Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η.: Ο Παναγιώτης Λάμπρου πρόεδρος της Ένωσης – Το νέο ΔΣ

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η.: Ο Παναγιώτης Λάμπρου πρόεδρος της Ένωσης – Το νέο ΔΣ


Στα γραφεία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 18 στα Ιωάννινα συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Ηπείρου το πρωί της Πέμπτης με θέμα τη «Συγκρότηση σε Σώμα».

Τα εκλεγμένα μέλη από τις αρχαιρεσίες της 15ης και 16ης Απριλίου 2024 ψήφισαν για την εκλογή προεδρείου, το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται ως εξής:

Πρόεδρος: Λάμπρου Παναγιώτης του Βασιλείου

Γενικός Γραμματέας: Νάστας Ιωσήφ του Ιωάννη

Αντιπρόεδρος: Γεωργόπουλος Ευάγγελος του Νικολάου

Ταμίας: Τζάλλας Σωτήριος του Δημητρίου

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Κουτσιαύτης Σωτήριος του Χρήστου

Οργανωτικός Γραμματέας: Τσούπης Δημήτριος Κωνσταντίνου

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Κοσμάς Ιωάννης του Κωνσταντίνου

Μέλος: Παπανικολάου Λεωνίδας του Ιωάννη

Μέλος: Κορτσινόγλου Ααρών του Ιωάννη

Read More »
Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η.: Ο Παναγιώτης Λάμπρου πρόεδρος της Ένωσης – Το νέο ΔΣ Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η.: Ο Παναγιώτης Λάμπρου πρόεδρος της Ένωσης – Το νέο ΔΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Ιωάννινα: Φυλάκιση 5 ετών στην τέως εισαγγελέα για τις εξαφανισμένες δικογραφίες

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Ιωάννινα: Φυλάκιση 5 ετών στην τέως εισαγγελέα για τις εξαφανισμένες δικογραφίεςΠοινή φυλάκισης 5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, Μαρία Τατάκη, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ’ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράλληλα, έκρινε αθώα την τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας, κατηγορούμενη για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη. Η κ. Τατάκη άσκησε έφεση στην απόφαση.Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το 2019 η τότε εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας και τέως προϊσταμένη της, Βασιλική Χριστούλη, μετά από συστηματική έρευνα, κατόπιν καταγγελιών που έφταναν στο γραφείο της.


Η Μαρία Τατάκη, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου στις 14 Απριλίου 2022, απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας.

Read More »
Ιωάννινα: Φυλάκιση 5 ετών στην τέως εισαγγελέα για τις εξαφανισμένες δικογραφίες Ιωάννινα: Φυλάκιση 5 ετών στην τέως εισαγγελέα για τις εξαφανισμένες δικογραφίες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Αποτίμηση της λειτουργίας των αυτόματων σταθμών παρακολούθησης υδάτων στο πλαίσιο του έργου Epirus-waters

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Αποτίμηση της λειτουργίας των αυτόματων σταθμών παρακολούθησης υδάτων στο πλαίσιο του έργου Epirus-waters


Με τη συμπλήρωση 6 μηνών λειτουργίας του δικτύου αυτόματων σταθμών παρακολούθησης υδάτων του έργου Epirus-waters, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων (Ι.ΘΑ.ΒΙ.Π.Ε.Υ.) και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, η επιστημονική ομάδα προχώρησε σε μια πρώτη αποτίμηση των πληροφοριών και υπηρεσιών τους για κάθε ένα από τους ποταμούς Καλαμά, Λούρο και Άραχθο.

Καλή έως υψηλή διαπιστώνεται, για το τελευταίο εξάμηνο, η ποιότητα των υδάτων και στα τρία ποτάμια της Ηπείρου (Καλαμάς, Λούρος και Άραχθος) με μεμονωμένες εξαιρέσεις κάποιες ημέρες που καταγράφηκε παροδική ποιοτική υποβάθμιση, που πιθανόν οφείλονται σε ανθρωπογενείς πιέσεις, οι οποίες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Συνοπτικά, σύμφωνα με την αποτίμηση της λειτουργίας των αυτόματων σταθμών παρακολούθησης υδάτων, διαπιστώθηκαν τα εξής για κάθε ποτάμι της Ηπείρου:

Καλαμάς ποταμός

Στον Καλαμά έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν 3 σταθμοί παρακολούθησης. Ο σταθμός ‘Βροντισμένη’ βρίσκεται στα ορεινά-ανάντη της λεκάνης απορροής, κοντά στον ομώνυμο οικισμό. Ο σταθμός λειτουργεί πλήρως από την στιγμή της εγκατάστασης του μέχρι σήμερα.

Εικόνα 1: Πίνακας Ελέγχου (dashboard) σταθμού ‘Βροντισμένη’ με τα δεδομένα του τελευταίου εξαμήνου

Οι μετρήσεις (Εικόνα 1), έδειξαν μικρές αυξήσεις στην στάθμη των υδάτων που δεν ξεπέρασαν το 1 m βάθος, ενώ η ποιοτική κατάσταση του νερού με βάση τους δείκτες διαλυμένου οξυγόνου και CCME1 ήταν από καλή ως υψηλή σε όλη την διάρκεια του εξαμήνου.

Προχωρώντας προς τα κατάντη, συναντάμε τον σταθμό ‘Βρυσούλα’ όπου παρατηρήθηκαν αρκετά υψηλές τιμές στάθμης που άγγιξαν τα 2 m βάθος νερού τον Νοέμβριο του 2023 και τον Ιανουάριο του 2024. Ως προς την ποιότητα των υδάτων με βάση τους 2 δείκτες των αυτόματων σταθμών, καταγράφηκαν τιμές που υποδεικνύουν καλή και υψηλή ποιοτική κατάσταση σε όλη την διάρκεια του εξαμήνου (Εικόνα 2).

Εικόνα 2: Πίνακας Ελέγχου (dashboard) σταθμού ‘Βρυσούλα’ με τα δεδομένα του τελευταίου εξαμήνου

Τέλος, ο σταθμός ‘Καλαμάς_1’ που βρίσκεται κοντά στον οικισμό Βρυσέλλα λειτούργησε από τον Νοέμβριο του 2023 έως και τον Ιανουάριο του 2024 λόγω βλάβης που υπέστη από μια ακραία άνοδο της στάθμης των υδάτων, της τάξης των 7 μέτρων βάθους, στο σημείο του σταθμού. Η λειτουργία του θα αποκατασταθεί εντός του μηνός Απριλίου, που θα καταστεί εφικτή η προσέγγιση της ομάδας έργου του ΕΛΚΕΘΕ στο σημείο.

Λούρος ποταμός

Στον Λούρο έχουν εγκατασταθεί άλλοι 3 σταθμοί παρακολούθησης. Ο πρώτος ξεκινώντας από τα ανάντη- ορεινά της λεκάνης απορροής είναι ο σταθμός ‘Μεσούρα’, ο οποίος λειτούργησε ικανοποιητικά μέχρι τον Ιανουάριο του 2024, έπειτα υπέστη βλάβη που αποκαταστάθηκε τον Φεβρουάριο του 2024 και έκτοτε λειτουργεί ανελλιπώς.

Η στάθμη του νερού στην συγκεκριμένη θέση δεν ανέβηκε σημαντικά το τελευταίο εξάμηνο (διατηρήθηκε σε επίπεδα μικρότερα του 1 m βάθους) ενώ παρατηρήθηκαν τιμές των δεικτών διαλυμένου οξυγόνου και CCME που υποδεικνύουν ποιοτική υποβάθμιση των υδάτων μέχρι τον Ιανουάριο του 2024 (Εικόνα 3). Η κατάσταση της ποιότητας των υδάτων μετά την αποκατάσταση λειτουργίας του σταθμού (Φεβρουάριος 2024) καταγράφεται ως καλή και υψηλή.

