https://picasion.com/

Βοηθήστε: Εξαφανίστηκε 44χρονος

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Βοηθήστε: Εξαφανίστηκε 44χρονος

 
 
Εδώ και τέσσερις ημέρες χάθηκαν τα ίχνη του 44χρονου Λάμπρου Κατόπη. 
 
Η αγωνία των δικών του ανθρώπων είναι μεγάλη αφού παρά τις προσπάθειες που έχουν κάνει δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Ο Λάμπρος Κατόπης, εξαφανίστηκε στις 20 Νοεμβρίου από το Κάτω Αθαμάνιο Άρτας.

Φορούσε μαύρο τζιν παντελόνι και μαύρο δερμάτινο μπουφάν. Έχει ύψος 1,78, μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια.

Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω των προβλημάτων υγείας και για την περίπτωσή του έχει σημάνει omnibus alert.
Read More »
Βοηθήστε: Εξαφανίστηκε 44χρονος Βοηθήστε: Εξαφανίστηκε 44χρονος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

ΘΕΡΜΑΝΣΗ και ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
ΘΕΡΜΑΝΣΗ και ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

του Ευάγγελου Ντόκου
Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Τ.Ε.


Η δημιουργία θερμικής άνεσης στην κατοικία, στον επαγγελματικό χώρο, στους δημόσιους χώρους, δυστυχώς θεωρείται “πολυτέλεια” στις μέρες μας, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών.

Η θέρμανση καταναλώνει το 50-70% της συνολικής ενέργειας που χρειάζεται μια κατοικία! Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πόσο σημαντικός είναι ο περιορισμός της κατανάλωσης ενέργειας για την οικονομία αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος από ρύπους αερίων.

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα κτήρια χαρακτηρίζονται από χαμηλή ενεργειακή απόδοση, με αποτέλεσμα να δαπανώνται υψηλότερα ποσά ενέργειας κατά τους χειμερινούς μήνες για να δημιουργηθεί ένα ζεστό και άνετο εσωτερικό περιβάλλον.

Ποιοι τρόποι συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και κατ΄επέκταση χρημάτων;

Α) Απλές επεμβάσεις χωρίς να δαπανηθούν χρήματα.

Β) Μικρές επενδύσεις με λίγα χρήματα αλλά μεγάλο όφελος.

Γ) Ριζικές παρεμβάσεις με μεγάλη δαπάνη και εξαιρετικά αποτελέσματα.

Α) Οικονοµία στη θέρµανση με την υπάρχουσα εγκατάσταση χωρίς να δαπανήσουμε χρήματα.

Καλή θέρμανση σημαίνει να αισθανόμαστε άνετα. Η υπερβολική ζέστη είναι πολυδάπανη και ανθυγιεινή.

Γι’ αυτό:

• Μην υπερβάλετε στην θερμοκρασία που επιλέγετε για τον χώρο σας (δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 20 με 21°C). Υψηλότερη θερμοκρασία προκαλεί μάλλον δυσφορία παρά άνεση, και τεράστια διαφορά στη κατανάλωση καυσίμου.

• Στις ώρες του ύπνου, η ιδανική θερμοκρασία του χώρου πρέπει να είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από αυτήν που διατηρούμε τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας (π.χ. 16°C).

• Θα έχετε μείωση της κατανάλωσης κατά 10% εάν μειωθεί η θερμοκρασία λειτουργίας της θέρμανσης έστω μόνο κατά ένα βαθμό Κελσίου για οκτώ ώρες..

• Μην επιλέγετε μεγαλύτερη θερμοκρασία με την ελπίδα ότι το σύστημα θα αποδώσει περισσότερη θερμότητα η θα ζεστάνει γρηγορότερα τους χώρους, o λέβητας θα συνεχίσει να αποδίδει θερμότητα με τον ίδιο ρυθμό και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 °C στον ίδιο χρόνο είτε έχετε επιλέξει 20 °C είτε 25 °C.

Το πιθανότερο είναι να ξεχάσετε το θερμοστάτη στους 25 °C και να σπαταλάτε ενέργεια και χρήματα.

• Ρυθμίστε μία λογική θερμοκρασία στο θερμοστάτη μεταξύ 19-20 °C και αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του όποτε ανοίξετε τη θέρμανση.

• Μην καλύπτετε τα θερμαντικά σώμα με καλύμματα για αισθητικούς λόγους, γιατί μειώνεται σημαντικά η απόδοσή τους. Ο αέρας πρέπει να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω τους και για αυτό προβλέπεται απόσταση 15-20cm από κάθε πλευρά τους. Όσο μεγαλύτερο είναι το κενό που μένει γύρω από το κάθε θερμαντικό σώμα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η απόδοσή του.

• Αποφεύγετε να κλείνετε εντελώς την εγκατάσταση θέρμανσης κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι σας για λίγο. Η δαπάνη ενέργειας για την συντήρηση της θερμοκρασίας ενός σπιτιού στα επιθυμητά επίπεδα είναι σαφώς μικρότερη από την δαπάνη που χρειάζεται για να ζεσταθεί ξανά ο χώρος εξ αρχής.

• Προτιμήστε σε γενικές γραμμές τη συνεχή λειτουργία του συστήματος θέρμανσης (αν υπάρχει έστω και σχετική θερμομόνωση) σε πιο χαμηλές όμως θερμοκρασίες, παρά να το ανοιγοκλείνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

• Αξιοποιείστε την ηλιακή ενέργεια για να θερμάνετε το κτήριο σας. Τις ηλιόλουστες χειμωνιάτικες μέρες να αφήνετε τον ήλιο να μπαίνει μέσα από τα νότια παράθυρα.

• Κλείστε τυχόν χαραμάδες σε πόρτες και παράθυρα με μονωτικό υλικό, αυτοκόλλητες ταινίες ή σιλικόνη.

• Πριν την λειτουργία της θέρμανσή σας στην αρχή του χειμώνα, πρέπει να γίνεται εξαέρωση όλων των θερμαντικών σωμάτων του σπιτιού. Ο αέρας εντός του δικτύου μειώνει σημαντικά την απόδοση του συστήματος θέρμανσης

• Βεβαιωθείτε ότι τα σώματα είναι ζεστά σε όλη την επιφανειά τους, μήπως χρειάζεται να κάνετε ρύθμιση της κυκλοφορίας του νερού κτλ.

