Εξετράπη νταλίκα στην Εθνική οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018Νταλίκα εξετράπη της πορείας της στην Εθνική οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας κοντά στην Λούτσα

Νταλίκα εξετράπη της πορείας το απόγευμα σήμερα πέμπτη, 11/1/2018 στην Εθνική οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας ύψος της Λούτσας.

Σύμφωνα με το Fanaripress.gr ο οδηγός, έχασε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο τον έλεγχο του μεγάλου οχήματος και ξέφυγε από την πορεία του.

Ο οδηγός της νταλίκας είναι καλά στην υγεία του ,και από το τροχαίο δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.


 
Read More »
Εξετράπη νταλίκα στην Εθνική οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Εξετράπη νταλίκα στην Εθνική οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

Επιδείνωση του καιρού αύριο Παρασκευή στην Ήπειρο με βροχές και χιόνια

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση αύριο Παρασκευή (12-01-2018) στην Ήπειρο με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινές περιοχές.
Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων -Δήμων - πολιτών.


Read More »
Επιδείνωση του καιρού αύριο Παρασκευή στην Ήπειρο με βροχές και χιόνια Επιδείνωση του καιρού αύριο Παρασκευή στην Ήπειρο με βροχές και χιόνια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

Μ. Κάτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Οι ιχθυοκαλλιέργειες στη Θεσπρωτία στηρίζουν την εθνική οικονομία

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018


Ελάχιστοι είναι ίσως, εκείνοι που γνωρίζουν ότι στην ακριτική Θεσπρωτία, υπάρχει ένας επιχειρηματικός κλάδος που άντεξε στα χρόνια της κρίσης, καταφέρνοντας να στηρίξει την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία, ενισχύοντας τις εξαγωγές και δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας.

Οι περισσότερες από τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, είναι σχετικά μικρού μεγέθους και οικογενειακές, ενώ ορισμένες είναι μέλη αλυσίδας μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου, που διαθέτουν εγκαταστάσεις και στην περιοχή.

Η συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, Μάριος Κάτσης παρουσιάζει με αριθμούς και πραγματικά στοιχεία, το «χάρτη» αυτών των επιχειρήσεων, αλλά και την ουσιαστική συμβολή τους, στην υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, περίπου το 70% των ιδιοκτητών των μονάδων που λειτουργούν, είναι ντόπιοι. Είτε κατάγονται από τα χωριά της Σαγιάδας, είτε είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Οι μονάδες απασχολούν άμεσα 400 εργαζομένους ενώ υπάρχουν εκατοντάδες έμμεσες θέσεις εργασίας, και άλλες επιχειρήσεις που επηρεάζονται θετικά από τη δραστηριότητα των μονάδων.Ο βουλευτής τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «η ιχθυοκαλλιέργεια στη Θεσπρωτία είναι ένα παράδειγμα για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν εξωστρεφείς επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα που στηρίζουν την οικονομία, παράγουν νέες θέσεις εργασίας σε ένα δύσκολο περιβάλλον, βοηθούν τους ανθρώπους να παραμείνουν στον τόπο τους, τολμούν να επενδύσουν και στηρίζουν άμεσα τις τοπικές ακριτικές κοινωνίες». Επιπλέον, ο κ. Κάτσης επισήμανε τον σημαντικό ρόλο -στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και της ανάπτυξης αυτών των επιχειρήσεων- που έχουν οι υποδομές, όπως αυτή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας αλλά και των αυτοκινητοδρόμων της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού, ώστε να διαθέτουν τα προϊόντα τους γρήγορα και με ασφάλεια σε όλο και περισσότερες αγορές».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως ήδη σχεδιάζονται και υλοποιούνται νέες επενδύσεις όπως η δημιουργία μονάδας καλλιέργειας γαρίδας. Μάλιστα ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να την επισκεφτεί πρόσφατα να δει από κοντά τόσο την εξέλιξη των έργων στην υφιστάμενη επένδυση, όσο και τις υπάρχουσες δομές της γειτονικής μονάδας προπάχυνσης ιχθύων, γνωστής μεγάλης εταιρείας.


 
Read More »
Μ. Κάτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Οι ιχθυοκαλλιέργειες στη Θεσπρωτία στηρίζουν την εθνική οικονομία Μ. Κάτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Οι ιχθυοκαλλιέργειες στη Θεσπρωτία στηρίζουν την εθνική οικονομία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

Κατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και οι υποστηρικτικές μελέτες για την αδειοδότηση της Μαρίνας Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018Κατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) και οι υποστηρικτικές μελέτες για τον Νέο Τουριστικό Λιμένα (Μαρίνα) Ηγουμενίτσας στη Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών του Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική αδειοδότηση.

Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέας Νταής την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Γεώργιο Τζιάλλα. Σκοπός της συνάντησης η συζήτηση σε θέματα που αφορούν την Μαρίνα Ηγουμενίτσας, αλλά και θέματα προώθησης και ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος που άπτονται της αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος.

