https://picasion.com/

Καταγγελία σοκ: Πακιστανός βίασε 21χρονη με την βοήθεια του αδελφού της

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
Καταγγελία σοκ: Πακιστανός βίασε 21χρονη με την βοήθεια του αδελφού της


Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μία κοπέλα, 21 ετών, την οποία βίασε αλλοδαπός ο οποίος είχε όχι μόνο την παρότρυνση αλλά και την βοήθεια του ίδιου της του αδελφού!

Το κορίτσι, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική. Μετά την φρίκη που έζησε, μέσα στο σπίτι της, είχε τη δύναμη να καταγγείλει το συμβάν, με αποτέλεσμα και οι δύο άνδρες να έχουν συλληφθεί από την αστυνομία.

Ο αδελφός της 21χρονης, είναι γνωστός στην πόλη της Άρτας αλλά και στην τοπική αστυνομία, καθώς πρωταγωνιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε επεισόδια και φασαρίες.

Αντιμέτωπος και ο ίδιος με ψυχολογικά προβλήματα, όσες προσπάθειες έγιναν μέχρι τώρα για να τύχει βοήθειας, απέβησαν άκαρπες.

Όλοι τον γνωρίζουν στην Άρτα, όμως σχεδόν κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει σε ποιο σημείο θα έφτανε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ήταν αυτός που εντόπισε έναν αλλοδαπό, Πακιστανικής καταγωγής και τον οδήγησε στο σπίτι της αδελφής του.

Μάλιστα για την σεξουαλική συνεύρεση που του υποσχέθηκε, του απέσπασε το χρηματικό ποσό των ογδόντα ευρώ.

Η νεαρή κοπέλα αντιστάθηκε και τότε ήταν ο ίδιος ο αδελφός της, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στις αρχές, που την κρατούσε από τα χέρια, με αποτέλεσμα να υποστεί τον βιασμό από τον Πακιστανό.

Η ίδια σε άθλια κατάσταση, κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία και μέσα σε χρόνο ρεκόρ, εντοπίστηκαν και οι δύο άνδρες οι οποίοι έχουν συλληφθεί και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Η νεαρή θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή, ενώ επιβάλλεται άμεσα να κινηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες προκειμένου να τις παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια.
 
Read More »
Καταγγελία σοκ: Πακιστανός βίασε 21χρονη με την βοήθεια του αδελφού της Καταγγελία σοκ: Πακιστανός βίασε 21χρονη με την βοήθεια του αδελφού της Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Στον αέρα η Β' φάση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Αίτηση διάλυσης της εταιρίας (ΕΛΤΕΡ) Παράταση για τις 30-03-2017 από το Υπουργείο

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
Στον αέρα η Β' φάση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας
Αίτηση διάλυσης της εταιρίας (ΕΛΤΕΡ)
Παράταση για τις 30-03-2017 από το Υπουργείο


Η Ειδική Υπηρεσία ∆ημοσίων Έργων Κατασκευής και  Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, με απόφασή της στις 27 - 8 - 2015 και επειδή : 

1. Για την ολοκλήρωση του έργου οι υπολειπόμενες εργασίες είναι :
α.) Ολοκλήρωση των εργασιών του προβλήτα πλαγιοπρυμνοδέτησης και συγκεκριμένα :
Πλήρωση των κυψελών των caissions με λεπτόκοκκο υλικό (υπολείπεται το 50% της πλήρωσης) . Παραμονή επί 12 μήνες . Αφαίρεση του υλικού πλήρωσης των caisson μέχρι στάθμης 3.00μ από τον πυθμένα των caissons. Oλοκλήρωση της κατασκευής του προβλήτα (κατασκευής ανωδομής και εξοπλισμού ,τοποθέτηση γεφυρωμάτων κλπ.)
β) Κατασκευή όλων των υπολειπομένων εργασιών για την ολοκλήρωση Τερματικού Σταθμού Τ3 εκτός των σκυροδεμάτων και των τοιχοδομών που έχουν εκτελεστεί.
2. Η μη έγκαιρη ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου.
3. Ο ανάδοχος δεν έχει υποβάλει αίτημα παράτασης για την ολοκλήρωση των ως άνω υπολειπομένων εργασιών , αλλά αντιθέτως υπέβαλε αίτημα διάλυσης της εργολαβίας .
4. Η οριακή προθεσμίας όπως προσδιορίζεται στη παρ.7 του άρθρου 48 του ν.3669/2008 αντιστοιχεί σε 19 μήνες [1/3*(42+15μήνες)], χρόνος που είναι τεχνικά επαρκής για την ολοκλήρωση των υπολειπομένων εργασιών.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Εγκρίνουμε, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 48 του Ν.3669/2008, την χορήγηση παράτασης ( οριακή προθεσμία ) μέχρι 30-03-2017 για την ολοκλήρωση των υπολειπομένων εργασιών του έργου «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Β’ Φάση» χωρίς αναθεώρηση και μετάθεση του κρίσιμου για την πρόσθετη καταβολή (πριμ) χρόνου. 
Read More »
Στον αέρα η Β' φάση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Αίτηση διάλυσης της εταιρίας (ΕΛΤΕΡ) Παράταση για τις 30-03-2017 από το Υπουργείο Στον αέρα η Β' φάση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Αίτηση διάλυσης της εταιρίας (ΕΛΤΕΡ) Παράταση για τις 30-03-2017 από το Υπουργείο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για τη νέα σχολική χρονιά στη Πλατεία Δημαρχείου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για τη νέα σχολική χρονιά στη Πλατεία Δημαρχείου


Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, «Το εργαστήρι», «Αρίων» και «Δίαυλος» καλωσορίζουν τη νέα σχολική χρονιά διοργανώνοντας εκδήλωση στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ..

Καλούμε όλους τους μαθητές να έρθουν για να ζωγραφίσουμε και να φυτέψουμε λουλούδια για να κάνουμε την πόλη μας ομορφότερη!

Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για τη νέα σχολική χρονιά στη Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για τη νέα σχολική χρονιά στη Πλατεία Δημαρχείου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Διαγωνισμός για την μίσθωση του κυλικείου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
Διαγωνισμός για την μίσθωση του κυλικείου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάθεση δικαιώματος λειτουργίας και εκμετάλλευσης (μίσθωση) του κυλικείου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.

Η διαδικασία ανάδειξης του πλειοδότη θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, που βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3 – Ηγουμενίτσα) στις 06 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:30΄ π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής, απ’ όπου μπορούν να παραλάβουν το πλήρες κείμενο της διακήρυξης του διαγωνισμού, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Read More »
Διαγωνισμός για την μίσθωση του κυλικείου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Διαγωνισμός για την μίσθωση του κυλικείου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 15.00, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Επικύρωση των αποφάσεων - πρακτικών 6ης/22-7-2015 και 7ης/29-7-2015 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

2. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ

(εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας )

3. Έγκριση 5ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015

(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού )

Read More »
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει το πρωί της Παρασκευής η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
Συνεδριάζει το πρωί της Παρασκευής η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Την Παρασκευή 4-09-2015 και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 27-08-2015 συνεδριάσεως.

1. Κατάρτιση σχεδίου του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2016.

2. Κατάρτιση του σχεδίου της 5ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Παλαιοχωρίου Συρράκου», αναδόχου εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΤΖΗΣ Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 15-11-2015.

4. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού πρόσβασης προς ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας (Ν. Ιωαννίνων) Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου εταιρείας «ΤΡΙΠΥΛΟΣ ΑΤΕΒΕ», μέχρι την 31-12-2015.

5. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση Μουσουλμανικού Τεμένους Καλούτσιανης (Α’ Φάση)», αναδόχου εταιρείας «Π. ΧΑΛΟΥΛΟΣ – Β. ΒΑΓΕΝΑΣ Ο.Ε.», μέχρι την 31-12-2015.

6. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου (Μέγγουλης)», αναδόχου «ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΙΑΚΚΑ Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 31-12-2015.

7. Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης της Π.Ε. Ιωαννίνων «Μελέτη οδοποιίας λόγω κατολίσθησης της νέας χάραξης της επαρχιακής οδού προς Ζωτικό – Σιστρούνι και Γέφυρα Μπακόλα», προεκτιμώμενης αμοιβής € 36.900,00 με ΦΠΑ.

8. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση κόμβου Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας προς Αμμουδιά», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.

9. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Τοποθέτηση συρματοκιβωτίων προστασίας στον ποταμό Μετσοβίτικο στην θέση Τσομπανάκι στο Ανήλιο Μετσόβου», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.

10. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Πολύλοφος – Δραγοψά», προϋπολογισμού € 45.000,00 με ΦΠΑ.

11. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Τσεπέλοβο», προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ.

12. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Ανήλιο - Χαλίκι», προϋπολογισμού € 35.000,00 με ΦΠΑ.

13. Έγκριση του Πρακτικού Νο3/21-08-2015 (Αποσφράγισης και ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας του ηλεκτρονικού ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Ν. Γεννεσίου της Θεοτόκου Βαριάδων», προϋπολογισμού 113.821,14 € πλέον Φ.Π.Α., του έργου της ΣΑΕΠ318/8 με Κ.Α. 2013ΕΠ31880010 και τίτλο «Cult. Routes: Cross- Border Cultural Routes- Περιφέρεια Ηπείρου».

14. Έγκριση του από 28-08-2015 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια αμμοχάλικου για την αποκατάσταση καθιζήσεων», προϋπολογισμού 50.000,00 € με Φ.Π.Α. του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου (ΚΑ 2014ΕΠ53000007), και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

15. Έγκριση δαπανών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, στην έκθεση «ANUGA», που διοργανώνεται στην Κολωνία της Γερμανίας, το χρονικό διάστημα 10-14/10/2015.

16. Έγκριση μετακίνησης των υπαλλήλων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, Άννας Τσιφοπούλου και Μιχαήλ Θεοχάρη, στο Ηράκλειο από 08 έως και 12-09-2015, για την συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται από τον Ε.Φ.Ε.Τ. με τίτλο «Νομοθετικές απαιτήσεις άσκησης επίσημου ελέγχου – προανακριτική διαδικασία – κυρωτικό σύστημα» και έγκριση των σχετικών δαπανών.

17. Έγκριση μετακίνησης της υπαλλήλου της Περιφέρειας Ηπείρου, Βασιλικής Ηγουμενίδου, στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, από 13 έως 17-09-2015 για τη συμμετοχή της στο 7ο project meeting του έργου Adriatic Route for Thematic Tourism με ακρωνύμιο «ADRIATIC-ROUTE», στο οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου είναι Επικεφαλής Εταίρος, και έγκριση των σχετικών δαπανών.

18. Έγκριση παράτασης, μέχρι την 31-03-2016, των συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και α) της εταιρείας STRATIS Ε.Π.Ε. και β) της Ένωσης εταιρειών DRAXIS ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε - COMITECH ΑΕ, αναδόχων υλοποίησης των Δράσεων του έργου με τίτλο «ADRIATIC-ROUTE – Adriatic Route for Thematic Tourism», που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα IPA ADRIATIC CBC 2007 – 2013.

19. Έγκριση παράτασης, μέχρι την 30-11-2015, της συμβάσεως μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της εταιρείας ΕΤΑΜ Α.Ε. αναδόχου συμβούλου τεχνικής υποστήριξης, στα πλαίσια του έργου «Environmental Park», που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013.

20. Μη άσκηση ενδίκου μέσου κατά της υπ’ αριθμ 178/2015 τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου Ιωαννίνων.

