https://picasion.com/
https://picasion.com/

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΓΕΜΗ


Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας ενημερώνει τα μέλη του για το τι ισχύει από φέτος στην επιμελητηριακή συνδρομή (υπηρεσίες ΓΕΜΗ), παρότι δεν ανήκει στην αρμοδιότητά του, σε περίπτωση που κάποιοι συνάδελφοι δεν διάβασαν τις αρκετές ανακοινώσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Από την 1η Ιανουαρίου 2015, όλες οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να εγγραφούν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.).

Ταυτόχρονα, θεσπίστηκε ενιαία, ανταποδοτική συνδρομή των μελών σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας και προσδιορίστηκαν, με υπουργικές αποφάσεις, τα ενιαία ανταποδοτικά τέλη ανά παρεχόμενη υπηρεσία.

Ειδικότερα, τα κόστη για τα ανωτέρω έχουν ως εξής:

1) Ετήσιο Τέλος Ανταποδοτικότητας – Συνδρομή στο Επιμελητήριο:

-Ατομικές επιχειρήσεις θα καταβάλουν 20 ευρώ.

-Ανώνυμες εταιρείες θα καταβάλουν 100 ευρώ.

-Ε.Π.Ε., ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες, συνεταιρισμοί περιορισμένης ευθύνης θα καταβάλουν 70 ευρώ.

-Ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες, αστικές εταιρείες και κοινοπραξίες θα καταβάλουν 50 ευρώ.

2) Ετήσιο Τέλος Τήρησης Μερίδας στο ΓΕΜΗ:

-Ατομικές επιχειρήσεις θα καταβάλουν 30 ευρώ.

-Ανώνυμες εταιρείες θα καταβάλουν 320 ευρώ.

-Ε.Π.Ε., ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες, συνεταιρισμοί περιορισμένης ευθύνης θα καταβάλουν 150 ευρώ.

-Ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες, αστικές εταιρείες και κοινοπραξίες θα καταβάλουν 80 ευρώ.

3) Τέλος Καταχωρήσεων στο ΓΕΜΗ:

-10 ευρώ έκαστη ανάρτηση στο ΓΕΜΗ (π.χ. αποδεικτικό φορολογικής δήλωσης, μεταβολή της Δ.Ο.Υ. για αλλαγή έδρας ή αντικειμένου, τροποποίηση καταστατικού κλπ).

4) Ενιαίο Ειδικό Τέλος (για λήψη αντιγράφων, πιστοποιητικών κλπ) από 5 ως 10 ευρώ, ανάλογα με το πιστοποιητικό.

Όλες οι ατομικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα, πλην των κεφαλαιουχικών εταιρειών, υποχρεούνται να καταχωρήσουν με ηλεκτρονικό τρόπο στο ΓΕΜΗ, το αποδεικτικό υποβολής φορολογικής δήλωσης με ταυτόχρονη την καταβολή των προαναφερόμενων τελών (αν δεν έχουν ήδη καταβάλλει το ετήσιο τέλος ΓΕΜΗ).

Οι υπηρεσίες του ΓΕΜΗ παρέχονται ηλεκτρονικά. Παρόλα αυτά, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, έχοντας σαφή εικόνα της δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται η τοπική επιχειρηματική κοινότητα, όσο και της έντασης και των απαιτήσεων με τις οποίες έχει επιφορτισθεί ο κλάδος των Λογιστών, ενημερώνει τα μέλη του ότι, έως 30/10/2015, θα διαθέτει τις υπηρεσίες του φορέα, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση (πέραν των ετήσιων συνδρομών προς το Επιμελητήριο), αποκλειστικά για την υποβολή των αιτήσεων Ανάρτησης Αποδεικτικών Υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων των ατομικών επιχειρήσεων και ΟΕ και ΕΕ.

Δικαίωμα χρήσης αυτής της υπηρεσίας θα έχουν οι επιχειρήσεις που έχουν εξοφλήσει ή διακανονίσει τις οφειλές τους προς το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να προσκομίζουν, προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους (προετοιμασμένη αίτηση στο Επιμελητήριο) για Ατομικές Επιχειρήσεις, το Αποδεικτικό που εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα του Ε1 της φορολογικής τους δήλωσης, και για τις ΟΕ-ΕΕ την πρώτη σελίδα του εντύπου Ν καθώς επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν την ημερομηνία υποβολής της δήλωσής τους όπως επίσης και το πρωτόκολλο παραλαβής αυτής.

Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να αξιοποιήσουν την παραπάνω υπηρεσία, τους προτρέπουμε, για την δική τους εξυπηρέτηση και διευκόλυνση, να επικοινωνούν εκ των προτέρων με το μητρώο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (τηλ. 26650-29480 έως και 8) για να διερευνούν το ύψος των οφειλών τους κι αν απαιτείται η προσκόμιση ή αναζήτηση κάποιων επιπλέον δικαιολογητικών για τον υπολογισμό των οφειλόμενων συνδρομών τους.