Ο τουριστικός λιμένας προβλέπεται στο βόρειο άκρο του παραλιακού μετώπου της Ηγουμενίτσας, μπροστά από το κτιριακό συγκρότημα του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και τις παρακείμενες αθλητικές εγκαταστάσεις – τένις. Η θέση του έργου οριστικοποιήθηκε βάσει της μελέτης «Επικαιροποίηση Προγραμματικού Σχεδίου Λιμένα Ηγουμενίτσας». Η οριζοντιογραφία της προτεινόμενης διάταξης του τουριστικού λιμένα, βάσει της «Προμελέτης Έργων Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Ηγουμενίτσας, συνίσταται στην δημιουργία ενιαίας χερσαίας ζώνης, έκτασης περίπου 47.800 μ2 και μήκους κρηπίδωσης περί τα 550μ.Με τα προτεινόμενα στην ανωτέρω προμελέτη έργα, δημιουργείται ένας σύγχρονος Τουριστικός Λιμένας δυναμικότητας 321 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών μήκους 10 έως και 25μ.

Την Μ.Π.Ε. του έργου συνοδεύουν οι παρακάτω υποστηρικτικές μελέτες για την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του νέου Τουριστικού Λιμένα Ηγουμενίτσας:

· Ακτομηχανική Μελέτη
· Μελέτες Οδοποιίας
· Υδραυλική Μελέτη
· Αρχιτεκτονική Μελέτη
· Μελέτη Η/Μ Εγκαταστάσεων

Η Μαρίνα Ηγουμενίτσας αποτελεί κομμάτι ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου. O Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας θέτοντας ως στόχο την αναβάθμιση των τουριστικών προοπτικών της ευρύτερης περιοχής, προωθεί στα πλαίσια του στρατηγικού του σχεδιασμού την ανάπτυξη δικτύου μαρίνων και τουριστικών καταφυγίων σκαφών, το οποίο σχεδιάζεται για τις περιοχές Ηγουμενίτσας, Πλαταριάς, Σαγιάδας και Σύβοτων.

Για το τουριστικό καταφύγιο Συβότων, ήδη έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ (Α.Α.Π. 204/12-09-2017) η απόφαση μετατροπής του αλιευτικού καταφυγίου Συβότων σε τουριστικό, η δυναμικότητα του τουριστικού πλέον καταφυγίου Συβότων θα ανέρχεται σε 126 σκάφη αναψυχής. Όσον αφορά το καταφύγιο αλιευτικών σκαφών Πλαταριάς και Σαγιάδας, εκκρεμεί η έγκριση τροποποίησης τους σε τουριστικά καταφύγια.

O Τουριστικός Λιμένας (Μαρίνα) Ηγουμενίτσας, αλλά και η ανάπτυξη του δικτύου Μαρίνων και τουριστικών καταφυγίων σκαφών, αποτελούν ένα έργο πνοής για την Θεσπρωτία. Οι εν λόγω περιοχές ήδη αποτελούν πόλο έλξης τουρισμού και διαθέτουν σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, που θα ενισχυθούν σημαντικά με την ανάπτυξη σύγχρονων μαρίνων και τουριστικών καταφυγίων. Εκμεταλλευόμαστε το υπάρχον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προχωράμε με σταθερά βήματα και πάντοτε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.Read More »
Κατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και οι υποστηρικτικές μελέτες για την αδειοδότηση της Μαρίνας Ηγουμενίτσας Κατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και οι υποστηρικτικές μελέτες για την αδειοδότηση της Μαρίνας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

Διανομή πατάτας από τον Σύλλογο Τριτέκνων Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ανακοινώνει την ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΤΑΤΑΣ προς όλες τις Τρίτεκνες Οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο Σύλλογό μας.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο Ισόγειο του Γραφείου του Συλλόγου μας (Κτίριο Ε.Ι.Ν. -Παλιά Μαθητική Εστία - 28ης Οκτωβρίου 11, Ηγουμενίτσα.

Μέρες και ώρες διανομής: 
Σάββατο 13 - 01 - 2018............11:00 έως 13:00
Κυριακή 14 - 01 - 2018............11:00 έως 13:00
Δευτέρα 15 - 01 - 2018............10:00 έως 12:00 και 19:00 έως 20:00

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1. Η κάρτα του Συλλόγου μας θεωρημένη για το έτος 2017.
2. Αστυνομική ταυτότητα.

Εκ του Δ. Σ.

(Οι προς διανομή πατάτες είναι προσφορά των κ.κ. Σοφία & Περικλή Παλαιοπάνος, τους οποίους το Δ.Σ. του συλλόγου και ευχαριστεί δημόσια.)


Read More »
Διανομή πατάτας από τον Σύλλογο Τριτέκνων Θεσπρωτίας Διανομή πατάτας από τον Σύλλογο Τριτέκνων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών για ενημέρωση και αξιόπιστη πληροφόρηση των μελών του για τα προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΠΑΝΕΚ, προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους που πρόκειται να ιδρύσουν νέα τουριστική μικρομεσαία επιχείρηση, καθώς και όσους επιχειρηματίες αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55, Ηγουμενίτσα), για την παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑΝΕΚ:

«Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και «Επιχειρούμε Έξω»

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση των δράσεων από τα Στελέχη της Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

Τευχίδιο ἀπό τήν ἐνορία Κεστρίνης γιά τήν ἱστορία τοῦ χωριοῦ…

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018

Τευχίδιο κυκλοφόρησε ἡ ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτία, προκειμένου νά καταγραφοῦν καί νά διασωθοῦν βασικά στοιχεῖα τῆς ἱστορίας τοῦ χωριοῦ. 

Μέσα ἀπό τήν ἀναζήτηση πηγῶν, ἀλλά καί μέσα ἀπό τίς μαρτυρίες κατοίκων, συγκεντρώθηκαν σέ μιά μικρή ἔκδοση (μέ τή μορφή ἡμερολογίου) πληροφορίες γιά τήν ὀνομασία τοῦ χωριοῦ (Κεστρίνη σήμερα, Σκουπίτσα παλαιότερα), γιά τήν προέλευση τῶν κατοίκων, γιά τήν ἀνάπτυξη του χωριοῦ κ.λπ. 