Εικόνα 3: Πίνακας Ελέγχου (dashboard) σταθμού ‘Μεσούρα’ με τα δεδομένα του τελευταίου εξαμήνου

Ο ενδιάμεσος σταθμός ‘Κερασώνας’, που βρίσκεται κοντά στον ομώνυμο οικισμό, καταγράφει αποκλειστικά την στάθμη των υδάτων και υπέδειξε 2 γεγονότα βροχής που αύξησαν την στάθμη σε περίπου 1,5 m βάθος τον Νοέμβριο του 2023 και τον Ιανουάριο του 2024 χωρίς όμως οι τιμές αυτές να θεωρούνται επικίνδυνες για πλημμυρικά επεισόδια στην συγκεκριμένη περιοχή (Εικόνα 4).

Εικόνα 4: Πίνακας Ελέγχου (dashboard) σταθμού «Κερασώνας» με τα δεδομένα του τελευταίου εξαμήνου

Ο τελευταίος σταθμός ‘Λούρος 1’ που βρίσκεται κοντά στις εκβολές του ποταμού, λειτούργησε πλήρως από την ημέρα της εγκατάστασης του μέχρι και σήμερα και υπέδειξε πολύ μικρές διακυμάνσεις της στάθμης των υδάτων στην συγκεκριμένη περίοδο. Επίσης παρατηρήθηκε ποιοτική υποβάθμιση των υδάτων με βάση τους δείκτες ποιότητας του σταθμού κατά την περίοδο Νοέμβριου 2023-Ιανουάριου 2024 (Εικόνα 5), γεγονός που είναι σε συμφωνία και με τις αντίστοιχες παρατηρήσεις στον σταθμό ‘Μεσούρα’.

Εικόνα 5: Πίνακας Ελέγχου (dashboard) σταθμού ‘Λούρος 1’ με τα δεδομένα του τελευταίου εξαμήνου

Άραχθος ποταμός

Στον Άραχθο υπάρχουν 4 σταθμοί παρακολούθησης με τον πρώτο να παίρνει το όνομά του από τη Γέφυρα Μπαλντούμα στην οποία είναι εγκαταστημένος, στα ανάντη-ορεινά τμήματα του ποταμού. Ο σταθμός αυτός λειτούργησε πλήρως κατά το τελευταίο εξάμηνο με εξαίρεση το διάστημα 20 Οκτωβρίου – 16 Νοεμβρίου 2023, που σταμάτησε λόγω βλάβης. Επίσης, ένα πρόβλημα που παρατηρήθηκε στην λειτουργία του αισθητήρα διαλυμένου οξυγόνου αποκαταστάθηκε τον Φεβρουάριο του 2024.

Ο σταθμός υπέδειξε 2 γεγονότα μεγάλης ανόδου της στάθμης σε βάθη της τάξεως άνω των 2 m, χωρίς όμως να υπάρξει κίνδυνος πλημμύρας, ενώ η ποιότητα των υδάτων κυμάνθηκε σε σχετικά καλά επίπεδα στο διάστημα που λειτουργούσαν όλοι οι αισθητήρες του σταθμού, με εξαίρεση κάποιες λίγες τιμές που κατέδειξαν παροδική ποιοτική υποβάθμιση τον Νοέμβριο του 2023 και τον Φεβρουάριο του 2024 (Εικόνα 6).

Εικόνα 6: Πίνακας Ελέγχου (dashboard) σταθμού ‘Γέφυρα Μπαλντούμα’ με τα δεδομένα του τελευταίου εξαμήνου

Ο επόμενος σταθμός προς τα κατάντη του ποταμού είναι αυτός στη Γέφυρα Τζαρή, ο οποίος λειτούργησε ικανοποιητικά όλο το εξάμηνο με εξαίρεση τους αισθητήρες διαλυμένου οξυγόνου και ηλεκτρικής αγωγιμότητας που σταμάτησαν να καταγράφουν τιμές από τον Δεκέμβριο του 2023, πιθανότατα λόγω κάλυψής τους με φερτά υλικά (άμμο, χαλίκια, κτλ.) του ποταμού (Εικόνα 7). Η συγκεκριμένη βλάβη θα αποκατασταθεί εντός του Απριλίου 2024, εφόσον η στάθμη των υδάτων επιτρέψει την προσέγγιση του σημείου από την ομάδα έργου.

Στο ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 2 γεγονότα βροχής που έδωσαν άνοδο στάθμης και βάθη μεγαλύτερα των 2 m (τον Νοέμβριο του 2023 και τον Ιανουάριο του 2024).

Εικόνα 7: Πίνακας Ελέγχου (dashboard) σταθμού ‘Γέφυρα Τζαρή’ με τα δεδομένα του τελευταίου εξαμήνου

Ο τρίτος σταθμός που βρίσκεται κατάντη του φράγματος Πουρναρίου και ανάντη της πόλης της Άρτας λειτούργησε ανελλιπώς το τελευταίο εξάμηνο, καταγράφοντας την στάθμη του ποταμού η οποία παρουσίασε σημαντικές αυξομειώσεις, σε σχεδόν καθημερινή βάση, λόγω της λειτουργίας του φράγματος.

Ο τελευταίος σταθμός του Αράχθου βρίσκεται στον οικισμό Νεοχώρι κοντά στις εκβολές του ποταμού και επηρεάζεται από την λιμνοθάλασσα του Αμβρακικού όπως επίσης και από το φράγμα Πουρναρίου. Ο σταθμός αυτός λειτούργησε πλήρως όλο το εξάμηνο και έδειξε πολλές διακυμάνσεις της στάθμης λόγω της λειτουργίας του φράγματος αλλά σχετικά μικρές σε βάθος (μικρότερες από 2m) γεγονός που δεν υποδεικνύει κίνδυνο πλημμύρας.

Ως προς τον ποιότητα των υδάτων, αυτή κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα κατά το μεγαλύτερο διάστημα του εξαμήνου με εξαίρεση τον Οκτώβριο του 2023 και κάποιες μεμονωμένες ημέρες τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Απρίλιο του 2024, όπου υπήρξε περιορισμένη ποσότητα γλυκού νερού στο σημείο αυτό του ποταμού (Εικόνα 8).

Εικόνα 8: Πίνακας Ελέγχου (dashboard) σταθμού ‘Νεοχώρι’ με τα δεδομένα του τελευταίου εξαμήνου

Τέλος, τον Φεβρουάριο του 2024 εγκαταστάθηκε ένας νέος σταθμός στη θέση Κλειδωνιά του ποταμού Βοϊδομάτη, ενώ εντός του μηνός Απριλίου θα μεταβεί στην περιοχή η ομάδα έργου του ΕΛΚΕΘΕ ώστε να αποκαταστήσει τις υπάρχουσες βλάβες των αυτόματων σταθμών καθώς και να εγκαταστήσει νέους σταθμούς στους ποταμούς Καλαμά και Άραχθο.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αυτόματους σταθμούς και τις μετρήσεις τους θα βρείτε εδώ: https://epirus-waters.hcmr.gr/δίκτυο-σταθμών/ ενώ για να επικοινωνείτε με την ομάδα έργου: https://epirus-waters.hcmr.gr/επικοινωνία/, τηλ. 2291076389, Τομέας Εσωτερικών Υδάτων – ΙΘΑΒΙΠΕΥ, Ανάβυσσος Αττική.
Read More »
Αποτίμηση της λειτουργίας των αυτόματων σταθμών παρακολούθησης υδάτων στο πλαίσιο του έργου Epirus-waters Αποτίμηση της λειτουργίας των αυτόματων σταθμών παρακολούθησης υδάτων στο πλαίσιο του έργου Epirus-waters Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Ούτε ευρώ για ναυαγοσώστες

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Ούτε ευρώ για ναυαγοσώστεςΟύτε ένα ευρώ δεν έχει φτάσει ακόμη στους Δήμους που είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί έντονο προβληματισμό ενώ το θέμα συζητήθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Μάλιστα οι περισσότεροι δήμοι αρνούνται να προχωρήσουν στην προκήρυξη των διαγωνισμών λόγω έλλειψης χρημάτων.