Εκτός των παραπάνω, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους σχετικά με την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΓΕΜΗ, καθώς η υπηρεσία ΓΕΜΗ δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί αιτήματα που δεν θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Σημείωση: για όσους είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, οδηγίες τόσο για την εγγραφή σας όσο και την υποβολή των αιτημάτων σας, παρέχονται στην ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr/ σε έντυπη μορφή αλλά και σε βίντεο.
Read More »
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΓΕΜΗ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΓΕΜΗ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

Βρέθηκε νεκρός 60χρονος αγρότης στην Αχερουσία

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
Βρέθηκε νεκρός 60χρονος αγρότης στην Αχερουσία

 
Νεκρός εντοπίστηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι ένας 60χρονο αγρότης.
 
Τον άτυχο αγρότη το βρήκε η σύζυγο του ενώ εργαζόταν στο χωράφι του.
 
Σύμφωνα με της πρώτες πληροφορίες του fanaripress.gr. η αιτία θανάτου οφείλετε σε ανακοπή καρδιάς.

Η σωρό του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων για νεκροψία – νεκροτομή
Προανακριση διενέργεια το αστυνομικό τμήμα Καναλακίου

Δονάτος Παππάς Λάζαρος Τσάτσος για το Fanaripress.gr
Read More »
Βρέθηκε νεκρός 60χρονος αγρότης στην Αχερουσία Βρέθηκε νεκρός 60χρονος αγρότης στην Αχερουσία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

Συνάντηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση με την Υφυπουργό Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
Συνάντηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση με την Υφυπουργό Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη


Συνάντηση στο υπουργείο Βιομηχανίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης με τη νέα Υφυπουργό Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη. Ο κ. Κάτσης αφού συνεχάρη την Υφυπουργό για τα νέα της καθήκοντα, ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου που αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Βουλευτής έθεσε το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας και της εκκρεμότητας της παραλαβής του οικονομικού αντικειμένου. Η εκκρεμότητα αυτή είναι καίρια για τη λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου με ότι αυτό συνεπάγεται για το Δήμο Σουλίου. Η Υφυπουργός από την πλευρά της δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Υπουργείο, να επισκεφτεί το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας και να προχωρήσει η παραλαβή του οικονομικού αντικειμένου.

Read More »
Συνάντηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση με την Υφυπουργό Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη Συνάντηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση με την Υφυπουργό Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

Στους 32 του Champions League γυναικών οι Θεσπρωτές παίκτριες, Γεωργίου και Δημητρίου

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
Στους 32 του Champions League γυναικών οι Θεσπρωτές παίκτριες, Γεωργίου και Δημητρίου
 
Χαρά Δημητρίου (πάνω σειρά 3η από αριστερά)
Τατιάνα Γεωργίου (κάτω σειρά 4η από αριστερά)
 
Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ3 θα μεταδόσει απευθείας την Τετάρτη από το γήπεδο της Τούμπας, τον μεγάλο αγώνα των Γυναικών, κόντρα στην Έρεμπρο, για τη φάση των «32» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τις Θεσπρωτές παίκτριες Τατιάνα Γεωργίου και Χαρά Δημητρίου που αγωνίζονται στην ομάδα. Το thesprotiaball θα έχει επιπλέον φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα.

Στην περιγραφή του παιχνιδιού που θα ξεκινήσει στις 18:00, θα είναι ο Γιώργος Τραπεζανίδης, ενώ οι Γιώργος Μίνος και Γιώργος Στεργιάδης θα είναι επομισμένοι με το ρεπορτάζ δίπλα στους δύο πάγκους.

Read More »
Στους 32 του Champions League γυναικών οι Θεσπρωτές παίκτριες, Γεωργίου και Δημητρίου Στους 32 του Champions League γυναικών οι Θεσπρωτές παίκτριες, Γεωργίου και Δημητρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015


Μετά την 24η πρωινή ώρα ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
Η 24ωρη εφημερία αρχίζει στις 8 π.μ. και λήγει στις 8 π.μ την επόμενη ημέρα


ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
1 ΠΕΜΠΤΗ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
2 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΡΗ
3 ΣΑΒΒΑΤΟ 8π.μ -3μ.μ.  ΑΣΠΙΩΤΗΣ – ΜΑΣΤΟΡΑΣ  – ΚΟΤΙΝΑΣ  
 3μ.μ έως  πρωί ΑΣΠΙΩΤΗΣ
4 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΥΦΑΛΑΣ
5 ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΑΚΡΙΔΗ
6 ΤΡΙΤΗ ΛΙΑΚΟΥ
7 ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΠΠΑΣ
8 ΠΕΜΠΤΗ ΝΤΑΗΣ
9 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
10 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ. -3μ.μ. ΜΠΕΚΙΟΥ  – ΝΤΑΗΣ – ΛΙΑΚΟΥ
 3μ.μ έως  πρωί ΜΠΕΚΙΟΥ
11 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΟΣ
12 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΟΤΙΝΑΣ
13 ΤΡΙΤΗ ΑΣΠΙΩΤΗ  ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
14 ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
15 ΠΕΜΠΤΗ ΚΟΥΡΗ
16 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
17 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ. -3μ.μ.ΚΟΥΦΑΛΑΣ  – ΚΟΥΡΗ – ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΠΥΡ.       
 3μ.μ έως  πρωί ΚΟΥΦΑΛΑΣ
18 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΚΡΙΔΗ
19 ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΙΑΚΟΥ
20 ΤΡΙΤΗ ΠΑΠΠΑΣ
21 ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΤΑΗΣ
22 ΠΕΜΠΤΗ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
23 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΚΙΟΥ
24 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ. -3μ.μ. ΚΟΝΤΟΣ – ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ – ΠΑΠΠΑΣ        
 3μ.μ έως  πρωί ΚΟΝΤΟΣ
25 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΤΙΝΑΣ
26 ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΣΠΙΩΤΗ  ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
27 ΤΡΙΤΗ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
28 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΥΡΗ
29 ΠΕΜΠΤΗ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
30 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΦΑΛΑΣ
31 ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΑΚΡΙΔΗ
Read More »
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο και μεθαύριο σε Λαδοχώρι και Γραικοχώρι

