Απαγχονισμένος εντοπίστηκε 60χρονος σε περιοχή των Φιλιατών

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022

Απαγχονισμένος εντοπίστηκε 60χρονος σε περιοχή των Φιλιατών

Απαγχονισμένος σε δέντρο έξω από το σπίτι του σε περιοχή των Φιλιατών, εντοπίστηκε από συγγενείς του ένας 60χρονος άντρας.

Τον άτυχο άντρα βρήκαν απαγχονισμένο συγγενικά του πρόσωπα, οι οποίοι και ειδοποίησαν το ασθενοφόρο.

Δυστυχώς όμως ήταν πολύ αργά για τον άτυχο 60χρονο και οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Read More »
Απαγχονισμένος εντοπίστηκε 60χρονος σε περιοχή των Φιλιατών Απαγχονισμένος εντοπίστηκε 60χρονος σε περιοχή των Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εντάχθηκε στο Δίκτυο Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εντάχθηκε στο Δίκτυο Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εντάχθηκε στο Δίκτυο Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων (“Network of Historic Cities Against Plastic Waste - HISCAP), στο πλαίσιο του έργου BIO-PLASTICS EUROPE.
Στο Δίκτυο Πόλεων, στο οποίο συμμετέχουν 28 Ευρωπαϊκοί Δήμοι -εκ των οποίων 6 Ελληνικοί-, καθώς και φορείς δημοσίου δικαίου, βασικός στόχος είναι η υποστήριξη ιστορικών πόλεων και δήμων που έχουν ανάγκη εφαρμογής ουσιαστικών λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιουργούνται στην καθημερινότητά τους από τα πλαστικά απόβλητα.
Ειδικότερα, τα μέλη του Δικτύου HISCAP δεσμεύονται, μαζί με τους εταίρους του έργου BIO-PLASTICS EUROPE, να εξετάσουν την εφαρμογή σε τοπικό επίπεδο βιώσιμων λύσεων που θα προέλθουν από:
Την μεταφορά γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των εκπροσώπων-διοικήσεων των πόλεων
Την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας με τη βιομηχανία, την κοινωνία των πολιτών, τους φορείς διαχείρισης αποβλήτων και άλλους υποστηρικτικούς μηχανισμούς
Την δοκιμή, προσαρμογή κατά περίπτωση, και ανάπτυξη καινοτομιών που θα προκύψουν από το έργο BIO-PLASTICS EUROPE, σε βιοπλαστικά και σε βιοαποδομήσιμα πλαστικά.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Δίκτυο Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων (“Network of Historic Cities Against Plastic Waste - HISCAP), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στον ιστότοπο https://bioplasticseurope.eu/hiscap
Read More »
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εντάχθηκε στο Δίκτυο Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εντάχθηκε στο Δίκτυο Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022 Rating: 5

4 προσλήψεις ορισμένου χρόνου στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022
4 προσλήψεις ορισμένου χρόνου στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ4 ηλεκτροτεχνικούς δικτύου με σύμβαση ορισμένου χρόνου (8 μηνών) θα προσλάβει ο ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας σύμφωνα με σχετική προκήρυξη που εχει εκδοθεί.

Συνολικά στη Ήπειρο θα προσληφθούν 10 ηλεκτροτεχνικοί και χείριστές μηχανημάτων έργων.

Λεπτομέρειες για τις θέσεις, τα προσόντα και τις αιτήσεις, μπορείτε να δείτε στην σχετική ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.
Read More »
4 προσλήψεις ορισμένου χρόνου στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ 4 προσλήψεις ορισμένου χρόνου στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο ΣουλίουΣυνεδριάζει δια ζώσης την Τετάρτη 04 Μαΐου στις 19:30 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου με 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη

ΘΕΜΑ 1ο Τροποποίηση Προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2022

ΘΕΜΑ 2ο Έκθεση εσόδων – εξόδων Α’ Τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2022

ΘΕΜΑ 3ο Kατάθεση πάγιας προκαταβολής κοινοτήτων σε λογαριασμό του Δήμου και ορισμός υπεύθυνου κίνησης λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 4ο Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου (Μ.Π.Ε) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η& 11η , α/α2 ): «Φωτοβολταϊκός Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 25 MWp, στη θέση «Λιθάρι- Φλαμουριά», Δ.Ε Παραμυθιάς, Δήμου Σουλίου, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου

ΘΕΜΑ 5ο Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου (Μ.Π.Ε) του έργου «Φωτοβολταϊκός Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με ονομασία «Ράχη Στερμού 1», συνολικής ισχύος 20 MW, στη θέση «Ράχη Στερμού» και των συνοδών του έργων, στις Δ.Ε. Παραμυθιάς & Αχέροντα του Δήμου Σουλίου και στην Δ.Ε. Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022 Rating: 5

283 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022
283 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 76
ΠΕ Θεσπρωτίας 28
ΠΕ Ιωαννίνων 114
ΠΕ Πρέβεζας 65

Read More »
283 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 283 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022 Rating: 5