Στην Ήπειρο πάντως τόσο ο Δήμος Πρέβεζας όσο και της Ηγουμενίτσας έχουν κινήσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Το κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης για τους δύο δήμους πλησιάζει τις 800 χιλιάδες.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Ούτε ευρώ για ναυαγοσώστες Ούτε ευρώ για ναυαγοσώστες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Σε εξέλιξη τα 3ήμερα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια. Έρχεται μεγάλο φεστιβάλ | Βίντεο

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Σε εξέλιξη τα 3ήμερα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια. Έρχεται μεγάλο φεστιβάλ | ΒίντεοΣε εξέλιξη βρίσκονται και ολοκληρώνονται αυριο Παρασκευή, τα 3ήμερα Εργαστήρια Σωματικού Θεάτρου και Εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης μαριονέττας για παιδιά και εφήβους, που διοργανώνονται από τον Δήμο Σουλίου στο Θέατρο Καρκαμίσι και αποτελούν προφεστιβαικές εκδηλώσεις για το μεγάλο Φεστιβάλ που θα διοργανωθεί το καλοκαιρι στην Παραμυθιά με την συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών του θεατρού, της μουσικής κ.α.΄

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέντευξη που δόθηκε, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ο Υπεύθυνος της διοργάνωσης Γιαννης Μακρίδης και άλλοι συντελεστές, αναφέρθηκαν τοσο στην τριήμερη δράση που είναι σε εξέλιξη τόσο και στο επερχόμενο φεστιβάλ του Καλοκαιριού:
Read More »
Σε εξέλιξη τα 3ήμερα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια. Έρχεται μεγάλο φεστιβάλ | Βίντεο Σε εξέλιξη τα 3ήμερα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια. Έρχεται μεγάλο φεστιβάλ | Βίντεο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια ΗπείρουΣτην Περιφέρεια Ηπείρου γνωστοποιήθηκαν σήμερα νέες απόπειρες απάτης ιδιωτών που έχουν συναλλαγές με τις Οικονομικές της Υπηρεσίες έγιναν γνωστές σήμερα.

Οι άγνωστοι αντλούν στοιχεία από τη «Διαύγεια» της Περιφέρειας Ηπείρου για εντάλματα πληρωμής που εκδίδονται και επικοινωνούν με τους δικαιούχους είσπραξης των χρημάτων, συστήνονται με ονόματα υπαλλήλων της Οικονομικής Υπηρεσίας και ζητούν τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού τους, καθώς και τους κωδικούς τραπέζης.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, για μια ακόμη φορά τονίζει, ότι δεν υπάρχει περίπτωση υπάλληλός της να ζητήσει από συναλλασσόμενο ή και από οποιονδήποτε άλλον πολίτη κωδικούς τραπεζών.

Καλεί δε όσους γίνονται αποδέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να μη παρασύρονται από τον πιεστικό τρόπο των απατεώνων και να επικοινωνούν άμεσα με τις Οικονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, ώστε να ενημερώνονται οι ίδιοι, αλλά και οι αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.
Read More »
Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Τα ζωντανά… κομμένα!

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Τα ζωντανά… κομμένα!


Πριν από ενάμισι χρόνο και επικαλούμενη προβλήματα με το ίντερνετ η προηγούμενη Δημοτική Αρχή της Ηγουμενίτσας αποφάσισε να «κόψει» τις ζωντανές μεταδόσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η λογική έλεγε ότι τα προβλήματα αυτά κάποια στιγμή θα λύνονταν..

Οι μήνες πέρασαν και το κόψιμο των συνεδριάσεων έγινε συνήθεια..

Άλλαξε η Δημοτική Αρχή αλλά οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε ζωντανή μετάδοση δεν επανήλθαν..

Είναι απορίας άξιον ποιο είναι αυτό το τεχνικό πρόβλημα που δεν τις επιτρέπει στην Ηγουμενίτσα όταν γίνονται κανονικά οι μεταδόσεις από τα Γιάννινα, την Άρτα και την Πρέβεζα..

Εκτός αν θεωρούν ότι δεν υπάρχουν σοβαρά θέματα..

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Τα ζωντανά… κομμένα! Τα ζωντανά… κομμένα! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Τέλος από Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας ο Σωτήρης Γιάκης

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Τέλος από Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας ο Σωτήρης ΓιάκηςΠαρελθόν αποτελεί εδώ και λίγη ώρα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας Σωτήρης Γιάκης.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του τις τελευταίες ημέρες, οδήγησαν τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτη Νταή, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του thespro.gr, να του ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου.

Αργότερα θα υπάρξει και επίσημη ενημέρωση από τη δημοτική αρχή.
Read More »
Τέλος από Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας ο Σωτήρης Γιάκης Τέλος από Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας ο Σωτήρης Γιάκης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Καμπίνα φορτηγού τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ενώ ήταν σταθμευμένο

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Καμπίνα φορτηγού τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ενώ ήταν σταθμευμένοΠυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε φορτηγό, στην περιοχή του Νέου Ωρωπού Πρέβεζας.
Το όχημα ήταν σταθμευμένο σε αγροτικό δρόμο, όταν λίγο μετά τις 23:00 ξέσπασε η φωτιά.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη και οχήματα της Π.Υ για την κατάσβεση.
Καταστράφηκε η καμπίνα του φορτηγού ενώ δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.
Read More »
Καμπίνα φορτηγού τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ενώ ήταν σταθμευμένο Καμπίνα φορτηγού τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ενώ ήταν σταθμευμένο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Γιατί η Ήπειρος δεν δικαιούται τετράιχνο δρόμο μέχρι τα σύνορα…

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Γιατί η Ήπειρος δεν δικαιούται τετράιχνο δρόμο μέχρι τα σύνορα…


Ευρωβουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές πάνε κι έρχονται στην Ήπειρο. Το κυνήγι του σταυρού έχει ξεκινήσει και θα ενταθεί στο διάστημα μέχρι τις κάλπες. Σε όλες τις εμφανίσεις τους μέχρι στιγμής, από όποιο κόμμα κι αν προέρχονται, επισημαίνουν τη σπουδαιότητα των αποφάσεων που λαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Και είναι όντως σημαντικές πολλές από τις αποφάσεις αφού άμεσα ή έμμεσα επηρεάζουν όλα τα κράτη μέλη.

Ευρωβουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ωστόσο οφείλουν μία ξεκάθαρη απάντηση στην Ήπειρο και τους Ηπειρώτες..

Οφείλουν να εξηγήσουν και να τοποθετηθούν ξεκάθαρα γιατί η Ήπειρος δεν δικαιούται μία τετράιχνη, σύγχρονη και ασφαλή οδική σύνδεση με την Αλβανία..

