Ηγουμενίτσα: Το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ αποχαιρετά το καλοκαίρι παίζοντας και τραγουδώντας στην παραλία

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ αποχαιρετά το καλοκαίρι παίζοντας και τραγουδώντας στην παραλία Ηγουμενίτσα: Το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ αποχαιρετά το καλοκαίρι παίζοντας και τραγουδώντας στην παραλία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017 Rating: 5

Διανομή ροδάκινων από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Γονέων Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017


O Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Ηγουμενίτσας «ο Αγ. Δονάτος» ενημερώνει τα μέλη του ότι αρχίζει η ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ στις Πολύτεκνες Οικογένειες Εγγεγραμμένες στο Σύλλογο μας από Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 έως Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 με σειρά προτεραιότητας με βάση το εισόδημα. Η διανομή να γίνει στα Ψυγεία «ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ» στην Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας και ώρες 9:00π.μ.-13:00μ.μ. καθημερινά.
Προσκομίζοντας:


1. Βιβλιάριο Πολυτεκνίας θεωρημένο για το έτος 2017
2. Αστυνομική Ταυτότητα.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Συλλόγου: 26650 27963, 6944 471 635.
Παρακαλούμε για την άμεση προσέλευση των δικαιούχων, επειδή τα ροδάκινα είναι ευπαθή προϊόντα.

Εκ μέρους του Δ.Σ.


 
Read More »
Διανομή ροδάκινων από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Γονέων Ηγουμενίτσας Διανομή ροδάκινων από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Γονέων Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017 Rating: 5

Επαναλειτουργεί ο Μαστογράφος του Νοσοκομείου Φιλιατών

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017

Επαναλειτουργεί από 11/9/2017 ο Μαστογράφος του Νοσοκομείου. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο απαιτούμενος έλεγχος από τον ακτινοφυσικό του Νοσοκομείου σε συνεργασία με την εταιρεία που εποπτεύει τα συστήματα υπολογιστικής ακτινογραφίας και ξηράς εκτύπωσης. Επιπλέον ενσωματώθηκε στην άδεια λειτουργίας του εργαστηρίου που εκδόθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ο Μαστογράφος, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται πλήρως η ασφαλής λειτουργία του ( AΔA: 708Γ469ΗΕΡ-ΧΝΩ ).


Κατόπιν των ανωτέρω σας ενημερώνουμε ότι το σύνολο του εξοπλισμού του εργαστηρίου είναι σε πλήρη λειτουργία και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους καλώντας την Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείο στα τηλέφωνα 2664360228 και 2664360284.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ


 
Read More »
Επαναλειτουργεί ο Μαστογράφος του Νοσοκομείου Φιλιατών Επαναλειτουργεί ο Μαστογράφος του Νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017 Rating: 5

Οι Διοικούντες πρέπει να ντρέπονται αντί να επαίρονται - Του Πέτρου Μίντζα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017

Τώρα που έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από τα πανηγύρια, τα ανταμώματα και τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στα ημιθανή χωριά μας, οι αποδημητικές οργανώσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους.

Τώρα που οι πολιτικοί ιθύνοντες του τόπου μας, έχουν συνέλθει από τη ζάλη που τους προκάλεσαν τα κλαρίνα, τα ποτά και τα ξενύχτια.

Θεωρώ, πως είναι η κατάλληλη στιγμή να τους υπενθυμίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Θεσπρωτίας, αναφορικά με τις παροχές των υπηρεσιών υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Επισημαίνουμε λοιπόν, για πολλοστή φορά στα στελέχη του τοπικού κομματικού συστήματος του ΣΥΡΙΖΑ ότι:

Η Θεσπρωτία διακρίνεται για τις ιδιαιτερότητές της και ειδικότερα για τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που χωρίζουν τα απόμακρα χωριά, του ορεινού και ημιορεινού όγκου του Νομού από την κωμόπολη των Φιλιατών, όπου και βρίσκεται το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει την προσβασιμότητα και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους Θεσπρωτούς.

Τις μεγαλύτερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι οικονομικά αδύναμοι, αλλά και οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Φιλιατών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι ηλικιωμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι και δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν εκτός του Νομού.

Σε συνδυασμό και με τις ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς και τον απαρχαιωμένο –ασυντήρητο εξοπλισμό σε τμήματα του νοσοκομείου, που έχει ως συνέπεια την υπολειτουργία τους, το πρόβλημα της υγειονομικής περίθαλψης των συντοπιτών μας οξύνεται ακόμη περισσότερο.


