https://picasion.com/
https://picasion.com/

Στις παραλίες του Αχέροντα…

Σάββατο, Μαΐου 07, 2022
Στις παραλίες του Αχέροντα…Ωραία η θάλασσα, η άμμος και η ψάθα, αλλά αν ψάχνετε διαφορετικά μέρη να κάνετε τα μακροβούτια σας φέτος, ο Αχέροντας ποταμός είναι εδώ…. Αφήστε τις ρακέτες για τους άλλους και κάντε το μπάνιο σας σας σε μέρη μέσα στη φύση, όπου το νερό είναι άκρως παγωμένο και αναζωογονητικό και το μπάνιο σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο.

Φτάνουμε στην Γλυκή, στον παράδεισο του εναλλακτικού τουρισμού. Περπατάμε πρώτα παράλληλα με το Αχέροντα, όπου από ένα σημείο και πέρα δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα.

Μετά ακολουθείτε το μονοπάτι ανάμεσα στα πλατάνια και πάνω από μικρά ξύλινα γεφυράκια. Ετσι φθάνουμε στο σημείο όπου το μονοπάτι γίνεται υδάτινο και προχωρεί μέσα στα νερά του ποταμού. Τώρα, τους μήνες του καλοκαιριού που τα νερά είναι ρηχά, ανεκτά στο σώμα και πεντακάθαρα, αισθάνεσαι να έρχεται από μια σπηλιά στην αριστερή όχθη ένα ψυχρό ρεύμα αέρα να σας χαϊδεύει και αμέσως νιώθετε την κρυάδα των ορμητικών νερών που αναβλύζουν πίσω από τα κλαδιά των δένδρων στα πόδια σας.

Αυτή είναι η πηγή που βγαίνει από τη Σπηλιά του Στοιχειού. Το νερό της είναι γλυκό και γάργαρο αλλά, σύμφωνα με τον θρύλο, δεν ήταν πάντα έτσι. Ο δράκος που ζούσε σε αυτή τη σπηλιά φαρμάκωνε το νερό. Τον σκότωσε κάποιος Αηδωνάτος (ή ήταν μήπως ο Αϊδωνέας, ένας από τους θεούς του Κάτω Κόσμου;) που έγινε Αϊ-Δονάτος, τοπικός άγιος και προστάτης της περιοχής, πολιούχος της Γλυκής. Ετσι τα νερά έγιναν ξανά γλυκά, όπως είναι σήμερα, και το χωριό ονομάστηκε Γλυκή.

Καθώς προχωρείτε, το τοπίο γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακό. Κατάφυτες ορθοπλαγιές κατεβαίνουν ως τα άσπρα χαλίκια και συνεχώς στενεύει το πέρασμα που αφήνουν στο ποτάμι να περάσει. Στα πιο στενά σημεία ορθώνονται γκρίζοι βράχοι, χωρίς καθόλου βλάστηση, που κρύβουν τον ήλιο ακόμη και το μεσημέρι. Αυτό το τοπίο έπεισε ίσως τους αρχαίους να τοποθετήσουν εδώ τις πύλες του Αδη.

Πάντως, αν και το τοπίο είναι τόσο επιβλητικό, σε καμία περίπτωση δεν πείθει τον σημερινό επισκέπτη ότι μπορεί να αποτελεί είσοδο στον κόσμο του ερέβους και της λύπης. Προχωρείτε και απολαμβάνετε τα νερά που τρέχουν από παντού – ακόμη και από μικρές τρύπες στους βράχους σαν σιντριβάνια -, τα φωτεινά γαλάζια χρώματα του νερού στα πιο βαθιά σημεία και όλες τις διαβαθμίσεις του πράσινου στις όχθες του φαραγγιού, ως το σημείο, το μοναδικό, όπου πρέπει να μπείτε – για τους θερινούς μήνες μιλάμε πάντα – ως τον λαιμό στο νερό, για να συνεχίσετε ως το γεφύρι του Ντάλα.

