Προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π. συζήτησαν εργαζόμενοι και Β. Γιόγιακας με την Δ. Μιχαηλίδου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019
Προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π. συζήτησαν εργαζόμενοι και Β. Γιόγιακας με την Δ. Μιχαηλίδου


Θέματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Αμεα (Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π -μεα) τέθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κ.Δ.Α.Π. και εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Κ.Δ.Α.Π Ηγουμενίτσας με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.

Τη συζήτηση απασχόλησαν η οργανική ένταξη των Κέντρων στους Δήμους καθώς και η κατοχύρωση σταθερής εργασιακής σχέσης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις που ανανεώνονται κάθε χρόνο. 

Επείγουσα χαρακτήρισαν οι εκπρόσωποι των Κέντρων την ανάγκη να ανασυσταθεί ομάδα εργασίας με σκοπό να καταλήξει σε λύσεις για τη σταθερή χρηματοδότηση του θεσμού και γενικότερα για την εύρυθμη λειτουργία του. 

Η κα Μιχαηλίδου αναγνώρισε το κοινωνικό έργο που επιτελούν οι δομές και δεσμεύτηκε να επανέλθει με προτάσεις στα αιτήματα των εργαζομένων.
Read More »
Προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π. συζήτησαν εργαζόμενοι και Β. Γιόγιακας με την Δ. Μιχαηλίδου Προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π. συζήτησαν εργαζόμενοι και Β. Γιόγιακας με την Δ. Μιχαηλίδου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Επανεκλογή Βασίλη Γεώργου στον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019
Επανεκλογή Βασίλη Γεώργου στον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Θεσπρωτίας


Ο Σύλλογος Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας, σας ενημερώνει ότι ύστερα από τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 8 Δεκεμβρίου 2019 και τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν, αναδείχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιό του με την εξής σύνθεση: 

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεώργος Βασίλης 
2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπέης Σπύρος 
3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παπαζώη Αγλαϊα 
4. ΤΑΜΙΑΣ: Μιχαλά Χριστίνα 
5. ΕΦΟΡΟΣ: Κυρίτση Ελπίδα 
6. ΜΕΛΟΣ (Α): Καρβούνη Σωτηρία 
7. ΜΕΛΟΣ(Β): Τακόρη Παναγιώτα 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΕΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΖΩΗ ΑΓΛΑΙΑ
Read More »
Επανεκλογή Βασίλη Γεώργου στον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Θεσπρωτίας Επανεκλογή Βασίλη Γεώργου στον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: «Το επιβατικό κοινό αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ωφελείται άμεσα από το έργο του ΣΥΡΙΖΑ»

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019
Μάριος Κάτσης: «Το επιβατικό κοινό αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ωφελείται άμεσα από το έργο του ΣΥΡΙΖΑ» 


Πέντε μήνες χρειάστηκε το Επιτελικό Κράτος του κ. Μητσοτάκη για να δημοσιεύσει μια έτοιμη υπουργική Απόφαση ενός ώριμου και ήδη σχεδιασμένου έργου από τον Ιούνιο του 2019 ώστε η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.» να διαχειριστεί τη δράση για την ενίσχυση επιχειρήσεων του τομέα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών προκειμένου να παρέχουν ολοκληρωμένες ψηφιακές υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό 

Οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα αποκτούν χρηματοδοτικά εργαλεία μέσα από το έργο συνολικού προϋπολογισμού 27.000.000 ευρώ (δημόσια δαπάνη 16.200.000 ευρώ) που σχεδιάστηκε από το πρώην Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020. Έτσι ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημά τους για στήριξη από την Πολιτεία. 

Από την άλλη το επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση των αναβαθμισμένων ψηφιακών υπηρεσιών σε θέματα πληροφόρησης σε πραγματικό χρόνο, εντός και εκτός του οχήματος (έξυπνες στάσεις, ηλεκτρονικοί πίνακες ενημέρωσης για άφιξη και αναχώρηση οχήματος, αλλά και καθ’ όλη τη διαδρομή με τη αξιοποίηση ολοκληρωμένου τηλεματικού συστήματος και μέσω mobile εφαρμογών), δωρεάν WiFi, αγορά εισιτηρίων με χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, αυτόματοι πωλητές κ.ά. 

Το ολοκληρωμένο σχέδιο που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατ’ εφαρμογή της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2016-2021 στον τομέα των συγκοινωνιών, έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα και στην περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών οδικών μεταφορών τόσο των αστικών όσο και των υπεραστικών μετακινήσεων. 

Πέντε μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, κοντεύουν να φτάσουν σε τριψήφιο αριθμό τα Δελτία Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το τι «θα» κάνει ή τι βρήκε έτοιμο, ώστε να μετασχηματιστεί ψηφιακά η χώρα. Στην πράξη, όχι μόνο δεν έχει ωριμάσει κανένα νέο έργο, αλλά καθυστερεί χαρακτηριστικά ή ακυρώνει και έργα που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό της έξυπνης στάθμευσης, του δορυφορικού διοδίου ή των νέων ταυτοτήτων. 

Τους καλούμε να προχωρήσουν τάχιστα τις διαδικασίες, το επιβατικό κοινό δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις.
Read More »
Μάριος Κάτσης: «Το επιβατικό κοινό αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ωφελείται άμεσα από το έργο του ΣΥΡΙΖΑ» Μάριος Κάτσης: «Το επιβατικό κοινό αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ωφελείται άμεσα από το έργο του ΣΥΡΙΖΑ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΜΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019
Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΜΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ


Μία πρωτόγνωρη απόφαση πήρε η Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας στην συνεδρίαση της την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου. Ο Σύλλογος μας είχε κάνει αίτηση για παραχώρηση χώρου για τις εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιεί αφιλοκερδώς όλα αυτά τα χρόνια για τους μικρούς μαθητές μας. Η Επιτροπή Παιδείας λοιπόν απέρριψε την αίτηση μας με την αιτιολογία ότι δεν είναι σαφείς οι εκδηλώσεις – δράσεις αλλά ούτε και οι ημέρες και ώρες. Υπέρ του Συλλόγου ψήφισαν οι κ.κ. Λώλης Ηλίας και Τσώτου Βάσω. Κατά ψήφισαν οι κ.κ. Βασιλειάδης Γεώργιος, Ζάρρος Γρηγόριος, Κύλλας Γεώργιος και Μπούργος Γεώργιος.

