετου ποσού. Από την άλλη μεριά, η ίδια η ΑΑΔΕ οφείλει να εξαιρεί της κατάσχεσης τους δηλωμένους ακατάσχετους λογαριασμούς, μέχρι του ορίου των 1.250 €. Δεν μπορεί ο καταναλωτής να επωμίζεται νέα βάρη και ταλαιπωρία, μέχρι την άρση της παράνομης κατάσχεσης.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα, παράπονο ή καταγγελία, που αφορά τις συναλλαγές σας με τα πιστωτικά ιδρύματα, μπορείτε να απευθύνεστε στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Read More »
Ακατάσχετοι λογαριασμοί ΜΟΝΟ στα χαρτιά – Νέα “κλοπή” των τραπεζών Ακατάσχετοι λογαριασμοί ΜΟΝΟ στα χαρτιά – Νέα “κλοπή” των τραπεζών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις


Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, άνοιξε σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως την 11η Μαρτίου και ώρα 18.00.

Θα κλείσει προσωρινά στις 29-3-2024 και ώρα 08.00 για να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου έτους 2024.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.

Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.
Read More »
Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης με τη μέθοδο «phishing»

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης με τη μέθοδο «phishing» 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας απάτη με τη μέθοδο «phishing», η οποία έλαβε χώρα τον Μάιο του 2023 στην Άρτα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με ημεδαπό, παριστάνοντας υπάλληλο εταιρείας λογισμικού και με το πρόσχημα ότι η ηλεκτρονική του διεύθυνση βρίσκεται σε κίνδυνο, έπεισε αυτόν να χρησιμοποιήσει εφαρμογή, με την οποία ο κατηγορούμενος απέκτησε πρόσβαση στον υπολογιστή και σε τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα, απ’ όπου απέσπασε χρηματικό ποσό -4.590- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης με τη μέθοδο «phishing» Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης με τη μέθοδο «phishing» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

2 προσλήψεις για το πρόγραμμα “Άθληση για Όλους” του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
2 προσλήψεις για το πρόγραμμα “Άθληση για Όλους” του Δήμου Σουλίου


Την πρόσληψη, δύο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικής διάρκειας έως οκτώ (8) μηνών με ωριαία αποζημίωση, για την υλοποίηση των Προγραμμάτων «Άθλησης για Όλους», ανακοίνωσε ο Δήμος Σουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικώς τα κάτωθι δικαιολογητικά,

1. Βιογραφικό σημείωμα που να αναφέρεται στην προϋπηρεσία στα προγράμματα, στην επιμόρφωση μέσω σεμιναρίων, στην απόκτηση άλλου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου ή ειδικότητας κ.λπ.

2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στην αίτηση και στο βιογραφικό σημείωμα είναι αληθή.

3. Φωτοτυπία πτυχίου Φυσικής Αγωγής, ειδικότητας, μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού διπλώματος ή ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής αναγνωρισμένου στην Ελλάδα.

4. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.

5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. 6. Βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναι άνεργος.

7. Έγγραφα που αποδεικνύουν προϋπηρεσία, όπως: Βεβαιώσεις ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία του κυρίου φορέα ασφαλιστικής κάλυψης (μισθολογικές καταστάσεις Ι.Κ.Α. ή άλλων ασφαλιστικών ταμείων) ή βεβαιώσεις ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία φορολογικού χαρακτήρα (αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, κ.λπ.) ή πιστοποιητικά προϋπηρεσίας θεωρημένα από την Επιθεώρηση Εργασίας και δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν όσα αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα και τα οποία αποτέλεσαν κριτήριο επιλογής.

Και κατά περίπτωση όπου απαιτούνται ή υφίστανται

1. Έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιότητα του πολυτέκνου ή του γονέα μονογονεϊκής οικογένειας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

2. Αναγγελία άσκησης επαγγέλματος Προπονητή αθλήματος(ων) (όπου κρίνεται εκ του εξειδικευμένου προγράμματος και της προκήρυξης αναγκαία προϋπόθεση).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και τα δικαιολογητικά στο email του φορέα protocol@paramythia.gr ή αυτοπροσώπως, είτε με άλλο νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Σουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Παραμυθιάς, Τ.Κ.: 46200, Παραμυθιά, τηλ. επικοινωνίας: 2666360132, (κ. Παπαευαγγέλου Ε., κ. Μαραζόπουλος Αθ.), εντός προθεσμίας δέκα (10) εργάσιμων ημερών, που αρχίζει από την επομένη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας στον τοπικό τύπο
Read More »
2 προσλήψεις για το πρόγραμμα “Άθληση για Όλους” του Δήμου Σουλίου 2 προσλήψεις για το πρόγραμμα “Άθληση για Όλους” του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης Συνελήφθη χθες (25-02-2024) το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός διωκόμενος.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ιταλικών αρχών για τα αδικήματα «της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών», με μέγιστη ποινή φυλάκισης (20) έτη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Τραυματισμός ναυτικού στην Ηγουμενίτσα -Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Τραυματισμός ναυτικού στην Ηγουμενίτσα -Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο


Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας για τον τραυματισμό ενός 40χρονου μέλους πληρώματος (ειδικότητας βοηθού φροντιστή) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ενώ αυτό έπλεε από το λιμάνι της Πάτρας προς τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Μπάρι.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κατάστρωμα επιβατών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί άνω άκρο. Στον 40χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον Ύπαρχο του πλοίου. Με τον κατάπλου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο ναυτικός παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τραυματισμός ναυτικού στην Ηγουμενίτσα -Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τραυματισμός ναυτικού στην Ηγουμενίτσα -Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Πρωτομαγιά: Η υποχρεωτική αργία μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Πρωτομαγιά: Η υποχρεωτική αργία μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα


Με απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, λόγω του ότι συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη.

Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη, προκειμένου να μη διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μία περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές. Η απόφαση αυτή υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής. Μίας ημέρας που λειτουργεί ως εφαλτήριο σκέψης και δράσης, ώστε να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των πολιτών.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η κυβέρνηση τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους εργαζόμενους. Οι πολιτικές μας το επιβεβαιώνουν. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, περισσότεροι από 310 χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες βγήκαν από το φάσμα της ανεργίας και σήμερα εργάζονται. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20%, ενώ, από τις αρχές Απριλίου, θα αυξηθεί περαιτέρω. Αντίστοιχη ήταν και η άνοδος του μέσου μισθού. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Η περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών των εργαζομένων αποτελούν βασικό πυλώνα της πολιτικής μας».
Read More »
Πρωτομαγιά: Η υποχρεωτική αργία μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα Πρωτομαγιά: Η υποχρεωτική αργία μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Ρίζος

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Ρίζος


Με βαθιά θλίψη ανακοινώνεται ο θάνατος του αγαπητού μας συμπολίτη και πρώην γραμματέα του Σωματίου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσπρωτίας, Θωμά Ρίζου, σε ηλικία 79 ετών.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί σήμερα το μεσημέρι, στις 15:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Παραποτάμου, όπου οι οικείοι θα αποτίσουν φόρο τιμής και θα πούν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους Θωμά.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Χαρούλα, στα παιδιά του, Γιώργο και Βασίλη, στα εγγόνια του και σε όλη την οικογένειά του.
Read More »
Έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Ρίζος Έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Ρίζος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Θολό το καθεστώς μίσθωσης για το Δρέπανο

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Θολό το καθεστώς μίσθωσης για το Δρέπανο


Θολό προς το παρόν παραμένει το καθεστώς μίσθωσης αιγιαλού και παραλίας για το Δρέπανο. Θολή και η έκταση που θα έχουν οι μισθώσεις αυτές λόγω των περιορισμών που εισάγει το νέο νομοσχέδιο για τις περιοχές Natura όπως είναι χαρακτηρισμένη η συγκεκριμένη.

Το Δρέπανο και το Μακρυγιάλι μετά τις αλλαγές που επήλθαν με την χερσαία ζώνη περιλαμβάνεται στα τμήματα που έχουν αποδοθεί στο Δήμο.

Αυτό όμως δεν αρκεί ώστε να έχει ο Δήμος τον πρώτο και κύριο λόγο για τις μισθώσεις που θα γίνουν στην διάρκεια της θερινής περιόδου.

Ο νέος νόμος προβλέπει ότι οι μισθώσεις θα γίνονται από την Κτηματική Υπηρεσία μέσω ηλεκτρονικών διαγωνισμών. Ο Δήμος θα εισπράττει ένα μέρος των εσόδων, 30 ή 40% ενώ θα έχουν την ευθύνη για τη ναυαγοσωστική κάλυψη και την καθαριότητα.

Στην περίπτωση που υιοθετηθούν οι αλλαγές για τις προστατευόμενες περιοχές στην περίπτωση του Δρεπάνου θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές αφού θα μισθωθεί μόνο ένα μικρό μέρος της παραλίας ή ενδεχομένως και καθόλου.

Τα θέματα αυτά απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και θα επανέλθουν με την οριστικοποίηση του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Πηγή  epiruspost.gr
Read More »
Θολό το καθεστώς μίσθωσης για το Δρέπανο Θολό το καθεστώς μίσθωσης για το Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

ΠΡΟΚΥΡΙΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
ΠΡΟΚΥΡΙΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
ΙΔΡΥΜΑ Η. ΣΑΡΡΑΣ – ΚΑΣΤΡΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ 10:00
ΛΗΞΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ 13:00

Οι εκλογές αφορούν την ανάδειξη:

1. ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (7ΜΕΛΕΣ)

2. ΝΕΑΣ ΕΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (3ΜΕΛΗ)

3. ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΤΤΕ

Υποψηφιότητες για τα νέα όργανα του Συλλόγου θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 21:00.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας
θα πραγματοποιηθεί Διανομή Τροφίμων
(10:00 – 13:00 ή μέχρις εξάντλησης των αποθεμάτων)

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
Read More »
ΠΡΟΚΥΡΙΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΟΚΥΡΙΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher προμήθειας POS

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher προμήθειας POS


Ανοίγει σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, η πλατφόρμα για τα voucher αξίας 150 ευρώ που θα μπορούν να διεκδικήσουν οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες για την προμήθεια POS. Πρόκειται για τον τέταρτο κύκλο του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές», που θα επιτρέψει την επιδότηση μέσω voucher της αξίας αγοράς και διασύνδεσης των POS.

Η καταληκτική ημερομηνία για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS είναι η Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου. Η αξία του κουπονιού ορίζεται στα 150 ευρώ και προβλέπονται μέχρι δύο ανά επιχείρηση.