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο και μεθαύριο σε Λαδοχώρι και Γραικοχώρι


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο και μεθαύριο σε Λαδοχώρι και Γραικοχώρι Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο και μεθαύριο σε Λαδοχώρι και Γραικοχώρι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

Έκπτωση του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς, για τον Λάμποβο

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
Έκπτωση του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς, για τον Λάμποβο

 
 
Ο Εμπορικος Σύλλογος Παραμυθιάς ενημερώνει πως τα εμπορικά καταστήματα με την ευκαιρία της εμποροπανήγυρης προσφέρουν έκπτωση 10% στις αγορές σας την εβδομάδα του Λαμπόβου με την επίδειξη του λαχνού ο οποίος διατίθεται από τον εμπορικό σύλλογο.

Επίσης ενημερώνουμε τον κόσμο ότι πολλά από τα καταστήματα της Παραμυθιάς θα έχουν αρκετές προσφορές καθ’ όλη την διάρκεια του ΛΑΜΠΟΒΟΥ.

Κάθε λαχνός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία φορά. 
 
Τα συμβεβλημένα καταστήματα είναι:
 • ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ETOIMA ΕΝΔΥΜΑΤΑ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ
 • ΣΙΟΛΟΥ ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΕΥΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
 • ΤΣΟΚΡΗΣ ΠΑΝ. ΣΤΑΥΡΟΣ BAREZI ΕΤΟΙΜΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ
 • ΓΙΑΓΚΑΣ ΛΟΥΚ. ΘΩΜΑΣ ΜΟΝΤΕΛΙΝΟ ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ-ΒΑΠΤΙΣΗΣ
 • ΛΙΟΝΤΟΥ Δ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΡΓΟΧΕΊΡΩΝ
 • ΔΗΜΟΥ ΣΠ. ΑΝΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΠΟΛΕΙΟ
 • ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΝΔΥΜΑΤΑ –ΕΣΩΡΟΥΧΑ
 • ΜΑΝΤΩ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ
 • ΤΖΙΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ WIND
 • ΜΠΟΛΟΣΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ
 • KATIA ΜΟΣΧΟΥ ΒΕΖΟΥΡΗ ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗΣ
 • ΓΟΥΣΙΑΣ ΠΑΝ. ΣΠΥΡΟΣ ΕΤΟΙΜΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ
 • ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ
 • ΠΑΣΧΟΥ ΕΛ. ΜΑΙΡΗ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ
 • ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΚ. ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜ. ΜΑΡΕΤΑ ΝΗΜΑΤΑ –ΕΙΔΗ ΕΡΓΟΧΕΙΡΟΥ
 • ΚΩΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ-ΩΡΟΛΟΓΙΩΝ
 • ΛΩΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΥΛΟΣ PC CENTER
 • ΚΟΚΚΟΡΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΑΝΘΩΠΟΛΕΙΟ
 • ΠΑΤΣΟΥΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ
 • ΤΑΤΣΗ ΦΩΤΗΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ
 • PLUSSHOP.GR ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Ζητάμε την κατανόηση σας εάν κάποιο κατάστημα δεν έχει αναφερθεί στην λίστα και επίσης εάν κάποιο άλλο θα ήθελε να συμμετάσχει μπορεί να ενημερώσει τον εμπορικό σύλλογο.

Εμπορικος Σύλλογος Παραμυθιάς
Read More »
Έκπτωση του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς, για τον Λάμποβο Έκπτωση του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς, για τον Λάμποβο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

Ξεκίνησαν τα μαθήματα χορού από τον Σύλλογο Βλάχων Θεσπρωτίας

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
Ξεκίνησαν τα μαθήματα χορού από τον Σύλλογο Βλάχων Θεσπρωτίας


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ άρχισε από τις 30-9-2015 ημέρα Τετάρτη τα μαθήματα χορού στην Αίθουσα Γυμναστηρίου του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας (έμπροσθεν Γηροκομείου) .
 • Τμήμα αρχαρίων ώρα 19.00 (κάθε Τετάρτη).
 • Τμήμα προχωρημένων στις 20.00 (κάθε Τετάρτη).
Το τμήμα του μικρού χορευτικού ξεκίνησε τα μαθήματα στις 2-10-2015 ημέρα Παρασκευή στην Αίθουσα Χορού στα γραφεία του Συλλόγου (Παλαιά Μαθητική Εστία).