Στό ἐξώφυλλο ὑπάρχει φωτογραφία τῆς Κεστρίνης κατά τά τέλη τῆς δεκαετίας του 1960, ἐνῶ τό ὀπισθόφυλλο ἔχει δύο φωτογραφίες. 

Μία ἀπό τά ἐγκαίνια τοῦ δημοτικοῦ σχολείου στίς ἀρχές τῆς δεκαετίας του 1970 καί μία πολύτεκνη παραδοσιακή οἰκογένεια τοῦ χωριοῦ φωτογραφημένη τό 1962. 

Μεταξύ ἄλλων ἀναφέρεται: «…Πότε ἀκριβῶς μετακινήθηκαν στή Σκουπίτσα οἱ πρόγονοι τῶν σημερινῶν κατοίκων δέν μπορεῖ νά καθοριστεῖ μέ χρονολογική ἀκρίβεια. 

Ἐκφράζονται, χωρίς νά εἶναι εὔκολο να τεκμηριωθοῦν ἱστορικά, ἀπόψεις ὅτι τό χωριό κατοικήθηκε πολύ νωρίτερα ἀπό τό 1800. 

Κατά ἄλλους, μέ δεδομένο ὅτι ἡ παλαιότερη ἐκκλησία ἔχει ὡς ἔτος ἵδρυσης τό 1850, πιθανολογεῖται νά ἐγκαταστάθηκαν στό χωριό ἐκείνη τήν περίοδο ἤ λίγο νωρίτερα… 

Σύμφωνα μέ μαρτυρίες, τό 1899 λειτουργοῦσε δημοτικό σχολεῖο, πού ἀριθμοῦσε τριάντα μαθητές καί τό ὁποῖο σταμάτησε νά λειτουργεῖ τά τελευταῖα χρόνια... 

Οἱ Κεστρινιῶτες κατά κοινή ὁμολογία εἶναι φιλοπρόοδοι καί δημιουργικοί ἄνθρωποι, ἐμφανίζουν δυναμική ἀνέλιξης καί διαθέτουν συγκροτημένη καί ὁλοκληρωμένη πολιτιστική ταυτότητα. 

Διατηροῦν τά ἤθη καί τά ἔθιμα τοῦ παρελθόντος, τίς ἀρχές καί τίς ἀξίες τῆς Ἑλληνορθόδοξης παράδοσης καί πνευματικότητας, βάσει τῶν ὁποίων γαλουχοῦνται οἱ νεότερες γενιές».


Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ ΚεστρίνηςRead More »
Τευχίδιο ἀπό τήν ἐνορία Κεστρίνης γιά τήν ἱστορία τοῦ χωριοῦ… Τευχίδιο ἀπό τήν ἐνορία Κεστρίνης γιά τήν ἱστορία τοῦ χωριοῦ… Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή νερού την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018


Η Δ.Ε.Υ.Α Ηγουμενίτσας σας ανακοινώνει ότι λόγω συντήρησης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Λαδοχωρίου όπως και σε τμήμα του Γραικοχωρίου θα διακοπεί η υδροδότηση στις παραπάνω περιοχές από τις 08:00 έως και τις 12:30 την Παρασκευή 12-01-2018.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

Εκ της Δ.Ε.Υ.Α.Η


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή νερού την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή νερού την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

Διάσταση απόψεων στην αξιοποίηση λιμένων - Το υπουργείο Ναυτιλίας προκρίνει παραχώρηση δραστηριοτήτων αντί της ολικής

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018Επενδυτικό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για τα λιμάνια Αττικής (Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας), Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας.

«Ανοικτά» παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για την αξιοποίηση των 10 Οργανισμών Λιμένων Α.Ε. που έχει στη διάθεσή του το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί εστιάζεται κυρίως στα λιμάνια της Αττικής (Ελευσίνας, Λαυρίου και Ραφήνας), στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και σε μικρότερο βαθμό στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Σε χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας μεταξύ της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή επισημάνθηκε ότι το Ταμείο το επόμενο διάστημα θα καθορίσει τη στρατηγική και τις προτεραιότητες στην αξιοποίηση των 10 Οργανισμών Λιμένων. Αντίθετα με τις επισημάνσεις της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας προκαταβάλει τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί το Ταμείο, επισημαίνοντας: «Επιβεβαιώθηκε πλήρως η νέα πολιτική της κυβέρνησης ότι στο εξής οι αξιοποιήσεις των λιμανιών θα γίνονται με τη διαδικασία των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων, για να μη δημιουργούνται μονοπωλιακές καταστάσεις και για να γίνονται οι κατάλληλες επενδύσεις με τον καλύτερο τρόπο, από παραχωρησιούχους που έχουν την τεχνογνωσία και τη διάθεση για να αναπτύξουν συγκεκριμένη δραστηριότητα».

Το βασικό μοντέλο που επεξεργάζεται το Ταμείο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ν», είναι αυτό των παραχωρήσεων, αλλά στο τραπέζι έχει πέσει και το ενδεχόμενο ολικής παραχώρησης σε ορισμένες περιπτώσεις, κυρίως από πλευράς υποψήφιων επενδυτών. Τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ υπογράμμισαν ότι η περαιτέρω ενδυνάμωση των λιμανιών περιορίζεται από την ανάγκη νέων κεφαλαίων για επενδύσεις και διεύρυνση των υποδομών, ενώ τόνισαν ότι επιπλέον είναι αναγκαία μια διαχείριση με κυρίαρχο άξονα τις αναπτυξιακές προοπτικές του κάθε λιμανιού και των τοπικών κοινωνιών παράλληλα. Αυτή είναι μία στρατηγική προσέγγιση που επικροτείται από όλες τις πλευρές.