Με βάση τις διευκρινήσεις που έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τη χρηματοδότηση μέσω voucher της αγοράς και διασύνδεσης POS από τις επιχειρήσεις λιανικής, η ενίσχυση έχει τη μορφή επιταγής (voucher) και ο κάθε δικαιούχος έχει τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσει σε εγκεκριμένους από το Πρόγραμμα προμηθευτές.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στην πλατφόρμα του προγράμματος: https://beneficiary.digitalsme.gov.gr. 
Σε περίπτωση που μία επιχείρηση δραστηριοποιείται σε περισσότερους του ενός ΚΑΔ, για να γίνει η επιλογή λαμβάνεται καταρχάς υπόψη ο ΚΑΔ Κύριας Δραστηριότητας και εφόσον αυτός δεν είναι επιλέξιμος, δευτερευόντως ο ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα.

Υπενθυμίζεται ότι από τους τρεις πρώτους κύκλους χρηματοδότησης έχουν εγκριθεί τα αντίστοιχα vouchers σε 121.138 επιχειρήσεις για την αγορά/αντικατάσταση POS (18,1 εκατ. ευρώ) και 169.837 επιχειρήσεις για την κάλυψη μέρους του κόστους διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές (22,5 εκατ. ευρώ).

H διαδικασία εξαργύρωσης των vouchers έχει ως εξής:

Βήμα 1:

Πατήστε https://beneficiary.digitalsme.gov.gr/ για να μπείτε στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης, στην οποία έχετε υποβάλλει την Αίτηση Χρηματοδότησης και ακολούθως πατήστε το κουμπί «Συνέχεια» που θα δείτε στο κάτω μέρος της οθόνης.

Βήμα 2:

Μετά πατήστε στο κάτω μέρος της οθόνης το κουμπί «Είσοδος με διαπιστευτήρια Taxisnet» και πληκτρολογήστε τους κωδικούς σας, που έχετε για το Taxisnet, ώστε να μπείτε στην Αίτησή σας.

Βήμα 3:

Πατήστε το κουμπί «Έκδοση και διαχείριση επιταγών». Να σημειωθεί ότι το κουμπί «Έκδοση και διαχείριση επιταγών» εμφανίζεται στην οθόνη για όλους τους δικαιούχους του Α’ και Β’ κύκλου. Για τους δικαιούχους του Γ’ κύκλου θα εμφανιστεί στην οθόνη μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ενστάσεων, όπου και θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Βήμα 4:

Πληκτρολογήστε το ποσό στο οποίο επιθυμείτε να εκδοθεί η επιταγή (μέχρι το ύψος του ποσού που αναγράφεται ως «Διαθέσιμο ποσό για έκδοση νέων επιταγών» στην οθόνη σας) και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί «Αίτημα έκδοσης νέας επιταγής». Η επιταγή θα εμφανιστεί στον πίνακα «Οι επιταγές μου», εφόσον εγκριθεί. Να σημειωθεί ότι την επιταγή θα τη λάβετε και στην επιβεβαιωμένη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) που έχετε δηλώσει στην αίτησή σας.

Βήμα 5:

Τέλος, επιλέγετε το προϊόν που επιθυμείτε και δείχνετε στον έμπορο την επιταγή σας. Επιπροσθέτως του δίνετε το ΑΦΜ σας και αυτομάτως λαμβάνετε μήνυμα στο κινητό, που έχετε δηλώσει στην αίτησή σας. Σε αυτό θα υπάρχει κωδικός μιας χρήσης, τον οποίο επίσης πρέπει να δώσετε στον έμπορο.


Read More »
Ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher προμήθειας POS Ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher προμήθειας POS Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Ένα εκατομμύριο για δράσεις πυροπροστασίας στους Δήμους της Ηπείρου- Η κατανομή

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Ένα εκατομμύριο για δράσεις πυροπροστασίας στους Δήμους της Ηπείρου- Η κατανομή

Ένα εκατομμύριο περίπου διατίθεται στους 18 Δήμους της Ηπείρου από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να προχωρήσουν σε δράσεις πυροπροστασίας. Η κατανομή έγινε με βάση τα νέα κριτήρια που έχει αποφασίσει η ΚΕΔΕ.

Συνολικά το ποσό μπορεί να μοιάζει… αξιοπρεπές όμως τα χρήματα που αντιστοιχούν στον κάθε δήμο χωριστά μοιάζουν ελάχιστα για τις πραγματικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν είτε σε καθαρισμούς οδικών δικτύων, είτε σε συντηρήσεις έργων πυροπροστασίας ή και σε ζώνες πυροπροστασίας.

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει σε ετήσια βάση με την αντιπαράθεση μεταξύ αυτοδιοίκησης και κεντρικού κράτους να μην λείπει, ειδικά αν προκύψουν μεγάλες πυρκαγιές όπου τότε γίνονται μπαλάκι και οι ευθύνες.

Η κατανομή στους Δήμους της Ηπείρου για το 2024 είναι η ακόλουθη:

Νομός Άρτας

ΑΡΤΑΙΩΝ 82.000,00

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 35.000,00

ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 47.000,00

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ 35.000,00

Νομός Θεσπρωτίας

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 70.000,00

ΣΟΥΛΙΟΥ 49.000,00

ΦΙΛΙΑΤΩΝ 58.000,00

Νομός Ιωαννίνων

ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 64.000,00

ΔΩΔΩΝΗΣ 58.000,00

ΖΑΓΟΡΙΟΥ 64.000,00

ΖΙΤΣΑΣ 64.000,00

ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 82.000,00

ΚΟΝΙΤΣΑΣ 58.000,00

ΜΕΤΣΟΒΟΥ 58.000,00

ΠΩΓΩΝΙΟΥ 70.000,00

Νομός Πρέβεζας

ΖΗΡΟΥ 41.000,00

ΠΑΡΓΑΣ 35.000,00

ΠΡΕΒΕΖΑΣ 47.000,00

Πηγή  epiruspost.gr
Read More »
Ένα εκατομμύριο για δράσεις πυροπροστασίας στους Δήμους της Ηπείρου- Η κατανομή Ένα εκατομμύριο για δράσεις πυροπροστασίας στους Δήμους της Ηπείρου- Η κατανομή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Εφιάλτης από το παρελθόν για χιλιάδες φορολογούμενους