Εχθές το πρωί λάβαμε την Απόφαση της Επιτροπής και αμέσως μέλη του Συλλόγου πήγαμε στο Δημαρχείο κάνοντας αίτηση επανεξέτασης της Απόφασης. Ο κ. Λώλης ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση για το μεσημέρι στις 14:00. Παρόντες από την Επιτροπή ήταν οι κ.κ. Λώλης Ηλίας, Βάσω Τσώτου, Τζάνης Νικόλαος, Μπούργος Γεώργιος, Κύλλας Γεώργιος και Ζάρρος Γρηγόριος και από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων η Πρόεδρος Μπέζα Βούλα και η Γραμματέας Αναστασίου Εύη.

Μας ζητήθηκε από τους κ.κ. Μπούργο, Κύλλα και Ζάρρο να κάνουμε πιο σαφής τις εκδηλώσεις και δράσεις μας φοβούμενοι ότι μπορεί να πραγματοποιήσουμε κάποια δράση με κάποιον επαγγελματία επί πληρωμή ή για διαφημιστικούς λόγους. Το πρόβλημα λοιπόν για το οποίο καταψήφισαν την αίτησή μας ήταν για ήταν αόριστη. Για να λήξει εκεί η «ασυνεννοησία» του Συλλόγου, όπως μας δήλωσαν, με την Επιτροπή συμπληρώσαμε τις εκδηλώσεις – δράσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογος όλη την σχολική χρονιά και έτσι ενέκριναν την αίτησή μας.

Το απόγευμα λοιπόν ψάχνοντας στην διαύγεια τις υπόλοιπες αποφάσεις της Επιτροπής Παιδείας, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι σε προηγούμενη Συνεδρίαση της η Επιτροπή (1 Νοεμβρίου) έγκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ τις αιτήσεις των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Παραποτάμου και Πλαταριάς, παρόλο που δεν ανέφεραν πουθενά ονομαστικά τις εκδηλώσεις και δράσεις τους, ούτε τις ημέρες και ώρες αλλά το βασικότερο είναι ότι δεν ανέφεραν ότι γίνονται ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ. Γιατί το μεγαλύτερο ζητούμενο της Επιτροπής, και πολύ καλά κάνουν, είναι ότι θα πρέπει οι εκδηλώσεις - δράσεις που πραγματοποιούνται στον χώρο του σχολείου να γίνονται αφιλοκερδώς. (Για την ιστορία, στην συνεδρίαση αυτή παρόντες ήταν οι κ.κ. Λώλης Ηλίας, Βασιλειάδης Γεώργιος, Ζάρρος Γρηγόριος, Τζάνης Νικόλαος, Τσώτου Βασιλική. Απόντες οι κ.κ. Κύλλας Γεώργιος και Μπούργος Γεώργιος).

Το πρόβλημά σας κύριοι από ότι φαίνεται είναι με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου. Να ξέρετε όμως ότι όσο και αν επιθυμούν κάποιοι να μας διαλύσουν εμείς γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Και την δύναμη αυτή την αντλούμε από τα 160 παιδιά μας, από αυτά τα παιδιά που κάνουμε τα πάντα για να τα βλέπουμε να χαμογελάνε.

Και μην ξεχνάτε ότι αμέσως μετά τον Σύλλογο Διδασκόντων, τον λόγο στο σχολείο έχει ο Σύλλογος Γονέων και κανένας άλλος.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε την αίτηση που μας απέρριψαν, την απόφασή τους, αλλά και τις αποφάσεις για τους Συλλόγους Γονέων Παραποτάμου και Πλαταριάς. Σας προκαλούμε να βρείτε τις διαφορές μόνοι σας και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου
Read More »
Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΜΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΜΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα για τη διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019
Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα για τη διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού«Η επιδίωξη μιας λύσης που θα ικανοποιούσε τους πάντες, ήταν ένας από τους λόγους που για δεκαετίες ολόκληρες η πρόοδος στο θέμα αυτό ήταν μηδενική... Η Κυβέρνηση επέλεξε το εφικτό αντί του ιδανικού... Επέλεξε να μην «οχυρωθεί» πίσω από τις δικές της - πιο προχωρημένες - θέσεις, κάτι που θα καταδίκαζε την όλη προσπάθεια σε αποτυχία.», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου σχετικά με τη διευκόλυνση της άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κύριε Υπουργέ,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η δυνατότητα Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αν και αυτονόητη, δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε δεδομένη.

Για να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, χρειάστηκε επιμονή και υπομονή.

Υπερβάσεις και υποχωρήσεις.

Κατανοούμε τις θέσεις όλων εκείνων που περίμεναν κάτι πιο τολμηρό, πιο προχωρημένο.

Ώστε να μπορούν να ψηφίζουν ακόμα περισσότεροι συμπατριώτες μας.

Για να μη χρειάζεται η φυσική παρουσία σε εκλογικό κέντρο.

Ή για να μπορούν να ψηφίζουν σε ειδικές εκλογικές περιφέρειες… 

Θα ήθελα, όμως, να τους πω ότι αυτή ακριβώς η επιδίωξη μιας λύσης που θα ικανοποιούσε τους πάντες, ήταν ένας από τους λόγους που για δεκαετίες ολόκληρες η πρόοδος στο θέμα αυτό ήταν μηδενική.

Με άλλοθι τις διαφορές μας, αγνοήσαμε ότι πολλές φορές οι λύσεις ξεκινάνε με έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή.