Βιωματική περιήγηση στο Φοινίκι Θεσπρωτίας από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022
Βιωματική περιήγηση στο Φοινίκι Θεσπρωτίας από το Νηπιαγωγείο ΜαυρουδίουΜια ιδιαίτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρες 10:00-13:00 στον παραδοσιακό οικισμό του Φοινικίου. 
Μια περιήγηση εμπειρίας, αισθήσεων και γνώσης, στο πανέμορφο χωριό της Θεσπρωτίας. 
Η εκδήλωση απευθύνεται σε ενήλικες και διοργανώνεται από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου. 
Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου των εν Αθήναις Φοινικιωτών Ηπείρου «Η Μεταμόρφωσις», του Δήμου Φιλιατών, του Πολιτιστικού Κέντρου Νεότητας Δήμου Φιλιατών, του Σημειολόγιου Science & Culture Hub, της TERRA SENSITIVE Κοιν.Σ.Επ και του εργαστηρίου καλλιτεχνικών συμπράξεων ArtioLab. 
Σε αυτό το μοναδικό event, όπου το χθες συναντά απρόσμενα και γοητευτικά το σήμερα, συμμετέχουν οι: κ.κ. Κατερίνα Φατούρου, μουσικός, Νίκος Κολιούσης, sound artist, Βασίλης Κυβράνογλου, μουσικός, Άρης Μπέζας, μουσικός, Φωτεινή Χριστάκη, ηθοποιός, Loreto Oyarzun εικαστικός, Ιωάννα Μαυρομμάτη, photo artist, καθώς και πλήθος εθελοντών. 
-Οδηγός στη βιωματική περιήγηση θα είναι η κα Έρικα Καραμπίνα, αρχιτέκτων- μηχανικός Δ.Π.Θ. 
Φόρμα δωρεάν συμμετοχής: https://bit.ly/3kg1HJ7 
*Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
*Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. 
*Για τη μεταφορά των συμμετεχόντων θα διατεθεί δωρεάν μισθωμένο λεωφορείο: αναχώρηση 09:00 από Ηγ/τσα και επιστροφή 13:00 από Φοινίκι). 
Όσοι επιλεγούν, θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και μέσω e-mail για τις λεπτομέρειες. 
Η εκδήλωση υποστηρίζεται με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου των εν Αθήναις Φοινικιωτών Ηπείρου «Η Μεταμόρφωσις», καθώς και της CTC ELECTRONIC . 
Επικοινωνία: 
Email: simeiologio@gmail.com; mail@nip-mavroud.thesp.sch.gr 
Tηλέφωνο: 6986733756, 2665041444
Read More »
Βιωματική περιήγηση στο Φοινίκι Θεσπρωτίας από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Βιωματική περιήγηση στο Φοινίκι Θεσπρωτίας από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Αμερικανοί έκλεψαν το ξενοδοχείο που έμεναν

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022
Θεσπρωτία: Αμερικανοί έκλεψαν το ξενοδοχείο που έμενανΣυνελήφθη χθες το βράδυ στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ζευγάρι Αμερικανών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και βίας κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν αφαιρέσει το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν διάφορα είδη αξίας -400- ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε άλλο ξενοδοχείο της περιοχής όπου είχαν καταλύσει, αφού προηγουμένως είχαν επιχειρήσει να τραπούν σε φυγή, ενώ ο άνδρας πρόβαλε σθεναρή αντίσταση κατά τη σύλληψή του, τραυματίζοντας ελαφρά τους αστυνομικούς.

Μέρος των κλεμμένων ειδών ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.
Read More »
Θεσπρωτία: Αμερικανοί έκλεψαν το ξενοδοχείο που έμεναν Θεσπρωτία: Αμερικανοί έκλεψαν το ξενοδοχείο που έμεναν Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022 Rating: 5

Κατασχέθηκαν 138 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022
Κατασχέθηκαν 138 κιλά ακατέργαστης κάνναβης Την αποτροπή διακίνησης σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών πέτυχαν αστυνομικοί  του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών.  
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός  ακόμη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση-  αδικήματα της εισαγωγής, κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών και κλοπής.  
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες (28-04-2022) το πρωί σε περιοχή του  Νομού Άρτας επί της Ιόνιας Οδού μοτοσικλέτα που οδηγούσε αλλοδαπός, ο οποίος  λειτουργούσε ως προπομπός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, οδηγούμενου από ημεδαπό, που  τον ακολουθούσε.  
Ο οδηγός της μοτοσικλέτας επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο, πλην όμως  ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.  
Ο οδηγός του φορτηγού, αφού ανέπτυξε ταχύτητα, αγνοώντας τα σήματα στάσης  των αστυνομικών, στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πεζός  σε αγροτική περιοχή. 
Ύστερα από συντονισμένη όμως αστυνομική επιχείρηση και  εκτεταμένες αναζητήσεις, εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα σε  περιοχή του Δήμου Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας.     
Κατά την έρευνα του οχήματος βρέθηκαν στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν (5)  σάκοι, που περιείχαν συνολικά (74) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού  βάρους (137) κιλών και (700) γραμμαρίων.  
Όπως προέκυψε μάλιστα, το φορτηγό έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν  κλαπεί από περιοχή της Αθήνας λίγες μέρες νωρίτερα.  
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, διακριβώθηκαν επίσης τα πλήρη στοιχεία  ημεδαπού, ο οποίος οργάνωσε τη μεταφορά των ναρκωτικών.  
Εκτός από τα ναρκωτικά και τα οχήματα, κατασχέθηκαν επιπλέον και τα παρακάτω,  που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες στα σπίτια τους:
  • συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης βάρους (19) γραμμαρίων, 
  • (9) κινητά τηλέφωνα, 
  • (7) κάρτες SIM και 
  • (50) ευρώ. 
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Κατασχέθηκαν 138 κιλά ακατέργαστης κάνναβης Κατασχέθηκαν 138 κιλά ακατέργαστης κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022 Rating: 5

Σελίδες