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Εφιάλτης από το παρελθόν για χιλιάδες φορολογούμενους


Αντιμέτωποι με «σκελετούς» από το παρελθόν βρίσκονται αυτές τις ημέρες δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι καλούνται από την εφορία να προχωρήσουν σε τροποποιητικές δηλώσεις ακόμα και για το μακρινό 2013, για ποσά που εισέπραξαν από διάφορες πηγές (κυρίως αποδοχές και συντάξεις) για τις οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν είχαν καν ενημερωθεί.

Η 2η κατά σειρά ενημέρωση που κατέφθασε στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο είναι σαφής: «Σε περίπτωση που έως και την 01/03/2024 δεν υποβάλετε τις απαιτούμενες τροποποιητικές Δηλώσεις, η Φορολογική Διοίκηση θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για τον προσδιορισμό της φορολογικής σας υποχρέωσης, την έκδοση των σχετικών πράξεων και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την παρούσα ενημέρωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση: anadromika@aade.gr».

Είχε προηγηθεί μήνυμα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ότι: επίκειται η έκδοση από τη φορολογική διοίκηση των σχετικών πράξεων και η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων για αναδρομικά ποσά που έχουν εισπραχθεί εδώ και μια δεκαετία (ακόμα και το 2013).

Εξ ου και η διευκρίνιση από τη φορολογική αρχή ότι «στην περίπτωση των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος φυσικών προσώπων έως το φορολογικό έτος 2014 (έτος υποβολής αρχικής Δήλωσης 2015), καθώς και σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η αρχική ή προηγούμενη τροποποιητική Δήλωση έχει εκκαθαριστεί από τη ΔΟΥ ή σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής υποβολής, η Δήλωση υποβάλλεται αποκλειστικά στην αρμόδια ΔΟΥ συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και κάθε σχετικό αποδεικτικό στοιχείο».

Η πλειονότητα των φορολογουμένων είναι σε κατάσταση …νευρικού κλονισμού όχι μόνο για το λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν αναδρομικά και μάλιστα με τόκους υπερημερίας, κυρίως όμως για το γεγονός ότι εδώ και χρόνια δεν είχαν καμιά προσωπική ενημέρωση για την υποχρέωση υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τους εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία με καθυστέρηση πολλών ετών υπολόγισαν αναδρομικά (κυρίως μικροποσά) αμελώντας να ενημερώσουν εγκαίρως την Εφορία, με αποτέλεσμα τα ποσά αυτά να μην εμφανίζονται στις προσυμπληρωμένες από την ΑΑΔΕ δηλώσεις φόρου εισοδήματος της εποχής εκείνης.Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που οι τροποποιητικές αφορούν φορολογούμενους που δεν είναι πλέον στη ζωή, με αποτέλεσμα να καλούνται οι άμεσοι συγγενείς τους να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η έκπληξη για όσους δεν έχουν δηλώσει μέσω της πλατφόρμας myAADE (στα στοιχεία επικοινωνίας τους με την εφορία) το προσωπικό τους email, προκειμένου να λαμβάνουν εκεί τις ειδοποιήσεις. Στην περίπτωση αυτή, τα όποια πληροφοριακά μηνύματα αποστέλλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σωρεύονται αδιάβαστα στην προσωπική θυρίδα τους στο Taxisnet, στην οποία κανείς μισθωτός ή συνταξιούχος δεν επισκέπτεται τακτικά στη διάρκεια της χρονιάς, παρά μόνο όταν «τρέχουν» οι προθεσμίες για τις δηλωτικές υποχρεώσεις τους – και κυρίως την Άνοιξη για υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος Ε1.
Read More »
Εφιάλτης από το παρελθόν για χιλιάδες φορολογούμενους Εφιάλτης από το παρελθόν για χιλιάδες φορολογούμενους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα για διακίνηση ναρκωτικών

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα για διακίνηση ναρκωτικών


Στην κατοχή του βρέθηκαν συσκευασίες με ηρωίνη και κάνναβη

Συνελήφθη χθες (24-02-2024) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

· τρεις συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 78 γραμμαρίων και

· συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα για διακίνηση ναρκωτικών Συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα για διακίνηση ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Πάει για την άνοιξη του 2025 ο βιολογικός και η αποχέτευση στα παράλια!

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Πάει για την άνοιξη του 2025 ο βιολογικός και η αποχέτευση στα παράλια!Καθυστερήσεις, αλλαγές και τροποποιήσεις στις μελέτες, παρατάσεις… Οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξή του το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο για τα παράλια της Πάργας και της Πρέβεζας, με την κατασκευή αποχετευτικό δικτύου και τη λειτουργία βιολογικού καθαρισμού δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία.

Το έργο οδηγείται σε μία ακόμη παράταση και μάλιστα αρκετών μηνών χωρίς να είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτή θα είναι και η τελευταία.