21. Έγκριση διενέργειας πρόχειρων μειοδοτικών διαγωνισμών, για την προμήθεια και μεταφορά αλατιού λευκού (πλυμένου) οδικών δικτύων (χύμα) για τη διευκόλυνση κυκλοφορίας οχημάτων και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από τυχόν χιονοπτώσεις-παγετούς στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη χειμερινή περίοδο 2015-2016 και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας των διαγωνισμών.

22. Έγκριση ανάθεσης της γενικής επισκευής και συντήρησης, γέφυρας τύπου μπέλεϋ Μηλιωτάδων – Καρυών του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ιωαννίνων, συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης € 8.400,00 πλέον ΦΠΑ.

23. Έγκριση του από 10-08-2015 Πρακτικού και του από 18-08-2015 Πρακτικού αξιολόγησης της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού της Π.Ε. Άρτας, για την «Προμήθεια σταθμού ραντάρ για τις ανάγκες του ιχθυοτροφείου Λογαρού, αλιευτικού συνεταιρισμού Κορωνησίας - Καλογερικού», προϋπολογισμού € 5.500,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

24. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 25-08-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση τάφρων ιχθ. Λογαρού» προϋπολογισμού € 35.000,00 με ΦΠΑ.

25. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Εργασίες συντήρησης οδικού δικτύου Καστανιά - Τετράκωμο», προϋπολογισμού € 15.000,00 με ΦΠΑ.

26. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στην Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 15.000,00 με ΦΠΑ.

27. Έγκριση απευθείας ανάθεσης των εργασιών της Π.Ε. Άρτας «Εργασίες υπαίθρου και γραφείου για τον προσδιορισμό χαρακτηριστικών του δρόμου: Σύνδεση Κορωνησίας με περιοχή Φιδοκάστρου», προϋπολογισμού δαπάνης € 5.000,00 με ΦΠΑ.

28. Έγκριση απευθείας ανάθεσης των εργασιών της Π.Ε. Άρτας «Επικαιροποίηση μελέτης κόμβου Ζυγού επί της Ε.Ο. Άρτας - Τρικάλων», προϋπολογισμού δαπάνης € 6.000,00 με ΦΠΑ.

29. Έγκριση μετακίνησης του υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε Άρτας, Σαπλαούρα Κων/νου, στην Αθήνα από 15 έως 19-09-2015, για τη συμμετοχή του σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Επίσημος έλεγχος στον τομέα επεξεργασίας τροφίμων φυτικής προέλευσης» και έγκριση των σχετικών δαπανών.

30. Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

31. Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

32. Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή προσαύξησης Ταυτότητα Οφειλής φόρου της Π.Ε. Άρτας, με αριθμ. Τ.Ο. 997908822900631125156489200007.

33. Έγκριση δαπάνης της Π.Ε. Άρτας για την συνδρομή σε εφημερίδες για το έτος 2015.

34. Έγκριση δαπάνης για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα του Μπίνα Γεωργίου, υπαλλήλου της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την κάλυψη οδοιπορικών εξόδων για συμμετοχή σε σεμινάριο «Επιμόρφωση νέων εξεταστών υποψηφίων οδηγών» στην Αθήνα από 14-09-2015 έως 18-09-2015.

35. Απόφαση επί ενστάσεων των Νικούλη Γ. Αλκυων και Ιωάννη Κανελλόπουλου, για ανάκληση και τροποποίηση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Εγκατάσταση γεωθερμικού συστήματος στο κτίριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας για την κάλυψη θερμικών/ψυκτικών αναγκών του ισογείου», προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ.

36. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 25-08-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Διαμόρφωση χειμάρρων Καρυδά - Παντοκράτορα» προϋπολογισμού € 936.768,00 με ΦΠΑ, η οποία απέβη άγονος, και επαναδημοπράτηση του έργου, χωρίς τροποποίηση των όρων της διακήρυξης.

37. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 25-08-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Έργα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου» (Υποέργο: Αποκατάσταση ζημιών οδού Κρυοπηγής – Ε.Ο.19») προϋπολογισμού € 15.000,00 με ΦΠΑ, η οποία απέβη άγονος, και επαναδημοπράτηση του έργου, χωρίς τροποποίηση των όρων της διακήρυξης.

38. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Έργα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου» Υποέργο: Ασφαλτοστρώσεις – Κατασκευή τεχνικών σε οδικά τμήματα των Δ.Δ. Σκιαδά, Βρυσούλας και Ωρωπού», αναδόχου Χριστιά Θωμά, μέχρι την 12-01-2016.

39. Έγκριση της αριθμ πρωτ. 87043/2543/28-08-2015 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου, που αφορά στην τρίμηνη παράταση των συμβάσεων που υπογράφηκαν μεταξύ της Π.Ε. Πρέβεζας και των αναδόχων που αναδείχτηκαν από τον Διεθνή (επαναληπτικό) Διαγωνισμό για την ανάθεση Υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας, για το σχολικό έτος 2014-2015, συνολικού προϋπολογισμού € 2.104.250,04 (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και του δικαιώματος προαίρεσης).

40. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

41. Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης, διάθεσης πιστώσεων και δέσμευση πολυετούς υποχρέωσης, για την πληρωμή εργοδοτικών εισφορών για την Πράξη Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς, της Π.Ε. Πρέβεζας.

42. Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης, διάθεσης πιστώσεων και δέσμευση πολυετούς υποχρέωσης, για έργα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

43. Έγκριση μετακίνησης του Αυγέρη Ιωάννη, προϊσταμένου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας στην Πάτρα, από 02-9-2015 έως 04-09-2015, για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΦΕΤ με τίτλο «Επίσημος έλεγχος στον τομέα της επισήμανσης, παρουσίασης και διαφήμισης τροφίμων» και έγκριση των σχετικών δαπανών.

44. Διόρθωση στο ορθό, της αριθμ. 27/1225/12-09-2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπή, που αφορά στην μετακίνηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου, στην Αθήνα, για υπηρεσιακούς λόγους.

45. Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων, και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

46. Έγκριση μετακίνησης των υπαλλήλων, Σιαπλαούρα Αικατερίνης, της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου και Κωνσταντινίδη Ευάγγελου, της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Θεσπρωτίας στο Μιλάνο της Ιταλίας για την συμμετοχή τους στην ολομέλεια της Συνέλευσης της Ευρωμακροπερειφέρειας Αδριατικής - Ιονίου, στο Σεμινάριο «Προώθηση εργαστηρίου Αδριατικής – Ιονίου πολιτικών και διοικητικών σπουδών – με στρογγυλό τραπέζι για την ποιότητα των δημοσιονομικών πολιτικών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο», που διοργανώνονται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Adriatic Governance Operation Plan με ακρωνύμιο «AdriGov», στις 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2015 και έγκριση των σχετικών δαπανών.

Read More »
Συνεδριάζει το πρωί της Παρασκευής η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Συνεδριάζει το πρωί της Παρασκευής η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών για οινοποίηση

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών για οινοποίηση


Με ανακοίνωσή του, το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων, ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση ότι υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ (ηλεκτρονική διεύθυνση www.minagric.gr και στις «Δηλώσεις Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων), δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους αμέσως μετά τον τρύγο και όχι αργότερα από τις 30 Νοεμβρίου 2015.

Οι παραγωγοί έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη, πλήρη και ορθή συμπλήρωση των στοιχείων που υποβάλουν.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής:

1. οι αμπελουργοί των οποίων το σύνολο της σταφυλοπαραγωγής προορίζεται για άμεση μεταποίηση σε χυμό σταφυλιών

2. οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

3. οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής).

Δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων συγκομιδής

i. οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικού οινοποιείου και παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στο εν λόγω συνεταιριστικό οινοποιείο.

ii. οι αμπελουργοί που παραδίδουν τη σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται με τη μορφή τελικού προϊόντος στον αμπελουργό, υποχρεώνονται να υποβάλλουν επιπλέον της δήλωσης συγκομιδής και δήλωση παραγωγής.

Σε περιπτώσεις ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ), οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής.

Οι υπόχρεοι για τη δήλωση συγκομιδής που δεν συμμορφώνονται με τα ανωτέρω, αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, χορήγηση δικαιωμάτων από το εθνικό αποθεματικό), για την τρέχουσα και την επόμενη αμπελοοινική περίοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (γραφείο 117) και στους Λάμπρο Στέφο, Στάθη Βασδέκη & Ηλία Μάνη ή στο τηλέφωνο: 2651 0 87117.
Read More »
Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών για οινοποίηση Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών για οινοποίηση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Συλλήψεις πέντε ατόμων στην Ηγουμενίτσα, στην Πρέβεζα και στα Ιωάννινα, για καταδικαστικές αποφάσεις

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
Συλλήψεις πέντε ατόμων στην Ηγουμενίτσα, στην Πρέβεζα και στα Ιωάννινα, για καταδικαστικές αποφάσεις


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, πέντε άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

1. Χθες (02-09-2015) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, μία 45χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

2. Χθες (02-09-2015) αργά το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δύο ετών, για κλοπή.

3. Χθες (02-09-2015) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 25 και 45 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Κέρκυρας, για επαιτεία.

4. Σήμερα (03-09-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 63χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, ποινής συνολικής φυλάκισης είκοσι μηνών, για ενδοοικογενειακή βία και πλαστογραφία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Read More »
Συλλήψεις πέντε ατόμων στην Ηγουμενίτσα, στην Πρέβεζα και στα Ιωάννινα, για καταδικαστικές αποφάσεις Συλλήψεις πέντε ατόμων στην Ηγουμενίτσα, στην Πρέβεζα και στα Ιωάννινα, για καταδικαστικές αποφάσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

73χρονος νεκρός στην αυλή του σπιτιού του με χτύπημα στο κεφάλι

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
73χρονος νεκρός στην αυλή του σπιτιού του με χτύπημα στο κεφάλι

 
 
Νεκρός, με χτύπημα στο κεφάλι, βρέθηκε ένας 73χρονος.

Η σορός του ηλικιωμένου άνδρα εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης. 
 
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ερευνούν τις συνθήκες του θανάτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, το πιθανότερο είναι ότι ο 73χρονος έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού του, όπου έκανε εργασίες.

Στο σημείο εντοπίστηκε μία σκάλα, που είχε τοποθετηθεί προκειμένου να ανέβει.

Ωστόσο από την αστυνομία ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, ενώ θα ακολουθήσει και νεκροψία νεκροτομή. 
 
Ο 73χρονος ζούσε μόνος του στη Δραγοψά Ιωαννίνων
 
Η σύζυγός του έχει πεθάνει ενώ ο γιος του βρίσκεται στο εξωτερικό.
Read More »
73χρονος νεκρός στην αυλή του σπιτιού του με χτύπημα στο κεφάλι 73χρονος νεκρός στην αυλή του σπιτιού του με χτύπημα στο κεφάλι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Διαγωνισμός για την μίσθωση του κυλικείου στο Δημοτικό Σχολείο Πλαταριάς

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
Διαγωνισμός για την μίσθωση του κυλικείου στο Δημοτικό Σχολείο Πλαταριάς

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας προκηρύσσει επαναληπτικό δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάθεση δικαιώματος λειτουργίας και εκμετάλλευσης (μίσθωση) του κυλικείου του Δημοτικού Σχολείου Πλαταριάς.

Η διαδικασία ανάδειξης του πλειοδότη θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, που βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3 – Ηγουμενίτσα) στις 21 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:30΄π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής, απ’ όπου μπορούν να παραλάβουν το πλήρες κείμενο της διακήρυξης του διαγωνισμού, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Read More »
Διαγωνισμός για την μίσθωση του κυλικείου στο Δημοτικό Σχολείο Πλαταριάς Διαγωνισμός για την μίσθωση του κυλικείου στο Δημοτικό Σχολείο Πλαταριάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Περιοδεία του Βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανου Γκίκα σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι Αποκλειστικές δηλώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
Περιοδεία του Βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανου Γκίκα σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι
Αποκλειστικές δηλώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)


Περιοδεία στην Ηγουμενίτσα και στο Φιλιάτι, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας.