Κάθε Παρασκευή ώρα 18.00.

Για εγγραφές επικοινωνήστε με τα τηλεφωνά 6944475764 - 6936340918
Read More »
Ξεκίνησαν τα μαθήματα χορού από τον Σύλλογο Βλάχων Θεσπρωτίας Ξεκίνησαν τα μαθήματα χορού από τον Σύλλογο Βλάχων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

Στα θρανία οι αυτοδιοικητικοί Πανελλαδικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
Στα θρανία οι αυτοδιοικητικοί
Πανελλαδικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης από την Κ.Ε.Δ.Ε.


Στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιμόρφωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της ΚΕΔΕ, διοργανώνεται φέτος ο δεύτερος κύκλος ημερίδων με την υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Ο φετινός κύκλος, που περιλαμβάνει επτά ημερίδες, ξεκινά την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, από τα Ιωάννινα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Du Lac, στις 9 και 30 το πρωί.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στη νέα στρατηγική αντίληψη της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης για τη μεταρρύθμιση του κράτους, στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των δήμων στη νέα προγραμματική περίοδο και στην τοπική εταιρικότητα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Την Ημερίδα έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν αιρετοί από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.
Read More »
Στα θρανία οι αυτοδιοικητικοί Πανελλαδικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης από την Κ.Ε.Δ.Ε. Στα θρανία οι αυτοδιοικητικοί Πανελλαδικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης από την Κ.Ε.Δ.Ε. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη επανείσοδο στη χώρα

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
Σύλληψη 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη επανείσοδο στη χώρα


Συνελήφθη εχτές (05-10-2015) τα ξημερώματα στα Κτίσματα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 29χρονο, διότι, όπως προέκυψε, είχε επανέλθει παράνομα στη χώρα, παρόλο που ήταν καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε επιπρόσθετα καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γυθείου, ποινής φυλάκισης δέκα μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Σύλληψη 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη επανείσοδο στη χώρα Σύλληψη 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη επανείσοδο στη χώρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

Εκδήλωση με θέμα «Ελληνογερμανικές σχέσεις 1941-2015: Όταν το παρελθόν δεν απομακρύνεται από το παρόν»

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
Εκδήλωση με θέμα «Ελληνογερμανικές σχέσεις 1941-2015: Όταν το παρελθόν δεν απομακρύνεται από το παρόν»

http://www.thespro.gr/images/remote/http--koinontonthesproton.weebly.com-uploads-4-4-0-7-44076569-803900_orig.png

Η Κίνηση «Διάλογος με τους Θεσπρωτούς ομογενείς και μετανάστες» και ο Δήμος Ηγουμενίτσας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Ελληνογερμανικές σχέσεις 1941-2015: Όταν το παρελθόν δεν απομακρύνεται από το παρόν», την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ., στο «Πάνθεον».

Ομιλητής θα είναι ο κ. Αθανάσιος Γκότοβος, καθηγητής Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Read More »
Εκδήλωση με θέμα «Ελληνογερμανικές σχέσεις 1941-2015: Όταν το παρελθόν δεν απομακρύνεται από το παρόν» Εκδήλωση με θέμα «Ελληνογερμανικές σχέσεις 1941-2015: Όταν το παρελθόν δεν απομακρύνεται από το παρόν» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Αγαπητέ Αλέξη.
Επέτρεψέ μου να σε συλλάβω αδιάβαστο, που λέμε στα χωριά μας, σε ότι αφορά τη δημοσιογραφική σου δραστηριότητα.
Θυμάμαι, με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Κάτσινου, όταν καθόμαστε μαζί με τον σημερινό Δήμαρχο κ. Λώλο, λόγω και της προσωπικής μου απασχόλησης στην τότε Δημοτική Τηλεόραση, σε είχα ρωτήσει αν σου είχαν απαντήσει, για το που βρίσκεται η περιουσία της.
Που πολύ καλά γνωρίζω ότι κόστισε τότε στο Δήμο πολλά εκατομμύρια δραχμές.
Θυμάμαι πολύ καλά, ότι ο σημερινός Δήμαρχος, ήταν πολύ αυστηρός με την τότε Δημοτική Αρχή, επειδή αρνούνταν να δώσει στη δημοσιότητα τις πληροφορίες που όλοι απαιτούσαμε.
Μάλιστα σε είχε προτρέψει να επαναφέρεις το θέμα στην επικαιρότητα, απευθυνόμενος στην Εισαγγελική Αρχή.
Θυμάμαι ότι και πάλι έγραψες, αλλά, χωρίς να πάρουμε απάντηση.
Τώρα, βλέπω πως ή έχεις ξεχάσει το θέμα ή είσα ι ενήμερος και μας το κρύβεις.
Κάτι που δεν θέλω να το πιστεύω, αφού λέω πως σε γνωρίζω καλά.
Ότι και να συμβαίνει όμως, έχω απαίτηση να ενημερωθώ.
Φιλικότατα
Π.Λ.