Τα «έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου και των οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας» είχαν ενταχθεί με ποσό 15 εκατομμυρίων στο προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Οι καθυστερήσεις όμως ήταν μεγάλες κάτι που από το περασμένο καλοκαίρι είχε οδηγήσει την Διαχειριστική Αρχή να τα περιλάβει στα πρώτα τμηματοποιημένα –έργα γέφυρες όπως αποκαλούνται στο παρελθόν- και να μεριμνήσει για τη συνέχιση χρηματοδότησής τους από το νέο ΕΣΠΑ.

Από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής προκύπτει ότι θα απαιτηθεί σχεδόν ενάμισι χρόνος ακόμη για να φτάσει στο στάδιο της λειτουργίας ένα έργο που ξεκίνησε το 2016… Θα έχει συμπληρωθεί δηλαδή σχεδόν μία δεκαετία!
Η παράταση αφορά ουσιαστικά την κατασκευή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, δηλαδή τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού αφού χωρίς αυτή το αποχετευτικό δίκτυο δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.

Για τη μονάδα διαπιστώθηκε η σύνταξη νέας οριστικής ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης. Η ανάδοχος εταιρεία αιτήθηκε παράταση τόσο για την συνολική προθεσμία όσο και των αποκλειστικών τμηματικών προθεσμιών του έργου.

Η παράταση που ζητήθηκε είναι μέχρι τον Απρίλιο του 2025!

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου έκριναν εύλογη τη χορήγηση για την ολοκλήρωση και την έγκριση της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης και με την σύμφωνη γνώμη της Διαχειριστικής Αρχής η παράταση που δόθηκε είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2025!

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν από την οριστικοποίηση της μελέτης θα προκύψει και αλλαγή στον προυπολογισμό του έργου.


Πηγή  epiruspost.gr
Read More »
Πάει για την άνοιξη του 2025 ο βιολογικός και η αποχέτευση στα παράλια! Πάει για την άνοιξη του 2025 ο βιολογικός και η αποχέτευση στα παράλια! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Συνελήφθησαν άμεσα 3 ημεδαπές για διαδοχικές κλοπές από καταστήματα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Συνελήφθησαν άμεσα 3 ημεδαπές για διαδοχικές κλοπές από καταστήματαΕξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις

Συνελήφθησαν χθες (24-02-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων τρεις ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία από κατάστημα ένδυσης στην πόλη των Ιωαννίνων για κλοπή προϊόντων από άγνωστες γυναίκες.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί εντόπισαν τις κατηγορούμενες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλεμμένα προϊόντα. Επιπλέον στην κατοχή τους βρέθηκε και πλήθος άλλων προϊόντων, τα οποία από την περεταίρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από δύο διαφορετικά σούπερ – μάρκετ.

Τα προϊόντα από τις παραπάνω τρεις περιπτώσεις αποδόθηκαν σε εκπροσώπους των επιχειρήσεων.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν άμεσα 3 ημεδαπές για διαδοχικές κλοπές από καταστήματα Συνελήφθησαν άμεσα 3 ημεδαπές για διαδοχικές κλοπές από καταστήματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διαπιστώθηκε να κάνει χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Read More »
Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Η πίτα του Ηπειρώτη με απόντες Ηπειρώτες

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Η πίτα του Ηπειρώτη με απόντες Ηπειρώτες


Δεν πήγε και πολύ καλά από πλευράς συμμετοχής η φετινή διοργάνωση της Πίτας του Ηπειρώτη, ενός κορυφαίου πολιτιστικού γεγονότος , που κάθε χρόνο αποτελούσε το μεγαλύτερο αντάμωμα των απανταχού Ηπειρωτών. Οι απουσίες ήταν εμφανείς από νωρίς , τόσο από πλευράς κόσμου , όσο και από τον πολιτικό κόσμο . Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι από τους 11 βουλευτές στην Ήπειρο το παρόν έδωσαν μόλις 3! Η κ.Μαρία Κεφάλα και ο κ. Γιάννης Τσίμαρης από το Νομό Ιωαννίνων και ο κ. Γιώργος Στύλιος από το Νομό Άρτας.


Read More »
Η πίτα του Ηπειρώτη με απόντες Ηπειρώτες Η πίτα του Ηπειρώτη με απόντες Ηπειρώτες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με ανατροπή αυτοκινήτου στην Ε.Ο Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Τροχαίο ατύχημα με ανατροπή αυτοκινήτου στην Ε.Ο Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ε.Ο. Πρέβεζας Ηγουμενίτσας αμέσως μετά το χωριό Κυψέλη του Δήμου Πάργας.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του και στη συνέχεια να ανατραπεί σε χαντάκι παρακείμενου χωραφιού.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πόσα άτομα επέβαιναν στο όχημα και αν υπήρξαν τραυματισμοί.

Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με ανατροπή αυτοκινήτου στην Ε.Ο Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας Τροχαίο ατύχημα με ανατροπή αυτοκινήτου στην Ε.Ο Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία θα είναι και το 2024 οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στις αφίξεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία θα είναι και το 2024 οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στις αφίξεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα

Αισιόδοξα μηνύματα στέλνουν οι σημαντικότερες αγορές-χώρες που τροφοδοτούν με επισκέπτες την Ελλάδα κάθε χρόνο, καθώς οι μέχρι τώρα ενδείξεις από τις αεροπορικές εταιρείες αλλά και τις έρευνες που διεξάγουν οι κατά τόπους τουριστικοί οργανισμοί δείχνουν αν μη τι άλλο ότι οι τουριστικές αφίξεις το 2024 στην Ελλάδα δεν θα είναι χαμηλότερες από το 2023, χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Χωρίς να ληφθούν υπόψη τυχόν αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί ανά πάσα στιγμή να επηρεάσουν στην τουριστική κανονικότητα, Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία θα είναι και το 2024 οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στις αφίξεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα.