Σημειώθηκε επίσης ότι λόγω της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ΟΛΠ+1,21% και της ραγδαίας αύξησης του κύκλου εργασιών του με την πλήρη ανάπτυξη που ήδη συντελείται από την Cosco, εκτιμάται ότι μπορεί να εκφραστεί ισχυρό ενδιαφέρον από επενδυτές στους Οργανισμούς Λιμένων Λαυρίου, Ελευσίνας και Ραφήνας (Αττικό Λιμενικό Σύστημα), καθότι η αύξηση των εργασιών του ΟΛΠ αναγκαστικά θα κατανεμηθεί και σε άλλους λιμένες, με προτεραιότητα τα αττικά λιμάνια. Υπενθυμίζεται δε ότι έχει ήδη εκφραστεί επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, και για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.Η μελέτη
Υποστηρίζοντας την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία των 10 Οργανισμών Λιμένων, το ΤΑΙΠΕΔ ανέθεσε σε ανεξάρτητους συμβούλους την εκπόνηση μελέτης για τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Σκοπός της μελέτης ήταν να διερευνηθούν και να αναδειχθούν οι δυνατότητες κάθε ενός Οργανισμού Λιμένα, ώστε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, να αποφασίσει τη στρατηγική και τα επόμενα βήματα ως προς την αξιοποίησή τους. Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα επικοινωνήσει το επόμενο διάστημα τα ευρήματα της μελέτης σε καθένα από τα λιμάνια ξεχωριστά, ενώ θα συνεχιστεί ο κύκλος επαφών και επισκέψεων, με την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα να είναι οι επόμενοι σταθμοί.

Τα οικονομικά στοιχεία
Στη συνάντηση, όπου εξετάστηκε η πορεία των 10 Οργανισμών Λιμένων (Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας) που βρίσκονται υπό τη διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ, συμμετείχαν εκτός του υπουργού, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και οι γενικοί γραμματείς Χρήστος Λαμπρίδης και Διονύσης Καλαματιανός.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος και τα στελέχη του Ταμείου παρουσίασαν την πορεία των 10 λιμανιών, στα οποία το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο μοναδικός μέτοχος και που υπό την κοινή διαχείρισή τους από το Ταμείο έχει επιτευχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια εξορθολογισμός των δαπανών και βελτίωση των εσόδων.

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα ενιαίας διοικητικής διαχείρισης και συντονισμού, επισημάνθηκε ότι:
  • Μετά την έναρξη επίβλεψης των Οργανισμών Λιμένων από το ΤΑΙΠΕΔ, όλοι οι Οργανισμοί παρουσιάζουν κερδοφορία.
  • Υπάρχει μηδενικός τραπεζικός δανεισμός και παράλληλη αύξηση τζίρου και κερδών.
  • Μηδενική επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Όλα τα λιμάνια διαθέτουν πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο.
  • Όλα τα λιμάνια διαθέτουν προϋπολογισμούς που παρακολουθούνται μηνιαίως.
  • Είναι σε εξέλιξη η τακτοποίηση χρόνιων θεμάτων μεταξύ Δήμων και Οργανισμών Λιμένων, για τον αποχαρακτηρισμό των Χερσαίων Ζωνών τους.
  • Συντονίζονται κοινές ενέργειες και δράσεις μεταξύ των Οργανισμών Λιμένων, για τη δημιουργία clustering κρουαζιέρας και την κοινή κάθοδό τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ-χρηματοδότησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, με αποτέλεσμα την καλύτερη απορρόφηση τους.
  • Βρίσκονται σε εξέλιξη έργα συντήρησης των λιμενικών υποδομών σε όλους τους Οργανισμούς Λιμένων.
Του Αντώνη Τσιμπλάκη
atsimp@naftemporiki.gr 


 
Read More »
Διάσταση απόψεων στην αξιοποίηση λιμένων - Το υπουργείο Ναυτιλίας προκρίνει παραχώρηση δραστηριοτήτων αντί της ολικής Διάσταση απόψεων στην αξιοποίηση λιμένων - Το υπουργείο Ναυτιλίας προκρίνει παραχώρηση δραστηριοτήτων αντί της ολικής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σε ισχύ ο Φόρος Διαμονής στα καταλύματα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στα πλαίσια των προσπαθειών του για συνεχή ενημέρωση των επιχειρήσεων, ενημερώνει ότι από 01.01.2018 τέθηκε σε ισχύ ο Φόρος Διαμονής που θεσπίστηκε με τις διατάξεις του άρθρου 53 του ν. 4389/2016. Για την ομαλή εφαρμογή του μέτρου το άρθρο αυτό πρόκειται να τροποποιηθεί άμεσα (όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από την ΑΑΔΕ) ώστε να προβλέπεται πλέον ρητά, ότι ο φόρος θα βαρύνει σε κάθε περίπτωση τον ταξιδιώτη-διαμένοντα-χρήστη του δωματίου ή διαμερίσματος, ότι επιβάλλεται από τις ξενοδοχειακές και λοιπές επιχειρήσεις προς τους διαμένοντες με την έκδοση «ειδικού στοιχείου-απόδειξης είσπραξης φόρου διαμονής» και ότι το ειδικό αυτό στοιχείο δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ.