Σ.Σ. Έχω την εντύπωση πως και επί της Δημαρχίας Γιάννη Λώλου, το έχω αναδείξει το θέμα.
Σε κάθε όμως περίπτωση, απάντηση δε έχει δοθεί.
Αμφιβάλλω δε, και αν θα δοθεί.
Όμως χρέος μας είναι να ρωτάμε, να μεταφέρουμε ερωτήσεις, απαιτήσεις, αιτήματα και απορίες των συμπολιτών μας.
Γι’ αυτό και απευθυνόμενοι στον Δήμαρχο Γιάννη Λώλο, του ζητάμε να απαντήσει απ’ ευθείας σε σένα ή μέσω των Τοπικών ΜΜΕ, έστω και με εξαίρεση την ταπεινότητά μου.
Ναι. Θυμάμαι τις θέσεις του τότε που δεν ήταν Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, αλλά Μαργαριτίου.
Ελπίζω να μην το έχει ξεχάσει ο ίδιος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, για πλαστογραφίες και οφειλές προς το Δημόσιο

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
Συνελήφθη 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, για πλαστογραφίες και οφειλές προς το Δημόσιο


Συνελήφθη, εχτές (05.10.2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 55χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.

Ειδικότερα, σε βάρος του 55χρονου εκκρεμούσαν:

· δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Άρτας, για πλαστογραφίες

· δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών Ιωαννίνων και μία διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων

· καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, για πλαστογραφίες και οφειλές προς το Δημόσιο Συνελήφθη 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, για πλαστογραφίες και οφειλές προς το Δημόσιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

Επαναπροσλήφθηκε ο Αντώνης Μπέζας στον Δήμο Πάργας;

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
Επαναπροσλήφθηκε ο Αντώνης Μπέζας στον Δήμο Πάργας;


Όχι πως θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι είμαστε αδιάφοροι για το δικαίωμα του τέως Βουλευτή και Υφυπουργού Αντώνη Μπέζα, να μεριμνήσει για τη συντήρηση της οικογένειάς του.
Κάθε οικογενειάρχης, φροντίζει να βρει δουλειά στα μέλη της, για να μη λείψει τίποτε από τα παιδιά του.
Γι’ αυτό και δεν διαμαρτυρηθήκαμε για την πράξη του, να διοριστεί στο Δήμο Πάργας, ως έμμισθος σύμβουλος και συνεργάτης του Δημάρχου.
Άσχετο αν αυτό εξέθεσε τον Αντώνη Νάστα, ανεπανόρθωτα, κατά τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοικοδημοτών του Δήμου του.
Γενικά η υπόθεση θα πρέπει να εκληφθεί σαν παρελθόν.
Γιατί, σύμφωνα με την αριθ. 26/2015 Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας, ο Αντώνης Μπέζας, προκειμένου να ανακηρυχθεί υποψήφιος Βουλευτής της εκλογικής Περιφέρειας Θεσπρωτίας (δεύτερος στη λίστα), για τις γενικές Βουλευτικές Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, παραιτήθηκε νομότυπα και εμπρόθεσμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 30 του Π.Δ. 26/2012 από τη θέση που κατείχε, ως έμμισθος συνεργάτης του Δημάρχου Πάργας.
Ως εδώ όλα καλά, ως νόμιμα, έστω και ελεγκταία ως ηθικά.
 
Εκείνο που οφείλει να δημοσιοποιήσει ο Αντώνης Μπέζας, τόσο στην Π.Ε. Πρέβεζας, όσο και της Θεσπρωτίας, αν επανήλθε στο Δήμο Πάργας. 
Γιατί η Δημοτική Αρχή, όφειλε να αναρτήσει τουλάχιστον στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την προκήρυξη καθώς και τον διορισμό, μέσα στις προθεσμίες που προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι του Κράτους.
Το τονίζουμε αυτό, γιατί από τον κύκλο του Μπέζα (δεν μιλάμε για αυλή, γιατί για κάτι τέτοιο, είναι εξεταστέα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των συμμετεχόντων σ’ αυτήν) ουδέποτε ουσιαστικά παραιτήθηκε.
Απλά, κάνοντας χρήση νόμου του Κράτους, σύμφωνα με τον οποίο, ο Κρατικός (άρα και Δημοτικός) υπάλληλος, δικαιούται να ανακαλέσει την παραίτησή του από τη δημόσια υπηρεσία, μέσα στην ανατρεπτική προθεσμία των τριάντα (30) ημερών, από την ημέρα πρωτοκόλλησής της. Ενέπαιξε την ίδια την Πολιτεία, παρασέρνονται σε λανθασμένη διαπίστωση το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας;
Αν, λοιπόν, ο Μπέζας έκανε αυτήν την καταχρηστική κίνηση, τότε, για μια ακόμη φορά εξέθεσε τον Δήμαρχο Πάργας Αντώνη Νάστα, ως διαπράξαντα, τη ποινικά κολάσιμη, παράβαση καθήκοντος, βάσει της οποίας εκπίπτει του αξιώματος.
Είμαστε περίεργοι να πληροφορηθούμε από τους δύο Αντώνηδες, την αλήθεια, αν και πολύ φοβούμαστε πως θα επιλέξουν τη σιωπή, που είναι η πλέον απαξιωτική πράξη ενός αιρετού ή διορισμένου Κρατικού υπαλλήλου, σε βάρος του ίδιου του λαού.
Read More »
Επαναπροσλήφθηκε ο Αντώνης Μπέζας στον Δήμο Πάργας; Επαναπροσλήφθηκε ο Αντώνης Μπέζας στον Δήμο Πάργας; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

Πολιτική παρέμβαση του Θεσπρωτού, Κώστα Μπέση, μέλους της Π.Ε. της Ν.Δ.