• Δεδομένου ότι οι λέβητες μπορούν να λειτουργήσουν σε ένα εύρος ισχύος, ζητήστε από τον τεχνικό να ρυθμίσει το σύστημα στην ελάχιστη θερμική ισχύ που μπορεί να λειτουργήσει με υψηλή απόδοση και εντός των ορίων εκπομπής αερίων ρύπων. Εκτιμώμενη, εξοικονόμηση 5 με 15% αναλόγως παλαιότητας και κατάστασης του λέβητα.

• Αερίστε τους χώρους του σπιτιού κατά τις μεσημεριανές ώρες με όλα τα παράθυρα τελείως ανοιχτά και για μικρό χρονικό διάστημα, περίπου 5 με 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του αερισμού θα πρέπει το σύστημα θέρμανσης να είναι κλειστό.

Κερδίζω αν χαμηλώσω ή κλείσω κάποια θερμαντικά σώματα;

• Αυτό θα συμβεί μόνο αν έχετε ατομικό σύστημα θέρμανσης, δηλαδή αν ο λέβητας τροφοδοτεί μόνο το δικό σας διαμέρισμα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να χαμηλώσετε και τον θερμοστάτη χώρου γιατί διαφορετικά θα πάρει πολύ χρόνο να ικανοποιηθεί η απαίτησή με τους διακόπτες των σωμάτων χαμηλωμένους ενώ ταυτόχρονα ο λέβητας θα λειτουργεί σπαταλώντας ενέργεια στο δίκτυο σωληνώσεων.

• Αν η πολυκατοικία σας έχει αυτόνομη θέρμανση με ωρομετρητές, μην κλείνετε θερμαντικά σώματα στο διαμέρισμά σας, διότι θα πληρώσετε για ενέργεια που δεν χρησιμοποιήσατε ποτέ.

• Αν η πολυκατοικία σας έχει αυτόνομη θέρμανση με θερμιδομετρητές, τότε μπορείτε να κλείνετε η να χαμηλώνετε θερμαντικά σώματα στο διαμέρισμά σας για να κάνετε οικονομία χωρίς να είναι σε βάρος σας.

Β) Παρεμβάσεις με λίγα χρήματα

• Φροντίστε να εγκαταστήσετε έναν ηλεκτρονικό θερμοστάτη χώρου με μικρό διαφορικό (αν δεν έχετε ήδη) προκειμένου να αντιλαμβάνεται γρήγορα και με ακρίβεια την πραγματική θερμοκρασία του χώρου ώστε να αποφύγετε σπατάλες από υπερθερμάνσεις.

• Μία καλή επένδυση που σας εξοικονομεί ενέργεια και μειώνει το κόστος, είναι η τοποθέτηση προγραμματιζόμενου θερμοστάτη. Μ’ αυτόν μπορείτε να προγραμματίσετε την λειτουργία της θέρμανσή σας με τον καλύτερο τρόπο, προσαρμοσμένο ακριβώς στις ανάγκες σας. Π.χ. μπορείτε να τον προγραμματίσετε να λειτουργεί σε θερμοκρασία μερικών βαθμών χαμηλότερα όταν φεύγετε το πρωί και να επανέρχεται στην κανονική του στάθμη, λίγο πριν επιστρέψετε στο σπίτι.

• Ελέγξτε τη θέση του θερμοστάτη πρέπει να είναι “ουδέτερη “ να μην επηρεάζεται από θερμαντικό σώμα, τζάκι, εστία κουζίνας, ήλιος από ανοίγματα, διαφορετικά αλλάξτε τη θέση του η χρησιμοποιήστε ασύρματο θερμοστάτη.

• Σωστή συντήρηση συστημάτων θέρμανσης σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η ετήσια συντήρηση του συστήματος θέρμανσης από πιστοποιημένο τεχνικό μεγιστοποιεί την απόδοση λειτουργίας, εξασφαλίζει την ασφάλεια, επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του και περιορίζει τις βλάβες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πρέπει να γίνει σχολαστικός καθαρισμός του λέβητα, να ρυθμιστεί σωστά ο καυστήρας, καθώς και η θερμοκρασία λειτουργίας του.

Ο συντηρητής εκδίδει πιστοποιητικό συντήρησης βάσει νομοθεσίας με μετρήσεις του βαθμού απόδοσης της εγκατάστασης, της θερμοκρασίας των καυσαερίων και της περιεκτικότητάς τους σε διοξείδιο του άνθρακα και αιθάλη. Με τη σωστή συντήρηση επιτυγχάνεται μείωση κατανάλωσης καυσίμου έως 15%.

Γ) Επεμβάσεις σε παλιές οικοδομές και δημόσια κτήρια.

Τα πλέον ενεργοβορα και ρυπογόνα κτήρια είναι αυτά που κατασκευάστηκαν πριν το 1980, τα μεγάλα δημόσια κτήρια (σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες) αλλά και νεότερα όπου δεν έγινε εφαρμογή του κανονισμού θερμομόνωσης.

• Η επένδυση με εξασφαλισμένη απόδοση είναι η ενεργειακή θωράκιση του ακινήτου. Οι ανάγκες σε ενέργεια περιορίζονται πάνω από 40%, όποιο και αν είναι το καύσιμο. Οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για τη θωράκιση των κτηρίων είναι (θερμομονώσεις, αλλαγή κουφωμάτων, σκιάσεις, αλλαγή ή αναβάθμιση της κεντρικής θέρμανσης κ.ά).

• Αντιστάθμιση καιρικών συνθηκών είναι ένας αυτοματισμός με αισθητήριο εξωτερικής θερμοκρασίας που ρυθμίζει τη θερμοκρασία νερού προς τα θερμαντικά σώματα, σύμφωνα με την τρέχουσα ζήτηση θέρμανσης. Όσο πιο ήπιες είναι οι καιρικές συνθήκες τόσο χαμηλότερη χρειάζεται να είναι η θερμοκρασία του νερού, καταναλώνοντας έτσι λιγότερο καύσιμο, οικονομία έως και 30% χωρίς να αλλαχτούν άλλα δεδομένα στην εγκατάσταση.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αντιστάθμιση, μειώστε της θερμοκρασία νερού του λέβητα από το θερμοστάτη του μέχρι και τους 65 °C. Η ρύθμιση αυτή επιφέρει μείωση στην κατανάλωση κυρίως στις περιόδους ήπιων εξωτερικών θερμοκρασιών.

• Θερμοστατικοί διακόπτες, συμβάλουν σημαντικά στη μείωση του κόστους λειτουργίας της θέρμανσης.