Αν δεν θέλετε να μπείτε στο νερό, μπορείτε να απολαύσετε τις Πηγές από ψηλά, πεζοπορώντας στη Σκάλα της Τζαβέλαινας, ως το γεφύρι του Ντάλα, απ’ όπου μπορείτε να μπείτε στο νερό και να επιστρέψετε από την κοίτη ως τη Γλυκή. Αλλά μπορείτε και να συνεχίσετε την κοπιαστική πεζοπορία ως το φημισμένο κάστρο της Κιάφας, ψηλά στα όρη του Σουλίου.

Η ιππασία στο φαράγγι των Πηγών του Αχέροντα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και μια από τις πιο δυνατές εικόνες που μπορεί να απολαύσει κανείς. Τα άλογα περπατούν πάνω στα άσπρα χαλίκια και συχνά μπαίνουν στο νερό ως τον λαιμό. Οταν καλπάζουν, εκτοξεύουν στον αέρα άπειρα μόρια νερού. Τα άλογα είναι εκπαιδευμένα να μεταφέρουν αναβάτες χωρίς άλλη εμπειρία και γι’ αυτό αυτή τη βόλτα μπορεί να την απολαύσει ο καθένας που μπορεί να ισορροπήσει στη σέλα τους. Αρκεί βέβαια να ανέχεται το κρύο νερό.

Το ράφτινγκ είναι ακόμη μία απόλαυση στον Αχέροντα, καθώς η διαδρομή που κάνουν, από τις Πηγές στη γέφυρα της Γλυκής, είναι σύντομη και πολύ εύκολη, ώστε ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει αυτό το σπορ

Το κάνεις μπάνιο στον Αχέροντα δεν είναι μια οποιαδήποτε βουτιά, είναι η βουτιά στο παρελθόν του αρχαίου κόσμου, η βουτιά στο τέλος της επίγειας ζωής σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες.Το αρχαίο ποτάμι ήταν οι πύλες του κάτω κόσμου, εδώ έφερνε ο θεός Ερμής τις ψυχές για να οδηγηθούν από τον Χάροντα με το αντίτιμο της διαδρομής στο στόμα, απέναντι στην Αχερουσία Λίμνη και από εκεί στα έγκατα της γης στον Άδη όπου βασίλευε ο Πλούτωνας και η Περσεφόνη.

Ο ποταμός διανύει μία διαδρομή 64 χλμ. και διασχίζει τρεις νομούς στην Ήπειρο. Οι πηγές του πολλές όμως οι πιο σημαντικές είναι στην Γλυκή

Έλληνες και τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων επισκέπτονται το σημείο κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα νερά του ποταμού σε αυτό το σημείο είναι ρηχά, καθαρά και τόσο κρύα σε σημείο να αναρωτιέσαι αν έχεις τα πόδια σου ή κάπου τα έχασες.

Το νερό που αναβλύζει από διάφορα σημεία του ποταμού είναι καθαρό και διάφανο που βλέπεις τα πάντα. Περπατώντας προς τα βουνά του Σουλίου κατά μήκος του φαραγγιού, μέσα στο ποτάμι τα νερά βαθαίνουν σε κάποια σημεία και γίνονται ζεστότερα. Οι όχθες του ποταμού είναι κυρίως αμμουδερές και περιβάλλονται από πυκνή βλάστηση. Εκεί μπορείτε να ξεκουραστείτε, να κάνετε ηλιοθεραπεία και να αφήσετε το σώμα και το πνεύμα σας να αφεθεί στην παραμυθένια άγρια φύση.

Μία βουτιά στον ποταμό Αχέροντα είναι μία εμπειρία ανεπανάληπτη και δεν είναι ποτέ αρκετή, θέλεις να πας ξανά και ξανά.


Read More »
Στις παραλίες του Αχέροντα… Στις παραλίες του Αχέροντα… Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 07, 2022 Rating: 5

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, στο πολιτιστικό κέντρο Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαΐου 07, 2022
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, στο πολιτιστικό κέντρο Πάνθεον στην ΗγουμενίτσαΗ ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας σας προσκαλεί την Τετάρτη 18 Μαΐου στο πολιτιστικό κέντρο Πάνθεον Ηγουμενίτσας και ώρα 8.30 μμ . στην παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή.
Πρόκειται για μία παράσταση της γνωστής τραγωδίας , με τη μέθοδο της απαγγελίας και τη χρήση αναλογίου...
Μετά το πέρας της παράστασης , θα ακολουθήσει συζήτηση για όλα τα θέματα , μηνύματα που εκπέμπει η εμβληματική αυτή τραγωδία .
Read More »
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, στο πολιτιστικό κέντρο Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, στο πολιτιστικό κέντρο Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 07, 2022 Rating: 5