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
Πολιτική παρέμβαση του Θεσπρωτού, Κώστα Μπέση, μέλους της Π.Ε. της Ν.Δ.

http://4.bp.blogspot.com/-3GOvycHGJMs/VhJhn65e26I/AAAAAAAB1Lg/UNcyvRKR5H8/s400/mpeshs.jpg
 
Έξι μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ , μεταξύ των οποίων και ο πρώην πολιτευτής στη Θεσπρωτία κ. Κωνσταντίνος Μπέσης, παρεμβαίνουν με το ακόλουθο κείμενο στις διεργασίες:

Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη ..λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη
Αυτό το απόσπασμα της ιδρυτικής διακήρυξης της Νέας Δημοκρατίας συμπυκνώνει τους λόγους για τους οποίους είναι αναγκαία η παρέμβαση που διενεργούμε, μετά την έναρξη της διαδικασίας διαδοχής του Προέδρου του κόμματός μας. Μια παρέμβαση που σκοπό έχει να θέσει τα πραγματικά ζητήματα που μας φέρνουν σήμερα να αναζητούμε τους λόγους που ο ελληνικός λαός δεν πείθεται από την πολιτική μας πρόταση.
Η έναρξη της διαδικασίας διαδοχής του κόμματος μας, προέκυψε μετά από μια μεγάλη ήττα της παράταξης (η τρίτη μέσα σ’ ένα χρόνο). Παρά τα δεδομένα προβλήματα που εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια, η συζήτηση μέχρι σήμερα αναλώνεται στα πρόσωπα τα οποία επιθυμούν να αναλάβουν.
Η έμφαση στα πρόσωπα και όχι στην πολιτική πρόταση που πρεσβεύουν συνδέεται με την προσέγγιση που υπάρχει στη σύγχρονη πολιτική, ότι αυτό που καθορίζει εν πολλοίς το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η επικοινωνία και τα πρόσωπα. Οι ηγέτες γίνονται διαχειριστές της εξουσίας ενώ οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι απότοκο της εργασίας κάποιων τεχνοκρατών.
Αυτή η εργαλειακή αντιμετώπιση δεν είχε ούτε έχει σχέση με τα λαϊκά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της παράταξης που ίδρυσε ο Κων/νος Καραμανλής. Η άμεση επαφή με την κοινωνία, με τον Έλληνα της δημιουργίας και της προκοπής, του μεροκάματου, της οικογένειας, ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Κάθε φορά που η παράταξή μας υπερασπίστηκε με σθένος τους ανθρώπους που εκπροσωπεί, ο ελληνικός λαός την επιβράβευε σε όλα τα επίπεδα.
Σε αυτή την κατεύθυνση, αυτής της επώδυνης αλλά και λυτρωτικής διαδικασίας ανασυγκρότησης, θέτουμε ένα πλαίσιο με συγκεκριμένους άξονες που πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει τις απαντήσεις εκείνες προς τα στελέχη αλλά και τα μέλη και τους ψηφοφόρους της παράταξης ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει ένα κόμμα λαϊκό, πατριωτικό, κοινωνικό, που στηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας αλλά και την αναπτυξιακή της ανασυγκρότηση.
Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουμε σαν παράταξη συνολικά είναι κρίσιμα.
Παραμένει η Νέα Δημοκρατία ένα κόμμα λαϊκό; Ποια είναι η σχέση της με τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα, με τη μεσαία τάξη, με τις κοινωνικές εκείνες ομάδες αλλά και τους επαγγελματικούς κλάδους που αποτελούν έως τώρα τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας αλλά και της παράταξης διαχρονικά;
Οφείλουμε να σκύψουμε και πάλι στις αξίες που μας ενώνουν διαχρονικά. Να νοηματοδοτήσουμε ξανά το λόγο που αγωνιζόμαστε, ξαναβρίσκοντας την ιδεολογική μας ταυτότητα, δίνοντας πάλι το χέρι σε αυτούς που μέχρι χθες θεωρούσαν τη Νέα Δημοκρατία σπίτι τους, χωρίς αποκλεισμούς.
Για να το πετύχουμε αυτό οφείλουμε να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Το κόμμα μας, οι δομές του, η νοοτροπία δεκαετιών που στηριζόταν στην ανοχή του ανώνυμου Νεοδημοκράτη που καθημερινά παλεύει για την επικράτηση της παράταξής μας.
Γι’ αυτό το λόγο προτείνουμε συγκεκριμένες οργανωτικές αλλαγές:
Εκλογή του συνόλου της Πολιτικής Επιτροπής, κατάργηση των ex officio μελών της, περιορισμός του αριθμού των μελών της σε 200 μέλη, εκλογή των επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος από την Πολιτική Επιτροπή ενώ οι αποφάσεις του σώματος θα γίνονται με ψηφοφορία για κάθε ζήτημα και δεσμευτικές για το κόμμα.
Διενέργεια έγκαιρων προκριματικών εκλογών για τη στελέχωση του 30% των ψηφοδελτίων κάθε περιφέρειας μεταξύ των μελών του κόμματος.
Όριο στην Προεδρική θητεία και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τους εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο.
Διασφάλιση της εκπροσώπησης των οργανώσεων της περιφέρειας στα όργανα του κόμματος, περιορισμός του φαινομένου των αλεξιπτωτιστών βουλευτών από το κέντρο στην περιφέρεια.