Ο κ. Γκίκας, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα, την υποψήφια Βουλευτή Θεσπρωτίας κα Ευτυχία Σκούρα και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας κ. Άλκη Λάμπρου, επισκέφθηκαν αρχικά τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέκος Πάσχο και τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Γιάννη Λώλο.


Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Φιλιάτι, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Παππά.


Δείτε τις δηλώσεις του κ. Γκίκα στην κάμερα του Ράδιο Ηγουμενίτσα:


Read More »
Περιοδεία του Βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανου Γκίκα σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι Αποκλειστικές δηλώσεις (ΒΙΝΤΕΟ) Περιοδεία του Βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανου Γκίκα σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι Αποκλειστικές δηλώσεις (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (+ΦΩΤΟ)


Κυρίες και κύριοι

Σας ευχαριστώ για την παρουσίας σε αυτή την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη και τυπικά του προεκλογικού μας αγώνα.

Έπειτα από εφτά μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης, και εξαντλώντας τα όρια της λαϊκής εντολής που πήραμε στις 25 του Γ ενάρη, επιστρέφουμε στην ετυμηγορία των πολιτών.

Ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε σκληρές μάχες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Μάχες σε αντίξοες συνθήκες, μάχες με πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Αναλάβαμε την ιστορική ευθύνη να παλέψουμε για τα λαϊκά συμφέροντα την ώρα που η κοινωνία στέναζε κάτω από την πίεση της βίαιης λιτότητας που της επιβλήθηκε.

Κάποιες από τις μάχες τις κερδίσαμε, κάποιες τις χάσαμε. Δε φοβηθήκαμε όμως να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε. Προχωρήσαμε και ξεπεράσαμε τα όρια της διαπραγμάτευσης.

Κάναμε τα πάντα.

 
Καθίσαμε στο τραπέζι διεκδικώντας έντιμο συμβιβασμό, σηκωθήκαμε από το τραπέζι όταν μας εκβίαζαν, κάναμε στάση πληρωμών προς τους δανειστές,

προσφύγαμε στη λαϊκή ετυμηγορία με το δημοψήφισμα, ενώ παράλληλα διασφαλίσαμε καταβολή μισθών συντάξεων και εύρυθμης λειτουργίας του κράτους.

Δεν υπολογίσαμε το προσωπικό πολιτικό κόστος. Είμαστε περήφανοι γι αυτό.

Κάποιοι μηδενίζουν με μεγάλη ευκολία αυτόν τον αγώνα. Κάνουν σκόπιμα ότι δεν καταλαβαίνουν, ή αρνούνται την πραγματικότητα.

Πως καταλήξαμε σε αυτό το αποτέλεσμα;

Μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο που μας επιβλήθηκε βίαια, κάτω από τους εκβιασμούς των δανειστών και μέσα από την πίεση της ντόπιας αντιπολίτευσης για συμφωνία άνευ όρων, προσπαθήσαμε να βρούμε στηρίγματα σε χώρες εκτός Ευρωζώνης. Δεν καταφέραμε να βρούμε την απαραίτητη χρηματοδότηση, ώστε να αντιπαλέψουμε με καλύτερους όρους τους δανειστές στο πεδίο της διαπραγμάτευσης.

 
Έτσι φτάσαμε να έχουμε τρεις επιλογές:

Μία Δύσκολη συμφωνία

Μνημόνιο με δραχμή που ήταν και η επιλογή Σόιμπλε Ή ασύνταχτη χρεοκοπία

Μπροστά σε αυτές τις τρεις επιλογές. Πήραμε μια σκληρή απόφαση.

Σταθμίσαμε το κόστος της επιλογής μας για τα αδύναμα λαϊκά στρώματα. Αυτοί θα πλήρωναν το μάρμαρο και όχι η ολιγαρχία που θωρακίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια βγάζοντας τα λεφτά της στο εξωτερικό.

Επιλέξαμε να μείνουμε εντός πλαισίου και να διευρύνουμε τις ρωγμές που ανοίξαμε στην Ευρωζώνη. Ρωγμές για τις οποίες παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, έχοντας στο πλευρό μας την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε με τους δανειστές είναι δύσκολη. Είναι μακριά από αυτό που εμείς οραματιζόμαστε για τον τόπο μας. Εμείς δεν πρόκειται να πούμε ότι το μνημόνιο είναι ευλογία για τη χώρα, ούτε ότι αν δεν υπήρχε έπρεπε να το εφεύρουμε.

Κάποιοι λένε ότι ο αγώνας αυτός που δώσαμε πήγε χαμένος.

Απαντάμε. Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει.

Είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τους πολίτες από την εκδικητική μανία του καθεστώτος της διαφθοράς, του πολιτικού συστήματος της διαπλοκής που έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.

Είμαστε εδώ για να μοιράσουμε δίκαια τα βάρη της δύσκολης συμφωνίας και να κατανείμουμε σωστά το εμπροσθοβαρές πακέτο των 35 εκατομμυρίων για την ανάπτυξη.

Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε τη σταθερότητα και να διεκδικήσουμε την απομείωση του χρέους που κάποιοι το θεωρούσαν βιώσιμο.

Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να κλαίμε πάνω από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.

Δε θα παραδώσουμε τα όπλα τόσο εύκολα. Ανοίγουμε δρόμους, κοιτάμε μπροστά, μόνο μπροστά.