Δίνουν την δυνατότητα να κρατάμε σε διαφορετικό επίπεδο θερμοκρασίας τους χώρους ανάλογα με τη χρήση, να εκμεταλλευόμαστε τη θερμοκρασία από άλλη πηγή π.χ. ηλιακά κέρδη από υαλοστάσια, να ελέγχουμε τη θερμοκρασία σε χώρους με διαφορετικό προσανατολισμό.

• Υδραυλική εξισορρόπηση, δυσνόητο μεν για μη ειδικούς, σπουδαιότατο δε για την απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας. Πρακτικά το πρόβλημα που δημιουργείται στα συστήματα κεντρικών θερμάνσεων, λόγω κακής ή καθόλου ρύθμισης του δικτύου θέρμανσης, είναι ότι μεγαλύτερη ποσότητα ζεστού νερού από το λέβητα, άρα και θερμική ενέργεια, κατευθύνεται προς τα σώματα που βρίσκονται πιο κοντά στο λεβητοστάσιο (π.χ. σε μια πολυκατοικία περισσότερο νερό πάει στα σώματα του ισογείου απ’ ότι στα σώματα του τελευταίου ορόφου), ανεξάρτητα αν στους χώρους αυτούς υπάρχει ανάλογη θερμική απαίτηση. Αποτέλεσμα είναι κάποιοι χώροι να υπερθερμαίνονται και άλλοι να αργούν πολύ να θερμανθούν. Το πρόβλημα λύνεται με την προσθήκη κατάλληλου εξοπλισμού στο δίκτυο και την εφαρμογή των απαραίτητων ρυθμίσεων για θερμική άνεση αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας έως και 15%.

• Τοποθέτηση μόνωσης στα «γυμνά» τμήματα του δικτύου σωληνώσεων και αποκατάστασή της στα τμήματα που έχει φθαρεί. Το ίδιο και για τη μόνωση του λέβητα σε περίπτωση που έχει καταστραφεί. Εκτιμώμενη εξοικονόμηση 3 με 5%.

• Μόνωση της καπνοδόχου, όπου αυτό είναι πρακτικά εφικτό, μειώνει σημαντικά τις απώλειες καυσαερίων.

Οι παρεμβάσεις που προτάθηκαν παραπάνω βρίσκουν εφαρμογή και σε μονοκατοικίες ή νέες οικοδομές.

H θερμική άνεση δεν είναι πολυτέλεια για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα. Είναι πραγματική ανάγκη που συνδέεται άμεσα με το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής. Η ορθή επιλογή και χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογική εξέλιξη στο χώρο της θέρμανσης εξασφαλίζει την ποιότητα στην καθημερινότητας μας και στη σχέση μας με το περιβάλλον.
Read More »
ΘΕΡΜΑΝΣΗ και ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ και ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

295.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
295.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ


Εκτίθεται σε ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, με το σύστημα προσφοράς με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης επί των τιμών του τιμολογίου της υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 3669/2008 για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου:

“ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑΔΙΟΥ 49 ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ’’ .

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΣΑΤΑ του Δήμου Σουλίου Προϋπολογισμού: διακοσίων ενενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (295.000,00 €) με Φ.Π.Α 23%.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 15/12/2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ. (ώρα λήξης επίδοσης προσφορών), στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Σουλίου Νομού Θεσπρωτίας (Κ. Καραμανλή 178 Παραμυθιά).

Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: 
Α. ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ 
1) χωματουργικά -καθαιρέσεις 
2) σκυροδέματα 
3) επιστρώσεις- επενδύσεις 
4) κατασκευές ξύλινες ή μεταλλικές 
 
Β. ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ 
1) ύδρευση- αποχέτευση 
2) κλιματισμός 
3) ηλεκτρολογικά 
4) πυρασφάλεια 
5) αλεξικέραυνο . 
Η δαπάνη ανέρχεται σε 238.360,29 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).

Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:

1. Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:

α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην Α2 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ και στην Α1 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ

β. Αλλοδαποί εργαζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά την τελευταία πενταετία έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.

2. Κοινοπραξίες Εργ. Επ. των παραπάνω περιπτώσεων σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 4.797,00 € και ισχύ τουλάχιστον έξι (6) μηνών και τριάντα (30) ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού (δηλαδή τουλάχιστον μέχρι 15/07/2015). Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΣΑΤΑ του Δήμου Σουλίου

Δεν προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την έδρα του Δήμου (Κ. Καραμανλή 178) στην Παραμυθιά Ν. Θεσπρωτίας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μέχρι τις 10/12/2015 ημέρα Πέμπτη .

Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2666360129, FAX επικοινωνίας 2666029122, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κα Κολιούση Χριστίνα.

Read More »
295.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 295.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

ΑΙΡΕΤΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΙΕΚ

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
ΑΙΡΕΤΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΙΕΚ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

εκπαιδευτικοί από σχολεία της περιοχής μας διατέθηκαν στο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας με υπουργική απόφαση, επειδή δε συμπλήρωναν το διδακτικό τους ωράριο. Το ίδιο συνέβη και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η διάθεση αυτή έγινε χωρίς να συνεδριάσουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ) και προφανώς χωρίς να ερωτηθούν. Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι κάνουν γραμματειακή υποστήριξη στα σχολεία τους ή θα μπορούσαν να πηγαίνουν σε όμορα σχολεία, εκπαιδευτικοί που πηγαίνουν σε δύο ή τρία σχολεία για να καλύψουν το ωράριό τους (διανύοντας μάλιστα χιλιόμετρα), εκπαιδευτικοί στους οποίους υπολείπονταν μόνο δύο ώρες για να συμπληρώσουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, διατίθενται στα ΙΕΚ! Είναι αναμφισβήτητο ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να καλύπτουμε το υποχρεωτικό μας ωράριο, στο πλαίσιο όμως ενός εργασιακού καθεστώτος που δεν παραβιάζει τις κατακτήσεις μας. Είναι άραγε θεμιτό ένας εκπαιδευτικός να εργάζεται και πρωί και απόγευμα την ίδια μέρα; Ακόμα και σε περιπτώσεις που ένας εκπαιδευτικός εργάζεται σε Εσπερινό σχολείο, καταβάλλουμε προσπάθεια να μην εργάζεται και πρωί και απόγευμα και το πετυχαίνουμε, στο δικό μας ΠΥΣΔΕ τουλάχιστον. Να σημειωθεί επίσης ότι το ΙΕΚ αποτελεί φορέα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούμε να συμπληρώνουμε το ωράριό μας κάνοντας γραμματειακή υποστήριξη στο σχολείο μας ή σε όμορα σχολεία όταν αυτά έχουν πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών, με διάθεση σε σχολικές βιβλιοθήκες, στις διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπ/σης και σε σχολεία της Α/θμιας, όπου αυτό προβλέπεται για τις αντίστοιχες ειδικότητες. Γι’ αυτό είναι ανάγκη από την αρχή της χρονιάς να διεκδικούμε ΟΛΟ το εργασιακό μας ωράριο. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