Ότι δε μπορεί να επιδιώκεις το μέγιστο, όταν δεν μπορείς να διασφαλίσεις το ελάχιστο.

Ότι κάτι μπορεί να ξεκινήσει σε μικρότερη έκταση, προκειμένου να δούμε πώς λειτουργεί στην πράξη.

Να δούμε αν και που μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Αυτό το δρόμο επέλεξε η σημερινή Κυβέρνηση!

Επέλεξε το εφικτό αντί του ιδανικού.

Διαφορετικό από το «τίποτα» ή το «σχεδόν» του παρελθόντος!

Κι επέλεξε να τον βαδίσει γρήγορα, μέσα στο πρώτο πεντάμηνο της θητείας της!

Επέλεξε να μην «οχυρωθεί» πίσω από τις δικές της - πιο προχωρημένες - θέσεις, κάτι που θα καταδίκαζε την όλη προσπάθεια σε αποτυχία.

Όπως το 2009, όταν είχε φέρει ανάλογο νομοσχέδιο στη Βουλή που δυστυχώς υπερψήφισαν μόνο 159 βουλευτές…

… και το οποίο ο Συνασπισμός είχε καταψηφίσει.

Ή όπως το 2016, το 2017 και το 2019, όταν ως αξιωματική αντιπολίτευση καταθέταμε ξανά και ξανά την ίδια πρόταση νόμου.

… που αγνοήθηκε επιδεικτικά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ...

Το γεγονός ότι καθίσαμε γύρω από το ίδιο τραπέζι, συζητήσαμε, αναζητήσαμε και τελικά βρήκαμε πού μπορούμε να συμφωνήσουμε, είναι κάτι περισσότερο από μια επιτυχία της Κυβέρνησης.

Είναι μια κοινοβουλευτική κατάκτηση, είναι σημάδι ότι το πολιτικό σύστημα ωριμάζει, ότι έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της εποχής μετά την κρίση.

Και σε αυτή την πραγματικότητα περιλαμβάνονται εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που πήραν την απόφαση να ζήσουν, να εργαστούν, να μεγαλώσουν οικογένεια στο εξωτερικό.

Είναι και κάτι ακόμα, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι:

ο σεβασμός στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος δεν έχει μόνο πρακτικό αντίκρισμα.

Είναι και μια αναγνώριση της αξίας του κεφαλαίου που λέγεται «Ελληνισμός εκτός Ελλάδας».

Εκείνων που με το προσωπικό τους παράδειγμα διαφημίζουν τη χώρα μας και τους ανθρώπους της.

Που επιλέγουν να διατηρούν ζωντανή τη σχέση τους με την πατρίδα μας.

Και που, σε πολλές περιπτώσεις - ιδιαίτερα νεότερων ανθρώπων - αδημονούν να επιστρέψουν, εφόσον τους δοθούν ευκαιρίες και κίνητρα.

Σε αυτό το κεφάλαιο, στους Έλληνες της διασποράς που αναζήτησαν εργασία και καλύτερες συνθήκες στο εξωτερικό, έχουμε ως κυβέρνηση στραμμένη την προσοχή μας, όπως κάνουμε με το ReBrain Greece (Ριμπρέιν Γκρις), την πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό νέων πτυχιούχων στη χώρα μας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Επειδή τη δημόσια συζήτηση για το νομοσχέδιο μονοπώλησε - αναμενόμενα –το ποιοι και πως πρέπει να ψηφίζουν, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε σε κάποιες άλλες καινοτομίες που ο κόσμος αξίζει να έχει υπόψη:
Είναι η νέα διαδικασία για την υποβολή υποψηφιοτήτων μέσα από ειδική ηλεκτρονική πύλη.
Είναι η δυνατότητα αποζημίωσης στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Αλλά και η πρόβλεψη, για πρώτη φορά, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να υποχρεούνται να μεταδίδουν πόσοι έχουν ψηφίσει ενώ η ψηφοφορία είναι σε εξέλιξη, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες πώς προχωρά η εκλογική διαδικασία.
Και, βέβαια, είναι η αύξηση των βουλευτών επικρατείας από 12 σε 15, ώστε να μπορούν να συμπεριληφθούν και πρόσωπα που να εκφράζουν τους δεσμούς με τους Έλληνες του εξωτερικού.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Σήμερα γίνεται μια αρχή.
Από μόνη της η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι ένα σημαντικό βήμα.
Έχουμε μια αφετηρία.
Ένα σημείο αναφοράς.
Η πρόκληση από δω και πέρα είναι διπλή.
Πρώτα, να κάνουμε το νόμο όσο πιο λειτουργικό γίνεται στις επιμέρους προβλέψεις του. 
Όπως πρέπει να γίνει, για παράδειγμα, με τα εκλογικά τμήματα.
Που πρέπει στηθούν με σκοπό να εξυπηρετήσουν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ψηφοφόρων.
Η δεύτερη πρόκληση είναι - αφού έχουμε δει τα αποτελέσματα στην πράξη - να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε επόμενες αλλαγές.
Αλλαγές που θα απηχούν το αίσθημα και τις προσδοκίες ακόμα περισσότερων συμπατριωτών μας.
Γι’ αυτό τους καλούμε να ανταποκριθούν σε αυτό το πρώτο αλλά πολύ σημαντικό βήμα.
Γιατί είναι το δικό τους ενδιαφέρον, η δική τους προσέλευση που θα στείλει το μήνυμα σε εκείνους που σήμερα δεν τόλμησαν αρκετά, για να τολμήσουν περισσότερα στο μέλλον!
Read More »
Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα για τη διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα για τη διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Πρόταση για τα κυκλοφοριακά προβλήματα της Παραμυθιάς από την Λαϊκή Συσπείρωση

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019
Πρόταση για τα κυκλοφοριακά προβλήματα της Παραμυθιάς από την Λαϊκή Συσπείρωση


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σαν Λαϊκή Συσπείρωση καταθέσαμε στο προεδρείο, στον Δήμαρχο και στους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων μια πρόταση σχετικά με την αντιμετώπιση των σοβαρών κυκλοφοριακών προβλημάτων που υπάρχουν στην Παραμυθιά, προβλήματα που θα ενταθούν με το κλείσιμο του parking του δημοτικού σχολείο Βούλγαρη λόγω ανάπλασης.

Εκτιμούμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, το σεβασμό στους πεζούς και ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, γονείς και παιδιά, την προστασία του περιβάλλοντος και φυσικά τις ανάγκες ποιοτικής, ασφαλούς και φθηνής μετακίνησης των δημοτών.

Η πρόταση μας δεν είναι απλά μια πρόταση κατασκευής χώρων στάθμευσης. Είναι μια πρόταση που θα φέρει μια μικρής κλίμακας αστική συγκοινωνία στην πόλη και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής.

Για μας τα έργα και οι υποδομές θα πρέπει να εκφράζουν τις κοινωνικές πολιτικές που έχουν σχέση με τις ανάγκες του λαού, με τα τεράστια επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Και όλα αυτά να προσφέρονται στον λαό, και της περιοχής μας, δωρεάν και δημόσια

Εισαγωγή – Υφιστάμενη Κατάσταση

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του κέντρου της πόλης της Παραμυθιάς είναι η στάθμευση των οχημάτων. Καθημερινά το πρόβλημα στάθμευσης προκαλεί πολλά προβλήματα όπως:

Κατάληψη πεζοδρομίων, πεζοδρόμων ακόμη και περασμάτων (οδών και μονοπατιών).
Κυκλοφοριακά προβλήματα ειδικά κατά τις ώρες αιχμής, τις ώρες στις οποίες διέρχονται από το κέντρο μεγάλα οχήματα (μεταφορικά, προμηθευτών, μαθητικά λεωφορεία κ.α) ή σε βροχερές ημέρες.
Άσκοπη κατανάλωση καυσίμων από δεκάδες οδηγούς που αναζητούν θέσεις μολύνοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον.

Επιπροσθέτως σε αρκετούς δρόμους της πόλης δεν έχουν οριοθετηθεί πεζοδρόμια ή τα υπάρχοντα πεζοδρόμια έχουν καταληφθεί πλήρως, με αποτέλεσμα η κίνηση των πεζών να είναι ιδιαίτερα δύσκολη ειδικά για γονείς με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και φυσικά ΑΜΕΑ (η φροντίδα για την ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση των ΑΜΕΑ είναι πραγματικά σε απαράδεκτα πλαίσια).

Βάσει της συγκέντρωσης των οικονομικών δραστηριοτήτων στο κέντρο της πόλης της Παραμυθιάς, εκτιμάται ότι μεγάλος όγκος των θέσεων στάθμευσης στο κέντρο και πέριξ αυτού καλύπτεται από εργαζόμενους και επαγγελματίες (σε τράπεζες, εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, δήμο και λοιπές υπηρεσίες) κυρίως κατά τις πολύ πρωινές ώρες (7:30 π.μ έως 8:45 π.μ) ενώ οι υπόλοιπες καταλαμβάνονται μέχρι τις 10:00 π.μ. από επισκέπτες (πελάτες καταστημάτων, άτομα που διεκπεραιώνουν εργασίες σε υπηρεσίες κ.α). Αυτές τις ώρες και μέχρι τις 13:30 μ.μ το πρόβλημα της στάθμευσης είναι ιδιαίτερα έντονο ενώ οξύνεται ακόμη περισσότερο το Σάββατο λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας του κέντρου (Παζάρι) αλλά και της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς.

Μελλοντικές Εξελίξεις

Με δεδομένο το κλείσιμο του ανοιχτού parking του Παλιού Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη εκτιμάται το στο κέντρο της πόλης θα απολεσθούν περί τις 115 θέσεις στάθμευσης και ειδικότερα 95 στο μεγάλο πάνω προαύλιο, 20 στο πίσω πάνω προαύλιο, ενώ και οι περίπου 28 θέσεις του κάτω προαυλίου (12 στην είσοδο και 16 στο ανοιχτό γήπεδο που κακώς χρησιμοποιείται ως parking παρά τις προσπάθειες του ερασιτεχνικού αθλητικού κινήματος) είναι υπό αίρεση.

Επομένως μέσα στο 2020 (που θα ξεκινήσει σύμφωνα με τον προγραμματισμό η ανάπλαση του Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη) το πρόβλημα της στάθμευσης θα γίνει εκρηκτικό. Αν δε υπάρξει άμεση εναλλακτική λύση στο πρόβλημα το πιθανότερο είναι τα αυτοκίνητα που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται από το Δημοτικό Σχολείο να βρουν διέξοδο προς τους περιφερειακούς (πάνω και κάτω) και κάποιες κάθετους οδούς δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα στο κέντρο.

Αν συνυπολογίσουμε επίσης:

Την ανάπλαση της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή (από τον παιδικό σταθμό μέχρι την αρχή του πεζόδρομου) που προβλέπει την κατασκευή πεζοδρομίου με μία μόνο λωρίδα κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα (τώρα υπάρχει χώρος για στάση ή στάθμευση αυτοκινήτων και την κατασκευή πεζοδρομίου στον κάτω περιφερειακό, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι η στάθμευση ακόμη και η στάση των οχημάτων θα είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Άλλες Προτάσεις και Ιδέες

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορες προτάσεις για αξιοποίηση χώρων στο κέντρο και πέριξ αυτού (μη δομημένα ιδιωτικά οικόπεδα, υπάρχουν 3 περιπτώσεις). Οι χώροι όμως αυτοί είναι εξαιρετικά περιορισμένοι και δεν μπορούν ούτε κατ’ ελάχιστον να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Όσο για την έκταση της «Ένωσης» που είναι το ήδη υπάρχον parking του super market Ξένος, ο χώρος είναι ήδη πρακτικά ελεύθερος για στάση και στάθμευση. Επίσης απαιτούν μεγάλη χρηματοδότηση γιατί πρόκειται για οικόπεδα που ανήκουν σε ιδιώτες και άρα δεν χρειάζεται μόνο η διαμόρφωσή τους αλλά και η κάλυψη του κόστους αγοράς (προφανώς με δάνειο). Ασφαλώς αυτή η λύση δεν μπορεί να αποκλειστεί μιας που ο δήμος πρέπει να φροντίσει και για τη στάθμευση των μονίμων κατοίκων του κέντρου (χωρίς φυσικά αντίτιμο).