Γιατί η επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά δημοπρατήθηκε ως ένας τρίιχνος δρόμος και γιατί η σύνδεση του λιμανιού Ηγουμενίτσας με το Μαυρομάτι μελετάται επίσης ως ένας τρίιχνος δρόμος.

Το επιχείρημα που κατά καιρούς διατυπώνεται ότι οι κυκλοφοριακοί φόρτοι είναι μικροί και δεν δικαιολογούν δρόμους με τετράιχνα χαρακτηριστικά δεν μπορεί να ισχύει επιλεκτικά και μόνο για την Ήπειρο..

Ειδικά όταν δίπλα μας κατασκευάζεται ένας ολοκαίνουριος δρόμος που είναι το βόρειο τμήμα του Ε-65 (από την Καλαμπάκα ως το Κηπουρειό) και χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους.

Οφείλουν λοιπόν μία καθαρή και τεκμηριωμένη απάντηση..

Ειδικά όταν οι συγκεκριμένοι δρόμοι αποτελούν τμήματα διευρωπαϊκών αξόνων..

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Γιατί η Ήπειρος δεν δικαιούται τετράιχνο δρόμο μέχρι τα σύνορα… Γιατί η Ήπειρος δεν δικαιούται τετράιχνο δρόμο μέχρι τα σύνορα… Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό από το Chocolat

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό από το Chocolat


Ζητείται προσωπικό για την κουζίνα. από το κατάστημα Chocolat cafe - Resaurant.

Περαιτέρω πληροφορίες στον αριθμό 6945939749
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό από το Chocolat Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό από το Chocolat Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

8 προσλήψεις ορισμένου χρόνου για τις δράσεις πυροπροστασίας στο δήμο Σουλίου

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
8 προσλήψεις ορισμένου χρόνου για τις δράσεις πυροπροστασίας στο δήμο ΣουλίουΤην πρόσληψη με επιλογή 8 ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου (5 μηνών) για την αντιμετώπιση εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών κάλυψης δράσεων πυροπροστασίας του Δήμου Σουλίου για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα και την αντίστοιχη χρονική περίοδο, ανακοίνωσε ο δήμο Σουλίου:
4 θέσεις YE Δασεργατών – ΥΕ Εργατών Δασοπροστασίας
1 θέσεις YE Εργατών-Εργατριών Ύδρευσης
2 θέσεις ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων
1 θέση ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων

Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να συμπληρώσουν την συνημμένη αίτηση και να την υποβάλλουν συνημμένα με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, από την επομένη της δημοσίευσης της παρούσας στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την ιστοσελίδα του Δήμου Σουλίου, και συγκεκριμένα από 25 Απριλίου 2024, ημέρα Πέμπτη μέχρι και 29 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Παραμυθιάς, οδός Κ. Καραμανλή 179, στο Γραφείο Πρωτοκόλλου (1ος όροφος). Πληροφορίες: τηλ.: 2666360132 Μαραζόπουλος Αθανάσιος, Παπαευαγγέλου Ευάγγελος.

Οι υποψήφιοι μπορούν να κατεβάσουν την υπευθυνη δήλωση απο εδω και το έντυπο της αίτησης από εδώ
Read More »
8 προσλήψεις ορισμένου χρόνου για τις δράσεις πυροπροστασίας στο δήμο Σουλίου 8 προσλήψεις ορισμένου χρόνου για τις δράσεις πυροπροστασίας στο δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Αδειοδωρόσημο: Αύριο Παρασκευή πληρώνονται 37,5 εκατ. ευρώ σε 76.829 εργατοτεχνίτες οικοδόμους

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Αδειοδωρόσημο: Αύριο Παρασκευή πληρώνονται 37,5 εκατ. ευρώ σε 76.829 εργατοτεχνίτες οικοδόμους


Η καταβολή του «αδειοδωρόσημου», του ειδικού Δώρου Πάσχα θα πραγματοποιηθεί με πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των ασφαλισμένων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ.

Οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι, οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού μπορούν να τα δηλώσουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr
(επιλογή-> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ->Μισθωτοί ->Ατομικά Στοιχεία), είτε και μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ενιαία ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης www.gov.gr

Τι είναι το Αδειοδωρόσημο

Λόγω της φύσεως του επαγγέλματος των εργατοτεχνιτών οικοδόμων (συχνή εναλλαγή εργοδοτών και τόπου απασχόλησης), με τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3 και 4 του Ν 4321/63, όπως ισχύουν μετά την τροποποίησή τους με τις διατάξεις του Ν 4469/65, συστήθηκε στο τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ «Ειδικός Λογαριασμός Δώρου και αποδοχών αδείας εργατοτεχνιτών οικοδόμων» (ΕΛΔΕΟ) για τη χορήγηση δώρου εορτών και αποδοχών αδείας στους ασφαλισμένους κατά τις διατάξεις του Κανονισμού Ασφάλισης οικοδόμων.

Πόρος του λογαριασμού είναι η εισφορά των εργοδοτών, ίση προς το 25% των αποδοχών επί των οποίων υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του e-ΕΦΚΑ, η οποία συνεισπράττεται από τον e-ΕΦΚΑ μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν υπέρ αυτού.

Το δικαίωμα του ασφαλισμένου να εισπράξει το Αδειοδωρόσημο από τον e-ΕΦΚΑ προϋποθέτει απασχόληση και ασφάλιση σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Ασφάλισης οικοδόμων και παραγράφεται μετά από πέντε (5) έτη από την πρώτη του επόμενου έτους της έκδοσης εντολής πληρωμής του (Ν 4321/63, Ν 4469/65, άρθρα 250 & 253 του Α.Κ.).

Η καταβολή του Αδειοδωροσήμου πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των ασφαλισμένων.

Το Αδειοδωρόσημο καταβάλλεται τρεις φορές το χρόνο:

Για απασχόληση Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου ως Α’ Τετράμηνο το Πάσχα

Για απασχόληση Ιανουαρίου – Απριλίου ως Β’ Τετράμηνο τον Αύγουστο

Για απασχόληση Μαΐου – Αυγούστου ως Γ’ Τετράμηνο τα Χριστούγεννα

Ο ασφαλισμένος λαμβάνει ως Αδειοδωρόσημο το ποσό που καταβάλλει ο εργοδότης αφού αφαιρεθεί η εργατική εισφορά.

Η εισφορά του εργοδότη για ΕΛΔΕΟ ανέρχεται σε ποσοστό 25% επί των μικτών αποδοχών που καταβάλλει στον ασφαλισμένο. Ο ασφαλισμένος λαμβάνει ως Αδειοδωρόσημο το ποσό που καταβάλλει ο εργοδότης, αφού αφαιρεθεί η εργατική εισφορά (17,32%, όπως ισχύει σήμερα).
π.χ. Μικτές αποδοχές 100 ευρώ Χ 25% = 25 ευρώ καταβάλλει ο εργοδότης στον e-ΕΦΚΑ για ΕΛΔΕΟ, 25 ευρώ – 4,33 ευρώ (17,32%) = 20,67 ευρώ λαμβάνει ο ασφαλισμένος ως Αδειοδωρόσημο.

Η εκκίνηση ροών υπολογισμού του εκάστοτε Αδειοδωροσήμου πραγματοποιείται έναν (1) μήνα πριν από την ημερομηνία καταβολής των ποσών στους δικαιούχους εργατοτεχνίτες οικοδόμους μέσω ΔΙΑΣ.

Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που δεν δηλώσει ο δικαιούχος έγκαιρα τον αριθμό IBAN, δηλαδή τον δηλώσει μετά την ημερομηνία εκκίνησης ροών υπολογισμού του εκάστοτε Αδειοδωροσήμου, το δικαιούμενο ποσό θα καταβληθεί το αμέσως επόμενο Τετράμηνο.