Δεν είναι λίγοι οι μόνιμοι κάτοικοι της Θεσπρωτίας και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, που εκφράζουν την έντονη αγωνία τους και εκπέμπουν σήμα κίνδυνου, διότι παρά τις υποσχέσεις-δεσμεύσεις τόσο του κυβερνητικού Βουλευτή όσο και των τοπικών κομματικών επιτελείων του ΣΥΡΙΖΑ, για ενίσχυση του νοσοκομείου Φιλιατών με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που λείπει, στην πράξη με την ασχετοσύνη τους και την ανεπάρκειά τους, συμβάλουν στην περαιτέρω υποβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους Θεσπρωτούς.

Απόλυτα δικαιολογημένη είναι η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών, οι οποίοι διερωτούνται, πώς είναι δυνατόν αφού η Διοίκηση του νοσοκομείου ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ πλεόνασμα, εμείς γιατί στερούμαστε στοιχειώδεις ιατρικές υπηρεσίες, αιμορραγώντας οικονομικά όταν αναγκαζόμαστε για μία απλή επέμβαση στα μάτια ή για ένα υπερηχογράφημα, να προσφύγουμε είτε σε ιδιωτικά ιατρεία είτε σε νοσοκομεία εκτός του νομού μας, βάζοντας συνάμα σε κίνδυνο την υγείας τους;

…Μήπως ιδιωτικά ισχυρά συμφέροντα, εμποδίζουν την εύρυθμη και συνεχή λειτουργία του Νοσοκομείο μας…;

Είναι προφανές πως, οι Διοικούντες που υπερηφανεύονται για το πλεόνασμα, δεν έχουν αντιληφθεί ότι το νοσοκομείο δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση.

Η αποστολή των νοσηλευτικών ιδρυμάτων είναι η παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και όχι η κερδοφορία.

Είναι αν µη τι άλλο ντροπή να έχει το νοσοκομείο περίσσευμα χρημάτων (εκτός αν το πλεόνασμα είναι οφθαλμαπάτη) και οι Ακρίτες μας που φυλάνε Θερμοπύλες στην εσχατιά της πατρίδας µας, να στερούνται στοιχειώδεις ιατρικές υπηρεσίες!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Υ.Γ. Όσον αφορά τις καταγγελίες εργαζομένων για τον κινέζικο εξοπλισμό που προμηθεύτηκε το νοσοκομείο από δωρεές και με αδιαφανείς διαδικασίες.

Θα σας ενημερώσουμε μόλις ολοκληρωθεί η δημοσιογραφική έρευνα! 


 
Read More »
Οι Διοικούντες πρέπει να ντρέπονται αντί να επαίρονται - Του Πέτρου Μίντζα Οι Διοικούντες πρέπει να ντρέπονται αντί να επαίρονται - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017 Rating: 5

Δωρεάν διανομή 15 τόνων ροδάκινων από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017


Η Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, ενημερώνει τους πολίτες ότι την ΤΡΙΤΗ στις 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1165 της Επιτροπής σχετικά με την θέσπιση προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων φρούτων και σε συνδυασμό με την ΚΥΑ 2339/77269/14.07.2017 μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του επιχειρησιακού Προγράμματος TEBA/FEAD , υλοποιεί δράση ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ δεκαπέντε (15) τόνων ροδάκινων μέσω των τριών Δήμων – Εταίρων της Π.Ε. Θεσπρωτίας και των φορέων με κοινωνική δράση.


Δικαιούχοι της διανομής είναι οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, των Κοινωνικών Παντοπωλείων, του Επισιτιστικού Προγράμματος ΤΕΒΑ, πολύτεκνοι γονείς, γονείς τριών προστατευμένων τέκνων.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα και την απόφαση έγκρισης ΚΕΑ ή ΤΕΒΑ.