Η τροποποιηθείσα διάταξη ισχύει αναδρομικά από 01.01.2018.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53 ν. 4389/2016 (ΦΕΚ Α94 - 27.05.2016) όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 72 του ν. 4472/2017 (ΦΕΚ A74 - 19.05.2017) ισχύουν τα ακόλουθα:

1) Επιβάλλεται φόρος υπέρ του Δημοσίου, με την ονομασία «Φόρος Διαμονής» σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου. Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά ημερήσια χρήση του δωματίου, σουίτας, διαμερίσματος ή ενιαίας κατοικίας:

α. Σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα της υποπερίπτωσης αα΄ της περίπτωσης α΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014 (Α΄155), ως ακολούθως:

- 1-2 αστέρων 0,50€, - 3 αστέρων 1,50€, - 4 αστέρων 3,00€, - 5 αστέρων 4,00€

β. Σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια - διαμερίσματα της υποπερίπτωσης γγ΄ της περίπτωσης β΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014, ως ακολούθως: 0,50€

2) Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται από τις επιχειρήσεις της προηγούμενης παραγράφου κατά την έκδοση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, του φορολογικού στοιχείου, και αποδίδεται στη Φορολογική Διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις, οι οποίες υποβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν της έκδοσης κάθε φορολογικού στοιχείου. Φόρος διαμονής δεν επιβάλλεται σε περίπτωση δωρεάν παροχής υπηρεσιών διαμονής από τις ανωτέρω επιχειρήσεις.

3) Στο τέλος του Παραρτήματος του ν. 4174/2013 (Α΄170), όπως ισχύει, προστίθεται η φράση «Φόρος Διαμονής».

4) Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης του ειδικού αυτού φόρου, ο χρόνος και η διαδικασία επιβολής και απόδοσής του, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου αυτού.

5) Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου ισχύουν από την 1.1.2018 για φορολογικά στοιχεία που εκδίδονται από την ημερομηνία αυτή και μετά.Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σε ισχύ ο Φόρος Διαμονής στα καταλύματα Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σε ισχύ ο Φόρος Διαμονής στα καταλύματα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Οι αλλαγές στην κήρυξη απεργίας για τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία είναι το λιγότερο κακό που θα μπορούσε να συμβεί

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης μίλησε Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη για αρκετά από τα ζητήματα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αφορούν μεταξύ άλλων τις απαιτήσεις των δανειστών για την εκταμίευση της τρίτης δόσης, ενώ επισήμανε ότι «η τρίτη αξιολόγηση έχει και θετικά ζητήματα» καθώς σε αυτή δεν υπάρχουν νέα φορολογικά και δημοσιονομικά βάρη προς τους πολίτες.
Για τις επικείμενες αλλαγές στη νομοθεσία για δυνατότητα προκήρυξης απεργίας ο κ. Κάτσης εξήγησε ότι οι απαιτήσεις των θεσμών ήταν εξαιρετικά αρνητικές καθώς ζητούσαν να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα της ανταπεργίας (λοκ άουτ) ή να περιοριστεί ο χρόνος προειδοποίησης για προκήρυξη απεργίας, να θεσμοθετηθεί γενική ρήτρα απόλυσης των συνδικαλιστών στελεχών και να συρρικνωθεί ο χρόνος των συνδικαλιστικών αδειών. Όλα αυτά αποκρούστηκαν από την κυβέρνηση μας» και γι’ αυτό και θα πρέπει να βλέπουμε και τη μεγάλη εικόνα.

«Το μόνο που συμφωνήθηκε για να κλείσει η αξιολόγηση είναι το λιγότερο κακό που θα μπορούσε να συμβεί» επισήμανε ο βουλευτής. Δηλαδή για τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία προβλέπεται ότι πρέπει να υπάρχει απαρτία δηλαδή οι μισοί και πάνω όχι εκ των εγγεγραμμένων μελών – που σκόπιμα λένε κάποιοι – αλλά εκ των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Αυτό δηλαδή δεν επιφέρει καμιά αλλαγή στα πρωτοβάθμια σωματεία ευρύτερης περιφέρειας, όπως είναι π.χ. της Αττικής που είναι εξαιρετικά μεγάλα σε αριθμό εργαζομένων ή πανελλαδικής εμβέλειας, ούτε τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Άρα ούτε το δικαίωμα στην απεργία θίγεται ούτε επιφέρει κάποια αλλαγή στο πως κηρύσσεται η απεργία επισήμανε ο κ. Κάτσης.


 
Read More »
Μ. Κάτσης: Οι αλλαγές στην κήρυξη απεργίας για τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία είναι το λιγότερο κακό που θα μπορούσε να συμβεί Μ. Κάτσης: Οι αλλαγές στην κήρυξη απεργίας για τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία είναι το λιγότερο κακό που θα μπορούσε να συμβεί Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) ΟΤΑ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ τη ΦΩΝΗ ΜΑΣ!
ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ τη ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Συνάδελφε – Συναδέλφισσα,

Απευθυνόμαστε σε εσένα που έχεις την απαίτηση να ζεις από τη δουλειά σου και ενώ ζεις την αβεβαιότητα, δε βολεύεσαι και δεν εφησυχάζεις. Σε εσένα που προβληματίζεσαι πώς φτάσαμε εδώ και έχεις τη διάθεση κάτι να κάνεις. Σε εσένα που αναρωτιέσαι: πάντα έτσι θα είναι; και αποφασίζεις να το παλέψεις.