184 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Σάββατο, Μαΐου 07, 2022
184 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 39
ΠΕ Θεσπρωτίας 24
ΠΕ Ιωαννίνων 84
ΠΕ Πρέβεζας 37

Read More »
184 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 184 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 07, 2022 Rating: 5

ΠΑΣΟΚ: Οι υποψήφιοι σύνεδροι από τη Θεσπρωτία

Σάββατο, Μαΐου 07, 2022
ΠΑΣΟΚ: Οι υποψήφιοι σύνεδροι από τη Θεσπρωτία


ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΑΘΗΝΑ ΑΒΡΑΑΜ 1982 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΔΗΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΑΥΡΟΣ 1975 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1990 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ 1960 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΖΓΟΥΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 1976 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1977 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 1972 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΙΩΑΝΝΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1989 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΚΑΛΦΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΑΝΆΣΙΟΣ 1980 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΚΑΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ 1966 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΚΟΜΙΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1973 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΚΩΤΣΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΡΚΟΣ 1951 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΛΥΚΑ ΜΥΡΤΩ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 1991 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1963 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1946 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΣΙΝΤΟΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1988 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΤΑΚΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1975 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΤΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 1957 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΤΖΑΝΝΗ ΙΣΙΔΩΡΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 1982 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΤΖΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ 1941 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 

ΓΚΑΤΖΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1991 ΣΟΥΛΙΟΥ 
ΓΚΡΕΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΙΑΝΟΣ 1961 ΣΟΥΛΙΟΥ 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1959 ΣΟΥΛΙΟΥ 
ΚΩΛΕΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1962 ΣΟΥΛΙΟΥ 
ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΟΝΑΤΟΣ 1973 ΣΟΥΛΙΟΥ 
ΜΑΡΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΗΛΙΑΣ 1993 ΣΟΥΛΙΟΥ 
ΜΠΑΛΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1961 ΣΟΥΛΙΟΥ 
ΜΠΕΛΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΕΚΤΩΡ 1964 ΣΟΥΛΙΟΥ 
ΝΤΑΝΗ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1963 ΣΟΥΛΙΟΥ 
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ ΤΡΎΦΩΝΑΣ 1961 ΣΟΥΛΙΟΥ 
ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 1967 ΣΟΥΛΙΟΥ 
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 1961 ΣΟΥΛΙΟΥ 

ΜΕΜΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΟΣ 1982 ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
ΜΠΑΝΤΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 1978 ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 1953 ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 1998 ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
Read More »
ΠΑΣΟΚ: Οι υποψήφιοι σύνεδροι από τη Θεσπρωτία ΠΑΣΟΚ: Οι υποψήφιοι σύνεδροι από τη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 07, 2022 Rating: 5

20χρονη καταγγέλλει ότι βιάστηκε από 43χρονο

Σάββατο, Μαΐου 07, 2022
20χρονη καταγγέλλει ότι βιάστηκε από 43χρονο


Στην σύλληψη ενός 43χρονου ημεδαπού προχώρησε η Αστυνομία μετά την καταγγελία 20χρονης για βιασμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 20χρονη από την Μεγάλη Βρετανία κάνει διακοπές με την παρέα της στην περιοχή της Πάργας.

Η ίδια και οι φίλοι της διασκέδαζαν σε μπαρ όπου εκεί γνώρισε τον 43χρονο. Όταν πήγε στην τουαλέτα του καταστήματος εκείνος την ακολούθησε και προχώρησε σε ερωτικές πράξεις χωρίς την θέλησή της.

Την επόμενη ημέρα απευθύνθηκε στην Αστυνομία καταγγέλλοντας βιασμό με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 43χρονος ο οποίος οδηγείται στον ανακριτή.