Σε περίπτωση που δηλώσατε έγκαιρα τον αριθμό IBAN, αλλά υπάρχει πρόβλημα με την πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια Τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ του τόπου κατοικίας.
Read More »
Αδειοδωρόσημο: Αύριο Παρασκευή πληρώνονται 37,5 εκατ. ευρώ σε 76.829 εργατοτεχνίτες οικοδόμους Αδειοδωρόσημο: Αύριο Παρασκευή πληρώνονται 37,5 εκατ. ευρώ σε 76.829 εργατοτεχνίτες οικοδόμους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» Α’ ΦΑΣΗ Διαδικασία σύνδεσης αποχετεύσεων των ιδιοκτησιών Παραμυθιάς, Καρυωτίου και του οικισμού Αγίου Δονάτου με το δίκτυο ακαθάρτων της αποχέτευσης του Δήμου Σουλίου

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» Α’ ΦΑΣΗ Διαδικασία σύνδεσης αποχετεύσεων των ιδιοκτησιών Παραμυθιάς, Καρυωτίου και του οικισμού Αγίου Δονάτου με το δίκτυο ακαθάρτων της αποχέτευσης του Δήμου Σουλίου

Σας γνωρίζουμε ότι η κατασκευή του δικτύου ακαθάρτων της αποχέτευσης του Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά, το Καρυώτι και τον οικισμό Αγίου Δονάτου, έχει ολοκληρωθεί.

Το προσεχές διάστημα, θα πρέπει να γίνουν οι συνδέσεις των ιδιοκτησιών, οι οποίες είναι υποχρεωτικές.

Με την παρούσα πρόσκληση-ενημέρωση, στα πλαίσια της Α’ φάσης της διαδικασίας των συνδέσεων, καλούμε τους ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται στην Παραμυθιά, το Καρυώτι και τον οικισμό του Αγίου Δονάτου και προβλέπεται να συνδεθούν στο δίκτυο ακαθάρτων, να προσέλθουν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σουλίου έως 31/05/2024 ώστε:
Να παραλάβουν την αίτηση σύνδεσης, όπου αναγράφονται τα απαραίτητα έγγραφα – δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν στο Δήμο.
Να ενημερωθούν για τον τρόπο σύνδεσης του ακινήτου τους.
Να ενημερωθούν για τον κανονισμό αποχέτευσης και τα τέλη που θα χρειαστεί να καταβάλουν μετά τη σύνδεσή τους.

Μετά τη συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων, η αίτηση κατατίθεται στο Δήμο για έλεγχο της πληρότητας και της ορθότητας των υποβληθέντων δικαιολογητικών ανά ιδιοκτησία.

Σημειώνεται ότι ανά οικοδομή υποβάλλεται ένας (1) φάκελος δικαιολογητικών από τον ιδιοκτήτη ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο αυτού.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Δήμο έως 30/06/2024. Θα ακολουθήσει η Β’ φάση η οποία θα ανακοινωθεί με νέα πρόσκληση.

Η σύνδεση ΠΡΙΝ την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στο Δήμο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και εκτός της καταβολής προστίμου, διώκεται ποινικά.
Read More »
«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» Α’ ΦΑΣΗ Διαδικασία σύνδεσης αποχετεύσεων των ιδιοκτησιών Παραμυθιάς, Καρυωτίου και του οικισμού Αγίου Δονάτου με το δίκτυο ακαθάρτων της αποχέτευσης του Δήμου Σουλίου «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» Α’ ΦΑΣΗ Διαδικασία σύνδεσης αποχετεύσεων των ιδιοκτησιών Παραμυθιάς, Καρυωτίου και του οικισμού Αγίου Δονάτου με το δίκτυο ακαθάρτων της αποχέτευσης του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Λειτουργία συμβουλευτικού γραφείου κλινικής διατροφής στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Λειτουργία συμβουλευτικού γραφείου κλινικής διατροφής στο Νοσοκομείο Φιλιατών


Το Συμβουλευτικό γραφείο Κλινικής Διατροφής του Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών, θα λειτουργεί ως τακτικό εξωτερικό ιατρείο δύο (2) φορές τη βδομάδα ( Τρίτη και Πέμπτη ), 09:00 - 13:00 μ.μ.
Θα παρέχονται διαιτολογικές υπηρεσίες όσον αφορά παθολογικά περιστατικά όπως Υπέρταση, Δυσλιπιδαιμίες, Καρδιαγγειακά νοσήματα, Μετεγχειρητική Διατροφική Εκπαίδευση, Νοσογόνος Παχυσαρκία, Παιδική Διατροφή, Διατροφική Υποστήριξη Ογκολογικών Ασθενών, Γαστρεντερικές Διαταραχές κ.α., με στόχο τη διατροφική εκπαίδευσητων ασθενών και την βελτίωση της υγείας τους.
Οι ενδιαφερόμενοι θα κλείνουν τα ραντεβού τους στο τηλέφωνο 2664360228 και 2664360284.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΡΑΣ
Read More »
Λειτουργία συμβουλευτικού γραφείου κλινικής διατροφής στο Νοσοκομείο Φιλιατών Λειτουργία συμβουλευτικού γραφείου κλινικής διατροφής στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

ΠΕΝΕΝ: Εικόνες ντροπής και εστίες μόλυνσης στα πλοία της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Λευκίμμη

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
ΠΕΝΕΝ: Εικόνες ντροπής και εστίες μόλυνσης στα πλοία της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Λευκίμμη


F/B ΚΕΡΚΥΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Εικόνες ντροπής και εστίες μόλυνσης…
Βαριές οι ευθύνες των πλοιοκτητών, των τοπικών, υγειονομικών και Λιμενικών Αρχών

Το τελευταίο διάστημα τα πληρώματα και οι επιβάτες που μετακινούνται με τα πορθμεία της γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης είναι καθημερινά αντιμέτωποι με ένα απαράδεκτο και τριτοκοσμικό φαινόμενο.
Τα σκουπίδια που συλλέγονται κατά την διάρκεια των δρομολογίων παραμένουν στα πλοία για 2, 3 και 4 ημέρες αποτελώντας μια επικίνδυνη εστία μόλυνσης.
Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση εξελίσσεται εν γνώσει των πλοιοκτητών, των λιμενικών υπηρεσιών, αλλά και των αρχών της περιφέρειας και των δήμων.
Ως φαίνεται κανένας από αυτούς δεν έχουν έως τώρα παρέμβει για να δώσουν την απαιτούμενη λύση.
Διευκρινίζουμε ότι έως τα περασμένα Χριστούγεννα τα σκουπίδια των πλοίων μεταφέρονταν σε ειδικούς κάδους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και από εκεί στην ανακύκλωση.
Προφανώς διαφορές και αντιθέσεις μεταξύ του οργανισμού λιμένος Ηγουμενίτσας και της αντιρρυπαντικής υπηρεσίας διαμόρφωσαν την άθλια σημερινή εικόνα
Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί με την άνοδο της θερμοκρασίας και της μεγάλης αύξησης επιβατών – οχημάτων την Μεγάλη Εβδομάδα.
Ήδη η δυσοσμία είναι αισθητή και εγκυμονεί ο κίνδυνος στα πλοία να κάνουν την εμφάνιση τους διάφορα τρωκτικά και με τον τρόπο αυτό η υγεία των Ναυτεργατών και των επιβατών να τεθεί σε κίνδυνο.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του ΥΕΝ, της υγειονομικής υπηρεσίας, της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των αρχών του λιμανιού για να δοθεί εδώ και τώρα η ενδεδειγμένη λύση.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
Read More »
ΠΕΝΕΝ: Εικόνες ντροπής και εστίες μόλυνσης στα πλοία της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Λευκίμμη ΠΕΝΕΝ: Εικόνες ντροπής και εστίες μόλυνσης στα πλοία της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Λευκίμμη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Ο Βασίλης Γιόγιακας σε επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στη Σαουδική Αραβία

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Ο Βασίλης Γιόγιακας σε επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στη Σαουδική Αραβία


Πνεύμα συναντίληψης για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων σε σειρά ζητημάτων διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης, μετά από τουλάχιστον μία δεκαετία, επίσημης επίσκεψης κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στη Σαουδική Αραβία στις 22 και 23 Απριλίου 2024.