Τελευταία προτάθηκε και η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης κάτω από το υπαίθριο θεατράκι όμως από την πλευρά μας δεν προκρίνουμε αυτή τη λύση για τους εξής σοβαρούς λόγους:

Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο τεχνικά έργο, που σίγουρα θα χρειαστεί αρκετό χρόνο προκαλώντας πραγματικό κυκλοφοριακό έμφραγμα σε μια περιοχή που συγκεντρώνονται πάμπολλες δραστηριότητες (νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, καφετέριες, εμπορικά καταστήματα) και αποτελεί την έξοδο του πάνω περιφερειακού που αποτελεί τον άξονα μετακίνησης μεγάλου τμήματος της οικιστικής ζώνης της πόλης.

Σίγουρα θα αντιμετωπιστούν πολλά και ίσως ανυπέρβλητα τεχνικά εμπόδια διότι η θέση του θεάτρου είναι πάνω σε ρέμα ενώ και υπόγεια περνούν ύδατα.

Η έκταση που μπορεί να αξιοποιηθεί είναι ιδιαίτερα μικρή και για να δημιουργηθεί ικανός αριθμός θέσεων στάθμευσης θα πρέπει να κατασκευαστούν τουλάχιστον τρεις όροφοι πράγμα που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο.

Προφανώς πρόκειται για ένα έργο που απαιτεί μεγάλη χρηματοδότηση. Η εμπειρία από ανάλογα έργα σε άλλες πόλεις (φυσικά με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό, τουλάχιστον δεκαπλάσιο) έχει δείξει ότι γίνονται είτε από ιδιώτες είτε μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα) και η χρέωση για δημότες και επισκέπτες είναι ιδιαίτερα τσουχτερή (π.χ στα Ιωάννινα των 100.000 κατοίκων η ελάχιστη χρέωση στο υπόγειο parking του κέντρου είναι 3€).

Η Πρότασή μας

Από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι η μόνη βιώσιμη, αξιοπρεπής και πραγματικά οικολογική λύση είναι η οριοθέτηση χώρων στάθμευσης εντός της πόλης (ώστε να υπάρξει το βέλτιστο αποτέλεσμα) σε οδούς που υπάρχει η δυνατότητα και σε συνδυασμό με την οριοθέτηση πεζοδρομίων και η κατασκευή δύο περιαστικών πάρκων στάθμευσης πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και η σύνδεσή τους με αστική συγκοινωνία που μάλιστα θα εξυπηρετεί και τον αστικό ιστό.

Πιο συγκεκριμένα προτείνεται:

Η άμεση χάραξη θέσεων στάσης και στάθμευσης εντός του κέντρου της πόλης με την παράλληλη μονοδρόμηση τμημάτων οδών που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ικανού αριθμού θέσεων. Στην κατεύθυνση αυτή υπάρχει ήδη η πρόταση που έχει καταθέσει η Δημοτική Κοινότητα Παραμυθιάς που πρέπει να υλοποιηθεί και να επεκταθεί.

Η κατασκευή ενός περιαστικού πάρκου στάθμευσης στην περιοχή του Γαλατά (στην αλάνα που χρησιμοποιείται ως parking κατά τη διάρκεια του Λαμπόβου) που βρίσκεται 1.200m από το κέντρο (Δημαρχείο).

Ασφαλώς απαιτείται η ασφαλτόστρωση μιας έκτασης που θα καλύψει τουλάχιστον 100 θέσεις στάθμευσης ενώ καλό θα ήταν να τοποθετηθεί μια απλή κι όχι ιδιαίτερα δαπανηρή κατασκευή από σωλήνες και σκίαστρα (όπως αυτά που χρησιμοποιούν τα super market). Το parking αυτό θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες στάθμευσης αυτοκινήτων που θα έρχονται από Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα και άλλες περιοχές του Δήμου μας (Νεοχώρι, Νεράιδα, Κρυσταλλοπηγή, Ελευθεροχώρι, Άγιο Δονάτο, Γκρίκα, Ψάκα κ.α).

Η κατασκευή ενός ακόμη περιαστικού πάρκου στάθμευσης στο ΚΕΓΕ με τουλάχιστον 100 θέσεις στάθμευσης που βρίσκεται 1.500m από το κέντρο (Δημαρχείο) και την ίδια κατασκευαστική φιλοσοφία με το προηγούμενο. Το parking αυτό θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες στάθμευσης αυτοκινήτων που θα έρχονται από τους νομούς Άρτας, Πρεβέζης και άλλες περιοχές του Δήμου μας (Δ.Ε Αχέροντα, Προδρόμι, Ζερβοχώρι, Παγκράτι, Σεβαστό, Αμπελιά).

Η σύνδεση των δύο πάρκων στάθμευσης με το κέντρο της Παραμυθιάς μέσω κυκλικού δρομολογίου αστικής συγκοινωνίας που θα λύσει μια διαχρονική και πάγια ανάγκη της πόλης μας. Ένα mini bus που θα πραγματοποιεί την κυκλική αυτή διαδρομή με πιο τακτικά δρομολόγια στις ώρες αιχμής σίγουρα θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής της περιοχής μας. Μάλιστα το mini bus μπορεί να κάνει και μια πιο μεγάλη διαδρομή ώστε να εξυπηρετεί ευρύτερα το κέντρο της πόλης. Και προκρίνουμε mini bus διότι ταιριάζει απόλυτα στις ρυμοτομικές συνθήκες της περιοχής μας (στενοί δρόμοι, κλειστές στροφές, κεκλιμένο έδαφος).