Ο ημεδαπός από την πλευρά του αρνείται ότι βίασε την 20χρονη τουρίστρια και απάντησε με μήνυση για ψευδή καταμήνυση.
Read More »
20χρονη καταγγέλλει ότι βιάστηκε από 43χρονο 20χρονη καταγγέλλει ότι βιάστηκε από 43χρονο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 07, 2022 Rating: 5

Οι υποψήφιοι από τη Θεσπρωτία για τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (Ονόματα)

Σάββατο, Μαΐου 07, 2022
Οι υποψήφιοι από τη Θεσπρωτία για τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (Ονόματα)


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ,ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ.ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ 7:00πμ έως 19:00μμ.

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ:
1)ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ,ΠΑΝΘΕΟΝ
2)ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ,ΦΟΠ
3)ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ,ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ:
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ
ΓΚΟΡΕΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΛΥΚΑ ΜΥΡΤΩ
ΛΩΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΜΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
ΣΙΝΤΟΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΑΚΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ


Read More »
Οι υποψήφιοι από τη Θεσπρωτία για τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (Ονόματα) Οι υποψήφιοι από τη Θεσπρωτία για τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (Ονόματα) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 07, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Μετέφερε προς την Αλβανία 4 παράτυπους μετανάστες

Σάββατο, Μαΐου 07, 2022
Θεσπρωτία: Μετέφερε προς την Αλβανία 4 παράτυπους μετανάστεςΣυνελήφθη προχθές (05-05-2022) το βράδυ σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν επί της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας-Σαγιάδας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αλλοδαπός, ο οποίος κατά την προσπάθειά του να αποφύγει επικείμενο έλεγχο έκανε αναστροφή, όμως το όχημα ακολουθήθηκε και ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ο οδηγός συνελήφθη ενώ στο αυτοκίνητο βρέθηκαν (4) παράτυποι μετανάστες.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο συλληφθείς θα μετέφερε τους αλλοδαπούς προς την Αλβανία με σκοπό να εξέλθουν από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Το αυτοκίνητο, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και χρηματικό ποσό -1.815- ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού κατασχέθηκαν.

Συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Θεσπρωτία: Μετέφερε προς την Αλβανία 4 παράτυπους μετανάστες Θεσπρωτία: Μετέφερε προς την Αλβανία 4 παράτυπους μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 07, 2022 Rating: 5

1.200€ την ημέρα για ταξίδια στο εξωτερικό!!!

Σάββατο, Μαΐου 07, 2022
1.200€ την ημέρα για ταξίδια στο εξωτερικό!!!


Παρά τον καταποντισμό των οικονομικών μεγεθών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας το 2020 (το ίδιο μαθαίνουμε και για το 2021), η διοίκηση του οργανισμού, συνεχίζει να διάγει προκλητικότατο και πλουσιοπάροχο βίο.

Αυτές τις ημέρες, από 4-6 Μαΐου 2022, διεξήχθη στη Στοκχόλμη της Σουηδίας το Shippax Ferry Conference.
Το εν λόγω Συνέδριο πραγματοποιείται µε τη συμμετοχή λιμένων, εταιρειών που δραστηριοποιούνταν στο κλάδο της κρουαζιέρας, χρήστες λιμένων, ναυτιλιακών εταιρειών κ.τ.λ. 

Σε αυτό το συνέδριο, όπως διαβάσαμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αποφάσισε να βρεθεί και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε. κ. Αθανάσιος Πορφύρης.

Και πολύ καλά έκανε, θα πει κανείς. 
Τόσα κρουαζιερόπλοια έρχονται κάθε χρόνο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που δεν προλαβαίνουν να δέσουν.

Μόνο που το συνολικό κόστος, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων καθώς και 5 διανυκτερεύσεων (για ένα 3ήμερο συνέδριο;) από 3 - 7 Μαΐου, φτάνει τα 5.956 ευρώ!!! 
Δηλαδή 1.200€ την ημέρα. 
Δηλαδή 2 κατώτατους μισθούς την ημέρα!!!