αν το ζητούμενο είναι ο εκπαιδευτικός-λάστιχο, ο οποίος θα εξυπηρετεί μνημονιακές λογικές, εμείς ως εργαζόμενοι οφείλουμε να είμαστε αντίθετοι. Για τα σχολεία και τους μαθητές μας, κάνουμε τα πάντα. Είμαστε όμως εργαζόμενοι με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, τα οποία πρέπει να υπερασπίσουμε. Καλούμε το υπουργείο να ανακαλέσει την απόφαση διάθεσης εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ και να προσλάβει στη θέση τους αδιόριστους εκπαιδευτές, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Νικολάου Βασιλική 
Λιώλη Χριστίνα
Read More »
ΑΙΡΕΤΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΙΕΚ ΑΙΡΕΤΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΙΕΚ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Αιχμηρή απάντηση των επαγγελματιών της Γλυκής προς την Δήμαρχο Σουλίου

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Αιχμηρή απάντηση των επαγγελματιών της Γλυκής προς την Δήμαρχο Σουλίου

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΛΥΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.Η ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Πιστή στην παράδοση η κ. Μπραίμη, δεν παράλειψε στην τελευταία συνέντευξη στο ART TV, να λοιδορήσει συλλήβδην τους επαγγελματίες που ασκούν δραστηριότητες στον Αχέροντα, για όσα μυρια φοβερά πράτουν στον χωρο του ποταμού. Επειδή δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις, για ότι μας αφορά θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής.

Η εμμονική ενασχόληση της με το κομάτι 21, και ο υπερβάλον ζήλος στην συστηματική κατασυκοφαντησή μας, πιστευουμε πως οφείλεται στην δυσαρεσκεια της που στην Γλυκή δυο φορες αμφισβητήθηκε η πρωτοκαθεδρία της, και έχασε το τοπικό. Ετσι εξηγείται που το χωριό βρίσκεται σε ιδίοτυπο καθεστώς τιμωρίας, με αποτέλεσμα η εγκατάλειψη της καθαριότητας την τουριστική περίοδο, η απαξίωση όλων των προτάσεων που έγιναν στην αρχή της σεζόν, ακόμα και αυτών πού είχαν μηδενικό κόστος, αλλά θα καλυτέρευαν την τουριστική όψι του χωριου.

Αρχές Μάρτη με πρωτοβουλία της Δημάρχου ξεκίνησε η διαβούλευση για την βελτιωση των κανόνων που διεπουν τις δραστηριότητες στον Αχέροντα. Στα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης που πήραν τον λόγο δόθηκε χρόνος χωρίς οριο να αναπτυξουν τις απόψεις τους, άποψη για ενα χώρο, που οι περισσότεροι δεν είχαν επισκεφθεί ποτε, όπως οι ιδιοι ανέφεραν. Σε μας δόθηκαν ακριβώς δυο λεπτά να αναπτύξουμε τις θέσεις μας. Ο διάλογος αποδείχθηκε πέρα για πέρα προσχηματικός, αφου το κείμενο που μπήκε για διαβούλευση, δεν αλλάζει ούτε σε μια τελεία με το τελικό που εγκρίθηκε. Ουτε μια προτασή μας δεν έγινε δεκτή, ουτε μια παρατήρηση, όλα ήταν προαποφασισμένα. Ετσι έχουμε μια κανονιστική προβληματική στην λειτουργεία της, απαγορευτική στο πνευμα της και μακριά απο τις πρακτικές μας ανάγκες.

Είναι μέγα ψέμα ότι δεν επιθυμούμε έλεγχο και νομιμότητα. Απο τον Δήμο θέλουμε μόνο λειτουργικούς κανόνες και υποδομές. Ομως το νομοθετικό πλαίσιο για τον εναλλακτικό τουρισμό είναι ακόμη θολό, και κινείται στην βάση ότι δεν προβλέπεται απαγορευεται. Το τουριστικό προιόν είναι σύνθετο και απαιτητικό. Με σερίφηκες νοοτροπίες, και ευθυνόφοβες πολιτικές είναι σίγουρα ο ́τι θα αποτύχεις εκει που απαιτειται δημιουργική σκέψη. Καί απέτυχαν όπως ευθαρσώς παραδέχεται η Δήμαρχος στο τέλος της συνέντευξης.

Μετά απο αυτή την ειλικρινή ομολογία, εμείς ζητάμε απο το Δ.Σ του Δήμου μας την αντικατάσταση του Αντιδημάρχου υπευθυνου για την Γλυκή, την προστασία μας απο τα εξοντωτικά και κατάπτυστα χρηματικά προστίματα που αυθαιρετα και αλλόγιστα μας επιβάλονται, να σταματήσει η κ. Δήμαρχος την δημόσια κατασυκοφαντησή μας, και τέλος προτείνουμε να συσταθεί μια μικτή επιτροπη απο τοπικούς κυριώς συμβούλους, και τον υπευθυνο τουρισμού που θα ξαναδεί απο τωρα ολα τα θέματα που αφορούν το ποτάμι.

Υ.Γ. Τον Αχέροντα τον επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες, εκατοντάδες γραφουν την κριτική τους. Αν διαβάσει κανείς τα σχόλια που μας αφορά, θα διαπιστώσει πως το 99% γράφει πώς ηταν η καλλύτερη μερα των διακοπών τους. Οι φυσικοί μας κριτές λοιπόν έχουν διαφορετική αποψη για εμας απο αυτή της Δημάρχου. Κρίμα, αλλά θα θέλαμε να συμπιπτουν.
 
Read More »
Αιχμηρή απάντηση των επαγγελματιών της Γλυκής προς την Δήμαρχο Σουλίου Αιχμηρή απάντηση των επαγγελματιών της Γλυκής προς την Δήμαρχο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

ΑΥΡΙΟ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
ΑΥΡΙΟ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ

 
Την Τετάρτη 25/11/2015 θα τελεστεί λειτουργία στο εκκλησάκι της Αγ. Αικατερίνης στην Πλατεία του ''Μπιρμπιλιάτι'' στα Σύβοτα.

Μέτα την θεία λειτουργία θα προσφερθούν τσίπουρα και παραδοσιακοί μεζέδες.

Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ή Μεγαλομάρτυς

Ή Αγία Αικατερίνη αποτελεί κόσμημα στο χορό των μαρτύρων του 4ου αιώνα μ.Χ. Καταγόταν από την Αλεξάνδρεια και ήταν θυγατέρα ευγενών στην καταγωγή γονέων (του Βασιλίσκου Κώνστα). Ήταν ωραία στο σώμα, αλλά και στη χριστιανική ευσέβεια.

Είχε έξοχη ευφυΐα και σε ηλικία 18 χρονών είχε σπουδάσει άριστα όλες τις ελληνικές επιστήμες, καθώς επίσης και τα δόγματα της χριστιανικής αλήθειας. Όταν, λοιπόν, επί αυτοκρατόρων Μαξιμιανού και Μαξεντίου οι χριστιανοί διώκονταν σκληρά, ή νεαρή Αικατερίνη δε δίστασε να παρουσιαστεί και να ομολογήσει Θεό το Σωτήρα Χριστό. ο έπαρχος πληροφορήθηκε ότι ή Αικατερίνη ήταν πολυμαθέστατη και φιλόσοφος, και προσπάθησε να την αποσπάσει από τη χριστιανική θρησκεία, φέρνοντας σε δημόσια συζήτηση μαζί της τους πιο σπουδαίους φιλοσόφους της Αλεξάνδρειας.

Αλλά ή μόρφωση της Αικατερίνης, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, ήταν τόσο μεγάλη, ώστε τους ''αντιλέγοντας έλέγχειν'' (ΠρόςΤίτον, α' 9.) Ωστε, δηλαδή, ''να αποστομώνει εκείνους πού αντιλέγουν στην ορθή διδασκαλία''. Και μάλιστα, πολλούς απ' αυτούς έκανε χριστιανούς.

Μπροστά σ' αυτόν τον κίνδυνο, ο έπαρχος αφού σκληρά τη βασάνισε, τελικά την αποκεφάλισε. Αργότερα, στο όρος Σινά ο Ιουστινιανός έκτισε στη χάρη της μοναστήρι, πού σώζεται μέχρι σήμερα.
Read More »
ΑΥΡΙΟ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΑΥΡΙΟ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Πρόβλεψη Ε.Μ.Υ. για έντονες βροχές και καταιγίδες το επόμενο τριήμερο στην Ήπειρο

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Πρόβλεψη Ε.Μ.Υ. για έντονες βροχές και καταιγίδες το επόμενο τριήμερο στην Ήπειρο

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία γνωστοποίησε πως από την Tρίτη 24 Νοεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, προβλέπεται ότι στην Ήπειρο θα σημειωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή Δήμων και πολιτών.

Read More »
Πρόβλεψη Ε.Μ.Υ. για έντονες βροχές και καταιγίδες το επόμενο τριήμερο στην Ήπειρο Πρόβλεψη Ε.Μ.Υ. για έντονες βροχές και καταιγίδες το επόμενο τριήμερο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Ξαναξεκινάει η ανακύκλωση στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Ξαναξεκινάει η ανακύκλωση στην Ηγουμενίτσα

 
Έληξε η απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.» αποκαθιστώντας πλήρως την ροή εναπόθεσης των ανακυκλώσιμων υλικών στο ΚΔΑΥ Ιωαννίνων. Κατά συνέπεια η μεταφορά των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων διεξάγεται κανονικά.

Read More »
Ξαναξεκινάει η ανακύκλωση στην Ηγουμενίτσα Ξαναξεκινάει η ανακύκλωση στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Επιτέλους: Έναρξη μαθημάτων του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας για το Σπουδαστικό Έτος 2015-2016

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Επιτέλους: Έναρξη μαθημάτων του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας για το Σπουδαστικό Έτος 2015-2016

Η Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας, ενημερώνει τους καταρτιζόμενους σπουδαστές ότι τα μαθήματα για το χειμερινό εξάμηνο 2015Β ξεκινούν την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 15:00, στους χώρους που στεγάζεται το Δ.ΙΕΚ (συστεγάζεται με το ΕΠΑ.Λ Ηγ/τσας). Η έναρξη μαθημάτων αφορά σε όλα τα εξάμηνα και όλες τις ειδικότητες.

Πληροφορίες:

ταχ. δ/νση: 28ης Οκτωβρίου 7, 46100 Ηγουμενίτσα

Τηλ. : 26650-26987

Fax: 26650-26985

E-mail: grammateia@iek-igoum.thesp.sch.gr Ιστοσελίδα: http://iek-igoum.thesp.sch.gr/

Read More »
Επιτέλους: Έναρξη μαθημάτων του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας για το Σπουδαστικό Έτος 2015-2016 Επιτέλους: Έναρξη μαθημάτων του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας για το Σπουδαστικό Έτος 2015-2016 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Σύλλογος εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας: Συγκέντρωση sleeping bags και κουβερτών για τους πρόσφυγες

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Σύλλογος εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας: Συγκέντρωση sleeping bags και κουβερτών για τους πρόσφυγες

 http://www.zougla.gr/assets/images/1799809.jpg
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας αποφάσισε: 
Ο Σύλλογός μας προχωράει στη συλλογή από τα μέλη του sleeping bags (για μεγάλους και παιδιά) και κουβερτών, για να τα διαθέσει σε χώρο που είναι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες. 
Συγκεκριμένα καλούμε όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων να συγκεντρώσουν όσα από τα είδη αυτά μπορούν. 
Ταυτόχρονα να ενημερώσουν και τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων τους ώστε και αυτοί να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια. 
Η συγκέντρωση των υλικών να πραγματοποιηθεί έως 21 Δεκεμβρίου 2015 και να ειδοποιηθούν τα μέλη του Δ.Σ. για την παραλαβή τους. 
Ο Σύλλογος μαζί με την τοπική ΕΛΜΕ, η οποία υλοποιεί ανάλογη δράση, θα παραδώσει τα υλικά στους πρόσφυγες τις ημέρες των εορτών. 
Επισημαίνουμε ότι η συλλογή αφορά τα μέλη του Συλλόγου και όχι τους μαθητές και ότι τα πράγματα πρέπει να παραδοθούν καθαρά και συσκευασμένα. 
Είμαστε δάσκαλοι και δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που πλήττονται από την πείνα, τη φτώχεια, τους πολέμους. 
Συζητάμε και μαθαίνουμε στους μαθητές μας το πραγματικό νόημα της αλληλεγγύης.
Read More »
Σύλλογος εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας: Συγκέντρωση sleeping bags και κουβερτών για τους πρόσφυγες Σύλλογος εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας: Συγκέντρωση sleeping bags και κουβερτών για τους πρόσφυγες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 42χρονου ημεδαπού για παρεμπόριο

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Σύλληψη 42χρονου ημεδαπού για παρεμπόριο

http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/xldvrninwz50d2fc9ea1a9e.JPG
 
Χθες (23-11-2015) το πρωί, στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου Πρέβεζας, κατελήφθη ένας 42χρονος ημεδαπός να διαθέτει προς πώληση προϊόντα (φακούς, εργαλεία κ.α.), στερούμενος την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.