Γερμανία: Αναμένονται 70 εκατομμύρια ταξίδια το 2024

Στην μεγαλύτερη αγορά τροφοδότη ξένων επισκεπτών προς την Ελλάδα, Γερμανία, τα μηνύματα μόνο ως θετικά λογίζονται. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διεθνείς παίκτες της τουριστικής σκηνής, τονίζεται ότι παρά την τρέχουσα δύσκολη οικονομική κατάσταση οι διακοπές θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για τους Γερμανούς το έτος 2024, καθώς υπολογίζεται τη νέα τουριστική χρονιά να πραγματοποιήσουν περίπου 70 εκατομμύρια ταξίδια, διάρκειας 5 και πλέον ημερών.

Με την Ελλάδα να συγκαταλέγεται στα φαβορί για διακοπές στο εξωτερικό για τους Γερμανούς, στους δημοφιλείς προορισμούς συγκαταλέγονται η Ισπανία, η Ιταλία, η Τουρκία και η Αυστρία. Ο διεθνής Tour Operator DER Touristik κάνει λόγο για αύξηση της ζήτησης το 2024 σε σχέση με πέρυσι, με το Ηράκλειο, τη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα αλλά και τη Θάσο να παρουσιάζουν αξιόλογη δυναμική. Στο μεταξύ για τον Tour Operator Schauinsland ιδιαίτερα «υποσχόμενοι» προορισμοί για το 2024 είναι η Χαλκιδική και η Κέρκυρα. Η Ελλάδα ωστόσο αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για οικογένειες και ζευγάρια στην γερμανόφωνη αγορά, σύμφωνα με τον Tour Operator FTI, με τις προκρατήσεις του 2024 να κινούνται στα περυσινά επίπεδα. Για τον Tour Operator Alltours το χειμερινό πρόγραμμα city break 2023/2024 τρέχει πολύ ικανοποιητικά, ενώ σχεδιάζεται το τρέχον έτος ένταξη χειμερινών πακέτων και στη Θεσσαλονίκη. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει για την μεγάλη πλατφόρμα κρατήσεων Holidaycheck όπου καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον για το 2024 για την Κρήτη, τα μικρά Ελληνικά Νησιά, την Κέρκυρα, την Χαλκιδική, την Ζάκυνθος και τέλος τη Θάσο. Αξίζει παράλληλα να αναφερθεί ότι για το 2024 η αεροπορική εταιρία Eurowings θα αυξήσει κατά 8% περίπου την διαθεσιμότητα σε προσφερόμενες θέσεις αλλά και τον αριθμό των πτήσεων.

Αγγλία: Στην πέμπτη θέση η Ελλάδα σύμφωνα με τις ταξιδιωτικές προθέσεις των Βρετανών για το 2024

Στη δεύτερη σημαντικότερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό το 2023, έκθεση της ΑΒΤΑ (Association of British Travel Agents) για τις ταξιδιωτικές προθέσεις των Βρετανών για το 2024 τονίζεται ότι η Ελλάδα είναι στην 5η θέση. Πρώτη επιλογή για τους Βρετανούς θα είναι η Ισπανία, δεύτερη η Ιταλία, τρίτη η Γαλλία και ακολουθούν οι ΗΠΑ με την Ελλάδα.

Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία και η Ιταλία αποτελούν τους πλέον σημαντικούς ανταγωνιστικούς προορισμούς στην Ιρλανδική αγορά, με την Ελλάδα να έχει σημειώσει σημαντική αύξηση κατά το 2023 και τους ειδικούς της αγοράς να εκτιμούν ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω κατά το 2024.

Εστιάζοντας στο πτητικό έργο των αεροπορικών εταιρειών η Easyjet κάνει λόγο για αύξηση 6,3% στο πτητικό έργο (capacity) των πτήσεων για την Ελλάδα. Από την πλευρά της η British Airways, αμέσως μετά την εκπτωτική δράση (January sales) που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2024, δείχνει άνοδο κρατήσεων της τάξης του 21% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στο μεταξύ και ο όμιλος Jet2, προσφέρει 1,5 εκατ. αεροπορικές θέσεις και 320 πτήσεις την εβδομάδα προς την Ελλάδα, περισσότερα από 100 δρομολόγια από 11 αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου προς 14 αεροδρόμια στην Ελλάδα, ενώ οι πελάτες της Jet2holidays θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 20 ελληνικών προορισμών.

Γαλλία: Στην 3η θέση η Ελλάδα σύμφωνα με τις ταξιδιωτικές προθέσεις των Γάλλων για το 2024

Στην τρίτη σημαντικότερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, αυτή της Γαλλίας που στο 2023 έστειλε στην Ελλάδα 1,920 εκατομμύρια ταξιδιώτες (αύξηση 4,2% σε σχέση με πέρυσι) οι έρευνες για την διάγνωση της ταξιδιωτικής επιθυμίας των Γάλλων το 2024 σημειώνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη (3η) θέση, αναφορικά με τα ταξίδια μικρής και μέσης απόστασης . Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ισπανία μπροστά από τη μητροπολιτική Γαλλία.