Την επίσκεψη πραγματοποίησε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ Ιωάννης Πλακιωτάκης, επικεφαλής αντιπροσωπείας στην οποία συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Σ. Αραβίας, κ. Βασίλειος Γιόγιακας, μετά από πρόσκληση του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου SHURA, Δρ. Mishaal Mohammad Alsulami και του Προέδρου της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας -Σ. Αραβίας, Δρ. Ibrahim Mohammed Alqannas. Την ελληνική αντιπροσωπεία συνόδευε ο Έλληνας Πρέσβης στο Ριάντ κ. Αλέξης Κωνσταντόπουλος.

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΦ, Βασίλειος Γιόγιακας, επικαλούμενος και την ιδιότητά του μέλους στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου χαιρέτισε την πολλά υποσχόμενη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού. Τόνισε ειδικότερα, ότι η θέσπιση ενός σχεδίου ειδικού σκοπού για τη διεξαγωγή της μελέτης σκοπιμότητας για την ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας καταδεικνύει την ταχεία εφαρμογή της στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

Από πλευράς Συμβουλίου Shura εκφράστηκε ικανοποίηση για την ελληνική θέση στο ζήτημα της κρίσης στη Γάζα, και η επιθυμία για ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και προώθηση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος μέσω κοινοβουλευτικών επαφών κι ανταλλαγών.

Τέλος, οι δύο πλευρές αναγνώρισαν τον ρόλο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, σε πολυμερές και διμερές επίπεδο, χαρακτηρίζοντάς τον ως καίριας σημασίας οδό προκαταρκτικής συνεννόησης και προετοιμασίας για μετέπειτα συνεννόηση σε κυβερνητικό επίπεδο, ενώ εξέφρασαν την προσδοκία ότι οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις θα αποφέρουν ουσιαστικά και αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα ενόψει μάλιστα της εντατικοποίησης των κοινοβουλευτικών επαφών.


Read More »
Ο Βασίλης Γιόγιακας σε επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στη Σαουδική Αραβία Ο Βασίλης Γιόγιακας σε επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στη Σαουδική Αραβία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Κατόπιν ενεργειών του;

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Κατόπιν ενεργειών του;


Λύση και στο πρόβλημα της μεταφοράς των οχημάτων της αστυνομίας, μετά από την "έξωσή" τους από το χώρο του λιμανιού, με απόφαση της διοίκησης του ΟΛΗΓ, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας (μέσω facebook και πάλι) Σωτήρης Γιάκης.

Ο Γενικός Γραμματέας στη λιτή του ανάρτηση που συνοδεύεται και από 2 φωτογραφίες, αναφέρει: "προς επίρρωσιν των όσων εχθές ανήρτησα, σχετικώς με το καλό κλίμα συνεργασίας με την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. συμφωνήθηκε: η παραχώρηση χώρου στάθμευσης, για τα οχήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης καθώς και η παραχώρηση ενός parking επισκεπτών, για τις Άγιες μέρες του Πάσχα, ώστε να μην επιβαρυνθεί η πόλη μας απο τα παρκαρισμένα οχήματα των επισκεπτών".

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.


Στην πρώτη φωτογραφία που δημοσίευσε ο Γενικός Γραμματέας και που αναφέρεται στην παραχώρηση χώρου στάθμευσης των οχημάτων της αστυνομίας, ο χώρος βρίσκεται απέναντι από τα MIKEL.
Δηλαδή σε απόσταση 650 μέτρων από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, με ότι συνεπάγεται αυτό. 


Όπως η καθυστέρηση ανταπόκρισης σε περιστατικά, αλλά και η ανάγκη φύλαξης των υπηρεσιακών οχημάτων, αποδυναμώνοντας το Αστυνομικό Τμήμα από ανθρώπινο δυναμικό.
Επίσης, θα έπρεπε να γνωρίζει ο Γενικός, ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν ανήκει στον ΟΛΗΓ, αλλά είναι τμήμα της εξαιρούμενης χερσαίας ζώνης και είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ.


Στη δεύτερη φωτογραφία, η οποία αφορά στο πάρκινγκ των επισκεπτών για τις Άγιες μέρες του Πάσχα, εμφανίζεται ο χώρος απέναντι από τον φούρνο του Πανταζή στο λιμάνι. Μια έκταση η οποία και αυτή εξαιρείται από τη σύμβαση παραχώρησης των μετοχών της ΟΛΗΓ και επομένως είναι δημοτική. 
Το πιο αστείο είναι πως στο συγκεκριμένο χώρο, μπορούν να παρκάρουν το πολύ εως 30 οχήματα, την ώρα που κάθε χρόνο, αρκετές εκατοντάδες από τους χιλιάδες οδηγούς που ταξιδεύουν προς την Κέρκυρα, επιλέγουν να παρκάρουν τα οχήματά τους στην Ηγουμενίτσα, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν με το υψηλό κόμιστρο για να τα μεταφέρουν προς και από την Κέρκυρα. 


Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές του φαινομένου, πως όλοι οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, έχουν καταληφθεί παράνομα, από αυτοκίνητα επισκεπτών της Κέρκυρας και η λύση, για την οποία πανηγυρίζει ο Γενικός Γραμματέας, φαντάζει αστεία.

Κατόπιν ενεργειών του επομένως, μια τρύπα στο νερό...
Εκτός και εάν λειτουργεί, κατόπιν εντολών της δημοτικής αρχής.
Τελικά, ποιός διοικεί αυτήν την πόλη;

Υ.Γ. Ευτυχώς, από ότι μαθαίνουμε, για το πρόβλημα των παρκαρισμένων οχημάτων, φαίνεται να βρίσκεται λύση, που και την πόλη δεν θα ταλαιπωρήσει και τους ταξιδιώτες προς την Κέρκυρα θα διευκολύνει.

Δείτε την ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας:Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
προς επίρρωσιν των όσων εχθές ανήρτησα, σχετικώς με το καλό κλίμα συνεργασίας με την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. συμφωνήθηκε
 🔹η παραχώρηση χώρου στάθμευσης, για τα οχήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης καθώς και 
🔹η παραχώρηση ενός parking επισκεπτών, για τις Άγιες μέρες του Πάσχα, ώστε να μην επιβαρυνθεί η πόλη μας απο τα παρκαρισμένα οχήματα των επισκεπτών.
Read More »
Κατόπιν ενεργειών του; Κατόπιν ενεργειών του; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

ΠΝΟ: Κανένα πλοίο δεν θα ταξιδέψει την 1η Μαΐου – Κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια στις 7 Μαΐου

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
ΠΝΟ: Κανένα πλοίο δεν θα ταξιδέψει την 1η Μαΐου – Κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια στις 7 ΜαΐουΗ Πρωτομαγιά αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, είπε στο ΕΡΤNEWS ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Γιώργος Νταλακογιώργος.