Με την ευκαιρία, θα μπορούσε η σημερινή διοίκηση του λιμανιού, να ενημερώσει τους πολίτες, πόσα είναι τα έσοδα από την κρουαζιέρα και πόσα είναι τα έξοδα που έχουν πραγματοποιήσει, σε ταξίδια, για την προσέλκυσή τους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας;

Γιατί πολύ φοβόμαστε πως τα ταξίδια και τα έξοδα, είναι άνευ αποτελέσματος.
Μακάρι να διαψευστούμε...
Read More »
1.200€ την ημέρα για ταξίδια στο εξωτερικό!!! 1.200€ την ημέρα για ταξίδια στο εξωτερικό!!! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 07, 2022 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης το πρωί της Κυριακής στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαΐου 07, 2022
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης το πρωί της Κυριακής στην πόλη της Ηγουμενίτσας


Αγαπητοί μας πελάτες,
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.
Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.
Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης το πρωί της Κυριακής στην πόλη της Ηγουμενίτσας ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης το πρωί της Κυριακής στην πόλη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 07, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 24χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαΐου 07, 2022
Σύλληψη 24χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 24χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 24χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 07, 2022 Rating: 5

Συμμετοχή στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής του προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέα

Σάββατο, Μαΐου 07, 2022
Συμμετοχή στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής του προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέαΟι ενδιαφερόμενοι για την συμμετοχή στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής του προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέα για το οικονομικό έτος 2022, σύμφωνα με το άρθρο 47 του Κανονισμού (ΕΕ) ΑΡΙΘ. 1308/2013, μπορούν να υποβάλουν αίτηση από 5 έως 11 Μαΐου 2022.

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα:
1. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται μόνο σε αμπελοτεμάχια τα οποία πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) είναι φυτεμένα με τις οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου που εμπεριέχονται στον Πίνακα 1 του άρθρου 9 της παρούσης
β) είναι καταχωρισμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο
γ) έχουν υποβληθεί από τους παραγωγούς για το σύνολο της αμπελουργικής τους εκμετάλλευσης, δηλώσεις συγκομιδής ή και δηλώσεις παραγωγής σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, για τις δύο τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου αίτησης στο πρόγραμμα
δ) έχουν τηρηθεί οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις εθνικές και ενωσιακές διατάξεις για το σύνολο της αμπελουργικής εκμετάλλευσης ε) έχει υποβληθεί γι’ αυτά Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το τρέχον ημερολογιακό έτος, ήτοι το έτος κατάθεσης της αίτησης (2022).
στ) επιβεβαιώνεται η ταυτοποίηση των στοιχείων της αμπελουργικής εκμετάλλευσης του αιτούντα παραγωγού για το πρόγραμμα, μεταξύ των δύο συστημάτων: Αμπελουργικού Μητρώου και Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης.
ζ) το μέγεθος της φυτεμένης τους έκτασης είναι ίσο ή μεγαλύτερο του ενός (1) στρέμματος, όπου φυτεμένη έκταση αμπελώνα εννοείται η έκταση βάσει του άρθρου 44 του Καν. (Ε.Ε) 1150/2016 η) έχουν φυτευτεί πριν από το έτος 2019.

2. Σύμφωνα με το άρθρο 50 του κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμού (Ε.Ε) 2016/1149 της Επιτροπής, δεν χορηγείται στήριξη για τους παραγωγούς με μη εγκεκριμένες φυτεύσεις και αμπελουργικές εκτάσεις που έχουν φυτευτεί χωρίς την άδεια που αναφέρεται στα άρθρα 85α και 85β του Κανονισμού (ΕΚ) 479/2008 και στο άρθρο 71 του Κανονισμού (ΕΕ) 1308/2013, αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας (γραφείο 38) στην κα Τατσάκη Αγαθή ή στο τηλέφωνο 26653 60149.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
Συμμετοχή στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής του προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέα Συμμετοχή στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής του προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 07, 2022 Rating: 5

Το ξενοδοχείο Οrnella Beach Hotel αναζητά προσωπικό

Σάββατο, Μαΐου 07, 2022
Το ξενοδοχείο Οrnella Beach Hotel αναζητά προσωπικόΤο ξενοδοχείο Οrnella Beach Hotel αναζητά προσωπικό για τις κάτωθι θέσεις: 
Τμήμα σέρβις και παρασκευής καφέδων και ποτών. 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 6937282906
Read More »
Το ξενοδοχείο Οrnella Beach Hotel αναζητά προσωπικό Το ξενοδοχείο Οrnella Beach Hotel αναζητά προσωπικό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 07, 2022 Rating: 5