Τονίζουμε ότι η λύση που προτείνουμε:
Θα συμβάλλει αποφασιστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Θα προλάβει το έντονο πρόβλημα που θα προκύψει με την έναρξη της ανάπλασης του Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη.
Θα συμβάλει στο να αποκτήσει επιτέλους η πόλη μας πεζοδρόμια.
Θα αποκτήσουμε έστω σε εμβρυακό επίπεδο αστική συγκοινωνία.

Ως προς το οικονομικό μέρος:

Πρόκειται για μια πρόταση που ως προς το κατασκευαστικό κομμάτι των δύο πάρκων δεν απαιτεί μεγάλες δαπάνες ενώ μεγάλος μέρος του έργου μπορεί να καλυφθεί από ίδια μέσα του δήμου.

Πρέπει να μελετηθεί αν υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας του mini bus μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».

Οι δαπάνες της αγοράς μεν ενός mini bus και της πρόσληψη του ανάλογου προσωπικού δε (αν δεν υπάρχει ήδη) σίγουρα μπορεί να απαιτεί κάποιο σεβαστό ποσό που όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με την θετική επίδραση που θα έχει στην πόλη.
Η περιοχή κοντά στο Γαλατά που προτείνεται η κατασκευή του Πάρκου Στάθμευσης Α.
Η περιοχή κοντά στο ΚΕΓΕ που προτείνεται η κατασκευή του Πάρκου Στάθμευσης Β.

Η βασική κυκλική διαδρομή την οποία θα εκτελεί το mini bus συνδέοντας τα 2 πάρκα στάθμευσης με τον αστικό ιστό της πόλης της Παραμυθιάς χρησιμοποιώντας τους βασικούς άξονες των 2 περιφερειακών οδών (ανάλογα τις ανάγκες μπορεί να καλύψει για άλλους δρόμους εξυπηρετώντας περισσότερες γειτονιές).
Read More »
Πρόταση για τα κυκλοφοριακά προβλήματα της Παραμυθιάς από την Λαϊκή Συσπείρωση Πρόταση για τα κυκλοφοριακά προβλήματα της Παραμυθιάς από την Λαϊκή Συσπείρωση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ξεκινάει σήμερα η διανομή σκούφων για τον αγώνας δρόμου αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019
Ηγουμενίτσα: Ξεκινάει σήμερα η διανομή σκούφων για τον αγώνας δρόμου αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης
 

Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας σας ενημερώνουν ότι τα σκουφάκια του Αϊ Βασίλη και οι αριθμοί συμμετοχής στον αγώνα δρόμου «Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης» που θα γίνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 11:30 (αφετηρία πλατεία Δημαρχείου) θα διανέμονται από τα σπιτάκια της πλατείας Δημαρχείου ή του πεζοδρόμου σύμφωνα με το κάτωθι ωράριο:


Σύνθημά μας «Τρέχω και Προσφέρω ένα Γεύμα Αγάπης».

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ξεκινάει σήμερα η διανομή σκούφων για τον αγώνας δρόμου αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης Ηγουμενίτσα: Ξεκινάει σήμερα η διανομή σκούφων για τον αγώνας δρόμου αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Δωρεές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019
Δωρεές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Δωρεά από την ομάδα κυνηγών Ελαταρίας 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την ομάδα κυνηγών «Γουρουναπαρέα Ελαταριας» για την προσφορά της σε χοιρινό κρέας στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας. 


ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ GRIECHENLANDHILFE SCHWEIZ  
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση της Ελβετίας Griechenlandhilfe Schweiz και τον εκπρόσωπο της K. Μόσχο Χρήστο για την προσφορά της σε ζυμαρικά και ρούχα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας. 

Δωρεά από την ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου για την προσφορά της σε γιαούρτια στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας. 

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (παλιά μαθητική εστία). 

Στοιχεία επικοινωνίας: 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00 
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7, 
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα 
Τηλ.: 2665021438 
Read More »
Δωρεές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Πρόσκληση εκδήλωσης συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019
Πρόσκληση εκδήλωσης συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 


Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας , το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ηγουμενίτσας στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ηγουμενίτσας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:


Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου. 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης: 
Τηλ. :2665028140
Ταχ. Διεύθυνση:Αγ.Αποστολων43 (Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας)
Email: kentrokoinotitas_igoumenitsas@1345.syzefxis.gov.gr

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Read More »
Πρόσκληση εκδήλωσης συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Πρόσκληση εκδήλωσης συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Λήγει την Κυριακή η προθεσμία για την απογραφή του ζωικού κεφαλαίου 2019

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019
Λήγει την Κυριακή η προθεσμία για την απογραφή του ζωικού κεφαλαίου 2019


Η ερχόμενη Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα για την ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου (αιγοπροβάτων) για το έτος 2019. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων, η κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής γίνεται :

1)είτε με προσέλευση των κτηνοτρόφων στην Κτηνιατρική Υπηρεσία με το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων συμπληρωμένο και πλήρως ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, σφαγές)

2)είτε με τη χρήση της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του κτηνοτρόφου στην υπηρεσία. Η εγγραφή και πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Υπ.Α.Α.Τ.( http://e-services.minagric.gr), ακολουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί. Οι εν λόγω ψηφιακές υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν από την 1η Νοεμβρίου (αιγοπρόβατα) και από την 1η Δεκεμβρίου (χοίροι).

Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του. Η ψηφιακή υποβολή απογραφής του ζωικού κεφαλαίου δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του κατόχου για την αντίστοιχη ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσής του.

Ο κάθε χρήστης/κάτοχος αιγοπροβάτων ή χοίρων έχει τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής απογραφικών στοιχείων μόνο μία φορά κατά την απογραφική περίοδο (σε περίπτωση που η υποβληθείσα απογραφή χρήζει τροποποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται άμεσα στην αρμόδια τοπική κτηνιατρική αρχή).