Ξέρω καλά ότι η συμφωνία έφερε απογοήτευση και πικρία. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δεχθούμε την κριτική όσων στάθηκαν στο πλευρό μας. Κάναμε λάθη. Όποιος πράττει κάνει λάθη. Κάποιες φορές ίσως υποεκτιμήσαμε το συσχετισμό δυνάμεων. Ήμασταν η πρώτη χώρα που αμφισβήτησε εμπράκτως το μοντέλο της λιτότητας. Κι αυτό δεν είναι λίγο.

Προτάξαμε τη Δημοκρατία σε μια Ευρωπαϊκή ελίτ που της γύρισε επιδεικτικά την πλάτη.

Αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να χάσουμε την αγωνιστικότητα μας.

 
Αυτούς τους εφτά μήνες πρέπει να θυμόμαστε ότι βαδίσαμε σε κινούμενη άμμο. Γι αυτό δεν ευθύνονται μόνο οι δανειστές που μας οδήγησαν σε οικονομική ασφυξία. Ευθύνονται και όλοι αυτοί που σήμερα μας κουνούν το δάχτυλο αλλά μέχρι χθες υπονόμευαν την εθνική προσπάθεια για απεμπλοκή από τα μνημόνια.

Σε πλήρη στοίχιση με τους δανειστές ζητούσαν μία οποιαδήποτε συμφωνία δηλώνοντας πρόθυμοι για ότι και να μας ζητούσαν. Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός διεκδικούσε με σθένος τα δίκαια του ελληνικού λαού, αυτοί γευμάτιζαν με Ευρωπαίους αξιωματούχους και πρόβαραν κοστούμια εξουσίας.

Με αυτόν τον τρόπο αποδυνάμωναν τη διαπραγματευτική ισχύ της κυβέρνησης και λειτουργούσαν σαν δούρειος ίππος ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.

Μέσα στο σενάριο της Αριστερής παρένθεσης, που με πάθος ντόπιοι και ξένοι σχεδίασαν και πάσχισαν να το κάνουν πράξη, από την πρώτη μέρα, εμείς προσπαθήσαμε να πετύχουμε ότι καλύτερο στη διαπραγμάτευση και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας στο εσωτερικό.

Καταφέραμε να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα και να αλλάξουμε τους όρους με τους οποίους η ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινή γνώμη αντιμετώπιζε την χώρα. Γκρεμίσαμε το μύθο του τεμπέλη Έλληνα που ζει εις βάρος των άλλων, και αποκαλύψαμε τα πραγματικά αίτια της κρίσης και το ρόλο που παίζει ο κάθε εμπλεκόμενος. Οι μάσκες έπεσαν.

Ανατρέψαμε το σχεδιασμό ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης που ήθελαν δραχμή με μνημόνιο, καλύπτοντας παράλληλα το χρηματοδοτικό κενό για την επόμενη τριετία και σταθεροποιώντας στο μέτρο του δυνατού την οικονομία.

Σε αυτή την προσπάθεια χάσαμε πράγματα. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Αναγκαστήκαμε να υπαναχωρήσουμε σε σχέση με το πρόγραμμα μας.

Δεν αποτινάξαμε όμως την αριστερή, ριζοσπαστική μας ταυτότητα. Με καθαρή αντίληψη του συσχετισμού δυνάμεων και ανάγνωση της πραγματικότητας προχωρήσαμε σε μια δύσκολη επιλογή με γνώμονα την αγωνία και το μέλλον της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Παρά τη μάχη που δίναμε στο εξωτερικό προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και στο εσωτερικό μέτωπο. Η κυβέρνηση έδειξε δείγματα γραφής αυτούς τους εφτά μήνες, φέρνοντας μονομερώς νομοσχέδια βάση του προγράμματος της:

Φέραμε το μέτρο των εκατό δόσεων που ανακούφισε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Φέραμε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βοήθησε χιλιάδες από τους ποιο αδύναμους συμπολίτες μας, με τρόφιμα ρεύμα και κατοικία.

Καταργήσαμε το 5ευρο στα νοσοκομεία

Επανασυστήσαμε τη δημοτική αστυνομία, επαναφέραμε τους σχολικούς φύλακες, επαναλειτουργήσαμε την ΕΡΤ, επαναφέραμε 2.500 απολυμένους εκπαιδευτικούς.

Φέραμε αλλαγές στη δικαιοσύνη, αποσυμφορήσαμε τις φυλακές και εξανθρωπίσαμε τις συνθήκες κράτησης.

 
Αυτά δεν ήταν ούτε εύκολα ούτε δεδομένα, παλέψαμε για να τα πετύχουμε.

Παρά το εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον για τη χώρα, και τα στενά περιθώρια ελιγμών, διεκδικήσαμε λύσεις και δώσαμε μάχη για τα τοπικά ζητήματα είτε πρόκειται για χρόνια προβλήματα είτε για μικρά ζητήματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Μέσα από συλλογικές και συντονισμένες προσπάθειες έχουμε θέσει σε ανώτερο επίπεδο στις αρμόδιες αρχές, τα μεγάλα και ανοιχτά ζητήματα της Θεσπρωτίας με συγκεκριμένες προτάσεις αλλά και λύσεις.

Όσον αφορά το λιμάνι

ολοκληρώνονται οι εργασίες στη Β' φάση ώστε να καταστεί εφικτή η ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Αμέσως μετά πρέπει να ανοίξει η συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το μοντέλο αξιοποίησης των νέων δυνατοτήτων που θα προκύψουν στον τουρισμό.

Επίσης παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο έργο της Γ’ φάσης του λιμένα ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε την διαφάνεια στην εκτέλεση του έργου.

Το χρόνιο ζήτημα της χερσαίας ζώνης και ο γκρίζος χαρακτήρας της, αποτελεί πεδίο διεκδίκησης και ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με τον δήμο Ηγουμενίτσας για την από κοινού προσπάθεια επίλυσης του.

Τα μεγάλα έργα υποδομής που είναι προγραμματισμένα όπως το ΒΙΟΠΑΘΕ και το Εμπορευματικό Κέντρο έχουν δρομολογηθεί σε συνεννόηση με του φορείς.

