Απομάκρυναν άρρωστα πλατάνια στην περιοχή του Αχέροντα

Κυριακή, Απριλίου 26, 2015
Απομάκρυναν άρρωστα πλατάνια στην περιοχή του Αχέροντα


Στην κοπή τριών πλατάνων τα οποία είχαν «αρρωστήσει» από μετα-χρωματικό έλκος και βρίσκονταν στην περιοχή του Αχέροντα προχώρησαν πρόσφατα οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Η κοπή των δέντρων έγινε με ιδιαίτερη προσοχή. Προηγήθηκε «νέκρωση» των δέντρων έτσι ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση της νόσου σε παρακείμενα υγιή. Σύμφωνα με δημοσίευμα του pamepreveza.gr, στην περιοχή βρέθηκε πριν από λίγο καιρό ο ειδικός ερευνητής του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων Παναγιώτης Τσόπελας, που διαπίστωσε από κοντά την πορεία της νόσου η οποία έχει ξεπεράσει τα όρια του Αχέροντα και έχει πλέον εξαπλωθεί και προς την πλευρά της Ρεματιάς.

Η νόσος των πλατάνων την τελευταία πενταετία έχει αποδεκατίσει τα δέντρα της περιοχής όπως και πολλά ακόμη σε όλη την Ελλάδα.
Read More »
Απομάκρυναν άρρωστα πλατάνια στην περιοχή του Αχέροντα Απομάκρυναν άρρωστα πλατάνια στην περιοχή του Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 26, 2015 Rating: 5

Κατασχέθηκαν 9 κιλά κάνναβη στο Ασπροκκλήσι

Κυριακή, Απριλίου 26, 2015
Κατασχέθηκαν 9 κιλά κάνναβη στο Ασπροκκλήσι


Χθες (25-04-2015) το απόγευμα, κατασχέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε (10) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους -8- κιλών και -796- γραμμαρίων, τα οποία βρέθηκαν σε αγροτική περιοχή στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας. 
 
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.
Read More »
Κατασχέθηκαν 9 κιλά κάνναβη στο Ασπροκκλήσι Κατασχέθηκαν 9 κιλά κάνναβη στο Ασπροκκλήσι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 26, 2015 Rating: 5

Let’s Do it Greece στα "Πλατάνια" από τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Απριλίου 26, 2015
Let’s Do it Greece στα "Πλατάνια" από τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας
 

Με στόχο την ανάδειξη της δύναμης του Εθελοντισμού, ο Σύλλογος μας συμμετείχε σήμερα Κυριακή 26 Απριλίου στις εκδηλώσεις της μεγάλης εκστρατείας για μια Ομορφότερη και Καθαρότερη Ελλάδα, Let’s Do it Greece, και ειδικότερα μιας πιο όμορφης και καθαρής πόλης, η Ηγουμενίτσα.

Το ραντεβού των μελών του Συλλόγου ήταν στις 9.30 το πρωί στην αρχή του ποδηλατόδρομου.

Εκεί αθλητές και αθλήτριες,μέλη και φίλοι του Συλλόγου ανέλαβαν δράση στον καθαρισμό του χώρου από την αρχή του ποδηλατοδρόμου έως το Λιμανάκι .

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους και όσες συμμετείχαν στην σημερινή δραστηριότητα αποδεικνύοντας ότι αθλητισμός είναι και πολιτισμός !!!!
 

 


 
Read More »
Let’s Do it Greece στα "Πλατάνια" από τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας Let’s Do it Greece στα "Πλατάνια" από τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 26, 2015 Rating: 5

Καθαρισμός μονοπατιών στην Λαμπανίτσα

Κυριακή, Απριλίου 26, 2015
Καθαρισμός μονοπατιών στην Λαμπανίτσα
 
 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα καθαρισμός μονοπατιών στην Λαμπανίτσα. 
Έγινε καθαρισσμός του μονοπατιού από τον Άγιο Αθανάσιο μέχρι την Λασπούλα και από την Λασπούλα έως το Χαλίκι. 
Ένα μπράβο σε όλους όσους παραβρέθηκαν και υπερέβαλαν εαυτον. 
Επίσης να ευχαριστήσουμε τον Χάρη Καρακίτσο για την καθοδήγηση και την προσφορά των υλικών σήμανσης
 


 

 
Read More »
Καθαρισμός μονοπατιών στην Λαμπανίτσα Καθαρισμός μονοπατιών στην Λαμπανίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 26, 2015 Rating: 5

Let's Do It Greece σε Δρέπανο και Μακρυγιάλι

Κυριακή, Απριλίου 26, 2015
Let's Do It Greece σε Δρέπανο και Μακρυγιάλι
 

Καθαρισμός ακτής και περιβάλλοντα χώρου σε Δρέπανο και Μακρυγιάλι στα πλαίσια του Let's Do It Greece, από την PELORUS, τον Φορέα Διαχείρισης στενών και εκβολών ποταμών ΑΧΕΡΟΝΤΑ- ΚΑΛΑΜΑ, το Κ.Δ.Α.Π. ΔΙΑΥΛΟΣ, τις Μανούλες Ηγουμενίτσας, το Γραφείο Μεσογειακής Πληροφόρησης, τον Δήμο Ηγουμενίτσας, το CAMPING DREPANOS και όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.
 

 
 


 
Read More »
Let's Do It Greece σε Δρέπανο και Μακρυγιάλι Let's Do It Greece σε Δρέπανο και Μακρυγιάλι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 26, 2015 Rating: 5

Σελίδες