Τέλος, επισημαίνεται ότι φέτος είναι υποχρεωτική και η καταγραφή των οικόσιτων χοίρων στα πλαίσια της ετοιμότητας για την Αφρικανική Πανώλη. Η απογραφή των χοίρων διενεργείται εντός του Δεκεμβρίου.
Read More »
Λήγει την Κυριακή η προθεσμία για την απογραφή του ζωικού κεφαλαίου 2019 Λήγει την Κυριακή η προθεσμία για την απογραφή του ζωικού κεφαλαίου 2019 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών


Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 16η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18: 00 μ.μ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 σε αντικατάσταση του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα: 

1. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος 2020. 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

2. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Αποκατάσταση αγροτικού δρόμου στην τ.κ. Μαλουνίου Δήμου Φιλιατών". 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

3. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Διαμόρφωση εσωτερικών δρόμων στην Τ.Κ. Σίδερης". 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

4. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Αποκατάσταση πλατείας συνοικισμού Μαυρονερίου της Τ.Κ. Κερασοχωρίου και τσιμεντόστρωση δρόμου προς Αγ. Παρασκευή". 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

5. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Αποκατάσταση δρόμου προς “Μετόχι” στην Τ.Κ. Αγίων Πάντων του Δήμου Φιλιατών" 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

6. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Διαμόρφωση χώρου και ασφαλτόστρωση δρόμου πλησίον Ιεράς Μονής Ραγίου" 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

7. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Συντήρηση οδικού δικτύου στις Τ.Κ. Σίδερης, Βρυσέλλας, Τρικορύφου, Ασπροκκλησίου " 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

8. Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (Πρόσκληση ΙΧ) στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και Πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» με τίτλο "Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Φιλιατών" 
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων 

9. Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (Πρόσκληση VIII) στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και Πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» με τίτλο "Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Φιλιατών" 
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων 

10. Αποδοχή Επιχορηγήσεων -Αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού οικ. έτους 2019. 
Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κατσάρης Πέτρος & Παππά Μάλλιου -Ουρανία 
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Το Young Entrepreneurs Programme στα Ιωάννινα στις 13 Δεκεμβρίου - ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019
Το Young Entrepreneurs Programme στα Ιωάννινα στις 13 Δεκεμβρίου - ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή


Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 5:00 μ.μ. ο εκπαιδευτικός οργανισμός Reload Greece με έδρα το Λονδίνο σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου θα πραγματοποιήσουν σεμινάριο (workshop) στα Ιωάννινα, στο χώρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του προγράμματος επιτάχυνσης Young Entrepreneurs Programme (RG YEP). 

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία των φορέων στοχεύει να βοηθήσει τελειόφοιτους, μεταπτυχιακούς & ΜΒΑ φοιτητές, διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές και νέους επαγγελματίες να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες με διεθνή προσανατολισμό. 

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 φάσεις (IGNITE- ACCELERATE - PITCH). Από τον Οκτώβριο 2019 έως τον Δεκέμβριο 2019, πραγματοποιούνται 10 workshops σε κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα στο Η.Β., την Ολλανδία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Σε κάθε ένα από τα IGNITE εργαστήρια, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν από τις ιστορίες επιτυχημένων επιχειρηματιών, να παρουσιάσουν οι ίδιοι τις ιδέες τους και να τις δουλέψουν σε συνεργασία με μέντορες από το επιχειρηματικό και το ακαδημαϊκό περιβάλλον προκειμένου να προκριθούν στην επόμενη φάση του RG YEP. Έχοντας λάβει υπόψη τις ανάγκες του οικοσυστήματος, φέτος το Reload Greece έχει αναπτύξει εκπαιδευτικό πρόγραμμα δύο ταχυτήτων με σκοπό να υποστηρίξει ιδέες πρώιμου σταδίου καθώς και ομάδες πιο προχωρημένες. Το ενδιαφέρον του οργανισμού φέτος στοχεύει περισσότερο σε ιδέες που προέρχονται από τους τομείς MedTech, AgriTech, GreenTech, BioTech, FinTech, Κατασκευών και Τουρισμός. 

Οι στρατηγικοί συνεργάτες για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Athens Centre for Entrepreneurship and Innovation (ACEin), Greentech Challenge του NTUA, το Cyprus Seeds καθώς και το Alba Graduate Business School. 

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, ACCELERATE, οι 14 φιναλίστ, λαμβάνουν 7 εβδομάδες 1-to-1 καθοδήγηση από διαπιστευμένους μέντορες του δικτύου του Reload Greece και εξειδικευμένα masterclasses σε Δημιουργία Πρωτοτύπου, Κατοχύρωση Πατεντών, Growth Hacking, Οικονομικά για startups και Pitching. Οι μέντορες του Reload Greece είναι έμπειροι επιχειρηματίες και σύμβουλοι νεοφυών επιχειρήσεων, στελέχοι σε διεθνείς εταιρείες όπως η AstraZeneca, η HSBC, η Vodafone κ.α. και υποστηρίζουν τις ομάδες ώστε καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους, να χτίσουν ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό πλάνο και να δημιουργήσουν ένα πετυχημένο pitch deck για την εκδήλωση του τελικού, PITCH, που θα διεξαχθεί στις 28/03/2020 στο Λονδίνο. Κάθε ομάδα θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την επιχειρηματική της ιδέα σε ένα πάνελ αξιότιμων κρητών, στους μέντορές τους καθώς και σε ένα διεθνές κοινό με σκοπό να κερδίσουν βραβεία και δώρα. Αυτά μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν μια περιοδεία καινοτομίας καθώς και εγγυημένη πρόσβαση στο RG Challenge20, το εντατικό 11-ημερο <επιταχυντή του Reload Greece που βοηθά startups να προσελκύσουν τον πρώτο γύρο χρηματοδότησής τους. 