Όσον αφορά το πρώτο, παρότι εμφανίστηκε μια αβελτηρία από πλευράς ΥΠΑΠΕΝ αναμένεται η παραλαβή του οικονομικού αντικειμένου του έργου.

Για το βιοτεχνικό πάρκο είναι στοίχημα να προχωρήσουμε, κατόπιν διαβούλευσης που ήδη ξεκίνησε, στην πιο ενδεδειγμένη λύση για όλον τον νομό.

Μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει αυτούς τους μήνες για την στήριξη των δομών υγείας της περιοχής μας, μια προσπάθεια που ήδη έχει φέρει τα πρώτα αποτελέσματα.

Έχουμε παραδώσει έγκαιρα το χάρτη υγείας και τα κενά σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό στο Υπουργείο. Στις δρομολογημένες προσλήψεις στην Υγεία, η Θεσπρωτία δια στόματος Αλ. Τσίπρα μπήκε σε πρώτη προτεραιότητα ως νομός. Επίσης η Ήπειρος στελεχώθηκε με 11 νέα ασθενοφόρα στον στόλο και έχουμε ήδη ζητήσει την κάλυψη θέσεων σε πληρώματα ΕΚΑΒ.

θέσαμε εγκαίρως κοινοβουλευτικά και επιτύχαμε την παραμονή των γενικών ιατρών 5ετούς θητείας, που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει την απόλυσή τους.

Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται για τις αιματολογικές τους εξετάσεις στο κτήριο του ΕΟΠΥΥ και στο Κ.Υ. Ηγ/τσας μετά την προμήθεια εξοπλισμού και προσωπικού αντίστοιχα.

Αποτρέψαμε το δρομολογημένο κλείσιμο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας της Ηγουμενίτσας, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τις ήδη υποβαθμισμένες εργασιακές συνθήκες.

Πρώτος εγώ γνωρίζω ότι αυτά δεν είναι αρκετά. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Δεν ήταν όμως και τίποτα, για να τα μηδενίσουμε όπως κάνουν κάποιοι.

Αυτοί οι μήνες που πέρασαν μπορεί να ήταν λίγοι, όμως ο πολιτικός χρόνος με ότι αυτός έφερε ήταν πολύς. Πλέον είμαστε πιο έμπειροι πιο έτοιμοι και πιο αποφασισμένοι.

Φίλες και φίλοι

Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική κυριαρχία.

Το παλιό πολιτικό καθεστώς και το σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς που εκπροσωπεί επιχειρεί να επανέλθει.

Αυτό το σύστημα που ο λαός αποδοκίμασε και απέρριψε, αυτό το σύστημα που εξέθρεψε το πελατειακό κράτος, αυτό το σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα, προσπαθεί να επιστρέψει.

Δε θα του το επιτρέψουμε.

Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή για να συνεχίσουμε αυτό που μόλις αρχίσαμε.

Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή για να τελειώνουμε με το χθες.

Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή για να προχωρήσουμε μόνο μπροστά.

Σας ευχαριστώ

Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (+ΦΩΤΟ) ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

10 λόγοι επιλογής φοίτησης στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.)

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
10 λόγοι επιλογής φοίτησης στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.)
Στην Ελλάδα λειτουργούν στην ανώτερη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δύο τύποι λυκείων:
Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.)
Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ).

Οι απόφοιτοι των Γυμνασίων, όπως επίσης οι τελειόφοιτοι της Α' τάξης Λυκείου, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των δύο σχολείων και πρέπει να γνωρίζουν το περιεχόμενο των σπουδών, τις διεξόδους, τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά εφόδια που τους παρέχει ο κάθε τύπος σχολείου.

Αναφέρονται ακολούθως, δέκα λόγοι τους οποίους ένας μαθητής θα θεωρήσει σημαντικούς για να επιλέξει τη φοίτησή του στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.).

1. Θα αποκτήσει πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 3 με τα ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα.

2. Μετά την τριετή φοίτηση στο ΕΠΑ.Λ., θα αποκτήσει εκτός από πτυχίο ειδικότητας, ισότιμο και ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με το Γενικό Λύκειο. Σημειώνεται ότι ο βαθμός Απολυτηρίου διαμορφώνεται αποκλειστικά και μόνο ως συνδυασμός των βαθμών τετραμήνων και των ενδοσχολικών εξετάσεων, χωρίς να επηρεάζεται από τη βαθμολογία των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, όπως ισχύει για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.

3. Θα έχει τη δυνατότητα, όπως και οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ), να εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε στρατιωτικές – αστυνομικές σχολές, μέσω πανελληνίων εξετάσεων.

4. Θα έχει την επιπλέον επιλογή και δυνατότητα να εισαχθεί με ειδικό ποσοστό σε ΤΕΙ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω των πανελληνίων εξετάσεων ΕΠΑΛ σε τέσσερα μαθήματα που θα διδάσκεται στην τρίτη τάξη, εκ των οποίων δύο μαθημάτων ειδικότητας με αυξημένο συντελεστή βαρύτητας (3,5) και δύο μαθημάτων Γενικής Παιδείας (Μαθηματικά, Νέα Ελληνικά) με χαμηλό συντελεστή (1,5). Έτσι, σε ποσοστό 70% η επιτυχία εξαρτάται αποκλειστικά από τη βαθμολογία των μαθημάτων ειδικότητας.

5. Θα εξεταστεί στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα Γενικής παιδείας σε θέματα διαφορετικών απαιτήσεων, διαφορετικής έκτασης ύλης, και χαμηλότερης δυσκολίας σε σχέση με τα αντίστοιχα (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά) που εξετάζονται οι μαθητές Γενικού Λυκείου.