Τα παραπάνω προϊόντα κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του 42χρονου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.Read More »
Σύλληψη 42χρονου ημεδαπού για παρεμπόριο Σύλληψη 42χρονου ημεδαπού για παρεμπόριο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας
 
 
Συνελήφθη χθες (23-11-2015) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού ο Δήμος Σουλίου

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού ο Δήμος Σουλίου
Ο Δήμος Σουλίου στα πλαίσια της προώθησης των τοπικών προϊόντων συμμετέχει στο 7o Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Το φεστιβάλ αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζει κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί μελιού του Δήμου Σουλίου που είναι ενταγμένοι στο μελισσοκομικό μητρώο να δηλώσουν την συμμετοχή τους, στις υπηρεσίες του Δήμου έως Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 (Επισημαίνουμε οτι το περίπτερο θα μισθωθεί απο το Δήμο) .

Υπεύθυνοι επικοινωνίας :
 • κ. Μαραζόπουλος Αθανάσιος τηλ. 2666360132
 • κ. Κωσταράς Σταύρος (αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης) τηλ. 6985151322

Κατεβάστε το ενημερωτικό έντυπο από εδώ

Η ΕΚΘΕΣΗ
Τόπος: ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ

Ημερομηνίες και ωράριο λειτουργίας
 • Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 4μμ– 9μμ
 • Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 10πμ – 9μμ
 • Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 10πμ – 9μμ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
 • Εταιρείες παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης μελιού
 • Επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων μέλισσας
 • Επιχειρήσεις παραγωγής και επεξεργασίας κεριού
 • Εταιρίες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης μελισσοκομικού εξοπλισμού
 • Εταιρίες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης εξοπλισμού συσκευασίας και τυποποίησης
 • Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή το μέλι και τα προϊόντα κυψέλης
 • Επιχειρήσεις παραγωγής βιολογικού μελιού
 • Δήμοι με σημαντική παραγωγή μελισσοκομικών Προϊόντων
 • Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Επιμελητήρια, Δημόσιοι οργανισμοί
Read More »
Στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού ο Δήμος Σουλίου Στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού ο Δήμος Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί ημεδαποί, για κλοπή από αυτοκίνητο

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί ημεδαποί, για κλοπή από αυτοκίνητο


Συνελήφθησαν, χθες (23-11-2015) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί Ρομά (δύο 20χρονοι, ένας 16χρονος και ένας 15χρονος), για κλοπή από αυτοκίνητο στην Πρέβεζα.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, οι τέσσερις δράστες, αφαίρεσαν από σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό και κάρτες τραπεζών ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε κοντινή απόσταση το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και τους συνέλαβαν.

Tην προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Read More »
Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί ημεδαποί, για κλοπή από αυτοκίνητο Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί ημεδαποί, για κλοπή από αυτοκίνητο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ Ν.4174/2013 ΚΑΙ Ν.4321/2015 ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν.4336/2015

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την τροποποίηση του Ν. 4336/2015 έχουν μεταβληθεί τα ποσά των δόσεων των ρυθμίσεων τύπων 4117-4118 και 4132-4153.

Παρακαλούμε πριν προβείτε στην εξόφληση της δόσης της ρύθμισης να ενημερωθείτε από το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ή από τον λογιστή σας ή από τη Δ.Ο.Υ. για το νέο ποσό, προκειμένου να μην «απωλεσθεί» η ρύθμισή σας.

Read More »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Αντρέας Νταής: Σειρά συναντήσεων με φορείς της Λιμενικής Κοινότητας της Ανκόνας

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Αντρέας Νταής: Σειρά συναντήσεων με φορείς της Λιμενικής Κοινότητας της Ανκόνας


Στα πλαίσια ανάπτυξης στρατηγικών συνεργασιών με λιμένες που συνδέεται άμεσα το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Ανδρέας Νταής, συνοδευόμενος από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σπυρίδωνα Τζάφο και του Δ/ντη Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Γκρίνια, πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα μια σειρά συναντήσεων με φορείς της Λιμενικής Κοινότητας της Ανκόνας.

 
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Λιμένα της Ανκόνας, παρευρέθησαν από τον Λμένα της Ανκόνας, ο Πρόεδρος κ. Rodolfo Giampieri, ο Γενικός Γραμματέας κ. Matthew Paroli και ο υπεύθυνος ανάπτυξης και προώθησης του λιμένα κ. Guido Vettorel. Παρόντες ήταν επίσης, ο κ. Fabio Sturani, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Marche, καθώς και ο Διευθυντής του εμπορευματικού σταθμού Interporto Marche κ. Nicola Paradiso. Στην συνάντηση παρευρέθη επίσης, ο επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην Ανκόνα, κ. Δημήτριος Μπεληγιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και οι δυο πλευρές τόνισαν την ανάγκη για συνεργασία των δυο λιμένων σε επίπεδο μακρο-περιφέρειας Αδριατικής – Ιονίου με την προοπτική ανάπτυξης των στρατηγικών τους στόχων, μέσω της εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Νταής δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, το Λιμάνι της Ανκόνας είναι το πρώτο Ιταλικό λιμάνι που επισκέπτεται, στόχος δε η ανάπτυξη μιας σταθερής συνεργασίας που θα αφορά πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν τόσο με το λιμάνι και την πόλη της Ηγουμενίτσας, όσο και το λιμάνι της Ανκόνας. Τόνισε δε ότι, το λιμάνι της Ανκόνας κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο της κίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων των δρομολογιακών γραμμών που συνδέουν την Ιταλία με την Ηγουμενίτσα. Με την τοποθέτηση αυτή συμφώνησε και ο Πρόεδρος του Λιμένα της Ανκόνας κ. Rodolfo Giampieri. Ο κ. Giampieri τοποθετήθηκε τονίζοντας, πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για το ξεκίνημα σταθερής συνεργασίας μεταξύ των δυο λιμένων, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που δίνονται επενδυτικά μέσω της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής – Ιονίου. Συμπλήρωσε ότι, ένας από τους τομείς προτεραιότητας είναι η συλλογική δραστηριοποίηση σε θέμετα ασφάλειας και προστασίας των περιοχών, δυστυχώς ένα θέμα επίκαιρο. Αναφέρθηκε επίσης, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα με τον Διευθυντή του εμπορευματικού σταθμού Interporto Marche κ. Nicola Paradiso, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν ανάπτυξη υποδομών και δράσεων στον τομέα των διατροπικών μεταφορών και την ανάγκη συνεργασίας και σε αυτόν τον τομέα.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, θα συνεχίσει τις επαφές για ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών, στοχεύοντας στην ανάδειξη του Λιμένα σε ένα σύγχρονο κόμβο συνδυασμένων μεταφορών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.
Ανδρέας Ε. Νταής
Read More »
Αντρέας Νταής: Σειρά συναντήσεων με φορείς της Λιμενικής Κοινότητας της Ανκόνας Αντρέας Νταής: Σειρά συναντήσεων με φορείς της Λιμενικής Κοινότητας της Ανκόνας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: "Χρέη του Πιτούλη τα 13.000 για τα δασύλλια" Καταγγέλλει τον Αντιπεριφερειάρχη για κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Δήμος Ηγουμενίτσας: "Χρέη του Πιτούλη τα 13.000 για τα δασύλλια"
Καταγγέλλει τον Αντιπεριφερειάρχη για κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος


Θαύμα!!! 
Αυτό και εάν είναι είδηση.
Η πρώτη απάντηση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ράδιο Ηγουμενίτσα είναι γεγονός.
Ένα χρόνο και δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας, εδέησε και απάντησε, για πρώτη φορά, σε δημοσίευμα του Ράδιο Ηγουμενίτσα.
Το θέμα αφορά δημοσίευσή μας την Παρασκευή, σχετικά με τον καθαρισμό των δασυλλίων Ηγουμενίτσας και Νέας Σελεύκειας (Δείτε ΕΔΩ).
 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, αφού ξεκινάει με χαρακτηρισμούς και απειλές του τύπου "κέντρα παραπληροφόρησης" και "προσωρινή ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο" χρεώνει επί της ουσίας, τον πρώην Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και σημερινό Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη "χρέη του παρελθόντος καθώς και κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος".
 
Το γραφείο τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας, αναφέρει στην απάντησή του, πως "Η απευθείας ανάθεση εκτέλεσης εργασιών για τον «Καθαρισμό Δασυλλίων Ηγουμενίτσας και Νέας Σελεύκειας» έγινε με την υπ΄ αριθ. 144/2009 απόφαση της τότε Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας" και αφού η ανάδοχος του έργου κ. Γόγολου Δήμητρα κατέθεσε αγωγή κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας, γιατί από τον Δήμο δεν της καταβλήθηκαν τα συμφωνηθέντα, η πληρωμή έγινε μετά από δικαστική απόφαση από το ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ πού υποχρέωσε τον εναγόμενο Δήμο Ηγουμενίτσας να καταβάλει στην ενάγουσα το ποσό των 12.999,52 Ευρώ."
  Απάντησε έτσι στα ερωτήματά μας που εκφράσαμε με την ανάρτησή, δηλαδή για ποιο διάστημα έγινε η ανάθεση του έργου, με ποιον τρόπο (μετά από διαγωνισμό ή με απ' ευθείας ανάθεση) και εάν υπογράφει επιτροπή παραλαβής την καλή εκτέλεση του έργου.
 
Βέβαια ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν αποφάσισε τυχαία να απαντήσει τώρα για πρώτη φορά σε ανάρτησή μας (έχουμε απευθύνει πάνω από 100 ερωτήματα, με αναρτήσεις μας, από τον Σεπτέμβρη του 2014).
 
Απάντησε τώρα, γιατί στην εμπαθή του λογική, νόμιζε πως μας "έπιασε" λάθος και έσπευσε να το διατυμπανίσει και να πανηγυρίσει με δελτίο τύπου προς όλα τα ΜΜΕ της Ηπείρου.
 
Επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό όλα τα προηγούμενα δημοσιεύματά μας ως αληθή
 
Όμως, όπως αναφέραμε και στο δημοσίευμά μας, το ένταλμα πληρωμής που εκδόθηκε στις 10/11/2015 δεν ανέφερε για ποιο χρονικό διάστημα έγινε η ανάθεση, οπότε δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε πως έγινε από την προ προηγούμενη δημοτική αρχή, για αυτό άλλωστε απευθύναμε και τα ερωτήματά μας.
 

 
Στο δια ταύτα όμως τώρα.
Πρώτον, στην απάντηση του Δήμου Ηγουμενίτσας ούτε λόγος δεν γίνεται για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δασάκι Ηγουμενίτσας με τα σκουπίδια να είναι διάσπαρτα σε όλη του την έκταση.

 
Δεύτερον αφού όπως αναφέρει "Ως προς τη νομιμότητά της ελέγχθηκε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εκφράστηκε θετικά με το υπ΄ αριθ. 3434/40712/5 Ιουλίου 2010 έγγραφό της" και πως "στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 συντάχθηκε το πρωτόκολλο παραλαβής προμηθειών και εργασιών" γιατί κατηγορεί τον πρώην Δήμαρχο κ. Πιτούλη για "κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος";
 
Τρίτον, αφού μας κατηγορεί πως  κμεταλλευόμαστε την προσωρινή ανωνυμία που μας προσφέρει το διαδίκτυο" τον καλούμε να μας πει ποιος ακριβώς είναι ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου, που υπογράφει την απάντηση, και πως έγινε η πρόσληψή του.
Εκτός και εάν και αυτός κρύβεται στην "ανωνυμία" των ειδικών συνεργατών...
 
Τέλος, αφού Δήμαρχε αποφάσισες να αρχίσεις να απαντάς στα δημοσιεύματά μας και έχεις αδυναμία στα "λάθη" του παρελθόντος, επέτρεψε μας να σου απευθύνουμε ένα ερώτημα για τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Μαργαριτίου, στον οποίο ήσουν Δήμαρχος μέχρι 31/12/2010.
Πόσα χρήματα έδωσες ακριβώς, με απευθείας αναθέσεις (6.900€ + 6.900€ +6.900€ +++++) στις 20 Δεκεμβρίου 2010, έντεκα μόλις ημέρες πριν παραδώσεις τα ηνία του Δήμου Μαργαριτίου;
Να περιμένουμε απάντηση ή είσαι μόνο για τα εύκολα;

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:
 
Αποκατάσταση της αλήθειας

Ορισμένα κέντρα παραπληροφόρησης που εκμεταλλεύονται την προσωρινή ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, προσπαθούν ανεπιτυχώς, να φορτώσουν στην παρούσα Δημοτική Αρχή, χρέη του παρελθόντος καθώς και κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος.  
 