Μόνος του δε μπορεί κανένας μας!!!

Μόνο με την οργάνωση, μόνο με γερό, μαζικό, προσανατολισμένο στη σύγκρουση σωματείο, μπορείς να σηκωθείς λίγο ψηλότερα, να διεκδικήσεις μία καλύτερη ζωή με δικαιώματα, αξιοπρέπεια, μόρφωση, πολιτισμό και για να γίνει πραγματικά δυνατό το σωματείο χρειάζεται τη δική σου συμμετοχή.
Στις 18 Ιανουαρίου 2018 που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τους αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ έχουμε την ευκαιρία να δυναμώσουμε τη φωνή μας. Να γίνουμε πιο πολλοί, πιο αποφασισμένοι. Να δημιουργήσουμε τους όρους που θα μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς στις μάχες που έρχονται και είναι πολλές.

Η επίθεση που δεχόμαστε είναι τεράστια και αγκαλιάζει όλες τις πλευρές της ζωής μας.

Η Κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα που θα συνοδεύσουν την τρίτη αξιολόγηση, η ΝΔ φωνάζει (για να την ακούσουν προφανώς οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλοξενοδόχοι κι οι εφοπλιστές) ότι αυτή μπορεί να μας επιτεθεί καλύτερα. Και όλοι μαζί, από τη μία μας σερβίρουν υποσχέσεις για δήθεν καλύτερες μέρες που θα φέρει η ανάπτυξη, από την άλλη φέρνουν αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο για να προλάβουν και να «καταστείλουν» την οργανωμένη αντίσταση του εργατικού κινήματος.

Την ίδια ώρα τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πιο δυνατά στην περιοχή μας, με την Κυβέρνηση να ετοιμάζεται να δεχτεί τα πυρηνικά όπλα στο νατοϊκό στρατηγείο στον Άραξο.
Σε τέτοιες ώρες ως εργαζόμενοι δεν μπορούμε, δεν έχουμε το δικαίωμα να σιωπούμε, να μην παίρνουμε θέση. Τώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ ένα σωματείο δυνατό, μαζικό, μαχητικό, ένα σωματείο όπλο στα χέρια των εργαζομένων, ένα σωματείο που παλεύει για ζωή με δικαιώματα.

Συνεχίζουμε στην πορεία που έχουμε χαράξει τα τελευταία χρόνια.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ , σε καλεί να οργανωθείς, να συνταχθείς μαζί μας στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Σε καλούμε με θάρρος γιατί καθημερινά τα προηγούμενα χρόνια επιβεβαιώθηκε η πορεία που έχουμε χαράξει.

Και αυτό γιατί . Δεν αδιαφορήσαμε για κανένα πρόβλημα. Μπήκαμε μπροστά για συναδέλφους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, πουχάναν τα σπίτια τους, για το μεροκάματο και τους μισθούς, για τα δικαιώματα που μας έπαιρναν πίσω, για τα βαρέα, το ασφαλιστικό. Πραγματοποιήσαμε συχνά γενικές συνελεύσεις, δεκάδες συσκέψεις, κάναμε προσπάθεια να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους. Δε φοβηθήκαμε, δε λουφάξαμε, δε συμβιβαστήκαμε. Ακολουθήσαμε τη γραμμή της σύγκρουσης. Δώσαμε μάχες με την εργοδοσία , την κυβέρνηση .Απαιτούσαμε και δεν παρακαλούσαμε.
Δε γίναμε χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης. Αδιάκοπα ενημερώναμε τον κλάδο για ό, τι έρχεται, δεν καλλιεργήσαμε αυταπάτες, δεν περιμέναμε να λύσει τα προβλήματα μία δήθεν αριστερή κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό συγκρουστήκαμε και με την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ που μετέτρεψε την Ομοσπονδία σε «γραμματεία» για ραντεβού στα Υπουργεία και σε στρατηγείο για την υπονόμευση των προσπαθειών μας. Δεν πορευτήκαμε μόνοι μας. Με τους αγώνες μας, συναντηθήκαμε δεκάδες φορές με άλλους κλάδους που μαχητικά διεκδικούσαν. Μαζί δώσαμε τη μεγάλη μάχη του ασφαλιστικού και της ανεργίας χωρίς δειλία και δισταγμό

Η πείρα που έχουμε συγκεντρώσει μπορεί να βοηθήσει να βγουν πολύτιμα συμπεράσματα, να μας βγάλει ακόμα πιο δυναμωμένους.

Ξέρουμε τι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας : Τη λογική των δυνάμεων του συμβιβασμού, της μετατροπής του σωματείου σε προπαγανδιστή της εκάστοτε κυβέρνησης, τη λογική της ανάθεσης, της εύκολης λύσης από τα πάνω. Τη λογική των δυνάμεων που κάνουν ό, τι μπορούν για να αυξηθεί η απογοήτευση των εργαζομένων, να περάσει ο συμβιβασμός των εργαζομένων με τα λίγα.
Τη λογική των δυνάμεων που κατηγορούν το σωματείο τάχα για αδράνεια, αλλά οι ίδιοι απουσιάζουν από κάθε διαδικασία.

Ξέρουμε πώς πρέπει να πορευτούμε: Πιο μαζικά, πιο μαχητικά, πιο συγκρουσιακά, με καλύτερη οργάνωση, διορθώνοντας λάθη, ξεπερνώντας αδυναμίες. Συνεχίζοντας όμως στην ίδια κατεύθυνση… Στο δρόμο που οδηγεί στην πάλη για να κερδίσουμε πίσω, όσα μας πήραν στα χρόνια της κρίσης, στη μάχη που ανοίγει το δρόμο για να κερδίσουμε όσα έχουμε ανάγκη και η δουλειά όλων των εργαζομένων τα παράγει.