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

1.ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Κοινωνικό Παντοπωλείο 28ης Οκτωβρίου (πρώην Μαθητική Εστία)
2.ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ Κοινωνικό Παντοπωλείο, κτίριο ΚΕΓΕ
3.ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Κοινωνικό Παντοπωλείο, ισόγειο παλιού Δημαρχείου Φιλιατών
4.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
5.ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για την ημέρα και ώρα διανομής από τους Δήμους –Εταίρους και τους φορείς

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ/νσης Δημ.Υγείας & Κοιν. Μέριμνας στο τηλ. 26653 60187 ή στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη 266530 60103

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΘΩΜΑΣ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ 


 
Read More »
Δωρεάν διανομή 15 τόνων ροδάκινων από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας Δωρεάν διανομή 15 τόνων ροδάκινων από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017


Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 11η του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:


1. Συζήτηση επί υπομνήματος Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας και εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων πρώην Δήμου Σαγιάδας αναφορικά με την επαναλειτουργία του Αστυνομικού τμήματος Σαγιάδας, όπως και του κλιμακίου Συνοριακής Φύλαξης Σαγιάδας, αλλά και την συστηματική – συχνή παρέμβαση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δραστηριότητας στην περιοχή.
- Εισηγητής: : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

2. Υποβολή πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση στη Δράση 4.3.4 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» σύμφωνα με την αριθμ. 1904/18.7.2017 πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου, με τίτλο: "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ"
- Εισηγητές: : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων και Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

3. Υποβολή πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση στη Δράση 4.3.4 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» σύμφωνα με την αριθμ. 1904/18.7.2017 πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου, με τίτλο: «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας και σύνδεση παραγωγικών μονάδων κάμπου Κεστρίνης με επαρχιακό οδικό δίκτυο ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
- Εισηγητές: : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων και Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

4. Υποβολή πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση στη Δράση 4.3.4 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» σύμφωνα με την αριθμ. 1904/18.7.2017 πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου, με τίτλο: "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΜΠΟΥ ΣΚΕΦΑΡΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ"
- Εισηγητές: : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων και Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

5. Υποβολή πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση στη Δράση 4.3.4 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» σύμφωνα με την αριθμ. 1904/18.7.2017 πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου, με τίτλο: "Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων κάμπου Αετού και Παλιοκκλησίου ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ"
- Εισηγητές: : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων και Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης


Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017 Rating: 5

Η ομιλία Κάτση στην Βουλή στο Σ/Ν για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017


Δειτε στο βιντεο που ακολουθεί, την ομιλία του Μάριου Κάτση στην ολομέλεια της Βουλής με θέμα το νομοσχέδιο: 
"Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις".


 
 
Read More »
Η ομιλία Κάτση στην Βουλή στο Σ/Ν για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις (ΒΙΝΤΕΟ) Η ομιλία Κάτση στην Βουλή στο Σ/Ν για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017 Rating: 5

Η ομιλία Γιογιακα στην Βουλή στο Σ/Ν για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017


Δειτε στο βιντεο που ακολουθεί, την ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα, στην ολομέλεια της Βουλής με θέμα το νομοσχέδιο:

"Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις".


 
 
Read More »
Η ομιλία Γιογιακα στην Βουλή στο Σ/Ν για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις (ΒΙΝΤΕΟ) Η ομιλία Γιογιακα στην Βουλή στο Σ/Ν για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017 Rating: 5

Ιδρύεται Σύλλογος Απογόνων Θυμάτων των "Τσάμηδων" την περίοδο 1941-1944

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017


Σύλλογος Απογόνων Θυμάτων των Τσάμηδων κατά την περίοδο 1941-1944 ιδρύεται, σε μια συγκυρία που οι αλβανικές προκλήσεις «φουντώνουν» απέναντι στη χώρα μας. 
Αυτό ανακοινώθηκε πρόσφατα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Δήμου Πάργας για την καταστροφή του Φαναρίου από τους Γερμανούς και τους «Τσάμηδες». 
Στο Σύλλογο αυτό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη, απόγονοι οικογενειών, που υπήρξαν θύματα των εκκαθαρίσεων των "Τσάμηδων" από ολόκληρη τη Θεσπρωτία και την περιοχή του Φαναρίου του Δήμου Πάργας. 


Το ψευδοζήτημα των "Τσάμηδων" και της "Τσαμουριάς", με τη διεκδίκηση όχι μόνο της Θεσπρωτίας και των περιουσιών τους στην περιοχή αυτή, αλλά και της περιοχής μέχρι του Αράχθου ποταμού, μπαίνει συχνά ως θέμα αλυτρωτισμού των Αλβανών και δηλητηριάζει συνεχώς τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών. 
Το θέμα όμως έχει κλείσει. 
Οι Τσάμηδες ήταν αποδεδειγμένα ανθέλληνες, συνεργάστηκαν με τον κατακτητή, προέβησαν σε λεηλασίες, κακοποιήσεις κατοίκων της Θεσπρωτίας, δολοφονίες και αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την Ελλάδα, φοβούμενοι την άφιξη και τις διαθέσεις του ΕΔΕΣ. 
Έτσι το Δικαστήριο Δωσίλογων των Ιωαννίνων, με αμετάκλητες αποφάσεις του καταδίκασε ως προδότες και δήμευσε την περιουσία τους. 