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία τα εν λόγω κέντρα γνώριζαν και εσκεμμένα παραποίησαν, ενημερώνουμε τους Δημότες, τα ακόλουθα:

Η απευθείας ανάθεση εκτέλεσης εργασιών για τον «Καθαρισμό Δασυλλίων Ηγουμενίτσας και Νέας Σελεύκειας» έγινε με την υπ΄ αριθ. 144/2009 απόφαση της τότε Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ως προς τη νομιμότητά της ελέγχθηκε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εκφράστηκε θετικά με το υπ΄ αριθ. 3434/40712/5 Ιουλίου 2010 έγγραφό της.

Η σύμβαση εκτέλεσης μεταξύ του τότε Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Πιτούλη και της αναδόχου κ. Δήμητρας Γόγολου υπογράφθηκε στις 22 Ιουνίου 2010 στο ποσό των 12.999,52 Ευρώ (μετά Φ.Π.Α.).

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 συντάχθηκε το πρωτόκολλο παραλαβής προμηθειών και εργασιών.

Στις 06-12-2013 η ανάδοχος του έργου κ. Γόγολου Δήμητρα κατέθεσε αγωγή κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας, γιατί από τον Δήμο δεν της καταβλήθηκαν τα συμφωνηθέντα.

Με την υπ΄ αριθ. 4/2015 απόφασή του , το ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ έκανε δεκτή την αγωγή και υποχρεώνει τον εναγόμενο Δήμο Ηγουμενίτσας να καταβάλει στην ενάγουσα το ποσό των 12.999,52 Ευρώ νομιμότοκων από την επομένη της επίδοσης της αγωγής και μέχρι την εξόφλησή της.

Σε εκτέλεση της παραπάνω απόφασης, ο Δήμος εξέδωσε το με αριθ. 1922/2015 χρηματικό ένταλμα ως όφειλε και μετά την υπ΄ αριθ. 186/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία ομόφωνα έκρινε ότι οιανδήποτε περαιτέρω δικαστική διένεξη δεν είναι προς το συμφέρον του Δήμου.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηγουμενίτσας
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: "Χρέη του Πιτούλη τα 13.000 για τα δασύλλια" Καταγγέλλει τον Αντιπεριφερειάρχη για κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος Δήμος Ηγουμενίτσας: "Χρέη του Πιτούλη τα 13.000 για τα δασύλλια" Καταγγέλλει τον Αντιπεριφερειάρχη για κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Μια σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Μια σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
 
 

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, στο επιβατηγό σταθμό του λιμένα Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστή άδεια διαμονής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Μια σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Μια σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

«Ο ρόλος του γονιού και ο ρόλος φίλου στη ζωή του παιδιού μου» Εκδήλωση του ΚΠ Αριάδνη στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
«Ο ρόλος του γονιού και ο ρόλος φίλου στη ζωή του παιδιού μου»
Εκδήλωση του ΚΠ Αριάδνη στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» και την ψυχολόγο κ. Κωνσταντίνα Ζιάγκου, σας προσκαλεί σε έναν κύκλο τριών συνολικά ομιλιών-συζητήσεων. 
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 με θέμα:

«Ο ρόλος του γονιού και ο ρόλος φίλου στη ζωή του παιδιού μου»

Η δεύτερη συνάντηση θα έχει θέμα: «Εργαλεία βελτίωσης του εαυτού και συνύπαρξης με τους άλλους». 
Ενώ, το θέμα της τρίτης συνάντησης θα διαμορφωθεί από τις προτάσεις και ανάγκες των παρευρισκόμενων.
Read More »
«Ο ρόλος του γονιού και ο ρόλος φίλου στη ζωή του παιδιού μου» Εκδήλωση του ΚΠ Αριάδνη στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου «Ο ρόλος του γονιού και ο ρόλος φίλου στη ζωή του παιδιού μου» Εκδήλωση του ΚΠ Αριάδνη στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα στο Καστρί Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα στο Καστρί Ηγουμενίτσας

 
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα στο Καστρί Ηγουμενίτσας Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα στο Καστρί Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ σχετικά με τις αιφνιδιαστικές μετακινήσεις συναδέλφων από τα σχολεία στα ΙΕΚ

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ σχετικά με τις αιφνιδιαστικές μετακινήσεις συναδέλφων από τα σχολεία στα ΙΕΚ


ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
« Καθηγητές για όλες τις δουλειές »
Κατεδαφίζοντας εργασιακά δικαιώματα

Η αιφνιδιαστική και πρωτοφανής απόφαση για μετακίνηση εκπαιδευτικών από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στα ΙΕΚ, δηλαδή σε δομές που δεν ανήκουν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συνιστά μια κατάφωρη παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων και εγκαινιάζει το νέο πρότυπο του εργαζόμενου στην Εκπαίδευση: τον εκπαιδευτικό - λάστιχο, ικανό να εργάζεται μετακινούμενος σε όλο το Νομό παράλληλα σε 3 διαφορετικά σχολεία και τώρα και σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης από το Δημοτικό έως και τα Ι.Ε.Κ. με ωράριο και πρωινό και απογευματινό.

Χωρίς απόφαση των ΠΥΣΔΕ, χωρίς αίτηση των ενδιαφερομένων, χωρίς καν έλεγχο των πραγματικών αναγκών των σχολείων, τα οποία είναι απογυμνωμένα από εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, χωρίς κανένα εκ των προτέρων προγραμματισμό.

Πρόκειται για μια πρωτοφανής καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, που έρχεται ως λογικό επακόλουθο της αύξησης του ωραρίου και συνιστά -για όποιον θέλει να βλέπει - περαιτέρω υποβάθμιση του εκπαιδευτικού και της λειτουργία των σχολείων.

Η ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ζητά την άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καραπάνος Ευάγγελος
 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
Μητσέλος Σπύρος
Read More »
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ σχετικά με τις αιφνιδιαστικές μετακινήσεις συναδέλφων από τα σχολεία στα ΙΕΚ Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ σχετικά με τις αιφνιδιαστικές μετακινήσεις συναδέλφων από τα σχολεία στα ΙΕΚ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5