Στις 18 Ιανουαρίου δυναμώνουμε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ . Συμμετέχουμε πιο μαζικά. Συμβάλλουμε στην αλλαγή του συσχετισμού στην Ομοσπονδία, για να μπορούμε από καλύτερες θέσεις να παλεύουμε, να πορευόμαστε με όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική.
ΨΗΦΙΣΕ – ΣΤΗΡΙΞΕ
ΔΑΣ – ΟΤΑΣτηρίζουμε – ψηφίζουμε ΔΑΣ - ΟΤΑ
Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) ΟΤΑΓκάνιας Αναστάσιος του Ηλία Δήμος Φιλιατών
Δήμου Αθανάσιος του Πέτρου Δήμος Σουλίου
Δομπόλης Παναγιώτης του Νικολάου Δήμος Σουλίου
Κούμπουλης Ηλίας του Θεολόγου Δήμος Φιλιατών
Κυραμάρη Ερασμία του Ευστρατίου Δήμος Ηγουμενίτσας
Κώνστα Μαρία του Πέτρου Δήμος Ηγουμενίτσας
Μαλαγκάρας Στέργιος του Γεωργίου Δήμος Ηγουμενίτσας
Νάτσης Δημήτριος του Αποστόλου Δήμος Ηγουμενίτσας
Νικολάου Γεώργιος του Χαριλάου Δήμος Ηγουμενίτσας
Παυλίδου Παρθένα του Ελισαίου Δήμος Φιλιατών
Πλιάτσικας Αλκιβιάδης του Βασιλείου Δήμος Φιλιατών
Τσάλλου Βιργινία του Ιωάννη Δήμος Ηγουμενίτσας
Τσώνη Μαρία του Δημητρίου Δήμος Σουλίου
Υφαντής Σπύρος του Ιωάννη Δήμος Ηγουμενίτσας
Φύσσα Ιλιάνα του Γεωργίου Δήμος Ηγουμενίτσας
Χρήστου Αλέκα του Κωνσταντίνου Δήμος Ηγουμενίτσας


Read More »
Θεσπρωτία: Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) ΟΤΑ Θεσπρωτία: Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) ΟΤΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

Ζητείται υπάλληλος γραφείου για εταιρία security.

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018

Ζητείται υπάλληλος γραφείου για εταιρία security.
Περισσότερες πληροφορίες inbox στο Marianthi PampollaRead More »
Ζητείται υπάλληλος γραφείου για εταιρία security. Ζητείται υπάλληλος γραφείου για εταιρία security. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

Μας λείπεις....

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018
Read More »
Μας λείπεις.... Μας λείπεις.... Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

11/1/2016 - 11/1/2018: ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018

Την 11η Ιανουαρίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον αδόκητο, απροσδόκητο και αναπάντεχο θάνατο του αλησμόνητου ιδρυτή μας ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ. 

Παρ' ότι πέρασαν δύο χρόνια δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη ότι ο ΑΛΕΞΗΣ "έφυγε" για πάντα από κοντά μας. 

Θέλουμε να πιστεύουμε όλοι στην οικογένειά του και εδώ στην "ΤΙΤΑΝΗ" ότι κάπου βρίσκεται και σύντομα θα έρθει κοντά μας. 

Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι μια ψευδαίσθηση, αλλά επιχειρούμε να της δώσουμε υπόσταση, διότι έτσι μας παρηγορεί και μαλακώνει τον πόνο της καρδιάς μας. 

Ο ΑΛΕΞΗΣ ήταν για μας ο αγαπημένος σύζυγος, ο στοργικός πατέρας, ο γλυκός παππούς, ο ειλικρινής και αφοσιωμένος φίλος, ο αγωνιστής της ζωής και της Πατρίδας, ο ανιδιοτελής υπερασπιστής των συμπατριωτών μας και των συμφερόντων του τόπου μας. 

Έτσι τον γνώρισαν οι συμπολίτες του και ολόκληρη η Θεσπρωτική κοινωνία, που την υπηρέτησε στις τρεις Θεσπρωτικές πόλεις ως υπηρέτης των Ασφαλισμένων του ΙΚΑ και ως μαχητικός και ασυμβίβαστος Δημοσιογράφος. 

Η απουσία του ΑΛΕΞΗ είναι ιδιαίτερα αισθητή. Τον αποζητούν η Ελένη, ο Θάνος, ο Βαγγέλης, η Εύη, ο Αλέξανδρος, ο Άγγελος, η Ηρώ, η μικρή Ελενίτσα. 

Ακόμη τον αποζητούν οι αδελφές του, οι γαμπροί του, τα ανίψια του. 

Τον αποζητούν οι πολυπληθείς φίλοι του στα "στέκια" της Ηγουμενίτσας, των Φιλιατών, της Παραμυθιάς και των Θεσπρωτικών χωριών. 

Η "φυγή" του ΑΛΕΞΗ συνεχίζει να μας προκαλεί βαθειά και απερίγραπτη θλίψη! 

Μας λείπει!! 
Μας λείπει πολύ!!!
Ο φίλος σου Ηλίας 
Read More »
11/1/2016 - 11/1/2018: ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ 11/1/2016 - 11/1/2018: ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

Δύο χρόνια χωρίς το δυναμικό εργάτη της πένας Αλέξανδρο Αναστασίου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018

 
Δύο χρόνια συμπληρώνονται αυτό τον καιρό, χωρίς το δυναμικό εργάτη της πένας Αλέξανδρο Αναστασίου... 
 