 
Read More »
Ιδρύεται Σύλλογος Απογόνων Θυμάτων των "Τσάμηδων" την περίοδο 1941-1944 Ιδρύεται Σύλλογος Απογόνων Θυμάτων των "Τσάμηδων" την περίοδο 1941-1944 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: 59.021,35€ ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς ρεύματος από το φράγμα - Ευχαριστήρια δήλωση του προέδρου του Ραγίου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017Έπειτα από πολλά χρόνια διεκδίκησης της τοπικής κοινότητας του Ραγίου, καταβλήθηκαν στον τελευταίο λογαριασμό ρεύματος των κατοίκων το συνολικό ποσό των 59.021,35€ για τις χρονιές 2010-2014.

Το ποσό αυτό, που είναι ανταποδοτικό για την λειτουργία του υδροηλεκτρικού του φράγματος Ραγίου, δεν είχε καταβληθεί ποτέ έως σήμερα παρότι το δικαιούμασταν νόμιμα.


Εκ μέρους των κατοίκων του Ραγίου, θα θέλαμε να αναγνωρίσουμε στον τοπικό βουλευτή Μάριο Κάτση τις προσπάθειες του για να υλοποιηθεί το αίτημα αυτό, τον ευχαριστούμε για την συνδρομή του, και ελπίζουμε σε ανάλογη στήριξη και στο μέλλον.

Χρήστος Νικολάου
Πρόεδρος Τ.Κ. Ραγίου 


 
Read More »
Θεσπρωτία: 59.021,35€ ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς ρεύματος από το φράγμα - Ευχαριστήρια δήλωση του προέδρου του Ραγίου Θεσπρωτία: 59.021,35€ ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς ρεύματος από το φράγμα - Ευχαριστήρια δήλωση του προέδρου του Ραγίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017 Rating: 5

Φιλιάτες: Σύλληψη επ' αυτοφώρω 15χρονου και 16χρονου για κλοπή

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017


Συνελήφθησαν, προχθές (06-09-2017) τα ξημερώματα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, δυο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 15 και 16 ετών, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν νωρίτερα περίπτερο στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα.


Επιπλέον, συνελήφθησαν ένας 53χρονος ημεδαπός και μία 45χρονη ημεδαπή, πατέρας και μητέρα αντίστοιχα των συλληφθέντων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών. 


 
Read More »
Φιλιάτες: Σύλληψη επ' αυτοφώρω 15χρονου και 16χρονου για κλοπή Φιλιάτες: Σύλληψη επ' αυτοφώρω 15χρονου και 16χρονου για κλοπή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017 Rating: 5

834 συλλήψεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Αύγουστο.

Συνελήφθησαν συνολικά (834) άτομα και ειδικότερα:
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -703- (εκ των οποίων -6- διακινητές)
 • Για ληστεία: -1-
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -30-
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -11-
 • Για κλοπές - διαρρήξεις: -11-
 • Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -2-
 • Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -2-
 • Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας: -1-
 • Για πλαστογραφίες: -3-
 • Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -18-
 • Για ενδοοικογενειακή βία:-7-
 • Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -15-
 • Για παράβαση του Νόμου περί αθλητισμού: -1-
 • Για παρεμπόριο: -1-
 • Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -1-
 • Για παράβαση του Νόμου περί δεσποζομένων & αδέσποτων ζώων συντροφιάς: -1-
 • Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση: -3-
 • Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -23-


Εξιχνιάστηκαν:
 • Μία υπόθεση ληστείας
 • Έντεκα υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
 • Είκοσι έξι υποθέσεις ναρκωτικών
 • Δώδεκα υποθέσεις όπλων
 • Τρεις υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
 • Τρεις υποθέσεις πλαστογραφίας