Το πρόγραμμα του Ignite workshop στα Ιωάννινα είναι το ακόλουθο: 
17:15 - 17:30: Εγγραφή 
17:30 - 17:50: Παρουσίαση του προγράμματος RG YEP 
17:50 - 18:10: Ομιλία από την Ιλιάδα Κόθρα, Ιδρυτή της Living Postcards! 
18:05 - 18:30: ‘Time to shine’* 
18:30 - 19:30: 1:1 συναντήσεις με μέντορες, εξατομικευμένη καθοδήγηση 
19:35 - 19:50: Παρουσίαση επιχειρηματικών ιδεών στο κοινό 
19:50 - 20:30: Δικτύωση 

Εγγραφείτε ΔΩΡΕΑΝ για την εκδήλωση των Ιωαννίνων ΕΔΩ
Ακολουθείστε το Reload Greece στα social media: 
Ιστοσελίδα: https://www.reloadgreece.com/

Σχετικά με το Reload Greece: 
To Reload Greece είναι ένα εκπαιδευτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Χτίζουμε μια νέα γενιά επιχειρηματιών για να δημιουργήσουμε επιχειρήσεις με θετικό αντίκτυπο στη χώρα καταγωγής τους. Περίπου 5.000 νέες και νέοι έχουν εκπαιδευτεί μέσα από τα προγράμματα του Reload Greece, πάνω από £10m έχουν επενδυθεί σε απόφοιτες startups και έχουν δημιουργηθεί πάνω από 210 θέσεις εργασίας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος περιλαμβάνουν 4 βασικά προγράμματα: το Young Entrepreneurs Programme (RG YEP) pre-accelerator για startups πρώιμου σταδίου, το RG Challenge accelerator για startups που είναι έτοιμες για επένδυση, το Pre-RG Challenge bespoke pre-accelerator και το RG Connect, το ετήσιο συνέδριο. Το μοντέλο επιχειρηματικότητάς μας αξιοποιεί με επιτυχία τη δύναμη της διασποράς και συμμετέχουμε σε μια ενεργή κοινότητα με πάνω από 20.000 Reloaders.
Read More »
Το Young Entrepreneurs Programme στα Ιωάννινα στις 13 Δεκεμβρίου - ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή Το Young Entrepreneurs Programme στα Ιωάννινα στις 13 Δεκεμβρίου - ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνάντηση μελών Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε με τον Αρχηγό Λ.Σ.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019
Ηγουμενίτσα: Συνάντηση μελών Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε με τον Αρχηγό Λ.Σ.


Με αφορμή την τελετή ονοματοδοσίας Οδού προς τιμήν του ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗ. Λ .Σ. ΤΑΤΣΑΚΗ Σωτήρη την 08/12/2019 και ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ μέλη της Ένωσης μας συναντήθηκαν με τον ΑΡΧΗΓΟ Λ.Σ. ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ Λ.Σ. ΚΛΙΑΡΗ ΘΕΩΔΟΡΟ και τον Ε.Β.Ε ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟ Λ.Σ. ΠΕΡΔΙΚΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ και τους ενημέρωσαν για μια σειρά θεμάτων αλλά και προβλημάτων που ταλανίζουν την Ενωσή μας.Παρών στην συνάντηση ήταν και οι ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 3ης ΠΕΔΙΛΣ και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας.

Η συνάντηση με τον Αρχηγό Λ.Σ. έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και του αναφέρθηκαν τα εξής προβλήματα - αιτήματα όπως η άδικη μη καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου στα Στελέχη που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας.

Παρόλο που αναγνωρίζουμε ότι οι Λιμενικές Αρχές στο Ανατολικό Αιγαίο έχουν τεράστιο πρόβλημα με το μεταναστευτικο και την έλλειψη προσωπικού ,εντούτοις αναφέρθηκε στον Αρχηγό ότι οι συνεχίζόμενες αποσπάσεις προσωπικού και ειδικά από τις Λιμενικές Αρχές της Πρέβεζας και της Λευκάδας προς το Αιγαίο αποδυναμώνουν τις ήδη αποδυναμωμένες (λόγω Καλλικράτη) Λιμενικές Αρχές της περιοχής μας.

Επίσης μεταφέρθηκε στον Αρχηγό η έλλειψη εδώ και χρόνια πυροτεχνουργού καθώς και ειδικού σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών στο δεύτερο μεγαλύτερο Λιμάνι της Χώρας, αυτό της Ηγουμενίτσας.

Επίσης του ζητήθηκε για το Λ/Σ Αμφιλοχίας ένα καλύτερο σκάφος από το ήδη υπάρχον προκειμένου οι εκεί Συνέδελφοι να μπορούν να πιο αποτελεσματικοί σε οτιδήποτε προκύψει.

Την επιστροφή του ΠΛΣ 610 στην Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

Την δημιουργία ενός δίκαιου ΠΔ Μεταθέσεων.

Επίσης ζητήθηκε από τον Αξιότιμο Αρχηγό να δοθούν στα καινούργια σκάφη που σε λίγο καιρό το Λιμενικό Σώμα θα παραλάβει σε δύο εξ αυτών τα ονόματα των ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗ ΛΣ ΤΑΤΣΑΚΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ και ΛΦ ΖΑΜΠΑΤΗ ΜΑΡΙΝΟΥ.Των δύο πεσόντων εν ώρα υπηρεσίας που ανήκαν σε Λιμενικές Αρχές της Ενωσής μας.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού αφού αφουγκράστηκε τα προβλήματα μας και άκουσε ότι του αναφέραμε,δεσμευθηκε ότι θα σταθεί αρωγός στα δίκαια αιτήματα μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΤΣΟΜΙΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνάντηση μελών Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε με τον Αρχηγό Λ.Σ. Ηγουμενίτσα: Συνάντηση μελών Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε με τον Αρχηγό Λ.Σ. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 24χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019
Σύλληψη ενός 24χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη ενός 24χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 24χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Σελίδες