Ο εκδότης της "Τιτάνης" και της "Τόλμης", ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού, ήταν μια μαχητική και διεκδικητική δημοσιογραφική φωνή. 
 
Τα κείμενά του, γραμμένα με το πάθος της προσφοράς στην κοινωνία, με την επάρκεια της ώριμης σκέψης του, αποκάλυπταν όχι απλά μια τέχνη δημιουργικής έκφρασης, αλλά μια δεξιοτεχνία. 
 
Είχε συνείδηση του βάθους των πραγμάτων. 
 
Αυτή η γνώση του βάθους δεν ήταν παρά το θερμό ενδιαφέρον του για μια ελπιδοφόρα προοπτική, για την ανάδειξη των τοπικών καταβολών, για το ανθρώπινο περιβάλλον. 
 
Κάτω από ένα τέτοιο πλαίσιο διαμορφώθηκε και αναπτύχθηκε και ο χαρακτήρας του και η δημοσιογραφική παρουσία του. 
 
Η σύγκρουση του κακού με το καλό και η αγωνία του να διασωθεί και να επικρατήσει το καλό, προξένησε μια ενεργό συμμετοχή του στα γεγονότα, μια στάση απέναντί τους. 
 
Μια στάση, που ήταν η συναίσθηση και η εξόφληση του δικού του χρέους. 
 
 π. Ηλίας Μάκος
 
Read More »
Δύο χρόνια χωρίς το δυναμικό εργάτη της πένας Αλέξανδρο Αναστασίου  Δύο χρόνια χωρίς το δυναμικό εργάτη της πένας Αλέξανδρο Αναστασίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

17 χρόνια paramythia-online.gr

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018


Ήταν ξημερώματα της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2001, όταν η paramythia-online.gr, "ανέβασε" την πρώτη έκδοση της στο διαδίκτυο.

Ήταν τότε που η διείσδυση του ιντερνέτ στην Ελλάδα δεν ξεπερνούσε το 7% και τότε που με αγωνία μετρούσαμε την περιορισμένη επισκεψιμότητα.

Το πρώτο άρθρο αφορούσε την εγκατάλειψη των κατασκηνώσεων Παραμυθιάς και τις προοπτικές του εναλλακτικού τουρισμού, ένα θέμα που παραμένει επίκαιρο μέχρι και σήμερα.

Την επόμενη μέρα, δεχτήκαμε 16 επισκέψεις και η χαρά μας ήταν απερίγραπτη. Σήμερα ξεπερνάμε τις 14.000 επισκέψεις την ημέρα και η χαρά μας είναι η ίδια όπως την πρώτη μέρα.

Η paramythia-online.gr ευχαριστεί όλους εσάς που την φέρατε στις πρώτες θέσεις στις ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος στην Ήπειρο. Ειδικά ευχαριστεί όσους πρόσφεραν υλικό και γνώσεις με σκοπό η paramythia-online.gr να γίνει ένας πληρέστατος οδηγός με ιστορικά στοιχεία, πολυμέσα και ειδικά αφιερώματα.

Το αρχείο μας είναι πλέον τεράστιο και όσον αφορά την τοπική ιστορία και τα λαογραφικά στοιχειά, ανεκτίμητο.

Για τα 17 χρονιά της Paramythia-online.gr, προσφέρουμε σε 17 αναγνώστες μας, από ένα χαρτονόμισμα των 50 δρχ του 1943 με θέμα την Παραμυθιώτισσα. Για να μπείτε στην κλήρωση, στειλτε μας μέχρι και το Σάββατο, email με τα στοιχεία σας (όνομα και τηλέφωνο) απο εδώ, ή κάντε κλικ εδω για να συμμετέχετε μέσω facebook.

Ένας κύκλος έκλεισε και ένας νέος μόλις ξεκίνησε με την παρέα της paramythia-online.gr να υπόσχεται καινοτομίες, διαδικτυακές και μη.

Σας ευχαριστούμε...
Σ.Σ. Φίλε Χρήστο ευχόμαστε να γίνουν 117. 
Και είμαστε σίγουροι για αυτό. 
Διότι η παρακαταθήκη που ήδη έχεις αφήσει, για τον ιστορικό του μέλλοντος, είναι ανεκτίμητη. 
Σε ευχαριστούμε.
Read More »
17 χρόνια paramythia-online.gr 17 χρόνια paramythia-online.gr Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

Μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας - Συλλήψεις και στην Θεσπρωτία

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018


Συνελήφθησαν σήμερα (10-01-2018), στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Πρέβεζας, Μεσολογγίου Αιτωλοακαρνανίας, Φιλιατών Θεσπρωτίας και Αλεξάνδρειας Ημαθίας, 15 ημεδαποί (13 άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 21 έως 78 ετών), μέλη εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης στους Νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας και στη διενέργεια παράνομων ανασκαφών για ανεύρεση αρχαιοτήτων. 
Στο πλαίσιο ερευνών κατασχέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης, 110 μεταλλικά νομίσματα, τρεις λίθοι, ανιχνευτές μετάλλων κ.α. 
Προανάκριση σε πλήρη εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.


 
Read More »
Μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας - Συλλήψεις και στην Θεσπρωτία Μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας - Συλλήψεις και στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

Σελίδες