Αντλώντας στοιχεία από την δημοφιλής γαλλική επαγγελματική ιστοσελίδα τουρισμού L´Echo Touristique αναφορικά με τις πωλήσεις τουριστικών πακέτων του μηνός Ιανουαρίου 2024 από φυσικά και online ταξιδιωτικά πρακτορεία προς τους είκοσι κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η συνολική κίνηση της αγοράς παρουσίασε μία αύξηση 3% τον Ιανουάριο του 2024 έναντι του Ιανουαρίου 2023.

Αναφορικά με στοιχεία από ένα διεθνή οργανωτή ταξιδίων, που ασχολείται με πολυτελείς διακοπές, το Voyage Privé στοχεύει να στείλει τους 115.000 ταξιδιώτες και να αυξήσει κατά 380 χιλιάδες τις διανυκτερεύσεις. Ειδικότερα για τη γαλλική αγορά, οι προκρατήσεις κινούνται ικανοποιητικά για την εταιρεία και αναμένουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον τον Φεβρουάριο, ένα μήνα πριν από το καθολικό Πάσχα, όπου και το ενδιαφέρον για διακοπές εντείνεται. Η Κρήτη, η Θεσσαλονίκη, η ηπειρωτική Ελλάδα και οι Κυκλάδες παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Η στόχευση για το 2024 είναι οι άνω των 60.000 Γάλλων ταξιδιωτών και οι 200.000 διανυκτερεύσεις.

Το Voyage Privé έχει ολοκληρώσει τις πρώτες είκοσι ημέρες του Ιανουαρίου 1.310 κρατήσεις για την Ελλάδα, για 3.470 άτομα και 10.919 διανυκτερεύσεις, με μέσο όρο δαπάνης τα 1.210 Ευρώ κατ’ άτομο.

Στο μεταξύ ο travel agent FRAM – Karavel σχεδιάζει να προωθήσει προορισμούς πέραν των παραδοσιακών, όπως είναι η Κόρινθος/Λουτράκι, η Καλαμάτα, η Κως και μικρότερα νησιά των Κυκλάδων. Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι θα στείλει το 2024 περισσότερους από 87.489 γάλλους επιβάτες που ταξίδεψαν στην Ελλάδα το 2023, με τους μισούς περίπου να επιλέγουν την Κρήτη πέρυσι.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι και το 2024 η Ελλάδα θα ξεχωρίσει στη διεθνή τουριστική σκηνή. Το αν θα επιτευχθούν οι αφίξεις του 2023, δεν αποτελεί αυτοσκοπό για την πολιτική ηγεσία του τουρισμού αλλά και ούτε και για την επιχειρηματική κοινότητα, με το βάρος να δίνεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος και στο οικονομικό αποτύπωμα του στην ελληνική οικονομία αλλά και στο ταμείο των επιχειρήσεων.
Read More »
Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία θα είναι και το 2024 οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στις αφίξεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία θα είναι και το 2024 οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στις αφίξεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Διαλύεται η σύμβαση για το αθλητικό κέντρο της Παραμυθιάς

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Διαλύεται η σύμβαση για το αθλητικό κέντρο της Παραμυθιάς


Σε περιπέτειες οδηγείται το έργο κατασκευής στίβου και αντικατάστασης συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου 49 προκρίτων στην Παραμυθιά.

Το έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος με προυπολογισμό 800 χιλιάδων περίπου. Τρία χρόνια μετά την ένταξη και σχεδόν δύο μετά την δημοπράτηση η σύμβαση μεταξύ του αναδόχου και του Δήμου Σουλίου διαλύεται..

Που σημαίνει πως ότι έγινε έγινε και για τα υπόλοιπα άγνωστο τι θα γίνει..

Από τα στοιχεία που είναι αναρτημένα προκύπτει ότι μέχρι τώρα έχει πληρωθεί μόνο ένας λογαριασμός για το έργο ύψους 15 χιλιάδων.

Ο ανάδοχος επικαλούμενος καθυστέρηση στην εξόφληση του λογαριασμού είχε προχωρήσει από τον Μάρτιο του 2023 σε ειδική δήλωση διακοπής εργασιών.

Τρεις μήνες αργότερα προχώρησε σε αίτηση διάλυσης της σύμβασης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου με την προηγούμενη σύνθεσή του είχε συζητήσει το θέμα και τώρα οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στην υπογραφή της απόφασης για την διάλυση της σύμβασης.

Απομένει βέβαια από την Δημοτική Αρχή να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σχετικά με την τύχη του συγκεκριμένου έργου.


Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Διαλύεται η σύμβαση για το αθλητικό κέντρο της Παραμυθιάς Διαλύεται η σύμβαση για το αθλητικό κέντρο της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Εργαστήριο αξιολόγησης της Ελληνικής Γλώσσας στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Εργαστήριο αξιολόγησης της Ελληνικής Γλώσσας στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας


Ένας κύκλος εργαστηρίων αναφορικά με την αξιολόγηση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εγκαινιάζεται την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024 στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και από τα πέντε Ημερήσια Γενικά Λύκεια του Νομού Θεσπρωτίας.Read More »
Εργαστήριο αξιολόγησης της Ελληνικής Γλώσσας στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας Εργαστήριο αξιολόγησης της Ελληνικής Γλώσσας στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Προς νέα νομοθετική παρέμβαση για τα υδροπλάνα / υδατοδρόμια

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Προς νέα νομοθετική παρέμβαση για τα υδροπλάνα / υδατοδρόμια


Όπως όλα δείχνουν, το 2024 θα αποτελέσει το έτος επαναλειτουργίας των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθησαν δοκιμαστικά δρομολόγια του υδροπλάνου Caravan C-208, 8 θέσεων, της Hellenic Seaplanes από τα Μέγαρα στο υδάτινο πεδίο του Λαυρίου.