Αναβάθμιση του ρόλου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας στη διαμόρφωση και παραγωγή πολιτικών θέσεων, σε συνεργασία με τους Τομείς του κόμματος.
Καθετοποίηση της οργάνωσης με συνέργειες των τομέων και των γραμματειών του κόμματος και της νεολαίας με τους βουλευτές και τον ίδιο τον Πρόεδρο.
Οι αλλαγές στην οργανωτική διάρθρωση της παράταξης θα διαμορφώσουν μια σύγχρονη εικόνα για το πολιτικό μας φορέα ενώ οι εσωτερικές του διεργασίες δεν θα παραπέμπουν σε μια εσωτερική διαδικασία των ολίγων και εκλεκτών. Σε αυτό το πλαίσιο θα ανοίξει η συζήτηση και θα αναλυθεί με σαφήνεια το νέο πρόγραμμα της παράταξης, απλουστευμένο για τους πολλούς, κοστολογημένο και εξειδικευμένο όπου χρειάζεται.
Οι προτάσεις που θέτουμε επί τάπητος προς συζήτηση σχετικά με τον προγραμματικό μας λόγο είναι οι ακόλουθες:
Η πατριωτική φυσιογνωμία της παράταξης
Κριτική στάση απέναντι στις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που εμβαθύνουν το δημοκρατικό έλλειμμα της Ε.Ε., αποδυναμώνουν τις εθνικές ταυτότητες στο όνομα μιας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ερήμην των πολιτών, ανάγκη προάσπισης των διακριτών εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας στα ευρωπαϊκά φόρα και όργανα, έμφαση στην προώθηση ενισχυμένων συνεργασιών μεταξύ των κρατών μελών και όχι βίαιη προσπάθεια δημιουργίας σκληρού πυρήνα που θα βάλει τις χώρες της περιφέρειας στο περιθώριο.
Χάραξη στρατηγικής σε όλα τα ανοικτά μέτωπα της εξωτερικής μας πολιτικής, έμφαση σε μια πολυδιάσταση εξωτερική πολιτική, σε περιοχές όπου η χώρα μας μπορεί να επιτελέσει ένα περιφερειακό ρόλο (Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειο).
Προστασία της ελληνοχριστιανικής ιδιοπροσωπίας του Ελληνισμού, απόλυτος σεβασμός σε κάθε είδους διαφορετικές κοινότητες στην ελληνική επικράτεια, χωρίς αυτό να επιτελείται μέσω της αποχριστιανοποίησης και αποεθνικοποίησης της κοινωνίας μας.
Υιοθέτηση ενός νέου κώδικα ιθαγένειας όπου η απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας θα αποτελεί προνόμιο εκείνων που αποδεικνύουν ότι θέλουν να αποτελούν κομμάτι αυτού του λαού, διάκριση μεταξύ υπηκοότητας και ιθαγένειας, απόδοση πλήρων αστικών δικαιωμάτων δίχως υπηκοότητα (και προφανώς ιθαγένεια) στους επί μακρόν διαμένοντες αλλοδαπούς στην πατρίδα μας.
Θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της χώρας μέσω της υιοθέτησης ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για τον εξοπλισμό των ΕΕΔ, με την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας.
Το αναπτυξιακό πρότυπο της παράταξης:
Η ύπαρξη του περιοριστικού πλαισίου του Μνημονίου, ενός αποσπασματικού και συχνά αντιφατικού κειμένου έξωθεν προερχόμενου, και η πίεση ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων που δεν θέλουν να θιγούν τα κατεστημένα συμφέροντά τους κρατούν την οικονομία μας σε μια οπισθοδρόμηση.
Η χάραξη του Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου καθίσταται επιτακτική. Ενός σχεδίου που θα θέτει σε πρώτη προτεραιότητα:
τη στήριξη της μεσαίας τάξης,
την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της προστιθέμενης αξίας της οικονομίας μας,
την περιφερειακή ανασυγκρότηση με έμφαση τον πρωτογενή τομέα
την ανάδειξη των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων,
την αποδόμηση των πάσης φύσεως καρτέλ που καταδυναστεύουν κάθε ικμάδα παραγωγής και υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα των εγχωρίως παραγόμενων προϊόντων.
Το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο είναι εξόχως σημαντικά εφόσον θα στηρίζει την κοινωνική συνοχή μέσω της ανάσχεσης της μάστιγας της ανεργίας, της φυγής των νέων μας στο εξωτερικό, της οικοδόμησης ενός ισχυρού πλέγματος κοινωνικής προστασίας για αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Η κοστολόγηση του προγράμματος με τους δείκτες κάθε έτους, διασφαλίζει την λειτουργικότητα του, αποφεύγοντας αφενός την παροχολογία αλλά και την παντελή απουσία προγράμματος όπως αυτή παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο στις πρόσφατες εκλογές.
Οι όροι της συζήτησης που γίνεται μέχρι αυτή την ώρα δεν μας τιμούν ως παράταξη. Αναμένουμε παρόμοιες τοποθετήσεις από κάθε υποψήφιο προκειμένου να υπάρξουν οι κατάλληλες συγκλίσεις και να αναδειχθεί ο καλύτερος πρόεδρος για τη Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος που θα ξαναφέρει την παράταξη στην θέση που της αξίζει.
 
Τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής
Μπέσης Κωνσταντίνος
 Γιαλαμά Μαρία
Κακαλή Αθανασία
Κοτρολού Μάντζιου Έλενα
Μάμαλης Σπυρίδων
Πολυμερόπουλος Βασίλειος
Read More »
Πολιτική παρέμβαση του Θεσπρωτού, Κώστα Μπέση, μέλους της Π.Ε. της Ν.Δ. Πολιτική παρέμβαση του Θεσπρωτού, Κώστα Μπέση, μέλους της Π.Ε. της Ν.Δ. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη, εχτές (05.10.2015) το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στον 46χρονο, κατά τον οποίο βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (10) γραμμαρίων και ένα τσιγάρο κάνναβης.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


«Οδηγείστε τους νέους και τις νέες στα γήπεδα και τους άλλους αθλητικούς χώρους, μακριά από τις καφετέριες και τις διάφορες ουσίες».
Αυτό ήταν το σύνθημα που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια, που, συνάμα, ήταν ευχή όλων των γονιών κάθε Θεσπρωτόπουλου, αλλά και υπόσχεση κάθε επίδοξου «σωτήρα του τόπου».
 
Άραγε, στις σημερινές τοπικές ηγεσίες αν απευθυνθεί κανείς, στα όρια των αρμοδιοτήτων τους, για να τους ρωτήσει:
- Πόσοι αθλητικοί χώροι βρίσκονται στα διοικητικά όρια των αρμοδιοτήτων τους;
- Σε ποια υπηρεσιακά ή διοικητικά τους όργανα έχουν αναθέσει την παρακολούθηση αυτών των αθλητικών χώρων, ώστε να είναι και λειτουργικά και ελκυστικά στη νεολαία, μα προπαντός να μην προκαλούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, τη σωματική ακεραιότητα και πιθανόν τη ζωή των αθλούμενων νέων;
- Πληρούν όλες τις προϋποθέσεις σε όργανα, υποδομές και εγκαταστάσεις, για τη φιλοξενία των αθλούμενων νέων μας;
- Έχει γίνει κατά τη θητεία τους, συντήρηση αυτών των χώρων, τυχόν επισκευές και κυρίως αναβαθμίσεις για τις ανάγκες των αθλούμενων νέων μας;
- Ποια δαπάνη των υπηρεσιών τους έχει διατεθεί γι’ αυτό, από πού και πως κατανεμήθηκαν;
- Είναι σε θέση να προβούν στην προτροπή της εισαγωγής του παρόντος σχολίου, σαν Τοπικοί Άρχοντες, με ευθύνη και δίχως λαϊκισμό;
- Έχουν επισκεφθεί ποτέ προσωπικά αυτούς τους χώρους και ποιες οι εντυπώσεις τους;
Read More »
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός στην Κώτσικα Θεσπρωτίας, για εισαγωγή και μεταφορά 3 κιλών κάνναβης

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός στην Κώτσικα Θεσπρωτίας, για εισαγωγή και μεταφορά 3 κιλών κάνναβης


Συνελήφθη, χθες (05-10-2015) το απόγευμα στην Κώτσικα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην Κώτσικα Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό να κινείται πεζός και να μεταφέρει έναν ταξιδιωτικό σάκο, που περιείχε έξι δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (2.898) γραμμαρίων.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας προέκυψε ότι ο 27χρονος, ο οποίος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων, εισήγαγε στη χώρα, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, την ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε, με σκοπό να την προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Read More »
Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός στην Κώτσικα Θεσπρωτίας, για εισαγωγή και μεταφορά 3 κιλών κάνναβης Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός στην Κώτσικα Θεσπρωτίας, για εισαγωγή και μεταφορά 3 κιλών κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός φυγόποινος στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015
Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός φυγόποινος στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθη, εχτές (05-10-2015) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι ο 45χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Read More »
Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός φυγόποινος στην Ηγουμενίτσα Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός φυγόποινος στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015 Rating: 5
httpsendrasei-gr-3-1