«Η Πρωτομαγιά συμβολίζει ιστορικά την οργάνωση και την διεκδίκηση των εργατών για 8ωρη δουλειά, για συλλογικές συμβάσεις, για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Φέρνει στο προσκήνιο και στη μνήμη μας τους εργάτες που έπεσαν θύματα για τα δικαιώματα της τάξης μας, την εργατική εξέγερση στο Σικάγο το 1886, το Πασαλιμάνι το 1923», ανέφερε.

«Σήμερα στο επίκεντρο είναι η απόκρουση της επίθεσης που επιχειρούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων να πάρουν πίσω ό, τι κερδήθηκε με αγώνες και θυσίες τα προηγούμενα χρόνια.

Εμείς παλεύουμε για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα κατά της ακρίβειας, προστασία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, αναβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, δωρεάν υγεία και παιδεία και την κατοχύρωση των σύγχρονων δικαιωμάτων», σημείωσε.

«Η απεργία μας γίνεται στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, είναι εικοσιτετράωρη, αρχίζει από τις 12 το βράδυ της 1ης Μαΐου και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Είναι πανελλαδική αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων, όλα τα λιμάνια της χώρας. Σε αυτές τις 24 ώρες δεν θα κινηθεί για να εκτελέσει δρομολόγιο κανένα πλοίο από κανένα λιμάνι της χώρας μας», διεκρίνισε.

«Η απόφαση είναι ομόφωνη και σε επίπεδο Ομοσπονδίας και σε επίπεδο Ναυτεργατικών Σωματείων. Την μεταφορά της Εργατικής Πρωτομαγιάς για τις 7 Μαΐου την αποφάσισε η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα ήδη έχουν πάρει αποφάσεις, όλα τα συνδικάτα σε όλα τα επίπεδα, να απεργήσουν την 1η του Μάη», είπε.

Στις 7 Μαΐου θα εκτελεστούν κανονικά όλα τα δρομολόγια των πλοίων, διευκρίνισε.

«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, αν έχει βγάλει εισιτήρια για τη Μεγάλη Τετάρτη, να αναβάλει το δρομολόγιο για την επόμενη ημέρα ή την Μεγάλη Παρασκευή, ή το Μεγάλο Σάββατο οπότε θα υπάρχει οπωσδήποτε η δυνατότητα εξυπηρέτησης όλου του επιβατικού κοινού να μεταβεί σε οποιοδήποτε προορισμό θέλει.

Όλοι οι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν διότι υπάρχει μεγάλος αριθμός πλοίων, θα υπάρχουν και έκτακτα δρομολόγια, με τα οποία θα εξυπηρετηθεί το κοινό, για το οποίο πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα, με τα εισιτήρια της Μεγάλης Τετάρτης», κατέληξε.
Read More »
ΠΝΟ: Κανένα πλοίο δεν θα ταξιδέψει την 1η Μαΐου – Κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια στις 7 Μαΐου ΠΝΟ: Κανένα πλοίο δεν θα ταξιδέψει την 1η Μαΐου – Κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια στις 7 Μαΐου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Το ωράριο του κεντρικού ΚΕΠ Ηγουμενίτσας την Μεγάλη Εβδομάδα

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Το ωράριο του κεντρικού ΚΕΠ Ηγουμενίτσας την Μεγάλη ΕβδομάδαΣας γνωρίζουμε ότι το ΚΕΝΤΡΙΝΟ ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας, που λειτουργεί σε διευρυμένο ωράριο (και Σάββατο), θα εξυπηρετεί το κοινό κατά την Μεγάλη Εβδομάδα και την επομένη, ήτοι από 28.04.2024 έως και την 10.05.2024, από τις 08:00 π.μ. – 16:00 μ.μ., λόγω των Εορταστικών Ημερών του ΠΑΣΧΑ.

Επίσης, θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ, το Σάββατο 11/04/2024 πριν την Κυριακή του Θωμά.

Μ.Ε.Δ.

Από τη Διεύθυνση ΚΕΠ
του Δήμου Ηγουμενίτσας
Read More »
Το ωράριο του κεντρικού ΚΕΠ Ηγουμενίτσας την Μεγάλη Εβδομάδα Το ωράριο του κεντρικού ΚΕΠ Ηγουμενίτσας την Μεγάλη Εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Δύο τραυματίες από εκτροπή οχήματος στη σήραγγα Μαλακασίου

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Δύο τραυματίες από εκτροπή οχήματος στη σήραγγα ΜαλακασίουΔύο τραυματίες, οδηγός και συνοδηγός, είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που έγινε στην σήραγγα Μαλακασίου της Εγνατίας Οδού.

Πρόκειται για την σήραγγα που έχει αμφιδρομεί καθώς ο άλλος κλάδος παραμένει κλειστός λόγω εργασιών που γίνονται.

Το ατύχημα ωστόσο δεν οφείλεται ούτε συνδέεται με τα κυκλοφοριακά μέτρα.

Στο συγκεκριμένο όχημα έσκασε το λάστιχο με αποτέλεσμα να εκτραπεί της κυκλοφορίας και να χτυπήσει σε προστατευτικό. Αποτέλεσμα ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός των δύο ατόμων που επέβαιναν.

Πηγή  epiruspost.gr
Read More »
Δύο τραυματίες από εκτροπή οχήματος στη σήραγγα Μαλακασίου Δύο τραυματίες από εκτροπή οχήματος στη σήραγγα Μαλακασίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Νεφώσεις και λίγες βροχές σήμερα στη χώρα - Πού επιμένει η αφρικανική σκόνη

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Νεφώσεις και λίγες βροχές σήμερα στη χώρα - Πού επιμένει η αφρικανική σκόνηΆστατος, με σποραδικές καταιγίδες θα είναι σήμερα, Πέμπτη ο καιρός τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο και το μεσημέρι-απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Παράλληλα, η αφρικανική σκόνη επιμένει σήμερα πάνω από τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Από το απόγευμα, ο καιρός θα αίθριος.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα βελτίωση.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα βελτίωση.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Από το απόγευμα βελτίωση.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά και από αργά το απόγευμα αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚαιρός: Νεφώσεις και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Πιθανότητα βροχής μέχρι το μεσημέρι στην περιοχή του Καστελόριζου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά και από αργά το απόγευμα αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Read More »
Νεφώσεις και λίγες βροχές σήμερα στη χώρα - Πού επιμένει η αφρικανική σκόνη Νεφώσεις και λίγες βροχές σήμερα στη χώρα - Πού επιμένει η αφρικανική σκόνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Τέλος το χάρτινο εισιτήριο - Πληρωμή με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Τέλος το χάρτινο εισιτήριο - Πληρωμή με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλιΤέλος εποχής για το χάρτινο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφού έκανε πρεμιέρα η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι. Προς το παρόν, η ανέπαφη πληρωμή είναι διαθέσιμη μόνο στα λεωφορεία των γραμμών Express από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ωστόσο ως τα τέλη του χρόνου αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ).

Πλέον, οι συγκοινωνίες της Αθήνας μπαίνουν σε μια νέα -ψηφιακή- εποχή και έχουν τη δυνατότητα με την τραπεζική τους κάρτα ή με το ψηφιακό πορτοφόλι μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) να πληρώνουν το ναύλο για τη μεταφορά τους από και προς το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ πολύ σύντομα αυτό θα ισχύσει σε όλες τις γραμμές.