Η Hellenic Seaplanes εμφανίζεται διατεθειμένη να εκκινήσει πτήσεις, την άνοιξη (ίσως τον Απρίλιο), στα υδατοδρόμια που είναι πλήρως αδειοδοτήμενα, όπως η Πάτρα, η Κέρκυρα και οι Παξοί, συνδέοντας τα μεταξύ τους, αλλά και με τη λίμνη (όταν αδειοδοτηθεί) ή το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και σε υδατοδρόμια που θα αδειοδοτηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζουν νομοθετική ρύθμιση για τα νέα (προς έγκριση) υδατοδρόμια, η οποία έχει να κάνει – μεταξύ άλλων – με το ύψος του επιτρεπόμενου κυματισμού για τη διεξαγωγή πτήσεων.

Read More »
Προς νέα νομοθετική παρέμβαση για τα υδροπλάνα / υδατοδρόμια Προς νέα νομοθετική παρέμβαση για τα υδροπλάνα / υδατοδρόμια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Συντάξεις: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους - Μπορούν να δηλώσουν την εργασία τους

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Συντάξεις: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους - Μπορούν να δηλώσουν την εργασία τους

Ανοίγει σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους. Στην πλατφόρμα αυτή θα μπορούν οι δικαιούχοι συνταξιούχοι να δηλώνουν την εργασία τους και να λαμβάνουν όλη τη σύνταξή τους.

«Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ το μήνα. Το μόνο που θα κάνουν είναι μία αίτηση ηλεκτρονικά ή στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους. Σήμερα, υπολογίζουμε ότι έχουμε 100.000 συνταξιούχους, οι οποίοι εργάζονται. Από αυτούς, οι 36.000 το δηλώνουν. Τους ανθρώπους πρέπει να τους βοηθήσουμε, τη σύνταξή τους την έχουν πληρώσει» τόνισε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Read More »
Συντάξεις: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους - Μπορούν να δηλώσουν την εργασία τους Συντάξεις: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους - Μπορούν να δηλώσουν την εργασία τους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

2η Θέση για την Μυρσίνη Τσακίρη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
2η Θέση για την Μυρσίνη Τσακίρη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου


Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που διεξήχθη στην Πύλη Τρικάλων σήμερα Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 ο σύλλογος ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ κατέκτησε την 2 θέση και το ασημένιο μετάλλιο με την Τσακίρη Μυρσίνη με επίδοση 6.33.79 στην κατηγορία Κ16 και στα 2000 μέτρα και η ομάδα συνολικά κατέκτησε την τρίτη θέση στο ομαδικό στο ίδιο αγώνισμα.

Πολύ καλές εμφανίσεις και από όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στην αποστολή.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στην αποστολή, αθλητές, αθλήτριες και προπονητές!Read More »
2η Θέση για την Μυρσίνη Τσακίρη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου 2η Θέση για την Μυρσίνη Τσακίρη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα


Η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα είναι ο κορυφαίος εθνικός διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στον οποίο διακρίνονται μαθητές όλων των βαθμίδων με ιδιαίτερες ικανότητες στα μαθηματικά, ενώ μεταξύ των βραβευθέντων γίνεται η επιλογή των εθνικών ομάδων, που εκπροσωπούν τη χώρα μας στους διεθνείς διαγωνισμούς μαθηματικών.

Ο μαθητής μας Γιάννης Αρβανίτης από το Γυμνάσιο Παραμυθιάς έχει ήδη διακριθεί στις προηγούμενες φάσεις (Θαλής, Ευκλείδης) και σήμερα Σάββατο διαγωνίστηκε στη μαθηματική Ολυμπιάδα “Ο Αρχιμήδης” στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων.

Η διάκριση του Γιάννη αποτελεί ταυτόχρονα επιτυχία του φροντιστηρίου μας, καθώς στο νομό Θεσπρωτίας στην κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου συμμετείχαν μόνο 3 άτομα.

Συγχαρητήρια Γιάννη και εις ανώτερα!

Αναστάσιος Π. Ζαχαριάς
Καθηγητής Μαθηματικών
Φροντιστήριο Μαθηματικές Υποδομές
Read More »
Στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα Στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Την απελευθέρωση της Παραμυθιάς τίμησαν τα νήπια του Α’ Νηπιαγωγείου +Φωτογραφίες

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024
Την απελευθέρωση της Παραμυθιάς τίμησαν τα νήπια του Α’ Νηπιαγωγείου
+Φωτογραφίες


Πιστό στις δράσεις του τις ημερομηνίες αναφοράς της Παραμυθιάς, το Α’ Νηπιαγωγείο της πόλης τίμησε την 111η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης απο του τούρκους στους Βαλκανικούς πολέμους.

Τα νήπια με χειροτεχνίες και επίσκεψη σε σημεία της Παραμυθιάς με αναφορά στην περίοδο εκείνη, εκαναν την πρώτη γνωριμία τους με την ιστορια του τόπου και απότισαν το δικό τους φόρο τιμής στους ήρωες προγόνους μας.

Read More »
Την απελευθέρωση της Παραμυθιάς τίμησαν τα νήπια του Α’ Νηπιαγωγείου +Φωτογραφίες Την απελευθέρωση της Παραμυθιάς τίμησαν τα νήπια του Α’ Νηπιαγωγείου +Φωτογραφίες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Σελίδες