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
 • Κάνναβη: -395- κιλά και -493,54- γραμμάρια
 • Κατεργασμένη κάνναβη: -1.052- γραμμάρια
 • Ηρωίνη: -10,6- γραμμάρια
 • Μεθαμφεταμίνη: -6,3- γραμμάρια
 • Παραισθησιογόνο μανιτάρι: -3,4- γραμμάρια
 • Δενδρύλλια: -25-
 • Ναρκωτικά χάπια:-44-
 • Χασισέλαιο: -26,2- γραμμάρια
 • Πολεμικά τυφέκια ( kalashnikov) : -4-
 • Χειροβομβίδες: -11-
 • Εκρηκτική ύλη TNT: -1.005- γραμμάρια
 • Πυροκροτητές: -43-
 • Κυνηγετικά όπλα: -4-
 • Πιστόλια: -2-
 • Γεμιστήρες: -9-
 • Ξιφολόγχες: -1-
 • Βεγγαλικά: -1-
 • Φυσίγγια: -1.630-
 • Ζυγαριές: -4-
 • Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -3-
 • Χρηματικό ποσό: -3.085- ευρώ
 • Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -12-


Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
 • Την (03-08-2017) εξιχνιάσθηκε ληστεία σε περίπτερο στην πόλη της Άρτας και συνελήφθη στο Πέραμα Ιωαννίνων, ένας 36χρονος ημεδαπός, δράστης της ληστείας, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο ημεδαποί συνεργοί του, ηλικίας 24 και 23 ετών.
 • Την (04-08-2017), συνελήφθησαν σε δασική περιοχή στο Σουλόπουλο Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι εισήγαγαν στη χώρα και μετέφεραν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (188) κιλών και (256) γραμμαρίων καθώς και κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους (1.052) γραμμαρίων.
 • Την (06-08-2017), εντοπίστηκε και κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός, χειροβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά, στην περιοχή του Μαυροματίου Θεσπρωτίας, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν τρία πολεμικά τυφέκια (Kalashikov) με επτά γεμιστήρες, έντεκα χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, τριάντα τρείς πυροκροτητές, πέντε πλακίδια εκρηκτικής ύλης TNT, βάρους (1.005) γραμμαρίων, δέκα πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων και (1.593) φυσίγγια διαμετρήματος.
 • Την (15-08-2017), στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη σε δασική περιοχή στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος επιτηρούσε σημείο με κρυμμένη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (καβάντζα), συνολικού βάρους (156) κιλών και (320) γραμμαρίων.
 • Την (25-08-2017), συνελήφθη σε δασική περιοχή στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατείχε πολεμικό τυφέκιο «Kalashnikov» καθώς και ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (48) κιλών και (900) γραμμαρίων.
 • Την (26-08-2017), συνελήφθη στα Κολομόδια Άρτας, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι μαζί με συνεργό του, αφαίρεσε από ιχθυοτροφική μονάδα ψάρια (οξύρυγχους), βάρους (79) κιλών και (800) γραμμαρίων.
 • Την (30-08-2017), συνελήφθη σε χωριό του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, ένας 66χρονος ημεδαπός, ο οποίος καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο θερμοκήπιο (24) δενδρύλλια κάνναβης ενώ επιπρόσθετα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (1.526) γραμμαρίων, σπόροι ακατέργαστης κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά.
 • Συνελήφθησαν συνολικά έξι υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για σοβαρά ποινικά αδικήματα (ανθρωποκτονία με πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας, έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, βιασμός και αποπλάνηση παιδιών, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, εμπορία ναρκωτικών, ληστεία, αρπαγή, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών, κλοπή, απάτη με χρήση υπολογιστών, παραβίαση, εξασφάλιση υπηρεσιών χωρίς πληρωμή, παράνομη διαμονή και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.).
 • Συνελήφθησαν συνολικά (6) διακινητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθρομεταναστών με διάφορα οχήματα. Οι διακινητές (εκ των οποίων τρείς Έλληνες και τρείς υπήκοοι Αλβανίας) μετέφεραν συνολικά (7) μη νόμιμους αλλοδαπούς (υπηκόους Αλβανίας). 
Read More »
834 συλλήψεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο 834 συλλήψεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017 Rating: 5

Συλλήψεις 15 ατόμων στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017


Στη σύλληψη δεκαπέντε (15) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν οι δώδεκα (12) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι τρεις (03) ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Συλλήψεις 15 ατόμων στην Ηγουμενίτσα Συλλήψεις 15 ατόμων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017 Rating: 5

Σελίδες