Εκτός από το ATH.ENA Ticket ή την ATH.ENA Card, οι επιβάτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τραπεζική κάρτα ή τις κάρτες στις ενεργοποιημένες συσκευές τους (smartphone ή smartwatch) για να επιβιβαστούν σε λεωφορεία των γραμμών Express (Χ93, Χ95, Χ96, Χ97). Οι κάρτες πληρωμών που έχουν εκδοθεί από εξουσιοδοτημένα ιδρύματα συμπεριλαμβάνονται επίσης.

Έτσι, οι επιβάτες που κινούνται από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, μπορούν πλέον εναλλακτικά να πληρώνουν το εισιτήριό τους ανέπαφα, περνώντας την τραπεζική τους κάρτα, πάνω από τα επικυρωτικά μηχανήματα λεωφορείων με τη σχετική ένδειξη των ανέπαφων συναλλαγών. Ο εξοπλισμός που έχει εγκατασταθεί στα επιλεγμένα λεωφορεία «διαβάζει» την κάρτα ή το ψηφιακό πορτοφόλι και χρεώνει την αξία της διαδρομής στον λογαριασμό του επιβάτη.

Τα οφέλη για τον επιβάτη

Με την εφαρμογή της χρήσης τραπεζικών καρτών για την επιβίβαση στα ΜΜΜ, το επιβατικό κοινό θα κερδίζει χρόνο στις μετακινήσεις του αφού δεν θα χρειάζεται να προμηθευτεί εισιτήριο μέσω των εκδοτηρίων ή των εκδοτικών μηχανημάτων. Παράλληλα δεν θα χρειάζεται να αναζητήσει σημεία πώλησης εισιτηρίων, ούτε να περιμένει στην ουρά για να αγοράσει το εισιτήριό του. Επίσης, για τους τουρίστες θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο, αφού δεν θα χρειάζεται να γνωρίζουν τα διαθέσιμα εισιτήρια καθώς και ποιο είναι το κατάλληλο, καθώς το μηχάνημα θα χρεώνει αυτόματα το πιο οικονομικό εισιτήριο με βάση τις μετακινήσεις του.
Read More »
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Τέλος το χάρτινο εισιτήριο - Πληρωμή με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Τέλος το χάρτινο εισιτήριο - Πληρωμή με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗ

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ!

130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη διεκδίκηση του 8ώρου ως ώριμης ανάγκης από τότε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της Ε.Ε. και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν περάσει, για να καταργηθεί το 8ωρο, να γίνει λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος, να καθιερωθεί η 13ωρη, η 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά. Νόμοι και οδηγίες που βρήκαν και βρίσκουν τη στήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών που υπηρετούν το κεφάλαιο και την πολιτική των αστικών κομμάτων.

80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη αντιμέτωπη με την ολομέτωπη επίθεση της Ε.Ε., των αστικών κρατών και των επιχειρηματικών ομίλων απέναντι σε όλους όσους αγωνίζονται για το δίκιο των εργατών, με τη βρώμικη εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού.

Από το Σικάγο του 1886 ως την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, από το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη ως την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η εργατική τάξη έχει γράψει με το ανεξίτηλο μελάνι του αίματός της τις πιο λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης, που καμιά κρατική κι εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει.

Σηματοδοτεί τον αγώνα των εργατών, απέναντι στους κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευτές τους, για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλα τα συνδικάτα της χώρας μας.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, κόντρα στην προσπάθεια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ/ Νέας Αριστεράς που πολέμησαν αυτές τις απεργίες, προσπάθησαν να τις αποδυναμώσουν και να τις υπονομεύσουν, έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης ότι απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών προτάσσει τη ζωή της!

Αυτή είναι η «πρόοδος» των επιχειρηματικών ομίλων και του πολιτικού τους προσωπικού, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των άλλων λυκοσυμμαχιών της αστικής τάξης:

Ένταση της εκμετάλλευσης και πόλεμος!

75 χρόνια από την ίδρυση της ιμπεριαλιστικής δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και 25 χρόνια από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν τις συνέπειες της έντασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και συγκρούσεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Βιώνουν τις συνέπειες της όλο και βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό αυτό γαϊτανάκι, της όλο και πιο ισχυρής πρόσδεσης με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., προς όφελος των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών και των συμφερόντων τους στην περιοχή.

Την ίδια περίοδο στη χώρα μας οι εργαζόμενοι βιώνουν τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, αναγκάζονται να ζουν με μισθούς μειωμένους κατά 25% σε σχέση με το 2010, με την ακρίβεια να έχει κάνει βασικά αγαθά επιβίωσης απλησίαστα. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν κέρδη ρεκόρ, στηριζόμενοι στα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων, στις ελλείψεις μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς συναδέλφους μας. Αυτός είναι άλλωστε ο βασικός όρος για να εκταμιεύονται τα τεράστια ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης από τους επιχειρηματικούς ομίλους, όταν οι λαός μας αναγκάζεται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχει ακόμα και γιατρό στα απογευματινά χειρουργεία.

Αυτή η πολιτική που υλοποιείται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. είναι η αιτία που μαζικά οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους και αγωνίζονται για τις σύγχρονες ανάγκες τους. Είναι αγώνες ελπιδοφόροι, δείχνουν την τεράστια δύναμη της οργανωμένης εργατικής τάξης, φωτίζουν το δρόμο της προοπτικής ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:

Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.

Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμρο – 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.
Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να την μετατρέψει σε εορταστική αργία.

Οι αγώνες μας πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουν.

ΟΛΟΙ στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Στην Ηγουμενίτσα, στις 10:30 το πρωί στην Πλ. Δημαρχείου
Read More »
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας : Δράση για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» ,με τίτλο «Απλώνω ευτυχία»

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024
4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας : Δράση για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» ,με τίτλο «Απλώνω ευτυχία»


Την Παρασκευή το πρωί πραγματοποιήθηκε μια σημαντική δράση για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» ,με τίτλο «Απλώνω ευτυχία», μία  δράση που ευελπιστεί να «απλώσει ευτυχία» στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο στην Ελλάδα και να διδάξει στην πράξη τις αξίες του εθελοντισμού στα παιδιά.

Τα παιδιά, μέρες πριν, ζωγράφισαν και έγραψαν  τα απλά πράγματα που τα  κάνουν ευτυχισμένα και την Παρασκευή ετοίμασαν την «Μπουγάδα της Ευτυχίας» και την άπλωσαν στην αυλή του σχολείου.

Ευχαριστούμε πολύ τους/τις μαθητές/τριές μας που  μας θύμισαν ότι η ευτυχία είναι στα απλά και καθημερινά πράγματα και θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες γι΄ αυτά και τους γονείς που ήταν από την πρώτη στιγμή συμπαραστάτες μας στην πραγματοποίηση της δράσης αυτής.

Επίσης ευχαριστούμε  πολύ τον κ. Νικολάου Γεώργιο, εκπρόσωπο του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» Ηγουμενίτσας που  μας τίμησε με την παρουσία του. 

*Το σύνολο των εσόδων που συγκεντρώθηκε θα κατατεθεί στον σύλλογο « Φλόγα» για τα παιδιά.

1713737840685
1713737840669
1713738067064 1
1713738067084
1713738067088
1713738067077
1713738067058
1713736952412 2
1713736952483 1
1713736952473 1
1713736952495 1
1713736952437 1
1713736952540 2
1713739087752
1713739087745 1
1713739087757
Read More »
4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας : Δράση για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» ,με τίτλο «Απλώνω ευτυχία» 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας : Δράση για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» ,με τίτλο «Απλώνω ευτυχία» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Σελίδες