6. Λαμβάνοντας επιπλέον πτυχίο ή απολυτήριο τίτλο, εάν ήδη διαθέτει δεύτερο τίτλο σπουδών (πτυχίο άλλης ειδικότητας, ΤΕΛ, ΤΕΕ, ΕΠΑΛ, ΤΕΣ, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ), ο απόφοιτος θα λάβει 150 μόρια, που αποτελούν μοριοδοτούμενο κριτήριο σε προκηρύξεις θέσεων εργασίας του ΑΣΕΠ, για μόνιμο ή εποχικό προσωπικό. Σημειώνεται ότι κάτοχος πτυχίου έχει τη δυνατότητα λήψης πτυχίου άλλης ειδικότητας παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα ειδικότητας και όχι μαθήματα Γενικής Παιδείας.

7. Θα μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του κατά προτεραιότητα στα Ι.Ε.Κ για την απόκτηση εξειδίκευσης σε σύγχρονες ειδικότητες, ενώ σε περίπτωση φοίτησης σε ειδικότητα αντίστοιχης του πτυχίου ΕΠΑΛ, η φοίτηση στο ΙΕΚ είναι μονοετής και όχι διετής.

8. Θα αναπτύξει μέσα από τα αναλυτικά προγράμματα των γενικών μαθημάτων και των μαθημάτων ειδικοτήτων, τις ιδιαίτερες ικανότητές του, τις προσωπικές πρωτοβουλίες, τη δημιουργικότητά του και την κριτική σκέψη. Στη Β' και Γ' τάξη η έμφαση δίνεται στα μαθήματα ειδικότητας (23 ώρες εβδομαδιαίως) σε συνδυασμό με τη διδασκαλία των μαθημάτων Γενικής Παιδείας (12 ώρες εβδομαδιαίως), ενώ στην Α' τάξη υπερτερεί η διδασκαλία των μαθημάτων Γενικής (22 ώρες) έναντι των μαθημάτων προσανατολισμού ειδικοτήτων (13 ώρες).

9. Θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα μαθήματα ειδικότητας σε ολιγομελή τμήματα, και θα διδαχθεί τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ειδικότητας σε πολύ ικανοποιητικό αριθμό ωρών (4 έως 7 ώρες εβδομαδιαίως).

10. Θα γνωρίσει και θα διδαχτεί τις απαιτούμενες τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις που θα τον βοηθήσουν να αναπτύξει συναφείς δεξιότητες, έχοντας τη δυνατότητα
να συμμετάσχει σε εξάμηνο επιδοτούμενο πρόγραμμα Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας «Μαθητεία Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης»,

· να συνεχίσει τις σπουδές του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε συναφείς με την ειδικότητά του σχολές, έχοντας το κατάλληλο γνωστικό υπόβαθρο να υιοθετήσει ευκολότερα τις νέες γνώσεις,

· να ασκήσει ιδιωτικό έργο ή να εργαστεί στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα σε συναφή επαγγέλματα σύμφωνα με το πτυχίο ειδικότητάς του,

· να διεκδικήσει οποιαδήποτε θέση Δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα απαιτεί απολυτήριο τίτλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία των ενδιαφερομένων.


ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς
Τηλ.: 26660 23780
 
email: mail@1epal-param.thesp.sch.gr

Παναγιώτης Παπαδόπουλος  
Διευθυντής ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς 
Πληροφορικός Msc
Read More »
10 λόγοι επιλογής φοίτησης στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) 10 λόγοι επιλογής φοίτησης στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Οι ειδικότητες του ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς για το σχολικό έτος 2015-16

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
Οι ειδικότητες του ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς για το σχολικό έτος 2015-16


Σας κάνουμε γνωστό ότι για το σχολικό έτος 2015-2016, στο Επαγγελματικό Λύκειο Παραμυθιάς θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς ειδικοτήτων:
 • Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής,
 • Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών,
 • Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων,
 • Τεχνικός Οχημάτων,
 • Κομμωτικής Τέχνης (νεοσύστατη ειδικότητα).

Στους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. χορηγούνται:

(α) Απολυτήριο Λυκείου πλήρως ισότιμο και ισοδύναμο με το Απολυτήριο του Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ),
(β) Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 3.

Στα ΕΠΑ.Λ. μπορούν να εγγραφούν:
απόφοιτοι Γυμνασίου για την απόκτηση Απολυτηρίου Λυκείου και Πτυχίου ειδικότητας,
απόφοιτοι Γενικού Λυκείου, στη Β' τάξη, για την απόκτηση Πτυχίου Ειδικότητας, παρακολουθώντας MONO μαθήματα ειδικότητας.
απόφοιτοι ΤΕΕ, ΤΕΛ ή Επαγγελματικού Λυκείου, στη Β' τάξη, για την απόκτηση δεύτερου Πτυχίου ειδικότητας, παρακολουθώντας MONO μαθήματα ειδικότητας.
Read More »
Οι ειδικότητες του ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς για το σχολικό έτος 2015-16 Οι ειδικότητες του ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς για το σχολικό έτος 2015-16 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Οι ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Φιλιατών

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
Οι ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Φιλιατών


Σας γνωρίζουμε ότι στο σχολείο μας από το νέο σχολικό έτος 2015-2016 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς ειδικοτήτων:
 • Πληροφορικής
 • Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
 • Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
 • Υγείας – Πρόνοιας
 • Αισθητικής – Κομμωτικής

Στην Β’ Τάξη δύναται να εγγράφονται:

 • μαθητές που έχουν προαχθεί από την Α’ Τάξη του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου
 • κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή ισοτίμων με τα απολυτήρια αυτά τίτλων σπουδών
 • απόφοιτοι Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) για απόκτηση απολυτηρίου και πτυχίου

Στους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο δίνεται η δυνατότητα να διαμένουν και να σιτίζονται στη μαθητική εστία του Δήμου Φιλιατών.
Read More »
Οι ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Φιλιατών Οι ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ Α' ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ Α' ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016


 1. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
 2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
 3. ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ –ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
 4. ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ-ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ
 5. ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
Read More »
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ Α' ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ Α' ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015 Rating: 5